quote:Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei kruiden en bloemen, en die proef je terug in de rauwe melk. Voor de industrialisatie werd melk alleen maar rauw geconsumeerd. De Nederlanders maakten er vooral pannenkoeken, pap en hangop van. Yvette haalt rauwe melk op de boerderij van Boy en maakt daarvan een ouderwetse citroenhangop in een modern jasje, met daarbij een salade van rode biet, spekbokking, en geroosterde boekweit. De bloemen en kruiden die in de wei geplukt zijn, verschijnen in een kleurrijke weidesalade. Als toetje serveert Yvette een frisse melklikeur met een hot milkcake. Oftewel een heerlijke cake met frambozen. Om je vingers bij af te likken.
Mee eens! Tikkie mutsig, maar leuk!quote:
Dat dus.quote:
quote:Cacao die op windkracht naar Nederland komt en die met biologische ingrediënten op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Om de smaken van chili goed naar boven te laten komen, is de pure reep het lekkerst. Yvette doet hem in haar favoriete chili van duizend bonen, onder een dakje van maisbrood. Met de wildpluk app gaat ze fietsend door de stad op zoek naar kersenbomen om kersen te plukken waarmee ze een niet te versmaden kersentaart maakt met chocolade en zoute caramelfudge. Een biertje met zelfgemaakte kersensiroop is een aangename opfrisser erbij.
Yep. Leuk mens.quote:
Chili san Bonen?quote:
In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeidquote:
Ik groei al heel wat meer jaren dan jij over dingen heen, maar afgezien van zwarte bonensauzen en kikkererwtgedoe vind ik alle andere bonen gewoon niet zo biequote:Op dinsdag 18 augustus 2015 23:53 schreef borisz het volgende:
[..]
In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid
Ik ben benieuwdquote:Op zondag 23 augustus 2015 10:07 schreef borisz het volgende:
Net de geitaflevering van vrijdag gezien. . Conclusie tijd om eens een bokje aan te schaffen.
Ik niet. Tuin-, witte-, bruine, capucijners, belotti oh en sugarsnaps. Zo niet lekker, ben er niet overheen gegroeidquote:Op dinsdag 18 augustus 2015 23:53 schreef borisz het volgende:
[..]
In de loop der jaren ben ik daar wel overheen gegroeid
quote:FRISSE BALLEN UIT DE OVEN
Gerecht voor 4 personen
Voor de ballen:
450 gr biovarkensgehakt of half-om-half
100 gram gare grove bulgur (of rijst)
1 ei
1 gesnipperde sjalot
1 koffielepel harissa, of naar smaak
2 tenen knof, fijngehakt
zeezout en zwarte peper
Voor de saus:
2 flinke sjalotten, in ringen
paar el olijfolie
1 teen knof, fijngehakt
1 tl gemalen koriander
2 tl karwijzaad
1 koffielepel harissa, of naar smaak.
1 el gehakte tomaten (ca. 400 g)
sap van 1 citroen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Fruit de sjalotten in de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur tot ze mooi lichtbruin gaan kleuren. Meng alle ingrediënten voor de ballen met elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm er met natte handen (dan plakt het minder) kleine ballen van, ter grootte van een golfbal. Voeg de knoflook, de kruiden en de harissa toe aan de gebakken sjalotten en bak ze even mee tot de specerijen gaan geuren, zo'n 2-3 minuten. Giet de gepelde tomaten erbij en breng aan de kook, roer dan het citroensap erdoor. Verdeel de ballen in een ovenschaal en overgiet met de saus. Zet de schaal 25 minuten in de oven, tot de ballen gaar zijn. Eet met veel verschillende groene groenten erbij.
Ik vind haar wel een down to earth wijf.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 23:05 schreef Bramito het volgende:
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
Jawel hoor, alleen een beetje mutsig. Ze "pleurt" het vlees in de pan, dat maakt veel goed.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 23:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vind haar wel een down to earth wijf.
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurtquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 11:13 schreef liedetector het volgende:
[..]
Zo dan wat voor eetlepels heeft die?
dat zou ik denk ik ook gedaan hebben jaquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 16:10 schreef Bluezz het volgende:
Ja dat vond ik ook raar ik heb gewoon een blik tomaten (400) erin gepleurt
Ik wel.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 23:05 schreef Bramito het volgende:
Leuk programma hoor. Ik weet nog niet wat ik van Yvette moet denken.
quote:voorproefje kerst aflevering 1 & 2
Blije koeien en bofkippen
Kerst is vaak een feest voor liefhebbers van grote braadstukken en moeilijke, dure stukken vlees die we normaal niet snel klaarmaken. Als we met kerst een stukje vlees willen eten kunnen we ook kiezen voor een dier dat een heel goed leven heeft gehad. In de eerste kerstaflevering zijn alle ingredienten die Yvette bij elkaar scharrelt ecologisch of van de natuur slager.
Slager René Pals is zo'n natuurslager en heeft voor Yvette een mooi stuk vlees van een blije koe die een stressloos leven heeft gehad. Op het menu staat een heerlijke klassieke kerstrollade bereidt met verse kerstgroenten van de markt. Het dessert is een niet te versmaden scharreladvocaatje met kakelverse eitjes van de bofkippen van Isabel.
Knollen en citroenen
Maar kerst zonder dode dieren kan natuurlijk ook. In de tweede kerstaflevering maakt Yvette heerlijke kerstgerechten zonder vlees of vis. Citrusvruchten zijn al eeuwenlang een geliefd ingrediënt in de keuken. Vanuit de Himalaya via het Midden-Oosten in Europa terechtgekomen. Zuur, zoet, sappig; van citroenen tot sinaasappels. Koning Willem III plantte heuse sinaasappelbomen in de tuin van Paleis het Loo die vandaag de dag nog te bewonderen zijn.
Met de kerst vormen citrusvruchten een goede combinatie met gebraad. Maar wat als je geen vlees eet? Yvette maakt een vegetarische variant waar je je vingers bij aflikt. Bij teler Krispijn haalt ze knolselderij en koolraap. De knolselderij gaat Yvette braden als een kippetje, geserveerd met een saus van citrusvruchten en gepofte knoflook. Als voorafje serveert ze dungesneden gepofte koolraap met gebakken paddenstoelen en pecorino.
Ja, maar mooi dat ze hem na het opbinden die ijskast weer induwde. Ik snapte er niks van, eerst op kamertemperatuur laten komen, dan vullen en opbinden en dan de ijskast weer in?quote:Op maandag 14 december 2015 20:48 schreef Lienekien het volgende:
Van het platslaan krijgt het vlees kennelijk geen stress. Maar owee als je de rollade koud in een pan doet! Dan schrikt 'ie!
Ze moest nog eieren halen. Dat was vast een eind fietsen.quote:Op maandag 14 december 2015 22:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, maar mooi dat ze hem na het opbinden die ijskast weer induwde. Ik snapte er niks van, eerst op kamertemperatuur laten komen, dan vullen en opbinden en dan de ijskast weer in?
T op temperatuur komen verhaal was voor dat je het ging bakken op de dag zelf, t idee was dat ie de dag ervoor al voorbereid was zodat je de volgende dag niet veel meer hoeft te doen had ze t toch goedquote:Op maandag 14 december 2015 22:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, maar mooi dat ze hem na het opbinden die ijskast weer induwde. Ik snapte er niks van, eerst op kamertemperatuur laten komen, dan vullen en opbinden en dan de ijskast weer in?
Gebruik jij wel eens tonkabonen?quote:Op dinsdag 15 december 2015 08:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat een tenenkrommende libelle truttigheid dit programma, gruwel, lijkt de AVRO wel.
Oh en vlees op kamertemperatuur, dan kan je het beter rood of rose braden zonder dat het dan nog koud van binnen is
Ja, heb ze wel gebruiktquote:Op dinsdag 15 december 2015 10:26 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Gebruik jij wel eens tonkabonen?
je struikelt over die krengenquote:Op woensdag 16 december 2015 20:53 schreef golfer het volgende:
En inderdaad zijn die damherten hier een enorme plaag.
twitter:vprokmvb twitterde op dinsdag 09-02-2016 om 15:24:05 Marie is klaar voor de start! Vanaf 22 februari kersverse afleveringen om 20.25 uur bij de VPRO op NPO2. https://t.co/TNMK36msWU reageer retweet
Er worden er nu dan ook 4600 afgeschoten.quote:Op dinsdag 9 februari 2016 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Damhert is goed te eten, afschieten, afhangen, klaarmaken
Heel biologisch vlees.quote:Op dinsdag 9 februari 2016 18:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Er worden er nu dan ook 4600 afgeschoten.
ze zijn nu weer met een rechtzaak aan het dreigen, toch?quote:Op dinsdag 9 februari 2016 18:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Er worden er nu dan ook 4600 afgeschoten.
De triestheid, echt.quote:Op dinsdag 9 februari 2016 18:53 schreef computergirl het volgende:
[..]
ze zijn nu weer met een rechtzaak aan het dreigen, toch?
Yups.quote:Op dinsdag 9 februari 2016 18:53 schreef computergirl het volgende:
ze zijn nu weer met een rechtzaak aan het dreigen, toch?
er blijven er zat over, ze liggen daar bijna opgestapeldquote:Op donderdag 11 februari 2016 19:47 schreef Bramito het volgende:
Gaan ze ze helemaal uitroeien? Of houden ze er nog een paar over?
Nou, biologisch... Je hebt geen idee wat die beesten gegeten hebben. Net als bij kippen denk ik dat gefokte veiliger zijn dan los rondlopende en scharrelende beesten.quote:Op dinsdag 9 februari 2016 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heel biologisch vlees.
Vraag me af waar ze ermee heengaan, 4600 damherten is veel vlees
Fermenteren is het nieuwe koken.quote:
Maar niet lekkerder. Hoe meer en beest gelopen heeft en hoe meer het moeite heeft doen om eten te vinden hoe uitgesprokener het smaakt.quote:Op dinsdag 16 februari 2016 21:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, biologisch... Je hebt geen idee wat die beesten gegeten hebben. Net als bij kippen denk ik dat gefokte veiliger zijn dan los rondlopende en scharrelende beesten.
Ik heb vaker gestroopte wilde eend gegeten en die is prima te doen hoor. Er zit alleen niet veel vlees aan. Waterhoen trouwens ook.quote:Op maandag 22 februari 2016 16:02 schreef sirdanilot het volgende:
Die duiven die je voor heel veel geld bij de poelier koopt, zijn ook biologisch. Ze schieten namelijk gewoon een paar ordinaire stadsduiven af, die alle ruimte hadden om vrij rond te scharrelen en een 'heel gelukkig leven hebben gehad'.
Ik zit er nog steeds aan te denken om ipv heel veel geld voor een eend te betalen bij de poelier, gewoon een keer naar de gracht te lopen 's nachts en zo een beest de nek om te draaien.
Ik ken iemand die dat ook deed en vervolgens zijn baan kwijt raakte....quote:Op maandag 22 februari 2016 16:02 schreef sirdanilot het volgende:
Ik zit er nog steeds aan te denken om ipv heel veel geld voor een eend te betalen bij de poelier, gewoon een keer naar de gracht te lopen 's nachts en zo een beest de nek om te draaien.
Dat is stropen. Stropen is geen overtreding maar een misdrijf. Dat zorgt dat je geen bewijs van goed gedrag krijgt, behoorlijke baan kan je vergeten. Ik ben ook wel eens in de verleiding geweest met rivierkreeft vangen maar mijn security clearing is er hoog, die wil ik door zoiets niet kwijt, heb ik nodig voor mijn werk.quote:Op maandag 22 februari 2016 16:02 schreef sirdanilot het volgende:
Die duiven die je voor heel veel geld bij de poelier koopt, zijn ook biologisch. Ze schieten namelijk gewoon een paar ordinaire stadsduiven af, die alle ruimte hadden om vrij rond te scharrelen en een 'heel gelukkig leven hebben gehad'.
Ik zit er nog steeds aan te denken om ipv heel veel geld voor een eend te betalen bij de poelier, gewoon een keer naar de gracht te lopen 's nachts en zo een beest de nek om te draaien.
Ja he? Klonk mij ook heel lekker in de oren! En vega vriend was ook erg enthousiastquote:Op dinsdag 23 februari 2016 15:47 schreef golfer het volgende:
Dat 'draadjesvlees' van die gerookte en gebakken boleten die Van Boven maakte leek mij erg lekker om eens na te maken.
Het staat vanavond op het menu. Enige moeite om die duinvoetjes/koningsboleten te vinden, maar uiteindelijk gelukt bij de oosterse supermarkt in het centrum van Haarlem.quote:Op dinsdag 23 februari 2016 15:47 schreef golfer het volgende:
Dat 'draadjesvlees' van die gerookte en gebakken boleten die Van Boven maakte leek mij erg lekker om eens na te maken.
AH, het ligt dus niet aan mijquote:Op woensdag 24 februari 2016 19:42 schreef Stompzinnig het volgende:
Brrrr, ik vind haar vreselijk. De manier waarop ze praat vooral. Ik kan er niet naar kijken.
ze schreeuwt vaak, heb ik het gevoel, alsof ze voor klas met rumoerige tieners staatquote:Op woensdag 24 februari 2016 19:42 schreef Stompzinnig het volgende:
Brrrr, ik vind haar vreselijk. De manier waarop ze praat vooral. Ik kan er niet naar kijken.
Zou het ook met andere stevige paddestoelen kunnen?quote:Op woensdag 24 februari 2016 15:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Het staat vanavond op het menu. Enige moeite om die duinvoetjes/koningsboleten te vinden, maar uiteindelijk gelukt bij de oosterse supermarkt in het centrum van Haarlem.
Het ruikt heerlijk in de keuken.
Jup, helemaal glad!quote:Op dinsdag 1 maart 2016 20:14 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen panna cotta expert, want meestal sla ik het toetje over, maar het idee van panna cotta is toch dat het juist niet luchtig is? Maar koud en zacht en strak?
Misschien dat cichorei nog wel ergens in een huppelkutjes hipsterwinkel te krijgen is?quote:Op dinsdag 1 maart 2016 20:14 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen panna cotta expert, want meestal sla ik het toetje over, maar het idee van panna cotta is toch dat het juist niet luchtig is? Maar koud en zacht en strak? Ik vond het raar dat ze de slagroom eerst opklopte. Ik denk dan meteen pudding ipv panna cotta.
Verder denk ik "leuk", maar dit gaat echt niemnad namaken.
Of zou je nepkoffie uit de winkel kunnen gebruiken.
En zoooooo lekker. Ben ook gestopt. Eerste serie vond ik leuk, kerst al minder en nu begint ze mij te irriteren.quote:
Ze is soms irritant te enthousiast, maar heeft wel leuke recepten.quote:Op maandag 21 maart 2016 23:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden! Berichtje als herinnering voor mezelf om het eens te gaan kijken.
Ja, denk wel dat het iets voor jou is.quote:
twitter:vprokmvb twitterde op maandag 04-04-2016 om 13:14:43 Geen Koken met Van Boven vanavond i.v.m. het overlijden van Jules Schelvis. De aflevering 'Thee en kaas' wordt een weekje opgeschoven. #kmvb reageer retweet
mij is het te AVRO / Libellequote:
Ik bedoel een hoog truttige "gezelligheid" gehaltequote:Op maandag 4 april 2016 21:19 schreef computergirl het volgende:
[..]
wanneer heb jij voor het laatst een Libelle gelezen?
Ben ook geen fan.quote:Op dinsdag 5 april 2016 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik bedoel een hoog truttige "gezelligheid" gehalte
Als ik iets een leuk programma vind zeg ik dat, als ik het een tenenkrommend jeukbezorgend truttebolligheid vind zeg ik dat ook. Als je alleen maar blije berichten en bevestiging wilt zou ik naar een EO jongeren dag gaanquote:Op dinsdag 5 april 2016 11:50 schreef Lienekien het volgende:
Als je er niet naar wilt kijken, kom er hier dan ook niet over neuzelen.
Ja joh, gewoon lekker blijven doen. Minstens één keer per week!quote:Op dinsdag 5 april 2016 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik iets een leuk programma vind zeg ik dat, als ik het een tenenkrommend jeukbezorgend truttebolligheid vind zeg ik dat ook. Als je alleen maar blije berichten en bevestiging wilt zou ik naar een EO jongeren dag gaan
Als je een abo neemt, kan je me gewoon op ignore zetten afaikquote:Op dinsdag 5 april 2016 14:21 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja joh, gewoon lekker blijven doen. Minstens één keer per week!
Rot gewoon op met je Libellegezeik, lijkt me veel beter.quote:Op dinsdag 5 april 2016 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je een abo neemt, kan je me gewoon op ignore zetten afaik
Krijg eens wat eelt op je zieltjequote:Op dinsdag 5 april 2016 14:25 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Rot gewoon op met je Libellegezeik, lijkt me veel beter.
twitter:vpro twitterde op maandag 18-04-2016 om 17:00:05 (h)eerlijk schapenvlees! Vanavond maakt @yvettevanboven in Koken met Van Boven een Irish stew. 20.30u #NPO2 #KMVB https://t.co/TmP0wWQCsU reageer retweet
quote:Yvette van Boven is vanaf 19 september weer bij de VPRO te zien met een nieuw (het derde!) seizoen Koken met Van Boven.
Ook voor niet-keukenprinsen en prinsessen een lust om naar te kijken. Van Boven deelt immers naast haar keukengeheimen ook bijzondere wetenswaardigheden, waarmee zij een toefje verdieping geeft aan wat we eten.
Yvette roert onderwerpen aan die iedereen met een gezonde nieuwsgierigheid zou willen (w)eten. Zij kookt vanuit bewondering over wat de natuur te bieden heeft. Hierbij laat zij zich leiden door haar interesse in de oorsprong van ons voedsel en brengt zij oude bereidingstechnieken terug in de moderne keuken.
Voor haar gerechten haalt zij de ingrediënten bij telers, boeren, vissers of jonge ondernemers die zich hebben toegelegd op duurzaam produceren, en verbindt daaraan een verhaal.
In deze serie serveert Yvette onder meer zelfgemaakte pindakaas, ontrafelt zij het leven in de yoghurt, gaat ze lekker door met zwammen, maakt ze een beestloze pastei ter gelegenheid van dierendag, vist ze voor haar lievelingssoep ansjovis uit de Oosterschelde en pakt ze uit met revolutionaire groenten van de toekomst.
De recepten die Yvette in Koken met Van Boven klaarmaakt, zijn te vinden op vpro.nl/kokenmetvanboven
quote:Ook in huize Van Boven wordt Kerst dit jaar weer groots gevierd. 21 tot en met 23 december is Yvette terug met een kerstdriedaagse waarin ze allerlei feestelijke gerechten bereidt die ter inspiratie kunnen dienen voor uw eigen kerstdiner.
Oh, sorry, ik had niet in de gaten dat het herhalingen waren. Ik kijk het nog niet zo lang.quote:Op donderdag 3 augustus 2017 11:52 schreef golfer het volgende:
Ik kijk inderdaad niet naar al die herhalingen.
Leuk! Ik ben wel benieuwd naar het kerstboom-boek.quote:Op donderdag 3 augustus 2017 14:10 schreef MrsDuck het volgende:
Mevrouw van Boven komt ook met 2 kookboeken in het najaar. Eentje met Ierse recepten en een kerstboom boek...
quote:In de eerste aflevering van het vierde seizoen van Koken met van Boven maakt Yvette remoulade en ravigote voor bij de versgebakken vis uit de Noordzee, en een vispotje uit de oven.
Bijvangst, meevangst, vergeten of ondergewaardeerde vissoorten: voor Yvette is dat allemaal ‘vis van de dag’. In plaats van naar de supermarkt voor graatloze kweekvis uit verre oorden, gaat Yvette de Noordzee op voor de vis die daar vrij rondzwemt. Zij laat zien hoe je vis moet fileren en maakt er dan een potje van. Een vispotje met venkel. Yvette doet een smaaktest met kibbeling van schar, wijting, griet, bot en tong met daarbij een remoulade en ravigotesaus.
Was een leuke aflevering gisteren.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 18:03 schreef borisz het volgende:
Nu ook een Ierse aflevering
https://www.vpro.nl/progr(...)en/seizoen-4/5.html#
Leuke aflevering over Routiers wegrestaurants.quote:Op vrijdag 23 februari 2018 23:43 schreef borisz het volgende:
Maandag de eerste van de laatste serie.
Verse jonge tuinbonen zijn echt superlekker, maar omdat dat dubbel doppen zo ontzettend veel tijd kost eet ik ze niet vaak.quote:Op maandag 2 april 2018 22:04 schreef AnneX het volgende:
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
Goeie👍 Opgeslagen.quote:Op maandag 2 april 2018 22:46 schreef Farenji het volgende:
[..]
Verse jonge tuinbonen zijn echt superlekker, maar omdat dat dubbel doppen zo ontzettend veel tijd kost eet ik ze niet vaak.
Je kan ze wel gedroogd en al gepeld kopen in de toko. En dan met gedroogde kikkererwten en knoflook, komijn, bosui en heel veel koriander lekker falafel van maken.
Ik vind de diepvriestuinbonen best te doen. En die dubbeldop je best nog rap. Maar beter wel onder het tv kijken ja. En het duurt evengoed langer dan je hoopt. Maar zo lekker!quote:Op maandag 2 april 2018 22:04 schreef AnneX het volgende:
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
Dubbel gedopt en dan als puree van dit recept heb ik er altijd wel succes mee gehad.quote:Op maandag 2 april 2018 22:04 schreef AnneX het volgende:
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
ook opgeslagen.quote:Op maandag 2 april 2018 22:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Dubbel gedopt en dan als puree van dit recept heb ik er altijd wel succes mee gehad.
quote:Op maandag 2 april 2018 22:04 schreef AnneX het volgende:
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
Ja misschien, maar als het resultaat dan is dat de foto's wazig zijn en dat het eten er niet lekker uitziet. Tsja :-)quote:Op woensdag 4 april 2018 16:07 schreef golfer het volgende:
Foto's zijn gemaakt door haar man Oof, die nogal een bekende beroepsfotograaf is. Dus lijkt mij sterk dat die slecht zijn. Misschien is het wel expres als effect gedaan?
Hmm, nou ben ik juist benieuwd naar het boekje. Binnenkort maar eens kijken.quote:Op woensdag 4 april 2018 01:39 schreef MissGiraffe het volgende:
Misschien is haar tv programma beter (nog nooit gezien), maar het boekje van haar wat bij de Postcode Loterij zat is een van de slechtste kookboekjes ooit. En dan vooral om de foto's.... heel wazig allemaal, rare kleuren... en ook de recepten zijn niet echt smakelijk te noemen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |