Het wordt tijd dat je eens verder kijkt dan het zuurdesembrood. Er is veel meer dan enkel dat.quote:Op vrijdag 29 januari 2016 21:24 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Nja, smaken verschillen. Ik hoef die vieze zure zware troep niet en ben van mening dat dát geen brood mag heten. Het enige dat ik koop zijn die harde witte broodjes bij Dercks.
De rest is ook bagger.quote:Op vrijdag 29 januari 2016 21:26 schreef z80 het volgende:
[..]
Het wordt tijd dat je eens verder kijkt dan het zuurdesembrood. Er is veel meer dan enkel dat.
Vind het vaak wel veel zouter dan NL's brood. Dat zuurdesem vind ik niet lekker, maar veel verder dan dat en "Einfachen" heb ik nog nooit geprobeerdquote:Op vrijdag 29 januari 2016 21:26 schreef z80 het volgende:
[..]
Het wordt tijd dat je eens verder kijkt dan het zuurdesembrood. Er is veel meer dan enkel dat.
Ik eet daarom alleen brood van de bakkerquote:Op vrijdag 29 januari 2016 21:48 schreef bluemoon23 het volgende:
Met vers Duits brood is niets mis, dat stijve fabrieksbrood is wat minder.
Dat weet ikquote:
Ik vraag altijd aan de bakker wat hij een Holländer zou aanraden. Komt meestal een prima eetbaar mengsel van bruin/wit-brood uitquote:Op vrijdag 29 januari 2016 22:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Aanraders dan wat ik eens moet bestellen?
Jij houd van dat slappe schuimbrood wat men in NL verkoopt?quote:Op vrijdag 29 januari 2016 21:18 schreef MrSalazar het volgende:
Kopen jullie serieus brood in duitsland?
Ik vind die harde broodjes bij Dercks het lekkerstquote:Op vrijdag 29 januari 2016 22:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij houd van dat slappe schuimbrood wat men in NL verkoopt?
ik rij nou net naar Duitsland voor dat vaste broodquote:Op vrijdag 29 januari 2016 22:14 schreef CrashO het volgende:
[..]
Ik vraag altijd aan de bakker wat hij een Holländer zou aanraden. Komt meestal een prima eetbaar mengsel van bruin/wit-brood uitZe weten vaak precies dat zuurdesem niet echt gewaardeerd wordt hier
Die laat ik altijd hangen, de NL slger op weg maar de Edeka heeft veel beterequote:Op vrijdag 29 januari 2016 23:57 schreef bluemoon23 het volgende:
En Hulst drogeworst zie je ook wel bij Duitse supermarkten
Dat zijn de gewone Duitse broodjes (einfach - eenvoudig)quote:
Ja de zogenaamde Schnittbrötchen.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 09:37 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Dat zijn de gewone Duitse broodjes (einfach - eenvoudig)
Dus moet je hem de andere dagen van de week maar een andere naam gevenquote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:37 schreef XL het volgende:
Ja, de duitser en zijn broodjes... Zoveel mooi vers brood en dan gaan ze van de saaie witte broodjes eten. Waar ook nog eens iedere duitser zijn eigen woord voor lijkt te hebben. Einfache vind ik zelf de meest belachelijke benaming (entschuldigung). Sonntagbrötchen is duidelijk de mooiste! Die is het het meest accuraat, want die broodjes eet je natuurlijk alleen bij het zondagontbijt omdat de bakker dan geen vers brood bakt.
De bakker hier net over de grens is op Zondag gewoon open vanaf 07:00 hoor.....quote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:37 schreef XL het volgende:
Sonntagbrötchen is duidelijk de mooiste! Die is het het meest accuraat, want die broodjes eet je natuurlijk alleen bij het zondagontbijt omdat de bakker dan geen vers brood bakt.
Alle bakkers zijn zondag open, maar dan bakken ze geen brood. Alleen broodjes.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 13:07 schreef bluemoon23 het volgende:
[..]
De bakker hier net over de grens is op Zondag gewoon open vanaf 07:00 hoor.....
Backwerkquote:Op dinsdag 2 februari 2016 16:27 schreef MCH het volgende:
Discounters-bakkerijen Backwerk en Back-Factory.
Blijkbaar zitten er al 7 vestigingen in Nederland. Bij verdere uitbreiding is dat wel de doodsteek van de Bakker Bart.quote:Op dinsdag 2 februari 2016 20:41 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
BackwerkProbeert het even in NL
Remoulade is dat toch? Ik kan het ook niet uitstaan, en die salatmayonaise... Man man man, wat slecht! Ketchup bij de friet, met sauzen kunnen die Duitsers echt niet omgaan.quote:Op dinsdag 2 februari 2016 21:32 schreef MCH het volgende:
Ik trek die standaard, vieze ravigotte saus tussen de belegde broodjes slecht.
Dat is remoulade. Beter dan margarinequote:Op dinsdag 2 februari 2016 21:32 schreef MCH het volgende:
Ik trek die standaard, vieze ravigotte saus tussen de belegde broodjes slecht.
Ja, ik kom altijd in de war. Sommige remoulades zijn volgens Google ook geel namelijk. Ik wil gewoon een broodje ei zonder shit.quote:Op dinsdag 2 februari 2016 22:29 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat is remoulade. Beter dan margarine
Vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan..quote:Op woensdag 3 februari 2016 10:04 schreef Nico987 het volgende:
Vorige week voor het eerst naar Emmerich geweest. Is niet heel dichtbij (70km) maar met een dieselprijzen van >1 euro en een verbruik van 1/20 was 2 kratten erdinger al winst geven.
Maar ik vroeg me vooral af hoe dan? Een pak haar verf is grofweg een tientje goedkoper. Gel was de helft goedkoper. Die Duitsers verkopen het toch niet met verlies?
Nog steeds met minimumloon?quote:Op woensdag 3 februari 2016 10:59 schreef XL het volgende:
Personeel is veel goedkoper komt daar nog bovenop
ik vind vooral cosmetica idd goedkoper. Maar de euro shopper achtig dingen zijn in NL goedkoper of niet?quote:Op woensdag 3 februari 2016 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan..
Serieus
Meer prijsconcurrentie, De winkels en tussenhandel in NL hanteren veel hogere marges.
Oh?quote:Op woensdag 3 februari 2016 10:59 schreef XL het volgende:
Personeel is veel goedkoper komt daar nog bovenop
Lastig vergelijken, ik vind levensmiddelen bij D discounters of supers duidelijk beter in kwaliteit dan de Euroshoppertroep.quote:Op woensdag 3 februari 2016 11:09 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
ik vind vooral cosmetica idd goedkoper. Maar de euro shopper achtig dingen zijn in NL goedkoper of niet?
Allemaal zogenaamde 400 euro jobs op het karige minimumloon. Speelt dus amper een rol, maar is zeer vegelijkbaar.quote:Op woensdag 3 februari 2016 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh?
Hoe verhoud zich het Einzelhandelstarifvertrag zich met de CAO voor mensen die in winkels werken zich? En hoe zijn de werkgeverslasten?
Open wel, heeeeeeeee erg druk ook..quote:Op zondag 6 maart 2016 20:41 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Ik heb een vraag voor de kenners!
Ik wil de zaterdag voor Pasen, dus precies de dag tussen goede vrijdag en eerste paasdag, naar Duitsland.
Ik zie in de openingspost dat de Duitse winkels op goede vrijdag en eerste paasdag gesloten zijn, logisch.
Maar die ene dag ertussen, is dan wel alles gewoon open?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |