abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator / Redactie Sport donderdag 8 oktober 2015 @ 23:21:07 #1
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_156701618

23r4gzr.jpg

UVT / WOS HOWTO

Accounts bij meerdere bookmakers.
Veel betters beginnen hun bettingloopbaan bij de Toto of bij Unibet. Logisch! Het is laagdrempelig en het aanbod is best acceptabel (Toto) tot heel uitgebreid (Unibet). Toch is het verstand om bij meer bookmakers een account te hebben.
Bijvoorbeeld:
Dit weekend staat Groningen-Utrecht op het programma. Bij de Toto krijg je een odd van 1.54 voor winst van Groningen. Unibet geeft een odd van 1.52. Maar bwin.com biedt een odd van 1.62. Dat scheelt niet veel, maar als je de winst op lange termijn wil maximaliseren is het verstandig om de bet te spelen bij de bookmaker met de hoogste odd.
Een overzicht van odds bij bookmakers van heel veel wedstrijden is te vinden op www.oddsportal.com
Ik kan me voorstellen dat je niet gelijk bij 24 bookmakers een account gaat aanmaken. Daarom zou je kunnen beginnen met de volgende bookmakers:
Unibet (doelpuntenmakers, groot aanbod)
Bwin (groot aanbod, redelijke odds)
Tipico (leuke bonus! Stort 100 euro en krijg er 100 euro gratis bij. Die 200 euro moet je wel in totaal 3x hebben ingezet op odds boven de 2.0 om te mogen uitbetalen.)
12bet of SBObet (ideale bookies voor asian handicapping)

Asian Handicapping
-1 Asian Handicap: Team begint met 1 goal achterstand. Bij gelijkspel of winst andere ploeg verlies je je bet. Bij winst met 1 goal verschil krijg je je geld terug (dat is dus anders dan bij de Europese). Bij winst met 2 goals verschil of meer win je je bet. Hetzelfde geldt voor -2, maar dan met 2 goals verschil

-1.5 Asian Handicap: Team begint met 1 goal achterstand. Bij gelijkspel of winst andere ploeg verlies je je bet. Bij winst met 1 goal verschil verlies je ook je bet! Bij winst met 2 goals verschil of meer, win je je bet. Dit is dus in feite hetzelfde als de -1 Europese Handicap! Hetzelfde geldt voor -2.5, maar dan met 2 goals verschil.

-0.5 Asian Handicap: Bij winst, win je je weddenschap. Bij gelijkspel of verlies heb je je bet verloren. Dit kan dus gezien worden als een normale 1, bij 1X2 weddenschappen)

0:0, ook wel Level Ball of Draw No Bet (DNB) genoemd: Bij winst win je je weddenschap, bij verlies van jouw ploeg heb je je bet verloren. Bij gelijkspel krijg je je inzet terug!

-0.25 Asian Handicap: Bij winst van jouw ploeg win je je bet, bij verlies van jouw ploeg verlies je je bet. Bij een gelijkspel verlies je de helft van je stake (inzet). Je dekt dus eigenlijk de overwinning voor de helft af met een gelijkspel.

-0.75 Asian Handicap: Bij winst van jouw ploeg met 2 goals verschil of meer win je je bet. Bij winst met 1 goal verschil win je de helft van je Stake (inzet) x de Odd (quotering). Bij gelijkspel of verlies heb je je bet verloren. Dus bijvoorbeeld 10 euro op Ajax -0.75 tegen een odd van 1.9. Ajax wint met 1 goal verschil, dan is je winst (10/2) x0.9 = 4,5 euro. Wint Ajax met 2 goals verschil is je winst 10 x 0.9 = 9 euro. Je krijgt natuurlijk 19 euro uitbetaald, maar je zet zelf 10 euro in, dus winst is 9.

-1.25 Asian Handicap: Bij winst van jouw ploeg met 2 goals verschil of meer win je je bet. Bij winst met 1 goal verschil verlies je de helft van je Stake (inzet). Bij gelijkspel of verlies, verlies je je bet (dus je hele inzet)

Dit zijn zoals je ziet de min (-) Handicaps, + werkt precies hetzelfde maar dan op de tegenovergestelde manier. Voorbeeldje +0.5 Asian Handicap: Winst bij gelijkspel of winst van jouw ploeg, bet verloren bij verlies van jouw ploeg. +0.75 Asian Handicap: Winst bij gelijkspel of winst van jouw ploeg. Bij verlies met 1 goal verschil verlies je de helft van je Stake (inzet). Bij verlies met 2 goals verschil of meer van jouw ploeg verlies je je bet.

Nogmaals: Zet niet in voordat je het snapt, je moet het even door hebben zoals bij alles. Het voordeel van de Aziatische markten is dat de marges bij de bookmakers veel kleiner zijn, hier kan je dus vaak betere odds (quoteringen) krijgen.

Moneybookers/Skrill/Neteller
Neem een account bij Skrill (voorheen Moneybookers) of bij Neteller. Dat is een soort internetrekening waar je makkelijk via iDeal geld op kan storten. Met die Skrill- of Netellerrekening kan je makkelijk storten bij alle bookmakers.

Gebruik een Excel-sheet.
Als je al bets in een Excel-sheet bijhoudt, kan je goed zien hoe goed je zelf bent in wedden. Is wedden voor jou winstgevend? Bij welke competities scoor jij goed? Welke soort bets gaan vaak fout (over/under, handicap enz.). Je kan in deze sheet ook de tipper invoeren. Op die manier kan je zien welke tipper op lange termijn winstgevend en is en welke niet.
Veel betters die ooit op FOK! hun tips hebben gedeeld, gebruiken een sheet die te vinden is op http://wos.johan-derksen.com/sheet/
Ja, het is even puzzelen. Verwacht niet dat je de sheet binnen 5 minuten voor 100% begrijpt. Dat kan best iets langer duren. Maar als het je gelukt is om de basisschool af te maken, lukt het ook om met deze sheet te werken. Stel de vragen gerust op FOK!.
Een sheet werkt heel verhelderend voor veel betters.

Op deze site staan ook een aantal sheets plus uitleg: http://www.aussportsbetti(...)ker-excel-worksheet/

Werk met een unitsysteem
De meeste betters die een langere tijd bezig zijn doen aan bankrollmanagement. Dat wil zeggen dat je met een bepaalde stakes werkt die een bepaald percentage zijn van je bankroll. Op die manier zorg je voor stabiliteit en verminder je het risico om broke te gaan, zeker als je totale bankroll nog niet al te groot is.

Je werkt dan met vaste stakes en hierbij is een unitsysteem op een schaal van 10, waarbij 1/10 de kleinste stake is en 10/10 de grootste. Elke eenheid heet een unit. Een 8/10 bet zijn dus 8 units. Je kan bijvoorbeeld zeggen dat een 10/10 5% van je bankroll is en stel dat die 1000 euro is, dan zet je dus nooit meer dan 50 euro in (en minimaal 5). Met dit systeem kan je dus duidelijk meer staken op wedstrijden waar je meer zekerheid over denkt te hebben.

Een ander groot voordeel is dat je tips van anderen kan volgen en er toch met je eigen normale inzet op mee kan gaan. Ik kan wel zeggen dat ik 500 euro inzet maar daar heb jij weinig aan. Voor hetzelfde geld is 500 alles wat ik heb, maar het kan ook zijn dat dit een minimale inzet is voor mij. Met stakes kan je je eigen waarde aan een unit verbinden.

Combo met favorieten?
Een van de beginnersfouten hebben we allemaal gemaakt. Men maakt een combo met allerlei favorieten tegen kleine clubs. Ajax zal toch wel van RKC winnen? AZ uit bij NEC? Moet lukken. Bayern, die hebben zoveel kwaliteit die winnen wel van Keulen. Enz.
Natuurlijk, de kans is groot dat er veel van die potjes goed uitpakken in je combo. Maar ze moeten allemaal goed zijn om iets te winnen bij een gewone combo. De ervaring leert dat alleen maar combos maken met favorieten op de lange termijn lang niet altijd winstgevend is. Vraag maar na aan de betters die al langer wedden.

Waar haal je je tips vandaan, behalve van het grote FOK!?
Neem eens een kijkje op www.bettingadvice.com en op forum.bettingadvice.com.
Daarnaast kan je op zoek naar goede tippers op www.blogabet.com. Kijk daar niet alleen naar de algemene statistieken van iemand maar ook naar de statistieken van de competitie voor die tipper waar jij een bet van wil volgen.

Wat bedoelen jullie nou eigenlijk als je het hebt over 'Value'?
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2012 16:11 schreef heywoodu het volgende:

Of het voor jou value is vind ik een mening ja.

Stel: Djokovic - Federer.
Jij schat de kansen in op 50-50
Ik schat de kansen in op 30-70

"Fair odds" in jouw ogen zouden dan dus 2.00 en 2.00 voor beide spelers zijn (100/50).
In mijn ogen zou de "fair odd" voor Djokovic ongeveer 3.3 zijn (100/30) en die voor Federer ongeveer 1.43 (100/70).

Als je bij bookmakers dan bijvoorbeeld odds hebt van 1.94 voor Djokovic en 1.94 voor Federer (2.00 en 2.00 zullen ze niet hebben, want dan verdienen ze natuurlijk niks), doe jij er niks mee (want jij vind 2.00 een eerlijke odd, en speelt hem dus alleen als de odd een stuk hoger is), maar ik plaats een bet op Federer @ 1.94 (want ik schat een eerlijke odd in op 1.43, en dus is 1.94 voor mij een hele mooie odd om te spelen).

Hoe je ongeveer de kans inschat van een bepaalde speler of een bepaald team is natuurlijk weer een tweede, dan gaat het weer over wat je van de spelers/teams weet, nieuws, blessures, ondergronden met tennis, hoogte van de baan met schaatsen, grootte van de schans met schansspringen etc.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 8 oktober 2015 @ 23:22:59 #2
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_156701668
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 23:20 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Moet dat dan, nog een site? Het idee lijkt me niks :{
Het is niet verplicht uiteraard :+

Vooral als het je allemaal bevalt en je wat verder wilt komen is het wel aan te raden, omdat de noteringen bij de ene site nogal eens verschillen vergeleken met de andere site.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 9 oktober 2015 @ 14:54:56 #3
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_156711063
Ik had alvast wat binnen kunnen halen als ik had gekozen voor geen Hamilton bovenaan in VT1/VT2 _O-
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_156712628
Liechtenstein - Zweden
Wincast - anytime goal: Zlatan IbrahimoviÁ @1,59

Zweden is duidelijk de favoriet, dat is ook aan de odd te zien. Zlatan is natuurlijk de topscorer, dus ik verwacht dat hij er binnen de 90 minuten wel eentje in legt en dat Zweden wint.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 10 oktober 2015 @ 18:36:50 #5
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_156737882
Nederland staat 0-1 voor, je krijgt inmiddels ruim 50 keer je inzet voor Kazachstan :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_156738653
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2015 18:36 schreef heywoodu het volgende:
Nederland staat 0-1 voor, je krijgt inmiddels ruim 50 keer je inzet voor Kazachstan :P
Ben jij van de marketing nu? :D
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 10 oktober 2015 @ 19:00:00 #7
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_156738838
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2015 18:55 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Ben jij van de marketing nu? :D
Niks mis met een beetje posten toch :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 19:04:50 #8
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_156738996
Kaz - Ned na rust nog 2 doelpunten...

in de rust gepakt @2.52 @ BF
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 19:10:12 #9
242666 BeamofLight
Light in the darkness, Tafkap
pi_156739215
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2015 19:04 schreef vincenzo78 het volgende:
Kaz - Ned na rust nog 2 doelpunten...

in de rust gepakt @2.52 @ BF
hoppa
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 19:16:12 #10
6941 APK
Factual, I think.
pi_156739429
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2015 19:04 schreef vincenzo78 het volgende:
Kaz - Ned na rust nog 2 doelpunten...

in de rust gepakt @2.52 @ BF
Any team of twee van Nederland?
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 19:17:27 #11
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_156739480
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2015 19:16 schreef APK het volgende:

[..]

Any team of twee van Nederland?
Nee speel altijd alleen maar goals....al scoort de scheidsrechter...kan me geen tyfus schelen...
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 19:25:41 #12
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_156739763
Zolang het bij Ijsland - Letland 2-1 blijft, pak ik nog een doelpuntje zodra @2 komt @BF
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 19:26:51 #13
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_156739806
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2015 19:25 schreef vincenzo78 het volgende:
Zolang het bij Ijsland - Letland 2-1 blijft, pak ik nog een doelpuntje zodra @2 komt @BF
Jammer Letten scoorden al eerder....
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 10 oktober 2015 @ 19:53:15 #14
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_156740727
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2015 19:04 schreef vincenzo78 het volgende:
Kaz - Ned na rust nog 2 doelpunten...

in de rust gepakt @2.52 @ BF
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 19:53:26 #15
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_156740737
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2015 19:04 schreef vincenzo78 het volgende:
Kaz - Ned na rust nog 2 doelpunten...

in de rust gepakt @2.52 @ BF
Heel veel geluk!
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 19:55:55 #16
6941 APK
Factual, I think.
pi_156740819
Wat was het, 5 sec voor tijd? :D
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 20:01:10 #17
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_156740975
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 oktober 2015 19:55 schreef APK het volgende:
Wat was het, 5 sec voor tijd? :D
Hahaha die tellen gelukkig ook...zat er nog over te denken om na de 1e goal te layen, maar gelukkig hebben we als Nederland een ijzersterke verdediging :D
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 20:30:35 #18
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_156741764
Mijn bets voor 20:45:

TsjechiŽ - Turkije 0-0 layen @2.88 (als dit fout gaat, speel ik na rust >1.5 goals om break-even te spelen)

Andorra - BelgiŽ first half goals >1.5 @1.79 (aan de ene kant vind ik dit aan de lage kant dus misschien speel ik first half goals >2.5 goals @2.5 en probeer ik door te backen en te layen zodra er gescoord wordt aan beide kanten in het groen te komen)...
Een andere interessante bet is >4.5 goals @2.56

Bosnia - Wales >2.5 goals @2.62

Israel - Cyprus >2.5 goals @2.12 en ik heb het gevoel dat er hier nog wel een rode kaart kan vallen...Als Cyprus nog iets wilt dan moeten ze vandaag winnen en Israel moet BosniŽ achter zich proberen te houden dus zij zullen thuis ook moeten winnen

Kroatie - Bulgarije...KroatiŽ moet winnen en hopen dat Italie de laatste speeldag hun sportieve plicht doen dan maken zij nog kans op directe plaatsing...hooguit speel ik iets in-play want de vorige keer dat ik Kroatie (ondanks de goede spelers) tegen Azerbaijan was om te huilen...
pi_156759158
ArmeniŽ - AlbaniŽ
AlbaniŽ to win @2,05

ArmeniŽ staat laatste in de groep met twee punten en is daardoor uitgeschakeld voor het EK. AlbaniŽ staat 3e en moet dus winnen om met het EK mee te mogen doen. De motivatie is bij ArmeniŽ ver te zoeken. Daarom zie ik AlbaniŽ deze wedstrijd winnen.

Edit:
Gewonnen

[ Bericht 4% gewijzigd door sneakydesert op 11-10-2015 20:56:26 ]
pi_156818972
APK, aangezien het hier zelfs op een Nederlands elftal avond dood is; hoe kom ik op het besloten forum?
I was an atheist until I realized I was God
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 22:59:59 #21
188813 de_boswachter
Viesdik varken (ja jij ja!)
pi_156819021
quote:
5s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 22:58 schreef kastanova het volgende:
APK, aangezien het hier zelfs op een Nederlands elftal avond dood is; hoe kom ik op het besloten forum?
Niet.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_156819081
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 22:59 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Niet.
Ik zet een Ali B. in!
I was an atheist until I realized I was God
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 13 oktober 2015 @ 23:03:32 #23
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_156819189
quote:
5s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 22:58 schreef kastanova het volgende:
APK, aangezien het hier zelfs op een Nederlands elftal avond dood is; hoe kom ik op het besloten forum?
Ehmm... als jij nou initiatief had genomen? ;)
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_156819249
quote:
5s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 22:58 schreef kastanova het volgende:
APK, aangezien het hier zelfs op een Nederlands elftal avond dood is; hoe kom ik op het besloten forum?
Ging het maar zo makkelijk _O-
pi_156819338
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 23:03 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ehmm... als jij nou initiatief had genomen? ;)
Een relatie waardoor het pokeren en betten op een 2e plek is gekomen, shit happens.
Ik kom nog uit het bonushoeren tijdperk, dat zou toch enig krediet moeten geven ;).
I was an atheist until I realized I was God
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')