wow, wat gaaf om daar een keer gegeten te hebben! Wat was de gelegenheid? En wat leuk dat de koks het eten ook zelf uitserveren.quote:Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wanneer?
Lunch 12 september
Wat at je ?
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Een aantal gangen food porn:
[knipje]
Kosten
Heel heel veel
Cijfer
9
Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.quote:
25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
wow, wat gaaf om daar een keer gegeten te hebben! Wat was de gelegenheid? En wat leuk dat de koks het eten ook zelf uitserveren.
Cool.quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:48 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
Tof,quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.quote:Op dinsdag 15 september 2015 14:14 schreef habitue het volgende:
[..]
Tof,
Vond je het het geld waard?
Ik vind het niet zo'n rare vraag hoor. Waarom altijd dat mysterieuze over geld...quote:Op dinsdag 15 september 2015 14:36 schreef joris4pinter het volgende:
[..]
Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.
Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
Eten ben ik inderdaad niet lyrisch over. Maar het is vooral de belevenis en sfeer die me toch een 9 doen geven. De ontvangst door het personeel, de kennis van de gastvrouw en de rondleiding achteraf maken dat het wel heel bijzonder was.quote:Op dinsdag 15 september 2015 15:12 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat een belevenis. Maar je geeft een 9 en ik zie je niet heel lyrisch over het eten...?
Grappig zeekomkommer. Die heb ik ooit een vast gehad, net een drol is dat.
Ah, vandaar dat het niet op de drol lijkt die ik ooit heb vastgehouden.quote:Op dinsdag 15 september 2015 15:39 schreef emmyemmy het volgende:
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel
lijken niet eens op elkaar
Bedankt voor de correctie.quote:Op dinsdag 15 september 2015 15:39 schreef emmyemmy het volgende:
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel
lijken niet eens op elkaar
En daarom ben ik er indertijd ook niet heengegaan. Een klein stemmetje zei mij dat dit niet een restaurant voor mij zou zijn en ik beter de culinaire reis aan mij voorbij kan laten gaan.quote:Op dinsdag 15 september 2015 14:36 schreef joris4pinter het volgende:
Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.
Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
tussen "je moet je niet aanstellen" en "go with the flow" zit een wereld van verschil.quote:Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef Coelho het volgende:
Dan betaal je een godsvermogen voor een lunch en krijg je te horen dat je je niet moet aanstellen als je iets niet lekker vindt.
Nou, het is wel een beetje vreemd. Het moet niet een gezelschap zijn waarbij 75% een heel lust-ik-niet-lijstje doorgeven maar als je toch iets echt echt niet lekker vind, dan zou je toch voor 450 euro per persoon mogen verwachten dat daar rekening mee wordt gehouden.quote:Op dinsdag 15 september 2015 19:13 schreef Prego het volgende:
[..]
tussen "je moet je niet aanstellen" en "go with the flow" zit een wereld van verschil.
'Niet lekker vinden' kan heel veel dingen zijn, en juist in zo'n restaurant doen ze erg bijzondere dingen met smaken. Als het goed is tenminste . Ik kan me prima voorstellen dat iets wat je niet lekker vindt verwerkt in een gerecht toch prima smaakt. Of als het anders bereidt wordt, als mensen zeggen dat ze niet van garnalen houden bedoelen ze vaak vooral de 'structuur' en hebben ze geen problemen met kroepoek .quote:Op dinsdag 15 september 2015 19:16 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Nou, het is wel een beetje vreemd. Het moet niet een gezelschap zijn waarbij 75% een heel lust-ik-niet-lijstje doorgeven maar als je toch iets echt echt niet lekker vind, dan zou je toch voor 450 euro per persoon mogen verwachten dat daar rekening mee wordt gehouden.
Ferran Adria vriend van Bourdain?quote:Op dinsdag 15 september 2015 16:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
En daarom ben ik er indertijd ook niet heengegaan. Een klein stemmetje zei mij dat dit niet een restaurant voor mij zou zijn en ik beter de culinaire reis aan mij voorbij kan laten gaan.
Maar leuk Joris dat je het bezocht hebt om het toch te ervaren. Neem je mee voor later als je nog eens wilt mijmeren over waar je zoal apart hebt gegeten in je leven.
Ik ga i.i.g. volgende maand 2 restaurants, uit de Top 20 van de beste restaurants ter wereld, uitproberen. Kijken of het allemaal lukt in die korte periode. En om een sluier op te lichten: Eentje is zelfs een goede vriend van een bekende reizende tv kok die de meeste CUL liefhebbers leuk vinden vanwege de manier hoe hij al zijn culinaire tripjes overbrengt. Rara...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |