Dat kan prima. er moet immers ook brood op de plank komen. Zolang hij geen cijfers gaat vervalsen mogen anderen er van vinden wat ze willen (ie. geen hoge significantie, maar een knipoog naar een bepaalde richting).quote:Op maandag 14 maart 2016 17:05 schreef Silverdigger2 het volgende:
[..]
Als je bepaalt dat de cutoff ergens is, kan je niet achteraf de regels nog aanpassen! waarom onderzoek doen als je je niet aan je eigen regels houdt?
Zij, maar verder ongeveer dit ja. Ik ga echt niet zeggen dat het bijna significant is, helemaal significant, whatever. Maar als een resultaat niet significant is, kan het nog steeds wel interessant zijn. Als je een bepaald effect verwacht en je krijgt een p van 0.98 is dat ook ontiegelijk interessant. En dat een verschil niet significant is, betekent niet dat er helemaal geen verschil (in de steekproef) is. Of is een gemiddelde van 23 opeens gelijk aan een gemiddelde van 28 omdat de p waarde niet onder de Alpha zit?quote:Op maandag 14 maart 2016 17:50 schreef Zith het volgende:
[..]
Dat kan prima. er moet immers ook brood op de plank komen. Zolang hij geen cijfers gaat vervalsen mogen anderen er van vinden wat ze willen (ie. geen hoge significantie, maar een knipoog naar een bepaalde richting).
Niemand zal hem serieus nemen als hij zegt dat 0.11 significant is, maar het is prima wetenschap om resultaten te laten zien met 0.11 p-values en aan te geven dat het niet significant is maar dat het eventueel in een bepaalde richting kan wijzen.
Je kan alleen eigenlijk niets zeggen over of dat verschil ruis is of niet.quote:Op maandag 14 maart 2016 18:09 schreef Sarasi het volgende:
[..]
Zij, maar verder ongeveer dit ja. Ik ga echt niet zeggen dat het bijna significant is, helemaal significant, whatever. Maar als een resultaat niet significant is, kan het nog steeds wel interessant zijn. Als je een bepaald effect verwacht en je krijgt een p van 0.98 is dat ook ontiegelijk interessant. En dat een verschil niet significant is, betekent niet dat er helemaal geen verschil (in de steekproef) is. Of is een gemiddelde van 23 opeens gelijk aan een gemiddelde van 28 omdat de p waarde niet onder de Alpha zit?
er is geen bewijs dat het verschil verklaard kan worden door de in jouw model opgenomen variabelen, dat kan je er zeker over zeggen als de gemiddelden van de groepen die je in jouw test vergeleek 23 en 28 zijn.quote:Op maandag 14 maart 2016 18:09 schreef Sarasi het volgende:
Of is een gemiddelde van 23 opeens gelijk aan een gemiddelde van 28 omdat de p waarde niet onder de Alpha zit?
Dit kan zeker, maar de tendens had je ook kunnen baseren op eerder onderzoek.quote:Op maandag 14 maart 2016 17:50 schreef Zith het volgende:
[..]
Niemand zal hem serieus nemen als hij zegt dat 0.11 significant is, maar het is prima wetenschap om resultaten te laten zien met 0.11 p-values en aan te geven dat het niet significant is maar dat het eventueel in een bepaalde richting kan wijzen.
Een niet significant verschil is ook een significante bijdrage aan de wetenschapquote:Dat kan prima. er moet immers ook brood op de plank komen.
Cellen samenvoegen als dat kan, anders houdt het op.quote:Op maandag 14 maart 2016 21:11 schreef carmiie het volgende:
Wat moet ik doen als ik bij mijn chi-square teveel cellen heb met een expected count less than five? Ik las dat bij meer dan 20% de resultaten niet valide zijn? Bij sommige variabelen is het bij mij 60%.
Hoe doe ik dat?quote:Op maandag 14 maart 2016 21:21 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Cellen samenvoegen als dat kan, anders houdt het op.
Als je bv geinteresseerd bent in verschil man-vrouw en schrijfkleur rood-blauw op een bepaalde uitkomst, je test beperken tot verschil kleur (of verschil gender).quote:
Aahh zo, ik snap het, thanks!quote:Op maandag 14 maart 2016 21:44 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Als je bv geinteresseerd bent in verschil man-vrouw en schrijfkleur rood-blauw op een bepaalde uitkomst, je test beperken tot verschil kleur (of verschil gender).
Verder valt er helaas weinig te doen. (nou lijkt het me ook dat of dezelfde rij erg laag is in je experiment dus 98% - 2% voor groep 1 en 97% - 3% voor groep 2, en dan kun je zelfs zonder test wel zien dat er geen effect is, of juist het tegenovergestelde 99-1 voor groep 1 en 1-99 voor groep 2 en dan heb je eigenlijk ook niet echt een test meer nodig).
Bijdraaien? :pquote:Op maandag 14 maart 2016 21:53 schreef carmiie het volgende:
[..]
Aahh zo, ik snap het, thanks!Wel jammer dat er weinig aan te doen valt
Ik heb een prijsmeter-analyse gedaan voor verschillende versies van producten.quote:Op maandag 14 maart 2016 17:11 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Kun je iets meer uitleg geven? Snijpunt van wat met wat? Zou iig te toetsen moeten zijn.
Meer data verzamelen.quote:Op maandag 14 maart 2016 21:11 schreef carmiie het volgende:
Wat moet ik doen als ik bij mijn chi-square teveel cellen heb met een expected count less than five? Ik las dat bij meer dan 20% de resultaten niet valide zijn? Bij sommige variabelen is het bij mij 60%.
Het is mij niet helemaal duidelijk wat nou precies je dependent variabele moet worden. Kun je dat nog eens toelichten?quote:Op maandag 21 maart 2016 11:56 schreef Paprikachipjes het volgende:
Ik zat te denken aan logistic regression en ik heb n.a.v. jouw post zojuist het halve internet ondersteboven gekeerd en ik kom er dus achter dat je a) één dependent variable kunt aangeven, b) deze variable maar twee catagorieën kan hebben, wat dus waarschijnlijk betekent dat ik mijn complicaties als losse variabelen in SPSS moet zetten wil ik er wat mee kunnen, haha. Dus volgens mij ben ik er zo wel uit.
Wow, dan krijg je dus een ontelbare hoeveelheid dv's als je een lange lijst met complicaties hebt. Ik weet niet of het relevant is maar je zou ook nog een Poisson regression kunnen uitvoeren om te kijken welke factoren een invloed hebben op het aantal bijwerkingen dat iemand krijgt.quote:Op maandag 21 maart 2016 14:48 schreef Paprikachipjes het volgende:
De complicaties worden de dependent variables. Dus wat ik zou kunnen doen is kijken wat de invloed is van bijv. roken op het ontwikkelen van een abces postoperatief (= complicatie). Roken zou dan mijn independent variable worden (0 = nooit, 1 = ja, 2 = gestopt), het ontwikkelen van een abces mijn dependent variable (0 = nee, 1 = ja).
Dat hercoderen ziet er inderdaad wel interessant uit. Ik zal me er eens in verdiepen.
Omdat het zo lomp is als niemand op je vraag reageert: Sorry, ik had voor je post nog nooit van eviews gehoord, dus geen flauw idee hoe je daar kunt importeren. Misschien eens kijken naar of er online wat te vinden is over .csv bestanden importeren? (Je kunt een Excel bestand heel makkelijk opslaan als .csv en soms geeft dat wat meer opties.)quote:Op zaterdag 2 april 2016 23:32 schreef ulq het volgende:
Weet iemand hoe ik een bepaalde excel data file het beste in eviews kan importeren?
Ik heb op de y-as de verschillende identifiers (in mijn geval bedrijven) en op de x-as de datum (in mijn geval een periode van ongeveer 300 dagen) en voor de rest een variabele per worksheet (6 variabelen en dus 6 worksheets totaal). Normaal moet je bij eviews (volgensmij) op de y-as zowel de datum als de identifiers zetten om het correct te kunnen importeren, maar in mijn geval was het niet mogelijk het op deze manier te downloaden en dan zou het bovendien redelijk onleesbaar worden vanwege het grote aantal datums en bedrijven.
Als iemand me een linkje kunnen sturen die ongeveer beschrijft hoe ik dit het beste kan aanpakken zou ik dit ook erg op prijs stellen uiteraard! Volgensmij betreft mijn dataset 'unstacked panel data', maar dat weet ik niet zeker. Heb uiteraard al op google gezocht maar vind geen relevante resultaten.
Bij voorbaat dank!
Dus als ik het goed begrijp heb je twee groepen:quote:Op vrijdag 8 april 2016 16:31 schreef jufsaar het volgende:
Ik ga voor mijn scriptie kijken naar het volgende onderwerp:
Scoren leerlingen die op een basisschool 8 jaar Frans hebben gehad beter op Frans in de 1e klas dan leerlingen die de taal niet hebben gehad, rekening houdend met de algemene cognitie?
Er zijn 5 leerlingen die Frans hebben gehad in verschillende klassen. Van alle leerlingen uit deze klassen heb ik het gemiddelde van Frans en van Nederlands, geschiedenis en wiskunde (voor de algemene cognitie) om te kunnen vergelijken.
Ik dacht dat ik een independent t-test moest doen, maar dan kan ik niet controleren op algemene cognitie. En ik kan toch niet zomaar de gegevens van alle klassen samenvoegen zonder te kijken naar het gemiddelde van elke specifieke klas?
Wie kan mij helpen?
Ik gebruik geen STATA dus het is een wilde gok, maar zijn de variabelen nog hoofdlettergevoelig misschien? En is het type variabele juist? (Dat je niet stiekem string hebt terwijl het integer moet zijn.)quote:Op zaterdag 9 april 2016 15:15 schreef Kaas- het volgende:
Mensen, ik vul data in in STATA.
Heb nu twee variabelen gemaakt, maar als ik vervolgens "summarize" in tik dan geeft STATA aan dat er voor beide variabelen 0 observaties zijn terwijl ze er toch echt staan. Bijvoorbeeld de variabele "Year" aangemaakt en vervolgens staat daaronder (in de data editor) 1950 t/m 2010.
Dit is de eerste keer dat ik zelf data in het programma gooi. Wat kan ik verkeerd doen? Hulp is zeer welkom.
Ook ik ken srata niet, maar heb wel eens gehad dat de vorm van de data in de kolommen verkeerd ingesteld was een p die manier gaf de software dan aan dat er geen observaties waren...quote:Op zaterdag 9 april 2016 15:15 schreef Kaas- het volgende:
Mensen, ik vul data in in STATA.
Heb nu twee variabelen gemaakt, maar als ik vervolgens "summarize" in tik dan geeft STATA aan dat er voor beide variabelen 0 observaties zijn terwijl ze er toch echt staan. Bijvoorbeeld de variabele "Year" aangemaakt en vervolgens staat daaronder (in de data editor) 1950 t/m 2010.
Dit is de eerste keer dat ik zelf data in het programma gooi. Wat kan ik verkeerd doen? Hulp is zeer welkom.
Kun je vraag C niet als robustnesscheck inbouwen. Dus je doet eerst je onderzoek op basis van B. Dan doe je het nogmaals met C. Of ik zou BMI als moderator beschouwen. Ik denk namelijk niet dat een BMI alles zegt over problematisch eetgedrag. Een skinny bitch kan toch net zo goed een problematische eter zijn.quote:Op zondag 10 april 2016 14:26 schreef Eefje_ het volgende:
Ik heb een vraag omtrent een schaal (SPSS).
Ik onderzoek de relatie tussen Facebookgebruik, zelfbeeld en eetgedrag. Nu onderzoek ik eetgedrag met behulp van de Eating Attitudes Test 26 (EAT-26). Deze bestaat uit drie delen:
(A) Gewicht en lengte (waar ik BMI van heb gemaakt),
(B) 26 vragen
(C) 4 gedragsvragen variërend van (nooit, 1x per maand of minder, 2-3x per maand, 1x per week, 2-6x per week en 1x per dag of meer) en 2 extra (heftige) vragen waar alleen (ja of nee) kan worden beantwoord.
De scoring voor die 26 vragen heb ik al verwerkt via Transform - Recode zodat ik op een totaal van 20 of meer kom wat problematisch eetgedrag blijkt. Dit staat op: http://www.eat-26.com/scoring.php. Maar er staat verder geen score bij de overige delen, behalve dan kruisjes bij wat problematisch gedrag is. Hoe kan ik (A) BMI en (C) de vragen waarbij een andere score wordt gehanteerd, dan samenvoegen met de 26 vragen? Ik moet toch uiteindelijk op een schaal komen, namelijk eetgedrag.
Mijn dank zal groot zijn.
Probeer de volgende dingen/commando's:quote:Op zaterdag 9 april 2016 15:15 schreef Kaas- het volgende:
Mensen, ik vul data in in STATA.
Heb nu twee variabelen gemaakt, maar als ik vervolgens "summarize" in tik dan geeft STATA aan dat er voor beide variabelen 0 observaties zijn terwijl ze er toch echt staan. Bijvoorbeeld de variabele "Year" aangemaakt en vervolgens staat daaronder (in de data editor) 1950 t/m 2010.
Dit is de eerste keer dat ik zelf data in het programma gooi. Wat kan ik verkeerd doen? Hulp is zeer welkom.
recode naar 1-2 op de dv van het land, geef ze 0 op de dv's die ze niet hebben en tel dan de 4 kolommen op voor de overkoepelende dv?quote:Op maandag 16 mei 2016 16:10 schreef Plausibel het volgende:
Hallo mensen!
Ik hoop dat iemand hier mij kan helpen met mijn vraag.
Ik doe een onderzoekje met een dataset waarin respondenten uit vier landen zitten.
Er is een variabele die ik heb bewerkt, en uiteindelijk omgezet naar een dichotome variabele. Dit heb ik per land gedaan, omdat de oorspronkelijke categorieen in de verschillende landen niet met elkaar te vergelijken waren.
Ik heb nu dus vier dichotome variabelen, per land. Elke respondent komt dus ook maar één keer voor in al deze vier variabelen.
Nu wil ik er eigenlijk weer één variabele van maken. Iedereen heeft nu eenzelfde score (1 of 0), dus ik denk dat dit wel mogelijk is.
Maar hoe moet ik dit doen?
Ik werk trouwens met SPSS Syntax, dus als iemand er ook nog eens een syntax code voor zou weten zou ik helemaal gelukkig zijn....
Begrijp ik het goed dat je hoogstens 3 periodes hebt met verschillende lonen?quote:Op dinsdag 17 mei 2016 15:50 schreef Bravoo het volgende:
Mijn statistiekkennis is nogal weggezakt, dus vandaar de volgende vraag:
Ik wil het effect van de verandering van een variabele onderzoeken. Ik heb in principe twee tijdsperiodes: zeg maar bijvoorbeeld oktober - december 2011 - 2013 (dus 3 tijdsperiodes) en 2012 en 2013 helemaal (dus 2 tijdsperiodes). Je moet dit onderzoek zien als een experiment.
Tussentijds is (dit is een voorbeeldje) 3x het loon gestegen. Stel ik zou willen onderzoeken of dit effect heeft op de arbeidsproductiviteit, hoe pak ik dit dan aan? Voor een panel analysis is de tijdsperiode te kort. Hoe kan ik het beste het effect van deze variabele over de tijd onderzoeken? En als ik wil weten of er verschil is tussen mannen en vrouwen?
Bedankt!
Heb je al gewoon een regressie gedraaid met als moderator geslacht?quote:Op dinsdag 17 mei 2016 16:01 schreef Bravoo het volgende:
Oh sorry, dat was ik vergeten te vermelden. Ik heb rond de 1300 bruikbare observaties (totaal circa 1600).
Omdat het geen psychologisch onderzoek is, maar waargebeurde financial events. Dan kan ikk niet zeggen: oh die is me wat te hoog, dan negeer/corrigeer ik die.quote:Op woensdag 18 mei 2016 14:16 schreef MCH het volgende:
Hoezo ga je na je uitkomsten en tijdens je robustness checks pas kijken naar je outliers?
Is dit voor een scriptie oid of moet het echt een paper worden uiteindelijk? In dat tweede geval zou ik, als het niet al te laat is, eerst je plan opstellen, dit vastleggen en dan pas naar de data kijken. Nu loop je het risico (on)bewust je uitkomsten te beinvloeden.quote:Op woensdag 18 mei 2016 20:10 schreef V-for-Vendetta het volgende:
[..]
Omdat het geen psychologisch onderzoek is, maar waargebeurde financial events. Dan kan ikk niet zeggen: oh die is me wat te hoog, dan negeer/corrigeer ik die.
Ik beinvloed niet.quote:Op woensdag 18 mei 2016 20:24 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Is dit voor een scriptie oid of moet het echt een paper worden uiteindelijk? In dat tweede geval zou ik, als het niet al te laat is, eerst je plan opstellen, dit vastleggen en dan pas naar de data kijken. Nu loop je het risico (on)bewust je uitkomsten te beinvloeden.
Wat je moet gebruiken ligt heel erg aan het type data en kan ik weinig over zeggen op basis van de beperkte informatie.
Wat had je gedaan als het wel een verschil zou maken?quote:Op woensdag 18 mei 2016 20:49 schreef V-for-Vendetta het volgende:
[..]
Ik beinvloed niet.
Cook's Distance <1 voor alle observations
Winsorizing 5% geeft tevens geen verandering in results.
Ook gerapporteerd. Mn initiele event window geeft ook insignificantie.quote:Op woensdag 18 mei 2016 20:53 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Wat had je gedaan als het wel een verschil zou maken?
Ja dan moet je nu dus beslissen wat je hoofdconclusie is / wat de beste methode is (met of zonder winsor) terwijl je al weet wat dat voor je uitkomsten doet...quote:Op woensdag 18 mei 2016 21:02 schreef V-for-Vendetta het volgende:
[..]
Ook gerapporteerd. Mn initiele event window geeft ook insignificantie.
Mn p-value neemt wel af van <0.05 naar <0.10 na winsorizen, de ander blijft constant.
Ik zie geen enkele reden om vooraf te winsorizen. Waarom zou je dat doen?quote:Op woensdag 18 mei 2016 21:19 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Ja dan moet je nu dus beslissen wat je hoofdconclusie is / wat de beste methode is (met of zonder winsor) terwijl je al weet wat dat voor je uitkomsten doet...
Niet van te voren doen, van te voren bepalen of je het gaat doen of niet.quote:Op woensdag 18 mei 2016 21:39 schreef V-for-Vendetta het volgende:
[..]
Ik zie geen enkele reden om vooraf te winsorizen. Waarom zou je dat doen?
Dit is nou niet echt een specifieke vraag over STATA. Denk dat je in plaats van op "stata", moet gaan googlen op "statistiek".quote:Op donderdag 19 mei 2016 20:26 schreef ScriptieIdee12345 het volgende:
Ik heb een vraag omtrent Stata.
Ik heb een data base met verschillende regios en verschillende jaren.
Ik heb een model waar de GDP wordt beinvloed door Investments, Labor force, Unemployment, Educatie, Internet variabelen (internet penetratie) en populatie density.
Dit is een panel set analyse en ik moet uitzoeken wat het effect is van de internet variabelen.
Echter weet ik niet wat de juiste stappen zijn die ik moet ondernemen.
Graag zou ik beginnen alle variabelen naar growth variabelen te zetten. Echter kom ik er gewoon niet uit icm data panel set.
Als iemand hier goed is in STATA contacteer mij dan alsjeblieft.
Dankjewel voor je meedenken!quote:Op maandag 16 mei 2016 16:28 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
recode naar 1-2 op de dv van het land, geef ze 0 op de dv's die ze niet hebben en tel dan de 4 kolommen op voor de overkoepelende dv?
Ik neem aan dat dit voor je bachelor scriptie is? (Gezien het scriptie topic.) Aangezien je geen enkel idee lijkt te hebben wat je moet doen lijkt het me handig als je je statistiekboeken raadpleegt, aangezien mensen hier best willen helpen, maar niet alles gaan voorkauwen.quote:Op donderdag 19 mei 2016 20:26 schreef ScriptieIdee12345 het volgende:
Ik heb een vraag omtrent Stata.
Ik heb een data base met verschillende regios en verschillende jaren.
Ik heb een model waar de GDP wordt beinvloed door Investments, Labor force, Unemployment, Educatie, Internet variabelen (internet penetratie) en populatie density.
Dit is een panel set analyse en ik moet uitzoeken wat het effect is van de internet variabelen.
Echter weet ik niet wat de juiste stappen zijn die ik moet ondernemen.
Graag zou ik beginnen alle variabelen naar growth variabelen te zetten. Echter kom ik er gewoon niet uit icm data panel set.
Als iemand hier goed is in STATA contacteer mij dan alsjeblieft.
?quote:Op zaterdag 21 mei 2016 17:36 schreef carebaer het volgende:
Goedemiddag. Ik ben bezig mijn resultaten in te voeren in SPSS. Ik heb het boek Handleiding SPSS voor mij liggen maar heb een vraag.
Mijn enquête bestaat uit 30 vragen. Bij een aantal vragen kan het voorkomen dat je door het geven van een antwoord de eerstvolgende vragen overslaat (omdat je daar door het antwoord niet meer voor in aanmerking komt) en verder gaat bij bijv. 5 vragen verder op. Dan kom je dus met een vijftal vragen te zitten die blanco blijven. Hoe voer ik dit in in SPSS?
Moet ik het desbetreffende vakje voor de 'overgeslagen' vragen in de Data View helemaal leeg laten?
Ik zal het verduidelijken met een eenvoudig voorbeeld, stel:
Vraag 1: Naam
Vraag 2: Antwoord
Vraag 3: Krijg je zakgeld (Ja, ga naar vraag 4 - Nee, ga naar vraag 5)
Vraag 4: Hoeveel zakgeld krijg je?
Vraag 5: Waar geef je je zakgeld aan uit?
Dus, iemand vult bij vraag 3 'Nee' in en gaat dus naar vraag 5 en slaat vraag 4 over. Wat vul ik in SPSS in als 'antwoord' bij vraag 4 voor deze respondent?
Super, precies wat ik bedoelde. Kan dus n.v.t. gebruiken!quote:
Ik zou ze gewoon leeglaten eigenlijk. Dan kun je een missing value instellen voor de mensen die die vraag onterecht hebben leeggelaten (in de variable view).quote:Op zondag 22 mei 2016 11:30 schreef carebaer het volgende:
Inmiddels heb ik alle gegevens/variabelen ingevuld. Stuit ik weer op een probleem.
Ik heb op den duur een vraag waar mensen een bedrag moeten invullen, en ik heb deze gezet op ratio-niveau. Maar het kan ook voorkomen dat de vraag n.v.t. is op iemand.
Hoe kan ik er voor zorgen dat er een 'code' n.v.t. komt te staan bij iemand die de vraag niet hoeft in te vullen, maar wel een getal voor de mensen die een bedrag invullen?
Oke. Is het onmogelijk om nominale + ratio antwoorden te combineren in één vraag?quote:Op zondag 22 mei 2016 11:38 schreef Operc het volgende:
[..]
Ik zou ze gewoon leeglaten eigenlijk. Dan kun je een missing value instellen voor de mensen die die vraag onterecht hebben leeggelaten (in de variable view).
SPSS zal een variabele altijd als één soort variabele zien en in die zin kun je nominaal en ratio niet combineren. Je kunt wel bij ratio een extra code/label aanmaken dat bijvoorbeeld 99 niet van toepassing betekent, maar de vraag is een beetje wat je er aan hebt. Als je de cel leeglaat kun je gewoon de analyses doen met de beschikbare data en als je NVT invult moet je die toch weer uitsluiten van je analyse later. Daarnaast kun je het percentage NVT gewoon berekenen met het antwoord op de vraag die de NVT als gevolg heeft.quote:Op zondag 22 mei 2016 11:46 schreef carebaer het volgende:
[..]
Oke. Is het onmogelijk om nominale + ratio antwoorden te combineren in één vraag?
Ik snap het. Zou je me kunnen vertellen waar ik die uitzondering toevoeg? Als leek met SPSS vind ik het toch wel handig om in het overzicht van de data die extra nvt toe te voegenquote:Op zondag 22 mei 2016 11:50 schreef Operc het volgende:
[..]
SPSS zal een variabele altijd als één soort variabele zien en in die zin kun je nominaal en ratio niet combineren. Je kunt wel bij ratio een extra code/label aanmaken dat bijvoorbeeld 99 niet van toepassing betekent, maar de vraag is een beetje wat je er aan hebt. Als je de cel leeglaat kun je gewoon de analyses doen met de beschikbare data en als je NVT invult moet je die toch weer uitsluiten van je analyse later. Daarnaast kun je het percentage NVT gewoon berekenen met het antwoord op de vraag die de NVT als gevolg heeft.
Je kiest voor NVT een waarde uit die niet in die variabele voorkomt als 'echte' waarde. Dus stel dat je ratio variabele scores heeft tussen 0 en 10, dan kun je vanaf 11 een willekeurige waarde kiezen. Die waarde vul je in bij de cellen die NVT zijn in die variabele. Vervolgens kun je in Variable View in het kopje Values aangeven wat elke waarde betekent. Dus stel 11 is NVT, dan kun je dat daar invullen en toevoegen.quote:Op zondag 22 mei 2016 12:09 schreef carebaer het volgende:
[..]
Ik snap het. Zou je me kunnen vertellen waar ik die uitzondering toevoeg? Als leek met SPSS vind ik het toch wel handig om in het overzicht van de data die extra nvt toe te voegen
Ah het werkt net als bij nominaal en ordinaal zie ik inderdaad, je kan het gewoon toeveogen. Thanks!quote:Op zondag 22 mei 2016 12:15 schreef Operc het volgende:
[..]
Je kiest voor NVT een waarde uit die niet in die variabele voorkomt als 'echte' waarde. Dus stel dat je ratio variabele scores heeft tussen 0 en 10, dan kun je vanaf 11 een willekeurige waarde kiezen. Die waarde vul je in bij de cellen die NVT zijn in die variabele. Vervolgens kun je in Variable View in het kopje Values aangeven wat elke waarde betekent. Dus stel 11 is NVT, dan kun je dat daar invullen en toevoegen.
Als je dan in je Data View NVT wil zien in plaats van 11, klik je op het icoontje met '1' en 'A' met een pijl ertussen, dan zie je de labels die je aan de values hebt gegeven in plaats van de getalletjes. (En je kunt er wel mee blijven rekenen.)
Ah helaas. Ik heb vannacht de deadline voor concept en hierna heb ik nog 2 weken voor definitief. Dan heb ik aan tijd om alles netjes te maken, maar voor nu wil ik de tabellen zo snel mogelijk naar word hebben. Dan eerst maar even met printscreen denk ik..quote:Op maandag 23 mei 2016 16:44 schreef MCH het volgende:
Maak je eigen tabel. SPSS output in je scriptie.![]()
Dus even exporteren naar excel.
Stiekem is SPSS echt een bizar slecht programma, alleen omdat het zo wordt aangeleerd valt het niet zo op.quote:Op maandag 23 mei 2016 16:46 schreef carebaer het volgende:
[..]
Ah helaas. Ik heb vannacht de deadline voor concept en hierna heb ik nog 2 weken voor definitief. Dan heb ik aan tijd om alles netjes te maken, maar voor nu wil ik de tabellen zo snel mogelijk naar word hebben. Dan eerst maar even met printscreen denk ik..
Edit: Ik vind het toch wel vreemd dat SPSS of Word het niet zo maken dat dit makkelijk te kopiëren en te plakken is, sinds efficiëntie in onze samenleving zo belangrijk is
Doe ik. Bedankt voor je hulp en vlotte reactie!quote:Op maandag 23 mei 2016 16:51 schreef MCH het volgende:
Focus je nu maar op de deadline. Dan maak je het voor de finale versie allemaal mooi.
Eens, ik probeer ook zoveel mogelijk in R te doen. Maar vandaag ben ik weer zielsgelukkig met SPSS en de fantastische restructure-functie.quote:Op maandag 23 mei 2016 16:57 schreef Operc het volgende:
[..]
Stiekem is SPSS echt een bizar slecht programma,
[...]
Wat doet dat ook alweer?quote:Op maandag 23 mei 2016 17:05 schreef Z het volgende:
[..]
Eens, ik probeer ook zoveel mogelijk in R te doen. Maar vandaag ben ik weer zielsgelukkig met SPSS en de fantastische restructure-functie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |