abonnement Unibet Coolblue
pi_156597178
Zelf broodbakken is weer helemaal terug van weggeweest. Waar het vroeger geen keuze was, wordt zelf brood bakken tegenwoordig meer een hobby. Na de hype met de broodbakmachines van een aantal jaren geleden is de populariteit wel weer wat gedaald, maar is er toch weer een hele grote groep geinteresseerd geraakt in brood bakken. Omdat het brood bakken in een broodbakmachine vrij beperkt is, gaat dit topic over brood bakken in een gewone oven.
Hieronder staan enkele tips/trucs/weetjes en een paar (basis)recepten.

Basisprincipes
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tips
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Poolish/Preferment :? Wasda :?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele recepten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!

http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm

De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag :+ ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

Filmpje van O+ Vincent Talleu O+ :


Wat resultaten van uit het vorige topic

Trusten



minilot




sv-tje



zo-is-dat



oceanonix

pi_156598397
Zo-is-dat Heb je nou op die bolletjes los meel gestrooid nadat ze de oven uitgekomen zijn?
pi_156598513
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 17:22 schreef computergirl het volgende:
Zo-is-dat Heb je nou op die bolletjes los meel gestrooid nadat ze de oven uitgekomen zijn?
Nee ervoor :)
pi_156598675
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 17:26 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Nee ervoor :)
Beginners vraag: met welk doel?
pi_156598803
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 17:33 schreef computergirl het volgende:

[..]

Beginners vraag: met welk doel?
d

Geen haha er moest bloem op volgens het recept, puur voor de mooi :D
pi_156598963
Ik heb ook nog maanzaadbroodjes gebakken

Voor:


Zo leuk met die spikkels :D

En na:

pi_156599017
Lekker maanzaad, maar zo lastig weer tussen je tanden vandaan te krijgen
  zondag 4 oktober 2015 @ 18:39:44 #8
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156600131
Ik vind wit deeg met maanzaad altijd op straciatella lijken. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 4 oktober 2015 @ 18:40:50 #9
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_156600154
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 17:43 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb ook nog maanzaadbroodjes gebakken

Voor:
[ afbeelding ]

Zo leuk met die spikkels :D

En na:

[ afbeelding ]
Gewoon in de oven? :@ Ziet er lekker uit.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_156601012
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 18:39 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind wit deeg met maanzaad altijd op straciatella lijken. :9
Daar moest ik ook aan denken! :D

quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 18:40 schreef richolio het volgende:

[..]

Gewoon in de oven? :@ Ziet er lekker uit.
Ja hoor! Gewoon in de oven :)
  zondag 4 oktober 2015 @ 20:00:38 #11
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156602258
Mini, wat voor room heb je gebruikt voor dat melkbrood? Gewoon slagroom?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156612886
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 20:00 schreef Isegrim het volgende:
Mini, wat voor room heb je gebruikt voor dat melkbrood? Gewoon slagroom?
Yup, als er 'heavy cream' in een recept staat, gewoon volle slagroom gebruiken. :Y

quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 16:31 schreef Zo-is-dat het volgende:
Een Marguérite met zuurdesem
Heel fraai! O+ Goed kruim! :9 Mooie vorm. O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_156638665
Een keer als experiment een 100% volkoren kamutbrood gebakken. Dat beviel erg goed, maar met ¤4,50 per 500 gram niet echt toepasbaar in de bakkerij.

Nu via de groothandel 25 kilo kamut voor ¤57 kunnen bestellen :o Dat is nog goed te doen.
pi_156638808
Hoe is kamut tov tarwe? Qua smaak en glutengehalte?
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 13:07:30 #15
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156638901
Qua smaak vond ik het verschil niet zo heel groot, wel qua kleur en textuur.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156639853
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 13:03 schreef computergirl het volgende:
Hoe is kamut tov tarwe? Qua smaak en glutengehalte?
Wat meer eiwit dan reguliere tarwe, wat minder dan spelt. Relatief veel gluten dus.
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 14:59:08 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156641014
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156641891
quote:
Ja. En de smaak is wel opvallend en uitgesproken. Geeft een heel fijn brood, zachte structuur.
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 15:46:10 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156641983
quote:
2s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 15:41 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ja. En de smaak is wel opvallend en uitgesproken. Geeft een heel fijn brood, zachte structuur.
Maal je het zelf? Of koop je het gemalen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156642161
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 15:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maal je het zelf? Of koop je het gemalen?
Ik koop het gemalen. Graan komt uit Canada, ik durf niet te zeggen of het daar of hier gemalen is.
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 15:56:13 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156642236
quote:
2s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 15:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik koop het gemalen. Graan komt uit Canada, ik durf niet te zeggen of het daar of hier gemalen is.
Zelfs al koop je het bij een molen kan het nog zijn dat ze het ingekocht hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156642494
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zelfs al koop je het bij een molen kan het nog zijn dat ze het ingekocht hebben.
Oh dat is zeker waar, er zijn nog maar vrij beperkt molens die zelf malen, en zelfs als, dan niet alles. Zoals een molen op Rotterdam Noord die een tijdlang waarschuwde dat er al zout door de pizzabloem zat. :{

We willen wel een keer graan laten malen van de boer waar ons paard staat (Die verbouwen graan, uien, suikerbieten, aardappel, groene asperges), en dan bij een van de molens hier in de stad, zodat we meel hebben dat hemelsbreed nog geen 15 kilometer heeft afgelegd.
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 16:40:56 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156643216
quote:
2s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 16:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Oh dat is zeker waar, er zijn nog maar vrij beperkt molens die zelf malen, en zelfs als, dan niet alles. Zoals een molen op Rotterdam Noord die een tijdlang waarschuwde dat er al zout door de pizzabloem zat. :{

We willen wel een keer graan laten malen van de boer waar ons paard staat (Die verbouwen graan, uien, suikerbieten, aardappel, groene asperges), en dan bij een van de molens hier in de stad, zodat we meel hebben dat hemelsbreed nog geen 15 kilometer heeft afgelegd.
Vraag hem anders of hij dit graan wil aanbouwen? (Is wel een eis dat het biologisch is, anders mag je de handelsnaam niet gebruiken lees ik)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 19:12:30 #24
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_156739304
Efkes freagje:
Ben nou een meergranenbrood aan het kneden. Mooi, dat gaat allemaal wel lukken
Ga het vanavond nog afbakken, hoe bewaar ik het lekkerst tot morgen? gewoon open en bloot? theedoek erover?

En rijzen met folie? kan het niet beter met een iets vochtig doekje of is dat geen goed idee?

In de oven: met of zonder draaiend plateau?

Beter in een siliconen broodvorm of gewoon vloerbrood/.

[ Bericht 8% gewijzigd door uniekhoorn op 10-10-2015 19:28:24 ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_156740952
Brood moet heel heet gebakken worden, volgens mij kan siliconen niet zo hoog dus ik zou kiezen voor vloerbrood.
Ik heb een soort badmutsjes van Toppitz die ik steeds hergebruik, maar officieel schijnt de natte theedoek de beste manier te zijn om deeg af te dekken tijdens rijs. http://www.toppits.nl/detail_d1_produkt_nl,2096,531.html
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')