En dat dit een land oplevert waar mensen niet zo zeiken op hun politici en ook een land wat op de ijst met democratische landen steevast boven Nederland staat.quote:Op woensdag 9 september 2015 00:13 schreef Teydelyk het volgende:
[..]
Weet je hoe het in Zwitserland werkt?
Daarmee is de democratie eigenlijk al om zeep geholpen. Bij voorbaat al roepen dat er naar de uitslag van zo'n referendum niet geluisterd wordt. Wat heb je als burger dan nog te vertellen? Niets. Je mag eens in de zoveel tijd een kruisje zetten bij die politicus die zijn kiezer het hardste voorliegt en door de media als beste wordt uitgelicht.quote:Op woensdag 9 september 2015 00:41 schreef Geralt het volgende:
Ik denk overigens wel dat deze hele campagne verkeerd ingezet is en heb mijn twijfels óf ze die 300K wel gaan halen.
Het wordt in de media neergezet alsof 300K mensen tegen moeten zijn. Maar dat is het hele eiereneten niet. Er moeten 300K mensen zijn die hier iets over te zeggen willen hebben. Bij een referendum kan je namelijk voor OF tegen zijn.
Buiten dat vond ik het nogal een schoffering dat het gros van de partijen vorige week al aangaven dat mocht dat raadgevend referendum er inderdaad komen dat ze zich er totaal niets van aan zouden trekken.
Dat geeft te denken. Reden te meer voor iedereen om zijn stem (voor of tegen!) wel te laten horen lijkt me zo
Dat je m'n post negeert en een nieuw onderwerp kiest vind ik eigenlijk wel veelzeggend over de belangen die jij inderdaad hebt. Als je voorstander van dit verdrag was had je hier niet gezwaaid met dat argument 'iedereen, voor of tegen, zou moeten tekenen'.quote:Op woensdag 9 september 2015 00:55 schreef Geralt het volgende:
[..]
Ik weet niet of het wel in je voordeel is als je destijds voorstander was van toetreding tot de EU dat nu die andere landen er ook bijgesleept moeten worden. Kosten wat kost.
Zelf denk ik van niet eigenlijk. Destijds ging het erover of Nederland mee moest doen.
Ik kan me goed voorstellen dat er zat mensen zijn die daar indertijd mee eens waren, maar die nu denken van nou nou nou, die hoeven we er allemaal niet bij.
Dat heeft denk iets met flash-versies ofzo te doen. Vergeet neit te tekenen als je thuis bent!quote:Op woensdag 9 september 2015 10:22 schreef budvar het volgende:
Kan niet tekenen op mobiel?![]()
De velden waar je je naam moet invullen blijven leeg als ik typ.
Jammer dat je de polls tijdens de laatste twee verkiezingen op GeenStijl niet hebt gezien. Beide keren stond de PVV met een enorme afstand bovenaan onder dat publiek van hen. GS-bezoekers hebben als groep een grote voorkeur voor de PVV en dat er zes jaar geleden (en wellicht nu nog) veel HBO'ers op die site komen (die noemen we officieel hoogopgeleid) is daarvoor op geen enkele wijze relevant.quote:Op woensdag 9 september 2015 09:42 schreef YuckFou het volgende:
[..]
Dat blijft toch grappig, ik kan geen recenter onderzoek vinden dan dit:
[ afbeelding ]
Maar GS heeft een hoogopgeleid bezoekersniveau, hoger dan welke krant dan ook, en dat zouden dus voor PVV stemmers moeten zijn....
Nu zijn deze cijfers al 6 jaar oud, maar ik denk niet dat daar heel veel verandering in zal zitten tegenwoordig.
Persoonlijk vind ik dit referendum vooral een democratisch experiment, want zoals al een paar keer aangegeven, bar weinig grote partijen hebben aangegeven hier iets mee te willen doen, luisteren naar het volk, wat ze vertegenwoordigen is kennelijk niet echt populair...
Ik negeer jouw post niet en ik snij geen nieuw onderwerp aan. Ik gaf aan dat het destijds ging over Nederland bij de EU. Daar gaat het nu niet over. Dus mensen die destijds ja gestemd hebben hebben er volgens jou geen baat bij om opnieuw een referendum te hebben.quote:Op woensdag 9 september 2015 11:15 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Dat je m'n post negeert en een nieuw onderwerp kiest vind ik eigenlijk wel veelzeggend over de belangen die jij inderdaad hebt. Als je voorstander van dit verdrag was had je hier niet gezwaaid met dat argument 'iedereen, voor of tegen, zou moeten tekenen'.
Wel tekenen, elfletterig! Samenwerking kan ook zonder alle verplichtingen die zo'n verdrag met zich mee brengt. Bovendien is veel wat in de Oekraïne gebeurt juist door de EU bewerkstelligt.quote:Op woensdag 9 september 2015 01:31 schreef Elfletterig het volgende:
Ik twijfel sterk of ik GeenPeil steun.
Sowieso ben ik tegen een ongecontroleerde uitbreiding van de EU met allerlei dubieuze lidstaten. Los eerst eens de interne problemen op, vergroot de democratie binnen de EU. Wanneer dat goed is geregeld, kun je gaandeweg misschien weer eens aan uitbreiding gaan denken; nu niet.
Maar... Oekraïne is nou net zo'n land dat tussen wal en schip dreigt te vallen. De EU heeft zich met dat land bemoeid en heeft de bevolking daar hoop gegeven. Het land dreigt uiteen te vallen. Mocht het zover komen, dan ben ik niet tegen, maar juist vóór samenwerking van de EU met Oekraïne.
Is geen flash maar HTML Canvas.quote:Op woensdag 9 september 2015 11:16 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat heeft denk iets met flash-versies ofzo te doen. Vergeet neit te tekenen als je thuis bent!
Ik volg GS wel en heb ook getekend. Goede actie. Ze gaan het alleen niet halen op dit tempo.quote:Op dinsdag 8 september 2015 22:31 schreef Harvest89 het volgende:
Ik ben geen fan van Geenstijl of powned maar ik heb wel getekend. Ik vind het een goede actie.
De belangrijkste verplichtingen die het verdrag met zich meebrengt is dat onze exporteurs geen geld meer mogen kwijtraken aan Oekraïense invoerrechten (er komt meer vrijhandel) en dat Oekraïne moet werken aan minder corruptie, een eerlijker rechtsstelsel, meer democratie en dat ze het Internationaal Strafhof in Den Haag moeten erkennen. En als klap op de vuurpeil duwen we ze zo niet terug in de Russische invloedssfeer. Het heeft niet eens iets te maken met (kandidaat-) lid van de EU worden.quote:Op woensdag 9 september 2015 11:21 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wel tekenen, elfletterig! Samenwerking kan ook zonder alle verplichtingen die zo'n verdrag met zich mee brengt. Bovendien is veel wat in de Oekraïne gebeurt juist door de EU bewerkstelligt.
Verder ga je noch met tekenen, noch met een negatieve referendumuitslag die aansluiting stoppen. Maar het feit dat er dan weer een referendum genegeerd wordt, toont wel aan dat het demodratisch gehalte van de EU veel te wensen over laat. Daar doe ik het in ieder geval voor.
Maar stel nu dat je als bevolking niet het vertrouwen hebt dat de Oekraïne de afspraken waar gaat maken, en de regering heeft dat vertrouwen wel "want ze hebben toch getekend"quote:Op woensdag 9 september 2015 11:26 schreef Kaas- het volgende:
[..]
De belangrijkste verplichtingen die het verdrag met zich meebrengt is dat onze exporteurs geen geld meer mogen kwijtraken aan Oekraïense invoerrechten (er komt meer vrijhandel) en dat Oekraïne moet werken aan minder corruptie, een eerlijker rechtsstelsel, meer democratie en dat ze het Internationaal Strafhof in Den Haag moeten erkennen. En als klap op de vuurpeil duwen we ze zo niet terug in de Russische invloedssfeer. Het heeft niet eens iets te maken met (kandidaat-) lid van de EU worden.
Stel je voor joh dat je een stabiele staat hebt aan de grens van je EU, iets waarvan onze associatieverdragen het sterkste wapen zijn om het te bereiken. Moet je niet willen natuurlijk volgens Geenpijl.
Ik heb nog geen enkel goed argument gehoord - laat staan in dat zwakke Geenpijl-betoog - om daar niet voor te zijn.
Dat is afdwingbaar. Dat associatieverdrag met Oekraïne is niet ineens volledig in effect, maar de talloze hoofdstukken ervan worden (zowel de inhoud ervan als de procedures zijn allemaal te vinden op de website van de EC, een grote aanrader voor iedereen hier om je daadwerkelijk eens in te verdiepen) een voor een in samenwerking de praktijk. Wanneer ze niet langer mee zouden werken - wat voorlopig overigens wel gewoon gebeurt - kunnen we direct ophouden de andere hoofdstukken te starten.quote:Op woensdag 9 september 2015 12:14 schreef hottentot het volgende:
[..]
Maar stel nu dat je als bevolking niet het vertrouwen hebt dat de Oekraïne de afspraken waar gaat maken, en de regering heeft dat vertrouwen wel "want ze hebben toch getekend"
Oekraïne wil erbij omdat het ze netto geld gaat opleveren terwijl wij met de ellende komen te zitten, nee laat maar. Opgebokt met dat zooitje ongeregeld.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oja, zo'n beetje zoals dat met Turkije is gegaan? Je weet wel, steeds meer burgerrechten en democratie...quote:Op woensdag 9 september 2015 12:25 schreef Kaas- het volgende:
Een grensstaat van de EU (dus erg belangrijk) beweegt zich zo in rap tempo meer in de richting van een stabiele democratische rechtsstaat waar Europese regels gelden (niet andersom) en waar vrijhandel is met Europa, zodat bedrijven in zowel de EU als in Oekraïne geen invoerrechten meer hoeven te betalen, en waar die grensstaat niet langer onder hevige invloed van Putin is.
quote:Op woensdag 9 september 2015 12:25 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Dat is afdwingbaar. Dat associatieverdrag met Oekraïne is niet ineens volledig in effect, maar de talloze hoofdstukken ervan worden (zowel de inhoud ervan als de procedures zijn allemaal te vinden op de website van de EC, een grote aanrader voor iedereen hier om je daadwerkelijk eens in te verdiepen) een voor een in samenwerking de praktijk. Wanneer ze niet langer mee zouden werken - wat voorlopig overigens wel gewoon gebeurt - kunnen we direct ophouden de andere hoofdstukken te starten.
Zowel de bevolking van Oekraïne als wij hebben daar enkel voordeel van. Een grensstaat van de EU (dus erg belangrijk) beweegt zich zo in rap tempo meer in de richting van een stabiele democratische rechtsstaat waar Europese regels gelden (niet andersom) en waar vrijhandel is met Europa, zodat bedrijven in zowel de EU als in Oekraïne geen invoerrechten meer hoeven te betalen, en waar die grensstaat niet langer onder hevige invloed van Putin is.
Licht eens toe welke "ellende" jij concreet verwacht en betrek in je antwoord ook welke ellende je (blijkbaar niet?) verwacht als we de Oekraïense toenadering afstoten en hen terug in de armen van Putin werpen. Ik ben zeer benieuwd.Ze staan op plek 142 van de corruptie index, ik vind dat men eerst maar verbetering moet laten zien voordat men lid word, tot nog toe hebben de heren en dames politici laten zien dat zij niet in staat zijn dit te veranderen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
Die worden dus ook geen lid, de EU heeft er geen enkele interesse meer in.quote:Op woensdag 9 september 2015 12:34 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Oja, zo'n beetje zoals dat met Turkije is gegaan? Je weet wel, steeds meer burgerrechten en democratie...
Dat moeten ze ook, want ze worden geen lid maar tekenen een associatie-verdrag....quote:Op woensdag 9 september 2015 12:34 schreef hottentot het volgende:
[..]
Ze staan op plek 142 van de corruptie index, ik vind dat men eerst maar verbetering moet laten zien voordat men lid word, tot nog toe hebben de heren en dames politici laten zien dat zij niet in staat zijn dit te veranderen.
Dankzij zo'n associatieverdrag worden er anders nog steeds miljoenen overgemaakt naar Ankara. Alleen dat is al een reden waarom dit soort verdragen niet deugen/één kant op werken.quote:Op woensdag 9 september 2015 12:35 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Die worden dus ook geen lid, de EU heeft er geen enkele interesse meer in.
Miljoenen vanuit de hele EU, wow, is dát even een flink bedrag in vergelijking met de miljarden uit enkel Nederland aan ontwikkelingssamenwerking.quote:Op woensdag 9 september 2015 12:36 schreef Childofthe90s het volgende:
[..]
Dankzij zo'n associatieverdrag worden er anders nog steeds miljoenen overgemaakt naar Ankara. Alleen dat is al een reden waarom dit soort verdragen niet deugen/één kant op werken.
Waardoor er meer geld vanuit de EU naar de Oekraïne gaat stromen, ja lekker meer geld sturen naar een land dat corrupter is dan Oeganda.quote:Op woensdag 9 september 2015 12:36 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Dat moeten ze ook, want ze worden geen lid maar tekenen een associatie-verdrag....
Idd.quote:Op woensdag 9 september 2015 12:42 schreef Kaas- het volgende:
Een goed zeer actueel voorbeeld van hoe succesvol die associatieverdragen uiteindelijk kunnen zijn is hoe de Balkanlanden nu met elkaar omgaan. Servië en Kosovo - het is om de hoek - lossen hun problemen nu met woorden en diplomatie op en werken samen, in plaats van dat Servië de Kosovaren terug komt halen met bommen en granaten. Ondertussen vinden er in Servië jaarlijks enorme verbeteringen plaats in het rechtssysteem, burgerlijke rechten, democratie en een markteconomie en dus stabiliteit.
Dat was er voorheen allemaal niet en dat we hebben we volledig aan de samenwerking met de EU te danken. Maar die stabiliteit (die we ook graag aan de grens van de EU, dus in Oekraïne zouden willen zien) is nu blijkbaar zo gewoon geworden dat mensen als die van Geenstijl het zo weer te grabbel willen gooien. Werkelijk onbegrijpelijk, ze weten niet wat ze doen. Daarom ben ik blij dat het ook niet zal lukken om dat op het spel te zetten.
Als het allemaal zo gunstig is, dan zou de politiek moeten leren om dat aan zijn bevolking uit te leggen, helaas faalt zij daar zoals altijd hopeloos in, het liefste houd men de mond en ratelt de standaard mantra over het geweldige en grote EU waar alleen maar voordelen aan kleven, geen hond die dat nog gelooft.quote:Op woensdag 9 september 2015 12:42 schreef Kaas- het volgende:
Een goed zeer actueel voorbeeld van hoe succesvol die associatieverdragen uiteindelijk kunnen zijn is hoe de Balkanlanden nu met elkaar omgaan. Servië en Kosovo - het is om de hoek - lossen hun problemen nu met woorden en diplomatie op en werken samen, in plaats van dat Servië de Kosovaren terug komt halen met bommen en granaten. Ondertussen vinden er in Servië jaarlijks enorme verbeteringen plaats in het rechtssysteem, burgerlijke rechten, democratie en een markteconomie en dus stabiliteit.
Dat was er voorheen allemaal niet en dat we hebben we volledig aan de samenwerking met de EU te danken. Maar die stabiliteit (die we ook graag aan de grens van de EU, dus in Oekraïne zouden willen zien) is nu blijkbaar zo gewoon geworden dat mensen als die van Geenstijl het zo weer te grabbel willen gooien. Werkelijk onbegrijpelijk, ze weten niet wat ze doen. Daarom ben ik blij dat het ook niet zal lukken om dat op het spel te zetten.
Tussen 2007 en 2013 ging er ruim ¤1,1 miljard (¤1.100.000.000, ik heb het hier niet op de plank liggen hoor) per jaar naar de Turkse regering. Waarom wordt dat geld bijgeschreven op de rekening van Erdogan, als Turkije zich tegelijkertijd niet houdt aan het verbeteren van de persvrijheid en roept: "De Europese Unie moet zich met zijn eigen zaken bemoeien." Weggegooid geld, om de machtslust van wat bureaucraten in Brussel (en blijkbaar een enkele inwoner in Nederland) te bevredigen. Nederland wil het steungeld stopzetten, maar kan dat niet in zijn eentje beslissen. Dat moeten we niet straks ook met Oekraïne krijgen.quote:Op woensdag 9 september 2015 12:37 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Miljoenen vanuit de hele EU, wow, is dát even een flink bedrag in vergelijking met de miljarden uit enkel Nederland aan ontwikkelingssamenwerking.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |