Ik zat al te wachtenquote:Op dinsdag 19 januari 2016 21:12 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga hier eens gewoon lekker niks zeggen.....
Ik ook niet...quote:Op dinsdag 19 januari 2016 21:12 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga hier eens gewoon lekker niks zeggen.....
Pauper. Vervang het dan gewoon door kreeft. Al komt die dan weer uit het water...quote:Op dinsdag 19 januari 2016 23:48 schreef emil23 het volgende:
Ik zou de kippenborst vervangen door ossenhaas. Dan heb je geen last van waterige kip.
Voor de duidelijkheid: het gaat hier om dezelfde pakjes kip van dezelfde aanbieder. Er zit gewoon veel variatie tussen. Dus als ik op één of andere manier aan de buitenkant zou kunnen zien welke kip veel water bevat en welke niet dan kan ik daar op letten als ik het uit het rek pak.quote:Op dinsdag 19 januari 2016 20:54 schreef technofreak86 het volgende:
Vergelijk anders verschillende aanbieders met een weegschaal voor en na het bakken.
Klopt, er staat een vrouwtje aan de lijn (Ria, 57) die willekeurig de kip volspuit met water. Ze zijn te herkennen aan de gaatjes waar de naald uitkomt.quote:Op woensdag 20 januari 2016 08:19 schreef SeLang het volgende:
[..]
Voor de duidelijkheid: het gaat hier om dezelfde pakjes kip van dezelfde aanbieder. Er zit gewoon veel variatie tussen. Dus als ik op één of andere manier aan de buitenkant zou kunnen zien welke kip veel water bevat en welke niet dan kan ik daar op letten als ik het uit het rek pak.
Duur in de zin van prijs per kilo, maar die kilo is inclusief ingespoten water. 6 euro de kilo lijkt mij vrij duur voor water, aangezien ik normaal gesproken voor 6 euro zo'n 10.000 kilo water koop. Toen ik op een gegeven moment het beste spek van de stad had gevonden vond ik iets van 16 euro de kilo ook wel duur, maar het smaakt niet alleen beter, er zit ook gewoon méér smaak per kilo in, en veel minder water. Gewoon gerookt, niet in de pekel met rookaroma gehangen.quote:Op woensdag 20 januari 2016 11:47 schreef HarveySpecter het volgende:
Tegenwoordig spuiten ze alle soorten vlees in met water en eiwitten. Inderdaad om het gewicht te verhogen.
Biologisch is een optie, maar dat is dan weer duur.
Denk dat we ermee moeten leren leven
Consumenten bond kwam met dit verhaalquote:Op woensdag 20 januari 2016 14:05 schreef habitue het volgende:
Overigens als het niet op het etiket staat, is de kip niet ingespoten. Het water dat in je pan zit komt omdat de kip ingevroren is geweest en de structuur van de cellen daardoor anders is.
Tik dan in een spoiler!quote:
DMquote:
Heel Nederland heeft ook jarenlang onbewust paardenvlees gegeten, en als daar al zo lang niemand achter komt..quote:Op woensdag 20 januari 2016 18:40 schreef Myraela het volgende:
Ze spuiten geen vocht in vlees. Vlees bestaat uit vocht en het is een natuurproduct dus het kan variëren. Het is niet toegestaan om vocht toe te voegen wanneer dit niet op de verpakking staat.
Offtopic: waar precies, als ik vragen mag?quote:Op woensdag 20 januari 2016 13:49 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Duur in de zin van prijs per kilo, maar die kilo is inclusief ingespoten water. 6 euro de kilo lijkt mij vrij duur voor water, aangezien ik normaal gesproken voor 6 euro zo'n 10.000 kilo water koop. Toen ik op een gegeven moment het beste spek van de stad had gevonden vond ik iets van 16 euro de kilo ook wel duur, maar het smaakt niet alleen beter, er zit ook gewoon méér smaak per kilo in, en veel minder water. Gewoon gerookt, niet in de pekel met rookaroma gehangen.
Het is de fixatie op kiloprijs die dit soort dingen veroorzaakt.
Zo heb ik kilo's spek uit Kroatie meegenomen, goddelijk lekker.quote:Op woensdag 20 januari 2016 13:49 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Duur in de zin van prijs per kilo, maar die kilo is inclusief ingespoten water. 6 euro de kilo lijkt mij vrij duur voor water, aangezien ik normaal gesproken voor 6 euro zo'n 10.000 kilo water koop. Toen ik op een gegeven moment het beste spek van de stad had gevonden vond ik iets van 16 euro de kilo ook wel duur, maar het smaakt niet alleen beter, er zit ook gewoon méér smaak per kilo in, en veel minder water. Gewoon gerookt, niet in de pekel met rookaroma gehangen.
Het is de fixatie op kiloprijs die dit soort dingen veroorzaakt.
Dat was bij Van Dijk in de Steentilstraat, maar die is een paar jaar geleden afgebrand. Nu zit hij in Uithuizermeeden en dat doet mijn winkelgemak geen goed, maar hij ligt hij niet goed in het dorp dus misschien komt hij wel terug naar stad.quote:Op vrijdag 22 januari 2016 12:28 schreef citywok het volgende:
[..]
Offtopic: waar precies, als ik vragen mag?
naast Ferwerda?quote:Op vrijdag 22 januari 2016 12:47 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat was bij Van Dijk in de Steentilstraat, maar die is een paar jaar geleden afgebrand. Nu zit hij in Uithuizermeeden en dat doet mijn winkelgemak geen goed, maar hij ligt hij niet goed in het dorp dus misschien komt hij wel terug naar stad.
Welke winkel zat daar niet naast Ferwerda? Hij zat aan de zuidkant, een of twee panden van de Winschoterkade af.quote:
Ok, da's wat minder handig ja. Ik had de laatste keer spek van de worstman uit Pekela die 's zaterdags tegenover de viskramen staat (of stond, laatste weken staat-ie er niet). Ook prima spul. Al weet ik niet hoe die het 'rookt'. Hoe onderscheid je dat? [/topic hack]quote:Op vrijdag 22 januari 2016 12:47 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat was bij Van Dijk in de Steentilstraat, maar die is een paar jaar geleden afgebrand. Nu zit hij in Uithuizermeeden en dat doet mijn winkelgemak geen goed, maar hij ligt hij niet goed in het dorp dus misschien komt hij wel terug naar stad.
Het is droog, ik koop eigenlijk nooit stukken spek in de supermarkt dus dan zie je het niet zo goed, maar de plakjes zijn gewoon nattig. Enerzijds door de pekel, anderzijds door het niet verdampen van vocht tijdens het roken (extra gewicht voor een 'goede' prijs per kilo). Gerookt spek kun je ook gewoon buiten de koelkast bewaren als het vocht maar kan verdampen, hangen dus. Daar wordt het wel hard en taai van en dat moet je willen, maar het kán wel.quote:Op vrijdag 22 januari 2016 13:09 schreef citywok het volgende:
[..]
Ok, da's wat minder handig ja. Ik had de laatste keer spek van de worstman uit Pekela die 's zaterdags tegenover de viskramen staat (of stond, laatste weken staat-ie er niet). Ook prima spul. Al weet ik niet hoe die het 'rookt'. Hoe onderscheid je dat? [/topic hack]
poelier een idee?quote:Op zaterdag 23 januari 2016 11:46 schreef Fer het volgende:
Gewoon bij KFC halen.
Maar serieus, ik weet geen winkels te vinden waar je altijd fatsoenlijke kip filet koopt, eet het daarom weinig. Kipdijfilet is wel aardig. Maar goed ik woon in Amsterdam West, hier heb je alleen Jumbo en AH, div Turkse en Marokkaanse winkels en goedkope slagers en het is allemaal rommel. De keurslager is een oplichter en de enige fatsoenlijke is achterlijk duur en teringdruk.
Ik zal die Aldi filet eens proberen.
Wat ik wel te pruimen vind, zelf de filet van een hele kip afrukken, heb je ook, gelijk twee bouten en vleugel.
Zal niet van dezelfde aanbieder zijn. Je moet even naar de eg nummers kijken. Kip mag je sowieso 18% water in spuitenquote:Op woensdag 20 januari 2016 08:19 schreef SeLang het volgende:
[..]
Voor de duidelijkheid: het gaat hier om dezelfde pakjes kip van dezelfde aanbieder. Er zit gewoon veel variatie tussen. Dus als ik op één of andere manier aan de buitenkant zou kunnen zien welke kip veel water bevat en welke niet dan kan ik daar op letten als ik het uit het rek pak.
Zelfde winkel, zelfde verpakking, zelfde etiket, allemaal identiekquote:Op zaterdag 23 januari 2016 12:45 schreef Redster1984 het volgende:
[..]
Zal niet van dezelfde aanbieder zijn. Je moet even naar de eg nummers kijken. Kip mag je sowieso 18% water in spuiten
Dan eens een andere winkel proberen?quote:Op zaterdag 23 januari 2016 12:47 schreef SeLang het volgende:
[..]
Zelfde winkel, zelfde verpakking, zelfde etiket, allemaal identiek
De vraag in dit topic is hoe ik waterige kip kan herkennen. Die vraag blijft ook staan als je je kip in een andere winkel zou kopen.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 12:50 schreef Vijzel het volgende:
[..]
Dan eens een andere winkel proberen?
Hoe te herkennen: niet.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 12:57 schreef SeLang het volgende:
[..]
De vraag in dit topic is hoe ik waterige kip kan herkennen. Die vraag blijft ook staan als je je kip in een andere winkel zou kopen.
Er zijn nog maar een paar, zoals in Zuid waar veel welgestelde joden wonen en Zuidoost in een buurt meet heel veel zwarte bevolking.quote:
maar heb je daar wel de 'garantie' op fatsoenlijke kip?quote:Op zaterdag 23 januari 2016 13:07 schreef Fer het volgende:
[..]
Er zijn nog maar een paar, zoals in Zuid waar veel welgestelde joden wonen en Zuidoost in een buurt meet heel veel zwarte bevolking.
Ook hetzelfde eg nummer?quote:Op zaterdag 23 januari 2016 12:47 schreef SeLang het volgende:
[..]
Zelfde winkel, zelfde verpakking, zelfde etiket, allemaal identiek
Sowieso als je kip erg glimt is dat een indicator...quote:Op zaterdag 23 januari 2016 12:57 schreef SeLang het volgende:
[..]
De vraag in dit topic is hoe ik waterige kip kan herkennen. Die vraag blijft ook staan als je je kip in een andere winkel zou kopen.
Waar kan dat? Is dat ook echt een officieel verkooppunt aan particulieren of is dat n beetje 'schimmig'? En hoeveel koop je dan per keer?quote:Op woensdag 27 januari 2016 06:29 schreef Ludacriss het volgende:
Ik haal mijn vlees vaak direct van de slachterij en dat vries ik zelf thuis in. Dan weet ik zeker dat er geen water is ingespoten.
Waarom? Is dat alleen toegestaan om de verkoper meer geld te laten opstrijken? Dat zou echt sneu zijnquote:Op zaterdag 23 januari 2016 12:45 schreef Redster1984 het volgende:
[..]
Kip mag je sowieso 18% water in spuiten
Ik ken iemand die dat op t balkon van n flatje wilde doen.quote:Op woensdag 27 januari 2016 08:37 schreef zatoichi het volgende:
je kunt ook een paar kuikens kopen en die in de tuin laten scharrelen totdat ze groot genoeg zijn. Kop eraf, kaal plukken en in stukken hakken.
Daarna kun je zelf bepalen hoeveel water je bij je kip wilt.
Ik had op t werk ooit wat Poolse studenten, die eieren raapten in het park.quote:Op woensdag 27 januari 2016 09:01 schreef SeLang het volgende:
Toen ik studeerde woonden er Indonesische studenten naast me en die grepen gewoon af en toe een stadsduif van het balkon voor in de pan.
Je wilt niet weten wat er allemaal gebeurt in de vleesindustrie. Maar goed, ik had klanten die zulke percentages ingespoten wilden hebben. Heb 6 jaar in de kipindustrie als verkoper gezeten. Ik weet genoeg 😉quote:Op woensdag 27 januari 2016 08:48 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Waarom? Is dat alleen toegestaan om de verkoper meer geld te laten opstrijken? Dat zou echt sneu zijn
Ik geloof wel dat er veel wordt gesjoemeld, maar dit komt neer op legaal sjoemelen. Daar sta ik dan toch weer van te kijken.quote:Op donderdag 28 januari 2016 00:48 schreef Redster1984 het volgende:
[..]
Je wilt niet weten wat er allemaal gebeurt in de vleesindustrie. Maar goed, ik had klanten die zulke percentages ingespoten wilden hebben. Heb 6 jaar in de kipindustrie als verkoper gezeten. Ik weet genoeg 😉
Officieel punt gewoon. Ze slachten op maandag, en op dinsdag verkopen ze hun vlees. Je kan dus het best op dinsdag gaan, meeste keus en meest vers. Heet iets van Verschoor BV als ik het goed heb, zit in Leiderdorp. Ik kom er iets van 3x per jaar.quote:Op woensdag 27 januari 2016 08:30 schreef Vijzel het volgende:
[..]
Waar kan dat? Is dat ook echt een officieel verkooppunt aan particulieren of is dat n beetje 'schimmig'? En hoeveel koop je dan per keer?
Mwah ik leverde ook wel aan keurslagers enzo... Poelier zou wellicht nog wat zijn. En anders gewoon je eigen kip slachten 😉 Ik eet wel kip, maar kijk goed en vermijd gemarineerde kip. Marinade wordt vooral gebruikt om oude kip qua bacteriële groei weer in goede waarden te krijgenquote:Op donderdag 28 januari 2016 07:59 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ik geloof wel dat er veel wordt gesjoemeld, maar dit komt neer op legaal sjoemelen. Daar sta ik dan toch weer van te kijken.
Maar goed: jij hebt kennis van zaken, dus waar zijn we gered? Toch bij poeliers of maakt het eigenlijk niks uit? Eet je zelf nog kip?
Dat is de enige reden. Verder is er geen enkele reden om water aan kip toe te voegen.quote:Op woensdag 27 januari 2016 08:48 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Waarom? Is dat alleen toegestaan om de verkoper meer geld te laten opstrijken? Dat zou echt sneu zijn
Toch die poelier eens proberen dan. Waar let je precies op bij kip? En haal je m dan wel gewoon in de supermarkt?quote:Op vrijdag 29 januari 2016 21:39 schreef Redster1984 het volgende:
[..]
Mwah ik leverde ook wel aan keurslagers enzo... Poelier zou wellicht nog wat zijn. En anders gewoon je eigen kip slachten 😉 Ik eet wel kip, maar kijk goed en vermijd gemarineerde kip. Marinade wordt vooral gebruikt om oude kip qua bacteriële groei weer in goede waarden te krijgen
Dit vind ik echt bizar. Niet zozeer dat de ondernemer dit wil doen, die gaat gewoon voor winstmaximalisatie. Dat de overheid het legaliseert is het bizarrequote:Op zaterdag 30 januari 2016 10:10 schreef Wantie het volgende:
[..]
Dat is de enige reden. Verder is er geen enkele reden om water aan kip toe te voegen.
Het moet wel vermeld staan op de verpakking.
Ook niet als het enige doel is om meer geld te pakken? Conserveermiddelen dragen dan tenminste ook bij aan het gemak voor de klant. Bovendien gok ik dat de meeste mensen simpelweg niet begrijpen wat er op zo'n etiket staat en wat de consequenties kunnen zijn van een aantal toevoegingen.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 11:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb geen problemen met toevoegingen aan levensmiddelen, of dat nu water is aan kip of conserveermiddel aan worst. Waar ik een probleem mee heb is het niet op de verpakking zetten en de lakse controle van de VWA daarop.
De mensen die te dom zijn etiketten te lezen of te begrijpen interesseren zich sowieso niet voor wat ze eten, daar is water in vlees nog met minste probleem. Zo zijn er ook toevoegingen of recepturen om worst of kaas minder lang te laten rijpen, dat is ook geld gedreven.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 11:10 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ook niet als het enige doel is om meer geld te pakken? Conserveermiddelen dragen dan tenminste ook bij aan het gemak voor de klant. Bovendien gok ik dat de meeste mensen simpelweg niet begrijpen wat er op zo'n etiket staat en wat de consequenties kunnen zijn van een aantal toevoegingen.
klinkt misschien stom, maar de kipblokjes zijn veel droger, zijn wel iets duurder omdat het voor jou gesneden is, maar houden geen extra water vast.quote:Op dinsdag 19 januari 2016 20:33 schreef SeLang het volgende:
Ik eet vaak rijst met allerlei curry sauzen e.d. en daar gooi ik altijd kippenborst doorheen die ik in stukjes hak en dan eerst braad in de koekenpan. Nu valt het me op dat kip soms veel en soms weinig water bevat waardoor je uiteindelijk meer of minder kip overhoudt. Er zit behoorlijk wat variatie in.
Mijn vraag: is het op één of andere manier aan de buitenkant te zien of de kip veel of weinig water bevat? Ik heb eigenlijk nog niet duidelijk een verschil gemerkt tussen donkerder vs lichter, groot vs klein, etc....
Wat is dat nou voor rare opmerking. Het is toch best mogelijk dat mensen zich wel interesseren maar het gewoon niet snappen? Zo duidelijk is het allemaal nietquote:Op zaterdag 30 januari 2016 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De mensen die te dom zijn etiketten te lezen of te begrijpen interesseren zich sowieso niet voor wat ze eten, daar is water in vlees nog met minste probleem. Zo zijn er ook toevoegingen of recepturen om worst of kaas minder lang te laten rijpen, dat is ook geld gedreven.
Oorspronkelijk was het toevoegen van Walnoten aan salami ook een vulmiddel, minder duur vlees erin. Tegenwoordig is dat een delicatesse.
Meer water in de halvarine is ook geld gedreven, men noemt het dieet of light en er wordt gejubeld.
Smartphone in de supermarkt pakken en even ingrediënt/onbekend woord intoetsen in google is heul niet moeilijk man. Je moet er alleen moeite voor doen.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 11:58 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Wat is dat nou voor rare opmerking. Het is toch best mogelijk dat mensen zich wel interesseren maar het gewoon niet snappen? Zo duidelijk is het allemaal niet
Wat denk jij dat de consequentie is van toegevoegd water dan?quote:Op zaterdag 30 januari 2016 11:10 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Bovendien gok ik dat de meeste mensen simpelweg niet begrijpen wat er op zo'n etiket staat en wat de consequenties kunnen zijn van een aantal toevoegingen.
Dat je meer geld betaald voor minder vlees?quote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat denk jij dat de consequentie is van toegevoegd water dan?
ja, logisch, het idee om de prijs zo laag te houden voor een kilo kip. ook al zit er 300 ml vocht in waarvoor je betaald.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:08 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat je meer geld betaald voor minder vlees?
Dat klopt. Maar die info is niet echt consistent en even betrouwbaar enzo. Je moet de info kritisch kunnen benaderen en die capaciteit heeft lang niet iedereen. Om dan maar te zeggen dat mensen dom en lui zijn en derhalve geen recht hebben op goede info vind ik nogal ver gaan.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:03 schreef Molo het volgende:
[..]
Smartphone in de supermarkt pakken en even ingrediënt/onbekend woord intoetsen in google is heul niet moeilijk man. Je moet er alleen moeite voor doen.
Oeh, dat was een ongezond kipje, dat voor slechts 30% uit water bestaat!quote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:12 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ja, logisch, het idee om de prijs zo laag te houden voor een kilo kip. ook al zit er 300 ml vocht in waarvoor je betaald.
En jullie vinden het dus niet genoeg dat vemeldt wordt dat er water is toegevoegd, maar willen dat dat voor de dommen ook nog eens uitgelegd wordt? Moet dat voor op de verpakking of mag dat achterop.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:08 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat je meer geld betaald voor minder vlees?
ik heb niet het hele topic gelezen alleen jouw vraag en ik gaf antwoordquote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En jullie vinden het dus niet genoeg dat vemeldt wordt dat er water is toegevoegd, maar willen dat dat voor de dommen ook nog eens uitgelegd wordt? Moet dat voor op de verpakking of mag dat achterop.
En moet dat ook bij die worst van Piet? Dat er niet alleen op staat dat er walnoten in zitten, maar "pas op, consument, dat betekent dat u een vleesprijs betaalt voor toegevoegde walnoten."?
Wat een gedoe zeg. Gelukkig koop ik nooit kip met toegevoegd water.
Mensen die zich interesseren voor eten, die vaak koken, weten ook vaak waar ze op moeten letten bij een etiket. De gemiddelde consument weet dat niet.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En jullie vinden het dus niet genoeg dat vemeldt wordt dat er water is toegevoegd, maar willen dat dat voor de dommen ook nog eens uitgelegd wordt? Moet dat voor op de verpakking of mag dat achterop.
En moet dat ook bij die worst van Piet? Dat er niet alleen op staat dat er walnoten in zitten, maar "pas op, consument, dat betekent dat u een vleesprijs betaalt voor toegevoegde walnoten."?
Wat een gedoe zeg. Gelukkig koop ik nooit kip met toegevoegd water.
#toegevoegd vocht.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oeh, dat was een ongezond kipje, dat voor slechts 30% uit water bestaat!
Ik besta al voor 50% uit water. Een man zelfs 65% en babies bestaan voor 75% uit water.
dit. Het getuigt van bijzonder weinig inzicht om mensen dan maar als 'dom' weg te zetten.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:32 schreef habitue het volgende:
[..]
Mensen die zich interesseren voor eten, die vaak koken, weten ook vaak waar ze op moeten letten bij een etiket. De gemiddelde consument weet dat niet.
Ik vind de voorlichting op dat gebied ook ver ondermaats. Verder wordt er natuurlijk ook echt nog veel gesjoemeld met etiketten.
Een kip van 700 gram waar 300gr water in is gespoten? Jeeeeetje, wat knap.quote:
ja idd, dat heet label fraudequote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Een kip van 700 gram waar 300gr water in is gespoten? Jeeeeetje, wat knap.
En jij gelooft dat ze dat jou verkopen als gewone, verse kip?
Gewoon alles wat domme mensen niet snappen verbieden? De overheid bepaalt wat goed voor je is en zorgt voor een lekker beperkte, overzichtelijke keus.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:38 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
dit. Het getuigt van bijzonder weinig inzicht om mensen dan maar als 'dom' weg te zetten.
Nog los van het feit dat niet de toevoeging van water door ondernemers zo vreemd is maar wel dat de overheid daar op deze manier aan meewerkt. Het zou gewoon verboden moeten zijn, dan hoeft een consument ook niet ingelicht te worden.
Zembla denkt daar anders over en toont het ook aan, dus stop maar met fantaseren.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 13:01 schreef RobinOok het volgende:
Dat doen ze wel joh, je moet die smaadpratende aluhoedjes niet op hun blauwe ogen geloven. Dat gelul elke keer, gaat echt helemaal nergens over. Nog even door laten lullen en hetis allemaal de schuld van Unilever en Monsanto & Co. Die hebben snode plannen om de wereldbevolking te vergiftigen met msg.
En anders de joden en de russen wel.
Godver, hele uitzending bekeken en er kwam werkelijk geen kip in voor!!!!!!quote:Op zaterdag 30 januari 2016 13:23 schreef THEFXR het volgende:
[..]
Zembla denkt daar anders over en toont het ook aan, dus stop maar met fantaseren.
http://zembla.vara.nl/seizoenen/2013/afleveringen/05-09-2013
het gaat ook over labelfraude, zelfde geldt voor kip, biokip wat gewoon een plofkip is enzo..quote:Op zaterdag 30 januari 2016 13:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Godver, hele uitzending bekeken en er kwam werkelijk geen kip in voor!!!!!!
Godverdekut, waarom ook zit ik mijn tijd te verdoen aan dit gelul. Aaaargggghhhhh.
Nee, grapje. Ik heb er niet naar zitten kijken, want heb die uitzendingn allang gezien. Dus ik weet dat daarin niks wordt gezegd over kip die ingespoten wordt met water. Laat staan dat dat bewezen zou worden.![]()
Waar het wel over gaat is trouwens ook prutsjournalistiek. Veel suggestie, nul bewijs. Stemmingmakerij, bangmakerij en smaad.
Het is maar net wat de supermarkt voor specificaties heeft. Maar 43% is onzin. T kan wel, daar niet van, maar meer dan 18% kom je niet tegen in Nederland.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 13:50 schreef RobinOok het volgende:
Ja, sorry hoor. Dat slaat toch helemaal nergens op?
Dit topic gaat over waterige kip. En ik geloof niet dat de kip die in onze supermarkten in het versvak verkocht wordt met water wordt ingespoten, laat staan met pak 'm beet 43% van zijn eigen lichaamsgewicht extra aan water. En dan moet een prutsdocumentaire over varkensvlees en kalfsvlees waarin trouwens ook alleen maar van alles geïnsinueerd en niks bewezen wordt (waarom eigenlijk niet?) en het nergens gaat over het inspuiten met water mij overtuigen van het gelijk van jullie wanen? Yeah, sure.
Hadden ze maar beter moeten opletten op school.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 11:58 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Wat is dat nou voor rare opmerking. Het is toch best mogelijk dat mensen zich wel interesseren maar het gewoon niet snappen? Zo duidelijk is het allemaal niet
Nee, er moet gewoon op de verpakking staan wat er in zit.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En jullie vinden het dus niet genoeg dat vemeldt wordt dat er water is toegevoegd, maar willen dat dat voor de dommen ook nog eens uitgelegd wordt? Moet dat voor op de verpakking of mag dat achterop.
En moet dat ook bij die worst van Piet? Dat er niet alleen op staat dat er walnoten in zitten, maar "pas op, consument, dat betekent dat u een vleesprijs betaalt voor toegevoegde walnoten."?
Wat een gedoe zeg. Gelukkig koop ik nooit kip met toegevoegd water.
Redster, zou je willen uitleggen aan mij waar je dan precies op let bij de kip aanschaf?quote:Op zaterdag 30 januari 2016 13:55 schreef Redster1984 het volgende:
[..]
Het is maar net wat de supermarkt voor specificaties heeft. Maar 43% is onzin. T kan wel, daar niet van, maar meer dan 18% kom je niet tegen in Nederland.
Ik kijk zelf altijd naar de kleur en glans en hoe het vel er uit ziet
ok manquote:Op zaterdag 30 januari 2016 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hadden ze maar beter moeten opletten op school.
Net zoals jij die niet verder leest dan de eerste regel en dan al meent te begrijpen wat ik post. Te dom om te poepen
Wat wil jij dan? Het verbieden? Dan kan je vlees ook niet meer pekelen, je kan een aantal worstsoorten niet meer maken, want ijs door het vlees bij het malen, en dan heb ik het nog niet over marinades.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |