FOK!forum / Ouder(s) / Draagtopic #151
SaskiaRmaandag 17 augustus 2015 @ 18:52
Welkom in het draagtopic! Hier kun je terecht voor alles wat met het dragen van je kindje te maken heeft.

2XguMP4.gif

Waarom dragen?
SPOILER
Het dragen van je baby in een draagdoek of ergonomische drager heeft voordelen voor zowel ouder als kind. Je kindje voelt zich warm en geborgen, hoort je hartslag en ligt in een natuurlijke gebogen houding – net als in de baarmoeder. De behoefte aan contact met de moeder na de geboorte wordt op deze manier vervuld, maar is niet voorbehouden aan de moeder. Het mooie van dragen is dat het ook aan de vader de mogelijkheid biedt om geborgenheid aan zijn kind te bieden.
Baby’s die worden gedragen blijken opvallend minder te huilen. Bij ongemak als krampjes kan de draagdoek uitkomst bieden: door je kindje buik-tegen-buik te dragen geef je een natuurlijke darmmassage.
Verder wordt de ontwikkeling van spieren en gewrichten gestimuleerd door de zogenaamde kikkerhouding die met een draagdoek gemakkelijk te maken is.
Kinderen die al wat ouder zijn kunnen vanuit een draagdoek goed contact maken met de wereld om hen heen – ze bevinden zich op dezelfde hoogte als volwassenen en zien en horen de mensen praten, wat weer goed is voor de taalontwikkeling en sociale ontwikkeling. Maar worden de prikkels even te veel, dan kan een kindje zich goed afsluiten door tegen mama of papa aan in slaap te vallen.

Het grootste voordeel voor de dragende ouder is, naast de heerlijke nabijheid van je kleintje, het praktische aspect. Je hebt je handen vrij voor het huishouden of de zorg voor oudere kinderen. Voor vaders kan een draagdoek een goed troosthulpmiddel zijn.

Een groot misverstand is dat je je baby kunt verwennen door hem of haar veel bij je te dragen. Dit is niet het geval. Baby’s die veel aandacht krijgen ontwikkelen zich juist op veel gebieden beter.
Ok, dragen, maar waarmee dan?
SPOILER
Er zijn verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen: draagdoeken of ergonomische babydragers.

Draagdoeken
Draagdoeken kunnen rekbaar of geweven zijn.

Rekbare doeken zijn zacht en comfortabel, en vooral fijn als je baby nog niet zo groot is. Daarna kunnen ze, door het meerekken, te weinig steun geven waardoor het dragen zwaar aan kan voelen. Een bekend merk rekbare doek is bijvoorbeeld de Tricot Slen.

Geweven doeken zijn de meest ergonomische optie, voor zowel jou als je baby. Het gewicht van je kindje wordt optimaal verdeeld en de draagdoek vormt zich altijd volledig naar jouw lichaam en dat van je kind. Met een geweven doek kun je buik-, rug- en heupdragen. Er is een enorme keuze in geweven doeken – verschillende stofsamenstellingen (100% katoen, katoen met wol, of linnen, of bamboe, of…), kleuren en patronen, en lengtes. Van welk materiaal je een doek neemt en van welk merk die dan is, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Een katoenen doek is vaak wel een fijne doek om mee te beginnen.
De meest gebruikte knoop bij pasgeboren baby’s is de Front Wrap Cross Carry (FWCC). Hiervoor heb je een doek in maat 5 nodig als je zelf maat 34 of kleiner hebt, een maat 6 als je kledingmaat 36 tot en met 44/46 hebt, en een maat 7 als je eigen kledingmaat 46/48 of groter is.
Doeken in maat 3 of 4 kunnen bij bepaalde knopen worden gebruikt om te rugdragen. Zie ‘Welke verschillende soorten knopen zijn er?’ voor een verwijzing naar instructiefilmpjes met verschillende doekmaten.

Ergonomische dragers
Ergonomische dragers zijn voorgevormd en hoef je dus niet te knopen. Hierdoor zijn ze vaak wat handiger in gebruik. Sommige dragers werken met een kliksysteem, andere met klittenband of gespen. Een draagconsult kan je helpen om te bepalen wat bij jou (en je partner) past. Merken van ergonomische dragers zijn onder andere Ergobaby, Manduca, Tula en Bondolino. Dragers van BabyBjörn en Chicco zijn niet ergonomisch. Je ziet in het onderstaande plaatje duidelijk het verschil:

jtxvnb.jpg

De beentjes bungelen en de baby zit niet in de kikkerhouding. Er hangt te veel gewicht aan het heupgewricht. De zo belangrijke kikkerhouding (knietjes hoger dan de heupjes, bol ruggetje) is bij dit soort voorgevormde dragers niet te bereiken door het harde rugpand. Daarnaast kan een baby die met het gezicht naar voren zit zich niet afsluiten als er te veel prikkels zijn.

Hulp nodig bij het bepalen wat er bij jou en je partner past op draaggebied? Kijk op de website draagdoek.startpagina.nl om te zien waar er bij jou in de buurt een draagconsulent te vinden is.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een doek?
SPOILER
Eigenlijk is het heel simpel: het belangrijkste is dat je de doek mooi vindt. Doeken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, uiteenlopend van ongeveer 50 euro voor een Little Frog of Yaro, tot honderden euro's voor exclusieve doeken van Oscha of Woven Wings. Het is aan jou om te bepalen wat je aan een doek uit wilt geven.
Bepaal de lengte van de doek die je wilt en de stofsamenstelling, en ga los op alle mooie kleuren en patronen die er zijn! Pas op: doeken werken verslavend...
Welke verschillende soorten knopen zijn er?
SPOILER
Een heleboel! Direct vanaf de geboorte kun je beginnen met een Front Wrap Cross Carry. Ook rugdragen is in principe al vrij snel mogelijk, maar enige ervarenheid met knopen is hierbij wel gewenst, plus dat je je kindje minder goed in de gaten kan houden.
Andere bekende knopen zijn de Front Cross Carry, Rucksack, Double Hammock… Op de website www.wrapyouinlove.com vind je onder het kopje ‘tutorials’ heel veel instructiefilmpjes, ingedeeld naar de lengte van de doek die je ervoor nodig hebt.
Wat trek ik mijn kindje aan in de draagdoek?
SPOILER
Onthoud dat de doek zelf ook een laag stof is. Verder kun je de volgende richtlijn aanhouden:
Rond het vriespunt: jasje + sjaal + muts en (half) onder je jas
Rond de 5 graden: jasje + sjaal + muts
Rond de 10 graden: dun jasje of vestje aan
Rond de 15 graden: normale kleertjes aan
Rond de 20 graden: luchtige kleertjes aan
Rond de 25 graden: alleen een rompertje aan
Boven de 30 graden: niet meer in de draagdoek

Bron: http://durftedragen.nl/wa(...)aan-in-de-draagdoek/
SaskiaRmaandag 17 augustus 2015 @ 18:54
En mijn vraag was:
Onze baby van 11 dagen is al een keer in de Manduca geweest, maar we vonden haar hoofdje nogal los hangen. Is daar een hoofdsteun voor, of hebben we haar er verkeerd in gezet?
silliegirlmaandag 17 augustus 2015 @ 19:30
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 18:54 schreef SaskiaR het volgende:
En mijn vraag was:
Onze baby van 11 dagen is al een keer in de Manduca geweest, maar we vonden haar hoofdje nogal los hangen. Is daar een hoofdsteun voor, of hebben we haar er verkeerd in gezet?
Ik heb er nog weinig verstand van, maar ik herinner me van het draagconsult vorige week dat je de kleine goed in de doek moet scheppen; kontje diep genoeg erin zeg maar.

Als dat allemaal goed zit, dan moet je rugpand misschien wat langer? Volgens mij moet de bovenkant van de drager tot halverwege 't bolletje komen voor voldoende steun?
SaskiaRmaandag 17 augustus 2015 @ 19:33
Ja, rugpand langer is denk ik de oplossing... ik dacht dat dat juist bedoeld was voor oudere baby's (want groter), maar misschien is het dan juist ook voor kleine baby's.
GotCmaandag 17 augustus 2015 @ 20:59
Ik vond dat ook altijd wat verwarrend Saskia :) Maar je kan mini in de verkleiner met rugpand uitgeritst doen idd.
Spees_Eenddinsdag 18 augustus 2015 @ 10:32
Heeft iemand hier de Tula Fizz? Ik denk dat ik die ga bestellen maar omdat ik de kleuren in het echt soms wat anders vind dan de promotieplaatjes zou ik een kleurechte live actionfoto wel fijn vinden :7

Deze:
O8enNCu.jpg
Goitskedinsdag 18 augustus 2015 @ 10:53
Ooh ik zag deze vanmorgen voorbij komen O+
Morgen maar ff mn man lief aan kijken hoe hij hem vindt.. Zie hem vannacht wel een x thuis komen en dat ik hem toegestuurd heb reageert hij geloof ik buwest ff niet op
_O-
file.jpg
Moppertdinsdag 18 augustus 2015 @ 11:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 10:32 schreef Spees_Eend het volgende:
Heeft iemand hier de Tula Fizz? Ik denk dat ik die ga bestellen maar omdat ik de kleuren in het echt soms wat anders vind dan de promotieplaatjes zou ik een kleurechte live actionfoto wel fijn vinden :7

Deze:
[ afbeelding ]
T0MXRhN.jpg deze vind ik het best lijken op een fizz in het echt
Spees_Eenddinsdag 18 augustus 2015 @ 11:12
Dank!! Mooie kleuren O+
Goitskedinsdag 18 augustus 2015 @ 11:41
Super mooi die kleuren
Spees_Eenddinsdag 18 augustus 2015 @ 12:17
Hij is zo mooi O+ maar toen zag ik de alpaca. En de carrousel. Ik kan niet kiezen -O-
Goitskedinsdag 18 augustus 2015 @ 12:49
oooooh had dat nou niet gezegd! Die Alpaca!!! O+

Nu zit ik te kijken naar alpaca en die met autos welke ik het leukste vind
Goitskedinsdag 18 augustus 2015 @ 12:51
Ik denk dat mijn man de alpaca's te truttig vind maar ik super mooi!! als ik hem zover krijg voor een 2de toddler drager dan zijn die autos wel echt super... blijf maar roepen ben bijna jarig _O- _O- _O- _O-
SQdinsdag 18 augustus 2015 @ 13:27
Alpaca is de nieuwe eenhoorn?
Spees_Eenddinsdag 18 augustus 2015 @ 13:38
De alpaca is al jaren een running gag in onze familie dus eigenlijk kan ik geen andere kiezen :7 maar ga denk ik toch voor de fazz.
Gularadinsdag 18 augustus 2015 @ 13:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 13:38 schreef Spees_Eend het volgende:
De alpaca is al jaren een running gag in onze familie dus eigenlijk kan ik geen andere kiezen :7
Je zegt het zelf al. Alpaca it is! *O*
Tante_Soesadinsdag 18 augustus 2015 @ 13:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 13:38 schreef Spees_Eend het volgende:
De alpaca is al jaren een running gag in onze familie dus eigenlijk kan ik geen andere kiezen :7 maar ga denk ik toch voor de fazz.
Fazzoletti :P?

Ik vind die Fizz heel erg leuk :Y.
SQdinsdag 18 augustus 2015 @ 13:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 13:38 schreef Spees_Eend het volgende:
De alpaca is al jaren een running gag in onze familie dus eigenlijk kan ik geen andere kiezen :7 maar ga denk ik toch voor de fazz.
woon je daarom waar je woont? Ja he?
pinquitdinsdag 18 augustus 2015 @ 13:58
omg is er een Tula met alpaca's :o O+ O+ O+
pinquitdinsdag 18 augustus 2015 @ 13:59
Oh boeh ik vind de meisjesversie duuzend keer mooier dan de jongens, en ik vind de alpaca's eigenlijk te groot ;( :P
Mineoladinsdag 18 augustus 2015 @ 14:21
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 12:17 schreef Spees_Eend het volgende:
Hij is zo mooi O+ maar toen zag ik de alpaca. En de carrousel. Ik kan niet kiezen -O-
Alpaca! *O*
Dude, daar staat je naam op! MFEO O+
Spees_Eenddinsdag 18 augustus 2015 @ 14:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 13:50 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

woon je daarom waar je woont? Ja he?
Toegegeven, die gaf het laatste zetje voor de handtekening onder het koopcontract :7
Fazzdinsdag 18 augustus 2015 @ 14:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 13:42 schreef Tante_Soesa het volgende:

[..]

Fazzoletti :P?

Ik vind die Fizz heel erg leuk :Y.
Is er een Tula met mijn naam? *;
Spees_Eenddinsdag 18 augustus 2015 @ 14:40
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 14:29 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Is er een Tula met mijn naam? *;
Spees_Eenddinsdag 18 augustus 2015 @ 15:07
Ik heb hem besteld O+ De Fizz. Nu maar hopen dat al jullie indegloria's over Tula terecht zijn :P

Het grijs van de Alpaca Love vond ik niet mooi.
Fazzdinsdag 18 augustus 2015 @ 15:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 15:07 schreef Spees_Eend het volgende:
Ik heb hem besteld O+ De Fizz. Nu maar hopen dat al jullie indegloria's over Tula terecht zijn :P

Het grijs van de Alpaca Love vond ik niet mooi.
Heb je de Tula al eens getest? Ik ben zo benieuwd naar het verschil tov de Manduca (die heb jij toch ook?)
Spees_Eenddinsdag 18 augustus 2015 @ 15:15
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 15:11 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Heb je de Tula al eens getest? Ik ben zo benieuwd naar het verschil tov de Manduca (die heb jij toch ook?)
Nee, niet getest nog. Ik heb ook de Manduca, ik zal laten weten of ik verschil merkte! De reden dat ik een Tula koop is echt een FWP trouwens :P Ik ga regelmatig met de twee kindjes op pad naar de stad of ikea of wandelen etc en als mijn vriend de manduca aan heeft gehad dan zit ie altijd verkeerd en dan krijg ik haar weer niet goed gegespt terwijl ondertussen de peuter wegloopt of iets anders peuterigs doet. Zeker die gespjes achter verschuiven lukt me niet zo snel onder tijdsdruk. Dus Manduca is voortaan voor hem, de Tula voor mij :). Vind Manduca verder echt prima overigens. Saai, maar heel fijn.
GotCdinsdag 18 augustus 2015 @ 15:45
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 15:11 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Heb je de Tula al eens getest? Ik ben zo benieuwd naar het verschil tov de Manduca (die heb jij toch ook?)
Tula heeft zachtere schouderbanden, is minder verstelbaar, heeft mindere kwaliteit gesp en last but not least: toffere printjes :)
Moppertdinsdag 18 augustus 2015 @ 15:54
Eens met Gotc.. als ik op basis van kwaliteit een drager aan zou moeten raden zou ik zeggen Manduca. Ik vind ze echt veel degelijker, maar de tula draagt voor mij wel weer fijner. Ik vind het jammer dat je toch wel veel tula's ziet met foutjes, gaatjes en njah de gespen die erg tegenvallen,
Spees_Eenddinsdag 18 augustus 2015 @ 19:22
Dat zeggen jullie nu ;(
Goitskedinsdag 18 augustus 2015 @ 19:50
Ik heb geen ervaring met de manduca, ik vind de tula heel erg fijn, als babydrager had ik een ergobaby omdat ik pas later ging dragen en ook niet wist dat ik zoveel zou gaan dragen misschien dat mijn keuze dan anders was geweest. Prijs technisch gezien was voor mij daarom de ergo baby haalbaarder.
Ik heb absoluut ook geen spijt van de ergobaby, draagt erg vergelijkbaar met de tula alleen de schouderbanden van de tula zijn zachter maar heb dat bij de ergobaby ook niet als vervelend ervaren en zou hem iedereen ook aanraden!
Helaas gaat die binnenkort de verkoop in omdat Teun beter blijft zitten in de tula toddler, de ergo komt hij verder boven uit (logisch het is een babydrager) nu en als hij niet zoveel zin heeft gaat hij meer klooien en hangen waardoor dragen met de tula toddler echt veel fijner begint te worden.
Macka66dinsdag 18 augustus 2015 @ 20:03
De Ergo baby heeft inderdaad een relatief laag pand. En ik raad mensen nog altijd aan om niet alleen vanwege het leuke stofje te bestellen, maar eerst eens een paar verschillende merken uit te proberen. De pasvorm kan zo enorm verschillen! Je wilt toch degene die het beste zit lijkt me. Overigens worden sommige stoffen door meerdere merken gebruikt, vooral de stoffen van Michael Miller.

[ Bericht 9% gewijzigd door Macka66 op 18-08-2015 20:09:48 ]
Franny_Gdinsdag 18 augustus 2015 @ 20:33
Mijn vriend heeft ook lang plezier gehad van de ergobaby. Fijne en ook mooie drager, vond hem goed bij hem passen. Wij vinden hem nu I ouder is en we veel rugdragen ook niet meer zo prettig. Hij zit niet zo goed op de rug vind ik.

Voor I heb ik een tijdje terug een mooi prentenboek gekocht, oorspronkelijk een Frans boek. Mijn oog viel vandaag ineens hierop:

SPOILER
11820560_1605292769725498_1561164968_n.jpg
O+ .
Lijnloosdinsdag 18 augustus 2015 @ 21:41
Ik heb vandaag ook eindelijk de knoop doorgehakt en een Tula besteld : Tula-Bandit.jpg
Ik vond de print zo mooi... Hopelijk is ie in het echt net zo helder blauw. Morgen komt ie al!!! *O*
Vlinderdinsdag 18 augustus 2015 @ 22:13
Die is leuk!
Vlinderdinsdag 18 augustus 2015 @ 22:15
Waar kan ik zakken lenen/huren? Bij babybij is alles steeds uitgeleend -O-
Hielke heeft een kleine maat 68 nu :Y
ingeedinsdag 18 augustus 2015 @ 22:37
Wou je wat testen Vlindur of is het voor mee op vakantie?
Anders zou ik een paar weekjes wachten, zal wel topdrukte zijn nu.
Vlinderdinsdag 18 augustus 2015 @ 22:45
Gewoon om te testen. Ik wil een drager maar ik wil graag testen voor ik 1 koop. Iedereen is zo waus over de Tula, maar misschien vind ik het helemaal niks :D en om er nou zomaar ±¤130 aan uit te geven is nogal wat :)
Goitskedinsdag 18 augustus 2015 @ 22:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 22:15 schreef Vlindur het volgende:
Waar kan ik zakken lenen/huren? Bij babybij is alles steeds uitgeleend -O-
Hielke heeft een kleine maat 68 nu :Y
Wat wil je lenen/huren en om te testen of mee op vakantie?
Fazzdinsdag 18 augustus 2015 @ 23:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 19:22 schreef Spees_Eend het volgende:
Dat zeggen jullie nu ;(
Ik ben benieuwd naar je bevindingen :D

Mijn Manduca is wel een limited edition, net iets minder saaaaai :+
SPOILER
10D647DE-8167-4C60-811F-80CE628787B5_zpsa6ewfpmo.jpg
Vlinderdinsdag 18 augustus 2015 @ 23:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 22:46 schreef Goitske het volgende:

[..]

Wat wil je lenen/huren en om te testen of mee op vakantie?
Wompat, Tula, Ergo, Mandela, Boba en Beco? Alles behalve de bondolino. Die ken ik al. Heel fijn, maar ik wil nu een die langer meegaat. Met 11 kilo vond ik de bondolino echt niet fijn meer.
coccinelledinsdag 18 augustus 2015 @ 23:31
De draagconsulent in Boornbergum verhuurt de boba en de ergo
Vlinderdinsdag 18 augustus 2015 @ 23:37
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:31 schreef coccinelle het volgende:
De draagconsulent in Boornbergum verhuurt de boba en de ergo
Ik zie op haar website dat ze als borg de nieuwprijs vraagt :o
Laat dan maar :{w
coccinellewoensdag 19 augustus 2015 @ 01:04
Ja dat vond ik ook nogal veel, maar ik wist niet of dat normaal was of niet :@
MevrouwCactuswoensdag 19 augustus 2015 @ 06:48
Ik heb bij Draagrijk in Eindhoven gehuurd. Die versturen ook. Borg was 50 euro.
klumsywoensdag 19 augustus 2015 @ 09:21
Oeh lijn die is leuk O+

Vraagje, tot welke maat gebruik je de baby insert in de tula, kon het zo snel niet vinden...
Maar heb het idee dat Jesse zo hoog zit
LuDannwoensdag 19 augustus 2015 @ 10:26
Ik wil een draagconsult boeken, iemand nog tips? Waar op te letten bijvoorbeeld? En tips voor tijdens het consult? Ga samen met mijn man. :)
Kimpossiblewoensdag 19 augustus 2015 @ 10:33
Klaproos is consulent Ludann!
MevrouwCactuswoensdag 19 augustus 2015 @ 10:34
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 09:21 schreef klumsy het volgende:
Oeh lijn die is leuk O+

Vraagje, tot welke maat gebruik je de baby insert in de tula, kon het zo snel niet vinden...
Maar heb het idee dat Jesse zo hoog zit
Ik dacht 68/74.
Spees_Eendwoensdag 19 augustus 2015 @ 10:35
Ik las vanaf 7 kilo maar dat zou (bij mijn baby's althans) niet corresponderen met 68-74.
LuDannwoensdag 19 augustus 2015 @ 10:52
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 10:33 schreef Kimpossible het volgende:
Klaproos is consulent Ludann!
Ah! Enig idee in welke regio?
klumsywoensdag 19 augustus 2015 @ 11:07
Vandaar, hij was 2 weken geleden bij het cb al 65 cm :)
Burdiewoensdag 19 augustus 2015 @ 11:22
LuDann, je kunt op deze site een consulent bij jou in de buurt vinden: http://draagdoekconsulenten.nl
LuDannwoensdag 19 augustus 2015 @ 12:46
Die had ik al gevonden, bedankt Burdie.
GotCwoensdag 19 augustus 2015 @ 13:06
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 10:52 schreef LuDann het volgende:

[..]

Ah! Enig idee in welke regio?
Rotterdam :)
LuDannwoensdag 19 augustus 2015 @ 13:20
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 13:06 schreef GotC het volgende:

[..]

Rotterdam :)
Thanks. Dat is niet heel erg in de buurt helaas.
Cholulawoensdag 19 augustus 2015 @ 13:28
Welke omgeving zoek je LuDann?
LuDannwoensdag 19 augustus 2015 @ 14:59
A.msterdam/H.aarlem, daar in de buurt. :)
Spees_Eendwoensdag 19 augustus 2015 @ 19:32
Hij is binnen! En tof O+ en Suze rockt 'm natuurlijk :7

VpUQh0g.jpg
Cwenwoensdag 19 augustus 2015 @ 19:35
In de categorie: wat doe je met je Tula?
Mijn man heeft haar zojuist meegenomen op de skates - achter op z'n rug :D
BlueEyeswoensdag 19 augustus 2015 @ 19:35
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 19:32 schreef Spees_Eend het volgende:
Hij is binnen! En tof O+ en Suze rockt 'm natuurlijk :7

[ afbeelding ]
Mooi!

En hoe bevalt 'ie so far?
Spees_Eendwoensdag 19 augustus 2015 @ 19:38
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 19:35 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Mooi!

En hoe bevalt 'ie so far?
Ik heb hem hooguit 2 minuten om gehad :D was pas laat thuis van het werk en Suus was heel moe. En ze leek misselijk :') :+ dus ik heb haar er snel uitgehaald. Morgen weer een lange werkdag, dus vrijdag even echt uitproberen *O*
WupWupwoensdag 19 augustus 2015 @ 19:57
Ooohhh die is tof spees! O+
Gevalletjewoensdag 19 augustus 2015 @ 20:03
Q was laatst 62cm en ruim 6100gr, maar volgens mij heeft hij de babyinzet nog wel even nodig. Anders zit ie nog veel te laag. Volgens mij las ik dat je ook alleen het kussentje kan gebruiken zonder de rest van de inzet. misschien dat dat binnenkort lukt want de inzet is wel best dik, Q heeft het snel warm en kan zich volgens mij goed genoeg rechthouden.

Q vindt de kinderwagenbak niet altijd leuk meer omdat hij niet naar buiten kan kijken. Als het goed genoeg weer is zit hij nu meestal in de Tula, dan zit hij heel rustig om zich heen te kijken. En als hij moe is, voel ik ineens een hoofdje dat tegen m'n borst gelegd wordt en zakken z'n oogjes langzaam dicht O+
Omentielvowoensdag 19 augustus 2015 @ 20:06
Speels, wat mooi. Suze rockt hem echt O+

Cwen, wat stoer van je man. Hoe vond ze het?
mignonnewoensdag 19 augustus 2015 @ 20:10
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 19:32 schreef Spees_Eend het volgende:
Hij is binnen! En tof O+ en Suze rockt 'm natuurlijk :7

Hij staat jullie geweldig O+
je bent wel een klein beetje uitgeschoten met je mascara :o ik dacht ik zeg t ff voordat je zo de straat op gaat...
Omentielvowoensdag 19 augustus 2015 @ 20:11
_O-
SQwoensdag 19 augustus 2015 @ 20:12
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 19:32 schreef Spees_Eend het volgende:
Hij is binnen! En tof O+ en Suze rockt 'm natuurlijk :7

[ afbeelding ]
ja, cool!
Spees_Eendwoensdag 19 augustus 2015 @ 20:15
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:10 schreef mignonne het volgende:

[..]

Hij staat jullie geweldig O+
je bent wel een klein beetje uitgeschoten met je mascara :o ik dacht ik zeg t ff voordat je zo de straat op gaat...
Godsamme en ik had nog zo mn best gedaan op mn spinnenpoten -O- wel heel attent dat je me even waarschuwt :*
kwakz0rwoensdag 19 augustus 2015 @ 20:21
_O- omg ik pies in mn broek.

Wat een mooie Tula Spees! Als ik een meisje had... O+
mignonnewoensdag 19 augustus 2015 @ 20:22
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:15 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Godsamme en ik had nog zo mn best gedaan op mn spinnenpoten -O- wel heel attent dat je me even waarschuwt :*
*;

Hoezo Kwak? Deze is toch prima unisex?
Of vertekent mijn monitor de kleuren zo erg :?
Spees_Eendwoensdag 19 augustus 2015 @ 20:25
Ik vind mn ook leuk voor jongens :Y zal binnenkort een foto maken met Sil erin, kijken of hij hem ook weet te verkopen :7
kwakz0rwoensdag 19 augustus 2015 @ 20:28
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:22 schreef mignonne het volgende:

[..]

*;

Hoezo Kwak? Deze is toch prima unisex?
Of vertekent mijn monitor de kleuren zo erg :?
Ja? Ik vind regenboog automagisch meer meisjes... Terwijl die van mij grijs met koraal is en koraal meer naar roze neigt.

Kweenie, ben nooit zo genderrechtlijnig zeg maar, maar deze zie ik mijzelf alleen bij een meisje dragen.
kwakz0rwoensdag 19 augustus 2015 @ 20:28
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:25 schreef Spees_Eend het volgende:
Ik vind mn ook leuk voor jongens :Y zal binnenkort een foto maken met Sil erin, kijken of hij hem ook weet te verkopen :7
Sil kan mij bijna alles verkopen denk ik O+
Spees_Eendwoensdag 19 augustus 2015 @ 20:29
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:28 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Sil kan mij bijna alles verkopen denk ik O+
:D O+
JufMariskawoensdag 19 augustus 2015 @ 20:32
:D _O-
MevrouwCactuswoensdag 19 augustus 2015 @ 20:45
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:03 schreef Gevalletje het volgende:
Q was laatst 62cm en ruim 6100gr, maar volgens mij heeft hij de babyinzet nog wel even nodig. Anders zit ie nog veel te laag. Volgens mij las ik dat je ook alleen het kussentje kan gebruiken zonder de rest van de inzet. misschien dat dat binnenkort lukt want de inzet is wel best dik, Q heeft het snel warm en kan zich volgens mij goed genoeg rechthouden.

Q vindt de kinderwagenbak niet altijd leuk meer omdat hij niet naar buiten kan kijken. Als het goed genoeg weer is zit hij nu meestal in de Tula, dan zit hij heel rustig om zich heen te kijken. En als hij moe is, voel ik ineens een hoofdje dat tegen m'n borst gelegd wordt en zakken z'n oogjes langzaam dicht O+
Dat hebben wij gedaan ja. Wij gebruiken alleen nog het kussentje. Wel even gefrut onder het kontje, maar zo veel fijner. Je kunt ook fijner knuffelen met de beeb O+
kwakz0rwoensdag 19 augustus 2015 @ 20:53
Ik denk dat ik een van mijn draagdoeken ga verkopen. De hennepblend en ik kunnen geen vriendjes worden -O- de andere gebruik ik ook nooit meer, maar ik hoop dat ik die bij een eventuele toekomstige tweede wel weer kan gebruiken... :@
Phaidrawoensdag 19 augustus 2015 @ 22:32
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:53 schreef kwakz0r het volgende:
Ik denk dat ik een van mijn draagdoeken ga verkopen. De hennepblend en ik kunnen geen vriendjes worden -O- de andere gebruik ik ook nooit meer, maar ik hoop dat ik die bij een eventuele toekomstige tweede wel weer kan gebruiken... :@
Is dat die toffe natibaby met hennep?

Ik heb nu 2 doeken met hennep. Het zal niet mijn allerfavorietste blend worden, maar wel erg fijn met warm weer en stevig. Maar mijn schouders vinden iets meer stretch prettiger.
Cwendonderdag 20 augustus 2015 @ 09:10
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:06 schreef Omentielvo het volgende:
Speels, wat mooi. Suze rockt hem echt O+

Cwen, wat stoer van je man. Hoe vond ze het?
Ze vond het super :Y
En ik was heel blij toen ze weer veilig thuis waren :@.
kwakz0rdonderdag 20 augustus 2015 @ 09:18
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 22:32 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Is dat die toffe natibaby met hennep?

Ik heb nu 2 doeken met hennep. Het zal niet mijn allerfavorietste blend worden, maar wel erg fijn met warm weer en stevig. Maar mijn schouders vinden iets meer stretch prettiger.
Yup -O-
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 10:47
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 09:18 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Yup -O-
Wat ontzettend jammer ;( .
Dot.donderdag 20 augustus 2015 @ 10:49
quote:
0s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:53 schreef kwakz0r het volgende:
Ik denk dat ik een van mijn draagdoeken ga verkopen. De hennepblend en ik kunnen geen vriendjes worden -O- de andere gebruik ik ook nooit meer, maar ik hoop dat ik die bij een eventuele toekomstige tweede wel weer kan gebruiken... :@
Zou het helpen om het op reis te sturen zodat hij wat zachter wordt? Of is hij dat al?
Moppertdonderdag 20 augustus 2015 @ 16:51
Natibaby hennep is lastige hennep :Y

Nieuwe tula die in de mysterybox zat van hip & groen
aCXw168.jpg
Phaidradonderdag 20 augustus 2015 @ 16:54
Die vind ik leuk Moppert!
DJMomodonderdag 20 augustus 2015 @ 21:51
Had ook een Natibaby met hennep. pfff, wat een draak. Nu een AP met hennep, wereld van verschil!
Sunshine1982donderdag 20 augustus 2015 @ 21:52
Die is gaaaaaaaaf Moppert!!
Macka66vrijdag 21 augustus 2015 @ 17:33


[ Bericht 100% gewijzigd door Macka66 op 21-08-2015 17:39:25 (Niet meer nodig, jullie weten de VDC pagina al te ) ]
kwakz0rvrijdag 21 augustus 2015 @ 17:55
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 10:49 schreef Dot. het volgende:

[..]

Zou het helpen om het op reis te sturen zodat hij wat zachter wordt? Of is hij dat al?
Mja, ik kan t proberen. Hij is heeeel mooi, maar vraag me af of hij ooit newbornzacht gaat worden voor evt gebruik met een tweese... En op mijn rug draag ik liever met de Tula.

Misschien als Melba groter is dat met de doek op mijn rug wel lukt, maar dan is maat 7 weer zo overdreven.

Ik vind m zó mooi, maar de klik is er niet.
Kursorvrijdag 21 augustus 2015 @ 18:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 17:55 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Mja, ik kan t proberen. Hij is heeeel mooi, maar vraag me af of hij ooit newbornzacht gaat worden voor evt gebruik met een tweese... En op mijn rug draag ik liever met de Tula.

Misschien als Melba groter is dat met de doek op mijn rug wel lukt, maar dan is maat 7 weer zo overdreven.

Ik vind m zó mooi, maar de klik is er niet.
Ik gebruik geregeld een 7 voor rugdragen :D
GotCvrijdag 21 augustus 2015 @ 20:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 18:27 schreef Kursor het volgende:

[..]

Ik gebruik geregeld een 7 voor rugdragen :D
+1 :Y. Liefste met een maat 4 of 7.

Maarrr, als er geen echte klik is met een doek, gaatie ook direct weer door. En als je 'm echt mist kwak, dan kun je 'm vaak later wel weer kopen :)
faptistvrijdag 21 augustus 2015 @ 21:42
Heb je met rugdragen een grotere doek nodig dan met buikdragen?

Jammer Kwak..
Al is het natuurlijk wel heel fijn dat de tula zo goed bevalt!

Ik had een paar maanden terug de glitter tula gekocht, maar hij ligt nog steeds in de doos.
Wilde hem bewaren totdat ze erin kon zonder insert. Hoogstwaarschijnlijk past ze nu prima zonder insert, maar de print he.. ben er niet meer zo'n fan van.
Twijfel ook of ik de tula wel zo fijn vind. Wanneer ik hem aan trek zonder baby vind ik het net een backpackersrugtas met die hoge/brede schouderbanden.
Dus ja.. die gaat binnenkort in de verkoop.
No love.
Misschien maar eens een draagconsult en dan kijken wat emeibaby/wompat/etc mij te bieden heeft.
IsabellaMariaAnnavrijdag 21 augustus 2015 @ 23:03
Wat is de truc om bij de fwcc de banden over je rug recht over je schouder te krijgen? Ik heb ze steeds gedraaid volgens mij, dan lukt het straktrekken niet meer zo goed.
Roomsnoesvrijdag 21 augustus 2015 @ 23:15
Houd de doek met de middenmsrlerin op je buik. Probeer met je rechter arm de bovenste zoom onder je linker oksel vandaan te plukken. Leg deze zoom over je rechter schouder, met de zoom aan de kant van je nek. Doe hetzelfde met je linkerarm en de bovenste zoom obder je rechter oksel. Leg elke baan netjes over je rug en schouder voor je de volgende pakt.

Ik volde de zoom met mijn hand vanaf de middenmarkering vanaf de voorkant, arm over mijn hoofd en dan ovrer mijn schouder. Snappie..?
IsabellaMariaAnnavrijdag 21 augustus 2015 @ 23:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 23:15 schreef Roomsnoes het volgende:
Houd de doek met de middenmsrlerin op je buik. Probeer met je rechter arm de bovenste zoom onder je linker oksel vandaan te plukken. Leg deze zoom over je rechter schouder, met de zoom aan de kant van je nek. Doe hetzelfde met je linkerarm en de bovenste zoom obder je rechter oksel. Leg elke baan netjes over je rug en schouder voor je de volgende pakt.

Ik volde de zoom met mijn hand vanaf de middenmarkering vanaf de voorkant, arm over mijn hoofd en dan ovrer mijn schouder. Snappie..?
Ik denk het wel! Morgen even proberen!
GotCvrijdag 21 augustus 2015 @ 23:59
Rugdragen kan met elke maat, het is afhankelijk vd knoop, je postuur en grootte van je kind welke maat doek je nodig hebt :)
Goitskezaterdag 22 augustus 2015 @ 09:04
Heb nu toch besloten dat mn ergobaby evening in Innsbruck de verkoop in gaat! Heb een tula op het oog en pak hem tegenwoordig alleen nog bij nood omdat Teun aan de grote kant er voor wordt. Kan nog wel maar zit mooier in de tula.

Alleen kom er achter dat de tula en ergo in de auto liggen -O- dus kan hem nu niet wassen en verkoop fotos maken en niet weg met de tula/ergo
Vlinderzaterdag 22 augustus 2015 @ 10:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 23:03 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Wat is de truc om bij de fwcc de banden over je rug recht over je schouder te krijgen? Ik heb ze steeds gedraaid volgens mij, dan lukt het straktrekken niet meer zo goed.


Heb je hier iets aan?
IsabellaMariaAnnazaterdag 22 augustus 2015 @ 10:14
quote:
Ja! Tnx! Gelukt!

Kek haarkleurtje heeft ze trouwens :+
JufMariskazaterdag 22 augustus 2015 @ 10:49
En mooie tattoos O+
Valt het op dat ik weer tattoo-kriebels heb? :X
Skoapzaterdag 22 augustus 2015 @ 11:22
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 16:51 schreef Moppert het volgende:
Natibaby hennep is lastige hennep :Y

Nieuwe tula die in de mysterybox zat van hip & groen
[ afbeelding ]
O+
L-Ezondag 23 augustus 2015 @ 00:02
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:11 schreef Vlindur het volgende:

[..]

Wompat, Tula, Ergo, Mandela, Boba en Beco? Alles behalve de bondolino. Die ken ik al. Heel fijn, maar ik wil nu een die langer meegaat. Met 11 kilo vond ik de bondolino echt niet fijn meer.
Ik heb een Boba3g liggen die door ons niet gebruikt wordt. Als je wil mag die best een reisje naar Friesland maken :)
Vlinderzondag 23 augustus 2015 @ 15:30
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 00:02 schreef L-E het volgende:

[..]

Ik heb een Boba3g liggen die door ons niet gebruikt wordt. Als je wil mag die best een reisje naar Friesland maken :)
Oh ja graag! ^O^ O+
lunapuellazondag 23 augustus 2015 @ 20:25
Hier gebruiken we de doek steeds meer, en ook buitenshuis! Begonnen toen ik de doek meenam naar de verjaardag van overgrootoma - aanvankelijk alleen om te laten zien, want zij heeft de doek voor ons betaald. Maar toen de verjaardag drukker werd, bleek het toch wel een fijn rustpunt voor K.

Helemaal zonder kinderwagen de deur uit durf ik alleen nog voor korte uitjes, zoals een brief posten. Ik zit dan toch een beetje met waar ik de (luier)tas moet laten. Hoe doen jullie dat?

Plaatje bij het praatje:
SPOILER
IMG_20150823_200318.jpg
Moppertzondag 23 augustus 2015 @ 20:27
Ik neem alleen een luier mee en eventueel wat losse doekjes.
GotCzondag 23 augustus 2015 @ 20:27
Rugtas of schoudertas ^O^ Alleen het nodige erin en gaan!
Goitskezondag 23 augustus 2015 @ 20:52
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 20:27 schreef GotC het volgende:
Rugtas of schoudertas ^O^ Alleen het nodige erin en gaan!
Rugtas ideaal als je buikdraagt
Bij rug dragen ben ik er nog niet uit wat ik handig vind
GotCzondag 23 augustus 2015 @ 20:53
quote:
1s.gif Op zondag 23 augustus 2015 20:52 schreef Goitske het volgende:

[..]

Rugtas ideaal als je buikdraagt
Bij rug dragen ben ik er nog niet uit wat ik handig vind
Ik vind niks handig bij rugdragen :P. Neem meestal een klein heuptasje mee met 1 luier erin, een koekje oid en sleutels/portemonnee.
Of gewoon m'n man :P.
SQzondag 23 augustus 2015 @ 20:58
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 20:25 schreef lunapuella het volgende:
Hier gebruiken we de doek steeds meer, en ook buitenshuis! Begonnen toen ik de doek meenam naar de verjaardag van overgrootoma - aanvankelijk alleen om te laten zien, want zij heeft de doek voor ons betaald. Maar toen de verjaardag drukker werd, bleek het toch wel een fijn rustpunt voor K.

Helemaal zonder kinderwagen de deur uit durf ik alleen nog voor korte uitjes, zoals een brief posten. Ik zit dan toch een beetje met waar ik de (luier)tas moet laten. Hoe doen jullie dat?

Plaatje bij het praatje:
SPOILER
Wat een mooi plaatje O+
En idd, ik pak gewoon een kleine handtas of schoudertas mee met het broodnodige, meer niet :)
Lijnlooszondag 23 augustus 2015 @ 21:21
Oh heerlijk Luna!
Ik durfde afgelopen week met enkel de doek naar de dierentuin. Heel relaxed rondgelopen van 1 tot 5 ongeveer en fantastisch genoten. In de rij bij de waterfietsbootjes nog staan kletsen met een stel die hun zoontje in een tula hadden en dan zie je erachter een kindje in een BB bungelen en dan moet ik ineens ook de gedachtes onderdrukken hoe jammer ik dat vind voor zowel moeder als kindje. Ik ga er niet over oordelen want 5 jaar geleden hing Minke er ook wel es in (aantal keren is op 1 hand te tellen en dan ook maar heel kort want ze vond het echt ruk geloof ik).... Maar jammer is het wel.
Maar met de doek ging het echt super. Na het flesje in het restaurant gewoon en plein public weer opnieuw durven knopen en lekker verder gegaan. Die geweven kan ik nu dus ook best! :@
Ik had trouwens gewoon een rugzak om met schone luier, flesje, voeding, etc... Ging prima

Morgen komt mijn Tula!!! *O*
Goitskezondag 23 augustus 2015 @ 21:23
quote:
1s.gif Op zondag 23 augustus 2015 20:53 schreef GotC het volgende:

[..]

Ik vind niks handig bij rugdragen :P. Neem meestal een klein heuptasje mee met 1 luier erin, een koekje oid en sleutels/portemonnee.
Of gewoon m'n man :P.
Als ik langer dan ff een boodschapjes doen weg ben gaat er wel meer mee voor 2 kinderen. Incl drinken etc dus ontkom niet aan een tas
Dot.maandag 24 augustus 2015 @ 15:43
Zou iemand hier misschien interesse hebben in mijn Fidella Embellished Pine maat 5? Ik heb hem nog nooit gebruikt en dat vind ik zonde. Stip vindt het namelijk een veel leuker spelletje om net zolang te leunen tot ik hem op de bank gooi met doek en al dan daadwerkelijk geknoopt worden :P Ik vond hem wel een erg fijne brede doek die al erg zacht is. Bewaartasje zit er ook bij.

embellished-tree-pine-009.jpg

Voor een Fokker mag hij voor 60 euro weg :)
GotCmaandag 24 augustus 2015 @ 15:45
Dat geleun en gestrek :{w Vreselijk.
Moppertmaandag 24 augustus 2015 @ 15:46
quote:
1s.gif Op zondag 23 augustus 2015 21:23 schreef Goitske het volgende:

[..]

Als ik langer dan ff een boodschapjes doen weg ben gaat er wel meer mee voor 2 kinderen. Incl drinken etc dus ontkom niet aan een tas
Ik neem met 3 kinderen ook geen tas mee.. het is maar net hoe je er zelf in staat natuurlijk.
McLauramaandag 24 augustus 2015 @ 15:52
Wisten jullie al dat ik compleet om ben? Best uniek, als je weet hoe ik over dragen dacht (benauwd, plakkerig, irritant, etc). Begonnen met ByKay en nu gaat het ook al aardig met geweven!

2015-08-21%2016.55.24_zpsx1xirdyc.jpg
Lijnloosmaandag 24 augustus 2015 @ 16:26
Ah, dat lachje van Koen O+ geweldig Laura!

Hier is de Tula binnen *O* meteen ff geprobeerd toen Fedde wakker was en dat duurde niet lang :z
IMG_1937.JPG

[ Bericht 51% gewijzigd door Lijnloos op 24-08-2015 22:58:36 ]
McLauramaandag 24 augustus 2015 @ 17:11
Bandit O+ O+
Goitskemaandag 24 augustus 2015 @ 22:10
De kogel is door de kerk, de ergobaby gaat even een paar dagen op reis ivm passen en mogelijke koop dus kans is groot dat hij verkocht is.

En ik heb een tula gereserveerd verwachting is dat hij volgende week bij de shop binnen komt en dan kan ik een afspraak maken met von va voom (zitten vlakbij wasr ik woon dus spring zo op mijn fietsje)


Screenshot_2015-08-22-11-25-59.png
-Springmaandag 24 augustus 2015 @ 22:12
quote:
17s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:26 schreef Lijnloos het volgende:
Ah, dat lachje van Koen O+ geweldig Laura!

Hier is de Tula binnen *O* meteen ff geprobeerd toen Fedde wakker was en dat duurde niet lang :z
[ afbeelding ]
Verkapte 'kijk mijn borduurwerk daar eens mooi hangen-post'. :{w

Werkt de insert fijn?
_NIKKI_maandag 24 augustus 2015 @ 22:13
quote:
17s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:26 schreef Lijnloos het volgende:
Ah, dat lachje van Koen O+ geweldig Laura!

Hier is de Tula binnen *O* meteen ff geprobeerd toen Fedde wakker was en dat duurde niet lang :z
Ahhww wat een toffe Tula. O+ En je mini. O+
Burdiemaandag 24 augustus 2015 @ 22:27
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:10 schreef Goitske het volgende:
De kogel is door de kerk, de ergobaby gaat even een paar dagen op reis ivm passen en mogelijke koop dus kans is groot dat hij verkocht is.

En ik heb een tula gereserveerd verwachting is dat hij volgende week bij de shop binnen komt en dan kan ik een afspraak maken met von va voom (zitten vlakbij wasr ik woon dus spring zo op mijn fietsje)


[ afbeelding ]
Huh, jij woonde toch in de keistad?
Goitskemaandag 24 augustus 2015 @ 22:37
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:27 schreef Burdie het volgende:

[..]

Huh, jij woonde toch in de keistad?
Nee ik woon in apeldoorn al bijna 15 jaar en daarvoor in een dorp in Groningen
En vonvavoom zit in ugchelen dus Apeldoorn
Lijnloosmaandag 24 augustus 2015 @ 22:56
quote:
17s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:12 schreef -Spring het volgende:

[..]

Verkapte 'kijk mijn borduurwerk daar eens mooi hangen-post'. :{w

Werkt de insert fijn?
Scherp gezien :+

Insert werkt prima hoewel ik het idee heb dat Fedde nu wel heel hoog komt maar op zich zit hij wel goed geloof ik (hij viel binnen 5 minuten in slaap)...
Stippelrientjedinsdag 25 augustus 2015 @ 12:31
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 20:25 schreef lunapuella het volgende:
Hier gebruiken we de doek steeds meer, en ook buitenshuis! Begonnen toen ik de doek meenam naar de verjaardag van overgrootoma - aanvankelijk alleen om te laten zien, want zij heeft de doek voor ons betaald. Maar toen de verjaardag drukker werd, bleek het toch wel een fijn rustpunt voor K.

Helemaal zonder kinderwagen de deur uit durf ik alleen nog voor korte uitjes, zoals een brief posten. Ik zit dan toch een beetje met waar ik de (luier)tas moet laten. Hoe doen jullie dat?

Plaatje bij het praatje:
SPOILER
Ik heb een afknoop tas in de maak O+ Die komt dan op mijn heup te hangen en daar kan ik luiers, doekjes en dergelijke infrotten. Moet nog leren minimaliseren :@

Grote tas vind ik ook een beetje onhandig :@ Ook als ik met de wagenbak ben :D
Stippelrientjedinsdag 25 augustus 2015 @ 12:33
quote:
17s.gif Op maandag 24 augustus 2015 16:26 schreef Lijnloos het volgende:
Ah, dat lachje van Koen O+ geweldig Laura!

Hier is de Tula binnen *O* meteen ff geprobeerd toen Fedde wakker was en dat duurde niet lang :z
[ afbeelding ]
Leukerd!

Oh dat borduurwerk op de achtergrond _O_
Stippelrientjedinsdag 25 augustus 2015 @ 12:42
Vandaag eindelijk draagweer voor ons O+
had wel een paar keer mini rukjes gedragen, maar veel te heet om te dragen steeds.. ondanks dat ik een fijn zomerdoekje heb (callin blue) -O-

Gooi en smijt doekje van een draagvriendinnetje te logeren, omdat ik die yolka ook zo tof vind.

Ik kan dan hier weer niet van afblijven :@
nd4z8j.jpg

SPOILER
5eg03d.jpg
Mijn zusje heeft eindelijk een geweven gekocht. Ze was om, omdat ze haar zoontje altijd zo fijn bij mij geknoopt ziet zitten en dan gelijk in slaap dondert en ze ondertussen door het gewicht niet meer lekker knoopt met de rekbare.
Vroeg ik hoe het knopen ging nu ze een geweven heeft ipv een rekbare.. zegt ze; "hetzelfde :D"
Ik kreeg niet goed uit mijn strot (en/of verwoord) waarom ze niet de knoop van de rekbare moet doen, want ze was zo lekker enthousiast (en rete eigenwijs). Ik heb haar wel de juiste knoop voor gedaan waar ze nu mee gaat oefenen..
Moppertdonderdag 27 augustus 2015 @ 15:47
ohhhh rammel rammel O+

Het regende dus ik wilde niet met mijn dure babykameel naar buiten, dus ik pakte een goedkoper doekje die ik ooit gekocht had voor slecht weer / camping en nu wil ik hem misschien toch maar niet verkopen :') hij draagt echt heel fijn, zelfs met de FCC die ik normaal niet kan waarderen.

CnUFQYw.jpg
ITZUiJO.jpg
faptistdonderdag 27 augustus 2015 @ 18:13
Een paar maandjes geleden heb ik van L-E haar ringsling gekregen.
Ik gebruik hem niet. Kan er niet mee overweg.

Is er hier iemand die toevallig een ringsling zoekt?

ellaroo_ringsling_bule.jpg

[ Bericht 10% gewijzigd door faptist op 27-08-2015 18:14:40 (spatie in url) ]
Tante_Soesadonderdag 27 augustus 2015 @ 19:09
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 18:13 schreef faptist het volgende:
Een paar maandjes geleden heb ik van L-E haar ringsling gekregen.
Ik gebruik hem niet. Kan er niet mee overweg.

Is er hier iemand die toevallig een ringsling zoekt?

[ afbeelding ]
Wat zou je ervoor willen hebben?
Ik bedacht me vanochtend nog dat ik een ringsling wel eens zou willen proberen!
Saffierdonderdag 27 augustus 2015 @ 21:08
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 18:13 schreef faptist het volgende:
Een paar maandjes geleden heb ik van L-E haar ringsling gekregen.
Ik gebruik hem niet. Kan er niet mee overweg.

Is er hier iemand die toevallig een ringsling zoekt?

[ afbeelding ]
Ik heb ook interesse :).
DJMomodonderdag 27 augustus 2015 @ 22:24
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 15:47 schreef Moppert het volgende:
ohhhh rammel rammel O+

Het regende dus ik wilde niet met mijn dure babykameel naar buiten, dus ik pakte een goedkoper doekje die ik ooit gekocht had voor slecht weer / camping en nu wil ik hem misschien toch maar niet verkopen :') hij draagt echt heel fijn, zelfs met de FCC die ik normaal niet kan waarderen.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat een leuke mopp!
Moppertdonderdag 27 augustus 2015 @ 22:36
Ik heb net een Tula ringsling gekocht :D
Goitskedonderdag 27 augustus 2015 @ 23:21
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 15:47 schreef Moppert het volgende:
ohhhh rammel rammel O+

Het regende dus ik wilde niet met mijn dure babykameel naar buiten, dus ik pakte een goedkoper doekje die ik ooit gekocht had voor slecht weer / camping en nu wil ik hem misschien toch maar niet verkopen :') hij draagt echt heel fijn, zelfs met de FCC die ik normaal niet kan waarderen.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat een super gave doek!
faptistvrijdag 28 augustus 2015 @ 12:03
quote:
1s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 19:09 schreef Tante_Soesa het volgende:

[..]

Wat zou je ervoor willen hebben?
Ik bedacht me vanochtend nog dat ik een ringsling wel eens zou willen proberen!
Helemaal niks!
Tegen verzendkosten komt de rs jouw kant op :)

Ik heb de ringsling ook op deze manier gekregen van L-E. Om uit te proberen. dus vind het wel zo netjes als ik dan iemand anders op dezelfde manier blij kan maken.
Stuur je me dan even je adres via Pm? :)

En sorry saffier. Tante soesa was eerst.
Misschien kunnen jullie het weer aan elkaar doorgeven als het voor tante soesa niets blijkt te zijn O*
Tante_Soesavrijdag 28 augustus 2015 @ 13:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 12:03 schreef faptist het volgende:

[..]

Helemaal niks!
Tegen verzendkosten komt de rs jouw kant op :)

Ik heb de ringsling ook op deze manier gekregen van L-E. Om uit te proberen. dus vind het wel zo netjes als ik dan iemand anders op dezelfde manier blij kan maken.
Stuur je me dan even je adres via Pm? :)

En sorry saffier. Tante soesa was eerst.
Misschien kunnen jullie het weer aan elkaar doorgeven als het voor tante soesa niets blijkt te zijn O*
*O*
Moppertvrijdag 28 augustus 2015 @ 14:16
Wooottt wooooott net een full tula wrap conversion gescored bij de eu stocking *O*

JOZMgwu.jpg

[ Bericht 21% gewijzigd door Moppert op 28-08-2015 15:47:22 ]
-Springvrijdag 28 augustus 2015 @ 14:28
Crosspost.

R ligt de park te checken in dr hangmat.

20150828_113301_20150828142433360.jpg
SQvrijdag 28 augustus 2015 @ 14:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 14:28 schreef -Spring het volgende:
Crosspost.

R ligt de park te checken in dr hangmat.

[ link | afbeelding ]
DIE HANDJES!! O+ O+
IsabellaMariaAnnavrijdag 28 augustus 2015 @ 15:17
:D

'Als je wil chillen is dat geen probleem want ik heb meeelk en een hangmat, meeelk en een hangmat'
kazyvrijdag 28 augustus 2015 @ 15:36
Leuke foto Spring! En lol IMA :D

Als ik hier die draagdoekfoto's zie ga ik toch weer twijfelen of ik niet ook een draagdoek zou moeten nemen. Het ziet er zo heerlijk comfy uit O+ Ik heb nu een Tula en die is ook heel fijn, maar toch he.. (Reden voor de Tula was dat mij dit wat makkelijker leek en daarnaast wil mijn man ook dragen, maar niet met zo'n doek.)
Moppertvrijdag 28 augustus 2015 @ 15:51
O+ O+ Spring
GotCvrijdag 28 augustus 2015 @ 15:53
Spring :D En IMA :D
Cwenvrijdag 28 augustus 2015 @ 15:55
Spring :D Erna O+?

Moppert, die is gaaaaaf!
coccinellevrijdag 28 augustus 2015 @ 16:08
Spring O+ En wat kijkt ze wijs!


Ik twijfel tussen een boba 4g en een manduca. Het is ongetwijfeld heel persoonlijk, maar waar heb ik meer aan? Mijn man en ik willen beiden gaan dragen en hebben redelijk dezelfde afmetingen. Hij is alleen van boven iets breder dan ik ben.
Moppertvrijdag 28 augustus 2015 @ 16:11
Ik zou gaan passen, het zijn echt hele verschillende dragers.
-Springvrijdag 28 augustus 2015 @ 16:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 15:55 schreef Cwen het volgende:
Spring :D Erna O+?

Moppert, die is gaaaaaf!
Nee, net ervoor.

:p Erna idd.
Moppertvrijdag 28 augustus 2015 @ 16:45
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 15:55 schreef Cwen het volgende:
Moppert, die is gaaaaaf!
Ik ben zo benieuwd hoe hij in het echt is *O*
Goitskevrijdag 28 augustus 2015 @ 18:59
Jaaa kan straks mij tula slow ride bij von va voom op halen *O*
Lijnloosvrijdag 28 augustus 2015 @ 19:10
Noh, lekker wiefke Spring!

Ik was vanochtend en vanmiddag bij mijn ouders in het durp voor volksfeest daar en heerlijk de Tula en Yaro mee. Lekker bloemencorso gekeken met Fedde in de Tula en daarna het feestgedruis in met de doek. Ideaal! En dan zie je dat gekloot in de massa met wandelwagens en buggies. *O*
MissBlissvrijdag 28 augustus 2015 @ 19:30
Yay! Vandaag voor het eerst naar buiten met J in de doek!
C3A039BA-F21C-4546-9CFA-264EDB053294.jpg
4C30B5D2-06C2-4BEE-9FD3-57B54B019234.jpg
Zijn hoofdje hangt een beetje scheef maar ik weet inmiddels dat het nekrolletje nog wat beter kan.

Leuk hoor :)
Moppertvrijdag 28 augustus 2015 @ 20:03
Filemon O+ En J O+ O+
Saffiervrijdag 28 augustus 2015 @ 20:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 12:03 schreef faptist het volgende:

[..]

Helemaal niks!
Tegen verzendkosten komt de rs jouw kant op :)

Ik heb de ringsling ook op deze manier gekregen van L-E. Om uit te proberen. dus vind het wel zo netjes als ik dan iemand anders op dezelfde manier blij kan maken.
Stuur je me dan even je adres via Pm? :)

En sorry saffier. Tante soesa was eerst.
Misschien kunnen jullie het weer aan elkaar doorgeven als het voor tante soesa niets blijkt te zijn O*
NP, tante Soesa was gewoon eerder :)
Moppertvrijdag 28 augustus 2015 @ 22:50
Mijn ringsling is er *O* (pax heeft hem net opgehaald)

fbC4B94.jpg
YWJhROP.jpg
LadyBlackvrijdag 28 augustus 2015 @ 23:41
Die foto van MissBliss.... zo heerlijk zo'n klein lijfje tegen je aan!! O+
Goitskezaterdag 29 augustus 2015 @ 09:48
Gisteravond mijn nieuwe Tula slow ride opgehaald! Straks begint de truckersdag dus gelijk even testen!

SPOILER
Ho3h3Kx.jpg
GWEyndB.jpg
FlyingFishzaterdag 29 augustus 2015 @ 10:05
quote:
11s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 19:30 schreef MissBliss het volgende:
Yay! Vandaag voor het eerst naar buiten met J in de doek!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zijn hoofdje hangt een beetje scheef maar ik weet inmiddels dat het nekrolletje nog wat beter kan.

Leuk hoor :)
Wat een toffe foto van je kat op de achtergrond :D moest even goed kijken voor ik zag dat het een foto was en hij niet gewoon op deze foto stond :D

Wij gaan vandaag knooppoging 1 doen hier! Ben benieuwd of het een beetje ergens op lijkt!
Goitskezaterdag 29 augustus 2015 @ 17:34
Vrachtwagen optocht kijken maar sleepingdust genoeg aanwezig
YAEDFAA.jpg

[ Bericht 3% gewijzigd door Goitske op 29-08-2015 17:40:06 ]
MissBlisszaterdag 29 augustus 2015 @ 18:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 10:05 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Wat een toffe foto van je kat op de achtergrond :D moest even goed kijken voor ik zag dat het een foto was en hij niet gewoon op deze foto stond :D

Wij gaan vandaag knooppoging 1 doen hier! Ben benieuwd of het een beetje ergens op lijkt!
Hoe ging het? :)
Ik had het met een filmpje van babybij op YouTube gedaan en dat ging best goed vond ik!

Leuke tula goitske!
Moppertzaterdag 29 augustus 2015 @ 21:39
CCQzRGR.jpg

Wat is hij zo dan toch weer klein.. O+ hij wil alleen nog niet slapen :')
FlyingFishzaterdag 29 augustus 2015 @ 23:19
quote:
11s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 18:32 schreef MissBliss het volgende:

[..]

Hoe ging het? :)
Ik had het met een filmpje van babybij op YouTube gedaan en dat ging best goed vond ik!

Leuke tula goitske!
Ik heb een rekbare doek, dus dat knoopt weer net anders, maar er zat gelukkig een handleiding bij. Het knopen zelf ging goed en hij is er niet uitgevallen! :') Volgende keer kan hij alleen nog een stuk strakker denk ik. En ik had de hulp van m'n man nog echt wel nodig, kan/durf dat nu nog niet zelfstandig. Maar oefening baart kunst enzo, dus dat komt vast wel!
MissBlisszondag 30 augustus 2015 @ 10:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 23:19 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Ik heb een rekbare doek, dus dat knoopt weer net anders, maar er zat gelukkig een handleiding bij. Het knopen zelf ging goed en hij is er niet uitgevallen! :') Volgende keer kan hij alleen nog een stuk strakker denk ik. En ik had de hulp van m'n man nog echt wel nodig, kan/durf dat nu nog niet zelfstandig. Maar oefening baart kunst enzo, dus dat komt vast wel!
Er niet uitgevallen *O* :D
Ik heb het ook samen met mijn man gedaan hoor :Y
Selvariazondag 30 augustus 2015 @ 12:39
Oefening baart kunst inderdaad! Ik krijg N. er tegenwoordig binnen 2 minuten in zonder hulp. :) Tegen de tijd dat we gaan rugdragen boek ik alleen wel een consult denk ik, lijkt me erg lastig.

Kijk wat ik gisteren op de telefoon van man vond, haar blik is echt priceless. :D

SPOILER
2HtrT05.jpg
_O-
SaskiaRzondag 30 augustus 2015 @ 12:56
Ik heb al een paar keer ijs gemorst op N. haar hoofd :D (maar niet terwijl ze in de draagzak zat, die heb ik nog niet geprobeerd). Gisteren ook een heleboel spinazievlekken op haar kleren - tja, zij wil eten als ik eet, dan wordt ze maar vies hoor ;)
Selvariazondag 30 augustus 2015 @ 13:02
Haha! Er ligt nog een servetje op haar hoofd hier. Er zijn wel eens broodkruimels op haar gevallen toen ze nog dag in dag uit bij me in de doek zat en ik heb ook wel eens spaghetti over haar heen geslurpt. :D
Mariposaszondag 30 augustus 2015 @ 17:15
Haha, ik pluk ook regelmatig kruimels uit L's haar. :)
Gisteren kwam ik tot de conclusie dat een uitgevouwde luier ook prima als nekrolletje fungeert als je een spuugdoek of hydrofiel vergeten bent. :P
JufMariskazondag 30 augustus 2015 @ 17:53
Eten op baby: +1 :D

Rugdragen eerst rustig thuis oefenen Selvaria, met filmpjes van Wrapyouinlove vond ik het goed te doen! Net zelfs @ festival wel ff opnieuw geknoopt, met toeschouwers :') :{w 8)7 Mevrouw zei 'gos, hij vindt het niet echt leuk he?!' Eh :? o|O

Ennnnn Tula besteld *O*
Goitskezondag 30 augustus 2015 @ 18:48
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 17:53 schreef JufMariska het volgende:
Eten op baby: +1 :D

Rugdragen eerst rustig thuis oefenen Selvaria, met filmpjes van Wrapyouinlove vond ik het goed te doen! Net zelfs @ festival wel ff opnieuw geknoopt, met toeschouwers :') :{w 8)7 Mevrouw zei 'gos, hij vindt het niet echt leuk he?!' Eh :? o|O

Ennnnn Tula besteld *O*
Jan was dwars gisteren dus ik zei ben dr klaar mee je gaat nu op mijn rug! Dus slinger hem in de tula zegt mn schoonvader ziet er eigelijk ook niet uit zo'n grote jongen in eem drager -O-
Heb gelijk even uitgelegd dat hij misschien lang en stevig is maar nog steeds geen 3 is.
Zo irritant iedereen overschat hem vanwege zijn lengte/bouw hij is groter dan zn vriendinnetje die in februari 3 is geworden. Ook bij de gastouder groter dan de 3 jarigen
_NIKKI_zondag 30 augustus 2015 @ 20:05
Mocht iemand interesse hebben, ik heb mijn Tula Fletcher standard in V&A staan omdat ik eigenlijk altijd de Chloe of Rockets pak. :)
faptistmaandag 31 augustus 2015 @ 20:54
Breekt in
Bij ikbenmama zijn nu ook tula's te koop. Goede prijzen.
Wat ik vet relaxed vind aan hun winkel is dat wanneer je na je aankoop een recensie plaatst je een weekje daarna een kortingscodes krijgt voor 10% korting.
Misschien dat iemand z'n voordeel er mee kan doen?

En nu stop ik want ik heb geen aandelen :o
Cassandra87maandag 31 augustus 2015 @ 21:17
Wat een mooie doel selvaria O+
Welke tula JM?

Ik word jaloers op alle draagfotos, ik wil ook O+
Moppertmaandag 31 augustus 2015 @ 21:28
Het zijn gewoon de standaard prijzen bij ikbenmama :D

En ik heb net een Solnce gescored *O*

stgVZBk.jpg
JufMariskamaandag 31 augustus 2015 @ 23:35
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 21:17 schreef Cassandra87 het volgende:
Wat een mooie doel selvaria O+
Welke tula JM?

Ik word jaloers op alle draagfotos, ik wil ook O+
Ook de slow ride O+ Als het goed is morgen bij de post *O*

Edit: jaaaaa!
SPOILER
Photo-IEE8RLG3-D.jpg


[ Bericht 13% gewijzigd door JufMariska op 01-09-2015 13:11:09 ]
Moppertdinsdag 1 september 2015 @ 15:25
Leuk JM *O* *O*
DevilsAndDustdinsdag 1 september 2015 @ 15:35
Nice!

Ik ben toch ook wel heel blij met de Tula. Ik heb I in twee seconden op mijn rug en zelfs Baard durft het aan. Ben aan het overwegen om mijn Woven Wings maar weer te verkopen... hoe mooi ik 'm ook vind.
Vlinderdinsdag 1 september 2015 @ 17:39
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 21:28 schreef Moppert het volgende:
Het zijn gewoon de standaard prijzen bij ikbenmama :D

En ik heb net een Solnce gescored *O*

[ afbeelding ]
Hoe spreek je Solnce nou eigenlijk uit? :@

Wat een toffe JM! :o ^O^
Goitskedinsdag 1 september 2015 @ 18:20
quote:
1s.gif Op maandag 31 augustus 2015 23:35 schreef JufMariska het volgende:

[..]

Ook de slow ride O+ Als het goed is morgen bij de post *O*

Edit: jaaaaa!
SPOILER
Ik ben ook helemaal blij met mijn slowride 😄 heb alleen toddler! Hij is niet te fel, beetje retro O+
_NIKKI_dinsdag 1 september 2015 @ 18:34
Zijn jullie niet bang dat de slowride snel vies is, of is hij niet spierwit?

Ik overweeg die ook. Ik vind 'm wel bij mijn Aperture passen. De Aperture is trouwens ook wel wat voor jou JM, matcht mooi met je beroep. ;)
Goitskedinsdag 1 september 2015 @ 18:39
Aperture is anders lichter maak zo wel een foto heb ook aperture hier dus even samen

[ Bericht 6% gewijzigd door Goitske op 01-09-2015 19:24:55 ]
JufMariskadinsdag 1 september 2015 @ 19:05
Is niet wit idd, en ik mik 'm niet op de grond als het goed is :) En de aperture is ook tof ja O+
Moppertdinsdag 1 september 2015 @ 19:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 17:39 schreef Vlindur het volgende:

[..]

Hoe spreek je Solnce nou eigenlijk uit? :@

Wat een toffe JM! :o ^O^
Solnce is name for the "sun" in slavic languages and is being pronounced as "s o n s ə" . This is one of the words to call your loved ones, similar to "honey", or "darling" in English. And this is how we call our 3 daughters. My husband has given the domain name solnce.com to me as a present some years ago and I have not found a better use for it till now.
Goitskedinsdag 1 september 2015 @ 19:24
IMG_20150901_192126.jpg
Goitskedinsdag 1 september 2015 @ 19:27
Ik vond bijv de raketten ook super maar de kleur banden ben ik bang dat je daar sneller wat op ziet.
Mijn dragers liggen nooit op de grond ofzo dus daar worden ze niet vies van
_NIKKI_dinsdag 1 september 2015 @ 20:58
quote:
Tof! O+ Thanks voor de foto. Dat valt best mee inderdaad.
Vlinderdinsdag 1 september 2015 @ 21:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 19:16 schreef Moppert het volgende:

[..]

Solnce is name for the "sun" in slavic languages and is being pronounced as "s o n s ə" . This is one of the words to call your loved ones, similar to "honey", or "darling" in English. And this is how we call our 3 daughters. My husband has given the domain name solnce.com to me as a present some years ago and I have not found a better use for it till now.
nou weet ik het nog niet :+
Sonse? Of Sons en de e uitspreken terwijl je op de kop staat? 8-)
lunapuelladinsdag 1 september 2015 @ 21:16
De ə is een soort uh-klank. Zoals de e in "de".
Goitskedinsdag 1 september 2015 @ 21:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2015 20:58 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]

Tof! O+ Thanks voor de foto. Dat valt best mee inderdaad.
Graag gedaan! Toevallig mijn 2 tulas die jou vraag beantwoorden😄
kwakz0rdinsdag 1 september 2015 @ 21:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 21:16 schreef lunapuella het volgende:
De ə is een soort uh-klank. Zoals de e in "de".
Schwa O+ no stress...
Vlinderdinsdag 1 september 2015 @ 22:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 21:16 schreef lunapuella het volgende:
De ə is een soort uh-klank. Zoals de e in "de".
Dank! Nu snap ik hem :P
Moppertwoensdag 2 september 2015 @ 13:20
iqXn1pW.jpg
Net een paar km gelopen met de mini op mijn rug! Hij wil echt graag in de doek :D
Na al die maanden balen dat hij niet wilde *O* *O* En Tula is fijn maar ik ben veel meer een doekenmens

[ Bericht 0% gewijzigd door Moppert op 02-09-2015 15:14:17 ]
Paxliewoensdag 2 september 2015 @ 13:23
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:20 schreef Moppert het volgende:
[ afbeelding ]
Net een paar km gelopen met de mini op mijn rug! Hij wil echt graag in de doek :D
Na al die maanden balen dat hij niet wilde *O* *O* En Tula is fijn maar ik ben vele meer een doekenmens
*O* *O* O+
SaskiaRwoensdag 2 september 2015 @ 13:40
Hoe lang na de bevalling zijn jullie begonnen met dragen? N. is nu vier weken en ik wil het wel graag, maar ze zeggen dat je 6 weken moet wachten voordat je gaat tillen. En ik heb nog wel een beetje last van mijn knip, dus ik twijfel of het al slim is om haar nu in de manduca te gaan rondsjouwen.
(ze vindt het wel fijn, mijn man heeft haar al vaak gedragen).
SQwoensdag 2 september 2015 @ 13:42
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:40 schreef SaskiaR het volgende:
Hoe lang na de bevalling zijn jullie begonnen met dragen? N. is nu vier weken en ik wil het wel graag, maar ze zeggen dat je 6 weken moet wachten voordat je gaat tillen. En ik heb nog wel een beetje last van mijn knip, dus ik twijfel of het al slim is om haar nu in de manduca te gaan rondsjouwen.
(ze vindt het wel fijn, mijn man heeft haar al vaak gedragen).
Heb je een keizersnede gehad?
SaskiaRwoensdag 2 september 2015 @ 13:43
Nee, gewoon een knip in mn onderkant :)
Goitskewoensdag 2 september 2015 @ 13:43
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:40 schreef SaskiaR het volgende:
Hoe lang na de bevalling zijn jullie begonnen met dragen? N. is nu vier weken en ik wil het wel graag, maar ze zeggen dat je 6 weken moet wachten voordat je gaat tillen. En ik heb nog wel een beetje last van mijn knip, dus ik twijfel of het al slim is om haar nu in de manduca te gaan rondsjouwen.
(ze vindt het wel fijn, mijn man heeft haar al vaak gedragen).
Ik zou nog even wachten vooral omdat je last hebt van je knip, geef je lichaam de rust en hou zeker die 6 weken aan.
Ik heb niet vanaf de geboorte gedragen maar had dat bij jan pas na 12 weken gekund
Dot.woensdag 2 september 2015 @ 13:43
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:42 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Heb je een keizersnede gehad?
Dat lijkt me erg gemeen als je naast een keizersnede ook nog een knip hebt :+

Volgens mij al in de tweede week. Ik vond het niet echt tillen, want het is een vast soort gewicht. Maar lang wandelen kon ik idd nog niet. Met een maand zijn we een rondje gaan lopen op de rommelmarkt met Koningsdag en toen was ik echt op na 45 min.
SQwoensdag 2 september 2015 @ 13:44
Hm geen idee, ik heb geen knip gehad en verder kon ik eigenlijk al best snel weer alles. Ik zou zeggen, luister naar je lichaam :) Je kan ook met baby in doek op de bank zitten bijvoorbeeld, dat is verder niet belastend.
SQwoensdag 2 september 2015 @ 13:45
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:43 schreef Dot. het volgende:

[..]

Dat lijkt me erg gemeen als je naast een keizersnede ook nog een knip hebt :+

Nou, ik ken er eentje :@
SaskiaRwoensdag 2 september 2015 @ 13:45
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:43 schreef Dot. het volgende:

[..]

Dat lijkt me erg gemeen als je naast een keizersnede ook nog een knip hebt :+

Kan wel toch, als het toch niet lukt nadat de knip al is gezet :P
Maar thanks, dan ga ik morgen nog niet naar het CB lopen met de manduca!
Dot.woensdag 2 september 2015 @ 13:46
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:45 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Nou, ik ken er eentje :@
Dat vind ik dan erg gemeen :X
SQwoensdag 2 september 2015 @ 13:47
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:46 schreef Dot. het volgende:

[..]

Dat vind ik dan erg gemeen :X
Nou ja die baby ging er echt echt echt ECHT niet doorheen. Dus die werd via spoedkeizersnede alsnog er uit getrokken.
Maar dit is wel offtopic :')
IsabellaMariaAnnawoensdag 2 september 2015 @ 13:50
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:43 schreef SaskiaR het volgende:
Nee, gewoon een knip in mn onderkant :)
Bij mij zeiden ze niet dat ik niet mocht tillen de eerste zes weken, maar dat ik niet méér mocht tillen dan M of dingen die haar gewicht hadden. Dus baby in de doek hoeft wat dat betreft niet zo'n probleem te zijn volgens mij, los van andere klachten.

En ik ben met ik dacht 3,5 of 4,5 week voor het eerst maar in de doek ergens geweest. Gewoon kijken hoe het voor jou voelt.
Dot.woensdag 2 september 2015 @ 13:51
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:47 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Nou ja die baby ging er echt echt echt ECHT niet doorheen. Dus die werd via spoedkeizersnede alsnog er uit getrokken.
Maar dit is wel offtopic :')
Ja, ze zullen het niet expres doen nee :D

Iets ontopics: Ik had mn Fidella doek op Marktplaats gezet, krijg ik gewoon een bod voor 30 euro. Sja...
Moppertwoensdag 2 september 2015 @ 13:57
Vanaf waneer je lichaam het aan kan, mag je dragen. :Y (of een arts moet aangegeven hebben van niet natuurlijk..

Mijn WC Tula is onderweg :D
mousemickywoensdag 2 september 2015 @ 14:03
F. is nu twee weken, en ik denk dat we morgen voor het eerst gaan wandelen met hem in de draagzak (naar het winkelcentrum, kwartiertje lopen). Toch makkelijker dan auto in auto uit als er ook nog een peuter mee moet. Een uur lopen lukt me al wel qua conditie, dus ik heb er vertrouwen in ^O^

Saskia, wat vervelend dat je nog last hebt. Misschien even contact opnemen met de VK? Ik had na 7 dagen helemaal nergens meer last van (knip + x aantal hechtingen). Nu is dat best snel natuurlijk, maar 4 weken lijkt me wel lang. Als het goed is zijn je hechtingen al geheeld dan?
Goitskewoensdag 2 september 2015 @ 14:10
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 14:03 schreef mousemicky het volgende:
F. is nu twee weken, en ik denk dat we morgen voor het eerst gaan wandelen met hem in de draagzak (naar het winkelcentrum, kwartiertje lopen). Toch makkelijker dan auto in auto uit als er ook nog een peuter mee moet. Een uur lopen lukt me al wel qua conditie, dus ik heb er vertrouwen in ^O^

Saskia, wat vervelend dat je nog last hebt. Misschien even contact opnemen met de VK? Ik had na 7 dagen helemaal nergens meer last van (knip + x aantal hechtingen). Nu is dat best snel natuurlijk, maar 4 weken lijkt me wel lang. Als het goed is zijn je hechtingen al geheeld dan?
Als ik echt moe ben viel ik de knip zelfs nog en Jan wordt over anderhalve maand 3! Dat ik gescheurd ben bij Teun was veel makkelijker herstel was nog net geen totaal ruptuur!
SaskiaRwoensdag 2 september 2015 @ 14:13
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 14:03 schreef mousemicky het volgende:

Saskia, wat vervelend dat je nog last hebt. Misschien even contact opnemen met de VK? Ik had na 7 dagen helemaal nergens meer last van (knip + x aantal hechtingen). Nu is dat best snel natuurlijk, maar 4 weken lijkt me wel lang. Als het goed is zijn je hechtingen al geheeld dan?
Het geneest wel goed denk ik (zegt mn man, die kijkt regelmatig :P ) en de hechtingen zijn er al wel uit, maar het is nog wel gevoelig als ik loop. Laatst bijna 2 uur gelopen, dat deed echt wel pijn. Qua conditie kan ik het wel dus.
SQwoensdag 2 september 2015 @ 14:14
Twee uur lopen is ook wel ietwat enthousiast misschien als je nog geen vier weken geleden bent bevallen he ;) Rustig opbouwen!
Goitskewoensdag 2 september 2015 @ 14:17
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 14:14 schreef Stormqueen het volgende:
Twee uur lopen is ook wel ietwat enthousiast misschien als je nog geen vier weken geleden bent bevallen he ;) Rustig opbouwen!
:Y
Je horft niet gelijk weer een marathon te kunnen lopen bij wijze van spreken he
SaskiaRwoensdag 2 september 2015 @ 14:18
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 14:14 schreef Stormqueen het volgende:
Twee uur lopen is ook wel ietwat enthousiast misschien als je nog geen vier weken geleden bent bevallen he ;) Rustig opbouwen!
Normaal wandel ik 25-30 km per dag he ;) dus dit is rustig voor mij :P Maar idd ik luister naar wat mijn lichaam zegt, hoe irritant ik het ook vind.
Maar we dwalen af :)

Die Tula's, zijn die allemaal hetzelfde en is het enige verschil de kleur/motief? Dus alle Tula zijn geschikt voor baby' (behalve de Tula toddlers dan)?
Moppertwoensdag 2 september 2015 @ 14:21
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 14:18 schreef SaskiaR het volgende:
Die Tula's, zijn die allemaal hetzelfde en is het enige verschil de kleur/motief? Dus alle Tula zijn geschikt voor baby' (behalve de Tula toddlers dan)?
Ja, en t/m ongeveer maat 74 met de insert.

uF2nX6I.jpg
Mijn tula is er *O* *O* *O* *O* *O* *O* O+ O+ O+ O+ O+
IsabellaMariaAnnawoensdag 2 september 2015 @ 15:11
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:20 schreef Moppert het volgende:
[ afbeelding ]
Net een paar km gelopen met de mini op mijn rug! Hij wil echt graag in de doek :D
Na al die maanden balen dat hij niet wilde *O* *O* En Tula is fijn maar ik ben vele meer een doekenmens
Ik ben in de war :? :P
Moppertwoensdag 2 september 2015 @ 15:13
Hahahaha ik draag echt liever met doeken zelf :D Maar de mini weigerde :(
Mijn middelste zat echt 2,5 jaar lang 24/7 in de doek O+
Burdiewoensdag 2 september 2015 @ 15:16
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:57 schreef Moppert het volgende:
Mijn WC Tula is onderweg :D
Is dat een speciale voor op het toilet? :+
Moppertwoensdag 2 september 2015 @ 15:16
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 13:51 schreef Dot. het volgende:
Iets ontopics: Ik had mn Fidella doek op Marktplaats gezet, krijg ik gewoon een bod voor 30 euro. Sja...
Ja haha ik krijg ook altijd van die rare biedingen onder minimumbod bedrag of vast bedrag. :')
Moppertwoensdag 2 september 2015 @ 15:18
quote:
1s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:16 schreef Burdie het volgende:

[..]

Is dat een speciale voor op het toilet? :+
Ja :D Ik vergeet altijd dat niet iedereen in de termen zit, Wrapconversion dus :+
Mariposaswoensdag 2 september 2015 @ 15:18
Ik verbaas me altijd als ik dit topic check. Ik mis volgens mij echt dat vrouwen-gen om 100 verschillende tassen of draagdoeken/-zakken te hebben. :')
Nog steeds blij met de enige doek die ik heb. :)
SPOILER
14EE0005-4DB8-43DE-AAA8-3EC065F5B79D_zps21lm7x46.jpg
Moppertwoensdag 2 september 2015 @ 15:21
Ik snapte het ook niet hoor die meerdere doeken.. Tot ik op een meet kwam en ontdekte wat er nog meer is. :) Dat je denkt dat je didymos of yaro een 10 is en dan blijkt het na alle andere doeken echt veel minder goed en lekker te zitten dan je denkt...

Mijn tip is dus om vooral niet een andere doek te proberen als je er maar 1 wil :D
Leuke Foto O+ O+ O+ rammel O+
Dot.woensdag 2 september 2015 @ 15:22
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:18 schreef Mariposas het volgende:
Ik verbaas me altijd als ik dit topic check. Ik mis volgens mij echt dat vrouwen-gen om 100 verschillende tassen of draagdoeken/-zakken te hebben. :')
Nog steeds blij met de enige doek die ik heb. :)
SPOILER
Verschillende maten :Y Ik heb nu een 5, 6, 7, ringsling, Bondolino en Tula, maar draag nog nauwelijks en eigenlijk alleen met de Tula :@
Mariposaswoensdag 2 september 2015 @ 15:24
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:22 schreef Dot. het volgende:

[..]

Verschillende maten :Y Ik heb nu een 5, 6, 7, ringsling, Bondolino en Tula, maar draag nog nauwelijks en eigenlijk alleen met de Tula :@
Ja maar straks heb je weer een verse baby voor in de doek! O+
SQwoensdag 2 september 2015 @ 15:28
Zeg moppert, de hoeveelste tula is dit eigenlijk die je ooit bezeten hebt?
Heb je ook een excel met wat je allemaal al gehad hebt? #durftevragen :+

(ik hield van mijn uit de hand gelopen hobby's ook excelsheets bij :'))
Dot.woensdag 2 september 2015 @ 15:30
quote:
1s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:24 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Ja maar straks heb je weer een verse baby voor in de doek! O+
Daarom blijven ze ook bijna allemaal O+

Kan je een Bondolino eigenlijk ook verven? Ik vind hem wat vaal geworden. We hebben deze:

3357057e-ada8-4215-9e14-aea2e7f61cd4_zpsd1a2c141.jpg
Skittleswoensdag 2 september 2015 @ 15:31
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:28 schreef Stormqueen het volgende:
Zeg moppert, de hoeveelste tula is dit eigenlijk die je ooit bezeten hebt?
Heb je ook een excel met wat je allemaal al gehad hebt? #durftevragen :+

(ik hield van mijn uit de hand gelopen hobby's ook excelsheets bij :'))
Ermahgerd :D :') :o
IsabellaMariaAnnawoensdag 2 september 2015 @ 15:32
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:28 schreef Stormqueen het volgende:
Zeg moppert, de hoeveelste tula is dit eigenlijk die je ooit bezeten hebt?
Heb je ook een excel met wat je allemaal al gehad hebt? #durftevragen :+

(ik hield van mijn uit de hand gelopen hobby's ook excelsheets bij :'))
:o :o :D
Goitskewoensdag 2 september 2015 @ 15:39
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:30 schreef Dot. het volgende:

[..]

Daarom blijven ze ook bijna allemaal O+

Kan je een Bondolino eigenlijk ook verven? Ik vind hem wat vaal geworden. We hebben deze:

[ afbeelding ]
Ik denk het wel alleen uitkijken welke verf je neemt
Mariposaswoensdag 2 september 2015 @ 15:42
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:30 schreef Dot. het volgende:

[..]

Daarom blijven ze ook bijna allemaal O+

Kan je een Bondolino eigenlijk ook verven? Ik vind hem wat vaal geworden. We hebben deze:

[ afbeelding ]
wat voor materiaal is de stof?
Moppertwoensdag 2 september 2015 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:28 schreef Stormqueen het volgende:
Zeg moppert, de hoeveelste tula is dit eigenlijk die je ooit bezeten hebt?
Heb je ook een excel met wat je allemaal al gehad hebt? #durftevragen :+

(ik hield van mijn uit de hand gelopen hobby's ook excelsheets bij :'))
Nee, maar ik kan nu wel even een lijstje maken :D
Dot.woensdag 2 september 2015 @ 15:48
quote:
1s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:42 schreef Mariposas het volgende:

[..]

wat voor materiaal is de stof?
Gewoon katoen volgens mij, maar het is wel dik.

En idd kindsloebervriendelijke verf Goitske :Y
Moppertwoensdag 2 september 2015 @ 15:51
Gehad:
WC Tula poise dancer Toddler
2x Tula Cirque du soleil
Babki
Click
Campy Toddler
Willow
Anchors
Brave
Top Trunk Toddler
Ahoi Knots
Rockets
All butterflies Toddler

Nog in bezit
Travelbug
Trig
Navigator Toddler
WC Surf hanalei

TE koop/dip
Tula Everest Toddler
Tula Dear diary
Tula Incognito

[ Bericht 1% gewijzigd door Moppert op 02-09-2015 15:57:01 ]
Paxliewoensdag 2 september 2015 @ 15:58
Ik vind het wel meevallen die lijst, er zijn dagen geweest dat ik dacht dat we veel en veel meer hebben of hebben gehad. (ik ben sowieso het overzicht kwijt, maar gelukkig dat Moppert dat altijd netjes bijhoudt :D O+)
Selvariawoensdag 2 september 2015 @ 16:05
Gelukkig beperkt man me w.b. het kopen van nieuwe doeken / dragers, anders was het hek van de dam denk ik. :D Ik heb vier doeken en een Tula en daar blijft het tot kind 2 (helaas) bij. Met schoenen heb ik dit trouwens ook (30 paar denk ik, waarvan ik er zo'n 15 regelmatig draag), maar tassen, sjaals en sierraden doen me bijvoorbeeld niks.
GotCwoensdag 2 september 2015 @ 16:08
SQ _O- :D
SQwoensdag 2 september 2015 @ 16:13
Dat valt me eigenlijk nog best mee. Ik zat eerder richting de 35 te denken!
Moppertwoensdag 2 september 2015 @ 16:48
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 15:58 schreef Paxlie het volgende:
Ik vind het wel meevallen die lijst, er zijn dagen geweest dat ik dacht dat we veel en veel meer hebben of hebben gehad. (ik ben sowieso het overzicht kwijt, maar gelukkig dat Moppert dat altijd netjes bijhoudt :D O+)
Dus ik mag een nieuwe doek kopen? omdat het zo erg meevalt allemaal? :+
Mabawa.woensdag 2 september 2015 @ 16:50
OMG SQ :X :') Maar man oh man wat zou ik willen dat ik het geduld had om dit bij te houden. Ik houuuu van lijstjes, maar lijstjes maken en bijhouden is dan weer niet aan mij besteed :P

Ik heb eindelijk een viertje! Yaro La Vita hangt hier nu te drogen. :D
Paxliewoensdag 2 september 2015 @ 16:51
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:48 schreef Moppert het volgende:

[..]

Dus ik mag een nieuwe doek kopen? omdat het zo erg meevalt allemaal? :+
:Y :Y :Y
Moppertwoensdag 2 september 2015 @ 16:54
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:13 schreef Stormqueen het volgende:
Dat valt me eigenlijk nog best mee. Ik zat eerder richting de 35 te denken!
Het valt ook wel mee :D ik heb ook al maanden al niets nieuws gekocht omdat het allemaal het niet is. (toevallig kreeg ik er 1 in de mysterbox die ik wel kan waarderen :D)
IsabellaMariaAnnadonderdag 3 september 2015 @ 12:21
Rondje wandelen O+

U3uNxDY.jpg
ingeedonderdag 3 september 2015 @ 12:46
http://www.omroepbrabant.(...)f+een+draagdoek.aspx

Ook draagdoeken worden ingezameld voor vluchtelingen. Dus wie er te veel (kan dat?) heeft...
mousemickydonderdag 3 september 2015 @ 13:19
ik heb vandaag F. voor het eerst in de Hoptye geknoopt. Ondanks z'n nog geen 3 kilo gaat dat prima, en viel ie lekker in slaap O+ Samen naar PSZ gelopen en J opgehaald, heel veel oe's em ah's gehoord van andere schoolpleinmama's :D

Voor herhaling vatbaar dus O+
ingeedonderdag 3 september 2015 @ 17:41
Ook even hier, omdat het kan:

SPOILER
11894590_1160491407296554_556062365722317163_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9
Edit - jeetje, ongepaste tekst gezien het nieuws :@
Krijg niet alles op tijd mee met vakantie

[ Bericht 19% gewijzigd door ingee op 04-09-2015 00:11:22 ]
LuDanndonderdag 3 september 2015 @ 18:18
Oh ingee, wat tof. O+

Wij hebben afgelopen zaterdag een draagconsult gehad en daarna heb ik een doek besteld online. Alleen per ongeluk eentje die wel heel erg rekbaar is. :') Een paarse Boba.

Maar goed, voorlopig lukt het prima. Dat het lekker meeveert tijdens het lopen lijkt Wolk wel prima te vinden. Vandaag waren we in het ziekenhuis, ik had haar in de doek en we hadden me toch een hoop bekijks. Iemand maakte zelfs foto's van me. :o

Ik had er helemaal niet over na gedacht dat het misschien te snel na mijn keizersnede zou zijn alleen. Maar zolang het geen pijn doet zal het wel goed zijn, toch?
Moppertdonderdag 3 september 2015 @ 18:27
Foto foto foto!!
Stippelrientjedonderdag 3 september 2015 @ 19:51
quote:
12s.gif Op donderdag 3 september 2015 18:27 schreef Moppert het volgende:
Foto foto foto!!
+1
Stippelrientjedonderdag 3 september 2015 @ 19:51
SPOILER: crosspost
net wilde hij nog niet slapen (moeite met inslapen door de buurvrouw die met deuren smijt en zulks *zucht*) dus ik zei tegen mijn meneer: :"Kom we gaan de hond uitlaten!" en had onze yaro turtle emerald black gepakt om te knopen O+ Zegt mijn meneer: "OHW!! Ga ik dragen??!! O+ O+ "
Met een beetje lichte tegenzin in mijn hartje want zelf dragen :@ O+ en ik wilde die doek ook wel eens uitproberen :D (pakte nu steeds een logeerdoekje) sloeg ik snel om door zijn blije guppengezicht.

Ik heb hem voorgedaan met een andere doek en een kussen hoe hij zelf moest knopen met de zijne. Een beetje oefenen nog ;) Maar het zat met veel aanwijzingen goed genoeg :D

2442x3t.jpg
grapte hij: "Is dit nou mommy porn :9 ?

Lars viel mooi in slaap. Wel wat minder vaste sleepy dust, want toen hij thuis kwam werd hij gelijk weer wakker en ligt hij nu dus alweer te worstelen met zichzelf om in slaap te sukkelen :')

ingeedonderdag 3 september 2015 @ 20:18
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 19:51 schreef Stippelrientje het volgende:
SPOILER: crosspost
net wilde hij nog niet slapen (moeite met inslapen door de buurvrouw die met deuren smijt en zulks *zucht*) dus ik zei tegen mijn meneer: :"Kom we gaan de hond uitlaten!" en had onze yaro turtle emerald black gepakt om te knopen O+ Zegt mijn meneer: "OHW!! Ga ik dragen??!! O+ O+ "
Met een beetje lichte tegenzin in mijn hartje want zelf dragen :@ O+ en ik wilde die doek ook wel eens uitproberen :D (pakte nu steeds een logeerdoekje) sloeg ik snel om door zijn blije guppengezicht.

Ik heb hem voorgedaan met een andere doek en een kussen hoe hij zelf moest knopen met de zijne. Een beetje oefenen nog ;) Maar het zat met veel aanwijzingen goed genoeg :D

[ afbeelding ]
grapte hij: "Is dit nou mommy porn :9 ?

Lars viel mooi in slaap. Wel wat minder vaste sleepy dust, want toen hij thuis kwam werd hij gelijk weer wakker en ligt hij nu dus alweer te worstelen met zichzelf om in slaap te sukkelen :')

Jaaa! *draagpapaboks*
Moppertdonderdag 3 september 2015 @ 20:19
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 17:41 schreef ingee het volgende:
'de strandgaper'

Ik vind dit echt een onwijs lieve foto :D
kwakz0rdonderdag 3 september 2015 @ 20:49
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 18:18 schreef LuDann het volgende:
Oh ingee, wat tof. O+

Wij hebben afgelopen zaterdag een draagconsult gehad en daarna heb ik een doek besteld online. Alleen per ongeluk eentje die wel heel erg rekbaar is. :') Een paarse Boba.

Maar goed, voorlopig lukt het prima. Dat het lekker meeveert tijdens het lopen lijkt Wolk wel prima te vinden. Vandaag waren we in het ziekenhuis, ik had haar in de doek en we hadden me toch een hoop bekijks. Iemand maakte zelfs foto's van me. :o

Ik had er helemaal niet over na gedacht dat het misschien te snel na mijn keizersnede zou zijn alleen. Maar zolang het geen pijn doet zal het wel goed zijn, toch?
Ik had M drie weken na de KS ook in de doek volgens mij...of al na twee. Maar goed, ik heb geen complicaties bij het herstel gehad.
Cwendonderdag 3 september 2015 @ 21:00
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 19:51 schreef Stippelrientje het volgende:
SPOILER: crosspost
net wilde hij nog niet slapen (moeite met inslapen door de buurvrouw die met deuren smijt en zulks *zucht*) dus ik zei tegen mijn meneer: :"Kom we gaan de hond uitlaten!" en had onze yaro turtle emerald black gepakt om te knopen O+ Zegt mijn meneer: "OHW!! Ga ik dragen??!! O+ O+ "
Met een beetje lichte tegenzin in mijn hartje want zelf dragen :@ O+ en ik wilde die doek ook wel eens uitproberen :D (pakte nu steeds een logeerdoekje) sloeg ik snel om door zijn blije guppengezicht.

Ik heb hem voorgedaan met een andere doek en een kussen hoe hij zelf moest knopen met de zijne. Een beetje oefenen nog ;) Maar het zat met veel aanwijzingen goed genoeg :D

[ afbeelding ]
grapte hij: "Is dit nou mommy porn :9 ?

Lars viel mooi in slaap. Wel wat minder vaste sleepy dust, want toen hij thuis kwam werd hij gelijk weer wakker en ligt hij nu dus alweer te worstelen met zichzelf om in slaap te sukkelen :')

Supergaaf!! Maar z'n beentjes moeten nog wat hoger, zodat hij echt in de M houding komt te zitten :).
Stippelrientjedonderdag 3 september 2015 @ 21:34
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 21:00 schreef Cwen het volgende:

[..]

Supergaaf!! Maar z'n beentjes moeten nog wat hoger, zodat hij echt in de M houding komt te zitten :).
Ik weet het.. het zit in de net wel net niet.... ^^,
er zit een klein Mmetje in ;)

niet goed te zien trouwens :9

Maar niet slecht voor papa zijn eerste keer dragen en zelf geknoopt. Hij vond het reuze spannend :D
GotCdonderdag 3 september 2015 @ 21:47
Noh wat superlief en stoer Stippel! O+

En Ludann, als het geen pijn doet, lekker dragen ^O^ Let wel op dat je het een beetje opbouwt, je lichaam heeft nog wel wat tijd voor herstel nodig :)
Moppertdonderdag 3 september 2015 @ 22:16
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 21:34 schreef Stippelrientje het volgende:
Maar niet slecht voor papa zijn eerste keer dragen en zelf geknoopt. Hij vond het reuze spannend
Nee dat absoluut niet, O+ O+ beter dan mijn eerste poging :D
en voor een keer ook niet erg natuurlijk maar altijd zo dragen is niet slim.
Ik denk dat Cwen het daarom zei ;)
Moppertdonderdag 3 september 2015 @ 22:16
Morgen komt mijn Solnce aan.
Iemand anders had hem voor mij geklikt en die stuurt mij net deze foto O+
77uq682.jpg
Stippelrientjedonderdag 3 september 2015 @ 22:32
quote:
17s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:16 schreef Moppert het volgende:

[..]

Nee dat absoluut niet, O+ O+ beter dan mijn eerste poging :D
en voor een keer ook niet erg natuurlijk maar altijd zo dragen is niet slim.
Ik denk dat Cwen het daarom zei ;)
"Normaal" ben ik diegene die draagt ^^, FWCC zit er bij mij wel goed in (tig topics terug nog een mooie foto geplaatst van dubbel dragen (neefje dragen terwijl ik zwanger was).
Alleen bij hem dus nog niet. Komt goed :*

Had hem nog wat extra tips gegeven tussendoor. Daar gaat hij op oefenen zei hij O+
Dacht eerst dat hij het in een doek nooit fijn zou vinden en zat al te loeren naar een emaidinges drager om te proberen voor hem.. maar hij vond het erg fijn zitten.
Hij wilde oefenen, want eind deze maand gaan we naar de dierentuin met een stel en dan wil ik eigenlijk de ligbak niet meenemen. Mijn meneer wilde dan ook de blits uithangen met zoon in draagdoek. "Ik moet dan wel een stok meenemen!"
:?
"om de vrouwen van mij af te meppen :7 "

:')
Moppertdonderdag 3 september 2015 @ 22:34
hahaha het is echt erg hoor als een man draagt hoe vrouwen er op reageren.
GotCdonderdag 3 september 2015 @ 22:35
_O- O+
Stippelrientjedonderdag 3 september 2015 @ 22:35
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:34 schreef Moppert het volgende:
hahaha het is echt erg hoor als een man draagt hoe vrouwen er op reageren.
Is dat net zoiets als een puppy uitlaten? :9
GotCdonderdag 3 september 2015 @ 22:35
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:35 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

Is dat net zoiets als een puppy uitlaten? :9
x8000 :9
Stippelrientjedonderdag 3 september 2015 @ 22:36
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:35 schreef GotC het volgende:

[..]

x8000 :9
misschien toch de ligbak mee dan }:|
SPOILER
om al die stokken in te vervoeren :9
Moppertdonderdag 3 september 2015 @ 22:36
Ja echt wat GotC zegt.. X8000

En vrouwen komen dan praatjes met je man maken _O-
Stippelrientjedonderdag 3 september 2015 @ 22:38
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:36 schreef Moppert het volgende:
Ja echt wat GotC zegt.. X8000

En vrouwen komen dan praatjes met je man maken _O-
Bring it on! ^O^ :D

ik wens ze succes, want mijn meneer is niet zo sociaal praatjesmaker :+

voordeel van dragen is dat je je handen vrij hebt om ze in een of ander verblijf te duwen als ze erg lastig zijn :')
Moppertdonderdag 3 september 2015 @ 22:40
Hahah nou pax is dat ook niet, staat hij ergens in een hoekje om naar mij en de kinderen te kunnen zwaaien terwijl wij in een attractie gaan (midi en maxi) en komen ze er gewoon pontificaal naast staan.
Stippelrientjedonderdag 3 september 2015 @ 22:51
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:40 schreef Moppert het volgende:
Hahah nou pax is dat ook niet, staat hij ergens in een hoekje om naar mij en de kinderen te kunnen zwaaien terwijl wij in een attractie gaan (midi en maxi) en komen ze er gewoon pontificaal naast staan.
De haaien! }:|
Moppertvrijdag 4 september 2015 @ 14:50
fKMkcpb.jpg

Schoolrun met de tula *O* *O* waar hebben jullie vandaag mee gedragen? O+
Moppertvrijdag 4 september 2015 @ 18:18
Ik had vandaag fluffymail ( ;) )

Lk7TWI5.jpg

En maandag is deze er

wNwhZuZ.jpg

De Neon Lime Solnce *O* *O* Triweave is echt awesome O+ O+ O+ O+
Kuukskevrijdag 4 september 2015 @ 18:36
Tula Road Trip coming my way O+.
Mabawa.vrijdag 4 september 2015 @ 19:21
Ohh die Lime Solnce O+

Vandaag heb ik niet gedragen maar gisteren met mijn nieuwe Yaro La Vita O+ Mijn eerste blend (linnen), stug maar reageert goed op alle liefde die het krijgt. :)

Stippel! O+ Wat goed gedaan voor een eerste keer!
Cassandra87vrijdag 4 september 2015 @ 19:32
Die lime O+
FlyingFishvrijdag 4 september 2015 @ 19:39
Ik heb een tula met baby insert die ik nu twee keer gebruikt heb. Baby zit er heerlijk in (valt gelijk in slaap) en van voren gezien zit hij goed, maar van boven gezien heeft hij heel veel ruimte om alsnog te headbangen. Zowel tussen baby's hoofd en insert als insert en tula zelf zit veel ruimte. Hoort dit of doe ik iets fout?

4qjtyw.jpg
Moppertvrijdag 4 september 2015 @ 19:56
Ik kan zo op deze foto ook niet goed zien hoe het er in zit./ en of het mis gaat

Volg je deze handleiding? http://www.tulababycarriers.com/pages/infant-insert-instructions
Moppertvrijdag 4 september 2015 @ 20:07
quote:
17s.gif Op vrijdag 4 september 2015 18:36 schreef Kuukske het volgende:
Tula Road Trip coming my way O+.
*O* *O*
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 19:21 schreef Mabawa. het volgende:
Ohh die Lime Solnce O+

Vandaag heb ik niet gedragen maar gisteren met mijn nieuwe Yaro La Vita O+ Mijn eerste blend (linnen), stug maar reageert goed op alle liefde die het krijgt. :)

Stippel! O+ Wat goed gedaan voor een eerste keer!
Ohh nice! ben heel benieuwd of een blend nu je voorkeur heeft.

quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 19:32 schreef Cassandra87 het volgende:
Die lime O+
Ik ben zo benieuwd hoe de lime zal staan :')
FlyingFishvrijdag 4 september 2015 @ 20:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 19:56 schreef Moppert het volgende:
Ik kan zo op deze foto ook niet goed zien hoe het er in zit./ en of het mis gaat

Volg je deze handleiding? http://www.tulababycarriers.com/pages/infant-insert-instructions
Ja, die zat erbij en heb ik gevolgd. Daar zie je alleen vooral het vooraanblik en die lijkt goed te zijn. Van boven lijkt hij op die plaatjes ook beter te zitten, maar dat kan ook komen doordat de baby in het voorbeeld tegen de tula aan zit, en die van mij echt tegen me aan ligt. Er lijkt daar iig geen ruimte tussen insert en tula te zitten, en die heb ik wel.
GotCvrijdag 4 september 2015 @ 20:15
Tula heeft sowieso veel ruimte over imo. Ook handig voor achteroverhangende baby's/dreumessen :+
faptistvrijdag 4 september 2015 @ 21:09
Hier ook heerlijk gedragen in de doek en toen het ging regenen waren we beide droog onder de paraplu.
Ik heb regen nog nooit zo fijn gevonden als vandaag. Wat is dat knus met een kleintje op je buik O+
Saffierzaterdag 5 september 2015 @ 08:11
Hoe heet de drager ook alweer die je zelf met de naaimachine kan maken?
Goitskezaterdag 5 september 2015 @ 08:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 08:11 schreef Saffier het volgende:
Hoe heet de drager ook alweer die je zelf met de naaimachine kan maken?
Mei tai maar wel goed op letten welke stof en goed draad etc
-Springzaterdag 5 september 2015 @ 08:33
Heeft er hier iemand toevallig nog een Tula baby-insert liggen die ik kan overnemen?
Burdiezaterdag 5 september 2015 @ 08:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 08:11 schreef Saffier het volgende:
Hoe heet de drager ook alweer die je zelf met de naaimachine kan maken?
Mei tai, er is ook een facebook groep van met tips en patronen.
Moppertzaterdag 5 september 2015 @ 11:02
CDRhuzd.jpg
R3MRMoZ.jpg
Lime is er al :D *O* *O* *O*

[ Bericht 7% gewijzigd door Moppert op 05-09-2015 11:09:30 ]
Cassandra87zaterdag 5 september 2015 @ 11:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 11:02 schreef Moppert het volgende:
[ afbeelding ]

Lime is er al :D *O* *O* *O*
draagfoto! *O*
Moppertzaterdag 5 september 2015 @ 11:09
draagobject is niet thuis, ik kan mij wel er naakt inwikkelen ala draagpraat? _O-
Goitskezaterdag 5 september 2015 @ 11:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 11:09 schreef Moppert het volgende:
draagobject is niet thuis, ik kan mij wel er naakt inwikkelen ala draagpraat? _O-

ja gewoon doen! _O-
Mabawa.zaterdag 5 september 2015 @ 11:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 11:09 schreef Moppert het volgende:
draagobject is niet thuis, ik kan mij wel er naakt inwikkelen ala draagpraat? _O-

Jaaaaa :D
Moppertzaterdag 5 september 2015 @ 11:14
Even oefenen op mijn zwoele blik dan eerst ;)
Saffierzaterdag 5 september 2015 @ 12:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 08:14 schreef Goitske het volgende:

[..]

Mei tai maar wel goed op letten welke stof en goed draad etc
Tnx!
Saffierzaterdag 5 september 2015 @ 12:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 08:38 schreef Burdie het volgende:

[..]

Mei tai, er is ook een facebook groep van met tips en patronen.
Tnx! Ga ik opzoeken :)
Saffierzaterdag 5 september 2015 @ 12:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 11:02 schreef Moppert het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Lime is er al :D *O* *O* *O*
Mooi!
GotCzaterdag 5 september 2015 @ 12:56
Wow, fel Moppert :D

Net 3 uur gedragen met SN Zen O+. Erg fijn, de draagstaking van mini lijkt weer voorbij te zijn.
Goitskezaterdag 5 september 2015 @ 13:25
Ik vind wel dat mopper lang moet oefenen voor de foto hoor _O-
Roomsnoeszaterdag 5 september 2015 @ 14:52
Zeg moppert, waar blijf je??

Leuk verder hoor, dat rugdragen in de tula. Maar die dondersteen van me trekt steeds haar muts van haar hoofd. Tips, anyone?
Ik stond in mijn eentje boven in de bergen in mn broek te piesen van het lachen om die muts of capuchon weer op te krijgen. 😂
SPOILER
Photo-O46YQ6VL-D.jpg


Sunshine1982zaterdag 5 september 2015 @ 14:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 14:52 schreef Roomsnoes het volgende:
Zeg moppert, waar blijf je??

Leuk verder hoor, dat rugdragen in de tula. Maar die dondersteen van me trekt steeds haar muts van haar hoofd. Tips, anyone?
Ik stond in mijn eentje boven in de bergen in mn broek te piesen van het lachen om die muts of capuchon weer op te krijgen. 😂
SPOILER
Wat een prachtige omgeving O+
GotCzaterdag 5 september 2015 @ 15:09
Idd moooooi daar O+ Tips, geen. Misschien van die waterpolomutsjes ofzo :+
Moppertzaterdag 5 september 2015 @ 17:43
Zwoel kijken lukt niet goed -O-

Leuke foto Room. :Y
Goitskezaterdag 5 september 2015 @ 18:21
Mopper je moet je hart er ook in leggen als je dat doet!!! je kunt het echt wel _O-
mousemickyzaterdag 5 september 2015 @ 19:57
Vandaag in de duinen gaan wandelen, J. moest wat energie kwijt. F. heeft lekker geslapen in de draagzak O+
1C1361EC-5E2B-483A-95AA-DF15FE7B63FA_zpsrpzwzdur.jpg
Moppertzaterdag 5 september 2015 @ 20:50
ohhhh wat een mooie foto zo <3

Ik heb een draagfoto van de solnce *O*

Tfrxueg.jpg
Hij ontdekte de kermis O+
Stippelrientjezaterdag 5 september 2015 @ 20:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 19:21 schreef Mabawa. het volgende:
Ohh die Lime Solnce O+

Vandaag heb ik niet gedragen maar gisteren met mijn nieuwe Yaro La Vita O+ Mijn eerste blend (linnen), stug maar reageert goed op alle liefde die het krijgt. :)

Stippel! O+ Wat goed gedaan voor een eerste keer!
Mooi doekje he? Nog altijd zo blij dat je ons hiermee hebt geholpen O+
LuDannzaterdag 5 september 2015 @ 20:58
Lieve foto Stippel!
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 21:47 schreef GotC het volgende:
Noh wat superlief en stoer Stippel! O+

En Ludann, als het geen pijn doet, lekker dragen ^O^ Let wel op dat je het een beetje opbouwt, je lichaam heeft nog wel wat tijd voor herstel nodig :)
Ik probeer het, heb wel een beetje de neiging te snel te veel te doen. :@ Maar komt goed!

quote:
12s.gif Op donderdag 3 september 2015 18:27 schreef Moppert het volgende:
Foto foto foto!!
Mijn telefoon wordt gerepareerd en ik heb nu een klein rot leentoestelletje (verklaart ook meteen waarom ik de laatste week amper op fok! zit) waar ik echt geen goede foto's mee kan maken. Als ik mijn eigen foon weer heb of niet vergeet B_N eens lief aan te kijken zal ik een foto maken. :Y

Leuke draagfoto van de Lime!
ingeezaterdag 5 september 2015 @ 20:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 19:57 schreef mousemicky het volgende:
Vandaag in de duinen gaan wandelen, J. moest wat energie kwijt. F. heeft lekker geslapen in de draagzak O+
[ link | afbeelding ]
Psst, welke duinen zijn dit?
mousemickyzaterdag 5 september 2015 @ 21:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 20:59 schreef ingee het volgende:

[..]

Psst, welke duinen zijn dit?
Loonse en Drunense duinen, vlakbij restaurant Bosch en Duin...
ingeezaterdag 5 september 2015 @ 21:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 21:00 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Loonse en Drunense duinen, vlakbij restaurant Bosch en Duin...
Aah, buurtgenoot! *O*

Waar we aanstaande zaterdag een meet gepland hebben staan bedoel je? ;)
mousemickyzaterdag 5 september 2015 @ 21:08
Ja, daar ja :Y. Maar bij de meet ben ik niet bij, daar vind ik F. toch nog een beetje te jong voor, en J. doe ik geen plezier met veel onbekende mensen, die wil gewoon in het zand spelen!

Ps. Ik woon idd vlakbij, in B-E ;)