abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 23 december 2015 @ 16:34:19 #1
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158471155


quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.


Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page


[ Bericht 56% gewijzigd door Specularium op 23-12-2015 23:11:50 ]
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158471160
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:32 schreef MCH het volgende:

[..]

De Kijkshop is ook al tijden failliet.
En toch bestaat het nog en lopen er mensen in rond. Verbazingwekkend.
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:34 schreef Zelfscanner het volgende:
Niemand opent een nieuw deel :'(
't is wat :P
  woensdag 23 december 2015 @ 16:35:11 #3
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158471174
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:32 schreef MCH het volgende:

[..]

De Kijkshop is ook al tijden failliet.
AANBIEDING, KORTING.. en dan zijn ze nog steeds duurder dan bijvoorbeeld MediaMarkt :')
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158471186
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:32 schreef MCH het volgende:

[..]

De Kijkshop is ook al tijden failliet.
Volgens mij zijn die niet failliet hoor.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_158471213
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:35 schreef raptorix het volgende:

[..]

Volgens mij zijn die niet failliet hoor.
Hier zit ie nog ja.
Tap tap tap
  woensdag 23 december 2015 @ 16:36:54 #6
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158471224
Lucardi al gezien? Die heeft ook altijd 50 tot 70% korting op alles :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 16:37:09 #7
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158471225
Kijkshop zit hier ook nog
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 16:37:26 #8
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158471227
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:36 schreef Zelfscanner het volgende:
Lucardi al gezien? Die heeft ook altijd 50 tot 70% korting op alles :')
Ik hanteer het principe: als je altijd korting hebt, heb je nooit korting :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 16:37:37 #9
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158471232
PetsPlace ook een mooie voor de lijst. Wel allemaal franchise.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 16:37:59 #10
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158471236
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:37 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ik hanteer het principe: als je altijd korting hebt, heb je nooit korting :P
Tijdens de sinterklaas maand is er geen korting :')
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 16:37:59 #11
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158471237
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:32 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

'Makkelijk' groeien als je geen dure stenen hoeft te betalen in de binnenstad.
Ahold heeft aangetoond dat dat helemaal geen belemmering hoeft te zijn.
Die supermarkten en aanverwanten (Etos, Gall&Gall) zitten letterlijk overal, maar ze verkopen wel wat de klant wil en op de manier die de klant wil.
Alles wat nu failliet gaat zijn de ketens die er vanuit gingen dat de klant wel bleef komen.
So we just called him Fred
pi_158471238
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:37 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ik hanteer het principe: als je altijd korting hebt, heb je nooit korting :P
Zoals bol.com :+
pi_158471250
GameMania maken ook alleen maar verlies die zijn de volgende
  woensdag 23 december 2015 @ 16:38:39 #14
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158471258
En bol.com is gewoon duur. :')
Winkel om de hoek is goedkoper.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 16:38:42 #15
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158471259
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:38 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Zoals bol.com :+
We vinden het geweldig dat je al 10 jaar een trouwe klant bent van ons.. hier een korting van 2,50 als je voor minimaal 50 euro zooi koopt.

Bol O+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 16:38:52 #16
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158471262
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:37 schreef Zelfscanner het volgende:
PetsPlace ook een mooie voor de lijst. Wel allemaal franchise.
Die zitten allang online ^O^
So we just called him Fred
pi_158471264
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:37 schreef Zelfscanner het volgende:
Kijkshop zit hier ook nog
Hoe was dat nog eens daar?
Moest ik daar niet eerst betalen voordat ik het product in handen had?
  woensdag 23 december 2015 @ 16:39:10 #18
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158471276
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:38 schreef john2406 het volgende:

[..]

Hoe was dat nog eens daar?
Moest ik daar niet eerst betalen voordat ik het product in handen had?
Ja _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 16:39:10 #19
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158471277
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:38 schreef KingRadler het volgende:
GameMania maken ook alleen maar verlies die zijn de volgende
Oja :o Was eerst van free record shop
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158471295
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:36 schreef Zelfscanner het volgende:
Lucardi al gezien? Die heeft ook altijd 50 tot 70% korting op alles :')
Net zoals Carpetright.
Tap tap tap
  woensdag 23 december 2015 @ 16:39:59 #21
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158471302
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:38 schreef john2406 het volgende:

[..]

Hoe was dat nog eens daar?
Moest ik daar niet eerst betalen voordat ik het product in handen had?
Ze kunnen de vitrine open doen :@
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158471309
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:37 schreef Zelfscanner het volgende:
PetsPlace ook een mooie voor de lijst. Wel allemaal franchise.
Dierenartikelen zit relatief hoge marge op heb ik begrepen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  woensdag 23 december 2015 @ 16:40:23 #23
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158471317
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:39 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Net zoals Carpetright.
Als die niet snel failliet gaat weet ik het ook niet meer.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158471319


Ik ben benieuwd. Ik heb nog geen mail ontvangen en voor 5 euro was het leuk om te gokken.
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  woensdag 23 december 2015 @ 16:40:33 #25
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_158471322
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 16:38 schreef Zelfscanner het volgende:
En bol.com is gewoon duur. :')
Winkel om de hoek is goedkoper.
Welke winkel?
De spullen die Bol.com verkoopt kan ik hier voor een groot deel niet meer om de hoek kopen. De boekwinkels hebben lang niet alles meer. Er zit hier geen platenzaak en electronica is erg magertjes.
So we just called him Fred
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')