abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_158314038
Mosselen vond ik vroeger lekker, en ze lijken me nog steeds lekker, maar ik vind het vlees er altijd zo onsmakelijk uitzien, en het idee dat je zo'n beestje in z'n geheel opeet :P Vind ik jammer dat ik me daar zo moeilijk overheen kan zetten.
pi_158314425
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 20:10 schreef emmyemmy het volgende:
Mosselen vond ik vroeger lekker, en ze lijken me nog steeds lekker, maar ik vind het vlees er altijd zo onsmakelijk uitzien, en het idee dat je zo'n beestje in z'n geheel opeet :P Vind ik jammer dat ik me daar zo moeilijk overheen kan zetten.
Gebakken of gegratineerde mosselen proberen. :9.
Karma is a fucking bitch.
pi_158319419
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
Goeie, Noa!
Ze zien er in ieder geval wel uit zoals ik ze wil eten, zacht en romig ipv overgaar en oranje.
Ja, mij ook. Maar laten we wel wezen jongens Golfer heeft er gegeten en niet wij en die is qua Oosterse smaken ook niet helemaal op zijn achterhoofd gevallen als het smaken betreft. Dus gaan we er voorlopig vanuit uit dat Golfer het bij het rechte eind heeft qua beoordeling.

Maar wat Robin zegt. Visueel ( en ja ik weet dat zegt vaak ook niet alles) ziet het er wel qua bereiding behoorlijk tot goed uit. Anderzijds had ik vooraf ook mijn bedenkingen toen ik hoorde dat die Jaspers deze toko zou gaan openen. Gewoon omdat ik Jaspers helemaal geen chefkok vind maar een gewone kok die een beetje veel hype kreeg en op tv tot het irritante toe zijn collega napraat met zijn "zuurtje en zoetje" gebral.
  donderdag 17 december 2015 @ 23:21:23 #214
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158319855
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 17 december 2015 @ 23:42:16 #215
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158320537
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 23:21 schreef MutedFaith het volgende:
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
Hij heeft in Amsterdam ook nog een andere tent. Een BBQ-restaurant. Hij is tegenwoordig meer uitbater dan kok, voor zover hij ooit echt kok is geweest.

Maar deze toko van hem hinkt op teveel gedachten. Hij had het beter kunnen houden bij de keuken waar hij wel verstand van heeft: de Vietnamese.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158320550
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 23:21 schreef MutedFaith het volgende:
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
Jaspers is vooral bekend geworden een hele tijd geleden vanwege het feit dat hij een boek schreef genaamd Smart Cooking dat voor culinaire begrippen in Nederland toen vrij 'nieuw' was. Dat is vervolgens als een soort 'bijbel' gezien door sommige culfoodies die het als de nieuwe weg zagen die de kookkunst in Nederland zou moeten inslaan (gelul want dat smart cooking heeft hij gewoon gejat uit het buitenland van andere topkoks die dit al langer deden en waar ik het van ken.)

Maar Jaspers is meer een schrijver dan een echte chefkok of kok maar vanwege zijn omvang en imposant figuur ( nou...hij is gewoon dik,vettig!,kwabbig) en het constant opduiken bij de grote Robert Kranenborg werd Jaspers dus vanzelf ineens ook een 'belangrijk' iemand in de Nederlandse culinaire wereld.(meeliften op andermans populariteit/succes) Nou sorry,maar dan vind ik je geen echte kok. Meer het type 'Joop Braakhekke' alhoewel die meer een echte uitbater/ondernemer is dan kok.

Ik zal verder niet verklappen wat een aantal sterrenchefs echt van Julius Jaspers vinden maar dat zit niet ver van wat ik schuingedrukt in het tweede deel van mijn tekst opsomde.

Een andere kok die ik vaak "de horzel"noem is Alain Caron. Die duikt ook graag overal bij op en met name bij de echte grote sterren chef-koks alsof hij tot hun selecte klasse behoort. Hij wordt ook zelden tot nooit uitgenodigd maar weet zich wel vaak op te dringen bij openingen door met iemand mee te komen die wel is uitgenodigd. Hij zorgt dan ook altijd dat hij de hele avond in de buurt van de grote chef-koks staat en begint hij weer met zijn riedel toen hij in Parijs met de grote die en die chef-kok werkte tot aan de President van Frankrijk toe. Het mooiste was dat hij ooit een simpele steaktartaar zou gaan bereiden (zijn specialiteit) in de keuken van een sterrenchef en toen hij het voorschotelde alle aanwezige sterrenkoks na 1 hap hun bordje neerlegde met de mededeling: "Apart Alain" en snel een slok van hun glas namen en verder gingen waarmee ze bezig waren.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2015 23:45:06 ]
pi_158321660
quote:
6s.gif Op donderdag 17 december 2015 23:42 schreef Iwanius het volgende:
Jaspers
Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 18 december 2015 @ 00:55:36 #218
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158321881
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 00:42 schreef Bart2002 het volgende:

Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
:? :? :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158322028
Chinezen die de Nikkei-index in de gaten houden :')
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_158322093
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 00:42 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
Van mij had het nog wel wat uitgebreider gekund. :P Ik haat die papzak.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_158335914
In het kader van sterrententen tot snackbars, vroeg ik mij af wie een echt goed en authentiek (lees pittig) Thais restaurant in Den Haag kent?
pi_158337889
Waar: Hotel New York - Rotterdam
Wanneer: Vanmiddag
Kosten: 7,75 euro voor het eten.
Cijfer: 4

We gingen met de klas ergens lunchen om het jaar af te sluiten. Ik stond niet echt te springen om Hotel New York, ik heb er kort in de keuken gewerkt. Maar okay, een nieuwe kans.

Ik zag iets (voor mij) nieuws op de kaart staan, deze pulled pork:


Pulled pork kan bij niet snel fout gaan. Maar dit was echt een nachtmerrie. Het vlees was droog en muf van smaak. Er was geen koolsla, wel wat blaadjes normaal sla en twee plakjes tomaat. Bij gefrituurde uienringen verwachte ik mooie door beslag gehaalde en gefrituurde uienringen. In plaats daarvan zaten er wat zwarte stukjes ui door de pulled pork.

En ik zal ook wel niet begrepen hebben wat een "open sandwich" is, maar dit was gewoon een normale dubbele boterham en niet twee open belegde boterhammen.

Prachtige locatie en de bediening was zowaar ook een keer snel en oplettend. Maar als je zelfs een simpele boterham zo erg kunt verpesten, weet ik weer waarom ik er niet ga eten.
pi_158337940
Hotel New York is bedroevend inderdaad. Zo vreselijk zonde van de locatie...
pi_158340323
Wat jammer Myra -O-
pi_158340473
De laatste keer dat ik er binnen liep (personeelsuitje...) was het eerste dat ik rook een overweldigende geur van drie dagen oude vis. Ik snap niet dat niet iedereen direct rechtsomkeert maakte. :X
  zondag 20 december 2015 @ 13:36:59 #226
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158377830
Wanneer: 19 december 2015
Waar: Rijks Restaurant Amsterdam.
Wat en hoe:

We wilden hier al een paar maanden geleden eten en hadden daarvoor gereserveerd, maar men had een dubbelboeking gedaan en dus werd onze reservering destijds door het Rijks geannuleerd met de toezegging dat wanneer wij opnieuw een keer zouden willen reserveren we dan als welkom een glas champagne van het huis zouden krijgen.
Nu dus, ter gelegenheid van mijn verjaardag opnieuw gereserveerd bij dit in de vernieuwde Philipsvleugel van het Rijksmuseum gesitueerde restaurant. Prachtige plek en ook mooi strak ingericht door Paul Linse (architect bekend ook van o.a. het nieuwe NS station in Rotterdam). Totaal is er plaats voor ca. 140 gasten. Het Rijks is een joint venture van het Rijksmuseum en de Vermaatgroep en is nu ruim 1 jaar open en heeft de ambitie om 1 van de beste restaurants van Nederland te worden. De keukenbrigade in de open keuken staat onder leiding van Joris Bijdendijk (voorheen sterrenrestaurant Bridges).



De kaart bestaat uit een aantal a la carte gerechten en een 6-gangen Rijksmenu, daarnaast staan er een paar specialiteiten op de kaart, zoals snoekbaars en ribeye van drooggerijpte Simmetaler of Gasconnerund. De a la carte Rijksgerechten zijn kleine gerechtjes die, wanneer je er 3 of 4 nuttigt toch een complete maaltijd hebt.
Wij werden vol egards ontvangen en werden de hele avond in de watten gelegd door de gerant, Jack.
Zoals beloofd begonnen we met een glas van de huis-champagne, een Delamotte brut. Lekkere frisse en fruitige champagne.


Amuses:
Bij binnenkomst stond al een amuse op tafel, alhoewel we die in eerste instantie niet als amuse herkenden en dachten dat het decoratie was. Wat groene bladeren op een boomstronkje. Het bleek echter dus een amuse te zijn, namelijk koolrabi-bladeren in tempurabeslag gebakken en besprenkeld met sushi-azijn:

De volgende amuse was een schuim van oester en champagne met radijs en zeewier en besprenkeld met maanzaad:


Uiteraard stond er ook lekker brood met boter op tafel en gratis lekker koel water. We besloten om bij de maaltijd een fles Eradus, Sauvignon Blanc 2014 uit Nieuw Zeeland te nemen, Een werkelijk heerlijke geurige wijn, vol met fruittonen.

Daarna namen we elk een aantal losse a la carte gerechten.
Gerecht 1.
Bluezz nam de in zoutkorst gepofte biet met mosterd, bindsla en karnemelk:


Voor mij de geroosterde langoustinestaart met speltvlokken, foreleitjes, tartaar van rauwe langoustine en een currycrème:


Gerecht 2.
Voor Bluezzzeeduivelwang met een peterseliesaus, hazelnootjes, spruitjes en een kervelknolpuree. Hier was een klein foutje door de keuken gemaakt, want 1 van de wangetjes was nog rauw van binnen. Dat uiteraard aan de bediening gemeld en dat werd later op een prima wijze gecompenseerd:


Voor mij de kabeljauw met kokkels, zeewierboter en komkommer:


3e gerecht.
Voor Bluezz de shortrib met granola en zilveruitjes en een jus getrokken van aardappels. Heerlijk!


Ik nam de geroosterde eendenborst met potimaron (een pompoensoort), boekweit en pistache met een balkenbrij gemaakt van eend. Ook erg smakelijk en bijzonder, vooral die balkenbrij.


Desserts.
We sloten in stijl af met 2 overheerlijke desserts.
Voor B. gezouten karamel met een cacaosorbet, pinda's en gepofte rijst met daarbij een 'bouillon' van karamel.


En voor mij was er 'chocolade whisky on the rocks': valrhona chocolade, Millstone whisky en tonkaboonijs.


Als compensatie voor het foutje met de zeeduivelwangen kregen we de dessertwijn gratis van het huis, een prima bij de desserts passende Sauterne, chateau Simon uit de Barsac.

Al met al een heerlijke ervaring. Alle gerechten liefdevol en goed smaakvol klaargemaakt, Een prachtige omgeving en prima bediening. Het wachten is op de Michelinsterren die ongetwijfeld zullen gaan volgen.

Totaal waren we (inclusief de gratis drankjes) 162,50 kwijt.

Prijs-kwaliteit: 9!

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 20-12-2015 15:27:09 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158378170
Dat ziet er goed uit ^O^
  zondag 20 december 2015 @ 14:10:53 #228
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158378523
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 13:55 schreef Prego het volgende:
Dat ziet er goed uit ^O^
Ja dit! Aanrader zo te zien :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158378770
Oh, wauw.
Karma is a fucking bitch.
pi_158380114
Dat ziet er zeker heel goed uit, hopelijk niet al te lang de decoratie laten staan;-) Die oester ziet er heel magisch uit ( al la El Bulli).
  zondag 20 december 2015 @ 15:19:38 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158380421
Ziet er inderdaad lekker uit allemaal.
Een dingetje, dat zijn geen sesamzaadjes op je oester, ik denk dat het maanzaad is.
  zondag 20 december 2015 @ 15:26:38 #232
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158380571
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2015 15:19 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er inderdaad lekker uit allemaal.
Een dingetje, dat zijn geen sesamzaadjes op je oester, ik denk dat het maanzaad is.
Je hebt helemaal gelijk. Ik verander het even in de tekst.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zondag 20 december 2015 @ 16:00:05 #233
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_158381550
Waar? Hokkai Kitchen Food Fair te IJmuiden.
Hokkai Kitchen kan je normaal gesproken alleen afhalen, maar voor het eerst organiseerden ze een Food Fair in een vishal achter hun verkoopzaak.

Wanneer? 20 december.
Wat at je? Sushi, Sashimi, krabkroketten, inktvisballetjes, gefrituurde garnalen, Wagyu beef steer. De meeste dingen werden voor je neus klaargemaakt.
Impressie? ene foto zonder flits en de ander met :P




Sushi en Sashimi waren erg lekker net zoals wagyu beef steer. Er waren constant koks aan het koken en de sushi aan het klaarmaken. Het was heerlijk, goede vis en lekkere rijst. De garnalen waren ook lekker, zeer lekker korstje.

Kosten? Je betaalde 3e per muntje. In de voorverkoop kreeg je vier muntjes voor de prijs van 3. Sushi in dit bakje, krabkroketten, Sashimi waren twee muntjes, de wagyu steer 3, inktvisballetjes 1. Samen 2 glazen sake a 1,5 muntje heb ik voor 12 muntjes gegeten.

Cijfer? Een dikke 8. Deze Japanner is op alle fronten beter dan Minato Mirai. Ze leveren ook aan vele Japanse zaken in Europa, ze hebben alleen zelf geen eigen restaurant.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 22 december 2015 @ 21:27:05 #234
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158449206
Gegeten bij Holy Smoke in Rotterdam. Iwanius gaf het een paar maanden terug een zesje, ik geef het een vier. De steak was taai en "melig" (de structuur klopt niet, ik weet niet waar dat door komt, heb het wel eens vaker), mijn porkchop was uberdroog en stug. Op de frieten brak ik bijna mijn tanden en leken wel voor een derde keer gefrituurd of 2 uur onder een salamander te hebben gelegen. De gegrilde groenten smaakten naar water en/of karton (stukken mais, schijfjes bleke courgette en bruine asperges).

Het enige voordeel is dat het ook niet erg duur is, maar toch het geld niet waard.
Jammer, zo'n beperkte kaart en dat zelfs niet goed kunnen bereiden. Denk dat je beter terecht kunt bij de eerste de beste shoarmatent.
  dinsdag 22 december 2015 @ 21:29:05 #235
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158449311
Bedoel je die leverachtige melige structuur die verkeerde deel rundvlees/steak soms heeft?
Jammer zegz kan zo lekker zijn....
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 22 december 2015 @ 21:33:25 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158449560
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 december 2015 21:29 schreef Molo het volgende:
Bedoel je die leverachtige melige structuur die verkeerde deel rundvlees/steak soms heeft?
Jammer zegz kan zo lekker zijn....
Ja, precies dat. Wat is dat?
pi_158449643
Echt zonde van die leuke locatie.
  dinsdag 22 december 2015 @ 22:03:03 #238
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_158451002
quote:
14s.gif Op zondag 20 december 2015 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 19 december 2015
Waar: Rijks Restaurant Amsterdam.
Wat en hoe:

We wilden hier al een paar maanden geleden eten en hadden daarvoor gereserveerd, maar men had een dubbelboeking gedaan en dus werd onze reservering destijds door het Rijks geannuleerd met de toezegging dat wanneer wij opnieuw een keer zouden willen reserveren we dan als welkom een glas champagne van het huis zouden krijgen.
Nu dus, ter gelegenheid van mijn verjaardag opnieuw gereserveerd bij dit in de vernieuwde Philipsvleugel van het Rijksmuseum gesitueerde restaurant. Prachtige plek en ook mooi strak ingericht door Paul Linse (architect bekend ook van o.a. het nieuwe NS station in Rotterdam). Totaal is er plaats voor ca. 140 gasten. Het Rijks is een joint venture van het Rijksmuseum en de Vermaatgroep en is nu ruim 1 jaar open en heeft de ambitie om 1 van de beste restaurants van Nederland te worden. De keukenbrigade in de open keuken staat onder leiding van Joris Bijdendijk (voorheen sterrenrestaurant Bridges).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De kaart bestaat uit een aantal a la carte gerechten en een 6-gangen Rijksmenu, daarnaast staan er een paar specialiteiten op de kaart, zoals snoekbaars en ribeye van drooggerijpte Simmetaler of Gasconnerund. De a la carte Rijksgerechten zijn kleine gerechtjes die, wanneer je er 3 of 4 nuttigt toch een complete maaltijd hebt.
Wij werden vol egards ontvangen en werden de hele avond in de watten gelegd door de gerant, Jack.
Zoals beloofd begonnen we met een glas van de huis-champagne, een Delamotte brut. Lekkere frisse en fruitige champagne.
[ afbeelding ]

Amuses:
Bij binnenkomst stond al een amuse op tafel, alhoewel we die in eerste instantie niet als amuse herkenden en dachten dat het decoratie was. Wat groene bladeren op een boomstronkje. Het bleek echter dus een amuse te zijn, namelijk koolrabi-bladeren in tempurabeslag gebakken en besprenkeld met sushi-azijn:
[ afbeelding ]
De volgende amuse was een schuim van oester en champagne met radijs en zeewier en besprenkeld met maanzaad:
[ afbeelding ]

Uiteraard stond er ook lekker brood met boter op tafel en gratis lekker koel water. We besloten om bij de maaltijd een fles Eradus, Sauvignon Blanc 2014 uit Nieuw Zeeland te nemen, Een werkelijk heerlijke geurige wijn, vol met fruittonen.

Daarna namen we elk een aantal losse a la carte gerechten.
Gerecht 1.
Bluezz nam de in zoutkorst gepofte biet met mosterd, bindsla en karnemelk:
[ afbeelding ]

Voor mij de geroosterde langoustinestaart met speltvlokken, foreleitjes, tartaar van rauwe langoustine en een currycrème:
[ afbeelding ]

Gerecht 2.
Voor Bluezzzeeduivelwang met een peterseliesaus, hazelnootjes, spruitjes en een kervelknolpuree. Hier was een klein foutje door de keuken gemaakt, want 1 van de wangetjes was nog rauw van binnen. Dat uiteraard aan de bediening gemeld en dat werd later op een prima wijze gecompenseerd:
[ afbeelding ]

Voor mij de kabeljauw met kokkels, zeewierboter en komkommer:
[ afbeelding ]

3e gerecht.
Voor Bluezz de shortrib met granola en zilveruitjes en een jus getrokken van aardappels. Heerlijk!
[ afbeelding ]

Ik nam de geroosterde eendenborst met potimaron (een pompoensoort), boekweit en pistache met een balkenbrij gemaakt van eend. Ook erg smakelijk en bijzonder, vooral die balkenbrij.
[ afbeelding ]

Desserts.
We sloten in stijl af met 2 overheerlijke desserts.
Voor B. gezouten karamel met een cacaosorbet, pinda's en gepofte rijst met daarbij een 'bouillon' van karamel.
[ afbeelding ]

En voor mij was er 'chocolade whisky on the rocks': valrhona chocolade, Millstone whisky en tonkaboonijs.
[ afbeelding ]

Als compensatie voor het foutje met de zeeduivelwangen kregen we de dessertwijn gratis van het huis, een prima bij de desserts passende Sauterne, chateau Simon uit de Barsac.

Al met al een heerlijke ervaring. Alle gerechten liefdevol en goed smaakvol klaargemaakt, Een prachtige omgeving en prima bediening. Het wachten is op de Michelinsterren die ongetwijfeld zullen gaan volgen.

Totaal waren we (inclusief de gratis drankjes) 162,50 kwijt.

Prijs-kwaliteit: 9!
Dit restaurant staat al op mijn lijstje sinds hoorde dat Joris Bijdendijk hier heen was gegaan O+ Ziet er echt heerlijk en doordacht uit :9
吴 曼 迪
pi_158593006
quote:
14s.gif Op zondag 20 december 2015 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 19 december 2015
Waar: Rijks Restaurant Amsterdam.
Wat en hoe:

We wilden hier al een paar maanden geleden eten en hadden daarvoor gereserveerd, maar men had een dubbelboeking gedaan en dus werd onze reservering destijds door het Rijks geannuleerd met de toezegging dat wanneer wij opnieuw een keer zouden willen reserveren we dan als welkom een glas champagne van het huis zouden krijgen.
Nu dus, ter gelegenheid van mijn verjaardag opnieuw gereserveerd bij dit in de vernieuwde Philipsvleugel van het Rijksmuseum gesitueerde restaurant. Prachtige plek en ook mooi strak ingericht door Paul Linse (architect bekend ook van o.a. het nieuwe NS station in Rotterdam). Totaal is er plaats voor ca. 140 gasten. Het Rijks is een joint venture van het Rijksmuseum en de Vermaatgroep en is nu ruim 1 jaar open en heeft de ambitie om 1 van de beste restaurants van Nederland te worden. De keukenbrigade in de open keuken staat onder leiding van Joris Bijdendijk (voorheen sterrenrestaurant Bridges).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De kaart bestaat uit een aantal a la carte gerechten en een 6-gangen Rijksmenu, daarnaast staan er een paar specialiteiten op de kaart, zoals snoekbaars en ribeye van drooggerijpte Simmetaler of Gasconnerund. De a la carte Rijksgerechten zijn kleine gerechtjes die, wanneer je er 3 of 4 nuttigt toch een complete maaltijd hebt.
Wij werden vol egards ontvangen en werden de hele avond in de watten gelegd door de gerant, Jack.
Zoals beloofd begonnen we met een glas van de huis-champagne, een Delamotte brut. Lekkere frisse en fruitige champagne.
[ afbeelding ]

Amuses:
Bij binnenkomst stond al een amuse op tafel, alhoewel we die in eerste instantie niet als amuse herkenden en dachten dat het decoratie was. Wat groene bladeren op een boomstronkje. Het bleek echter dus een amuse te zijn, namelijk koolrabi-bladeren in tempurabeslag gebakken en besprenkeld met sushi-azijn:
[ afbeelding ]
De volgende amuse was een schuim van oester en champagne met radijs en zeewier en besprenkeld met maanzaad:
[ afbeelding ]

Uiteraard stond er ook lekker brood met boter op tafel en gratis lekker koel water. We besloten om bij de maaltijd een fles Eradus, Sauvignon Blanc 2014 uit Nieuw Zeeland te nemen, Een werkelijk heerlijke geurige wijn, vol met fruittonen.

Daarna namen we elk een aantal losse a la carte gerechten.
Gerecht 1.
Bluezz nam de in zoutkorst gepofte biet met mosterd, bindsla en karnemelk:
[ afbeelding ]

Voor mij de geroosterde langoustinestaart met speltvlokken, foreleitjes, tartaar van rauwe langoustine en een currycrème:
[ afbeelding ]

Gerecht 2.
Voor Bluezzzeeduivelwang met een peterseliesaus, hazelnootjes, spruitjes en een kervelknolpuree. Hier was een klein foutje door de keuken gemaakt, want 1 van de wangetjes was nog rauw van binnen. Dat uiteraard aan de bediening gemeld en dat werd later op een prima wijze gecompenseerd:
[ afbeelding ]

Voor mij de kabeljauw met kokkels, zeewierboter en komkommer:
[ afbeelding ]

3e gerecht.
Voor Bluezz de shortrib met granola en zilveruitjes en een jus getrokken van aardappels. Heerlijk!
[ afbeelding ]

Ik nam de geroosterde eendenborst met potimaron (een pompoensoort), boekweit en pistache met een balkenbrij gemaakt van eend. Ook erg smakelijk en bijzonder, vooral die balkenbrij.
[ afbeelding ]

Desserts.
We sloten in stijl af met 2 overheerlijke desserts.
Voor B. gezouten karamel met een cacaosorbet, pinda's en gepofte rijst met daarbij een 'bouillon' van karamel.
[ afbeelding ]

En voor mij was er 'chocolade whisky on the rocks': valrhona chocolade, Millstone whisky en tonkaboonijs.
[ afbeelding ]

Als compensatie voor het foutje met de zeeduivelwangen kregen we de dessertwijn gratis van het huis, een prima bij de desserts passende Sauterne, chateau Simon uit de Barsac.

Al met al een heerlijke ervaring. Alle gerechten liefdevol en goed smaakvol klaargemaakt, Een prachtige omgeving en prima bediening. Het wachten is op de Michelinsterren die ongetwijfeld zullen gaan volgen.

Totaal waren we (inclusief de gratis drankjes) 162,50 kwijt.

Prijs-kwaliteit: 9!
Leuk recensie en ziet er veel belovend uit. :s)
  maandag 28 december 2015 @ 11:23:44 #240
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158596106
In 010 nieuws: Oliebollentest is uit. Beste bollen in Spijkenisse, Richard Visser op 4, en de toko aan het einde van mijn straat op 5. Mooi.

010 vraagje: vriendin heeft trek in falafel, wat is de beste falafel met salad bar tent in 010?
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')