abonnement Unibet Coolblue
pi_156097401
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .



Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
pi_156101141
Waar?



Wanneer?
Lunch 12 september

Wat at je ?


Een aantal gangen food porn:
Plantjes uit het bos
Bloempjes
Garnalen
Zeeëgel
Zeeduivellever
Zwarte Knoflook met Mieren

Impressie
De ontvangst bij Noma is erg leuk. Iedereen stopt met werken, draait zich naar je toe en zegt je vriendelijk lachend gedag (Hi !). Wij zaten in de private dining room. Om die te bereiken moet je beneden door de keuken, buitenom langs de barbeques en dan de trap op naar boven. Kortom een hele tour langs allemaal vriendelijk groetende mensen. Boven werden we ontvangen door onze gastvrouw Tamara. Van te voren had ik van een aantal gasten de dieetwensen doorgestuurd. Tamara kwam bij iedereen langs om na te gaan of het echt medisch was of gewoon niet lekker. De mensen die een aantal dingen niet lekker vonden werden vriendelijk verzocht 'to go with the flow'. Na een glaasje champagne gedronken te hebben werden we verzocht te gaan zitten en kwamen alle gangen voorbij.

De opbouw van de gangen was erg goed, van besjes en blaadjes naar wat heftigere smaken van schelvislever, beenmerg en zwarte knoflook. Een aantal van ons verlangden toch naar een lap vlees. De combinatie van wijn en spijzen was briljant. Met name de gekoelde sake bij de plantjes en kruiden van de kust was memorabel. Bij een aantal gangen werden we uitgenodigd deze lekker met de vingers op te peuzelen. Niet alle gerechten waren even briljant. Enkele van ons vonden dat over de hele linie genomen er een sterk accent lag op de zuurtjes.

Na afloop van het diner werden we door de sous chef rondgeleid in de keuken en de R&D kitchen. Hier werd ons het concept duidelijker. Er is geen scheidingslijn tussen keuken en bediening. Degene die het gerecht maakt serveert het ook. Er zijn geen aparte stations in de keuken (warm/koud/sauzen/pattiserie). Iedereen is overal bij betrokken. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en creativiteit.

Kosten
Heel heel veel

Cijfer
9

[ Bericht 0% gewijzigd door joris4pinter op 15-09-2015 16:16:12 ]
pi_156101269
OMG je was daar :o
_O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_156106051
Mieren? Als in zespotige beestjes? :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156106368
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 10:09 schreef joris4pinter het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Wanneer?
Lunch 12 september

Wat at je ?
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Een aantal gangen food porn:

[knipje]

Kosten
Heel heel veel

Cijfer
9
wow, wat gaaf om daar een keer gegeten te hebben! :o Wat was de gelegenheid? En wat leuk dat de koks het eten ook zelf uitserveren.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_156106428
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:33 schreef Isegrim het volgende:
Mieren? Als in zespotige beestjes? :)
Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
pi_156106496
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

wow, wat gaaf om daar een keer gegeten te hebben! :o Wat was de gelegenheid? En wat leuk dat de koks het eten ook zelf uitserveren.
25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
pi_156106497
Dan betaal je een godsvermogen voor een lunch en krijg je te horen dat je je niet moet aanstellen als je iets niet lekker vindt. Da's toch een andere benadering als bij bv De Librije (waar ik volgende week mijn 10-jarig huwelijk ga vieren *O* ) waar je netjes gevraagd wordt naar eetwensen waar ze rekening mee mogen houden.
  dinsdag 15 september 2015 @ 13:50:30 #10
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156106498
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:48 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

Jawel, smaken naar lemongrass. En bij Noma gebruiken ze alleen lokale producten dus citroen kan niet in een gerecht. Voor een frisse zure smaak gebruiken ze dus mieren.
Cool. _O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156107114
quote:
12s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

25 jarig bestaan van mijn jaarclub. We hebben dus een poosje kunnen sparen.
Tof, :)

Vond je het het geld waard?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156107679
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:14 schreef habitue het volgende:

[..]

Tof, :)

Vond je het het geld waard?
Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.

Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
pi_156108286
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:36 schreef joris4pinter het volgende:

[..]

Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.

Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
Ik vind het niet zo'n rare vraag hoor. Waarom altijd dat mysterieuze over geld...
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156108494
Wat een belevenis. Maar je geeft een 9 en ik zie je niet heel lyrisch over het eten...?

Grappig zeekomkommer. Die heb ik ooit een vast gehad, net een drol is dat.
pi_156109187
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:12 schreef bloodymary1 het volgende:
Wat een belevenis. Maar je geeft een 9 en ik zie je niet heel lyrisch over het eten...?

Grappig zeekomkommer. Die heb ik ooit een vast gehad, net een drol is dat.
Eten ben ik inderdaad niet lyrisch over. Maar het is vooral de belevenis en sfeer die me toch een 9 doen geven. De ontvangst door het personeel, de kennis van de gastvrouw en de rondleiding achteraf maken dat het wel heel bijzonder was.
pi_156109388
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel

lijken niet eens op elkaar :)
pi_156109691
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:39 schreef emmyemmy het volgende:
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel

lijken niet eens op elkaar :)
Ah, vandaar dat het niet op de drol lijkt die ik ooit heb vastgehouden.
pi_156110433
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 15:39 schreef emmyemmy het volgende:
See urchin is geen zeekomkommer maar een zee egel

lijken niet eens op elkaar :)
Bedankt voor de correctie.
pi_156110781
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:36 schreef joris4pinter het volgende:

Ik sprak een keer een Belgische en die vertelde me dat dat een typisch Nederlandse uitdrukking is die ze in Belgie niet snappen.

Maar als je het zo op de man af vraagt.... nee het was de EUR 450 niet waard.
En daarom ben ik er indertijd ook niet heengegaan. Een klein stemmetje zei mij dat dit niet een restaurant voor mij zou zijn en ik beter de culinaire reis aan mij voorbij kan laten gaan.

Maar leuk Joris dat je het bezocht hebt om het toch te ervaren. Neem je mee voor later als je nog eens wilt mijmeren over waar je zoal apart hebt gegeten in je leven.

Ik ga i.i.g. volgende maand 2 restaurants, uit de Top 20 van de beste restaurants ter wereld, uitproberen. Kijken of het allemaal lukt in die korte periode. En om een sluier op te lichten: Eentje is zelfs een goede vriend van een bekende reizende tv kok die de meeste CUL liefhebbers leuk vinden vanwege de manier hoe hij al zijn culinaire tripjes overbrengt. O-) Rara...

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 15-09-2015 16:38:16 ]
  dinsdag 15 september 2015 @ 16:33:18 #20
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156110880
Zit Osteria Francescana erbij? Daar wil ik zo graag heen! O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156116072
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 13:50 schreef Coelho het volgende:
Dan betaal je een godsvermogen voor een lunch en krijg je te horen dat je je niet moet aanstellen als je iets niet lekker vindt.
tussen "je moet je niet aanstellen" en "go with the flow" zit een wereld van verschil.
pi_156116175
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 19:13 schreef Prego het volgende:

[..]

tussen "je moet je niet aanstellen" en "go with the flow" zit een wereld van verschil.
Nou, het is wel een beetje vreemd. Het moet niet een gezelschap zijn waarbij 75% een heel lust-ik-niet-lijstje doorgeven maar als je toch iets echt echt niet lekker vind, dan zou je toch voor 450 euro per persoon mogen verwachten dat daar rekening mee wordt gehouden.
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:29:58 #23
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_156119775
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2015 19:16 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Nou, het is wel een beetje vreemd. Het moet niet een gezelschap zijn waarbij 75% een heel lust-ik-niet-lijstje doorgeven maar als je toch iets echt echt niet lekker vind, dan zou je toch voor 450 euro per persoon mogen verwachten dat daar rekening mee wordt gehouden.
'Niet lekker vinden' kan heel veel dingen zijn, en juist in zo'n restaurant doen ze erg bijzondere dingen met smaken. Als het goed is tenminste :P. Ik kan me prima voorstellen dat iets wat je niet lekker vindt verwerkt in een gerecht toch prima smaakt. Of als het anders bereidt wordt, als mensen zeggen dat ze niet van garnalen houden bedoelen ze vaak vooral de 'structuur' en hebben ze geen problemen met kroepoek ;).
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:35:39 #24
256666 leeell
I know you're lonely
pi_156120070
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 september 2015 16:29 schreef Iwanius het volgende:

[..]

En daarom ben ik er indertijd ook niet heengegaan. Een klein stemmetje zei mij dat dit niet een restaurant voor mij zou zijn en ik beter de culinaire reis aan mij voorbij kan laten gaan.

Maar leuk Joris dat je het bezocht hebt om het toch te ervaren. Neem je mee voor later als je nog eens wilt mijmeren over waar je zoal apart hebt gegeten in je leven.

Ik ga i.i.g. volgende maand 2 restaurants, uit de Top 20 van de beste restaurants ter wereld, uitproberen. Kijken of het allemaal lukt in die korte periode. En om een sluier op te lichten: Eentje is zelfs een goede vriend van een bekende reizende tv kok die de meeste CUL liefhebbers leuk vinden vanwege de manier hoe hij al zijn culinaire tripjes overbrengt. O-) Rara...
Ferran Adria vriend van Bourdain?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 15 september 2015 @ 20:42:53 #25
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156120473
Bourdain, afragmateriaal dat man :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')