abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_157477682
registreer om deze reclame te verbergen
Ik kan me van de nacht van zondag op maandag nog twee dromen herinneren.

De eerste ging over een uitvinding van een nieuw soort 'glas', dat luchtdicht was maar toch voorwerpen (frisbees en stenen) die met een bepaalde snelheid aankwamen, doorliet, zodat het niet stuk ging. Ik zag voor me dat het een smal raampje boven openslaande deuren of een groter raam was en het materiaal was zwart.
Eenmaal wakker bedacht ik me dat dat heel diervriendelijk zou zijn want dan vliegen vogels zich niet meer te pletter tegen ramen :)
Aan de andere kant wil je natuurlijk geen voorwerpen door je huis zien vliegen die dan binnenshuis alsnog wat stuk maken.

De andere droom leek veel langer. Ik ging bij mijn oom en tante wonen en weer terug naar de middelbare school om een HAVO-diploma te halen (lekker nutteloos want ik heb al een VWO-diploma :')). Mijn oom en tante wonen gewoon in Nederland maar het was een Duitse school :?
De eerste dag moest ik er pas om 10 uur of zo zijn en mijn nichtje moest er heel vroeg uit om naar haar school te gaan, maar op de een of andere manier fietste ze toch met me mee toen ik naar school fietste en ik snapte daar niets van maar volgens haar was het heel logisch.
Ik kende de route, die ik al eerder had gefietst, uit mijn hoofd en herkende het gebouw. Mijn nichtje had dus niet mee hoeven fietsen. Ze ging rechtsaf vlak voordat ik bij het gebouw was om naar haar school te gaan. Mijn Duitse school was echt ontzettend vreemd van binnen. Ik was op zoek naar een lokaal of zo maar alles was een soort zwembad, nou ja meer een groot pierenbad want er stond maar weinig water in. Volgens mij was het in de buitenlucht. Er liepen veel leerlingen rond. En ik was op inline skates. Ik moest een boek uitzoeken voor mijn literatuurlijst, het moest er een zijn uit de Tweede Wereldoorlog. Over dit gedeelte ben ik wat details vergeten die ik maandagochtend nog wel wist. Helaas. Het was wel een belangrijk stukje, dat ik rondsnuffelde tussen de boeken. Ik vond het leuk en interessant geloof ik. Er waren ook heel aparte boeken bij.
Er was ook nog iets met een rooster dat heel vaag was, ik had het eerste uur criminologie. Ik wist niet waar ik heen moest of hoe laat het was. Ik kwam eerst ook te laat maar dat droomde ik volgens mij in die droom of zo. Dit speelde zich volgens mij af voordat ik naar de school fietste.
En er gebeurde iets daar thuis met mijn oom, tante en neefjes maar dat ben ik ook vergeten.

quote:
1s.gif Op woensdag 4 november 2015 09:55 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Dan nu de droom:

Ik verdronk 2 kleine kinderen onder water. Ze begonnen heel hard te spartelen, probeerden in doodsangst om vrij te komen.

Ik deed het tot vlak voor het moment dat ze dood zouden gaan, dan haalde ik ze (levend en ogen open) weer boven.

Bizar he?
Wat dacht en voelde je tijdens die droom?
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_157641688
Ik weet alleen het laatste stukje nog.

Ik keek mee vanuit het gezichtspunt van iemand anders (alsof ik naar de beelden van een cameraman keek) en volgde een Iraanse vader en dochter. Vader was ergens in de 50 en dochter achterin de 20, dochter was vrij gezet. Ik kan me hun gezichten ook nog herinneren, maar dat ga ik niet proberen hier neer te zetten. Dochter was vrij gezet.

De cameraman en de twee Iraniërs liepen op het plein voor het Centraal Station van Amsterdam (maar het zag er wel anders uit dan het er in werkelijkheid uit ziet).

Ze zaten met elkaar te praten in een taal die ik niet begreep (wsl Iraans oid, maakt ook niet uit, ik verstond niet wat ze zeiden) en zag aan ze dat ze een serieus gesprek met elkaar hadden.
Ze keken beiden angstig maar vader keek verder wat serieuzer terwijl de dochter iets meer keek alsof ze onder (psychische) druk stond. Het leek wel alsof de vader de dochter soort van instructies gaf en na eventjes ging de cameraman de twee aanspreken en begon vragen te stellen.

Ik weet niet meer hoe het precies ging, maar het kwam er op neer dat de vader zei dat de dochter zichzelf prostitueerde (gewoon voor extra geld) maar dat dat juist niet zo was omdat de vader dat als smoes gebruikte om te verhullen dat ze de gratis melk die ze kregen vanwege hun uitkering, illegaal doorverkochten (ik weet..slaat nergens op :') ) en dat was blijkbaar strafbaar of zo.

Daarna keerde de cameraman om en liep de andere kant uit (weg van het Centraal Station) en stapte even verderop een tram in en ging ergens achterin de tram op één van de bankjes zitten (het was vrij vol in de tram) en de cameraman keek achterom en direct achter de cameraman één bankje achter hem, zat ineens mijn vader en op dat moment was de cameraman ikzelf (ik weet niet of daarvoor ik ook de cameraman was, maar ik wist het zelf op dat moment in elk geval niet).

Hij zat daar te (glim)lachen op de manier zoals hij dat altijd doet en ik groette hem met "Heeey, hoe is het!", maar hij zei niks terug en keek een beetje om zich heen.

Er zaten nog veel meer details in de droom en de droom was ook veel langer, maar it's gone! :D
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_157648593
Dat een bepaalde fantasie van mij uitkwam.

Namelijk dat ik naast een hele grote plas sta en er een auto keihard door die plas komt rijden. :@
pi_157648687
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 20:40 schreef kuolema het volgende:

[..]

Wat dacht en voelde je tijdens die droom?
Dat weet ik niet meer.
pi_157650086
Er was een rugbywedstrijd. Er werden continu duiven geraakt door de bal. Er was zelfs een bal die in een keer twee duiven vermoordde. Eerst raakte hij een muur en plette een duif daartegen, waarna hij terugkaatste en een vliegende duif raakte. Ik zag de veren door de lucht dwarrelen. Ik vond het heel zielig en erg en zei iets van 'dit kan toch niet?' maar het kon niemand iets schelen. Ze vonden de sport veel belangrijker. Ik geloof dat mijn moeder er ook bij was.
Why are you wearing that stupid man suit?
  woensdag 18 november 2015 @ 17:50:40 #31
367178 Daarnaast
http://www.loser.com
pi_157652293
Ik ben in mei afgestudeerd en droom regelmatig over dat ik nog 1 toets moet halen om af te studeren en dat het heel lastig gaat worden. Als ik wakker word dan besef ik me dat ik toch wel alles gehaald heb, wat een goed gevoel geeft.
pi_157666772
registreer om deze reclame te verbergen
Ik stond buiten met nog een persoon en we zagen 2 huizen in brand staan (de zolders). Wij naar binnen bij 1 huis want daar was nog iemand. We gingen naar boven. Ik bedacht iets waardoor we een soort brandslangetje hadden. Werkte niet echt. Ik trok voorzichtig de deur open (weet dat je dat niet zomaar kan/moet doen), en vervolgens een enorme vuurzee en wij schuilen achter de deur.

Wat bleek nou? Het stuk vlees qat ik gister bij Van der Vorst Ziet Sterren had gezien qas in brand gevlogen en kwaadaardig geworden.

Het is maar waar je over droomt...
:+
pi_157670272
Dat het depressie & angsttopic voorgoed werd gesloten :P
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_157670712
quote:
0s.gif Op donderdag 19 november 2015 15:16 schreef kuolema het volgende:
Dat het depressie & angsttopic voorgoed werd gesloten :P
NOOOOOOOOOOOOOOOOOoooooooooooooooooooooooo................................ :o
En de eerste nachtmerrie van deze reeks is een feit :'(
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_157710891
Ik droomde dat iemand in mijn fok!account had ingebroken (een robot), want toen ik probeerde in te loggen, had ik ineens een ban. Maar ipv spamberichten te plaatsen naar porno-sites en andere rotzooi, had die robot alleen maar oude posts van mij zitten editten en ipv dat die gewijzigde berichten weggehaald waren door de moderators, waren al die berichten geel gekleurd, dus iedereen kon ze gewoon nog lezen.
En een ander deel van mijn droom was weer eens heel bizar, dat ik vroeg om een grotere fles Jägermeister omdat ik die samen met een vriend wou betalen (maar ze verkochten alleen maar die hele kleine flesjes) en daarna liep er een vrouw rond met een hele rare bikini (omdat dat in de mode was of zo??) en ik was soort van aan het "stunt-verspringen" waarbij alles in slowmotion ging en dat het me opviel dat de meeste mensen hun haar knal-roze hadden geverfd en op een soort box zaten die 10m boven de grond hing (alsof er geen zwaartekracht was).

edit: Vergeten erbij te zetten, toen ik aan het stunt-verspringen was, was dat in een soort zandbak die op een soort brede galerij was (het leek indoor te zijn) en ik weet nog dat naast die zandbak een muur stond die opgebouwd was uit honingraat-vormige stenen die van binnen hol zijn. Je kon dus niet door de muur heen vallen, maar er wel gewoon doorheen kijken (net zoals honingraat-zeshoeken, maar dan zonder bodem). Die stenen hadden een hele ruwe textuur en waren grijzig van kleur.
De stenen zelf waren vrij groot, ongeveer de grootte van een basketbal.

[ Bericht 10% gewijzigd door magnetronkoffie op 21-11-2015 12:07:10 ]
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_157804630
Weer zo'n rare droom, maar ik ben de essentie vergeten.

Het speelde zich voornamelijk af op een soort treinstation en ik liep geregeld heen en weer tussen twee plekken. Geen enkele keer in een trein zelf gezeten of zelfs maar gezien, het was meer alsof ik iets aan het regelen was en soms liep ik met bagage rond en sprak ik een werknemer daar aan of zag andere reizigers rondlopen, ook dingen regelend.
Het meeste was betegeld (ook de wanden) en de ene keer was er spoor aan de buitenkant van dat gebouw en het volgende moment was het asfalt met wat bussen.

Er was ook een stukje dat ik met iemand op het dak van dat gebouw was omdat er nog een derde persoon was en we (ik en die persoon met wie ik daar was) waren daar wat aan het doen. Het was nogal acrobatisch.

Op het laatst was er ineens een heel diep meertje wat heel erg doorzichtig was en de zon scheen er van bovenaf op. Er was geen reflectie van de zon op de waterspiegel, alle zonlicht verlichte de inhoud van het meertje en het was heel mooi, rotsen, vissen en wat waterplanten en op ongeveer 30m diepte lag een blikje rum-cola (ter grote van een olievat eerder) en ik vroeg diegene die naast me zat of het misschien niet te diep was om zo op te duiken en die persoon zei "nee" terwijl ik me zat te bedenken dat ik me meende te herinneren dat voor mij 9m de max was (dus veel te diep om op te duiken).
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_157805450
Volgens mij heb ik niets gedroomd.
Zonder wrijving geen glans
pi_157915138
Jezus...en dan ineens zo'n kutnacht.

Maar wel flink gedroomd.

Ik was met een groepje mensen in een post-apocalyptisch stadje dat aan zee lag.
Het stadje was heel modern (allemaal nieuwbouw) en we wilden toevlucht zoeken in een bioscoopzaal. Daarna bevonden we ons in die bioscoopzaal en ineens was alles kantoorruimte (dunne wanden, tafels, stoelen, van die vierkante plafond-dingen) en hoorden we een paar ruimtes verderop dat er bij een ander groepje mensen iets vreselijks aan het gebeuren was, dus bleven we stil en zochten we naar een uitgang. Maar we werden gehoord en moesten het op een rennen/vluchten zetten.
We renden door een rotsachtig terrein en werden ineens achterna gezeten door een T-rex (is groot oud en snel beest met een ontiegelijke goede eetlust) en ondanks dat we zo snel als we konden probeerden naar de zee te vluchten, werden de stampen van dat beest steeds heviger en bij elke stap van dat ding kwam een steeds groter wordende aardschok.
Uiteindelijk bereikten we het strand, maar we wisten dat we nog niet veilig waren.

Daarna begon de droom weer helemaal opnieuw en heb ik alle hierboven beschreven scenes van voor naar achter opnieuw meegemaakt, maar elke "scene" was vanuit een ander oogpunt gezien en de details waren wel steeds weer anders maar de verhaallijn was identiek.
Moderne stad, naar een bioscoopzaal die veranderde in kantoorruimtes waarna iets verderop iets vreselijks gebeurde en we deuren uitprobeerden tot we een open deur vonden waarbij we opgemerkt werden en weer rennen voor onze levens voor die T-rex totdat we bij het strand aankwamen.

Ik droomde ook nog iets anders, over een stad die opnieuw ingedeeld werd of zo en dat daardoor de dierentuin ook moest verhuizen naar een kleiner oppervlak en ik moest uitzoeken hoe ik dat passend ging krijgen..zoiets.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_157993478
Begin van de week droomde ik dat ik dacht aan al die mooie warme landen waar ik nooit ben geweest en hoe erg dat was en ik mijn leven had verspild omdat het nu te laat was dus toen voelde ik me heel kut en moest ik huilen. Vervolgens werd ik half wakker en dacht dat het inderdaad wel ontzettend erg was, waarna ik in het echt begon te huilen _O- 's Ochtends toen ik echt wakker was dacht ik: wtf was dat voor onzin :') Ik was dus niet helemaal wakker in de nacht, ook al dacht ik toen van wel. Ik redeneerde nog als in de droom - want ik heb niet zoveel behoefte om naar een tropisch eiland te gaan, bovendien kan dat mijn hele leven nog. Misschien is het een teken dat ik bijna dood ga :o :+
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_157993590
Ik heb gedroomd dat er een heleboel wespen op mijn buik en rug krioelden. Er landde er 2 op mijn vinger en even leek het alsof ze ruzie zouden gaan maken en mij zouden steken (toen raakte ik in mijn droom in paniek). Dat deden ze niet.

Ik was in een kamer met brandende open haard en ik was bang dat ze daardoor zouden steken.

Mijn vriend hielp met ze eraf halen en dat deed hij op een vreemde manier. Namelijk met zijn hand eraf schrapen. Nog steeds voelde ik geen steken.
  zondag 6 december 2015 @ 11:38:47 #41
212761 magnetronkoffie
Where's the fish?
pi_158052823
Vannacht had ik een hele vage (en eerlijk gezegd ook niet echt boeiende) droom over dat ik in m'n kamer zat en net wakker was geworden en het stikte van de muggen! Maar alle muggen zaten op de muur, de ene helft vlakbij m'n bed en de andere groep vakbij m'n kamerdeur en ik probeerde ze met een stofzuiger weg te krijgen maar iemand anders deed moeilijk om me die stofzuiger te geven of zo.
En opeens had ik een hele oude LP en zette die op om te luisteren wat voor muziek erop stond en het bleek een soort clubhouse dinges te zijn en zat te kijken hoe de naald van de LP speler op de LP voortbewoog terwijl dat ding (met lichte kraakjes) de LP afspeelde. Ik kon me vlak na het wakker worden zelfs nog exact de muziek herinneren en ik heb dat nummer nooit eerder gehoord, maar vond er niet zoveel aan.

Toen de LP ongeveer halverwege was, werd ik wakker (echt wakker dus :P ).

.

Maar ik herinnerde me ineens een oude droom van een x aantal jaren geleden.
Ik was gewoon aan het wandelen buiten en het was ergens in de zomer, zonnetje scheen, vrolijke mensen wandelden en fietsten rond, lieten hun hond uit of fietsten met een volle bagagedrager met boodschappen, prachtige zomerse dag!
En ineens stopte de zon met schijnen en was het aardedonker, het begon wat harder te waaien en de vogels deden raar en binnen een paar minuten merkte iedereen dat het frisser aan het worden was.

Niemand wist wat er aan de hand was en iedereen was in lichte paniek, dus ik besloot om naar huis te gaan, alle waterflessen te vullen en de verwarming hoog te zetten, maar al vrij snel viel ook de verwarming en de stroom uit en deed het water het niet meer het werd het buiten nog kouder. Regen veranderde in sneeuw en ik was met nog een paar mensen thuis en we besloten alle matrassen, lakens en alles wat van hout was naar de woonkamer te verplaatsen en zo goed als we konden de muren zoveel mogelijk te isoleren met kleding, plakband, alles wat maar hielp.

Mobieltjes werkten op een gegeven moment ook niet meer en omdat we met meer mensen waren, bleef de woonkamer wat langer warm.
Iemand had een soort radiootje gebouwd en we hadden genoeg batterijen en er waren ook anderen met wie we met dat radiootje contact hadden. Iedereen was er vrij laconiek onder, maar iedereen wist wat er ging gebeuren maar niemand had het erover.

Op een gegeven moment moesten we alle meubels, alles wat kon branden, in de open haard gooien omdat het zo ontzettend koud begon te worden binnen. We hadden wat mobieltjes en wat fietslampjes maar moesten heel spaarzaam zijn daarmee en in de loop der uren verloren we met steeds meer van de andere radiogroepjes het contact en ik weet nog dat ik het het meest jammer vond dat ik van m'n vrienden geen afscheid had kunnen nemen, dat ik niet bij hun was.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_158231621
Ik droomde dat ik met iets bezig was, maar het ging vooral over wonen en opleiding en sociale contacten. De hele droom (behalve een klein stukje ergens halverwege) speelde zich af op een grote ruimtekolonie op Mars en in één deel weet ik nog dat ze een transportvoertuig aan het uitladen waren (ik liep toen door een soort binnentuin, waar ook het transportvoertuig stond, en was het schouwspel aan het aanschouwen) en ineens een groot deel van de lading eruit viel, bijna op de mensen die aan het uitladen waren.

Er was ook nog iets met een pilotenopleiding voor kleine ruimteschepen (ik denk dat ik daarom weer even op Aarde was?), maar dat was in m'n droom juist vrij laaggeschoold werk.
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_158232228
Ik deed 4 op een rij en toen kreeg de persoon tevenover me ineens een of andere flashback en werd helemaal gek, toen moest ik t kalmeren maar toen was ineens het spel weg..
pi_158232242
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 10:23 schreef BredeBroeder het volgende:
Ik deed 4 op een rij en toen kreeg de persoon tevenover me ineens een of andere flashback en werd helemaal gek, toen moest ik t kalmeren maar toen was ineens het spel weg..
En was 't een gelijkspel of een onbeslist? :P
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_158238594
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 10:24 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

En was 't een gelijkspel of een onbeslist? :P
Geen idee, is vervaagd :')
pi_158238707
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 16:09 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Geen idee, is vervaagd :')
Ah damn...

Anders post je morgenochtend een update :P
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_158253717
Ben bijna alles vergeten, behalve dat er sneeuw lag en het gevoel dat deze droom bij me gaf, dat het iets met sociale contacten te maken had.

edit: Opnieuw gedroomd en ik ben alles weer kwijt, maar ik werd wakker met een nummer in m'n hoofd dat weer fictief is, maar ik herken dit keer dat ik een soort mix heb gemaakt van twee andere nummers waarvan de ene violen gebruikt en de andere piano en het nummer waarmee ik net wakker werd lijkt een perfecte combinatie te zijn van die twee nummers _O_
Zelfs de stemmingen van die twee nummers zijn in dat droomnummer gemixt _O-
Echt superbizar!

[ Bericht 70% gewijzigd door magnetronkoffie op 16-12-2015 09:17:46 ]
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
pi_158277561
Dat ik in de straat waar mijn ouders wonen langs allemaal straalbezopen jongens van een of andere vereniging moest lopen en dat de meesten aan het kotsen waren.

Ook over mij heen, want ze hadden niet door dat ze dat deden, zo stomdronken waren ze.

Was best een smerige droom.
pi_158341433
Dat ik zowel vlooien als luizen had :X Die luizen konden net zo springen als vlooien. Ik bekeek mijn haar in de spiegel, in de badkamer van mijn oma en zag allemaal zwarte dingetjes die ik eruit probeerde te halen en soms waren dat dus beestjes en zag ik ze wegspringen. Ik had ook ontzettende jeuk over mijn hele lichaam. Er was nog meer met het bad en een slaapkamer van mijn oma maar dat weet ik niet meer.

Ik weet wat de oorzaak is van deze droom. Gister was ik aan het oppassen en toen zag ik op tafel een winkelbonnetje liggen waar luizenshampoo op stond. Blijkbaar hebben die kinderen luizen, yikes. Ik begon spontaan overal jeuk te krijgen op mijn hoofd en nu ik dit typ dus weer :{.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_158344498
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 22:17 schreef kuolema het volgende:
Dat ik zowel vlooien als luizen had :X Die luizen konden net zo springen als vlooien. Ik bekeek mijn haar in de spiegel, in de badkamer van mijn oma en zag allemaal zwarte dingetjes die ik eruit probeerde te halen en soms waren dat dus beestjes en zag ik ze wegspringen. Ik had ook ontzettende jeuk over mijn hele lichaam. Er was nog meer met het bad en een slaapkamer van mijn oma maar dat weet ik niet meer.

Ik weet wat de oorzaak is van deze droom. Gister was ik aan het oppassen en toen zag ik op tafel een winkelbonnetje liggen waar luizenshampoo op stond. Blijkbaar hebben die kinderen luizen, yikes. Ik begon spontaan overal jeuk te krijgen op mijn hoofd en nu ik dit typ dus weer :{.
Tondeuse :P

Ik heb nog wel een staart liggen waar je een pruik van kan laten maken, mag je zo van me overnemen voor een vriendenwoekerprijsje ;) ;) ;) :P
Waar had ik nou ook alweer m'n UFO verstopt? Ik wil weer naar huis ;(
♫♪♪♫♪♫♫♪==♥☥
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')