abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 23 december 2015 @ 12:04:41 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158464865


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 58 alweer ;)
Alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom hij deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn zijn enorme ego, dan zou het wel "het grote hoe maak ik Piet klaar topic" heten, maar vooral wil hij er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 december 2015 @ 12:07:21 #2
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158464914
Ik vind forel met citroen amandelboter uit de oven (gebakken, dus niet in folie) ook zo lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158465453
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:08 schreef zatoichi het volgende:

Andere vraag. Ik wil graag een hele vis serveren voor vijf a zes personen. Simpel recept; braadslee met venkel, witte wijn, aardappels en wat tomaatjes beetje ui/sjalot en knoflook in de oven en daarop de vis. Welke vis zou hiervoor het meest geschikt zijn en waar vind ik hem in één stuk. Visboer raadde wilde zeebaars aan, maar die zijn 1. 800 gram per stuk waardoor ik er drie nodig heb en 2. 23 euro per stuk... Beetje prijzig.

Wat raden jullie aan?
Heek of wijting misschien? Koolvis is wat groot, kabeljauw is ook overprijsd. Ik ben niet zo'n hele echte visliefhebber, maar (of juist vandaar) zeebaars is volgens mij zo'n vis die heel duur is omdat er zo weinig smaak aan zit. Voor zo'n bereiding zou ik zelf niet zo'n chique hele subtiele vis uitzoeken. In die prijscategorie en waarschijnlijk nog lager zou je ook rog kunnen nemen, en dan heb je meer smaak en een prachtige structuur. Makreel is echt heel goedkoop, zit veel smaak aan, is een vette vis, mooi vlees. Je moet alleen even opletten dat je het niet te lang en goed bewaart want ze gaan snel achteruit, daarom worden ze ook zo vaak gerookt.

De poon die ik op de markt zie is doorgaans klein, en dan zit er ook nog een enorme kop aan en relatief weinig vlees. Forel met amandelen, boter, peterselie en zest is inderdaad ook een onverbeterlijke klassieker.

quote:
1s.gif Op dinsdag 22 december 2015 22:56 schreef Molo het volgende:

[..]

Dan kaasplankje doen zonder zoet of brood erbij?
Ik doe heel vaak kaasplankjes maar nooit met iets erbij. Ik snap de combinatie met het zoet wel, en die klopt ook wel, alleen is het niet nodig, voegt ook niet zo heel veel toe. Het is wel leuk omdat je er meer een gerecht van maakt en wat eigen inbreng hebt, maar ik vind het selecteren en prepareren van de kaas eigen inbreng genoeg (op 12 graden bewaren, op kamertemperatuur brengen om te serveren, de stinkkazen laten luchten en goed aansnijden).
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_158489744
Piet, kan ik in panna cotta ook vanille-extract gebruiken ipv een uitgeschraapte peul? En hoeveel heb ik dan nodig voor 500 ml room?
  donderdag 24 december 2015 @ 08:42:04 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158489768
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:39 schreef Bleie het volgende:
Piet, kan ik in panna cotta ook vanille-extract gebruiken ipv een uitgeschraapte peul? En hoeveel heb ik dan nodig voor 500 ml room?
Ja, en zoveel dat het lekker smaakt, dat verschilt per extract, gewoon proeven, maak het iets (een beetje) sterker van smaak om de onderdrukking van de smaak door het binden teniet te doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158490430
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, en zoveel dat het lekker smaakt, dat verschilt per extract, gewoon proeven, maak het iets (een beetje) sterker van smaak om de onderdrukking van de smaak door het binden teniet te doen
Dank! Ik vond gelukkig bij de Turk toch nog goede peulen, maar ik onthou het wel.
pi_158491925
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 12:30 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Heek of wijting misschien? Koolvis is wat groot, kabeljauw is ook overprijsd. Ik ben niet zo'n hele echte visliefhebber, maar (of juist vandaar) zeebaars is volgens mij zo'n vis die heel duur is omdat er zo weinig smaak aan zit. Voor zo'n bereiding zou ik zelf niet zo'n chique hele subtiele vis uitzoeken. In die prijscategorie en waarschijnlijk nog lager zou je ook rog kunnen nemen, en dan heb je meer smaak en een prachtige structuur. Makreel is echt heel goedkoop, zit veel smaak aan, is een vette vis, mooi vlees. Je moet alleen even opletten dat je het niet te lang en goed bewaart want ze gaan snel achteruit, daarom worden ze ook zo vaak gerookt.

De poon die ik op de markt zie is doorgaans klein, en dan zit er ook nog een enorme kop aan en relatief weinig vlees. Forel met amandelen, boter, peterselie en zest is inderdaad ook een onverbeterlijke klassieker.

[..]

Ik doe heel vaak kaasplankjes maar nooit met iets erbij. Ik snap de combinatie met het zoet wel, en die klopt ook wel, alleen is het niet nodig, voegt ook niet zo heel veel toe. Het is wel leuk omdat je er meer een gerecht van maakt en wat eigen inbreng hebt, maar ik vind het selecteren en prepareren van de kaas eigen inbreng genoeg (op 12 graden bewaren, op kamertemperatuur brengen om te serveren, de stinkkazen laten luchten en goed aansnijden).
Schelvis kan ook, is spotgoedkoop op de markt en is een grote vis. Maar ik weet niet of die nu verkrijgbaar is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:03:24 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158492849
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:14 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Schelvis kan ook, is spotgoedkoop op de markt en is een grote vis. Maar ik weet niet of die nu verkrijgbaar is.
Ja, seizoen loopt tot Feb als ik me goed herinner
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158493030
Rog vind ik erg lekker, moet wel goed vers zijn anders smaakt hij naar ammoniak.

Overigens is zwaardvis ook erg lekker, lijkt een beetje op tonijn, erg vlezig. Maar beiden zijn eigenlijk niet aan een stuk te eten. Van rog eet je de vleugel. Zwaardvis is veel te groot.

Een kabeljauw is de beste optie, qua maat en smaak ook neutraal.
Whatever...
pi_158493100
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:43 schreef Bleie het volgende:

[..]

Dank! Ik vond gelukkig bij de Turk toch nog goede peulen, maar ik onthou het wel.
Nu vast te laat, maar hou er bij het gebruik van verse vanillezaadjes rekening mee dat die bij panna cotta tijdens het koelen/opstijven nogal de neiging hebben om naar één kant te zakken.
Juist bij zo'n soort dessert zou ik daarom eerder voor een goed extract kiezen.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 24 december 2015 @ 12:31:50 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158493467
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:11 schreef Spanky78 het volgende:
Rog vind ik erg lekker, moet wel goed vers zijn anders smaakt hij naar ammoniak.

Overigens is zwaardvis ook erg lekker, lijkt een beetje op tonijn, erg vlezig. Maar beiden zijn eigenlijk niet aan een stuk te eten. Van rog eet je de vleugel. Zwaardvis is veel te groot.

Een kabeljauw is de beste optie, qua maat en smaak ook neutraal.
of een hele zalm
Alleen de ingewanden er uit en onschubben, dan in zijn geheel stomen.
Huid er af trekken, je hebt nu een roze vis met zwartgrijze vinnen en kop, ziet er dramatisch mooi uit en als je wilde zalm neemt is het nog superlekker ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158499526
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

of een hele zalm
Alleen de ingewanden er uit en onschubben, dan in zijn geheel stomen.
Huid er af trekken, je hebt nu een roze vis met zwartgrijze vinnen en kop, ziet er dramatisch mooi uit en als je wilde zalm neemt is het nog superlekker ook
Heerlijk, als je de buik vult met kruiden, citroen en aromatische groenten en hem met wat boter en witte wijn in de oven zet superlekker. Af en toe bedruipen...Mooi ook om aan te snijden zo'n vis. Stomen is ook lekker als je dat een oven voor hebt, en zoutkorst ook heel lekker trouwens.

De meeste mensen vinden kweekzalm lekkerder trouwens,zachter (ik niet).
Whatever...
pi_158511291
ik heb een hazenfilet-rollade (750gram)

wat is hier een goede kerntemparatuur voor?
  vrijdag 25 december 2015 @ 01:01:06 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158511369
Tussen de 48 en 52 graden.
pi_158512198
lekker dan, het is een (varkens) haasfilet rollade :r

ronde de 60 graden moet die zie ik
  vrijdag 25 december 2015 @ 07:11:39 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158513543
Hahahahaha, ik vond het al iets raars. Had er nog nooit van geehoord, rollade van haas. :)
  vrijdag 25 december 2015 @ 07:13:50 #17
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158513549
Rollade van varkenshaas ken ik anders ook niet. Is toch veel te mager voor rollade?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158513552
Zat het in je kerstpakket ofzo?

Molo, jeweetog, alles moet mager dezer dagen. :{w
  vrijdag 25 december 2015 @ 07:16:36 #19
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158513556
Gelukkig ben ik spekkig genoeg om dat te compenseren *)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158513566
Maar om jou nou in de rollade te hakken...

Wij krijgen morgen een rollade die eerst sousvide gegaard en daarna op open vuur gegrild is. :9
  vrijdag 25 december 2015 @ 07:30:35 #21
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158513587
Nee liever niet :P

Oei dat klinkt lekker zeg! _O_ _O_
Goed idee voor als ik in februari in de Ardennen zit, met club vrienden. Altijd lekker eten en vuur in de tuin, dus dat zit wel goed _O_
Gaat LHO die maken?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158513592
Nope, alles wordt voor ons gemaakt. *O*
  vrijdag 25 december 2015 @ 07:43:34 #23
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158513611
Lekkâh!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 25 december 2015 @ 09:23:48 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158514366
Ik heb de liefde voor de rollade nooit zo begrepen. Vraag je slager om één kilo of twee kilo schouderkarbonade aan één stuk zonder bot. Braad dat, veel lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158518974
dat heb ik van de week gedaan. wel duur (17 euro / kg met bot) maar lekker.

de rollade was een "wat moeten we doen met kerst" en dan kopen ze (ons ma) dit maar, maar geen idee hebben wat het is en een saus vergeten etc. :O

dus ik ga het er beste maar van maken.
pi_158519599
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb de liefde voor de rollade nooit zo begrepen. Vraag je slager om één kilo of twee kilo schouderkarbonade aan één stuk zonder bot. Braad dat, veel lekkerder
de koekjes met botercreme zijn nog steeds lekker. De koekjes zijn nog steeds hard
  vrijdag 25 december 2015 @ 14:03:46 #27
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_158519862
Ik heb een ribstuk van hert op de kop getikt voor morgen. Ik lees over het maken van een kroon door het vlees in te snijden, te buigen tot een rondje en vast te binden. Eventueel met vulling er in.

Is dat een goed idee en hoe is hert het lekkerst? Gewoon besmeuren met mosterd, knoflook, zout peper?
  vrijdag 25 december 2015 @ 15:04:05 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158521012
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 14:03 schreef BasEnAad het volgende:
Ik heb een ribstuk van hert op de kop getikt voor morgen. Ik lees over het maken van een kroon door het vlees in te snijden, te buigen tot een rondje en vast te binden. Eventueel met vulling er in.

Is dat een goed idee en hoe is hert het lekkerst? Gewoon besmeuren met mosterd, knoflook, zout peper?
Geen mosterd, hert heeft een fijne smaak van zichzelf, zout en peper, eventueel wat speculaaskruiden (niet teveel)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 december 2015 @ 15:04:46 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158521018
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 december 2015 13:50 schreef madeliefff het volgende:

[..]

de koekjes met botercreme zijn nog steeds lekker. De koekjes zijn nog steeds hard
Goed te horen!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 december 2015 @ 15:05:22 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158521027
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 13:23 schreef fespo het volgende:
dat heb ik van de week gedaan. wel duur (17 euro / kg met bot) maar lekker.

de rollade was een "wat moeten we doen met kerst" en dan kopen ze (ons ma) dit maar, maar geen idee hebben wat het is en een saus vergeten etc. :O

dus ik ga het er beste maar van maken.
Wow, was dat biologisch knuffelvarken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158521638
ik vond de prijs ook wat hoog.
het is een standaard Keurslager, dus ik heb er verder niet moeilijk over gedaan.

ik zag er nog wel staan "krul" schouderkarbonade.
is dat iets speciaals ofzo?
pi_158521686
Mangalitza. :)
pi_158521731
aha, en dat verklaart die hoge prijs en daar slaat die "krul" op? ik kan het nergens terug vinden op internet.
volgende keer maar even goed opletten :X
pi_158521771
oh hier had ik mijn topic ook kunnen vragen,
Dit bericht is intellectueel eigendom van Baas_bas. Het aanpassen, censureren of verwijderen is derhalve niet toegestaan. De lezer is zelf aansprakelijk voor de opvatting van de inhoud van de post. Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleent.
pi_158521785
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 15:42 schreef fespo het volgende:
aha, en dat verklaart die hoge prijs en daar slaat die "krul" op? ik kan het nergens terug vinden op internet.
volgende keer maar even goed opletten :X
Wolharig varken / krulvarken. :)
  zaterdag 26 december 2015 @ 20:22:34 #36
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158548227
Lieve Piet, ik heb ook een vraag.

Ik wil falafel maken *O* Alleen loop ik tegen een praktisch probleem aan. De kikkererwten zijn nu bijna 24 uur aan het wellen en ik laat ze nog een dagje staan. Op internet kom ik recepten tegen waarbij ik gewelde, maar ongekookte kikkererwten moet gebruiken voor falafel. Als je ze kookt vallen ze namelijk uit elkaar. Alleen maak ik ook hummus en daarbij staat weer dat je kikkererwten moet koken omdat rauwe kikkererwten een giftige stof bevat (lectine). Die kook je eruit.

Lieve Piet, hoe maak ik falafel zonder dat ze uit elkaar vallen, maar ook zodat ik niet dood ga? O+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  zaterdag 26 december 2015 @ 21:28:33 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158550123
Pieeeet, hellup. Ik ga maandag ergens eten waar we boeuf bourguignon gaan krijgen en nu vroegen zo of ik (eventueel) het voorgerecht zou willen verzorgen. Nu had ik zelf gedacht dat foie gras mi-cuit te maken. En dan met sichuanpeper in het midden, zoals we dit jaar in Frankrijk aten:



Maar ik weet niet, ik heb het nooit eerder gedaan en als het niet lekker wordt ga ik wel af. Misschien toch beter eerst een keertje uitproberen?

Dus, en, want, wat zal ik dan maken? Ik wil daar niet in de keuken staan, qua bakken of opwarmen. Zelfs niks in de oven. Dus wat oh wat past er bij boeuf bourguignon? En is koud. En zelfgemaakt...
  zaterdag 26 december 2015 @ 22:47:05 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158552614
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 december 2015 21:28 schreef RobinOok het volgende:
Pieeeet, hellup. Ik ga maandag ergens eten waar we boeuf bourguignon gaan krijgen en nu vroegen zo of ik (eventueel) het voorgerecht zou willen verzorgen. Nu had ik zelf gedacht dat foie gras mi-cuit te maken. En dan met sichuanpeper in het midden, zoals we dit jaar in Frankrijk aten:

[ afbeelding ]

Maar ik weet niet, ik heb het nooit eerder gedaan en als het niet lekker wordt ga ik wel af. Misschien toch beter eerst een keertje uitproberen?

Dus, en, want, wat zal ik dan maken? Ik wil daar niet in de keuken staan, qua bakken of opwarmen. Zelfs niks in de oven. Dus wat oh wat past er bij boeuf bourguignon? En is koud. En zelfgemaakt...
Voor de foie gras pate heb ik wel een recept voor je, maar dat moet je van te voren maken.
Neem een foie gras en maak hem schoon, snij hem in stukken. Vermeng een paar daarvan met een ei, peper en zout, wat foelie of nootmuskaat. Vul een langwerpige ( pate) vorm met de andere stukken en giet het ei mengsel erover. Dek het af het.
Gaar het in de oven bij 120 graden in een waterbad tot een kerntemperatuur van 68 graden.
Afkoelen en koud zetten zodat het opstijft.
Mes in een bakje heet water en een plak snijden, herhalen.
Goddelijk lekker in al zijn eenvoud.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158552637
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 december 2015 20:22 schreef Maraca het volgende:
Lieve Piet, ik heb ook een vraag.

Ik wil falafel maken *O* Alleen loop ik tegen een praktisch probleem aan. De kikkererwten zijn nu bijna 24 uur aan het wellen en ik laat ze nog een dagje staan. Op internet kom ik recepten tegen waarbij ik gewelde, maar ongekookte kikkererwten moet gebruiken voor falafel. Als je ze kookt vallen ze namelijk uit elkaar. Alleen maak ik ook hummus en daarbij staat weer dat je kikkererwten moet koken omdat rauwe kikkererwten een giftige stof bevat (lectine). Die kook je eruit.

Lieve Piet, hoe maak ik falafel zonder dat ze uit elkaar vallen, maar ook zodat ik niet dood ga? O+
Je kookt ze toch tijdens het bakken van fe falafel?

Je kunt trouwens prima falafel maken van erwten uit een pot of blik. Beetje bloem toevoegen voor de binding.
Whatever...
  zaterdag 26 december 2015 @ 22:49:43 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158552695
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 december 2015 20:22 schreef Maraca het volgende:
Lieve Piet, ik heb ook een vraag.

Ik wil falafel maken *O* Alleen loop ik tegen een praktisch probleem aan. De kikkererwten zijn nu bijna 24 uur aan het wellen en ik laat ze nog een dagje staan. Op internet kom ik recepten tegen waarbij ik gewelde, maar ongekookte kikkererwten moet gebruiken voor falafel. Als je ze kookt vallen ze namelijk uit elkaar. Alleen maak ik ook hummus en daarbij staat weer dat je kikkererwten moet koken omdat rauwe kikkererwten een giftige stof bevat (lectine). Die kook je eruit.

Lieve Piet, hoe maak ik falafel zonder dat ze uit elkaar vallen, maar ook zodat ik niet dood ga? O+
Heb weinig tot nul ervaring met kikkererwten, maar als ik het zo lees, maak je falafel met ongekookte en je humus met gekookte?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 26 december 2015 @ 22:50:36 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158552725
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2015 22:47 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je kookt ze toch tijdens het bakken van fe falafel?

Je kunt trouwens prima falafel maken van erwten uit een pot of blik. Beetje bloem toevoegen voor de binding.
Kikkererwtenmeel bind prima, doe dat door gehakt ipv paneermeel of een broodje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158555123
Het kan met allebei. Dat uit elkaar vallen komt omdat het vocht verdampt en zo de de kikkererwtenkorrels losmaakt van de buitenkant. Het lijkt net sterretjes. je falafelballetjes worden steeds kleiner en je vet zit vol gruis op het laatst.

Kikkererwten uit pot of blik zijn vochtiger maar met een beetje bloem gaat het prima. Teveel bloem beinvloedt echter wel de smaak.

Met ongekookte gewelde gaat het zonder bloem ook, maar werd niet goed gaar niet zo lekker, maar ik leef wel nog. Dus, de oplossing was om de gewelde kikkererwten te voor te koken maar niet helemaal gaar.Dat ging perfect.

Dus gewoon uitproberen. Als ze uit elkaar vallen, gewoon een beetje bloem erbij.

Hummus met ongekookte is gewoon echt niet lekker.
  zondag 27 december 2015 @ 00:17:03 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158555902
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2015 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor de foie gras pate heb ik wel een recept voor je, maar dat moet je van te voren maken.
Neem een foie gras en maak hem schoon, snij hem in stukken. Vermeng een paar daarvan met een ei, peper en zout, wat foelie of nootmuskaat. Vul een langwerpige ( pate) vorm met de andere stukken en giet het ei mengsel erover. Dek het af het.
Gaar het in de oven bij 120 graden in een waterbad tot een kerntemperatuur van 68 graden.
Afkoelen en koud zetten zodat het opstijft.
Mes in een bakje heet water en een plak snijden, herhalen.
Goddelijk lekker in al zijn eenvoud.
Ja, neehee, geen foie gras dus. Je moet iets anders voor me bedenken. Nu! >:) ~O>
Frans voorgerecht, bij boeuf bourguignon. Kom, help!
pi_158556288
Rillettes? :)
  zondag 27 december 2015 @ 00:35:51 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158556689
Ja, goeie. Ga ik overwegen....
  zondag 27 december 2015 @ 09:01:35 #46
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158561464
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2015 22:47 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je kookt ze toch tijdens het bakken van fe falafel?

Je kunt trouwens prima falafel maken van erwten uit een pot of blik. Beetje bloem toevoegen voor de binding.
Nou ja, het is wel even bakken vs echt lange tijd koken. Maar je hebt een punt.
Ga trouwens geen erwten uit blik halen. (1) blik :{ en (2) heb juist een hele pot met droge kikkererwten die op moet _O- daarom ga ik falafel maken.
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2015 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb weinig tot nul ervaring met kikkererwten, maar als ik het zo lees, maak je falafel met ongekookte en je humus met gekookte?
Dat is wat het grote internet zegt :Y

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 december 2015 23:55 schreef kuifje_fok het volgende:
Het kan met allebei. Dat uit elkaar vallen komt omdat het vocht verdampt en zo de de kikkererwtenkorrels losmaakt van de buitenkant. Het lijkt net sterretjes. je falafelballetjes worden steeds kleiner en je vet zit vol gruis op het laatst.

Kikkererwten uit pot of blik zijn vochtiger maar met een beetje bloem gaat het prima. Teveel bloem beinvloedt echter wel de smaak.

Met ongekookte gewelde gaat het zonder bloem ook, maar werd niet goed gaar niet zo lekker, maar ik leef wel nog. Dus, de oplossing was om de gewelde kikkererwten te voor te koken maar niet helemaal gaar.Dat ging perfect.

Dus gewoon uitproberen. Als ze uit elkaar vallen, gewoon een beetje bloem erbij.

Hummus met ongekookte is gewoon echt niet lekker.
Bedankt! Ik ga ze dan even kort koken :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  zondag 27 december 2015 @ 09:03:16 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158561470
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 00:17 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, neehee, geen foie gras dus. Je moet iets anders voor me bedenken. Nu! >:) ~O>
Frans voorgerecht, bij boeuf bourguignon. Kom, help!
Watermeloen met gekookte ham?
Geintje
Tartaar van rauwe zalm en haring?
Gourgette aan plakken snijden in de lengte, grillen, af laten koelen, insmeren met een roomkaas en wat gerookte zalm en dan oprollen?
Een gemengde salade met een vinaigrette?
Gerookte kip of eend, met sinaasappelfilets en een sherryazijn en walnotenolie dressing?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158562017
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 00:35 schreef RobinOok het volgende:
Ja, goeie. Ga ik overwegen....
Gezien de randvoorwaarden neig ik ook naar de rilettes, pate's en terrines. Je kunt natuurlijk van alles kiezen van varken tot eend tot konijn, maar je kunt het ook combineren. Zo weet ik bijvoorbeeld dat eend en ham fantastisch kunnen combineren. Geen idee hoe trouwens, ik heb er aanzienlijk meer gegeten dan gemaakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_158570960
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2015 22:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kikkererwtenmeel bind prima, doe dat door gehakt ipv paneermeel of een broodje
Dat is het beste, maar ik kan het nergens vinden.
Whatever...
  zondag 27 december 2015 @ 16:16:41 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158571252
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 16:06 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dat is het beste, maar ik kan het nergens vinden.
Bij de toko. Of zelf maken, kikkererwtenmeel is niks meer dan gemalen, gedroogde kikkererwt.
pi_158572249
Even voor de volgende keer, ik had trouwens een reerug in de pan gegooid, en zo'n beest is best langwerpig, dus ik had een grote pan genomen. Maar dan ligt er dus heel veel boter bloot in de pan, en die gaat dan verbranden, die heb ik toen maar gekoeld met stukjes koude boter toevoegen, maar dat lijkt me ook niet optimaal.

Wat kun je het beste doen, hem oprollen in een kleine pan, in twee stukken snijden en de presentatie opofferen, de temperatuur lager zetten of boter blijven toevoegen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_158572318
In de oven klaarmaken. :+
  zondag 27 december 2015 @ 16:58:01 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158572748
Eerst in olie aanzetten, dan pas boter erbij?
Heen en weer een rond schuiven over de bodem?
Zachter zetten.
pi_158573016
En zowel flink olie én boter in de pan doen. Dan kan de boter ook veel hoger verhit worden. Zo doe ik het althans.
  zondag 27 december 2015 @ 17:16:10 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158573224
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 16:44 schreef Weltschmerz het volgende:
Even voor de volgende keer, ik had trouwens een reerug in de pan gegooid, en zo'n beest is best langwerpig, dus ik had een grote pan genomen. Maar dan ligt er dus heel veel boter bloot in de pan, en die gaat dan verbranden, die heb ik toen maar gekoeld met stukjes koude boter toevoegen, maar dat lijkt me ook niet optimaal.

Wat kun je het beste doen, hem oprollen in een kleine pan, in twee stukken snijden en de presentatie opofferen, de temperatuur lager zetten of boter blijven toevoegen?
Geklaarde boter gebruiken, die verbrand minder snel, aanbraden in de pan en dan in de oven op 125 graden parkeren tot de juiste kerntemperatuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158573225
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 17:07 schreef empa1010 het volgende:
En zowel flink olie én boter in de pan doen. Dan kan de boter ook veel hoger verhit worden. Zo doe ik het althans.
Ik had geklaarde boter gebruikt, ik vind olijfolie niet zo lekker buiten bepaalde specifieke toepassingen, en olijfolie om in te bakken zie ik trouwens nooit in de winkel. Ook andere oliën hebben allemaal een ongewenst bijsmaakje. Geklaarde boter kan al heter dan olie.

Maar het is hoe heter hoe beter, dus als je het optimaal wil doen, moet je dat probleem van die bloot liggende boter oplossen. Het is denk ik ook niet vet genoeg om zonder bakvet te bakken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_158573246
Zonnebloemolie? :)
  zondag 27 december 2015 @ 17:18:08 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158573275
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 17:17 schreef empa1010 het volgende:
Zonnebloemolie? :)
Geeft smaak af.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158573298
O oke :@ zo doe ik het altijd wel. Maar ik amateurpruts ook maar zo wat aan *O* wat overigens wel goed smaakt. Al zeg ik het zelf :D
pi_158573396
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 17:17 schreef empa1010 het volgende:
Zonnebloemolie? :)
:r
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En kan minder heet dan geklaarde boter en pinda-olie. Ik pruts zelf ook vaak maar wat aan, maar bij dit soort dingen zoek ik het optimum, en dat is zo veel mogelijk hitte zonder iets te verbranden. Dus ook als je het bakvet neemt dat het heetst kan worden, dan nog zou het beter zijn als je een pan zou hebben waar de reerug precies in past.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 8 januari 2016 @ 14:46:38 #61
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_158928840
Ik wil voor het eerste keer een tarte tatin maken, dus appels(of peer) karamelliseren in de koekepan, deeg erop en dan in de oven...maar is de 'echte' tarte nu met bladerdeeg of meer een soort korstdeeg? Ik zie beide in recepten staan namelijk. En heb net m'n eerste koekepan met ovenbestendige handvat gekocht, dus er moet gebakken worden!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  vrijdag 8 januari 2016 @ 14:55:34 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158929115
Het recept van de zusjes Tatin is met zanddeeg
https://web.archive.org/w(...)fr/tarte_recette.php
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 8 januari 2016 @ 15:01:35 #63
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_158929315
Dank je wel!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  vrijdag 15 januari 2016 @ 08:48:34 #64
121348 Erasmo
f/8 and be there.
  vrijdag 15 januari 2016 @ 09:17:37 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159117749
quote:
Jammer. Culinair gezien waren ze goed bezig. Maar de gastheer is al zeventig dus ik begrijp het wel. De vriendelijke dame in de keuken gaat wel door lees ik.
Hier een uitgebreid artikel
http://winterswijkseweekk(...)-de-deuren-1.5613740

[ Bericht 11% gewijzigd door Pietverdriet op 15-01-2016 09:27:14 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159119414
Hallo Piet,

Ik was van plan om van het weekeinde zalm en croute te maken. Nu vond ik een recept en daar hebben ze het over croissantdeeg. Nou lijkt me dat wat te vet, ik dacht gewoon bladerdeeg te gebruiken. Maar nu ik er langer over nadenk, is het niet gewoon hetzelfde...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  vrijdag 15 januari 2016 @ 12:10:25 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159120814
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 11:02 schreef Karstman het volgende:
Hallo Piet,

Ik was van plan om van het weekeinde zalm en croute te maken. Nu vond ik een recept en daar hebben ze het over croissantdeeg. Nou lijkt me dat wat te vet, ik dacht gewoon bladerdeeg te gebruiken. Maar nu ik er langer over nadenk, is het niet gewoon hetzelfde...
Nee, dat is niet hetzelfde, en ik zou geen blader of croissantdeeg gebruiken, maar piedeeg. Bladerdeeg en croissant deeg hebben de eigenschap nogal op te zwellen en daarom te isoleren, heb daardoor gehad dat de korst gaar was maar de vis nog rauw.
Hier een goed recept met uitleg voor het deeg. Daar dit deeg niet zwelt kan je er ook mooie figuren in maken.
http://www.dbnl.org/tekst(...)68rece01_01_0051.php
Weet niet hoeveel zalm je klaarmaakt, hou daar rekening mee met het maken van het deeg,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 18 januari 2016 @ 19:33:08 #68
378192 -mandy-
I am who I am
pi_159208897
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2015 09:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

...

Piet,

Kan ik, als ik een cheesecake ga bakken. de verse roomkaas vervangen door naturel zuivelspread (jumbo bv)?
Kwestie van het geheel hopelijk minder machtig te maken.
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  maandag 18 januari 2016 @ 23:26:56 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159217290
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 19:33 schreef -mandy- het volgende:

[..]

Piet,

Kan ik, als ik een cheesecake ga bakken. de verse roomkaas vervangen door naturel zuivelspread (jumbo bv)?
Kwestie van het geheel hopelijk minder machtig te maken.
Ik heb geen idee wat naturel zuivelspread is.
Wat is er mis met kwark?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 18 januari 2016 @ 23:28:05 #70
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_159217320
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2016 23:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb geen idee wat naturel zuivelspread is.
Wat is er mis met kwark?
Dat is niet vet genoeg.

Die zuivelspread shizzle kun je prima gebruiken. Zit vaak wel al zout in, dus daar op letten bij de rest van de ingrediënten.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 18 januari 2016 @ 23:31:58 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159217403
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2016 23:28 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat is niet vet genoeg.

Volle kwark gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 18 januari 2016 @ 23:35:06 #72
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_159217475
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2016 23:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volle kwark gebruiken
Of iets lekkerders maken dan kwarktaart/cheesecake :+

Volle kwark is iets van 10% he, je niet wel echt minstens 20% vet ofzo hebben wil cheesecake beetje lukken.
Ik vind het het meestal niet waard, heb liever een lekkere cake of appeltaart :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_159217507
Zuivelspread is toch ook gewoon roomkaas?
  maandag 18 januari 2016 @ 23:37:48 #74
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_159217539
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 23:36 schreef Dragonberry het volgende:
Zuivelspread is toch ook gewoon roomkaas?
Nope, wel vaak te gebruiken in recepten waar je roomkaas in kunt gebruiken, maar zitten meer ingrediënten in, waaronder zout, en minder vet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_159218499
quote:
1s.gif Op maandag 18 januari 2016 23:37 schreef Molo het volgende:

[..]

Nope, wel vaak te gebruiken in recepten waar je roomkaas in kunt gebruiken, maar zitten meer ingrediënten in, waaronder zout, en minder vet
minder vet (magere melk ipv volle melk) is wat Mandy wil.
maar minder ingrediënten? in roomkaas zoals monchou zitten net zo goed zout. verder staan er niet meer ingrediënten op mijn zuivelspread dan de monchou.
  dinsdag 19 januari 2016 @ 08:54:40 #76
378192 -mandy-
I am who I am
pi_159221102
Mij lijkt dat je met kwark extra gelatine moet gebruiken om de boel net zo 'stijf' te krijgen.
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  dinsdag 19 januari 2016 @ 08:55:44 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159221116
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 08:54 schreef -mandy- het volgende:
Mij lijkt dat je met kwark extra gelatine moet gebruiken om de boel net zo 'stijf' te krijgen.
Dat is een hollandse kwarktaart, ik dacht dat het over cheescake ging (die wordt gebakken)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159221299
Ik gebruik altijd van die zuivelspread voor (gebakken) cheesecake. Gaat in elk geval prima.
  dinsdag 19 januari 2016 @ 09:12:58 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159221375
Als je de vulling minder zwaar wilt hebben, scheid de eieren en sla de eiwitten heel erg stijf, envelopeer dit voorzichtig door de rest van de vulling (niet roeren, maar omslaan), dan wordt de vulling luchtig en minder zwaar. En ik zou gewoon kwark gebruiken, geen creme cheese
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 19 januari 2016 @ 19:29:08 #80
378192 -mandy-
I am who I am
pi_159236321
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 09:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je de vulling minder zwaar wilt hebben, scheid de eieren en sla de eiwitten heel erg stijf, envelopeer dit voorzichtig door de rest van de vulling (niet roeren, maar omslaan), dan wordt de vulling luchtig en minder zwaar. En ik zou gewoon kwark gebruiken, geen creme cheese
Dank je voor de tips!!
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
pi_159482764
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 08:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is een hollandse kwarktaart, ik dacht dat het over cheescake ging (die wordt gebakken)
New York Style Cheesecake wordt gebakken, California Style Cheesecake niet.
Die komt meer overeen met onze kwarktaart.
zeer vocale Trump hater - VEM2012
pi_159482806
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 19:33 schreef -mandy- het volgende:

[..]

Piet,

Kan ik, als ik een cheesecake ga bakken. de verse roomkaas vervangen door naturel zuivelspread (jumbo bv)?
Kwestie van het geheel hopelijk minder machtig te maken.
Je kunt het vervangen door bijv. mascarpone.
zeer vocale Trump hater - VEM2012
pi_159482867
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 11:02 schreef Karstman het volgende:
Hallo Piet,

Ik was van plan om van het weekeinde zalm en croute te maken. Nu vond ik een recept en daar hebben ze het over croissantdeeg. Nou lijkt me dat wat te vet, ik dacht gewoon bladerdeeg te gebruiken. Maar nu ik er langer over nadenk, is het niet gewoon hetzelfde...
Het maakt qua vetgehalte inderdaad weinig uit. Alleen is croissantdeeg een gistdeeg en bladerdeeg niet.
Wat je wel kunt doen is van die plakjes deeg voor hartige taart.
Zelf heb ik nog nooit een en croute gezien met croissantdeeg.
zeer vocale Trump hater - VEM2012
pi_159483198
Ik wil het weekend weer eens een flinke voorraad stoofpot met donker bier maken. Heb je nog tips/recept voor een goede stoof? :-)
hardcoholic
pi_159483203
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 16:44 schreef Weltschmerz het volgende:
Even voor de volgende keer, ik had trouwens een reerug in de pan gegooid, en zo'n beest is best langwerpig, dus ik had een grote pan genomen. Maar dan ligt er dus heel veel boter bloot in de pan, en die gaat dan verbranden, die heb ik toen maar gekoeld met stukjes koude boter toevoegen, maar dat lijkt me ook niet optimaal.

Wat kun je het beste doen, hem oprollen in een kleine pan, in twee stukken snijden en de presentatie opofferen, de temperatuur lager zetten of boter blijven toevoegen?
Als het contact met de pan goed is, dan zo weinig boter gebruiken. De reerug kleurt dan sneller en de boter verbrandt niet.
Mocht dat niet kunnen, probeer dan het verhittingsoppervlak van de pan te verkleinen door de reerug naar 1 kant van de pan te verplaatsen en alleen dat deel van de pan boven het vuur te houden.
Eenmaal dichtgeschroeid, snel de oven in en langzaam verder garen ;)
zeer vocale Trump hater - VEM2012
  vrijdag 29 januari 2016 @ 08:54:35 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159485357
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 00:29 schreef Ferdii het volgende:
Ik wil het weekend weer eens een flinke voorraad stoofpot met donker bier maken. Heb je nog tips/recept voor een goede stoof? :-)
Ik stoof meestal in wijn of in kriekenbier.
Je kan natuurlijk alles stoven in donker bier, maar wel eens varkenwangen gegeten? Haal varkenswangen bij de slager (hij zal ze moeten bestellen), zout/peper etc er op, die braad je aan (heel laten, niet aan stukken snijden), daarna stoven met het kriekenbier. Knoflook, Laurierblad Foelie, Peen erbij.
Saus vlak voor het serveren afmonteren met wat bittere chocolade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 29 januari 2016 @ 09:05:24 #87
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159485486
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 08:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik stoof meestal in wijn of in kriekenbier.
Je kan natuurlijk alles stoven in donker bier, maar wel eens varkenwangen gegeten? Haal varkenswangen bij de slager (hij zal ze moeten bestellen), zout/peper etc er op, die braad je aan (heel laten, niet aan stukken snijden), daarna stoven met het kriekenbier. Knoflook, Laurierblad Foelie, Peen erbij.
Saus vlak voor het serveren afmonteren met wat bittere chocolade.
Jij doet overal foelie bij of niet? :o

En hoezo bestellen? Dan ga je naar de verkeerde slager :P Waarschijnlijk moet je wel even tot dinsdag wachten omdat ze de kop al hebben weggegooid.
Ik organiseerde vroeger vaak spooktochten in het dorp, vraagden we de slager week van te voren altijd of we een kop van een varken mochten hebben. Dat was altijd een succes.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 29 januari 2016 @ 19:46:45 #88
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_159499921
He Piet, heb je een eigen recept voor leberkäs?
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 29 januari 2016 @ 20:54:43 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159502194
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 19:46 schreef Bramito het volgende:
He Piet, heb je een eigen recept voor leberkäs?
Heb het een aantal malen gepoogd te maken, ik krijg de vleesmassa niet fijn genoeg, werd een soort meatloaf, das niet de bedoeling
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 29 januari 2016 @ 20:57:56 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159502312
quote:
7s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 09:05 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Jij doet overal foelie bij of niet? :o

En hoezo bestellen? Dan ga je naar de verkeerde slager :P Waarschijnlijk moet je wel even tot dinsdag wachten omdat ze de kop al hebben weggegooid.
Ik organiseerde vroeger vaak spooktochten in het dorp, vraagden we de slager week van te voren altijd of we een kop van een varken mochten hebben. Dat was altijd een succes.
Foelie is dan ook vreselijk lekker. Zout en peper gebruik ik trouwens ook altijd,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159503277
Piet, nog must have slow cooker / low and slow oven gerechten?
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_159504080
Yam heeft zuurdesembrood op basis van haver, te koop bij Jumbo. Het is bijna normaal brood, dus niet het dorre, in gruis uit elkaar vallende zoals van Damhert. Er is nu een glutenvrije variant met zo weinig mogelijk ingrediënten. Door de lange bereidingstijd is het fytinezuur afgebroken. Ik vraag me af of lang desemen ook nog wat doet met gluten (tarwe en zo) en gluten-look-a-likes (haver, gierst, teff)). Is daar meer over bekend?
pi_159504129
Ik zie hiervoor een vraag over slow cooking. In wat voor pannen kan je het eten heel lang op zacht vuur laten staan zonder dat de bodem beschadigt?
  vrijdag 29 januari 2016 @ 22:25:41 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159505315
Kom ik morgen ff op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159505452
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 21:49 schreef Teslynd het volgende:
Ik zie hiervoor een vraag over slow cooking. In wat voor pannen kan je het eten heel lang op zacht vuur laten staan zonder dat de bodem beschadigt?
In een slowcooker dus. Of op inductie of in de oven. Daar wordt de gehele pan verwarmd i.p.v. alleen de bodem. En dat doet de truuk. Het is dus niet zozeer de pan maar de manier van verwarmen. En je zult w.s. niet bang zijn dat de bodem van de pan beschadigt maar meer voor de bittere aanbaksels zoals b.v. bij erwtensoep op een sudderpitje?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  Moderator vrijdag 29 januari 2016 @ 22:36:18 #96
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159505643
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Foelie is dan ook vreselijk lekker. Zout en peper gebruik ik trouwens ook altijd,
Ik heb het wat van je overgenomen hoor, gooi vaak wat van die dingetjes als ik soep kook in de boullion. Hoeveel zou jij doen op een pan? Liter of 5 denk ik.

Ik gebruik veel kruidnagel trouwens bij veel wat ik stoof :9
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_159511466
Help! Heb gistavond cheesecake gebakken. Moest volgens recept 30-40 minuten in de oven, maar toen was hij nog wel erg vloeibaar, dus in totaal zeker een uur gedaan. Hele nacht in de koelkast gestaan, maar ik hij niet stijf geworden. Kan ik hem nog even terugzetten in de oven, of moet ik als een idioot naar AH om ingrediënten voor een nieuwe te halen? Hij is voor vanmiddag. :'(
pi_159511508
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 07:31 schreef Bleie het volgende:
Help! Heb gistavond cheesecake gebakken. Moest volgens recept 30-40 minuten in de oven, maar toen was hij nog wel erg vloeibaar, dus in totaal zeker een uur gedaan. Hele nacht in de koelkast gestaan, maar ik hij niet stijf geworden. Kan ik hem nog even terugzetten in de oven, of moet ik als een idioot naar AH om ingrediënten voor een nieuwe te halen? Hij is voor vanmiddag. :'(
woah, na een uur in de oven en een nacht in de koelkast nog steeds vloeibaar? Of alleen het midden een klein beetje? Of je hem terug kan zetten in de oven weet ik niet (Piet misschien wel), maar voor je naar de winkel rent zou ik er een stuk afsnijden en eens kijken hoe dat smaakt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 30 januari 2016 @ 09:31:48 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159512032
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 07:31 schreef Bleie het volgende:
Help! Heb gistavond cheesecake gebakken. Moest volgens recept 30-40 minuten in de oven, maar toen was hij nog wel erg vloeibaar, dus in totaal zeker een uur gedaan. Hele nacht in de koelkast gestaan, maar ik hij niet stijf geworden. Kan ik hem nog even terugzetten in de oven, of moet ik als een idioot naar AH om ingrediënten voor een nieuwe te halen? Hij is voor vanmiddag. :'(
Recept? Als hij een uur in de oven stond had ie wel gaar moeten zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159514375
Dacht ik ook, dat hij dan wel gaar moest zijn.

Ik heb al een nieuwe gebakken, staat nu in de koelkast. Is nu wel een beetje bruin geworden, maar ik heb toch betere hoop. Staat nu in de koelkast op te stijven.

Edit: dit recept: https://crossstitchandkee(...)and-lime-cheesecake/
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')