Better safe than sorry.quote:
mag je dat zo wel doorrekenen? Zo'n tafel staat alleen op z'n pootjes.quote:Op woensdag 6 januari 2016 20:33 schreef Wintar het volgende:
Volgens diverse bronnen kan een vloer maar 175kg/m2 dragen. Tafel 400KG.
quote:Op woensdag 6 januari 2016 20:53 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
mag je dat zo wel doorrekenen? Zo'n tafel staat alleen op z'n pootjes.
Je over de gehele vloer gerekend zal dat zijn, een vierkante meter op zich kan prima meer dragen tenzij je in een krot woont wat al op instorten staat, een oude houten vloer zal misschien wat doorbuigen. Maar de laatste keer dat we met vier op de bank zaten zakten we niet door de vloer.quote:Op woensdag 6 januari 2016 20:33 schreef Wintar het volgende:
Volgens diverse bronnen kan een vloer maar 175kg/m2 dragen.
Ja, daar neigt het nu sowieso naar. Maar als we eens rekenen is die keuken eigenlijk ook te zwaar qua kilo/m2. Maar goed die staat er al jaren.quote:Op woensdag 6 januari 2016 20:42 schreef nikky het volgende:
[..]
Better safe than sorry.
Niet aanschaffen.
Zoals gezegd bestaat hij uit delen. Zwaarste deel zal een goede 230 kilo zijn schat ik. Dat kan je met 4 man wel dragen hoor als het moet. Maar het is natuurlijk bedoeld om als vaste tafel te blijven staan. Vergelijk het met een kookeiland.quote:Op woensdag 6 januari 2016 20:44 schreef Vijzel het volgende:
Even een praktisvhe vraag: hoe wilde je die tafel verplaatsen? Met 10 mensen?
Er staat al een keuken met een groot blad. Ik begreep dat dat destijds met een verhuislift naar binnen gekomen is.quote:Op woensdag 6 januari 2016 20:52 schreef Shivo het volgende:
Hoe gaat je dat ding omhoog tillen eigenlijk?
Over de hele vloer? Nee, ik lees overal dat het per m2 is. Niet dat het per m2/van totaaloppervlakte is.quote:Op woensdag 6 januari 2016 21:06 schreef hottentot het volgende:
[..]
Je over de gehele vloer gerekend zal dat zijn, een vierkante meter op zich kan prima meer dragen tenzij je in een krot woont wat al op instorten staat, een oude houten vloer zal misschien wat doorbuigen. Maar de laatste keer dat we met vier op de bank zaten zakten we niet door de vloer.
Ik denk niet dat jouw koelkast 300KG weegtquote:Op woensdag 6 januari 2016 21:12 schreef Wintar het volgende:
[..]
Over de hele vloer? Nee, ik lees overal dat het per m2 is. Niet dat het per m2/van totaaloppervlakte is.
Zoals gezegd staat het vlakbij de keuken en die is al erg zwaar. Wat zou een grote gevulde Amerikaanse koeler wegen? Ik denk dat je dan ook al snel over de 300 kilo gaat op nog geen 0.75m2. Dat zou dus ook al gevaarlijk zijn.
Ik zie nu op een verjaardag bij jou iedereen verspreid aan kleine tafeltjes door de hele woning zitten.quote:Op woensdag 6 januari 2016 21:06 schreef Wintar het volgende:
Als je met 6 volwassen aan een eettafel zit, zit je trouwens sowieso al snel over die belasting heen. Maar goed, een bovenwoning is ook niet ontworpen voor 6 volwassenen natuurlijk.
max 90 kilo. Je miele wasmachine van 30 jaar is een stuk zwaarderquote:Op woensdag 6 januari 2016 21:12 schreef Wintar het volgende:
Wat zou een grote gevulde Amerikaanse koeler wegen
Niemand die dat is overkomen kan het navertellen?quote:Op woensdag 6 januari 2016 23:24 schreef Sometimes het volgende:
Ik heb het altijd doodeng gevonden dat mensen op houten vloeren loodzware waterbedden neerzetten. Toch ken ik daar geen verhalen van dat het mis is gegaan.
Of hem met 2 kettingtakeltjes lichtjes bijhangen aan het plafondquote:Op woensdag 6 januari 2016 22:34 schreef MrBanaan1 het volgende:
Gewoon vragen aan de onderburen of je een steunpilaartje midden in hun woonkamer mag zetten
Hmm, onze nieuwe weegt leeg al 140KG geloof ik: http://www.samsung.com/be(...)-door/RFG23UERS1/XEFquote:Op woensdag 6 januari 2016 22:17 schreef Ahmad1nejad het volgende:
[..]
max 90 kilo. Je miele wasmachine van 30 jaar is een stuk zwaarder
Hm ik zie het. Heb oa die dingen een tijd bezorgd en vond ze naar gevoel altijd lichter dan de zwaardere wasmachines. Maar dat heeft er natuurlijk ook wel mee te maken dat je zo´n koelkast niet naar zolder hoeft te tillenquote:Op donderdag 7 januari 2016 12:42 schreef Rtificial het volgende:
[..]
Hmm, onze nieuwe weegt leeg al 140KG geloof ik: http://www.samsung.com/be(...)-door/RFG23UERS1/XEF
Laat staan gevuld en wel.
Ik heb een massief eiken wandmeubel annex boekenkast. Hier staan echt superveel boeken in, dus dat zal ook wel aardig wat wegen schat ik.quote:Op woensdag 6 januari 2016 22:35 schreef Fer het volgende:
Juist, vroeger was een Miele ook 100+ en een massief eiken kast, woog ook flink.
Nee dat wist ik niet. Heb je hier een bron van? Woning blijkt overigens iets jonger dan ik dacht, eind jaren 80.quote:Op woensdag 6 januari 2016 23:10 schreef FredvZ het volgende:
Je weet dat ze juist in de jaren '70 en '80 erg robuust bouwde met versterkt beton voor zowel de muren als de plafonds/vloeren?
Nee, het leeg gewicht is al meer, en dan hebben we het nog niet over de inhoud.quote:Op woensdag 6 januari 2016 22:17 schreef Ahmad1nejad het volgende:
[..]
max 90 kilo. Je miele wasmachine van 30 jaar is een stuk zwaarder
Mijn koelkast niet, ik heb maar een kleine koelkast. Maar een grote Amerikaanse koeler kan boven de 150 kilo wegen, 600 liter inhoud. Als je dat goed vult, met name de vriezer, weegt dat echt veel hoor. Bredere modellen kunnen overigens al rond/boven de 200 kilo eigen gewicht hebben. Maar de combinatie van zo'n grote Amerikaanse koeler i.c.m. een appartement is natuurlijk niet voor de hand liggend.quote:Op woensdag 6 januari 2016 22:15 schreef hottentot het volgende:
[..]
Ik denk niet dat jouw koelkast 300KG weegt
Kan je dat eens toelichten? Wat voor constructie? Natuurkunde was altijd mijn zwakste vak. Ik snap dat ondersteunen van onderuit zinvol is, maar dat moet dan via de woning van zijn onderburen, dus geen optie. Als je in de woning zelf een constructie aan brengt zou ik zeggen dat het gewicht alleen maar hoger wordt, dus meer belasting. Het zal wel iets te maken hebben met het verspreiden van gewicht, maar scheelt dat echt zoveel?quote:Op donderdag 7 januari 2016 12:47 schreef Kreator het volgende:
Ik heb destijds voor mijn aquarium (600kg/m2) een inspectie laten doen. Bijna niemand denkt er over na, maar een grote boekenkast, aquarium of zoals hier tafel kan wel degelijk te zwaar zijn.
Die 175kg/m2 is wel vrij normaal overigens. Er zit wel veel marge op, maar ik zou niet zomaar die tafel kopen.
Voor mijn aquarium heb ik destijds een houten onderconstructie gebouwd om de last te verdelen over de betonnen balken.
Een plaat enorm helpen? Hoe dan? Een massief stalen plaat? Hout is niet sterk toch?quote:Op donderdag 7 januari 2016 20:11 schreef sjorsie1982 het volgende:
Het gaat om de kracht per oppervlakte. Gewicht zelf zegt niet zoveel, maar je moet ook het oppervlakte meenemen dat contact maakt met de vloer.
Naaldhakken hebben een veel grotere spanning dan een 5x zwaardere persoon op zijn blote voeten bijvoorbeeld.
Verder is die 175 kg/m2 algemeen, maar er zit een enorme veiligheidsmarge op.
Het spreiden van het gewicht dmv een plaat helpt bv enorm, omdat je het oppervlakte vergroot.
Een constructeur is de enige die je hier duidelijkheid over kan geven trouwens. Niemand hier op FOK kan dit voor jou doen.
Als het een woning van eind jaren '80 is zit daar sowieso geen houten vloer in.quote:Op donderdag 7 januari 2016 20:20 schreef Wintar het volgende:
Een plaat enorm helpen? Hoe dan? Een massief stalen plaat? Hout is niet sterk toch?
Nee, maar hij had het over het gebruiken van een plaat voor het spreiden van het gewicht. Een houten plaat draagt toch geen honderden kilo's?quote:Op donderdag 7 januari 2016 20:56 schreef FredvZ het volgende:
[..]
Als het een woning van eind jaren '80 is zit daar sowieso geen houten vloer in.
Dat ligt aan de dikte van de plaat, maar de kans is heel erg klein dat jij die nodig hebt.quote:Op donderdag 7 januari 2016 20:58 schreef Wintar het volgende:
[..]
Nee, maar hij had het over het gebruiken van een plaat voor het spreiden van het gewicht. Een houten plaat draagt toch geen honderden kilo's?
350 kilo aan wat? En op wat voor oppervlakte? Klinkt toch riskant. Ik denk overigens wel dat er ook een verschil is tussen of iets er even ligt, of permanent.quote:Op donderdag 7 januari 2016 21:01 schreef FredvZ het volgende:
[..]
Dat ligt aan de dikte van de plaat, maar de kans is heel erg klein dat jij die nodig hebt.
Woon zelf ook in een eind jaren 80 woning, tweede verdieping. Ook hier staat zonder problemen een massief houten tafel. Morgen wordt er ca. 350kg aan bouwmaterialen geleverd en dat ligt hier straks ook zonder problemen opgestapeld.
350kg is zwaar voor een mens, maar voor een huis is het peanuts.quote:Op donderdag 7 januari 2016 21:07 schreef Wintar het volgende:
350 kilo aan wat? En op wat voor oppervlakte? Klinkt toch riskant. Ik denk overigens wel dat er ook een verschil is tussen of iets er even ligt, of permanent.
Zo'n vloer is vele malen sterker dan een dak dat instort door de sneeuw die er op ligt.quote:Denk bijvoorbeeld aan hevige sneeuwval. Je hoort nog wel eens dat platte daken van sommige gebouwen instorten als er dagenlang sneeuw op gelegen heeft. Dat gebeurt dan meestal pas na een paar dagen, ook wanneer er geen nieuwe sneeuw bij gekomen is. Hoe dit natuurkundig in elkaar zit weet ik niet.
Je denkt te moeilijkquote:In ieder geval, vriend van me gaat nu bij VVE informeren hoe zij hierover denken. Heel dit gebeuren heeft mij wel aan het denken gezet overigens. Ik woon zelf ook in een appartement. Ik heb niet zo vaak heel veel mensen over de vloer, maar een vol huis is dus sowieso ook niet toegestaan qua belasting.
Een tafelblad van 230 kilo een trap op slepenquote:Op woensdag 6 januari 2016 21:06 schreef Wintar het volgende:
[..]
Ja, daar neigt het nu sowieso naar. Maar als we eens rekenen is die keuken eigenlijk ook te zwaar qua kilo/m2. Maar goed die staat er al jaren.
Als je met 6 volwassen aan een eettafel zit, zit je trouwens sowieso al snel over die belasting heen. Maar goed, een bovenwoning is ook niet ontworpen voor 6 volwassenen natuurlijk.
[..]
Zoals gezegd bestaat hij uit delen. Zwaarste deel zal een goede 230 kilo zijn schat ik. Dat kan je met 4 man wel dragen hoor als het moet. Maar het is natuurlijk bedoeld om als vaste tafel te blijven staan. Vergelijk het met een kookeiland.
Dat bedenk ik me nu opeens een groot kookeiland met een stenen blad is nog veel zwaarder! Kasten met lades zijn heel zwaar, en dan nog een vaatwasser er in, en stenen blad. Maar goed, een kookeiland zal je ook niet snel in een appartement zien.
Verhuislift, balkon, schuifpui. Zo is het werkblad van zijn keuken ook naar binnen gekomen.quote:Op donderdag 7 januari 2016 22:29 schreef fathank het volgende:
[..]
Een tafelblad van 230 kilo een trap op slepen
A: eind jaren 70 waren over het algemeen de trappenhuizen niet zo ruim.
B: 2man onder het blad de tafel naar boven duwen. 230 kg. Zie je dat gebeuren? Want trekken vanaf boven wordt lastig. Of je moet ergens een kettingtakel in het trapgat kunnen hangen.
Mijn vloer bestond uit beton met betonbalken. Door het met een houten onderconstructie wat meer te spreiden, stond het aquarium op meer betonbalken, waardoor de draaglast verdeeld werd.quote:Op donderdag 7 januari 2016 19:02 schreef Wintar het volgende:
Kan je dat eens toelichten? Wat voor constructie? Natuurkunde was altijd mijn zwakste vak. Ik snap dat ondersteunen van onderuit zinvol is, maar dat moet dan via de woning van zijn onderburen, dus geen optie. Als je in de woning zelf een constructie aan brengt zou ik zeggen dat het gewicht alleen maar hoger wordt, dus meer belasting. Het zal wel iets te maken hebben met het verspreiden van gewicht, maar scheelt dat echt zoveel?
Ik waardeer het enorm dat je ondanks dat je even een sneer geeft naar een heleboel mensen in 1 zinnetje, je toch de moeite hebt genomen om hier te vertellen hoe het volgens jou, alwetende expert in betonnen vloeren van bovenverdiepingen, allemaal in elkaar zit!quote:Op maandag 11 januari 2016 14:15 schreef hottentot het volgende:
Ik zit dit topic al vanaf het begin met enorme verbazing te lezen.
Altijd jammer dat mensen zonder enig bouwkundig inzicht iets hebben gehoord en dan ondanks dat zij niet weten hoe dit bedoelt word dat men toch stug vol blijft houden.
Die 175 KG/m2 waar TS het over heeft is de gelijkmatig verdeelde nuttige vloerbelasting volgens de normen, is zijn woonkamer 4x5 meter dan kan er in totaal op die vloer dus 3500KG aan zooi geplaatst worden, dat heeft dus geen enkele ruk met een tafel nodig, diezelfde norm geeft bijvoorbeeld als geconcentreerde vloerbelasting 300 KG/m2.quote:Op maandag 11 januari 2016 14:56 schreef Kreator het volgende:
[..]
Ik waardeer het enorm dat je ondanks dat je even een sneer geeft naar een heleboel mensen in 1 zinnetje, je toch de moeite hebt genomen om hier te vertellen hoe het volgens jou, alwetende expert in betonnen vloeren van bovenverdiepingen, allemaal in elkaar zit!
Je had ook alleen iets negatiefs kunnen zeggen en dan hadden we niets aan je post gehad of al die toffe info van je gemist.
Thanks!
Hoe zit die onderconstructie er uit? Is dat gewoon een multiplex of mdf plaat? Welke dikte?quote:Op maandag 11 januari 2016 08:35 schreef Kreator het volgende:
[..]
Mijn vloer bestond uit beton met betonbalken. Door het met een houten onderconstructie wat meer te spreiden, stond het aquarium op meer betonbalken, waardoor de draaglast verdeeld werd.
Heb jij een betrouwbare bron die dit kan onderschrijven? Ik had voor dat ik topic startte heus wel gezocht, maar op alle sites waar ik keek was sprake van kg/m2 en nergens stond dat dit voor totale vloeroppervlakte geldt. Ergens klinkt dat ook wel vreemd .quote:Op maandag 11 januari 2016 15:19 schreef hottentot het volgende:
[..]
Die 175 KG/m2 waar TS het over heeft is de gelijkmatig verdeelde nuttige vloerbelasting volgens de normen, is zijn woonkamer 4x5 meter dan kan er in totaal op die vloer dus 3500KG aan zooi geplaatst worden.
Wat zijn jouw credentials? Er zijn ook mensen in dit topic die het afraden. En ik las ook ergens dat een vloer verzakt was door een zeeaquarium. Volgens jou rekeningmethode zou dat niet moeten gebeuren.quote:En dat bedoel ik, dit gaat nergens over, er is TS al meerdere keren verteld dat dit gewoon zonder problemen kan,
Nee, nee en nogmaals nee.quote:Op maandag 11 januari 2016 18:22 schreef Wintar het volgende:
Neem een ruimte van 9x9 mtr. Dan zou er volgens jou 14175 kilo geplaatst mogen worden. Stel je plaatst in het midden van die ruimte een gietijzeren blok van 1x1x2 meter. Uitgaande van een dichtheid van 7000 kg/m3 heb je het dan over een gewicht van 14 ton. Volgens jouw berekening zou dit toelaatbaar zijn. Ik geloof echter niet dat een vloer 14 ton op 1 vierkante meter kan dragen.
Dat is een feit.quote:Op maandag 11 januari 2016 18:39 schreef hottentot het volgende:
"gelijkmatig verdeelde nuttige vloerbelasting" en "geconcentreerde vloerbelasting" is je absoluut niet duidelijk.
Ik las laatst nog een verhaal van iemand die aan het fitnessen was, waarbij hij door de betonnen vloer ging. Nu snap ik dat gewicht die vallen vanaf een bepaalde hoogte een ander soort belasting vormen dan statisch gewicht, maar toch.quote:Op maandag 11 januari 2016 18:39 schreef hottentot het volgende:
Laatste keer dat er in Nederland een vloer inzakte was tijdens een feest toen er tientallen mensen in één kamer in een oud pand gelijkmatig stonden te springen op de muziek en het om een houten vloer ging waarbij de balken niet ver genoeg op de draagmuren lagen. Verder ken ik één voorbeeld van een huis in Amsterdam waar de ramen uit de sponningen knapten omdat de muren bol gingen staan omdat iemand zijn huis van boven tot beneden helemaal had volgestapeld met oud papier.
Jaren in de bouw (zowel woningbouw als utiliteit) gewerkt, zelf een keer een huis gebouwd, veel vrienden in de bouw. Tijdens de bouw zet men rustig een pallet van een ton op je vloer neer, interesseert niemand.quote:Op maandag 11 januari 2016 18:53 schreef Wintar het volgende:
Heb jij een bouwtechnische achtergrond?
Was een betonnen vloer, was een item op televisie. Gebeurde in Vlaardingen. Als je googled op gewichtheffer, vloer, Vlaardingen zal je het wel vinden.quote:Op maandag 11 januari 2016 19:13 schreef hottentot het volgende:
[..]
Jaren in de bouw (zowel woningbouw als utiliteit) gewerkt, zelf een keer een huis gebouwd, veel vrienden in de bouw. Tijdens de bouw zet men rustig een pallet van een ton op je vloer neer, interesseert niemand.
Maar het verschil tussen de twee verschillende normbelastingen is je inmiddels wel duidelijk hoop ik
En om dat verhaal van het fitnessen relevant te laten zijn zou je toch moeten weten hoeveel gewicht, wat voor pand, en de vloer zelf zakte niet in, maar er ontstond een gat. Dan ben ik toch geneigd om te denken dat de vloerplanken het begaven, een betonnen vloer zou namelijk heel anders reageren.
Zoals ik dat begrijp is er beton van de bewapening losgesprongen doordat de man de halter meerdere keren liet vallen.quote:Op maandag 11 januari 2016 19:18 schreef Wintar het volgende:
[..]
Was een betonnen vloer, was een item op televisie. Gebeurde in Vlaardingen. Als je googled op gewichtheffer, vloer, Vlaardingen zal je het wel vinden.
Gelijk de eerste zin in de eerste alinea: Een man die in zijn woning dinsdag aan het gewichtheffen was, heeft zijn halters kennelijk iets te hard neergezet. Hij zag zijn gewichten door de vloer verdwijnen. Puntbelasting dus. Een betonvloer? ik vind dat in de hele berichtgeving niet weer.quote:Op maandag 11 januari 2016 19:18 schreef Wintar het volgende:
[..]
Was een betonnen vloer, was een item op televisie. Gebeurde in Vlaardingen. Als je googled op gewichtheffer, vloer, Vlaardingen zal je het wel vinden.
In mijn onwetendheid dacht ik dat je alleen houtvloeren, of betonvloeren had. En een houtvloer was het niet, daarom dacht ik dat het een betonvloer was.quote:Op maandag 11 januari 2016 20:02 schreef cvboer2 het volgende:
[..]
Gelijk de eerste zin in de eerste alinea: Een man die in zijn woning dinsdag aan het gewichtheffen was, heeft zijn halters kennelijk iets te hard neergezet. Hij zag zijn gewichten door de vloer verdwijnen. Puntbelasting dus. Een betonvloer? ik vind dat in de hele berichtgeving niet weer.
Dit is de vloer: [ afbeelding ]
Dit is een holle baksteen, het verbaast mij niks dat het gewicht hier door heen gaat.
Ik zou, als ik jou was, er niet zo'n drukte om maken. Zolang je op normale wijze je woning bewoont, zal je nooit door je vloer zakken.quote:Op maandag 11 januari 2016 20:05 schreef Wintar het volgende:
[..]
In mijn onwetendheid dacht ik dat je alleen houtvloeren, of betonvloeren had. En een houtvloer was het niet, daarom dacht ik dat het een betonvloer was.
Nu weet ik dus ook niet zeker of die vriend van mij een betonnen vloer heeft, misschien heeft hij ook wel een vloer van baksteen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kranplätze müssen verdichtet sein
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |