abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 19 januari 2016 @ 20:33:18 #1
78918 SeLang
Black swans matter
pi_159238226
Ik eet vaak rijst met allerlei curry sauzen e.d. en daar gooi ik altijd kippenborst doorheen die ik in stukjes hak en dan eerst braad in de koekenpan. Nu valt het me op dat kip soms veel en soms weinig water bevat waardoor je uiteindelijk meer of minder kip overhoudt. Er zit behoorlijk wat variatie in.

Mijn vraag: is het op één of andere manier aan de buitenkant te zien of de kip veel of weinig water bevat? Ik heb eigenlijk nog niet duidelijk een verschil gemerkt tussen donkerder vs lichter, groot vs klein, etc....
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 19 januari 2016 @ 20:50:01 #2
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_159238810
Goede vraag, want ik erger me daar ook aan. Dan kun je eerst 10 minuten al het water uit die kip bakken voordat hij ook maar bruin wordt.
Ik weet wel dat er water met eiwitten aan kip wordt toegevoegd om het gewicht te verhogen. Dat water verdamp je naderhand weer, dus het is pure verspilling van energie ook nog!

Je zou biologische kip kunnen kopen ipv kiloknaller. Daar spuiten ze geen water in.
The End Times are wild
pi_159238942
Er is maar 1 ding beter dan water voor de prijs van kip verkopen, water voor de prijs van biologische kip verkopen, dus dat lijkt me een slechte tip.

Toegevoegd water moet op het etiket staan trouwens.

Vergelijk anders verschillende aanbieders met een weegschaal voor en na het bakken.
Het zou ook kunnen dat je pan niet altijd even heet is en het water de ene keer op hoopt in de pan en de andere keer al verdampt. Voor je gevoel kan dat een verschil opleveren.
  dinsdag 19 januari 2016 @ 21:03:48 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159239280
Ga naar de Aldi, koop de biologische kippendij filet.
Heel goede en betaalbare kip
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 19 januari 2016 @ 21:12:10 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_159239584
Ik ga hier eens gewoon lekker niks zeggen.....
  dinsdag 19 januari 2016 @ 21:13:25 #6
102177 fs180
ik rem voor katten
pi_159239635
zit je weer in nederland dat je dit probleem hebt?
pi_159239636
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 21:12 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga hier eens gewoon lekker niks zeggen.....
Ik zat al te wachten :D
  dinsdag 19 januari 2016 @ 23:45:39 #8
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159245045
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 21:12 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga hier eens gewoon lekker niks zeggen.....
Ik ook niet...
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_159245096
Ik zou de kippenborst vervangen door ossenhaas. Dan heb je geen last van waterige kip.
pi_159245456
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 23:48 schreef emil23 het volgende:
Ik zou de kippenborst vervangen door ossenhaas. Dan heb je geen last van waterige kip.
Pauper. Vervang het dan gewoon door kreeft. Al komt die dan weer uit het water...
  woensdag 20 januari 2016 @ 00:56:54 #11
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_159246279
Miep
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 20 januari 2016 @ 08:19:08 #12
78918 SeLang
Black swans matter
pi_159247507
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 20:54 schreef technofreak86 het volgende:

Vergelijk anders verschillende aanbieders met een weegschaal voor en na het bakken.
Voor de duidelijkheid: het gaat hier om dezelfde pakjes kip van dezelfde aanbieder. Er zit gewoon veel variatie tussen. Dus als ik op één of andere manier aan de buitenkant zou kunnen zien welke kip veel water bevat en welke niet dan kan ik daar op letten als ik het uit het rek pak.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  woensdag 20 januari 2016 @ 11:39:31 #13
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_159250505
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 08:19 schreef SeLang het volgende:

[..]

Voor de duidelijkheid: het gaat hier om dezelfde pakjes kip van dezelfde aanbieder. Er zit gewoon veel variatie tussen. Dus als ik op één of andere manier aan de buitenkant zou kunnen zien welke kip veel water bevat en welke niet dan kan ik daar op letten als ik het uit het rek pak.
Klopt, er staat een vrouwtje aan de lijn (Ria, 57) die willekeurig de kip volspuit met water. Ze zijn te herkennen aan de gaatjes waar de naald uitkomt.
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
pi_159250651
Tegenwoordig spuiten ze alle soorten vlees in met water en eiwitten. Inderdaad om het gewicht te verhogen.

Biologisch is een optie, maar dat is dan weer duur.

Denk dat we ermee moeten leren leven :P
pi_159252603
Het staat op de verpakking vermeld als dat gebeurd
pi_159253169
Precies, staat gewoon achterop hoeveel% water.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_159253480
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 11:47 schreef HarveySpecter het volgende:
Tegenwoordig spuiten ze alle soorten vlees in met water en eiwitten. Inderdaad om het gewicht te verhogen.

Biologisch is een optie, maar dat is dan weer duur.

Denk dat we ermee moeten leren leven :P
Duur in de zin van prijs per kilo, maar die kilo is inclusief ingespoten water. 6 euro de kilo lijkt mij vrij duur voor water, aangezien ik normaal gesproken voor 6 euro zo'n 10.000 kilo water koop. Toen ik op een gegeven moment het beste spek van de stad had gevonden vond ik iets van 16 euro de kilo ook wel duur, maar het smaakt niet alleen beter, er zit ook gewoon méér smaak per kilo in, en veel minder water. Gewoon gerookt, niet in de pekel met rookaroma gehangen.

Het is de fixatie op kiloprijs die dit soort dingen veroorzaakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_159253673
Aan de andere kant, het is wel beter voor het milieu.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_159253813
Overigens als het niet op het etiket staat, is de kip niet ingespoten. Het water dat in je pan zit komt omdat de kip ingevroren is geweest en de structuur van de cellen daardoor anders is.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 20 januari 2016 @ 16:25:54 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159257736
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 14:05 schreef habitue het volgende:
Overigens als het niet op het etiket staat, is de kip niet ingespoten. Het water dat in je pan zit komt omdat de kip ingevroren is geweest en de structuur van de cellen daardoor anders is.
Consumenten bond kwam met dit verhaal

http://www.boerderij.nl/P(...)kipfilet-AGD111885W/

Foodlog kwam met een wat uitgebreider verhaal

http://www.foodlog.nl/art(...)n_de_kale_conclusie/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159258278
Gelezen en ben nu eigenlijk nog meer overtuigd dat het zo is. Als dit het sterkste bewijs is waar ze mee kunnen komen. Lijkt me dat er dan al veel meer rapporten naar buiten zouden zijn gekomen als het echt gebeurt.

Ik heb overigens in mijn middelbare-schooltijd in de inpakafdeling van een kippenslachterij gewerkt en nog nooit iemand gezien die met een waterspuit aan de haal was.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 20 januari 2016 @ 17:07:20 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_159258949
Ik zeg weer nog steeds niks. :X
pi_159261482
Ze spuiten geen vocht in vlees. Vlees bestaat uit vocht en het is een natuurproduct dus het kan variëren. Het is niet toegestaan om vocht toe te voegen wanneer dit niet op de verpakking staat.
pi_159261703
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 17:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg weer nog steeds niks. :X
Toe nou. >:)
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_159296111
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 18:49 schreef habitue het volgende:

[..]

Toe nou. >:)
Toe Nouuu +! >:)
  donderdag 21 januari 2016 @ 23:25:34 #26
321210 jcdragon
It's complicated.
pi_159296200
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 17:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg weer nog steeds niks. :X
Tik dan in een spoiler!
Isn't it ironic, don't you think
Het had een stuk slechter kunnen zijn.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 08:57:31 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_159299812
Nee!
pi_159299845
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 08:57 schreef RobinOok het volgende:
Nee!
DM? :s)
  vrijdag 22 januari 2016 @ 09:52:15 #29
321210 jcdragon
It's complicated.
pi_159300456
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 08:57 schreef RobinOok het volgende:
Nee!
DM

Of link naar een andere post van jou
Isn't it ironic, don't you think
Het had een stuk slechter kunnen zijn.
pi_159300877
quote:
14s.gif Op woensdag 20 januari 2016 18:40 schreef Myraela het volgende:
Ze spuiten geen vocht in vlees. Vlees bestaat uit vocht en het is een natuurproduct dus het kan variëren. Het is niet toegestaan om vocht toe te voegen wanneer dit niet op de verpakking staat.
Heel Nederland heeft ook jarenlang onbewust paardenvlees gegeten, en als daar al zo lang niemand achter komt..
pi_159302940
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 13:49 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Duur in de zin van prijs per kilo, maar die kilo is inclusief ingespoten water. 6 euro de kilo lijkt mij vrij duur voor water, aangezien ik normaal gesproken voor 6 euro zo'n 10.000 kilo water koop. Toen ik op een gegeven moment het beste spek van de stad had gevonden vond ik iets van 16 euro de kilo ook wel duur, maar het smaakt niet alleen beter, er zit ook gewoon méér smaak per kilo in, en veel minder water. Gewoon gerookt, niet in de pekel met rookaroma gehangen.

Het is de fixatie op kiloprijs die dit soort dingen veroorzaakt.
Offtopic: waar precies, als ik vragen mag?
  vrijdag 22 januari 2016 @ 12:36:50 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159303065
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 13:49 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Duur in de zin van prijs per kilo, maar die kilo is inclusief ingespoten water. 6 euro de kilo lijkt mij vrij duur voor water, aangezien ik normaal gesproken voor 6 euro zo'n 10.000 kilo water koop. Toen ik op een gegeven moment het beste spek van de stad had gevonden vond ik iets van 16 euro de kilo ook wel duur, maar het smaakt niet alleen beter, er zit ook gewoon méér smaak per kilo in, en veel minder water. Gewoon gerookt, niet in de pekel met rookaroma gehangen.

Het is de fixatie op kiloprijs die dit soort dingen veroorzaakt.
Zo heb ik kilo's spek uit Kroatie meegenomen, goddelijk lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159303268
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 12:28 schreef citywok het volgende:

[..]

Offtopic: waar precies, als ik vragen mag?
Dat was bij Van Dijk in de Steentilstraat, maar die is een paar jaar geleden afgebrand. Nu zit hij in Uithuizermeeden en dat doet mijn winkelgemak geen goed, maar hij ligt hij niet goed in het dorp dus misschien komt hij wel terug naar stad.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 12:50:51 #34
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_159303326
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 12:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat was bij Van Dijk in de Steentilstraat, maar die is een paar jaar geleden afgebrand. Nu zit hij in Uithuizermeeden en dat doet mijn winkelgemak geen goed, maar hij ligt hij niet goed in het dorp dus misschien komt hij wel terug naar stad.
naast Ferwerda?

en tvp
pi_159303418
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 12:50 schreef RedFever007 het volgende:

[..]

naast Ferwerda?
Welke winkel zat daar niet naast Ferwerda? Hij zat aan de zuidkant, een of twee panden van de Winschoterkade af.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_159303744
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 12:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat was bij Van Dijk in de Steentilstraat, maar die is een paar jaar geleden afgebrand. Nu zit hij in Uithuizermeeden en dat doet mijn winkelgemak geen goed, maar hij ligt hij niet goed in het dorp dus misschien komt hij wel terug naar stad.
Ok, da's wat minder handig ja. Ik had de laatste keer spek van de worstman uit Pekela die 's zaterdags tegenover de viskramen staat (of stond, laatste weken staat-ie er niet). Ook prima spul. Al weet ik niet hoe die het 'rookt'. Hoe onderscheid je dat? [/topic hack]
pi_159304461
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 13:09 schreef citywok het volgende:

[..]

Ok, da's wat minder handig ja. Ik had de laatste keer spek van de worstman uit Pekela die 's zaterdags tegenover de viskramen staat (of stond, laatste weken staat-ie er niet). Ook prima spul. Al weet ik niet hoe die het 'rookt'. Hoe onderscheid je dat? [/topic hack]
Het is droog, ik koop eigenlijk nooit stukken spek in de supermarkt dus dan zie je het niet zo goed, maar de plakjes zijn gewoon nattig. Enerzijds door de pekel, anderzijds door het niet verdampen van vocht tijdens het roken (extra gewicht voor een 'goede' prijs per kilo). Gerookt spek kun je ook gewoon buiten de koelkast bewaren als het vocht maar kan verdampen, hangen dus. Daar wordt het wel hard en taai van en dat moet je willen, maar het kán wel.

Dat spek van die worstenman uit Pekel (haha) ziet er wel goed uit, je zou ook gewoon kunnen vragen of het niet gepekeld is, ik heb het nog niet gekocht maar het zag er wel vertrouwenwekkend uit. Er staat de laatste tijd ook wel eens een Italiaan die guanciale heeft, dat is kinnebakspek, maar volgens mij niet van hele denderende varkens want het viel mij behoorlijk tegen, maar wie weet komt het in de pan helemaal los. Op vrijdag schijnt er wel eens een kraam met Waddenvarkens te staan, er zijn meerdere varkensvertroetelaars actief in de provincie, maar het zou best kunnen dat Van Dijk ook daarvan zijn spek betrok. Het heeft in ieder geval alle kwalificaties, ras, ruimte, tijd en een gevarieerd dieet. Anders is er altijd nog Ariola in de Folkinge, waar als gewillig proeft van de aangeboden lekkernijen de dames wel over te halen zijn om een hele aardige pancetta voor je af te snijden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 13:44:59 #38
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_159304541
Waterige kip is te herkennen aan het (water)blauwe AH-logo
pi_159325287
Gewoon bij KFC halen.

Maar serieus, ik weet geen winkels te vinden waar je altijd fatsoenlijke kip filet koopt, eet het daarom weinig. Kipdijfilet is wel aardig. Maar goed ik woon in Amsterdam West, hier heb je alleen Jumbo en AH, div Turkse en Marokkaanse winkels en goedkope slagers en het is allemaal rommel. De keurslager is een oplichter en de enige fatsoenlijke is achterlijk duur en teringdruk.

Ik zal die Aldi filet eens proberen.

Wat ik wel te pruimen vind, zelf de filet van een hele kip afrukken, heb je ook, gelijk twee bouten en vleugel.
.
pi_159325606
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 11:46 schreef Fer het volgende:
Gewoon bij KFC halen.

Maar serieus, ik weet geen winkels te vinden waar je altijd fatsoenlijke kip filet koopt, eet het daarom weinig. Kipdijfilet is wel aardig. Maar goed ik woon in Amsterdam West, hier heb je alleen Jumbo en AH, div Turkse en Marokkaanse winkels en goedkope slagers en het is allemaal rommel. De keurslager is een oplichter en de enige fatsoenlijke is achterlijk duur en teringdruk.

Ik zal die Aldi filet eens proberen.

Wat ik wel te pruimen vind, zelf de filet van een hele kip afrukken, heb je ook, gelijk twee bouten en vleugel.
poelier een idee?
  zaterdag 23 januari 2016 @ 12:07:08 #41
413491 Vijzel
Lekker malen
pi_159325631
Biologisch vlees is zelden of nooit ingespoten. Ook het gehakt spettert veel minder. Zo af en toe sta ik verbaasd te kijken naar een spetterende pan en dan blijkt eigenlijk altijd dat ik weer 'regulier' vlees in de pan heb. -O-
pi_159325666
Koop het bij een slager...
  zaterdag 23 januari 2016 @ 12:45:59 #43
265352 Redster1984
The man who sold the world....
pi_159326175
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 08:19 schreef SeLang het volgende:

[..]

Voor de duidelijkheid: het gaat hier om dezelfde pakjes kip van dezelfde aanbieder. Er zit gewoon veel variatie tussen. Dus als ik op één of andere manier aan de buitenkant zou kunnen zien welke kip veel water bevat en welke niet dan kan ik daar op letten als ik het uit het rek pak.
Zal niet van dezelfde aanbieder zijn. Je moet even naar de eg nummers kijken. Kip mag je sowieso 18% water in spuiten
  zaterdag 23 januari 2016 @ 12:47:19 #44
78918 SeLang
Black swans matter
pi_159326194
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 12:45 schreef Redster1984 het volgende:

[..]

Zal niet van dezelfde aanbieder zijn. Je moet even naar de eg nummers kijken. Kip mag je sowieso 18% water in spuiten
Zelfde winkel, zelfde verpakking, zelfde etiket, allemaal identiek
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zaterdag 23 januari 2016 @ 12:50:39 #45
413491 Vijzel
Lekker malen
pi_159326248
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 12:47 schreef SeLang het volgende:

[..]

Zelfde winkel, zelfde verpakking, zelfde etiket, allemaal identiek
Dan eens een andere winkel proberen?
pi_159326286
Ik haal kip altijd bij de poelier op de markt. Dat vlees heeft tenminste structuur. Itt die AH meuk.
  zaterdag 23 januari 2016 @ 12:57:04 #47
78918 SeLang
Black swans matter
pi_159326345
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 12:50 schreef Vijzel het volgende:

[..]

Dan eens een andere winkel proberen?
De vraag in dit topic is hoe ik waterige kip kan herkennen. Die vraag blijft ook staan als je je kip in een andere winkel zou kopen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zaterdag 23 januari 2016 @ 13:05:42 #48
413491 Vijzel
Lekker malen
pi_159326488
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 12:57 schreef SeLang het volgende:

[..]

De vraag in dit topic is hoe ik waterige kip kan herkennen. Die vraag blijft ook staan als je je kip in een andere winkel zou kopen.
Hoe te herkennen: niet.
pi_159326532
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 12:05 schreef Dingflofbips het volgende:

[..]

poelier een idee?
Er zijn nog maar een paar, zoals in Zuid waar veel welgestelde joden wonen en Zuidoost in een buurt meet heel veel zwarte bevolking.
.
pi_159328034
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 13:07 schreef Fer het volgende:

[..]

Er zijn nog maar een paar, zoals in Zuid waar veel welgestelde joden wonen en Zuidoost in een buurt meet heel veel zwarte bevolking.
maar heb je daar wel de 'garantie' op fatsoenlijke kip?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')