quote:Op zaterdag 30 januari 2016 18:00 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Die horen bij de Rofco. Ik weet niet precies wat voor spul het is. Zeer hittebestendig in elk geval.
Gered.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb je ze nog uit de prullenbak gered of was het een verloren zaak?
Had je hem bijna a la Hans & Grietje de oven in geduwd?quote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:09 schreef mascara-klodder het volgende:
Ohja, minor detail: ik had gisteren bijna LHO uitgemoord
quote:Op zaterdag 30 januari 2016 17:09 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Voor volgende week het zoete verzinnen. Ik wil iets veiligs. Iets wat ik niet kan verpesten. Kokoskoekjes oid misschien? Appel-amandeltaart? Kletskoppen? Choco-bananencake?
En iets nieuws. Waar alles mis aan kan gaan en wat me toch gaat lukken
Ohja, minor detail: ik had gisteren bijna LHO uitgemoord
Ik had hem pinda's gevoerdquote:Op zaterdag 30 januari 2016 18:17 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Had je hem bijna a la Hans & Grietje de oven in geduwd?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Deze week was het eindelijk aanwezig in het lokale filiaal. De eerste indruk was niet zo'n goede: muf alsof het te lang in plastic opgesloten was. Na een paar dagen in een doek gewikkeld was het een stuk beter. Alleen zit er havermout op gestrooid, die is beslist niet meegedesemdquote:Yam heeft zuurdesembrood op basis van haver, te koop bij Jumbo. Het is bijna normaal brood, dus niet het dorre, in gruis uit elkaar vallende zoals van Damhert. Er is nu een glutenvrije variant met zo weinig mogelijk ingrediënten. Door de lange bereidingstijd is het fytinezuur afgebroken. Ik vraag me af of lang desemen ook nog wat doet met gluten (tarwe en zo) en gluten-look-a-likes (haver, gierst, teff)). Is daar meer over bekend?
Lange rijs, niet specifiek desem maar meer het 'nathouden' van je meel, zorgt voor autolyse. Een proces dat de eiwit-keten (gluten) verandert. Zachter, beter verteerbaar, gelijkmatiger deeg dat meer één geheel wordt, meer smaak.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 22:45 schreef Teslynd het volgende:
Ben door Piet Verdriet doorverwezen naar LHO voor deze vraag.
[..]
Deze week was het eindelijk aanwezig in het lokale filiaal. De eerste indruk was niet zo'n goede: muf alsof het te lang in plastic opgesloten was. Na een paar dagen in een doek gewikkeld was het een stuk beter. Alleen zit er havermout op gestrooid, die is beslist niet meegedesemd
Oh dat is een leuke molen.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:12 schreef robdriessen het volgende:
Totaal offtopic: vandaag maismeel wezen halen bij de Aeolus-molen in Vlaardingen, was ie helemaal open ter bezichtiging. Uiteraard tot de top naar boven geweest, en ze waren verdikkie net mais aan het malen. Mooi man, ambachten. Net zoals de echte bakker
Ik vind glutenvrij een ramp en helaas valt havermout ook niet goed, dus weet ik niet of haverdesembrood goed is. Las later over gluten-look-a-likes, waarmee het verklaard kan zijn. Heel vervelend, want dat geeft nog meer beperkingen. Van een aantal produkten wist ik het al door praktijkervaring. Gewone melk vervangen door lactosevrije was bijvoorbeeld niet voldoende. Boekweit valt zeer slecht en vorig jaar bleek de glutenvrije havermout slecht te vallen.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 22:57 schreef Isegrim het volgende:
Je bent in elk geval geen hipster, anders had je beweerd dat het héérlijk brood was.
Coeliakie?
Zou het lukken als je begint met gewone desem en daar glutenvrij basismeel door kneed? Die van Consenza bestaat uit mais-, aardappel- en rijstzetmeel en laat zich alleen samenhangend verwerken als je er ei door doet.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 22:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Lange rijs, niet specifiek desem maar meer het 'nathouden' van je meel, zorgt voor autolyse. Een proces dat de eiwit-keten (gluten) verandert. Zachter, beter verteerbaar, gelijkmatiger deeg dat meer één geheel wordt, meer smaak.
Dit specifieke proces heb je niet met glutenvrij brood (want: Geen gluten). Of een dergelijk proces wel invloed op het geheel heeft weet ik niet, al gok ik van niet![]()
Ik heb wel over Hashimoto icm glutenvrij gelezen en mijn specialisten verwijzen dit naar het rijk der fabelen. Er is nul reden om jezelf zo te martelen.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 23:46 schreef Molo het volgende:
Hashimoto en problemen met caseïne en gluten is echt nul basis voor, klinkt als bangmakerij.
Ik ken velen mensen met Hashimoto waaronder ikzelf en herken er niets in, daarnaast is er nul literatuur over te vinden die dat ondersteunt.
Voeding kan zowel positief als negatief invloed hebben op je schildklier en de autoimmuunprocessen (we hebben het dan over jodium, selenium en soja bijvoorbeeld), maar hier heb ik echt nog nooit van gehoord
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
Yup. Is ook leuk helpen voor de lolquote:Op dinsdag 2 februari 2016 16:23 schreef Isegrim het volgende:
Nee, MK woont tijdelijk bij ons en helpt af en toe voor de lol.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |