abonnement Unibet Coolblue
pi_169037475
20-02-2017

Verhuizing van ruimtesonde Juno is van de baan

De sonde zal – door technische problemen – gedurende de complete missie in zijn huidige baan vertoeven.

Dat heeft NASA besloten. “Juno is gezond, de wetenschappelijke instrumenten werken en de gegevens en beelden die we ontvangen hebben, zijn geweldig,” stelt Thomas Zurbuchen, namens de Amerikaanse ruimtevaartorganisaties. Hij bestempelt de beslissing om Juno in de huidige baan te houden als ‘juist’. “Zo kan Juno zijn opwindende ontdekkingsreis voortzetten.”

De problemen
Ruimtesonde Juno nestelde zich in juli in een ovaalvormige baan rond Jupiter. In deze baan duurt het 53 dagen om een rondje rond de gasreus te voltooien en zit één scheervlucht die rakelings – op zo’n 4100 kilometer afstand – over de wolkentoppen van Jupiter voert. Het was de bedoeling dat Juno in deze baan twee rondjes rond Jupiter zou voltooien en vervolgens een kleine manoeuvre zou uitvoeren om zich in een nieuwe baan te vestigen: eentje die het mogelijk maakt om in 14 dagen tijd een rondje rond Jupiter te voltooien. Maar technische problemen gooiden roet in het eten. Twee ventielen die van cruciaal belang zijn voor het laten branden van de raketmotor en dus het uitvoeren van de manoeuvre werkten niet naar behoren. De ventielen hadden meerdere minuten nodig om open te gaan, terwijl dat eerder slechts enkele seconden duurde.

RESULTATEN
Juno heeft al een schat aan informatie opgeleverd over Jupiter. Zo weten we dankzij de ruimtesonde dat de magnetische velden en de poollichten van Jupiter veel omvangrijker en krachtiger zijn dan gedacht. Ook konden we door de ogen van Juno voor het eerst een blik werpen op de noordpool van Jupiter. “Juno levert spectaculaire resultaten op en we herschrijven onze ideeën over hoe gasreuzen werken,” stelt onderzoeker Scott Bolton.

Toch maar niet
NASA heeft het probleem de afgelopen maand uitgebreid bestudeerd en uiteindelijk de knoop doorgehakt. Juno gaat niet van baan wijzigen. “We keken naar meerdere scenario’s die erin konden resulteren dat Juno een kortere omlooptijd zou krijgen, maar we zijn bang dat het laten branden van de raketmotor resulteert in een niet wenselijke baan,” stelt projectmanager Rick Nybakken. “Kortom: het laten branden van de raketmotor was een risico voor de missie.”

Nieuwe mogelijkheden
Het heeft volgens NASA geen gevolgen voor de missiedoeleinden van Juno. Sterker nog: in de huidige baan blijven, biedt nieuwe mogelijkheden. Zo kan Juno vanuit zijn baan ook de buitenste regionen van Jupiters magnetosfeer – het gebied dat beïnvloed wordt door het magnetisch veld van Jupiter – bestuderen. “Een ander belangrijk voordeel van de langere omlooptijd is dat Juno tijdens elke omloop minder tijd doorbrengt in de stralingsgordels,” legt onderzoeker Scott Bolton uit. “Dat is belangrijk, omdat straling de belangrijkste factor is die de levensduur van Juno kan verkorten.”


Op deze prachtige foto – gemaakt tijdens de laatste scheervlucht van Juno – zien we de zuidpool van Jupiter. Afbeelding: NASA / JPL-Caltech / SwRI / MSSS / John Landino.
De laatste keer dat Juno langs Jupiter scheerde, was op 2 februari. De volgende scheervlucht staat gepland voor 27 maart. De sonde zou sowieso tot juli 2018 actief moeten blijven. Daarna kan eventueel – als Juno nog steeds in goede gezondheid is – besloten worden de missie te verlengen.

(scientias.nl)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_169258676
02-03-2017

Dit is één van de beste foto's die we van Jupiter hebben!
Ruimtesonde Juno heeft het wolkendek van Jupiter in hoge resolutie vereeuwigd.

We zien hier het tamelijk turbulente wolkendek dat zich iets ten westen van de Grote Rode Vlek bevindt. Juno maakte de foto op 11 december vorig jaar, maar NASA heeft deze nu pas vrijgegeven. Op het moment dat Juno de foto maakte, was deze zo’n 8700 kilometer van de toppen van Jupiters wolken verwijderd.


Foto: NASA / JPL-Caltech / SwRI / MSSS / Sergey Dushkin.

Het is één van de beste foto’s die we van Jupiter hebben. Nog nooit zijn telescopen op aarde of in de ruimte erin geslaagd om een deel van Jupiter in zo’n hoge resolutie te vereeuwigen.


Foto: NASA / JPL-Caltech / SwRI / MSSS / Roman Tkachenko.

Juno cirkelt sinds afgelopen zomer rond Jupiter en trakteert ons regelmatig op indrukwekkende beelden van de turbulente atmosfeer van de gasreus (zie bijvoorbeeld ook het kiekje hiernaast en hieronder). Toch is het maken van foto’s niet Juno’s eerste prioriteit. Sterker nog: de camera van de ruimtesonde moet vooral het publiek vermaken. Wetenschappers storten zich namelijk hoofdzakelijk op de data die de verschillende wetenschappelijke instrumenten aan boord van de sonde verzamelen. Die gegevens moeten meer inzicht geven in wat er nu eigenlijk onder dat dikke wolkendek van de gasreus schuilgaat en hoe Jupiter is ontstaan. Ook kan Jupiter – die dankzij zijn enorme massa nog zijn originele samenstelling heeft – meer onthullen over de omstandigheden in het jonge zonnestelsel.


De zuidpool van Jupiter. Afbeelding: NASA / Astronautica-24.

Terwijl onderzoekers zich het hoofd breken over de gegevens die Juno verzamelt, kan het publiek zich Juno’s fotocamera (JunoCam) toe-eigenen. Over twee weekjes kan er op deze site weer gestemd worden welke delen van Jupiter Juno tijdens de volgende scheervlucht langs de gasreus moet gaan fotograferen

(scientias.nl)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_169989137
03-04-2017

Juno komt opnieuw met fantastische foto's van Jupiter

Voor de vijfde maal scheerde de ruimtesonde vorige week rakelings langs de gasreus. En dat levert fraaie foto’s op!

Met een snelheid van zo’n 57,8 kilometer per seconde scheerde Juno afgelopen maandag langs de gasreus. Op het moment dat de afstand tussen Juno en de gasreus het kleinst was, was de sonde zo’n 4400 kilometer van de wolkentoppen van Jupiter verwijderd.

Alle wetenschappelijke instrumenten aan boord van Juno waren tijdens de scheervlucht actief en dat betekent dat er weer een schat aan informatie is verzameld. En ook de JunoCam – de camera aan boord van Juno – maakte overuren. Traditiegetrouw heeft NASA al die foto’s zo snel mogelijk vrijgegeven zodat het grote publiek ermee aan de slag kon.

En dat is de afgelopen dagen gebeurd. Het resulteert in prachtige beelden van Jupiter. Neem bijvoorbeeld de foto hieronder waarop we de noordpool van de gasreus zien.


Afbeelding: NASA / JPL-Caltech / SwRI / MSSS / Roman Tkachenko © CC BY.

Of de afbeelding hieronder zien we nog maar eens hoe turbulent de atmosfeer van Jupiter is.


Afbeelding: NASA / SwRI / MSSS / ValmirMMorais © PUBLIC DOMAIN.

En de afbeelding hieronder zoomt in op een flinke storm op Jupiter.


Afbeelding: NASA / SwRI / MSSS / Jason Major © CC BY.

En hier zien we de zuidpool van Jupiter. Het is een mozaïek, gemaakt met behulp van foto’s die tijdens de laatste drie scheervluchten van Juno zijn gemaakt.


Afbeelding: Gervasio Robles © PUBLIC DOMAIN.

En dan stuitten we op de site van NASA nog op deze fantastische foto. Weliswaar niet gemaakt tijdens de laatste scheervlucht, maar te mooi om niet te delen. Het (bewerkte) kiekje laat naast Jupiter ook de manen Io en Europa zien.


Afbeelding: NASA / JPL-Caltech / SwRI / MSSS / Roman Tkachenko © CC BY.

In mei zal Juno opnieuw langs Jupiter scheren.

(scientias.nl)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  woensdag 10 mei 2017 @ 07:46:55 #129
442280 Prisha
Moonshine!
pi_170821026
Er zijn nieuwe images geplaatst door NASA van Jupiter, er zitten wel weer hele mooie bij.

Zoals deze: Io and the great red spot, Liroma-52, Nasa



[ Bericht 1% gewijzigd door Prisha op 10-05-2017 08:06:43 ]
Silence breaks apart, Brightness comes to life
Stream of sounds Wash away the darkness from my soul
  zondag 21 mei 2017 @ 10:43:58 #130
442280 Prisha
Moonshine!
pi_171090927
Uncalibrated, processed raw image from @NASAJuno's P6 pass of Jupiter on May 19, 2017
(Jason Major, @JPMajor)

Silence breaks apart, Brightness comes to life
Stream of sounds Wash away the darkness from my soul
pi_171113691
Juno's Perijove-05 Jupiter Flyby on 2017-03-27, Reconstructed from JunoCam Images and SPICE Data

pi_171120839
_O_ _O_ _O_
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  maandag 22 mei 2017 @ 22:01:51 #133
442280 Prisha
Moonshine!
pi_171129105
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 11:46 schreef zoost het volgende:
Juno's Perijove-05 Jupiter Flyby on 2017-03-27, Reconstructed from JunoCam Images and SPICE Data

Oh wow O+
Silence breaks apart, Brightness comes to life
Stream of sounds Wash away the darkness from my soul
pi_171136043
22-05-2017

Hoe gaat het met...Juno?

Eind vorige week voltooide de ruimtesonde de vijfde scheervlucht langs Jupiter.

Afgelopen vrijdag scheerde de sonde op een afstand van zo’n 3500 kilometer over de wolkentoppen van Jupiter. De eerste ruwe foto’s van die scheervlucht zijn inmiddels online terug te vinden.


Een stukje van de noordpool van Jupiter. Afbeelding: NASA / SwRI / MSSS.

Juno werd in 2011 gelanceerd en arriveerde in juli 2016 bij de gasreus. Helemaal vlekkeloos verloopt de missie niet. Zo zit de sonde vastgeroest in zijn huidige, 53 dagen durende baan rond Jupiter. Een baanwijziging die de sonde begin dit jaar in een 14 dagen durende baan rond de gasreus zou plaatsen, werd door technische problemen gecanceld. Hierdoor zit er aardig wat tijd tussen de scheervluchten van Juno. Pas in juli zal de sonde opnieuw rakelings over de wolkentoppen van Jupiter scheren. Dan vliegt deze over Jupiters Grote Rode Vlek.

De scheervluchten leveren een schat aan informatie op. Juno is in staat om onder Jupiters wolkendek te gluren en meer inzicht te geven in de oorsprong, atmosfeer en magnetosfeer van de gasreus. “Juno levert spectaculaire resultaten op en we herschrijven onze ideeën over hoe gasreuzen werken,” stelde onderzoeker Scott Bolton hier eerder over.

Ook de foto’s die we tot op heden van Juno ontvangen hebben, geven een nieuwe kijk op Jupiter. Zo hebben we dankzij Juno bijvoorbeeld voor het eerst een beeld gekregen van de noordpool van Jupiter. Toch moet gezegd worden dat de beelden die we tot op heden van Juno ontvangen hebben, niet bijster indrukwekkend zijn. Zo is resolutie aan de lage kant. Dat is goed te verklaren: de camera dient geen wetenschappelijk doel en is alleen op de sonde gemonteerd om het publiek zo af en toe op een kiekje te kunnen trakteren.

(scientias.nl)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  Moderator dinsdag 23 mei 2017 @ 08:56:41 #135
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_171136548
Erg toffe beelden in dit topic zeg O+
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_171214960
:Y
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_171214964
25-05-2017

Eerste resultaten van de Juno-missie bij Jupiter gepubliceerd


Deze spookachtige opname van Jupiter is gemaakt met de infrarood-camera/spectrometer van de ruimtesonde Juno. Dit instrument brengt de temperatuurverdeling in de atmosfeer in kaart. (S.J. Bolton et al., Science (2017))

In het wetenschappelijke tijdschrift Science berichten wetenschappers over de eerste resultaten van de Juno-missie bij Jupiter. Het is nog tot vroeg voor eindconclusies, maar het begint erop te lijken dat de grote gasplaneet anders in elkaar zit dan tot nu toe werd vermoed.

Op 27 augustus 2016 maakte de ruimtesonde Juno zijn eerste scheervlucht langs Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel. Sindsdien is dat nog eens vijf keer gebeurd, en er volgen er nog zeven. Doel hiervan is om meer te weten te komen over de atmosfeer, het magnetische veld en het inwendige van Jupiter.

Anders dan de ruimtesondes die Jupiter eerder hebben verkend, volgt Juno een baan die hem over beide polen van de planeet voert. De opnamen die hij daarbij heeft gemaakt, tonen een chaotisch tafereel van heldere ovale structuren. Dat zijn cyclonen die afmetingen tot 1400 kilometer kunnen bereiken. Van de karakteristieke bandenstructuur die de Jupiteratmosfeer op lagere breedten laat zien is rond de polen niets meer terug te vinden.

Bij thermisch onderzoek van de Jupiteratmosfeer is ontdekt dat rond de evenaar ammoniak uit de diepte opwelt. Dat resulteert in een weersysteem dat overeenkomsten vertoont met de zogeheten Hadleycellen op aarde: de circulaties waarbij warme lucht bij de evenaar opstijgt en vervolgens richting noord- en zuidpool stroomt.

Wat zich in het hart van Jupiter afspeelt is echter nog onduidelijk. Metingen van het zwaartekrachtveld van de planeet hebben tot nu toe geen uitsluitsel kunnen geven over de vraag of deze – zoals voorspeld – een vaste rotsachtige kern ter grootte van de aarde heeft. Sommige onderzoekers leiden uit de Juno-metingen af dat die kern veel groter is en niet scherp begrensd: hij zou geleidelijk overgaan in de hoger gelegen mantel van samengeperste waterstof.

Over het magnetische veld van Jupiter kan al wel iets concreets worden gezegd: dat is ruwweg tien keer zo sterk als het aardmagnetische veld, en daarmee ook aanzienlijk sterker dan de bestaande modellen voor het inwendige van de planeet hadden voorspeld. Verder wijzen de eigenschappen van Jupiters magnetische veld dat de ‘dynamo’ die dit veld opwekt zich relatief dicht onder het ‘oppervlak’ van de planeet bevindt. (EE)

(allesoversterrenkunde)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  vrijdag 26 mei 2017 @ 09:46:51 #138
442280 Prisha
Moonshine!
pi_171215352
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 mei 2017 08:56 schreef Bosbeetle het volgende:
Erg toffe beelden in dit topic zeg O+
de afgelopen tijd zo gefocussed op Cassini geweest dat je bijna zou vergeten dat Juno ook een schat aan data levert. En inderdaad geweldige beelden ^O^
Silence breaks apart, Brightness comes to life
Stream of sounds Wash away the darkness from my soul
pi_171217096
Wat een mooie missie.
pi_171391018
31-05-2017

Op de polen van Jupiter is het niet pluis
Prachtige opnames



Op de polen van de planeet Jupiter razen orkanen van 1400 kilometer in diameter. Dat blijkt uit opnames van het ruimtevaartuig Juno dat bezig is met vluchten over de planeet. De atmosfeer in de poolgebieden van de gasreus is veel turbulenter dan verwacht, rapporteren twee teams van onderzoekers, in het huidige nummer van het tijdschrift Science.

De in 2011 gelanceerde sonde van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is vorig jaar aangekomen bij de reusachtige planeet Jupiter. Hij hangt er nu zo’n 3400 kilometer boven. Zo is het mogelijk een ongeëvenaard inzicht te krijgen in de dichte atmosfeer van de gasreus.



Juno kreeg een goed beeld van de chaotische orkanen die woeden op de eerder niet-waarneembare polen van de reuzenplaneet. Jupiter is in ieder geval heel anders dan zijn buurman Saturnus, constateert Nasa. Het ruimtevaartuig vond ook onverwacht bewijs van grote hoeveelheden ammoniak in de atmosfeer van Jupiter. Maar het meest fascinerend zijn de immens grote weersystemen, zeggen sterrenkundigen van het Southwest Research Institute in San Antonio, Texas. Dat instituut beoordeelt de opnames.

Verrassend is ook het magnetisch veld van de gasreus. Dat is veel sterker dan verwacht. Met 7,77 Gauss is het ongeveer tien maal sterker dan het magnetische veld van de aarde, zoals metingen van Juno aantonen. Binnen de magnetosfeer van Jupiter vonden de onderzoekers snelle kosmische elektronen die waarschijnlijk de oorzaak zijn van de enorme poollichten, die op sommige opnames te zien waren.

Jupiter staat bekend om zijn turbulente atmosfeer. Zo woedt er al eeuwen een storm, vanaf aarde te zien als een rode vlek in het witte wolkendek. De vlek heeft een diameter van 16.500 kilometer. Ter vergelijking, de diameter van de aarde is 12.740 kilometer.

(faqt.nl)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_172131722
30-06-2017

Aardse telescopen assisteren ruimtesonde bij onderzoek van Grote Rode Vlek


Deze infraroodopname van Jupiter (mét Rode Vlek) is op 14 januari 2017 gemaakt met de Subaru-telescoop op Hawaï. (NAOJ/NASA/JPL-Caltech)

Telescopen op Hawaï hebben nieuwe opnamen gemaakt van de planeet Jupiter en zijn Grote Rode Vlek. De beelden zijn bedoeld om de Amerikaanse ruimtesonde Juno te assisteren bij haar onderzoek van deze kolossale wervelstorm, op 10 juli. Juno zal op een hoogte van slechts 9000 kilometer langs de Rode Vlek scheren.

De Grote Rode Vlek is groter in omvang dan de aarde en houdt al eeuwenlang stand. Juno zal dit enorme weercomplex met al zijn instrumenten – acht in getal – onderzoeken en close-ups ervan maken. De opnamen die de afgelopen maanden met de telescopen Subaru en Gemini North zijn gemaakt, tonen Jupiter op golflengten die deels niet waarneembaar zijn voor Juno.

Juno is uitgerust met apparatuur waarmee diep onder het wolkendek van de grote gasplaneet kan worden gekeken. Wetenschappers hopen op die manier te kunnen ontdekken hoe diep de wervelstorm in de atmosfeer geworteld is. Ook willen ze graag aanwijzingen vinden waarom déze wervelstorm in de Jupiteratmosfeer zoveel groter en standvastiger is dan zijn talrijke soortgenoten. (EE)

(allesoversterrenkunde)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 9 juli 2017 @ 09:23:39 #142
442280 Prisha
Moonshine!
pi_172286563
morgen *O*

NASA's Juno Spacecraft to Fly Over Jupiter's Great Red Spot July 10

Just days after celebrating its first anniversary in Jupiter orbit, NASA's Juno spacecraft will fly directly over Jupiter's Great Red Spot, the gas giant's iconic, 10,000-mile-wide (16,000-kilometer-wide) storm. This will be humanity's first up-close and personal view of the gigantic feature -- a storm monitored since 1830 and possibly existing for more than 350 years.

"Jupiter's mysterious Great Red Spot is probably the best-known feature of Jupiter," said Scott Bolton, principal investigator of Juno from the Southwest Research Institute in San Antonio. "This monumental storm has raged on the solar system's biggest planet for centuries. Now, Juno and her cloud-penetrating science instruments will dive in to see how deep the roots of this storm go, and help us understand how this giant storm works and what makes it so special."

The data collection of the Great Red Spot is part of Juno's sixth science flyby over Jupiter's mysterious cloud tops. Perijove (the point at which an orbit comes closest to Jupiter's center) will be on Monday, July 10, at 6:55 p.m. PDT (9:55 p.m. EDT). At the time of perijove, Juno will be about 2,200 miles (3,500 kilometers) above the planet's cloud tops. Eleven minutes and 33 seconds later, Juno will have covered another 24,713 miles (39,771 kilometers) and will be directly above the coiling crimson cloud tops of Jupiter's Great Red Spot. The spacecraft will pass about 5,600 miles (9,000 kilometers) above the Giant Red Spot clouds. All eight of the spacecraft's instruments as well as its imager, JunoCam, will be on during the flyby.

https://www.nasa.gov/feat(...)eat-red-spot-july-10
Silence breaks apart, Brightness comes to life
Stream of sounds Wash away the darkness from my soul
pi_172333637
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 09:23 schreef Prisha het volgende:
morgen *O*

NASA's Juno Spacecraft to Fly Over Jupiter's Great Red Spot July 10

Just days after celebrating its first anniversary in Jupiter orbit, NASA's Juno spacecraft will fly directly over Jupiter's Great Red Spot, the gas giant's iconic, 10,000-mile-wide (16,000-kilometer-wide) storm. This will be humanity's first up-close and personal view of the gigantic feature -- a storm monitored since 1830 and possibly existing for more than 350 years.

"Jupiter's mysterious Great Red Spot is probably the best-known feature of Jupiter," said Scott Bolton, principal investigator of Juno from the Southwest Research Institute in San Antonio. "This monumental storm has raged on the solar system's biggest planet for centuries. Now, Juno and her cloud-penetrating science instruments will dive in to see how deep the roots of this storm go, and help us understand how this giant storm works and what makes it so special."

The data collection of the Great Red Spot is part of Juno's sixth science flyby over Jupiter's mysterious cloud tops. Perijove (the point at which an orbit comes closest to Jupiter's center) will be on Monday, July 10, at 6:55 p.m. PDT (9:55 p.m. EDT). At the time of perijove, Juno will be about 2,200 miles (3,500 kilometers) above the planet's cloud tops. Eleven minutes and 33 seconds later, Juno will have covered another 24,713 miles (39,771 kilometers) and will be directly above the coiling crimson cloud tops of Jupiter's Great Red Spot. The spacecraft will pass about 5,600 miles (9,000 kilometers) above the Giant Red Spot clouds. All eight of the spacecraft's instruments as well as its imager, JunoCam, will be on during the flyby.

https://www.nasa.gov/feat(...)eat-red-spot-july-10

nu nog
241.4016 km (orbit 6 vd 21) :)

[ Bericht 33% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 11-07-2017 01:39:36 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_172333912
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_172334020
6000
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_172334044
En hij vliegt er nu over.

Foto's komen de 14de
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
pi_172334761
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 04:07 schreef -CRASH- het volgende:
En hij vliegt er nu over.

Foto's komen de 14de

Cool :)
werd me iets te laat, ben in bed gaan liggen, smartphone aan laten staan met de flyby maar ben niet lang erna in slaap gevallen, was ook slaapverwekkend muziekje erbij :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  dinsdag 11 juli 2017 @ 08:05:45 #148
442280 Prisha
Moonshine!
pi_172334766
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 04:07 schreef -CRASH- het volgende:
En hij vliegt er nu over.

Foto's komen de 14de

SHIT!!! Ik ben in slaap gevallen :(
Benieuwd naar de foto's
Silence breaks apart, Brightness comes to life
Stream of sounds Wash away the darkness from my soul
  dinsdag 11 juli 2017 @ 08:06:07 #149
442280 Prisha
Moonshine!
pi_172334771
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 08:04 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Cool :)
werd me iets te laat, ben in bed gaan liggen, smartphone aan laten staan met de flyby maar ben niet lang erna in slaap gevallen, was ook slaapverwekkend muziekje erbij :)
ik dus ook :{ grrrrrr
Silence breaks apart, Brightness comes to life
Stream of sounds Wash away the darkness from my soul
pi_172334776
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 08:06 schreef Prisha het volgende:

[..]

ik dus ook :{ grrrrrr
:)

nu is Orbit 7 bezig

[ Bericht 43% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 11-07-2017 14:28:00 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')