Ik weet ook niet hoe actueel de lijst nog is. In Barneveld hebben ze ook een bakkerij bijvoorbeeld, maar die zie ik er niet tussen staan...quote:Op zondag 13 december 2015 01:22 schreef Bartjebart het volgende:
Is het eigenlijk nog nodig dat al die winkels in de spoilers staan? Op de website kun je via filiaalzoeker zien of een winkel een bakkerij heeft of niet.
Aan welke knutsel?quote:Op zondag 13 december 2015 12:29 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik zal binnenkort even aan de knutsel gaan.![]()
Leuk dat er eindelijk een lijstje is.
Check!quote:Op zondag 13 december 2015 19:16 schreef citywok het volgende:
Superzaterdag doen ze ook al een half jaar niet meer aan (helaas), kan ook uit de OP.
App over de lidl?quote:Op dinsdag 15 december 2015 19:08 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik zoek wat mensen met een telefoon die op android draait. En die een snelle test willen doen of een app werkt.
Ben deze aan het bouwen, maar heb simpelweg maar 2 toestellen hier.
Stuur een PM met het toestelmerk en versie en eventueel een email adres. (De app is dan makkelijker te versturen)
Groetjes
bronquote:Gerookte zalm van Dirk van den Broek krijgt een 1: 'Hier eet ik geen hap meer van'
De gerookte Schotse zalmfilet die te koop is bij onder meer Dirk van den Broek en Vomar is de slechtste van Nederland. Dat blijkt uit een test van Het Parool, waarbij de gerookte zalm van tien Nederlandse supermarkten door een testpanel werd geproefd.
De gerookte Schotse zalm is volgens de vierkoppige jury 'tranig en vies' en 'te vet en te smeuïg'. 'Hier eet ik geen hap meer van', aldus een jurylid. De zalm ziet er wel mooi uit, maar de rooksmaak zou te weinig aanwezig zijn. Daarnaast was de geur 'te olieachtig'. Het eindcijfer: een 1.
Supermarktketen Dirk van den Broek kan zich niet vinden in het oordeel van de jury. 'We herkennen ons niet het oordeel en zullen het intern gaan onderzoeken', aldus de reactie van Detailresult, waaronder naast Dirk ook Deka Markt valt.
Scharrig
Ook de zalm van EkoPlaza en Jumbo kon de jury niet bekoren. De biologische variant van EkoPlaza (cijfer 2) was 'droog en te zout'. De gerookte zalm van de Jumbo (cijfer 3,5) heeft een 'nogal scharrig uiterlijk' en zou licht rauw lijken.
De gerookte zalm van Lidl kwam daarentegen als beste uit de test en kreeg een 8. 'Mooie kleur, licht gezouten en een fijne rooksmaak,' zo luidt het oordeel van de jury. Bovendien is deze zalm met 1,50 euro per ons verruit de goedkoopste.
Het Parool-testpanel:
Jean Beddington (67): Kookte tot 2012 in haar restaurant Beddington. Is nu adviseur en kookt incidenteel bij andere restaurants. Vis is haar favoriete ingrediënt.
Agniet Helmens (56): Directeur van Pension Homeland op het Marineterrein. Ze organiseerde festivals, werkte bij tv, voor Rollende Keukens en was serveerster.
Jaap Koning (73): Zit al 63 jaar in de vis. Hij begon bij zijn vader in de winkel. Daarna opende hij nog drie winkels. Nu met pensioen, maar nog bijna dagelijks bezig met vis. Zo keurt hij elk jaar het eerste vaatje haring.
Xandra van Gelder (56): Journalist en schrijft over eten en andere alledaagse zaken. Ze organiseert geregeld proeverijen om consumenten te laten kiezen uit het overvloedige aanbod in de winkels.
De chocopasta ook?quote:Op zaterdag 19 december 2015 12:52 schreef Pisces29 het volgende:
Vandaag alles maar dan ook alles van mijn lijst met Deluxe en Delicieux spullen kunnen kopen.
Iedereen waarschuwde me hier 10 dagen geleden, maar ook dit jaar heeft mijn Lidl nog alles voor de kerst op voorraad
bronquote:Goedkope producten van de supermarkt
Feest-eten Chef-kok Rentinck bereidt kerstdiners met producten van speciaalzaak en Lidl
Budget en luxe menu’s: allebei goed
Het blauwe Lidl-mandje is goed gevuld met goedkope producten. Alle ingrediënten zijn afkomstig uit de budgetsupermarkt die speciale kerstproducten aanbiedt. Met de spullen, die in totaal 48 euro hebben gekost, kun je thuis een driegangendiner voor vier personen op tafel toveren.
Chef-kok Pjotr Rentinck van restaurant De vijfde smaak in Koog aan de Zaan bereidt voor ons het hoofdgerecht: gegrilde ossenhaas met witlof, appel en rosevalkrieltjes. De chef volgt daarbij een recept uit het kerstmenu van Lidl.
De doorgewinterde chef is sceptisch aan de start. De aardappeltjes zijn van tevoren gekruid en zitten met saus en al in een aluminium bak die in de oven gaat. Ook de bouillon is voorgemaakt en komt uit een pot. „Ik ben gewend alles zelf te maken”, zegt Pjotr. ,,Hoe minder ingrediënten in een product zitten hoe beter.” Een blik op de achterkant van de aardappelschotel leert dat het gerecht geen conserveringsmiddelen bevat, wel is er suiker aan toegevoegd. Voor de smaak helemaal niet nodig, volgens de chef.
Ook het vlees bekijkt hij met een kritisch oog. Pjotr wijst op de kleine streepjes wit vet die door het vlees lopen. „Veel mensen zijn bang voor vet, maar dat geeft het vlees juist smaak.” Ook de kleine gaatjes in de ossenhaas vallen hem op. „Die maken het vlees malser, maar zorgen er ook voor dat de sappen er sneller uitlopen.”
De ossenhazen zijn afkomstig van een koe van eigen bodem. „De kwaliteit van het vlees is prima, maar de smaak van een Nederlandse koe is anders dan die van een Schotse zoals in het andere mandje. Het vlees is minder mals omdat hier vooral oudere melkkoeien worden geslacht.”
Om te voorkomen dat de dunne ossenhaasjes eindigen als een rubberen zool braadt Pjotr ze heel kort aan. Eén minuut om en om in een scheut olijfolie en een klontje boter is voldoende. Pjotr: „De olie wordt lekker warm en de boter zorgt voor extra smaak.”
De Zaanse chef knikt goedkeurend bij het zien van de groenten en het fruit in het mandje. „Dat ziet er goed uit.” Hij bereidt de saus voor het vlees en kookt de witlof volgens recept in room.
In amper een kwartier heeft de ervaren chef de spullen uit het boodschappenmandje omgetoverd tot een hoofdgerecht. Een thuiskok doet daar volgens het recept een uur en tien minuten over.
Eenmaal opgemaakt ziet het budgetgerecht er professioneel uit. Pjotr lacht. „Ik zou me zelf nooit wagen aan die voorgemaakte aardappeltjes, maar de smaak is niet slecht.” De kritische chef zegt het verschil tussen dit hoofdgerecht en dat met producten uit de delicatessewinkels wel te proeven, maar is toch tevreden over de smaak. „Vooral in het vlees proef ik verschil. De ossenhaas is zacht en smaakt prima, maar is minder sappig.
Het koken van de witlof zorgt ervoor dat de groente zijn bitterheid verliest en dat is jammer.” Al met al valt het gerecht de kok niet tegen. ,,Dit is een prima kerstmaal. Het is maar net hoeveel geld je aan eten wilt uitgeven.”
bronquote:Ingrediënten uit de delicatessenwinkels
Hetzelfde hoofdgerecht gaat Pjotr Rentinck nog een keer bereiden, nu met ingrediënten afkomstig uit delicatessenwinkels en speciaalzaken. Om de gasten een bijzonder menu voor te schotelen werken de koks in restaurant De vijfde smaak met bijzondere stukken vlees en met verse producten. Ze maken bouillons en sauzen zelf en serveren de gerechten met een bijpassende wijn.
Wie dat effect thuis wil evenaren moet op pad. Het verzamelen van ingrediënten die niet zijn voorverpakt is omslachtig, omdat niet in ieder winkelcentrum een kaasspecialist, slijterij of bijzondere slager is gevestigd. Het hoofdgerecht dat Pjotr gaat bereiden uit het mandje met luxe-ingrediënten, bestaat uit gegrilde ribeye met witlofstronken, rosevalaardappelen en een saus van rundvleesbouillon en appeltjes.
De spullen in het houten kistje zien er smakelijk uit. Dat komt deels omdat ze in papieren zakjes zitten in plaats van in een plastic verpakking. Maar daar betaal je dan ook een aardige duit voor, ruim 100 euro kost dit diner dat geschikt is voor vier personen.
Het bijzondere vlees, een ribeye van een Schotse koe, komt uit Heemstede.
Daar huist slagerij Chateaubriand. Het is één van de weinige plekken in Europa waar je het exclusieve vlees kunt kopen. Een stuk van de buitenlandse koe kost er 8 euro per portie.
Volgens Pjotr heeft de kaas van de kaasspecialist lang de tijd gehad om te rijpen. „Dat zorgt voor veel smaak, maar omdat het zoveel tijd kost, is de kaas duurder.”
Wijnkenner en slijter Ed van Schie zocht de wijn uit. Hij legt uit dat bij het vlees een stevige wijn hoort, maar dat die de smaak van de witlof niet mag overheersen. Hij kiest uiteindelijk voor een malbec uit Argentinië.
Pjotr is vooral enthousiast over het vlees. „Dit zou ik mijn gasten ook voorschotelen.” De witte vetstrepen zijn in de ribeye duidelijker aanwezig dan in de ossenhaas uit het andere mandje. „Dit is een heel subtiel en smaakvol stukje vlees, heel bijzonder.” Pjotr is blij dat hij de rosevalaardappelen zelf kan snijden en kruiden, want: „Dat is het smaakvolst.” Na het aanbraden van het vlees besluit Pjotr de grote stronken witlof in hun geheel te grillen.
„Dan blijven ze lekker bitter. De hartjes laat ik ook altijd zitten. Die geven een stevige smaak.” De vlam slaat in de pan en in no-time zijn de stronken gaar. Met een soepele zwaai van zijn arm blust Pjotr de pruttelende saus af met port en het gerecht kan worden opgediend.
Als de twee borden naast elkaar staan, ziet zowel het budget- als het luxehoofdgerecht er smakelijk uit. „Het vlees van Chateaubriand is sappiger en malser, het heeft ook net wat meer bite dan de ossenhaas”, zegt Pjotr. Een bijkomend voordeel is volgens hem dat het duurdere gerecht geen onnodige toevoegingen bevat en lastiger om klaar te maken was het ook niet.
Robert Kroon, specialist op het gebied van eten en drinken, is er om de gerechten te proeven. Smakelijk smult hij van de ossenhaas. „Lekker zacht!” meent hij. Pas als de man een hap neemt van de ribeye, proeft hij verschil: „Zo, wat is dit? Lekker zeg!”
Soort filet americain dus?quote:Op maandag 21 december 2015 20:19 schreef Trusten het volgende:
[..]
Hebben ze al een paar jaar, is verrassend lekkerHeeft overigens echt niks met tapenade te maken
[ afbeelding ]
Daar lijkt het meer op dan op tapenadequote:
Ojee. Ik moet morgen nog op pad, maar vrees het ergste.quote:Op maandag 21 december 2015 17:48 schreef Doedezemaar het volgende:
Loeidruk vanmiddag, karrenchaos in de hele winkel, maar ik heb waar ik voor kwam kunnen kopen, namelijk de truffelkaas en wat flessen wijn. Ik ben zo blij dat ik niet hoef in te slaan voor een kerstdiner, ik ben bang dat dat niet goed was gekomen
Ik was er rond 18.30, was heel rustig, was er zo doorheen!!quote:Op maandag 21 december 2015 17:48 schreef Doedezemaar het volgende:
Loeidruk vanmiddag, karrenchaos in de hele winkel, maar ik heb waar ik voor kwam kunnen kopen, namelijk de truffelkaas en wat flessen wijn. Ik ben zo blij dat ik niet hoef in te slaan voor een kerstdiner, ik ben bang dat dat niet goed was gekomen
Same here, ik moet ook verse ingrediënten hebben. En eerlijk is eerlijk: ik heb deze week eigenlijk alleen morgen en donderdag tijd. Dus morgen op pad, wat er dan 's ochtends niet is kan ik 's avonds of donderdag nog proberen te scoren. En gewoon meerdere winkels in één rit pakken, dan moet het eigenlijk altijd wel lukken.quote:Op maandag 21 december 2015 21:04 schreef RickoKun het volgende:
Ikzelf moet ook nog, uitgesteld omdat ik anders met vlees zit dat zaterdag niet meer goed is. En anders probeer ik t woensdag ochtend nog een keer.
je kunt het vergelijken met tartaar. Alleen dan met knoflookolie, pijnboompitten en parmezaanse kaas.quote:
Hier beide kerstdagen dicht en kerstavond maar tot 18u.quote:Op maandag 21 december 2015 22:53 schreef Zelfscanner het volgende:
Gewoon op 1e kerstdag naar de lidl gaan
quote:Op maandag 21 december 2015 22:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Hier beide kerstdagen dicht en kerstavond maar tot 18u.
Ik keek naar de openingstijden van Lidl in de omgeving, nooit geweten dat ze met kerst open zijnquote:Op maandag 21 december 2015 22:53 schreef Zelfscanner het volgende:
Gewoon op 1e kerstdag naar de lidl gaan
Bij lidl is het wat moeilijker met kerst. O.a. Amsterdam beide kerstdagen open.quote:Op dinsdag 22 december 2015 09:12 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ik keek naar de openingstijden van Lidl in de omgeving, nooit geweten dat ze met kerst open zijn
Lag onder de boom van mijn zusquote:Op vrijdag 4 december 2015 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb ik gekocht als verjaarscadeau voor mijn zus.
Nieuw jaar dus wellicht nieuw contract en leverancier. Of niet.quote:Op woensdag 30 december 2015 20:40 schreef TUFKAL het volgende:
Nieuwe sinaasappelsap of nieuwe verpakking?
het is nog steeds 2015quote:Op woensdag 30 december 2015 21:45 schreef Deezertje het volgende:
[..]
Nieuw jaar dus wellicht nieuw contract en leverancier. Of niet.
ander merk, volgens mijn man smaakt het ook beter.quote:Op woensdag 30 december 2015 20:40 schreef TUFKAL het volgende:
Nieuwe sinaasappelsap of nieuwe verpakking?
Ik vind de lidl ook wat minder voordeliger worden. Die aanbiedingen waren vroeger helemaal da shiznit.quote:Op zondag 3 januari 2016 00:31 schreef Deezertje het volgende:
Mag als Nederlander niet klagen.. maar toch. Die XXL-weken worden steeds minder leuk. Producten zijn in prijs gestegen dus minder voordeel. Pindakaas met nootjes was al naar 1,59 gegaan en nu 1,69 voor 650 gram '150 gram gratis' Tja als je elke keer de prijs met 10 cent verhoogd kan ik ook wel gratis inhoud weggevenStroopwafels ook duurder maar die eet ik nooit
C1000 had altijd leuke aanbiedingen, vind het echt wel jammer dat het allemaal Jumbo is geworden...quote:Op zondag 3 januari 2016 00:36 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Ik vind de lidl ook wat minder voordeliger worden. Die aanbiedingen waren vroeger helemaal da shiznit.
Net zoals de c1000, moge zij rusten in vrede.
Stuur maar een factuur voor het verschil naar Wakkerdierquote:
idd, stomme hippies, gewoon plofkip!quote:Op zondag 3 januari 2016 21:43 schreef CrashO het volgende:
[..]
Stuur maar een factuur voor het verschil naar WakkerdierIedereen ongevraagd laten opdraaien voor de kosten van hùn principes.
[ afbeelding ]
zak in elkaar, mensquote:Op zondag 3 januari 2016 23:01 schreef mootie het volgende:
[..]
Voor 4 euro.
Meid, wat zal je arm worden. 4 euro voor 600 gram vlees, hoe durven ze.
Ga eens snel wegquote:Op zondag 3 januari 2016 23:01 schreef mootie het volgende:
[..]
Voor 4 euro.
Meid, wat zal je arm worden. 4 euro voor 600 gram vlees, hoe durven ze.
4 euro voor 600 gram vlees. Het is toch een godswonder dat ze het kunnen produceren voor dat geld.quote:
Nee. Gewoon te duur. Verderop meestal een kilo voor 5 euro.quote:Op maandag 4 januari 2016 09:46 schreef mootie het volgende:
[..]
4 euro voor 600 gram vlees. Het is toch een godswonder dat ze het kunnen produceren voor dat geld.
Schandalig lage prijs.quote:Op maandag 4 januari 2016 10:33 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Nee. Gewoon te duur. Verderop meestal een kilo voor 5 euro.
Vier euro voor 600 gram kip te duur vinden. Verkankerde westerse maatschappij en dierenleed ftw!quote:Op maandag 4 januari 2016 10:33 schreef Zelfscanner het volgende:
Nee. Gewoon te duur. Verderop meestal een kilo voor 5 euro.
Anders koopt men het niet en zit je met een ander probleem. Dat er te veel de prullenbak in gaat.quote:
Dit.quote:Op maandag 4 januari 2016 10:45 schreef Copycat het volgende:
[..]
Vier euro voor 600 gram kip te duur vinden. Verkankerde westerse maatschappij en dierenleed ftw!
dat soort vlees verdient vaak geen andere bestemmingquote:Op maandag 4 januari 2016 10:45 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Anders koopt men het niet en zit je met een ander probleem. Dat er te veel de prullenbak in gaat.
Ditquote:Op maandag 4 januari 2016 10:45 schreef Copycat het volgende:
[..]
Vier euro voor 600 gram kip te duur vinden. Verkankerde westerse maatschappij en dierenleed ftw!
Iets zegt me dat een kilo voor 5 euro niet de superkip van het jaar is. Maar ik kan het ook vreselijk mis hebben.quote:Op maandag 4 januari 2016 13:39 schreef Zelfscanner het volgende:
En dan nog iets, prijs zegt niets over welke kip het is. Of varken en de rest.
Dan kunnen ze minder gaan produceren.quote:Op maandag 4 januari 2016 10:45 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Anders koopt men het niet en zit je met een ander probleem. Dat er te veel de prullenbak in gaat.
wat is dit voor getroll? het gaat hier over de lidl en haar producten er worden regelmatig prijsstijgingen gemeld. heb niks met dieren te maken enzo.quote:Op maandag 4 januari 2016 10:45 schreef Copycat het volgende:
[..]
Vier euro voor 600 gram kip te duur vinden. Verkankerde westerse maatschappij en dierenleed ftw!
Deze hippie koopt gewoon de biologische kip bij Lidlquote:Op maandag 4 januari 2016 14:49 schreef CrashO het volgende:
De vleeskip moraalridder uit gaan hangen in een topic van een discounter. Juist
Ga fijn even het vega topic vervuilen en fijn je 20 euro per kilo bio knuffel kip inslaan bij de marqt ofzo stel hippies
De Lidl verkoopt geen plofkip meer, daarom is de kip duurder. Dus de prijsstijging is uit dierenwelzijn, niet omdat je afgezet wordt ofzo.quote:Op maandag 4 januari 2016 14:55 schreef THEFXR het volgende:
[..]
wat is dit voor getroll? het gaat hier over de lidl en haar producten er worden regelmatig prijsstijgingen gemeld. heb niks met dieren te maken enzo.
Ik koop eigenlijk alles wat een biologische versie heeft biologisch. Kip, eieren, gehakt ...quote:Op maandag 4 januari 2016 15:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Deze hippie koopt gewoon de biologische kip bij Lidl
En het kost nog steeds geen drol.quote:Op maandag 4 januari 2016 15:05 schreef CherryLips het volgende:
[..]
De Lidl verkoopt geen plofkip meer, daarom is de kip duurder. Dus de prijsstijging is uit dierenwelzijn, niet omdat je afgezet wordt ofzo.
Vindt je? Het zelfde gewicht kan je nu bijna overal goedkoper vinden. De jumbo 6,25 per kilo. Lidl 6,66.quote:
Jumbo is toch nog niet over op "nieuwe kip"?quote:Op maandag 4 januari 2016 15:45 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Vindt je? Het zelfde gewicht kan je nu bijna overal goedkoper vinden. De jumbo 6,25 per kilo. Lidl 6,66.
Ja, ik vind dat extreem goedkoop voor vlees. Sorry. Als je een onsje per dag eet kost het je de kop niet.quote:Op maandag 4 januari 2016 15:45 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Vindt je? Het zelfde gewicht kan je nu bijna overal goedkoper vinden. De jumbo 6,25 per kilo. Lidl 6,66.
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)-met-verkoop-plofkipquote:Albert Heijn en Lidl halen op 1 januari al de plofkip uit de schappen, Jumbo volgt halverwege februari. Alle drie de ketens komen met een eigen type kip, die een beter leven heeft gehad dan de plofkip.
De cola is bij de Lidl en Jumbo ook goedkoper dan Coca-Cola, maar nog steeds niet te zuipen.quote:Op maandag 4 januari 2016 15:45 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Vindt je? Het zelfde gewicht kan je nu bijna overal goedkoper vinden. De jumbo 6,25 per kilo. Lidl 6,66.
Dat is geen vergelijking natuurlijk. Coca cola zou je wel met de Aldi kunnen vergelijken. Lidl heeft immers geen coca cola.quote:Op maandag 4 januari 2016 15:49 schreef CherryLips het volgende:
[..]
De cola is bij de Lidl en Jumbo ook goedkoper dan Coca-Cola, maar nog steeds niet te zuipen.
Feit blijft dat het gemiep is om een paar dubbeltjes. De prijsverhoging wordt niet eens doorgevoerd om een of andere kassa te spekken maar voor een bepaald ideaal. Eet een hap vlees minder ofzo.quote:Op maandag 4 januari 2016 15:51 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Dat is geen vergelijking natuurlijk. Coca cola zou je wel met de Aldi kunnen vergelijken. Lidl heeft immers geen coca cola.
je vergelijkt toch ook plofkip met 'gewone' kip?quote:Op maandag 4 januari 2016 15:51 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
Dat is geen vergelijking natuurlijk. Coca cola zou je wel met de Aldi kunnen vergelijken. Lidl heeft immers geen coca cola.
Nee hoorquote:Op maandag 4 januari 2016 16:03 schreef Elleska het volgende:
[..]
je vergelijkt toch ook plofkip met 'gewone' kip?
De supermarkt wordt er zelf beter van. Een plof kip of een gewone kip zijn bijna even duur. De prijs kan je dus gerust 10 cen omhoog doen. Er meteen 4 euro van maken is gewoon crimineel. En dan moet men zelf nog geloven of het ook echt plofvrij is.quote:Op maandag 4 januari 2016 15:59 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Feit blijft dat het gemiep is om een paar dubbeltjes. De prijsverhoging wordt niet eens doorgevoerd om een of andere kassa te spekken maar voor een bepaald ideaal. Eet een hap vlees minder ofzo.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |