FOK!forum / Televisie / [CUL TV] Koken met Van Boven VPRO NL2
boriszzondag 16 augustus 2015 @ 18:12
koken_met_van_boven2_carousel_missed-1439544888.jpg
Pocheren, fileren, grillen en villen: met Yvette van Boven lijkt het zelfs voor de grootste keukenkneus haalbaar. Deze zomer tovert ze vanaf maandag 17 augustus tien dagen lang voor de VPRO verschillende gerechten op tafel, met producten die je vindt in en rond je huis. Ellen van Dalen maakte kennis met Yvette.


inhoud van het programma
Koken met Van Boven is het nieuwe kookprogramma van de VPRO, gepresenteerd door Yvette van Boven. Zij schreef vier kookboeken, waaronder de bestseller Home made, die al jaren tot de best verkochte kookboeken van Nederland behoort. In Koken met Van Boven trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt ze terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Daarnaast plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Want zowel binnen als buiten de stad is van alles te vinden dat eetbaar is, gratis en voor niets.

tips & tricks

oof verschuren
Duurzaam koken kan natuurlijk ook met ingrediënten uit je eigen buurtsuper. Zo maakt Yvette van afgeprijsde bosbessen en aardbeien een heerlijke, spectaculaire oude bessentaart. Yvette kookt altijd met groenten van het seizoen en laat zien hoe eenvoudig het is om de overschotten van het seizoen in te maken.

Tijdens het koken geeft Yvette handige tips & tricks voor in de keuken. Ze is grenzeloos als het erop aankomt een rookoven in twee minuten in elkaar te zetten of zelf ginger ale te maken met honing, of een likeur van melk. Maar zij deinst er ook niet voor terug om bokvlees of het plaagdier gans op het menu te zetten. Overtollig vlees dat in Nederland nauwelijks gegeten wordt. Eeuwig zonde volgens Yvette, want het is biologisch, heel gezond en bovenal hartstikke lekker. Aan het einde van elke aflevering ontvangt zij de leverancier met wie ze haar verrassende en smakelijke gerechten proeft. Koken met Van Boven is duurzaam, eenvoudig, betaalbaar en met een beetje lef!

Het nieuwe programma Koken met Van Boven, van de makers van VPRO kookprogramma’s als Maarten's Moestuin en Taarten van Abel, is te zien op iedere werkdag van 17 t/m 28 augustus om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2.


Website

Ik ga maandag een poging wagen w/
RobinOokzondag 16 augustus 2015 @ 18:23
Ja, leuk, goeie tip! ^O^
Yvette is leuk.
Lienekienzondag 16 augustus 2015 @ 18:50
Elke dag, dus! Even onthouden.

Goh, een kookprogramma bij de VPRO. :9
boriszmaandag 17 augustus 2015 @ 14:21
Ep 1
quote:
Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei kruiden en bloemen, en die proef je terug in de rauwe melk. Voor de industrialisatie werd melk alleen maar rauw geconsumeerd. De Nederlanders maakten er vooral pannenkoeken, pap en hangop van. Yvette haalt rauwe melk op de boerderij van Boy en maakt daarvan een ouderwetse citroenhangop in een modern jasje, met daarbij een salade van rode biet, spekbokking, en geroosterde boekweit. De bloemen en kruiden die in de wei geplukt zijn, verschijnen in een kleurrijke weidesalade. Als toetje serveert Yvette een frisse melklikeur met een hot milkcake. Oftewel een heerlijke cake met frambozen. Om je vingers bij af te likken.

minilotmaandag 17 augustus 2015 @ 14:33
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 18:23 schreef RobinOok het volgende:
Ja, leuk, goeie tip! ^O^
Yvette is leuk.
Mee eens! Tikkie mutsig, maar leuk! :Y
golfermaandag 17 augustus 2015 @ 15:28
Ga het maar eens bekijken.
boriszmaandag 17 augustus 2015 @ 19:28
Begonnen.
Sunnythesunmaandag 17 augustus 2015 @ 19:29
Hondje O+
Sunnythesunmaandag 17 augustus 2015 @ 19:36
Wat een goed idee trouwens, die wodka met vanille :9 Ik heb al een pot suiker met vanillepeulen staan maar daar kan best een flesje bij ;)
Zo-is-datmaandag 17 augustus 2015 @ 19:54
Ik vond t leuk O+ En Marie ook :D
Sunnythesunmaandag 17 augustus 2015 @ 20:03
:Y Lekker no nonsens ^O^
En het hondje is cute O+ en ze praat net zo tegen haar als ik tegen de mijne :@
Lienekienmaandag 17 augustus 2015 @ 20:07
Leuk. Gezellig. Aanstekelijk.
Sunnythesunmaandag 17 augustus 2015 @ 20:08
}:| en nu heb ik trek in taart..
golfermaandag 17 augustus 2015 @ 22:16
quote:
14s.gif Op maandag 17 augustus 2015 20:07 schreef Lienekien het volgende:
Leuk. Gezellig. Aanstekelijk.
Dat dus. ^O^
boriszdinsdag 18 augustus 2015 @ 14:08
EP2: chocolade uit Amsterdam-Noord
quote:
Cacao die op windkracht naar Nederland komt en die met biologische ingrediënten op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Om de smaken van chili goed naar boven te laten komen, is de pure reep het lekkerst. Yvette doet hem in haar favoriete chili van duizend bonen, onder een dakje van maisbrood. Met de wildpluk app gaat ze fietsend door de stad op zoek naar kersenbomen om kersen te plukken waarmee ze een niet te versmaden kersentaart maakt met chocolade en zoute caramelfudge. Een biertje met zelfgemaakte kersensiroop is een aangename opfrisser erbij.
Bluesdinsdag 18 augustus 2015 @ 18:57
quote:
14s.gif Op maandag 17 augustus 2015 20:07 schreef Lienekien het volgende:
Leuk. Gezellig. Aanstekelijk.
Yep. Leuk mens.
En ik hoor gelukkig thank god geen 'omdat het zo gezond' is _O_ Zo'n verademing *O*
En die keuken O+
Die hond is wat minder :+
Susidinsdag 18 augustus 2015 @ 21:14
Leuk inderdaad om te kijken. Die keuken is inderdaad zo mooi donker!
Thoricaldinsdag 18 augustus 2015 @ 21:51
Ik vind haar leuk en ze kookt lekker no nonsens.
RobinOokdinsdag 18 augustus 2015 @ 22:32
Ik ben fan van Yvette, maar ik zou willen dat ze iets minder vaak "lekker" zou zeggen. Zoals in "in de oven op 175 garden, lekker warm".....

Hoezo is dat lekker warm? Is 120 graden niet lekker warm dan?

Maar goed, daar hebben alle tvkookmutsen last van, dat alles lekkerlekkerlekkkerlekker is. Had stiekem gehoopt dat Yvette dat beter in de hand zou houden.....
boriszdinsdag 18 augustus 2015 @ 22:34
Die Chili komt op het menu. :9
Bluesdinsdag 18 augustus 2015 @ 23:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 22:34 schreef borisz het volgende:
Die Chili komt op het menu. :9
Behalve de bonen :D
golferdinsdag 18 augustus 2015 @ 23:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:44 schreef Bluezz het volgende:

Behalve de bonen :D
Chili san Bonen?
boriszdinsdag 18 augustus 2015 @ 23:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:44 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Behalve de bonen :D
In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid :P
Blueswoensdag 19 augustus 2015 @ 00:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:53 schreef borisz het volgende:

[..]

In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid :P
Ik groei al heel wat meer jaren dan jij over dingen heen, maar afgezien van zwarte bonensauzen en kikkererwtgedoe vind ik alle andere bonen gewoon niet zo bie :)
boriszwoensdag 19 augustus 2015 @ 19:32
Lekker kippetje :Y)
boriszzondag 23 augustus 2015 @ 10:07
Net de geitaflevering van vrijdag gezien. :Y). Conclusie tijd om eens een bokje aan te schaffen. :Y)
Blueszondag 23 augustus 2015 @ 13:40
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2015 10:07 schreef borisz het volgende:
Net de geitaflevering van vrijdag gezien. :Y). Conclusie tijd om eens een bokje aan te schaffen. :Y)
Ik ben benieuwd :)
Blueszondag 23 augustus 2015 @ 13:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:53 schreef borisz het volgende:

[..]

In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid :P
Ik niet. Tuin-, witte-, bruine, capucijners, belotti oh en sugarsnaps. Zo niet lekker, ben er niet overheen gegroeid :D
boriszdinsdag 25 augustus 2015 @ 21:26
Patat met kroket :9
Bluesdinsdag 25 augustus 2015 @ 21:27
Bokket! :D
sirdanilotwoensdag 26 augustus 2015 @ 13:55
Ik vind het een leuk programma, al een paar afleveringen terug gekeken.

Vooral ook leuk dat ze dingen uit het wild plukt soms.
golferwoensdag 26 augustus 2015 @ 22:38
Een cocktail uit de vaatwasmachine. ^O^
Bluesvrijdag 28 augustus 2015 @ 16:29
Vandaag maak ik een oud gerecht van haar, gewoon omdat ik haar zo tof vind!

quote:
FRISSE BALLEN UIT DE OVEN
Gerecht voor 4 personen

Voor de ballen:

450 gr biovarkensgehakt of half-om-half
100 gram gare grove bulgur (of rijst)
1 ei
1 gesnipperde sjalot
1 koffielepel harissa, of naar smaak
2 tenen knof, fijngehakt
zeezout en zwarte peper

Voor de saus:

2 flinke sjalotten, in ringen
paar el olijfolie
1 teen knof, fijngehakt
1 tl gemalen koriander
2 tl karwijzaad
1 koffielepel harissa, of naar smaak.
1 el gehakte tomaten (ca. 400 g)
sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Fruit de sjalotten in de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur tot ze mooi lichtbruin gaan kleuren. Meng alle ingrediënten voor de ballen met elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm er met natte handen (dan plakt het minder) kleine ballen van, ter grootte van een golfbal. Voeg de knoflook, de kruiden en de harissa toe aan de gebakken sjalotten en bak ze even mee tot de specerijen gaan geuren, zo'n 2-3 minuten. Giet de gepelde tomaten erbij en breng aan de kook, roer dan het citroensap erdoor. Verdeel de ballen in een ovenschaal en overgiet met de saus. Zet de schaal 25 minuten in de oven, tot de ballen gaar zijn. Eet met veel verschillende groene groenten erbij.
Bramitovrijdag 28 augustus 2015 @ 23:05
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
golfervrijdag 28 augustus 2015 @ 23:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:05 schreef Bramito het volgende:
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Ik vind haar wel een down to earth wijf. ^O^
boriszzaterdag 29 augustus 2015 @ 11:10
Zeer vermakelijk :Y.
Ik kende Yvette van Boven en d'r boeken totaal niet.

Laat serie II maar komen :)
liedetectorzaterdag 29 augustus 2015 @ 11:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:29 schreef Bluezz het volgende:
1 el gehakte tomaten (ca. 400 g)
Zo dan wat voor eetlepels heeft die?
Bramitozaterdag 29 augustus 2015 @ 15:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik vind haar wel een down to earth wijf. ^O^
Jawel hoor, alleen een beetje mutsig. Ze "pleurt" het vlees in de pan, dat maakt veel goed.
Blueszaterdag 29 augustus 2015 @ 16:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 11:13 schreef liedetector het volgende:

[..]

Zo dan wat voor eetlepels heeft die?
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurt :P
liedetectorzaterdag 29 augustus 2015 @ 16:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 16:10 schreef Bluezz het volgende:
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurt :P
dat zou ik denk ik ook gedaan hebben ja
#ANONIEMdonderdag 3 september 2015 @ 01:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 23:05 schreef Bramito het volgende:
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Ik wel.

1st: Yvette als kokkin doet en brengt het leuk en brengt die gewend zijn AH voor hen te laten beslissen even terug op aarde! Geen pakjes/ voorverpakte rommel inslaan en dan in de magnetron stoppen en opwarmen omdat je te lui bent om na te denken hoe iets te bereiden.

Vwb de persoon Yvette bekruipt mij een beetje het gevoel dat zij een verdelde polderversie op de Britse Nigella Lawson is.
boriszzaterdag 5 september 2015 @ 12:44
11951299_10206373140780979_8633257788036522873_n.jpg?oh=290555f7421b9b60615c015c6262ddec&oe=56631B68

De Ginger Ale uit ep 3 :Y)
nijenhuisjeroendinsdag 8 september 2015 @ 12:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 12:44 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]

De Ginger Ale uit ep 3 :Y)
Heb gisteren ook een fles gevuld en net geproefd. Wauw! Wat een smaakbom :D
RobinOokwoensdag 4 november 2015 @ 07:15
Succesvolle VPRO-serie Koken met Van Boven krijgt vervolg

In navolging van de succesvolle serie Koken met Van Boven komt Yvette van Boven terug met vier kers(t)verse afleveringen. Van 14 t/m 17 december neemt Yvette de kijker mee in de Hollandse kersttraditie vol feestelijke ideeën, gerechten en historie. Yvette onthult onder meer het geheim van christmas pudding en gaat aan de hand van het kerstservies in het Museum van Loon terug in de geschiedenis van de kersttraditie.
Na deze vier speciale kerstafleveringen is Yvette in februari weer terug met een hele nieuwe serie Koken met Van Boven.

Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is freelance foodstylist, receptuurschrijver en culinair redacteur. Ook illustreert ze voor bedrijven, voedselproducenten, boeken en tijdschriften. Haar werk verschijnt in bladen als Delicious.,Volkskrant Magazine, Libelle, Bon Apétit en Red. Yvette’s eerdere succesvolle Home Made-boeken verschenen in Engelse, Spaanse, Duitse en Franse vertaling en worden overladen met prijzen.

Uitzending: van 14 t/m 17 december (4 afleveringen), iedere avond om 19.25 uur NPO 2.
Website: www.vpro.nl/kokenmetvanboven
golferwoensdag 4 november 2015 @ 12:08
Leuk! ^O^
boriszzaterdag 5 december 2015 @ 15:19
http://www.vpro.nl/koken-(...)oven-kerstserie.html
quote:
voorproefje kerst aflevering 1 & 2

Blije koeien en bofkippen
Kerst is vaak een feest voor liefhebbers van grote braadstukken en moeilijke, dure stukken vlees die we normaal niet snel klaarmaken. Als we met kerst een stukje vlees willen eten kunnen we ook kiezen voor een dier dat een heel goed leven heeft gehad. In de eerste kerstaflevering zijn alle ingredienten die Yvette bij elkaar scharrelt ecologisch of van de natuur slager.

Slager René Pals is zo'n natuurslager en heeft voor Yvette een mooi stuk vlees van een blije koe die een stressloos leven heeft gehad. Op het menu staat een heerlijke klassieke kerstrollade bereidt met verse kerstgroenten van de markt. Het dessert is een niet te versmaden scharreladvocaatje met kakelverse eitjes van de bofkippen van Isabel.

Knollen en citroenen
Maar kerst zonder dode dieren kan natuurlijk ook. In de tweede kerstaflevering maakt Yvette heerlijke kerstgerechten zonder vlees of vis. Citrusvruchten zijn al eeuwenlang een geliefd ingrediënt in de keuken. Vanuit de Himalaya via het Midden-Oosten in Europa terechtgekomen. Zuur, zoet, sappig; van citroenen tot sinaasappels. Koning Willem III plantte heuse sinaasappelbomen in de tuin van Paleis het Loo die vandaag de dag nog te bewonderen zijn.

Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt. Bij teler Krispijn haalt ze knolselderij en koolraap. De knolselderij gaat Yvette braden als een kippetje, geserveerd met een saus van citrusvruchten en gepofte knoflook. Als voorafje serveert ze dungesneden gepofte koolraap met gebakken paddenstoelen en pecorino.
boriszmaandag 14 december 2015 @ 11:39
Vanavond dus weer :) 19.25 NL2
Susimaandag 14 december 2015 @ 11:41
Dank voor de reminder
DeProfmaandag 14 december 2015 @ 11:58
Nice!
golfermaandag 14 december 2015 @ 12:09
Geprogrammeerd. ^O^
HaverMoutKoekjemaandag 14 december 2015 @ 19:37
Tonkaboon, lekker toegankelijk gerecht :7
golfermaandag 14 december 2015 @ 20:46
Je moet het een beetje gezellig maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de rollade. _O-
Lienekienmaandag 14 december 2015 @ 20:48
Van het platslaan krijgt het vlees kennelijk geen stress. Maar owee als je de rollade koud in een pan doet! Dan schrikt 'ie! :o
Zo-is-datmaandag 14 december 2015 @ 21:46
Ik vond het weer genieten O+
RobinOokmaandag 14 december 2015 @ 22:54
quote:
1s.gif Op maandag 14 december 2015 20:48 schreef Lienekien het volgende:
Van het platslaan krijgt het vlees kennelijk geen stress. Maar owee als je de rollade koud in een pan doet! Dan schrikt 'ie! :o
Ja, maar mooi dat ze hem na het opbinden die ijskast weer induwde. Ik snapte er niks van, eerst op kamertemperatuur laten komen, dan vullen en opbinden en dan de ijskast weer in?
Lienekienmaandag 14 december 2015 @ 22:55
quote:
1s.gif Op maandag 14 december 2015 22:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar mooi dat ze hem na het opbinden die ijskast weer induwde. Ik snapte er niks van, eerst op kamertemperatuur laten komen, dan vullen en opbinden en dan de ijskast weer in?
Ze moest nog eieren halen. Dat was vast een eind fietsen.
Zo-is-datmaandag 14 december 2015 @ 23:16
quote:
1s.gif Op maandag 14 december 2015 22:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar mooi dat ze hem na het opbinden die ijskast weer induwde. Ik snapte er niks van, eerst op kamertemperatuur laten komen, dan vullen en opbinden en dan de ijskast weer in?
T op temperatuur komen verhaal was voor dat je het ging bakken op de dag zelf, t idee was dat ie de dag ervoor al voorbereid was zodat je de volgende dag niet veel meer hoeft te doen :) had ze t toch goed ;)
Pietverdrietdinsdag 15 december 2015 @ 08:21
Wat een tenenkrommende libelle truttigheid dit programma, gruwel, lijkt de AVRO wel.
Oh en vlees op kamertemperatuur, dan kan je het beter rood of rose braden zonder dat het dan nog koud van binnen is
Lienekiendinsdag 15 december 2015 @ 10:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 08:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat een tenenkrommende libelle truttigheid dit programma, gruwel, lijkt de AVRO wel.
Oh en vlees op kamertemperatuur, dan kan je het beter rood of rose braden zonder dat het dan nog koud van binnen is
Gebruik jij wel eens tonkabonen?
Pietverdrietdinsdag 15 december 2015 @ 10:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 december 2015 10:26 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Gebruik jij wel eens tonkabonen?
Ja, heb ze wel gebruikt
golferwoensdag 16 december 2015 @ 12:22
Vond de knollen en citroenen-aflevering iets minder, maar dat komt w.s. omdat vega-gerechten mij nou eenmaal niet zo aanspreken.
HaverMoutKoekjewoensdag 16 december 2015 @ 19:34
Ze praat vaak alsof ze voor een klas voor rumoerige pubers staat.
golferwoensdag 16 december 2015 @ 20:53
Zat vandaag een bekende van mij in de uitzending.(hondenoppas in het begin)
En inderdaad zijn die damherten hier een enorme plaag.
HaverMoutKoekjewoensdag 16 december 2015 @ 22:20
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 20:53 schreef golfer het volgende:

En inderdaad zijn die damherten hier een enorme plaag.
je struikelt over die krengen _O-
MrsDuckdonderdag 17 december 2015 @ 09:44
Geweldig mens; "als u bang bent voor vet, dan moet u geen paté maken"
golferdonderdag 17 december 2015 @ 10:48
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 22:20 schreef computergirl het volgende:

je struikelt over die krengen _O-
:Y
CWYiwQkUwAAx1vM.jpg
boriszdinsdag 9 februari 2016 @ 18:04
vprokmvb twitterde op dinsdag 09-02-2016 om 15:24:05 Marie is klaar voor de start! Vanaf 22 februari kersverse afleveringen om 20.25 uur bij de VPRO op NPO2. https://t.co/TNMK36msWU reageer retweet
Cax3fLAUEAAfbez.jpg:large
golferdinsdag 9 februari 2016 @ 18:28
^O^
Pietverdrietdinsdag 9 februari 2016 @ 18:39
Damhert is goed te eten, afschieten, afhangen, klaarmaken
golferdinsdag 9 februari 2016 @ 18:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Damhert is goed te eten, afschieten, afhangen, klaarmaken
Er worden er nu dan ook 4600 afgeschoten.
Pietverdrietdinsdag 9 februari 2016 @ 18:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 18:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Er worden er nu dan ook 4600 afgeschoten.
Heel biologisch vlees.
Vraag me af waar ze ermee heengaan, 4600 damherten is veel vlees
HaverMoutKoekjedinsdag 9 februari 2016 @ 18:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 18:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Er worden er nu dan ook 4600 afgeschoten.
ze zijn nu weer met een rechtzaak aan het dreigen, toch?
Pietverdrietdinsdag 9 februari 2016 @ 18:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 18:53 schreef computergirl het volgende:

[..]

ze zijn nu weer met een rechtzaak aan het dreigen, toch?
De triestheid, echt.
golferdinsdag 9 februari 2016 @ 18:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 18:53 schreef computergirl het volgende:

ze zijn nu weer met een rechtzaak aan het dreigen, toch?
Yups.
http://nos.nl/artikel/208(...)rten-afschieten.html
Bramitodonderdag 11 februari 2016 @ 19:47
Gaan ze ze helemaal uitroeien? Of houden ze er nog een paar over?
HaverMoutKoekjedonderdag 11 februari 2016 @ 19:47
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 19:47 schreef Bramito het volgende:
Gaan ze ze helemaal uitroeien? Of houden ze er nog een paar over?
er blijven er zat over, ze liggen daar bijna opgestapeld
Bramitodonderdag 11 februari 2016 @ 19:51
Ik weet het, zelfde gezeik met vossen.
golfervrijdag 12 februari 2016 @ 11:55
Vannacht was het weer raak:
http://www.haarlemsdagbla(...)t&utm_medium=twitter
boriszdinsdag 16 februari 2016 @ 19:44
Ze is nu bij DWDD
Pietverdrietdinsdag 16 februari 2016 @ 20:05
De vertrutting slaat door
RobinOokdinsdag 16 februari 2016 @ 21:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heel biologisch vlees.
Vraag me af waar ze ermee heengaan, 4600 damherten is veel vlees
Nou, biologisch... Je hebt geen idee wat die beesten gegeten hebben. Net als bij kippen denk ik dat gefokte veiliger zijn dan los rondlopende en scharrelende beesten.

Maar qua blijheid kun je er niet tegenop, dat niet. Blije kippen, blije hertjes.
golferdinsdag 16 februari 2016 @ 21:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:
De vertrutting slaat door
Fermenteren is het nieuwe koken. :+
boriszmaandag 22 februari 2016 @ 14:15
Vanavond dus. 20.25u NL2.
Pietverdrietmaandag 22 februari 2016 @ 14:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 21:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nou, biologisch... Je hebt geen idee wat die beesten gegeten hebben. Net als bij kippen denk ik dat gefokte veiliger zijn dan los rondlopende en scharrelende beesten.
Maar niet lekkerder. Hoe meer en beest gelopen heeft en hoe meer het moeite heeft doen om eten te vinden hoe uitgesprokener het smaakt.
RobinOokmaandag 22 februari 2016 @ 14:48
Een uitgesprokener smaak is niet vanzelfsprekend een lekkerdere smaak. Het ligt er maar net aan waar je van houdt. ;-)
sirdanilotmaandag 22 februari 2016 @ 16:02
Die duiven die je voor heel veel geld bij de poelier koopt, zijn ook biologisch. Ze schieten namelijk gewoon een paar ordinaire stadsduiven af, die alle ruimte hadden om vrij rond te scharrelen en een 'heel gelukkig leven hebben gehad'.

Ik zit er nog steeds aan te denken om ipv heel veel geld voor een eend te betalen bij de poelier, gewoon een keer naar de gracht te lopen 's nachts en zo een beest de nek om te draaien.
Bramitomaandag 22 februari 2016 @ 16:47
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 16:02 schreef sirdanilot het volgende:
Die duiven die je voor heel veel geld bij de poelier koopt, zijn ook biologisch. Ze schieten namelijk gewoon een paar ordinaire stadsduiven af, die alle ruimte hadden om vrij rond te scharrelen en een 'heel gelukkig leven hebben gehad'.

Ik zit er nog steeds aan te denken om ipv heel veel geld voor een eend te betalen bij de poelier, gewoon een keer naar de gracht te lopen 's nachts en zo een beest de nek om te draaien.
Ik heb vaker gestroopte wilde eend gegeten en die is prima te doen hoor. Er zit alleen niet veel vlees aan. Waterhoen trouwens ook.
RobinOokmaandag 22 februari 2016 @ 18:59
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 16:02 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zit er nog steeds aan te denken om ipv heel veel geld voor een eend te betalen bij de poelier, gewoon een keer naar de gracht te lopen 's nachts en zo een beest de nek om te draaien.
Ik ken iemand die dat ook deed en vervolgens zijn baan kwijt raakte....
Het mag namelijk niet.
Pietverdrietmaandag 22 februari 2016 @ 19:45
quote:
0s.gif Op maandag 22 februari 2016 16:02 schreef sirdanilot het volgende:
Die duiven die je voor heel veel geld bij de poelier koopt, zijn ook biologisch. Ze schieten namelijk gewoon een paar ordinaire stadsduiven af, die alle ruimte hadden om vrij rond te scharrelen en een 'heel gelukkig leven hebben gehad'.

Ik zit er nog steeds aan te denken om ipv heel veel geld voor een eend te betalen bij de poelier, gewoon een keer naar de gracht te lopen 's nachts en zo een beest de nek om te draaien.
Dat is stropen. Stropen is geen overtreding maar een misdrijf. Dat zorgt dat je geen bewijs van goed gedrag krijgt, behoorlijke baan kan je vergeten. Ik ben ook wel eens in de verleiding geweest met rivierkreeft vangen maar mijn security clearing is er hoog, die wil ik door zoiets niet kwijt, heb ik nodig voor mijn werk.
Bramitodinsdag 23 februari 2016 @ 15:42
Je moet ook iemand anders laten stropen.... 8)7
golferdinsdag 23 februari 2016 @ 15:47
Dat 'draadjesvlees' van die gerookte en gebakken boleten die Van Boven maakte leek mij erg lekker om eens na te maken. :9
Zo-is-datdinsdag 23 februari 2016 @ 17:21
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 15:47 schreef golfer het volgende:
Dat 'draadjesvlees' van die gerookte en gebakken boleten die Van Boven maakte leek mij erg lekker om eens na te maken. :9
Ja he? Klonk mij ook heel lekker in de oren! En vega vriend was ook erg enthousiast :D
golferwoensdag 24 februari 2016 @ 15:23
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 15:47 schreef golfer het volgende:
Dat 'draadjesvlees' van die gerookte en gebakken boleten die Van Boven maakte leek mij erg lekker om eens na te maken. :9
Het staat vanavond op het menu. Enige moeite om die duinvoetjes/koningsboleten te vinden, maar uiteindelijk gelukt bij de oosterse supermarkt in het centrum van Haarlem.
Het ruikt heerlijk in de keuken. :9
#ANONIEMwoensdag 24 februari 2016 @ 19:42
Brrrr, ik vind haar vreselijk. De manier waarop ze praat vooral. Ik kan er niet naar kijken.
Pietverdrietwoensdag 24 februari 2016 @ 19:43
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2016 19:42 schreef Stompzinnig het volgende:
Brrrr, ik vind haar vreselijk. De manier waarop ze praat vooral. Ik kan er niet naar kijken.
AH, het ligt dus niet aan mij
Bramitowoensdag 24 februari 2016 @ 20:01
Nee, ik ben er ook wel klaar mee. Kleuterjuf!
HaverMoutKoekjewoensdag 24 februari 2016 @ 20:28
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2016 19:42 schreef Stompzinnig het volgende:
Brrrr, ik vind haar vreselijk. De manier waarop ze praat vooral. Ik kan er niet naar kijken.
ze schreeuwt vaak, heb ik het gevoel, alsof ze voor klas met rumoerige tieners staat
MrsDuckwoensdag 24 februari 2016 @ 21:46
quote:
14s.gif Op woensdag 24 februari 2016 15:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Het staat vanavond op het menu. Enige moeite om die duinvoetjes/koningsboleten te vinden, maar uiteindelijk gelukt bij de oosterse supermarkt in het centrum van Haarlem.
Het ruikt heerlijk in de keuken. :9
Zou het ook met andere stevige paddestoelen kunnen?
RobinOokwoensdag 24 februari 2016 @ 22:07
Nee.
sirdanilotdonderdag 25 februari 2016 @ 04:55
Denk dat het met normale oesterzwammen ook wel kan hoor.

Zijn die in het filmpje de zelfde als de japanse matsutake paddestoel? https://en.wikipedia.org/wiki/Matsutake

En ja, Yvette praat een beetje als een kleuterjuf, maar ik denk dat het een beetje bij het format van het programma hoort, omdat ze de kijker 'iets leert', vandaaro ok het kinderachtige gedoe met die hond denk ik?
RobinOokdonderdag 25 februari 2016 @ 06:26
Nee, Yvette gebruikt koningsoesterzwammen:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/konings-oesterzwam/
Die heten eringi in Japan. Matsutake is wat anders.
boriszdinsdag 1 maart 2016 @ 20:10
Witlof :s). Zal er nooit een fan van worden.
RobinOokdinsdag 1 maart 2016 @ 20:14
Ik ben geen panna cotta expert, want meestal sla ik het toetje over, maar het idee van panna cotta is toch dat het juist niet luchtig is? Maar koud en zacht en strak? Ik vond het raar dat ze de slagroom eerst opklopte. Ik denk dan meteen pudding ipv panna cotta.

Verder denk ik "leuk", maar dit gaat echt niemnad namaken.
Of zou je nepkoffie uit de winkel kunnen gebruiken.
minilotdinsdag 1 maart 2016 @ 21:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 20:14 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen panna cotta expert, want meestal sla ik het toetje over, maar het idee van panna cotta is toch dat het juist niet luchtig is? Maar koud en zacht en strak?
Jup, helemaal glad! :Y
Absoluut niet luchtig.
sirdanilotwoensdag 2 maart 2016 @ 03:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 20:14 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen panna cotta expert, want meestal sla ik het toetje over, maar het idee van panna cotta is toch dat het juist niet luchtig is? Maar koud en zacht en strak? Ik vond het raar dat ze de slagroom eerst opklopte. Ik denk dan meteen pudding ipv panna cotta.

Verder denk ik "leuk", maar dit gaat echt niemnad namaken.
Of zou je nepkoffie uit de winkel kunnen gebruiken.
Misschien dat cichorei nog wel ergens in een huppelkutjes hipsterwinkel te krijgen is?
En anders kun je het zelfde recept toch maken met gewone koffie, je hoeft niet altijd een recept precies na te maken natuurlijk.
Vind het altijd jammer om je in dit soort kookshows alleen te beperken tot wat mensen echt gaan maken. 99 procent van de recepten die ik bekijk ga ik toch niet maken of in ieder geval niet precies zoals het beschreven staat. Ik vind het juist leuk om te zien hoe ze dat doet met die cichorei.
Slagroom niet opkloppen ben ik het mee eens.
sirdanilotwoensdag 2 maart 2016 @ 03:40
Zoals die witlof werd verbouwd, deden ze bij mijn vader op de boerderij vroeger ook. Leuk om dat te zien. Je kon vroeger die witlofstekjes kopen en zelf in de boerenschuur laten groeien, dan had je altijd verse witlof.

Vind het bittere hart het lekkerste, ik haal het er uit en eet het zo rauw op. In een gerecht verwerkt hoeft het bittere van mij niet zo, maar zo puur rauw of in een witlofsalade vind ik het heerlijk.
sirdanilotwoensdag 2 maart 2016 @ 03:45
http://moniquevandervloed.nl/cichorei/

Jep het is verkrijgbaar in biowinkels. Wel goed lezen want maar enkele merken zijn 100 procent pure cichorei.
Postbus100maandag 14 maart 2016 @ 20:43
Ik kijk vanavond voor de eerste keer. Apart mens, maar ze heeft wel een bepaalde moederlijkheid over zich waarmee ze een hoop liefde in het eten stopt.
golfermaandag 14 maart 2016 @ 22:29
Het is mij allemaal net even te vega. :{w
Kaatje1maandag 14 maart 2016 @ 22:37
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2016 22:29 schreef golfer het volgende:
Het is mij allemaal net even te vega. :{w
En zoooooo lekker. Ben ook gestopt. Eerste serie vond ik leuk, kerst al minder en nu begint ze mij te irriteren.
golfermaandag 21 maart 2016 @ 20:47
Cacao.
En een grapje met het Droste-effect. :+
Lienekienmaandag 21 maart 2016 @ 22:35
Het was leuk. Wat achtergrond, enthousiasme en lekkere recepten. :9
Isabeaumaandag 21 maart 2016 @ 23:47
Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden! Berichtje als herinnering voor mezelf om het eens te gaan kijken.
golferdinsdag 22 maart 2016 @ 00:43
quote:
99s.gif Op maandag 21 maart 2016 23:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden! Berichtje als herinnering voor mezelf om het eens te gaan kijken.
Ze is soms irritant te enthousiast, maar heeft wel leuke recepten.
Isabeaudinsdag 22 maart 2016 @ 00:58
Ik hou wel van overdreven enthousiasme :7
golferdinsdag 22 maart 2016 @ 00:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 00:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik hou wel van overdreven enthousiasme :7
Ja, denk wel dat het iets voor jou is. :Y
golfermaandag 4 april 2016 @ 16:18
vprokmvb twitterde op maandag 04-04-2016 om 13:14:43 Geen Koken met Van Boven vanavond i.v.m. het overlijden van Jules Schelvis. De aflevering 'Thee en kaas' wordt een weekje opgeschoven. #kmvb reageer retweet
Pietverdrietmaandag 4 april 2016 @ 21:04
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2016 22:29 schreef golfer het volgende:
Het is mij allemaal net even te vega. :{w
mij is het te AVRO / Libelle
HaverMoutKoekjemaandag 4 april 2016 @ 21:19
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

mij is het te AVRO / Libelle
wanneer heb jij voor het laatst een Libelle gelezen? :D
Pietverdrietdinsdag 5 april 2016 @ 11:47
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 21:19 schreef computergirl het volgende:

[..]

wanneer heb jij voor het laatst een Libelle gelezen? :D
Ik bedoel een hoog truttige "gezelligheid" gehalte
Lienekiendinsdag 5 april 2016 @ 11:50
Als je er niet naar wilt kijken, kom er hier dan ook niet over neuzelen.
#ANONIEMdinsdag 5 april 2016 @ 13:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2016 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik bedoel een hoog truttige "gezelligheid" gehalte
Ben ook geen fan.
Pietverdrietdinsdag 5 april 2016 @ 14:19
quote:
13s.gif Op dinsdag 5 april 2016 11:50 schreef Lienekien het volgende:
Als je er niet naar wilt kijken, kom er hier dan ook niet over neuzelen.
Als ik iets een leuk programma vind zeg ik dat, als ik het een tenenkrommend jeukbezorgend truttebolligheid vind zeg ik dat ook. Als je alleen maar blije berichten en bevestiging wilt zou ik naar een EO jongeren dag gaan
Lienekiendinsdag 5 april 2016 @ 14:21
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2016 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik iets een leuk programma vind zeg ik dat, als ik het een tenenkrommend jeukbezorgend truttebolligheid vind zeg ik dat ook. Als je alleen maar blije berichten en bevestiging wilt zou ik naar een EO jongeren dag gaan
Ja joh, gewoon lekker blijven doen. Minstens één keer per week!
Pietverdrietdinsdag 5 april 2016 @ 14:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2016 14:21 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja joh, gewoon lekker blijven doen. Minstens één keer per week!
Als je een abo neemt, kan je me gewoon op ignore zetten afaik
Lienekiendinsdag 5 april 2016 @ 14:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2016 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je een abo neemt, kan je me gewoon op ignore zetten afaik
Rot gewoon op met je Libellegezeik, lijkt me veel beter.
Pietverdrietdinsdag 5 april 2016 @ 14:27
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2016 14:25 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Rot gewoon op met je Libellegezeik, lijkt me veel beter.
Krijg eens wat eelt op je zieltje
boriszmaandag 18 april 2016 @ 17:01
vpro twitterde op maandag 18-04-2016 om 17:00:05 (h)eerlijk schapenvlees! Vanavond maakt @yvettevanboven in Koken met Van Boven een Irish stew. 20.30u #NPO2 #KMVB https://t.co/TmP0wWQCsU reageer retweet
zeefjemaandag 2 mei 2016 @ 20:57
Die wodka/likeur leek mij lekker :9

De taart trouwens ook ^O^
HaverMoutKoekjemaandag 2 mei 2016 @ 20:58
Taart was nogal aangebakken
boriszmaandag 18 juli 2016 @ 13:16
quote:
Yvette van Boven is vanaf 19 september weer bij de VPRO te zien met een nieuw (het derde!) seizoen Koken met Van Boven.

Ook voor niet-keukenprinsen en prinsessen een lust om naar te kijken. Van Boven deelt immers naast haar keukengeheimen ook bijzondere wetenswaardigheden, waarmee zij een toefje verdieping geeft aan wat we eten.

Yvette roert onderwerpen aan die iedereen met een gezonde nieuwsgierigheid zou willen (w)eten. Zij kookt vanuit bewondering over wat de natuur te bieden heeft. Hierbij laat zij zich leiden door haar interesse in de oorsprong van ons voedsel en brengt zij oude bereidingstechnieken terug in de moderne keuken.

Voor haar gerechten haalt zij de ingrediënten bij telers, boeren, vissers of jonge ondernemers die zich hebben toegelegd op duurzaam produceren, en verbindt daaraan een verhaal.

In deze serie serveert Yvette onder meer zelfgemaakte pindakaas, ontrafelt zij het leven in de yoghurt, gaat ze lekker door met zwammen, maakt ze een beestloze pastei ter gelegenheid van dierendag, vist ze voor haar lievelingssoep ansjovis uit de Oosterschelde en pakt ze uit met revolutionaire groenten van de toekomst.

De recepten die Yvette in Koken met Van Boven klaarmaakt, zijn te vinden op vpro.nl/kokenmetvanboven
boriszmaandag 19 september 2016 @ 14:16
Vanavond weer.
20.25u NL2.
boriszdinsdag 20 december 2016 @ 07:14
quote:
Ook in huize Van Boven wordt Kerst dit jaar weer groots gevierd. 21 tot en met 23 december is Yvette terug met een kerstdriedaagse waarin ze allerlei feestelijke gerechten bereidt die ter inspiratie kunnen dienen voor uw eigen kerstdiner.

Annedonderdag 3 augustus 2017 @ 10:36
Kijk niemand dit meer :@ ?
Ik nog braaf bijna elke avond (tenzij mijn vriend thuis is, ha), maar ik kijk dan vooral voor Marie natuurlijk.

16178915_625569820972825_1899960372023767143_o.jpg?oh=25a4c05fd968bde263d2d180f24a7265&oe=59F9B2C1

O+.
golferdonderdag 3 augustus 2017 @ 11:52
Ik kijk inderdaad niet naar al die herhalingen.
boriszdonderdag 3 augustus 2017 @ 11:56
De hh's kijk ik niet. De nieuwe afleveringen dit najaar natuurlijk wel.
MrsDuckdonderdag 3 augustus 2017 @ 14:10
Mevrouw van Boven komt ook met 2 kookboeken in het najaar. Eentje met Ierse recepten en een kerstboom boek...
Annedonderdag 3 augustus 2017 @ 19:36
quote:
0s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 11:52 schreef golfer het volgende:
Ik kijk inderdaad niet naar al die herhalingen.
Oh, sorry, ik had niet in de gaten dat het herhalingen waren. Ik kijk het nog niet zo lang.

Aangestoken door mijn ouders :Y.

quote:
0s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 14:10 schreef MrsDuck het volgende:
Mevrouw van Boven komt ook met 2 kookboeken in het najaar. Eentje met Ierse recepten en een kerstboom boek...
Leuk! Ik ben wel benieuwd naar het kerstboom-boek.
fietsievrijdag 4 augustus 2017 @ 21:43


[ Bericht 100% gewijzigd door fietsie op 04-08-2017 21:54:22 ]
boriszmaandag 4 september 2017 @ 19:52
quote:
In de eerste aflevering van het vierde seizoen van Koken met van Boven maakt Yvette remoulade en ravigote voor bij de versgebakken vis uit de Noordzee, en een vispotje uit de oven.

Bijvangst, meevangst, vergeten of ondergewaardeerde vissoorten: voor Yvette is dat allemaal ‘vis van de dag’. In plaats van naar de supermarkt voor graatloze kweekvis uit verre oorden, gaat Yvette de Noordzee op voor de vis die daar vrij rondzwemt. Zij laat zien hoe je vis moet fileren en maakt er dan een potje van. Een vispotje met venkel. Yvette doet een smaaktest met kibbeling van schar, wijting, griet, bot en tong met daarbij een remoulade en ravigotesaus.
boriszdinsdag 3 oktober 2017 @ 18:03
Nu ook een Ierse aflevering :)
https://www.vpro.nl/progr(...)en/seizoen-4/5.html#
#ANONIEMdinsdag 3 oktober 2017 @ 18:08
quote:
Was een leuke aflevering gisteren.
golfermaandag 27 november 2017 @ 12:51
Vanavond alweer de allerlaatste van dit seizoen:

Yvette van Boven bereidt ons voor op de koude, donkere wintermaanden en legt zich toe op een klassieker: Hollandse boerenkool met worst. Ze geeft er echter een Ierse twist aan, en zo wordt het ‘colcannon and sausage’.
sirdanilotmaandag 27 november 2017 @ 18:16
Vond die ierse afleveringen erg leuk.

Woon zelf tegenwoordig ook inb ierland, vandaar.
boriszvrijdag 26 januari 2018 @ 10:38
Vanaf 26 februari de laatste tien KmvB-afleveringen. Daarna is het klaar.
boriszvrijdag 23 februari 2018 @ 23:43
Maandag de eerste van de laatste serie.
golfermaandag 26 februari 2018 @ 20:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 februari 2018 23:43 schreef borisz het volgende:
Maandag de eerste van de laatste serie.
Leuke aflevering over Routiers wegrestaurants. ^O^
golfermaandag 12 maart 2018 @ 21:36
Leuk vandaag: een Franse terrine versus een Hollandse frika(n)del. :9
golferdinsdag 20 maart 2018 @ 01:08
Ik ga vandaag de raasdonders van het kapiteins diner van de uitzending van gisteren maken.
Kapucijners met spek en stroop en alle ander zaken erbij. :9
golfermaandag 2 april 2018 @ 21:45
Gisteren de Coq au Vin met de courgettecake gemaakt die vorige week in de uitzending zat.
De kip was lekker, de courgettecake iets minder.

Vanavond vooral over tuinbonen en daar houd ik niet zo van.
Zeker niet in z'n geheel met schil, zoals die Syrische man het klaarmaakte.
AnneXmaandag 2 april 2018 @ 22:04
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
Farenjimaandag 2 april 2018 @ 22:46
quote:
1s.gif Op maandag 2 april 2018 22:04 schreef AnneX het volgende:
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
Verse jonge tuinbonen zijn echt superlekker, maar omdat dat dubbel doppen zo ontzettend veel tijd kost eet ik ze niet vaak.

Je kan ze wel gedroogd en al gepeld kopen in de toko. En dan met gedroogde kikkererwten en knoflook, komijn, bosui en heel veel koriander lekker falafel van maken. :9
AnneXmaandag 2 april 2018 @ 22:50
quote:
1s.gif Op maandag 2 april 2018 22:46 schreef Farenji het volgende:

[..]

Verse jonge tuinbonen zijn echt superlekker, maar omdat dat dubbel doppen zo ontzettend veel tijd kost eet ik ze niet vaak.

Je kan ze wel gedroogd en al gepeld kopen in de toko. En dan met gedroogde kikkererwten en knoflook, komijn, bosui en heel veel koriander lekker falafel van maken. :9
Goeie👍 Opgeslagen.
RobinOokmaandag 2 april 2018 @ 22:51
quote:
1s.gif Op maandag 2 april 2018 22:04 schreef AnneX het volgende:
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
Ik vind de diepvriestuinbonen best te doen. En die dubbeldop je best nog rap. Maar beter wel onder het tv kijken ja. En het duurt evengoed langer dan je hoopt. Maar zo lekker!
golfermaandag 2 april 2018 @ 22:55
quote:
1s.gif Op maandag 2 april 2018 22:04 schreef AnneX het volgende:
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
Dubbel gedopt en dan als puree van dit recept heb ik er altijd wel succes mee gehad.
AnneXmaandag 2 april 2018 @ 23:22
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 22:55 schreef golfer het volgende:

[..]

Dubbel gedopt en dan als puree van dit recept heb ik er altijd wel succes mee gehad.
:Y) ook opgeslagen.

Heerlijk om beproefde recepen mee te krijgen.
#ANONIEMdinsdag 3 april 2018 @ 20:08
quote:
1s.gif Op maandag 2 april 2018 22:04 schreef AnneX het volgende:
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
:{
MissGiraffewoensdag 4 april 2018 @ 01:39
Misschien is haar tv programma beter (nog nooit gezien), maar het boekje van haar wat bij de Postcode Loterij zat is een van de slechtste kookboekjes ooit. En dan vooral om de foto's.... heel wazig allemaal, rare kleuren... en ook de recepten zijn niet echt smakelijk te noemen.
golferwoensdag 4 april 2018 @ 16:07
Foto's zijn gemaakt door haar man Oof, die nogal een bekende beroepsfotograaf is. Dus lijkt mij sterk dat die slecht zijn. Misschien is het wel expres als effect gedaan?
MissGiraffewoensdag 4 april 2018 @ 23:26
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2018 16:07 schreef golfer het volgende:
Foto's zijn gemaakt door haar man Oof, die nogal een bekende beroepsfotograaf is. Dus lijkt mij sterk dat die slecht zijn. Misschien is het wel expres als effect gedaan?
Ja misschien, maar als het resultaat dan is dat de foto's wazig zijn en dat het eten er niet lekker uitziet. Tsja :-)
Lucky_Strikewoensdag 4 april 2018 @ 23:29
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2018 01:39 schreef MissGiraffe het volgende:
Misschien is haar tv programma beter (nog nooit gezien), maar het boekje van haar wat bij de Postcode Loterij zat is een van de slechtste kookboekjes ooit. En dan vooral om de foto's.... heel wazig allemaal, rare kleuren... en ook de recepten zijn niet echt smakelijk te noemen.
Hmm, nou ben ik juist benieuwd naar het boekje. Binnenkort maar eens kijken.

Niet ter zake doende posts zijn verwijderd :)
boriszmaandag 7 mei 2018 @ 09:40
Vanavond de allerlaatste!
Postbus100maandag 7 mei 2018 @ 20:42
Ik vind haar wel altijd originele recepten hebben. En origineel uitgevoerd. Nu weer een broodpudding en theegelei.