borisz | zondag 16 augustus 2015 @ 18:12 |
Pocheren, fileren, grillen en villen: met Yvette van Boven lijkt het zelfs voor de grootste keukenkneus haalbaar. Deze zomer tovert ze vanaf maandag 17 augustus tien dagen lang voor de VPRO verschillende gerechten op tafel, met producten die je vindt in en rond je huis. Ellen van Dalen maakte kennis met Yvette. inhoud van het programma Koken met Van Boven is het nieuwe kookprogramma van de VPRO, gepresenteerd door Yvette van Boven. Zij schreef vier kookboeken, waaronder de bestseller Home made, die al jaren tot de best verkochte kookboeken van Nederland behoort. In Koken met Van Boven trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt ze terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Daarnaast plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Want zowel binnen als buiten de stad is van alles te vinden dat eetbaar is, gratis en voor niets. tips & tricks oof verschuren Duurzaam koken kan natuurlijk ook met ingrediënten uit je eigen buurtsuper. Zo maakt Yvette van afgeprijsde bosbessen en aardbeien een heerlijke, spectaculaire oude bessentaart. Yvette kookt altijd met groenten van het seizoen en laat zien hoe eenvoudig het is om de overschotten van het seizoen in te maken. Tijdens het koken geeft Yvette handige tips & tricks voor in de keuken. Ze is grenzeloos als het erop aankomt een rookoven in twee minuten in elkaar te zetten of zelf ginger ale te maken met honing, of een likeur van melk. Maar zij deinst er ook niet voor terug om bokvlees of het plaagdier gans op het menu te zetten. Overtollig vlees dat in Nederland nauwelijks gegeten wordt. Eeuwig zonde volgens Yvette, want het is biologisch, heel gezond en bovenal hartstikke lekker. Aan het einde van elke aflevering ontvangt zij de leverancier met wie ze haar verrassende en smakelijke gerechten proeft. Koken met Van Boven is duurzaam, eenvoudig, betaalbaar en met een beetje lef! Het nieuwe programma Koken met Van Boven, van de makers van VPRO kookprogramma’s als Maarten's Moestuin en Taarten van Abel, is te zien op iedere werkdag van 17 t/m 28 augustus om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2. Website Ik ga maandag een poging wagen | |
RobinOok | zondag 16 augustus 2015 @ 18:23 |
Ja, leuk, goeie tip! Yvette is leuk. | |
Lienekien | zondag 16 augustus 2015 @ 18:50 |
Elke dag, dus! Even onthouden. Goh, een kookprogramma bij de VPRO. | |
borisz | maandag 17 augustus 2015 @ 14:21 |
Ep 1
| |
minilot | maandag 17 augustus 2015 @ 14:33 |
Mee eens! Tikkie mutsig, maar leuk! | |
golfer | maandag 17 augustus 2015 @ 15:28 |
Ga het maar eens bekijken. | |
borisz | maandag 17 augustus 2015 @ 19:28 |
Begonnen. | |
Sunnythesun | maandag 17 augustus 2015 @ 19:29 |
Hondje | |
Sunnythesun | maandag 17 augustus 2015 @ 19:36 |
Wat een goed idee trouwens, die wodka met vanille Ik heb al een pot suiker met vanillepeulen staan maar daar kan best een flesje bij | |
Zo-is-dat | maandag 17 augustus 2015 @ 19:54 |
Ik vond t leuk En Marie ook | |
Sunnythesun | maandag 17 augustus 2015 @ 20:03 |
Lekker no nonsens En het hondje is cute en ze praat net zo tegen haar als ik tegen de mijne | |
Lienekien | maandag 17 augustus 2015 @ 20:07 |
Leuk. Gezellig. Aanstekelijk. | |
Sunnythesun | maandag 17 augustus 2015 @ 20:08 |
en nu heb ik trek in taart.. | |
golfer | maandag 17 augustus 2015 @ 22:16 |
Dat dus. | |
borisz | dinsdag 18 augustus 2015 @ 14:08 |
EP2: chocolade uit Amsterdam-Noord
| |
Blues | dinsdag 18 augustus 2015 @ 18:57 |
Yep. Leuk mens. En ik hoor gelukkig thank god geen 'omdat het zo gezond' is Zo'n verademing En die keuken Die hond is wat minder | |
Susi | dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:14 |
Leuk inderdaad om te kijken. Die keuken is inderdaad zo mooi donker! | |
Thorical | dinsdag 18 augustus 2015 @ 21:51 |
Ik vind haar leuk en ze kookt lekker no nonsens. | |
RobinOok | dinsdag 18 augustus 2015 @ 22:32 |
Ik ben fan van Yvette, maar ik zou willen dat ze iets minder vaak "lekker" zou zeggen. Zoals in "in de oven op 175 garden, lekker warm"..... Hoezo is dat lekker warm? Is 120 graden niet lekker warm dan? Maar goed, daar hebben alle tvkookmutsen last van, dat alles lekkerlekkerlekkkerlekker is. Had stiekem gehoopt dat Yvette dat beter in de hand zou houden..... | |
borisz | dinsdag 18 augustus 2015 @ 22:34 |
Die Chili komt op het menu. | |
Blues | dinsdag 18 augustus 2015 @ 23:44 |
Behalve de bonen | |
golfer | dinsdag 18 augustus 2015 @ 23:47 |
Chili san Bonen? | |
borisz | dinsdag 18 augustus 2015 @ 23:53 |
In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid | |
Blues | woensdag 19 augustus 2015 @ 00:05 |
Ik groei al heel wat meer jaren dan jij over dingen heen, maar afgezien van zwarte bonensauzen en kikkererwtgedoe vind ik alle andere bonen gewoon niet zo bie | |
borisz | woensdag 19 augustus 2015 @ 19:32 |
Lekker kippetje | |
borisz | zondag 23 augustus 2015 @ 10:07 |
Net de geitaflevering van vrijdag gezien. . Conclusie tijd om eens een bokje aan te schaffen. | |
Blues | zondag 23 augustus 2015 @ 13:40 |
Ik ben benieuwd | |
Blues | zondag 23 augustus 2015 @ 13:42 |
Ik niet. Tuin-, witte-, bruine, capucijners, belotti oh en sugarsnaps. Zo niet lekker, ben er niet overheen gegroeid | |
borisz | dinsdag 25 augustus 2015 @ 21:26 |
Patat met kroket | |
Blues | dinsdag 25 augustus 2015 @ 21:27 |
Bokket! | |
sirdanilot | woensdag 26 augustus 2015 @ 13:55 |
Ik vind het een leuk programma, al een paar afleveringen terug gekeken. Vooral ook leuk dat ze dingen uit het wild plukt soms. | |
golfer | woensdag 26 augustus 2015 @ 22:38 |
Een cocktail uit de vaatwasmachine. | |
Blues | vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:29 |
Vandaag maak ik een oud gerecht van haar, gewoon omdat ik haar zo tof vind!
| |
Bramito | vrijdag 28 augustus 2015 @ 23:05 |
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken. | |
golfer | vrijdag 28 augustus 2015 @ 23:28 |
Ik vind haar wel een down to earth wijf. | |
borisz | zaterdag 29 augustus 2015 @ 11:10 |
Zeer vermakelijk . Ik kende Yvette van Boven en d'r boeken totaal niet. Laat serie II maar komen | |
liedetector | zaterdag 29 augustus 2015 @ 11:13 |
Zo dan wat voor eetlepels heeft die? | |
Bramito | zaterdag 29 augustus 2015 @ 15:19 |
Jawel hoor, alleen een beetje mutsig. Ze "pleurt" het vlees in de pan, dat maakt veel goed. | |
Blues | zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:10 |
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurt | |
liedetector | zaterdag 29 augustus 2015 @ 16:37 |
dat zou ik denk ik ook gedaan hebben ja | |
#ANONIEM | donderdag 3 september 2015 @ 01:04 |
Ik wel. 1st: Yvette als kokkin doet en brengt het leuk en brengt die gewend zijn AH voor hen te laten beslissen even terug op aarde! Geen pakjes/ voorverpakte rommel inslaan en dan in de magnetron stoppen en opwarmen omdat je te lui bent om na te denken hoe iets te bereiden. Vwb de persoon Yvette bekruipt mij een beetje het gevoel dat zij een verdelde polderversie op de Britse Nigella Lawson is. | |
borisz | zaterdag 5 september 2015 @ 12:44 |
De Ginger Ale uit ep 3 | |
nijenhuisjeroen | dinsdag 8 september 2015 @ 12:04 |
Heb gisteren ook een fles gevuld en net geproefd. Wauw! Wat een smaakbom | |
RobinOok | woensdag 4 november 2015 @ 07:15 |
Succesvolle VPRO-serie Koken met Van Boven krijgt vervolg In navolging van de succesvolle serie Koken met Van Boven komt Yvette van Boven terug met vier kers(t)verse afleveringen. Van 14 t/m 17 december neemt Yvette de kijker mee in de Hollandse kersttraditie vol feestelijke ideeën, gerechten en historie. Yvette onthult onder meer het geheim van christmas pudding en gaat aan de hand van het kerstservies in het Museum van Loon terug in de geschiedenis van de kersttraditie. Na deze vier speciale kerstafleveringen is Yvette in februari weer terug met een hele nieuwe serie Koken met Van Boven. Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is freelance foodstylist, receptuurschrijver en culinair redacteur. Ook illustreert ze voor bedrijven, voedselproducenten, boeken en tijdschriften. Haar werk verschijnt in bladen als Delicious.,Volkskrant Magazine, Libelle, Bon Apétit en Red. Yvette’s eerdere succesvolle Home Made-boeken verschenen in Engelse, Spaanse, Duitse en Franse vertaling en worden overladen met prijzen. Uitzending: van 14 t/m 17 december (4 afleveringen), iedere avond om 19.25 uur NPO 2. Website: www.vpro.nl/kokenmetvanboven | |
golfer | woensdag 4 november 2015 @ 12:08 |
Leuk! | |
borisz | zaterdag 5 december 2015 @ 15:19 |
http://www.vpro.nl/koken-(...)oven-kerstserie.html
| |
borisz | maandag 14 december 2015 @ 11:39 |
Vanavond dus weer 19.25 NL2 | |
Susi | maandag 14 december 2015 @ 11:41 |
Dank voor de reminder | |
DeProf | maandag 14 december 2015 @ 11:58 |
Nice! | |
golfer | maandag 14 december 2015 @ 12:09 |
Geprogrammeerd. | |
HaverMoutKoekje | maandag 14 december 2015 @ 19:37 |
Tonkaboon, lekker toegankelijk gerecht | |
golfer | maandag 14 december 2015 @ 20:46 |
Je moet het een beetje gezellig maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de rollade. | |
Lienekien | maandag 14 december 2015 @ 20:48 |
Van het platslaan krijgt het vlees kennelijk geen stress. Maar owee als je de rollade koud in een pan doet! Dan schrikt 'ie! | |
Zo-is-dat | maandag 14 december 2015 @ 21:46 |
Ik vond het weer genieten | |
RobinOok | maandag 14 december 2015 @ 22:54 |
Ja, maar mooi dat ze hem na het opbinden die ijskast weer induwde. Ik snapte er niks van, eerst op kamertemperatuur laten komen, dan vullen en opbinden en dan de ijskast weer in? | |
Lienekien | maandag 14 december 2015 @ 22:55 |
Ze moest nog eieren halen. Dat was vast een eind fietsen. | |
Zo-is-dat | maandag 14 december 2015 @ 23:16 |
T op temperatuur komen verhaal was voor dat je het ging bakken op de dag zelf, t idee was dat ie de dag ervoor al voorbereid was zodat je de volgende dag niet veel meer hoeft te doen had ze t toch goed | |
Pietverdriet | dinsdag 15 december 2015 @ 08:21 |
Wat een tenenkrommende libelle truttigheid dit programma, gruwel, lijkt de AVRO wel. Oh en vlees op kamertemperatuur, dan kan je het beter rood of rose braden zonder dat het dan nog koud van binnen is | |
Lienekien | dinsdag 15 december 2015 @ 10:26 |
Gebruik jij wel eens tonkabonen? | |
Pietverdriet | dinsdag 15 december 2015 @ 10:30 |
Ja, heb ze wel gebruikt | |
golfer | woensdag 16 december 2015 @ 12:22 |
Vond de knollen en citroenen-aflevering iets minder, maar dat komt w.s. omdat vega-gerechten mij nou eenmaal niet zo aanspreken. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 16 december 2015 @ 19:34 |
Ze praat vaak alsof ze voor een klas voor rumoerige pubers staat. | |
golfer | woensdag 16 december 2015 @ 20:53 |
Zat vandaag een bekende van mij in de uitzending.(hondenoppas in het begin) En inderdaad zijn die damherten hier een enorme plaag. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 16 december 2015 @ 22:20 |
je struikelt over die krengen | |
MrsDuck | donderdag 17 december 2015 @ 09:44 |
Geweldig mens; "als u bang bent voor vet, dan moet u geen paté maken" | |
golfer | donderdag 17 december 2015 @ 10:48 |
| |
borisz | dinsdag 9 februari 2016 @ 18:04 |
| |
golfer | dinsdag 9 februari 2016 @ 18:28 |
Pietverdriet | dinsdag 9 februari 2016 @ 18:39 |
Damhert is goed te eten, afschieten, afhangen, klaarmaken | |
golfer | dinsdag 9 februari 2016 @ 18:41 |
Er worden er nu dan ook 4600 afgeschoten. | |
Pietverdriet | dinsdag 9 februari 2016 @ 18:49 |
Heel biologisch vlees. Vraag me af waar ze ermee heengaan, 4600 damherten is veel vlees | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 9 februari 2016 @ 18:53 |
ze zijn nu weer met een rechtzaak aan het dreigen, toch? | |
Pietverdriet | dinsdag 9 februari 2016 @ 18:54 |
De triestheid, echt. | |
golfer | dinsdag 9 februari 2016 @ 18:57 |
Yups. http://nos.nl/artikel/208(...)rten-afschieten.html | |
Bramito | donderdag 11 februari 2016 @ 19:47 |
Gaan ze ze helemaal uitroeien? Of houden ze er nog een paar over? | |
HaverMoutKoekje | donderdag 11 februari 2016 @ 19:47 |
er blijven er zat over, ze liggen daar bijna opgestapeld | |
Bramito | donderdag 11 februari 2016 @ 19:51 |
Ik weet het, zelfde gezeik met vossen. | |
golfer | vrijdag 12 februari 2016 @ 11:55 |
Vannacht was het weer raak: http://www.haarlemsdagbla(...)t&utm_medium=twitter | |
borisz | dinsdag 16 februari 2016 @ 19:44 |
Ze is nu bij DWDD | |
Pietverdriet | dinsdag 16 februari 2016 @ 20:05 |
De vertrutting slaat door | |
RobinOok | dinsdag 16 februari 2016 @ 21:35 |
Nou, biologisch... Je hebt geen idee wat die beesten gegeten hebben. Net als bij kippen denk ik dat gefokte veiliger zijn dan los rondlopende en scharrelende beesten. Maar qua blijheid kun je er niet tegenop, dat niet. Blije kippen, blije hertjes. | |
golfer | dinsdag 16 februari 2016 @ 21:39 |
Fermenteren is het nieuwe koken. | |
borisz | maandag 22 februari 2016 @ 14:15 |
Vanavond dus. 20.25u NL2. | |
Pietverdriet | maandag 22 februari 2016 @ 14:29 |
Maar niet lekkerder. Hoe meer en beest gelopen heeft en hoe meer het moeite heeft doen om eten te vinden hoe uitgesprokener het smaakt. | |
RobinOok | maandag 22 februari 2016 @ 14:48 |
Een uitgesprokener smaak is niet vanzelfsprekend een lekkerdere smaak. Het ligt er maar net aan waar je van houdt. ;-) | |
sirdanilot | maandag 22 februari 2016 @ 16:02 |
Die duiven die je voor heel veel geld bij de poelier koopt, zijn ook biologisch. Ze schieten namelijk gewoon een paar ordinaire stadsduiven af, die alle ruimte hadden om vrij rond te scharrelen en een 'heel gelukkig leven hebben gehad'. Ik zit er nog steeds aan te denken om ipv heel veel geld voor een eend te betalen bij de poelier, gewoon een keer naar de gracht te lopen 's nachts en zo een beest de nek om te draaien. | |
Bramito | maandag 22 februari 2016 @ 16:47 |
Ik heb vaker gestroopte wilde eend gegeten en die is prima te doen hoor. Er zit alleen niet veel vlees aan. Waterhoen trouwens ook. | |
RobinOok | maandag 22 februari 2016 @ 18:59 |
Ik ken iemand die dat ook deed en vervolgens zijn baan kwijt raakte.... Het mag namelijk niet. | |
Pietverdriet | maandag 22 februari 2016 @ 19:45 |
Dat is stropen. Stropen is geen overtreding maar een misdrijf. Dat zorgt dat je geen bewijs van goed gedrag krijgt, behoorlijke baan kan je vergeten. Ik ben ook wel eens in de verleiding geweest met rivierkreeft vangen maar mijn security clearing is er hoog, die wil ik door zoiets niet kwijt, heb ik nodig voor mijn werk. | |
Bramito | dinsdag 23 februari 2016 @ 15:42 |
Je moet ook iemand anders laten stropen.... | |
golfer | dinsdag 23 februari 2016 @ 15:47 |
Dat 'draadjesvlees' van die gerookte en gebakken boleten die Van Boven maakte leek mij erg lekker om eens na te maken. | |
Zo-is-dat | dinsdag 23 februari 2016 @ 17:21 |
Ja he? Klonk mij ook heel lekker in de oren! En vega vriend was ook erg enthousiast | |
golfer | woensdag 24 februari 2016 @ 15:23 |
Het staat vanavond op het menu. Enige moeite om die duinvoetjes/koningsboleten te vinden, maar uiteindelijk gelukt bij de oosterse supermarkt in het centrum van Haarlem. Het ruikt heerlijk in de keuken. | |
#ANONIEM | woensdag 24 februari 2016 @ 19:42 |
Brrrr, ik vind haar vreselijk. De manier waarop ze praat vooral. Ik kan er niet naar kijken. | |
Pietverdriet | woensdag 24 februari 2016 @ 19:43 |
AH, het ligt dus niet aan mij | |
Bramito | woensdag 24 februari 2016 @ 20:01 |
Nee, ik ben er ook wel klaar mee. Kleuterjuf! | |
HaverMoutKoekje | woensdag 24 februari 2016 @ 20:28 |
ze schreeuwt vaak, heb ik het gevoel, alsof ze voor klas met rumoerige tieners staat | |
MrsDuck | woensdag 24 februari 2016 @ 21:46 |
Zou het ook met andere stevige paddestoelen kunnen? | |
RobinOok | woensdag 24 februari 2016 @ 22:07 |
Nee. | |
sirdanilot | donderdag 25 februari 2016 @ 04:55 |
Denk dat het met normale oesterzwammen ook wel kan hoor. Zijn die in het filmpje de zelfde als de japanse matsutake paddestoel? https://en.wikipedia.org/wiki/Matsutake En ja, Yvette praat een beetje als een kleuterjuf, maar ik denk dat het een beetje bij het format van het programma hoort, omdat ze de kijker 'iets leert', vandaaro ok het kinderachtige gedoe met die hond denk ik? | |
RobinOok | donderdag 25 februari 2016 @ 06:26 |
Nee, Yvette gebruikt koningsoesterzwammen: http://www.aziatische-ingredienten.nl/konings-oesterzwam/ Die heten eringi in Japan. Matsutake is wat anders. | |
borisz | dinsdag 1 maart 2016 @ 20:10 |
Witlof . Zal er nooit een fan van worden. | |
RobinOok | dinsdag 1 maart 2016 @ 20:14 |
Ik ben geen panna cotta expert, want meestal sla ik het toetje over, maar het idee van panna cotta is toch dat het juist niet luchtig is? Maar koud en zacht en strak? Ik vond het raar dat ze de slagroom eerst opklopte. Ik denk dan meteen pudding ipv panna cotta. Verder denk ik "leuk", maar dit gaat echt niemnad namaken. Of zou je nepkoffie uit de winkel kunnen gebruiken. | |
minilot | dinsdag 1 maart 2016 @ 21:05 |
Jup, helemaal glad! Absoluut niet luchtig. | |
sirdanilot | woensdag 2 maart 2016 @ 03:35 |
Misschien dat cichorei nog wel ergens in een huppelkutjes hipsterwinkel te krijgen is? En anders kun je het zelfde recept toch maken met gewone koffie, je hoeft niet altijd een recept precies na te maken natuurlijk. Vind het altijd jammer om je in dit soort kookshows alleen te beperken tot wat mensen echt gaan maken. 99 procent van de recepten die ik bekijk ga ik toch niet maken of in ieder geval niet precies zoals het beschreven staat. Ik vind het juist leuk om te zien hoe ze dat doet met die cichorei. Slagroom niet opkloppen ben ik het mee eens. | |
sirdanilot | woensdag 2 maart 2016 @ 03:40 |
Zoals die witlof werd verbouwd, deden ze bij mijn vader op de boerderij vroeger ook. Leuk om dat te zien. Je kon vroeger die witlofstekjes kopen en zelf in de boerenschuur laten groeien, dan had je altijd verse witlof. Vind het bittere hart het lekkerste, ik haal het er uit en eet het zo rauw op. In een gerecht verwerkt hoeft het bittere van mij niet zo, maar zo puur rauw of in een witlofsalade vind ik het heerlijk. | |
sirdanilot | woensdag 2 maart 2016 @ 03:45 |
http://moniquevandervloed.nl/cichorei/ Jep het is verkrijgbaar in biowinkels. Wel goed lezen want maar enkele merken zijn 100 procent pure cichorei. | |
Postbus100 | maandag 14 maart 2016 @ 20:43 |
Ik kijk vanavond voor de eerste keer. Apart mens, maar ze heeft wel een bepaalde moederlijkheid over zich waarmee ze een hoop liefde in het eten stopt. | |
golfer | maandag 14 maart 2016 @ 22:29 |
Het is mij allemaal net even te vega. | |
Kaatje1 | maandag 14 maart 2016 @ 22:37 |
En zoooooo lekker. Ben ook gestopt. Eerste serie vond ik leuk, kerst al minder en nu begint ze mij te irriteren. | |
golfer | maandag 21 maart 2016 @ 20:47 |
Cacao. En een grapje met het Droste-effect. | |
Lienekien | maandag 21 maart 2016 @ 22:35 |
Het was leuk. Wat achtergrond, enthousiasme en lekkere recepten. | |
Isabeau | maandag 21 maart 2016 @ 23:47 |
Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden! Berichtje als herinnering voor mezelf om het eens te gaan kijken. | |
golfer | dinsdag 22 maart 2016 @ 00:43 |
Ze is soms irritant te enthousiast, maar heeft wel leuke recepten. | |
Isabeau | dinsdag 22 maart 2016 @ 00:58 |
Ik hou wel van overdreven enthousiasme | |
golfer | dinsdag 22 maart 2016 @ 00:59 |
Ja, denk wel dat het iets voor jou is. | |
golfer | maandag 4 april 2016 @ 16:18 |
| |
Pietverdriet | maandag 4 april 2016 @ 21:04 |
mij is het te AVRO / Libelle | |
HaverMoutKoekje | maandag 4 april 2016 @ 21:19 |
wanneer heb jij voor het laatst een Libelle gelezen? | |
Pietverdriet | dinsdag 5 april 2016 @ 11:47 |
Ik bedoel een hoog truttige "gezelligheid" gehalte | |
Lienekien | dinsdag 5 april 2016 @ 11:50 |
Als je er niet naar wilt kijken, kom er hier dan ook niet over neuzelen. | |
#ANONIEM | dinsdag 5 april 2016 @ 13:29 |
Ben ook geen fan. | |
Pietverdriet | dinsdag 5 april 2016 @ 14:19 |
Als ik iets een leuk programma vind zeg ik dat, als ik het een tenenkrommend jeukbezorgend truttebolligheid vind zeg ik dat ook. Als je alleen maar blije berichten en bevestiging wilt zou ik naar een EO jongeren dag gaan | |
Lienekien | dinsdag 5 april 2016 @ 14:21 |
Ja joh, gewoon lekker blijven doen. Minstens één keer per week! | |
Pietverdriet | dinsdag 5 april 2016 @ 14:24 |
Als je een abo neemt, kan je me gewoon op ignore zetten afaik | |
Lienekien | dinsdag 5 april 2016 @ 14:25 |
Rot gewoon op met je Libellegezeik, lijkt me veel beter. | |
Pietverdriet | dinsdag 5 april 2016 @ 14:27 |
Krijg eens wat eelt op je zieltje | |
borisz | maandag 18 april 2016 @ 17:01 |
| |
zeefje | maandag 2 mei 2016 @ 20:57 |
Die wodka/likeur leek mij lekker De taart trouwens ook | |
HaverMoutKoekje | maandag 2 mei 2016 @ 20:58 |
Taart was nogal aangebakken | |
borisz | maandag 18 juli 2016 @ 13:16 |
| |
borisz | maandag 19 september 2016 @ 14:16 |
Vanavond weer. 20.25u NL2. | |
borisz | dinsdag 20 december 2016 @ 07:14 |
| |
Anne | donderdag 3 augustus 2017 @ 10:36 |
Kijk niemand dit meer ? Ik nog braaf bijna elke avond (tenzij mijn vriend thuis is, ha), maar ik kijk dan vooral voor Marie natuurlijk. . | |
golfer | donderdag 3 augustus 2017 @ 11:52 |
Ik kijk inderdaad niet naar al die herhalingen. | |
borisz | donderdag 3 augustus 2017 @ 11:56 |
De hh's kijk ik niet. De nieuwe afleveringen dit najaar natuurlijk wel. | |
MrsDuck | donderdag 3 augustus 2017 @ 14:10 |
Mevrouw van Boven komt ook met 2 kookboeken in het najaar. Eentje met Ierse recepten en een kerstboom boek... | |
Anne | donderdag 3 augustus 2017 @ 19:36 |
Oh, sorry, ik had niet in de gaten dat het herhalingen waren. Ik kijk het nog niet zo lang. Aangestoken door mijn ouders . Leuk! Ik ben wel benieuwd naar het kerstboom-boek. | |
fietsie | vrijdag 4 augustus 2017 @ 21:43 |
[ Bericht 100% gewijzigd door fietsie op 04-08-2017 21:54:22 ] | |
borisz | maandag 4 september 2017 @ 19:52 |
| |
borisz | dinsdag 3 oktober 2017 @ 18:03 |
Nu ook een Ierse aflevering https://www.vpro.nl/progr(...)en/seizoen-4/5.html# | |
#ANONIEM | dinsdag 3 oktober 2017 @ 18:08 |
Was een leuke aflevering gisteren. | |
golfer | maandag 27 november 2017 @ 12:51 |
Vanavond alweer de allerlaatste van dit seizoen: Yvette van Boven bereidt ons voor op de koude, donkere wintermaanden en legt zich toe op een klassieker: Hollandse boerenkool met worst. Ze geeft er echter een Ierse twist aan, en zo wordt het ‘colcannon and sausage’. | |
sirdanilot | maandag 27 november 2017 @ 18:16 |
Vond die ierse afleveringen erg leuk. Woon zelf tegenwoordig ook inb ierland, vandaar. | |
borisz | vrijdag 26 januari 2018 @ 10:38 |
Vanaf 26 februari de laatste tien KmvB-afleveringen. Daarna is het klaar. | |
borisz | vrijdag 23 februari 2018 @ 23:43 |
Maandag de eerste van de laatste serie. | |
golfer | maandag 26 februari 2018 @ 20:54 |
Leuke aflevering over Routiers wegrestaurants. | |
golfer | maandag 12 maart 2018 @ 21:36 |
Leuk vandaag: een Franse terrine versus een Hollandse frika(n)del. | |
golfer | dinsdag 20 maart 2018 @ 01:08 |
Ik ga vandaag de raasdonders van het kapiteins diner van de uitzending van gisteren maken. Kapucijners met spek en stroop en alle ander zaken erbij. | |
golfer | maandag 2 april 2018 @ 21:45 |
Gisteren de Coq au Vin met de courgettecake gemaakt die vorige week in de uitzending zat. De kip was lekker, de courgettecake iets minder. Vanavond vooral over tuinbonen en daar houd ik niet zo van. Zeker niet in z'n geheel met schil, zoals die Syrische man het klaarmaakte. | |
AnneX | maandag 2 april 2018 @ 22:04 |
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker. Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen. Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan. | |
Farenji | maandag 2 april 2018 @ 22:46 |
Verse jonge tuinbonen zijn echt superlekker, maar omdat dat dubbel doppen zo ontzettend veel tijd kost eet ik ze niet vaak. Je kan ze wel gedroogd en al gepeld kopen in de toko. En dan met gedroogde kikkererwten en knoflook, komijn, bosui en heel veel koriander lekker falafel van maken. | |
AnneX | maandag 2 april 2018 @ 22:50 |
Goeie👍 Opgeslagen. | |
RobinOok | maandag 2 april 2018 @ 22:51 |
Ik vind de diepvriestuinbonen best te doen. En die dubbeldop je best nog rap. Maar beter wel onder het tv kijken ja. En het duurt evengoed langer dan je hoopt. Maar zo lekker! | |
golfer | maandag 2 april 2018 @ 22:55 |
Dubbel gedopt en dan als puree van dit recept heb ik er altijd wel succes mee gehad. | |
AnneX | maandag 2 april 2018 @ 23:22 |
ook opgeslagen. Heerlijk om beproefde recepen mee te krijgen. | |
#ANONIEM | dinsdag 3 april 2018 @ 20:08 |
| |
MissGiraffe | woensdag 4 april 2018 @ 01:39 |
Misschien is haar tv programma beter (nog nooit gezien), maar het boekje van haar wat bij de Postcode Loterij zat is een van de slechtste kookboekjes ooit. En dan vooral om de foto's.... heel wazig allemaal, rare kleuren... en ook de recepten zijn niet echt smakelijk te noemen. | |
golfer | woensdag 4 april 2018 @ 16:07 |
Foto's zijn gemaakt door haar man Oof, die nogal een bekende beroepsfotograaf is. Dus lijkt mij sterk dat die slecht zijn. Misschien is het wel expres als effect gedaan? | |
MissGiraffe | woensdag 4 april 2018 @ 23:26 |
Ja misschien, maar als het resultaat dan is dat de foto's wazig zijn en dat het eten er niet lekker uitziet. Tsja :-) | |
Lucky_Strike | woensdag 4 april 2018 @ 23:29 |
Hmm, nou ben ik juist benieuwd naar het boekje. Binnenkort maar eens kijken. Niet ter zake doende posts zijn verwijderd | |
borisz | maandag 7 mei 2018 @ 09:40 |
Vanavond de allerlaatste! | |
Postbus100 | maandag 7 mei 2018 @ 20:42 |
Ik vind haar wel altijd originele recepten hebben. En origineel uitgevoerd. Nu weer een broodpudding en theegelei. |