Gebakken of gegratineerde mosselen proberen.quote:Op donderdag 17 december 2015 20:10 schreef emmyemmy het volgende:
Mosselen vond ik vroeger lekker, en ze lijken me nog steeds lekker, maar ik vind het vlees er altijd zo onsmakelijk uitzien, en het idee dat je zo'n beestje in z'n geheel opeetVind ik jammer dat ik me daar zo moeilijk overheen kan zetten.
Ja, mij ook. Maar laten we wel wezen jongens Golfer heeft er gegeten en niet wij en die is qua Oosterse smaken ook niet helemaal op zijn achterhoofd gevallen als het smaken betreft. Dus gaan we er voorlopig vanuit uit dat Golfer het bij het rechte eind heeft qua beoordeling.quote:Op donderdag 17 december 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
Goeie, Noa!
Ze zien er in ieder geval wel uit zoals ik ze wil eten, zacht en romig ipv overgaar en oranje.
Hij heeft in Amsterdam ook nog een andere tent. Een BBQ-restaurant. Hij is tegenwoordig meer uitbater dan kok, voor zover hij ooit echt kok is geweest.quote:Op donderdag 17 december 2015 23:21 schreef MutedFaith het volgende:
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
Jaspers is vooral bekend geworden een hele tijd geleden vanwege het feit dat hij een boek schreef genaamd Smart Cooking dat voor culinaire begrippen in Nederland toen vrij 'nieuw' was. Dat is vervolgens als een soort 'bijbel' gezien door sommige culfoodies die het als de nieuwe weg zagen die de kookkunst in Nederland zou moeten inslaan (gelul want dat smart cooking heeft hij gewoon gejat uit het buitenland van andere topkoks die dit al langer deden en waar ik het van ken.)quote:Op donderdag 17 december 2015 23:21 schreef MutedFaith het volgende:
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
Bijzonder goede rant!quote:
quote:Op vrijdag 18 december 2015 00:42 schreef Bart2002 het volgende:
Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
Van mij had het nog wel wat uitgebreider gekund.quote:Op vrijdag 18 december 2015 00:42 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
Je hebt helemaal gelijk. Ik verander het even in de tekst.quote:Op zondag 20 december 2015 15:19 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er inderdaad lekker uit allemaal.
Een dingetje, dat zijn geen sesamzaadjes op je oester, ik denk dat het maanzaad is.
Ja, precies dat. Wat is dat?quote:Op dinsdag 22 december 2015 21:29 schreef Molo het volgende:
Bedoel je die leverachtige melige structuur die verkeerde deel rundvlees/steak soms heeft?
Jammer zegz kan zo lekker zijn....
Dit restaurant staat al op mijn lijstje sinds hoorde dat Joris Bijdendijk hier heen was gegaanquote:Op zondag 20 december 2015 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 19 december 2015
Waar: Rijks Restaurant Amsterdam.
Wat en hoe:
We wilden hier al een paar maanden geleden eten en hadden daarvoor gereserveerd, maar men had een dubbelboeking gedaan en dus werd onze reservering destijds door het Rijks geannuleerd met de toezegging dat wanneer wij opnieuw een keer zouden willen reserveren we dan als welkom een glas champagne van het huis zouden krijgen.
Nu dus, ter gelegenheid van mijn verjaardag opnieuw gereserveerd bij dit in de vernieuwde Philipsvleugel van het Rijksmuseum gesitueerde restaurant. Prachtige plek en ook mooi strak ingericht door Paul Linse (architect bekend ook van o.a. het nieuwe NS station in Rotterdam). Totaal is er plaats voor ca. 140 gasten. Het Rijks is een joint venture van het Rijksmuseum en de Vermaatgroep en is nu ruim 1 jaar open en heeft de ambitie om 1 van de beste restaurants van Nederland te worden. De keukenbrigade in de open keuken staat onder leiding van Joris Bijdendijk (voorheen sterrenrestaurant Bridges).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De kaart bestaat uit een aantal a la carte gerechten en een 6-gangen Rijksmenu, daarnaast staan er een paar specialiteiten op de kaart, zoals snoekbaars en ribeye van drooggerijpte Simmetaler of Gasconnerund. De a la carte Rijksgerechten zijn kleine gerechtjes die, wanneer je er 3 of 4 nuttigt toch een complete maaltijd hebt.
Wij werden vol egards ontvangen en werden de hele avond in de watten gelegd door de gerant, Jack.
Zoals beloofd begonnen we met een glas van de huis-champagne, een Delamotte brut. Lekkere frisse en fruitige champagne.
[ afbeelding ]
Amuses:
Bij binnenkomst stond al een amuse op tafel, alhoewel we die in eerste instantie niet als amuse herkenden en dachten dat het decoratie was. Wat groene bladeren op een boomstronkje. Het bleek echter dus een amuse te zijn, namelijk koolrabi-bladeren in tempurabeslag gebakken en besprenkeld met sushi-azijn:
[ afbeelding ]
De volgende amuse was een schuim van oester en champagne met radijs en zeewier en besprenkeld met maanzaad:
[ afbeelding ]
Uiteraard stond er ook lekker brood met boter op tafel en gratis lekker koel water. We besloten om bij de maaltijd een fles Eradus, Sauvignon Blanc 2014 uit Nieuw Zeeland te nemen, Een werkelijk heerlijke geurige wijn, vol met fruittonen.
Daarna namen we elk een aantal losse a la carte gerechten.
Gerecht 1.
Bluezz nam de in zoutkorst gepofte biet met mosterd, bindsla en karnemelk:
[ afbeelding ]
Voor mij de geroosterde langoustinestaart met speltvlokken, foreleitjes, tartaar van rauwe langoustine en een currycrème:
[ afbeelding ]
Gerecht 2.
Voor Bluezzzeeduivelwang met een peterseliesaus, hazelnootjes, spruitjes en een kervelknolpuree. Hier was een klein foutje door de keuken gemaakt, want 1 van de wangetjes was nog rauw van binnen. Dat uiteraard aan de bediening gemeld en dat werd later op een prima wijze gecompenseerd:
[ afbeelding ]
Voor mij de kabeljauw met kokkels, zeewierboter en komkommer:
[ afbeelding ]
3e gerecht.
Voor Bluezz de shortrib met granola en zilveruitjes en een jus getrokken van aardappels. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ik nam de geroosterde eendenborst met potimaron (een pompoensoort), boekweit en pistache met een balkenbrij gemaakt van eend. Ook erg smakelijk en bijzonder, vooral die balkenbrij.
[ afbeelding ]
Desserts.
We sloten in stijl af met 2 overheerlijke desserts.
Voor B. gezouten karamel met een cacaosorbet, pinda's en gepofte rijst met daarbij een 'bouillon' van karamel.
[ afbeelding ]
En voor mij was er 'chocolade whisky on the rocks': valrhona chocolade, Millstone whisky en tonkaboonijs.
[ afbeelding ]
Als compensatie voor het foutje met de zeeduivelwangen kregen we de dessertwijn gratis van het huis, een prima bij de desserts passende Sauterne, chateau Simon uit de Barsac.
Al met al een heerlijke ervaring. Alle gerechten liefdevol en goed smaakvol klaargemaakt, Een prachtige omgeving en prima bediening. Het wachten is op de Michelinsterren die ongetwijfeld zullen gaan volgen.
Totaal waren we (inclusief de gratis drankjes) 162,50 kwijt.
Prijs-kwaliteit: 9!
Leuk recensie en ziet er veel belovend uit.quote:Op zondag 20 december 2015 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 19 december 2015
Waar: Rijks Restaurant Amsterdam.
Wat en hoe:
We wilden hier al een paar maanden geleden eten en hadden daarvoor gereserveerd, maar men had een dubbelboeking gedaan en dus werd onze reservering destijds door het Rijks geannuleerd met de toezegging dat wanneer wij opnieuw een keer zouden willen reserveren we dan als welkom een glas champagne van het huis zouden krijgen.
Nu dus, ter gelegenheid van mijn verjaardag opnieuw gereserveerd bij dit in de vernieuwde Philipsvleugel van het Rijksmuseum gesitueerde restaurant. Prachtige plek en ook mooi strak ingericht door Paul Linse (architect bekend ook van o.a. het nieuwe NS station in Rotterdam). Totaal is er plaats voor ca. 140 gasten. Het Rijks is een joint venture van het Rijksmuseum en de Vermaatgroep en is nu ruim 1 jaar open en heeft de ambitie om 1 van de beste restaurants van Nederland te worden. De keukenbrigade in de open keuken staat onder leiding van Joris Bijdendijk (voorheen sterrenrestaurant Bridges).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De kaart bestaat uit een aantal a la carte gerechten en een 6-gangen Rijksmenu, daarnaast staan er een paar specialiteiten op de kaart, zoals snoekbaars en ribeye van drooggerijpte Simmetaler of Gasconnerund. De a la carte Rijksgerechten zijn kleine gerechtjes die, wanneer je er 3 of 4 nuttigt toch een complete maaltijd hebt.
Wij werden vol egards ontvangen en werden de hele avond in de watten gelegd door de gerant, Jack.
Zoals beloofd begonnen we met een glas van de huis-champagne, een Delamotte brut. Lekkere frisse en fruitige champagne.
[ afbeelding ]
Amuses:
Bij binnenkomst stond al een amuse op tafel, alhoewel we die in eerste instantie niet als amuse herkenden en dachten dat het decoratie was. Wat groene bladeren op een boomstronkje. Het bleek echter dus een amuse te zijn, namelijk koolrabi-bladeren in tempurabeslag gebakken en besprenkeld met sushi-azijn:
[ afbeelding ]
De volgende amuse was een schuim van oester en champagne met radijs en zeewier en besprenkeld met maanzaad:
[ afbeelding ]
Uiteraard stond er ook lekker brood met boter op tafel en gratis lekker koel water. We besloten om bij de maaltijd een fles Eradus, Sauvignon Blanc 2014 uit Nieuw Zeeland te nemen, Een werkelijk heerlijke geurige wijn, vol met fruittonen.
Daarna namen we elk een aantal losse a la carte gerechten.
Gerecht 1.
Bluezz nam de in zoutkorst gepofte biet met mosterd, bindsla en karnemelk:
[ afbeelding ]
Voor mij de geroosterde langoustinestaart met speltvlokken, foreleitjes, tartaar van rauwe langoustine en een currycrème:
[ afbeelding ]
Gerecht 2.
Voor Bluezzzeeduivelwang met een peterseliesaus, hazelnootjes, spruitjes en een kervelknolpuree. Hier was een klein foutje door de keuken gemaakt, want 1 van de wangetjes was nog rauw van binnen. Dat uiteraard aan de bediening gemeld en dat werd later op een prima wijze gecompenseerd:
[ afbeelding ]
Voor mij de kabeljauw met kokkels, zeewierboter en komkommer:
[ afbeelding ]
3e gerecht.
Voor Bluezz de shortrib met granola en zilveruitjes en een jus getrokken van aardappels. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ik nam de geroosterde eendenborst met potimaron (een pompoensoort), boekweit en pistache met een balkenbrij gemaakt van eend. Ook erg smakelijk en bijzonder, vooral die balkenbrij.
[ afbeelding ]
Desserts.
We sloten in stijl af met 2 overheerlijke desserts.
Voor B. gezouten karamel met een cacaosorbet, pinda's en gepofte rijst met daarbij een 'bouillon' van karamel.
[ afbeelding ]
En voor mij was er 'chocolade whisky on the rocks': valrhona chocolade, Millstone whisky en tonkaboonijs.
[ afbeelding ]
Als compensatie voor het foutje met de zeeduivelwangen kregen we de dessertwijn gratis van het huis, een prima bij de desserts passende Sauterne, chateau Simon uit de Barsac.
Al met al een heerlijke ervaring. Alle gerechten liefdevol en goed smaakvol klaargemaakt, Een prachtige omgeving en prima bediening. Het wachten is op de Michelinsterren die ongetwijfeld zullen gaan volgen.
Totaal waren we (inclusief de gratis drankjes) 162,50 kwijt.
Prijs-kwaliteit: 9!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |