abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_157980777
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2015 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een eigenaar of een uitbater?
Zal er beetje tussen inzitten, cafe loopt nog best aardig omdat de gokkasten goed lopen, de meeste cafes hier in de buurt zijn dan ook eigenaar van de gokbaas, cafe heeft 2 kasten waar gemiddeld 500 euro per dag omzet op gedraaid word.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_157980932
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 18:13 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee, want de panden met horecabestemming zijn bijna allemaal in handen van brouwerijen.
Zo herken ik dat niet. Er zijn wel machtsblokken met andere mensen die veel van die panden in het bezit hebben. Dat is dan slims gespeeld. Daarnaast zijn er gewoon panden te koop met horeca bestemming. Maar..........het gaat vaak om mensen die een brouwerij ECHT nodig hebben om een zaak voor elkaar te krijgen. Dan ben je dus afhankelijk.
pi_157980934
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 03:08 schreef raptorix het volgende:

[..]

Zal er beetje tussen inzitten, cafe loopt nog best aardig omdat de gokkasten goed lopen, de meeste cafes hier in de buurt zijn dan ook eigenaar van de gokbaas, cafe heeft 2 kasten waar gemiddeld 500 euro per dag omzet op gedraaid word.
Die kasten zijn idd bij kleine cafe's van enorm belang kijkend naar omzet. Het is niet gek dat gokbazen vaak groots in de horeca zitten. Die verdienen er nog meer aan.
pi_157980944
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 16:20 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Dat is wel degelijk een discussie. De verhoging van de alcoholleeftijd, de economische crisis en de (mythe) over de prijsstijgingen bij de invoering van de euro spelen ook belangrijke rollen. Het aantal cafés in Nederland was ook voor de invoering van het rookverbod al aan het dalen. Verder zijn de eisen van het publiek aan het veranderen. De verschuiving van het traditionele bruine café naar andere concepten (cocktailbars, koffiezaken, loungebars en dergelijke) is ook al veel langer aan de gang dan de invoering van het rookverbod. De wereld verandert. De consument verandert. De horeca verandert.

Jullie geven jezelf als voorbeeld, maar je bent zelf natuurlijk ook zeven jaar ouder inmiddels, wat ook invloed heeft op je gedrag.
Er is zichtbaar aangetoond dat na het ingevoerde rookverbod meer horecazaken failliet ging. Dat had deels te maken met de dure investeringen die ondernemers moesten nemen voor een nieuwe ingebouwde rookruimte of het gebrek aan de grootte van een zaak om zoiets mogelijk te maken. Eenmanszaken werden nog even gespaard, maar die kreeg uiteindelijk ook de fatale nekslag. De typische oud-bruine kroeg verdween.

Er heerst geen mythe rondom de prijsstijgingen van de ingevoerde euro. Alles werd veel duurder, wat met een simpele vergelijking van wat oude kassabonnetjes kan worden aangetoond.

Er heerst geen leeftijdscategorie voor bezoek aan de kroeg. Jong en oud vond je in de kroeg. Nu zie je dat mensen veelal in huiselijke kring het gezellig proberen te maken, ongehinderd door alle ingevoerde vertruttingsmaatregelingen. Bovendien is het een stuk goedkoper.

Is het uitgaan met al die maatregelingen nu zoveel leuker geworden? Het antwoord hierop is volop nee te noemen. De agressie is toegenomen, het drugsgebruik is toegenomen en het uitgaanspubliek is veranderd.
pi_157980945
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 18:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat is niet helemaal waar (ook in een vrije markt zijn er grenzen) maar ik begrijp wat je bedoelt. Dat is een fair punt maar is het aan te tonen dat de overheid mensen tegenhoudt in het starten van een eigen kroeg in een nieuwe gebouw?
Ik ken die sector niet heel erg goed maar ik kan me voorstellen dat de hoge opstartkosten (en het moeilijk kunnen krijgen van een lening hiervoor) vooral het probleem zijn.
Banken staan niet direct te springen als je zelf de zaak niet erg goed financieel voor elkaar hebt. Een vriend van mij heeft een tijd terug in Amsterdam (Zuid As) een horeca zaak gestart (op een nieuwe plek dus) zonder problemen. Dat komt wel omdat hij en mede investeerders zaken op orde hadden. Dan kun je ook voor een deel terecht bij de bank. Dan ben je niet afhankelijk van een brouwerij. Wat je vaker ziet is dat men het financieel dus niet goed voor elkaar heeft en dus bij een brouwerij aanklopt voor eigenlijk alles + een wurgcontract. De opstartkosten zijn hoog bij iets echt nieuws neerzetten. Bij het iets dat redelijk loopt valt het wel mee maar zit je soms zelf weer vast aan een contract dat je moet overnemen. Dat is wel deels her onderhandelbaar.
pi_157980951
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 05:46 schreef Elzies het volgende:

[..]

Er is zichtbaar aangetoond dat na het ingevoerde rookverbod meer horecazaken failliet ging. Dat had deels te maken met de dure investeringen die ondernemers moesten nemen voor een nieuwe ingebouwde rookruimte of het gebrek aan de grootte van een zaak om zoiets mogelijk te maken. Eenmanszaken werden nog even gespaard, maar die kreeg uiteindelijk ook de fatale nekslag. De typische oud-bruine kroeg verdween.

Er heerst geen mythe rondom de prijsstijgingen van de ingevoerde euro. Alles werd veel duurder, wat met een simpele vergelijking van wat oude kassabonnetjes kan worden aangetoond.

Er heerst geen leeftijdscategorie voor bezoek aan de kroeg. Jong en oud vond je in de kroeg. Nu zie je dat mensen veelal in huiselijke kring het gezellig proberen te maken, ongehinderd door alle ingevoerde vertruttingsmaatregelingen. Bovendien is het een stuk goedkoper.

Is het uitgaan met al die maatregelingen nu zoveel leuker geworden? Het antwoord hierop is volop nee te noemen. De agressie is toegenomen, het drugsgebruik is toegenomen en het uitgaanspubliek is veranderd.
Het viel wat samen met een tijd dat mensen sowieso wat minder geld hadden om uit te geven aan zaken zoals de kroeg. Maar dat rookverbod heeft zeker een grote impact gehad. Zeker op bruine kroegen. Wat men totaal niet wilde zien is hoe sociaal van belang die kroegen zijn. Nee. Ome Piet van 85 moest nu maar gewoon in de regen zijn sigaar gaan roken bij 0 graden. Bij ons (80% rokers) klaagden de niet rokers zelfs over het verbod omdat het binnen steeds minder gezellig werd omdat de rokers (bij goed weer) buiten stonden. De klachten van bovenburen over meer geluid nog daar gelaten..........ook zoiets.

Je had het meer de vrijheid moeten geven. Of een tent is rookvrij.....of niet. De keus is aan de klant. En het investeren in een rookafzuigsysteem of zelfs hok is niet mogelijk voor de kleinere kroeg.

Het is doodzonde dat de kleine wijkkroegen vooral de dupe zijn geworden. Daar kon je nog terecht in een soort van huiskamer sfeer voor advies en hulp.
pi_157980955
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 05:46 schreef Elzies het volgende:

[..]

Er is zichtbaar aangetoond dat na het ingevoerde rookverbod meer horecazaken failliet ging. Dat had deels te maken met de dure investeringen die ondernemers moesten nemen voor een nieuwe ingebouwde rookruimte of het gebrek aan de grootte van een zaak om zoiets mogelijk te maken. Eenmanszaken werden nog even gespaard, maar die kreeg uiteindelijk ook de fatale nekslag. De typische oud-bruine kroeg verdween.

Er heerst geen mythe rondom de prijsstijgingen van de ingevoerde euro. Alles werd veel duurder, wat met een simpele vergelijking van wat oude kassabonnetjes kan worden aangetoond.

Er heerst geen leeftijdscategorie voor bezoek aan de kroeg. Jong en oud vond je in de kroeg. Nu zie je dat mensen veelal in huiselijke kring het gezellig proberen te maken, ongehinderd door alle ingevoerde vertruttingsmaatregelingen. Bovendien is het een stuk goedkoper.

Is het uitgaan met al die maatregelingen nu zoveel leuker geworden? Het antwoord hierop is volop nee te noemen. De agressie is toegenomen, het drugsgebruik is toegenomen en het uitgaanspubliek is veranderd.
Die prijsstijging was er zeker. maar daarna ging men nog steeds een tijd door met fors uitgeven in de kroeg. Het ging echt mis toen het economisch fout ging met dit land. Klanten die eerst met gemak 5 x per week 50+ euro uitgaven deden dat niet meer. Bij ons kon je het goed zien aan de bonnen die men nog even liet 'staan'. Wat mij wel verbaasde was dat bepaalde mensen tevoren zoveel konden uitgeven trouwens.
pi_157980960
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 05:55 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Je had het meer de vrijheid moeten geven. Of een tent is rookvrij.....of niet. De keus is aan de klant. En het investeren in een rookafzuigsysteem of zelfs hok is niet mogelijk voor de kleinere kroeg.

Het is doodzonde dat de kleine wijkkroegen vooral de dupe zijn geworden. Daar kon je nog terecht in een soort van huiskamer sfeer voor advies en hulp.
Zekers, de sociale functie van een kroeg is door dit rookverbod de nek omgedraaid.

De antirooklobby wist drommels goed dat de keuze voor een rokers- als een niet-rokerskroeg voor het laatstgenoemde fataal zou uitvallen. Ondernemers die al eerder het concept van een niet-rokers kroeg hadden uitgeprobeerd waren binnen de kortste keren failliet. Dus er moest en zou een rokersverbod voor alle kroegen komen.

Maar voor de antirooklobby is het nooit genoeg. Een terrasverbod, een parkverbod, een autoverbod met kinderen, zelfs tot in jouw eigen huis. Tja,.......
pi_157980963
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 06:02 schreef Elzies het volgende:

[..]

Zekers, de sociale functie van een kroeg is door dit rookverbod de nek omgedraaid.

De antirooklobby wist drommels goed dat de keuze voor een rokers- als een niet-rokerskroeg voor het laatstgenoemde fataal zou uitvallen. Ondernemers die al eerder het concept van een niet-rokers kroeg hadden uitgeprobeerd waren binnen de kortste keren failliet. Dus er moest en zou een rokersverbod voor alle kroegen komen.

Maar voor de antirooklobby is het nooit genoeg. Een terrasverbod, een parkverbod, een autoverbod met kinderen, zelfs tot in jouw eigen huis. Tja,.......
2e Alinea. Inderdaad. Het was getest en was gefaald. Geen van die eerste rookvrije kroegen overleefde het terwijl er zgn zo'n enorme vraag naar was. En nu idd het terras. Ik weet niet wat de regelgeving daar nu voor is maar verbaas je niet als je als roker lomp aangesproken wordt.
pi_157983342
quote:
7s.gif Op woensdag 2 december 2015 23:48 schreef phpmystyle het volgende:

[..]

Waar?

In Ierland (Dublin) is 6 a 7 euro voor een pint dood normaal hoor :)
UK, niet London.
Ja doei.
pi_157983626
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 05:58 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Die prijsstijging was er zeker. maar daarna ging men nog steeds een tijd door met fors uitgeven in de kroeg. Het ging echt mis toen het economisch fout ging met dit land. Klanten die eerst met gemak 5 x per week 50+ euro uitgaven deden dat niet meer. Bij ons kon je het goed zien aan de bonnen die men nog even liet 'staan'. Wat mij wel verbaasde was dat bepaalde mensen tevoren zoveel konden uitgeven trouwens.
Daar groei je in, op een gegeven moment is het niet zoiets als je vast lasten, ook qua omvang. Wil een deel het niet meer betalen, dan gaat een ander deel ook minderen want ze zoeken elkaar op. Het zijn ontwikkelingen over de jaren binnen sociale dynamiek, dus het is lastig bepalen wat nou komt door de kosten en wat andere oorzaken heeft, maar op een gegeven moment verschoof er meer en meer naar de keukentafels.

Een paar jaar later kwam daar ook nog het rookverbod overheen, zodat je voor meer geld ook nog eens een minder prettige avond kreeg, en dat ergert ook gewoon, veel geld betalen om je iets verboden te zien worden.

Het punt is dat je niet zomaar een generatie terugkrijgt die avond aan avond uit is. Zo'n uitgavenpatroon komt te voet en gaat te paard, uiteraard zou het ook vanzelf minder worden met het ouder worden, maar je kunt niet voor vanzelfsprekend aannemen dat de volgende generatie ook weer in zo'n uitgavenpatroon groeit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_157983691
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 11:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Daar groei je in, op een gegeven moment is het niet zoiets als je vast lasten, ook qua omvang. Wil een deel het niet meer betalen, dan gaat een ander deel ook minderen want ze zoeken elkaar op. Het zijn ontwikkelingen over de jaren binnen sociale dynamiek, dus het is lastig bepalen wat nou komt door de kosten en wat andere oorzaken heeft, maar op een gegeven moment verschoof er meer en meer naar de keukentafels.

Een paar jaar later kwam daar ook nog het rookverbod overheen, zodat je voor meer geld ook nog eens een minder prettige avond kreeg, en dat ergert ook gewoon, veel geld betalen om je iets verboden te zien worden.

Het punt is dat je niet zomaar een generatie terugkrijgt die avond aan avond uit is. Zo'n uitgavenpatroon komt te voet en gaat te paard, uiteraard zou het ook vanzelf minder worden met het ouder worden, maar je kunt niet voor vanzelfsprekend aannemen dat de volgende generatie ook weer in zo'n uitgavenpatroon groeit.
Die bruine kroegen waren en zijn er al jaren. En nu sterft het meer uit. Dat is jammer en was niet echt nodig. Dat uitgaven patroon is soms wat vreemd om te zien trouwens. Ik merkte dat pas toen ik een kroeg overnam en werkelijk inzicht kreeg in wat men uitgaf.
pi_157985755
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 05:39 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Die kasten zijn idd bij kleine cafe's van enorm belang kijkend naar omzet. Het is niet gek dat gokbazen vaak groots in de horeca zitten. Die verdienen er nog meer aan.
Klopt, het cafe is eigedom van de gokbaas (net zoals de rest van de cafes in de buurt), voor hen is het belangijk dat er voldoende volk in het cafe komt, nu heeft de nieuwe eigenaar daar behoorlijk goed voor gezorgd. Omdat daarom de kasten goed bespeeld worden heeft hij een fijne deal kunnen sluiten en hoeft hij niet eens pacht dan wel huur te betalen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_157985786
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 13:24 schreef raptorix het volgende:

[..]

Klopt, het cafe is eigedom van de gokbaas (net zoals de rest van de cafes in de buurt), voor hen is het belangijk dat er voldoende volk in het cafe komt, nu heeft de nieuwe eigenaar daar behoorlijk goed voor gezorgd. Omdat daarom de kasten goed bespeeld worden heeft hij een fijne deal kunnen sluiten en hoeft hij niet eens pacht dan wel huur te betalen.
Dat dekken sowieso meestal wel. Dus zo'n top deal is dat ook weer niet.
pi_157985788
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 11:29 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Die bruine kroegen waren en zijn er al jaren. En nu sterft het meer uit. Dat is jammer en was niet echt nodig. Dat uitgaven patroon is soms wat vreemd om te zien trouwens. Ik merkte dat pas toen ik een kroeg overnam en werkelijk inzicht kreeg in wat men uitgaf.
Een gemiddelde bruine kroeg hou je alleen draaiend als je geen personeel hebt, maar in de Horeca word je ook niet rijk van je omzet, maar wel door je tent voor een goede prijs te verkopen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_157985811
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 13:26 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat dekken sowieso meestal wel. Dus zo'n top deal is dat ook weer niet.
Het is wel een cafe op 1 van de betere plekken in Amsterdam waar doorgaans een flinke huur gerekend word.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_157985834
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 13:27 schreef raptorix het volgende:

[..]

Het is wel een cafe op 1 van de betere plekken in Amsterdam waar doorgaans een flinke huur gerekend word.
In elk geval is een gokbaas meestal ook niet gek.
pi_157985847
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 13:26 schreef raptorix het volgende:

[..]

Een gemiddelde bruine kroeg hou je alleen draaiend als je geen personeel hebt, maar in de Horeca word je ook niet rijk van je omzet, maar wel door je tent voor een goede prijs te verkopen.
Ligt eraan hoe groot je kroeg is en hoeveel vaste klanten je hebt.
pi_157985908
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 13:28 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ligt eraan hoe groot je kroeg is en hoeveel vaste klanten je hebt.
Uiteraard, maar het probleem met de meeste Horeca is dat het gewoon 70% van de tijd rustig is, en dat het 30% weer net te druk is, kortom je hebt altijd het gedoe dat de hoeveelheid personeel niet goed is, en laat dat nou net de belangrijkste kostenfactor zijn.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_157985925
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 13:28 schreef Jaroon het volgende:

[..]

In elk geval is een gokbaas meestal ook niet gek.
Nope, maar als een cafe al 3 keer op rij geflopt is, en de 4e het wel volhoud heeft hij daar ook wel wat voor over :)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_157986019
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 13:32 schreef raptorix het volgende:

[..]

Uiteraard, maar het probleem met de meeste Horeca is dat het gewoon 70% van de tijd rustig is, en dat het 30% weer net te druk is, kortom je hebt altijd het gedoe dat de hoeveelheid personeel niet goed is, en laat dat nou net de belangrijkste kostenfactor zijn.
Dat kan je op een gegeven ogenblik wel aardig inschatten.
pi_157986021
Ik had een jaar of 10 terug trouwens een vaste klant die het doorverkopen van cafe's zijn business had gemaakt. Wat hij flikte was een treurig cafe opkopen, beetje oppimpen, en vervolgens zette hij daar zijn beste personeel in (lekkere wijven, etc.). Deze mochten dan lekker veel gratis rondjes weggeven, zodat het er altijd lekker druk was, vervolgens zocht hij een pachter, en kon hij laten zien hoe goed het wel niet liep. Na de verkoop ging het personeel dan weer weg, en was zo een cafe meestal binnen een jaar dicht. Contractueel sloot hij de deal zo, dat de pachter het goodwill bedrag na 5 jaar terug kreeg, maar dat gebeurde dus never. Desnoods zorgde hij er wel voor dat er bijvoorbeeld vaak controle was, en dat loopt in de horeca meestal niet zo goed af ;)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_157986040
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 13:33 schreef raptorix het volgende:

[..]

Nope, maar als een cafe al 3 keer op rij geflopt is, en de 4e het wel volhoud heeft hij daar ook wel wat voor over :)
Hij zal er sowieso aan verdienen uiteindelijk. Wat ik niet begrijp is het witwassen door een kroeg te kopen......en daarna dicht te laten gaan. Ken jij dat fenomeen?
pi_157986064
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 13:37 schreef raptorix het volgende:
Ik had een jaar of 10 terug trouwens een vaste klant die het doorverkopen van cafe's zijn business had gemaakt. Wat hij flikte was een treurig cafe opkopen, beetje oppimpen, en vervolgens zette hij daar zijn beste personeel in (lekkere wijven, etc.). Deze mochten dan lekker veel gratis rondjes weggeven, zodat het er altijd lekker druk was, vervolgens zocht hij een pachter, en kon hij laten zien hoe goed het wel niet liep. Na de verkoop ging het personeel dan weer weg, en was zo een cafe meestal binnen een jaar dicht. Contractueel sloot hij de deal zo, dat de pachter het goodwill bedrag na 5 jaar terug kreeg, maar dat gebeurde dus never. Desnoods zorgde hij er wel voor dat er bijvoorbeeld vaak controle was, en dat loopt in de horeca meestal niet zo goed af ;)
Dat zal zeker werken. Doet/deed men ook vroeger wel bij kledingzaken. Wat je je wel afvraagt is waarom de koper niet naar de cijfers heeft gekeken tevoren. Maar iedereen denkt zomaar een kroeg te kunnen runnen. Net als barkeeper zijn je echt moet liggen. Ik kan het niet.
pi_157986205
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 13:39 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat zal zeker werken. Doet/deed men ook vroeger wel bij kledingzaken. Wat je je wel afvraagt is waarom de koper niet naar de cijfers heeft gekeken tevoren. Maar iedereen denkt zomaar een kroeg te kunnen runnen. Net als barkeeper zijn je echt moet liggen. Ik kan het niet.
Ik heb destijds overwogen een mooie zaak over te nemen, toen de overname prijs van 30K naar gratis ging wist ik genoeg.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')