Respectquote:
Dat moet je dan maar aan Ilja vragen die dat vandaag in de Slurp schreef.quote:Op woensdag 16 december 2015 00:31 schreef sirdanilot het volgende:
Respect![]()
Was het eten echt smerig? Wat was het precies?
quote:Op dinsdag 15 december 2015 17:40 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik begrijp ook niet dat iemand uberhaupt de moeite wil nemen zo een toko te bezoeken. Je weet dat het vaak hype en de naam alleen maar is, en je zelden of nooit bij dit soort toko's echte kwaliteit krijgt maar veelal de gebakken lucht van gehypt eten met de signatuur van de chefkok zoals in deze Jamie Oliver. Hij zet deze keten ook niet op om zogenaamd éerlijk voedsel aan de man te brengen. Dat is allemaal PR gelul. Hij wil gewoon ordinair flink cashen op goedkope arbeid en zijn naam. Meer niet.
[..]
Een restaurant om te huilen
[ afbeelding ]
Kalmpjes rolden onze wieltjes door de Côte d'Or, de goudkust van de Bourgogne, toen vanonder onze veiligheidsgordels een alarmerend geknor weerklonk. Eetlust. Ongelukkigerwijs op een uiterst ongeschikt moment: we bevonden ons in het duurste wijndorp ter wereld.
Er zat niets anders op. Het enige restaurant in de wijde omtrek was zo ijzingwekkend deftig dat het met dranghekken was afgezet.
[ afbeelding ]
De prijzen bleken opgevoerd tot astronomische hoogten, waardoor het vrijwel ledige restaurant uitsluitend werd bevolkt door rijke Chinezen.
Dit opende echter de mogelijkheid tot interessante psychologisch-antropologische beschouwingen. Van dichtbij konden wij bestuderen hoe de gefortuneerde oosterlingen, grote bellen Romanée-Conti achterover klokkend, via hun telefoons de Nikkei-index bijhielden.
[ afbeelding ]
Het openslaan van de 'Carte des Vins' was een ongekende ervaring die leidde tot wat in de medische wetenschap wordt omschreven als 'acute cardiac arrest'.
Na de mond-op-mond-beademing door de wijnboerenminnares vroegen we de serveuse bedremmeld om een flesje huisslurp.
[ afbeelding ]
De volgende belevenis betrof de cuisine. Die bleek afgestemd op het smaakpalet van de Oriëntaalse bezoekers.
Waardoor wij de keuze hadden tussen rauwe kwal in een saus van dwergpoedelurine (links) of reepjes hondenlulvoorhuid op een bedje van buffeltestikels (rechts).
[ afbeelding ]
Het grootste evenement ontrolde zich echter aan het eind van de maaltijd. Teneinde het hun Oosterse weldoeners tot diep in hun haarvaten naar de zin te maken, had de bedrijfsleiding een speciaal opgeleide ober uit China laten invliegen.
Met het mes in de aanslag zette de exotische specialist zich in postuur achter een kaaswagen vol sterk geurende Franse fromages.
[ afbeelding ]
Het was duidelijk zijn eerste confrontatie met dit onderdeel van de Cuisine Française. Voorzichtig prikte de oosterling in een stukje Epoisses, een roodschimmelkaas met een geur die het behang van de muur doet krullen.
Nadat deze gevreesde stinker was geserveerd, boog de kaasnoviet zich over een Vieille Tomme, een Pyrenese schapenkaas die vanwege haar ondoordringbare structuur ook wel wordt gebruikt voor de versteviging van damwanden.
Toen hij na een aantal verwoede pogingen nog altijd geen millimeter op zijn rauwmelkse tegenstander had weten te veroveren, kreeg de jonge kaasmeester een waas voor zijn ogen. Met een woeste aanvalskreet stortte hij zich op zijn tegenstander. ''CHIHUWAWAAAAAH!'
[ afbeelding ]
Verbijsterd sloegen we gade hoe onze Chinese medegasten ter waarde van een vakantiehuis met zwembad enige kistjes meeneemwijn aanschaften.
Daarna verlieten wij, materieel platzak maar geestelijk verrijkt, deze parallelle planeet. Terug naar onze eigen wereld.
Oh ik zag het nu pas, dat hij het niet zelf geschreven heeftquote:Op woensdag 16 december 2015 01:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat moet je dan maar aan Ilja vragen die dat vandaag in de Slurp schreef.
Hij heeft het niet zelf geschreven. Dat had wel wat duidelijker gemogen, Iwanius en het is een beetje onzinnig andermans reviews hier te plaatsen.quote:
Paar jaar terug hadden wij ons kerstdiner met het bedrijf daar, het eten was erg goed, alleen de bediening nogal knullig. Wat wel leuk was dat we allemaal een mooi boek kregen met de gerechten en ingredienten uit de kas, inclusief mooie verhalen. Waren hun tijd ver vooruit met lokale ingredienten.quote:Op woensdag 9 december 2015 17:42 schreef Godtje het volgende:
[..]
Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001
http://www.restaurantdekas.nl/
Dat had ik door hoor.quote:Op woensdag 16 december 2015 13:26 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hij heeft het niet zelf geschreven. Dat had wel wat duidelijker gemogen, Iwanius en het is een beetje onzinnig andermans reviews hier te plaatsen.
Gebakken of gegratineerde mosselen proberen.quote:Op donderdag 17 december 2015 20:10 schreef emmyemmy het volgende:
Mosselen vond ik vroeger lekker, en ze lijken me nog steeds lekker, maar ik vind het vlees er altijd zo onsmakelijk uitzien, en het idee dat je zo'n beestje in z'n geheel opeetVind ik jammer dat ik me daar zo moeilijk overheen kan zetten.
Ja, mij ook. Maar laten we wel wezen jongens Golfer heeft er gegeten en niet wij en die is qua Oosterse smaken ook niet helemaal op zijn achterhoofd gevallen als het smaken betreft. Dus gaan we er voorlopig vanuit uit dat Golfer het bij het rechte eind heeft qua beoordeling.quote:Op donderdag 17 december 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
Goeie, Noa!
Ze zien er in ieder geval wel uit zoals ik ze wil eten, zacht en romig ipv overgaar en oranje.
Hij heeft in Amsterdam ook nog een andere tent. Een BBQ-restaurant. Hij is tegenwoordig meer uitbater dan kok, voor zover hij ooit echt kok is geweest.quote:Op donderdag 17 december 2015 23:21 schreef MutedFaith het volgende:
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
Jaspers is vooral bekend geworden een hele tijd geleden vanwege het feit dat hij een boek schreef genaamd Smart Cooking dat voor culinaire begrippen in Nederland toen vrij 'nieuw' was. Dat is vervolgens als een soort 'bijbel' gezien door sommige culfoodies die het als de nieuwe weg zagen die de kookkunst in Nederland zou moeten inslaan (gelul want dat smart cooking heeft hij gewoon gejat uit het buitenland van andere topkoks die dit al langer deden en waar ik het van ken.)quote:Op donderdag 17 december 2015 23:21 schreef MutedFaith het volgende:
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
Bijzonder goede rant!quote:
quote:Op vrijdag 18 december 2015 00:42 schreef Bart2002 het volgende:
Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
Van mij had het nog wel wat uitgebreider gekund.quote:Op vrijdag 18 december 2015 00:42 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
Je hebt helemaal gelijk. Ik verander het even in de tekst.quote:Op zondag 20 december 2015 15:19 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er inderdaad lekker uit allemaal.
Een dingetje, dat zijn geen sesamzaadjes op je oester, ik denk dat het maanzaad is.
Ja, precies dat. Wat is dat?quote:Op dinsdag 22 december 2015 21:29 schreef Molo het volgende:
Bedoel je die leverachtige melige structuur die verkeerde deel rundvlees/steak soms heeft?
Jammer zegz kan zo lekker zijn....
Dit restaurant staat al op mijn lijstje sinds hoorde dat Joris Bijdendijk hier heen was gegaanquote:Op zondag 20 december 2015 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 19 december 2015
Waar: Rijks Restaurant Amsterdam.
Wat en hoe:
We wilden hier al een paar maanden geleden eten en hadden daarvoor gereserveerd, maar men had een dubbelboeking gedaan en dus werd onze reservering destijds door het Rijks geannuleerd met de toezegging dat wanneer wij opnieuw een keer zouden willen reserveren we dan als welkom een glas champagne van het huis zouden krijgen.
Nu dus, ter gelegenheid van mijn verjaardag opnieuw gereserveerd bij dit in de vernieuwde Philipsvleugel van het Rijksmuseum gesitueerde restaurant. Prachtige plek en ook mooi strak ingericht door Paul Linse (architect bekend ook van o.a. het nieuwe NS station in Rotterdam). Totaal is er plaats voor ca. 140 gasten. Het Rijks is een joint venture van het Rijksmuseum en de Vermaatgroep en is nu ruim 1 jaar open en heeft de ambitie om 1 van de beste restaurants van Nederland te worden. De keukenbrigade in de open keuken staat onder leiding van Joris Bijdendijk (voorheen sterrenrestaurant Bridges).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De kaart bestaat uit een aantal a la carte gerechten en een 6-gangen Rijksmenu, daarnaast staan er een paar specialiteiten op de kaart, zoals snoekbaars en ribeye van drooggerijpte Simmetaler of Gasconnerund. De a la carte Rijksgerechten zijn kleine gerechtjes die, wanneer je er 3 of 4 nuttigt toch een complete maaltijd hebt.
Wij werden vol egards ontvangen en werden de hele avond in de watten gelegd door de gerant, Jack.
Zoals beloofd begonnen we met een glas van de huis-champagne, een Delamotte brut. Lekkere frisse en fruitige champagne.
[ afbeelding ]
Amuses:
Bij binnenkomst stond al een amuse op tafel, alhoewel we die in eerste instantie niet als amuse herkenden en dachten dat het decoratie was. Wat groene bladeren op een boomstronkje. Het bleek echter dus een amuse te zijn, namelijk koolrabi-bladeren in tempurabeslag gebakken en besprenkeld met sushi-azijn:
[ afbeelding ]
De volgende amuse was een schuim van oester en champagne met radijs en zeewier en besprenkeld met maanzaad:
[ afbeelding ]
Uiteraard stond er ook lekker brood met boter op tafel en gratis lekker koel water. We besloten om bij de maaltijd een fles Eradus, Sauvignon Blanc 2014 uit Nieuw Zeeland te nemen, Een werkelijk heerlijke geurige wijn, vol met fruittonen.
Daarna namen we elk een aantal losse a la carte gerechten.
Gerecht 1.
Bluezz nam de in zoutkorst gepofte biet met mosterd, bindsla en karnemelk:
[ afbeelding ]
Voor mij de geroosterde langoustinestaart met speltvlokken, foreleitjes, tartaar van rauwe langoustine en een currycrème:
[ afbeelding ]
Gerecht 2.
Voor Bluezzzeeduivelwang met een peterseliesaus, hazelnootjes, spruitjes en een kervelknolpuree. Hier was een klein foutje door de keuken gemaakt, want 1 van de wangetjes was nog rauw van binnen. Dat uiteraard aan de bediening gemeld en dat werd later op een prima wijze gecompenseerd:
[ afbeelding ]
Voor mij de kabeljauw met kokkels, zeewierboter en komkommer:
[ afbeelding ]
3e gerecht.
Voor Bluezz de shortrib met granola en zilveruitjes en een jus getrokken van aardappels. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ik nam de geroosterde eendenborst met potimaron (een pompoensoort), boekweit en pistache met een balkenbrij gemaakt van eend. Ook erg smakelijk en bijzonder, vooral die balkenbrij.
[ afbeelding ]
Desserts.
We sloten in stijl af met 2 overheerlijke desserts.
Voor B. gezouten karamel met een cacaosorbet, pinda's en gepofte rijst met daarbij een 'bouillon' van karamel.
[ afbeelding ]
En voor mij was er 'chocolade whisky on the rocks': valrhona chocolade, Millstone whisky en tonkaboonijs.
[ afbeelding ]
Als compensatie voor het foutje met de zeeduivelwangen kregen we de dessertwijn gratis van het huis, een prima bij de desserts passende Sauterne, chateau Simon uit de Barsac.
Al met al een heerlijke ervaring. Alle gerechten liefdevol en goed smaakvol klaargemaakt, Een prachtige omgeving en prima bediening. Het wachten is op de Michelinsterren die ongetwijfeld zullen gaan volgen.
Totaal waren we (inclusief de gratis drankjes) 162,50 kwijt.
Prijs-kwaliteit: 9!
Leuk recensie en ziet er veel belovend uit.quote:Op zondag 20 december 2015 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 19 december 2015
Waar: Rijks Restaurant Amsterdam.
Wat en hoe:
We wilden hier al een paar maanden geleden eten en hadden daarvoor gereserveerd, maar men had een dubbelboeking gedaan en dus werd onze reservering destijds door het Rijks geannuleerd met de toezegging dat wanneer wij opnieuw een keer zouden willen reserveren we dan als welkom een glas champagne van het huis zouden krijgen.
Nu dus, ter gelegenheid van mijn verjaardag opnieuw gereserveerd bij dit in de vernieuwde Philipsvleugel van het Rijksmuseum gesitueerde restaurant. Prachtige plek en ook mooi strak ingericht door Paul Linse (architect bekend ook van o.a. het nieuwe NS station in Rotterdam). Totaal is er plaats voor ca. 140 gasten. Het Rijks is een joint venture van het Rijksmuseum en de Vermaatgroep en is nu ruim 1 jaar open en heeft de ambitie om 1 van de beste restaurants van Nederland te worden. De keukenbrigade in de open keuken staat onder leiding van Joris Bijdendijk (voorheen sterrenrestaurant Bridges).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De kaart bestaat uit een aantal a la carte gerechten en een 6-gangen Rijksmenu, daarnaast staan er een paar specialiteiten op de kaart, zoals snoekbaars en ribeye van drooggerijpte Simmetaler of Gasconnerund. De a la carte Rijksgerechten zijn kleine gerechtjes die, wanneer je er 3 of 4 nuttigt toch een complete maaltijd hebt.
Wij werden vol egards ontvangen en werden de hele avond in de watten gelegd door de gerant, Jack.
Zoals beloofd begonnen we met een glas van de huis-champagne, een Delamotte brut. Lekkere frisse en fruitige champagne.
[ afbeelding ]
Amuses:
Bij binnenkomst stond al een amuse op tafel, alhoewel we die in eerste instantie niet als amuse herkenden en dachten dat het decoratie was. Wat groene bladeren op een boomstronkje. Het bleek echter dus een amuse te zijn, namelijk koolrabi-bladeren in tempurabeslag gebakken en besprenkeld met sushi-azijn:
[ afbeelding ]
De volgende amuse was een schuim van oester en champagne met radijs en zeewier en besprenkeld met maanzaad:
[ afbeelding ]
Uiteraard stond er ook lekker brood met boter op tafel en gratis lekker koel water. We besloten om bij de maaltijd een fles Eradus, Sauvignon Blanc 2014 uit Nieuw Zeeland te nemen, Een werkelijk heerlijke geurige wijn, vol met fruittonen.
Daarna namen we elk een aantal losse a la carte gerechten.
Gerecht 1.
Bluezz nam de in zoutkorst gepofte biet met mosterd, bindsla en karnemelk:
[ afbeelding ]
Voor mij de geroosterde langoustinestaart met speltvlokken, foreleitjes, tartaar van rauwe langoustine en een currycrème:
[ afbeelding ]
Gerecht 2.
Voor Bluezzzeeduivelwang met een peterseliesaus, hazelnootjes, spruitjes en een kervelknolpuree. Hier was een klein foutje door de keuken gemaakt, want 1 van de wangetjes was nog rauw van binnen. Dat uiteraard aan de bediening gemeld en dat werd later op een prima wijze gecompenseerd:
[ afbeelding ]
Voor mij de kabeljauw met kokkels, zeewierboter en komkommer:
[ afbeelding ]
3e gerecht.
Voor Bluezz de shortrib met granola en zilveruitjes en een jus getrokken van aardappels. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ik nam de geroosterde eendenborst met potimaron (een pompoensoort), boekweit en pistache met een balkenbrij gemaakt van eend. Ook erg smakelijk en bijzonder, vooral die balkenbrij.
[ afbeelding ]
Desserts.
We sloten in stijl af met 2 overheerlijke desserts.
Voor B. gezouten karamel met een cacaosorbet, pinda's en gepofte rijst met daarbij een 'bouillon' van karamel.
[ afbeelding ]
En voor mij was er 'chocolade whisky on the rocks': valrhona chocolade, Millstone whisky en tonkaboonijs.
[ afbeelding ]
Als compensatie voor het foutje met de zeeduivelwangen kregen we de dessertwijn gratis van het huis, een prima bij de desserts passende Sauterne, chateau Simon uit de Barsac.
Al met al een heerlijke ervaring. Alle gerechten liefdevol en goed smaakvol klaargemaakt, Een prachtige omgeving en prima bediening. Het wachten is op de Michelinsterren die ongetwijfeld zullen gaan volgen.
Totaal waren we (inclusief de gratis drankjes) 162,50 kwijt.
Prijs-kwaliteit: 9!
Lekker belangrijk wat anderen vinden, tenzij het echt slecht is anders gewoon zelf proberen. Overigens ben ik onlangs ook bij Las Palmas geweest, vond het eten niet verkeerd, inderdaad niet bijzonder en te duur voor wat je krijgt.quote:Op donderdag 31 december 2015 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Waarom ga je naar Las Palmas als er zoveel wel leuke restaurants zijn, waar je niet betaalt voor de naam van mijnheer den Blijker? Ik heb geloof ik nog nooit een goede recensie gelezen over Las Palmas. Het is of slecht of "niks bijzonders", terwijl je wel de hoofdprijs betaalt.
Jij kiest gewoon random een restaurant uit? Okay, ook een manier.quote:Op donderdag 31 december 2015 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Lekker belangrijk wat anderen vinden, tenzij het echt slecht is anders gewoon zelf proberen
Ik wel ja, maar dat is vooral omdat ik vooral op vakantie naar restaurants ga en dan heb ik niet altijd internet om iets uit te zoeken en wil je gewoon ergens gaan eten.quote:Op donderdag 31 december 2015 11:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij kiest gewoon random een restaurant uit? Okay, ook een manier.
Ja tuurlijk is dat belangrijk. Het geeft over het algemeen een goede indicatie van wat je kan verwachten. Foto's ed. zeggen ook veel.quote:Op donderdag 31 december 2015 11:52 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Lekker belangrijk wat anderen vinden, tenzij het echt slecht is anders gewoon zelf proberen. Overigens ben ik onlangs ook bij Las Palmas geweest, vond het eten niet verkeerd, inderdaad niet bijzonder en te duur voor wat je krijgt.
In NL vraag ik het meestal aan bekenden of ga ik naar iets wat ik al ken, ik ga meestal niet online lopen zoeken. Maar goed dat ben ik dan weer, lekker ouderwetsch.quote:Op donderdag 31 december 2015 12:35 schreef Myraela het volgende:
Op vakantie ben ik ook wel makkelijker, maar in Nederland zoek ik het toch wel uit. En als ik op stedentripje ga maak ik vaak van te voren een map met toffe eetplekjes.Soms plan ik echt, maar anders kijk ik gewoon even op mijn map wat er in de buurt is wanneer ik trek begin te krijgen.
Bijna ieder restaurant heeft online goede en slechte beoordelingen. Daar laten we ons niet teveel door leiden. Het leek ons leuk om het eens te proberen en de eerste keer was lang niet slecht (vooral de risotto was toen heerlijk). Afijn, ik kan nu tenminste zeggen dat ik het heb geprobeerd en ga de volgende keer naar een ander restaurant. Zo bekend zijn wij ook nog niet in Rotterdam...quote:Op donderdag 31 december 2015 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Waarom ga je naar Las Palmas als er zoveel wel leuke restaurants zijn, waar je niet betaalt voor de naam van mijnheer den Blijker? Ik heb geloof ik nog nooit een goede recensie gelezen over Las Palmas. Het is of slecht of "niks bijzonders", terwijl je wel de hoofdprijs betaalt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |