SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
Wat resultaten van uit het vorige topic
Trusten
minilot
sv-tje
zo-is-dat
oceanonix
Zo-is-dat
of nie dan?Nee ervoorquote:Op zondag 4 oktober 2015 17:22 schreef computergirl het volgende:
Zo-is-dat Heb je nou op die bolletjes los meel gestrooid nadat ze de oven uitgekomen zijn?Zo-is-dat
of nie dan?dquote:Op zondag 4 oktober 2015 17:33 schreef computergirl het volgende:
[..]
Beginners vraag: met welk doel?
Geen haha er moest bloem op volgens het recept, puur voor de mooiricholio
#MacMasterraceGewoon in de oven? Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 4 oktober 2015 17:43 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb ook nog maanzaadbroodjes gebakken
Voor:
[ afbeelding ]
Zo leuk met die spikkels
En na:
[ afbeelding ]'Richolio _O_' - tong80
LAST.FMZo-is-dat
of nie dan?Daar moest ik ook aan denken!quote:Op zondag 4 oktober 2015 18:39 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind wit deeg met maanzaad altijd op straciatella lijken.Ja hoor! Gewoon in de ovenquote:Op zondag 4 oktober 2015 18:40 schreef richolio het volgende:
[..]
Gewoon in de oven? Ziet er lekker uit.minilot
Nancy boyYup, als er 'heavy cream' in een recept staat, gewoon volle slagroom gebruiken.quote:Op zondag 4 oktober 2015 20:00 schreef Isegrim het volgende:
Mini, wat voor room heb je gebruikt voor dat melkbrood? Gewoon slagroom?Heel fraai! Goed kruim! Mooie vorm.quote:Let me see you stripped down to the boneEen keer als experiment een 100% volkoren kamutbrood gebakken. Dat beviel erg goed, maar met ¤4,50 per 500 gram niet echt toepasbaar in de bakkerij.
Nu via de groothandel 25 kilo kamut voor ¤57 kunnen bestellen Dat is nog goed te doen.Wat meer eiwit dan reguliere tarwe, wat minder dan spelt. Relatief veel gluten dus.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 13:03 schreef computergirl het volgende:
Hoe is kamut tov tarwe? Qua smaak en glutengehalte?Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Een tarweras dus.
https://en.wikipedia.org/wiki/Khorasan_wheatIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Ja. En de smaak is wel opvallend en uitgesproken. Geeft een heel fijn brood, zachte structuur.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tarweras dus.
https://en.wikipedia.org/wiki/Khorasan_wheatPietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Maal je het zelf? Of koop je het gemalen?quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:41 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ja. En de smaak is wel opvallend en uitgesproken. Geeft een heel fijn brood, zachte structuur.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Ik koop het gemalen. Graan komt uit Canada, ik durf niet te zeggen of het daar of hier gemalen is.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maal je het zelf? Of koop je het gemalen?Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Zelfs al koop je het bij een molen kan het nog zijn dat ze het ingekocht hebben.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik koop het gemalen. Graan komt uit Canada, ik durf niet te zeggen of het daar of hier gemalen is.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Oh dat is zeker waar, er zijn nog maar vrij beperkt molens die zelf malen, en zelfs als, dan niet alles. Zoals een molen op Rotterdam Noord die een tijdlang waarschuwde dat er al zout door de pizzabloem zat.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zelfs al koop je het bij een molen kan het nog zijn dat ze het ingekocht hebben.
We willen wel een keer graan laten malen van de boer waar ons paard staat (Die verbouwen graan, uien, suikerbieten, aardappel, groene asperges), en dan bij een van de molens hier in de stad, zodat we meel hebben dat hemelsbreed nog geen 15 kilometer heeft afgelegd.Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Vraag hem anders of hij dit graan wil aanbouwen? (Is wel een eis dat het biologisch is, anders mag je de handelsnaam niet gebruiken lees ik)quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 16:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Oh dat is zeker waar, er zijn nog maar vrij beperkt molens die zelf malen, en zelfs als, dan niet alles. Zoals een molen op Rotterdam Noord die een tijdlang waarschuwde dat er al zout door de pizzabloem zat.
We willen wel een keer graan laten malen van de boer waar ons paard staat (Die verbouwen graan, uien, suikerbieten, aardappel, groene asperges), en dan bij een van de molens hier in de stad, zodat we meel hebben dat hemelsbreed nog geen 15 kilometer heeft afgelegd.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.uniekhoorn
uniek, zoals ieder anderEfkes freagje:
Ben nou een meergranenbrood aan het kneden. Mooi, dat gaat allemaal wel lukken
Ga het vanavond nog afbakken, hoe bewaar ik het lekkerst tot morgen? gewoon open en bloot? theedoek erover?
En rijzen met folie? kan het niet beter met een iets vochtig doekje of is dat geen goed idee?
In de oven: met of zonder draaiend plateau?
Beter in een siliconen broodvorm of gewoon vloerbrood/.
[ Bericht 8% gewijzigd door uniekhoorn op 10-10-2015 19:28:24 ]Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequillaBrood moet heel heet gebakken worden, volgens mij kan siliconen niet zo hoog dus ik zou kiezen voor vloerbrood.
Ik heb een soort badmutsjes van Toppitz die ik steeds hergebruik, maar officieel schijnt de natte theedoek de beste manier te zijn om deeg af te dekken tijdens rijs. http://www.toppits.nl/detail_d1_produkt_nl,2096,531.html
Forum Opties Forumhop: Hop naar: