Jup, helemaal glad!quote:Op dinsdag 1 maart 2016 20:14 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen panna cotta expert, want meestal sla ik het toetje over, maar het idee van panna cotta is toch dat het juist niet luchtig is? Maar koud en zacht en strak?
Misschien dat cichorei nog wel ergens in een huppelkutjes hipsterwinkel te krijgen is?quote:Op dinsdag 1 maart 2016 20:14 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen panna cotta expert, want meestal sla ik het toetje over, maar het idee van panna cotta is toch dat het juist niet luchtig is? Maar koud en zacht en strak? Ik vond het raar dat ze de slagroom eerst opklopte. Ik denk dan meteen pudding ipv panna cotta.
Verder denk ik "leuk", maar dit gaat echt niemnad namaken.
Of zou je nepkoffie uit de winkel kunnen gebruiken.
En zoooooo lekker. Ben ook gestopt. Eerste serie vond ik leuk, kerst al minder en nu begint ze mij te irriteren.quote:
Ze is soms irritant te enthousiast, maar heeft wel leuke recepten.quote:Op maandag 21 maart 2016 23:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden! Berichtje als herinnering voor mezelf om het eens te gaan kijken.
Ja, denk wel dat het iets voor jou is.quote:
twitter:vprokmvb twitterde op maandag 04-04-2016 om 13:14:43Geen Koken met Van Boven vanavond i.v.m. het overlijden van Jules Schelvis. De aflevering 'Thee en kaas' wordt een weekje opgeschoven. #kmvb reageer retweet
Ik bedoel een hoog truttige "gezelligheid" gehaltequote:Op maandag 4 april 2016 21:19 schreef computergirl het volgende:
[..]
wanneer heb jij voor het laatst een Libelle gelezen?
Ben ook geen fan.quote:Op dinsdag 5 april 2016 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik bedoel een hoog truttige "gezelligheid" gehalte
Als ik iets een leuk programma vind zeg ik dat, als ik het een tenenkrommend jeukbezorgend truttebolligheid vind zeg ik dat ook. Als je alleen maar blije berichten en bevestiging wilt zou ik naar een EO jongeren dag gaanquote:Op dinsdag 5 april 2016 11:50 schreef Lienekien het volgende:
Als je er niet naar wilt kijken, kom er hier dan ook niet over neuzelen.
Ja joh, gewoon lekker blijven doen. Minstens één keer per week!quote:Op dinsdag 5 april 2016 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik iets een leuk programma vind zeg ik dat, als ik het een tenenkrommend jeukbezorgend truttebolligheid vind zeg ik dat ook. Als je alleen maar blije berichten en bevestiging wilt zou ik naar een EO jongeren dag gaan
Als je een abo neemt, kan je me gewoon op ignore zetten afaikquote:Op dinsdag 5 april 2016 14:21 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja joh, gewoon lekker blijven doen. Minstens één keer per week!
Rot gewoon op met je Libellegezeik, lijkt me veel beter.quote:Op dinsdag 5 april 2016 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je een abo neemt, kan je me gewoon op ignore zetten afaik
Krijg eens wat eelt op je zieltjequote:Op dinsdag 5 april 2016 14:25 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Rot gewoon op met je Libellegezeik, lijkt me veel beter.
twitter:vpro twitterde op maandag 18-04-2016 om 17:00:05(h)eerlijk schapenvlees! Vanavond maakt @yvettevanboven in Koken met Van Boven een Irish stew. 20.30u #NPO2 #KMVB https://t.co/TmP0wWQCsU reageer retweet
quote:Yvette van Boven is vanaf 19 september weer bij de VPRO te zien met een nieuw (het derde!) seizoen Koken met Van Boven.
Ook voor niet-keukenprinsen en prinsessen een lust om naar te kijken. Van Boven deelt immers naast haar keukengeheimen ook bijzondere wetenswaardigheden, waarmee zij een toefje verdieping geeft aan wat we eten.
Yvette roert onderwerpen aan die iedereen met een gezonde nieuwsgierigheid zou willen (w)eten. Zij kookt vanuit bewondering over wat de natuur te bieden heeft. Hierbij laat zij zich leiden door haar interesse in de oorsprong van ons voedsel en brengt zij oude bereidingstechnieken terug in de moderne keuken.
Voor haar gerechten haalt zij de ingrediënten bij telers, boeren, vissers of jonge ondernemers die zich hebben toegelegd op duurzaam produceren, en verbindt daaraan een verhaal.
In deze serie serveert Yvette onder meer zelfgemaakte pindakaas, ontrafelt zij het leven in de yoghurt, gaat ze lekker door met zwammen, maakt ze een beestloze pastei ter gelegenheid van dierendag, vist ze voor haar lievelingssoep ansjovis uit de Oosterschelde en pakt ze uit met revolutionaire groenten van de toekomst.
De recepten die Yvette in Koken met Van Boven klaarmaakt, zijn te vinden op vpro.nl/kokenmetvanboven
quote:Ook in huize Van Boven wordt Kerst dit jaar weer groots gevierd. 21 tot en met 23 december is Yvette terug met een kerstdriedaagse waarin ze allerlei feestelijke gerechten bereidt die ter inspiratie kunnen dienen voor uw eigen kerstdiner.
Oh, sorry, ik had niet in de gaten dat het herhalingen waren. Ik kijk het nog niet zo lang.quote:Op donderdag 3 augustus 2017 11:52 schreef golfer het volgende:
Ik kijk inderdaad niet naar al die herhalingen.
Leuk! Ik ben wel benieuwd naar het kerstboom-boek.quote:Op donderdag 3 augustus 2017 14:10 schreef MrsDuck het volgende:
Mevrouw van Boven komt ook met 2 kookboeken in het najaar. Eentje met Ierse recepten en een kerstboom boek...
quote:In de eerste aflevering van het vierde seizoen van Koken met van Boven maakt Yvette remoulade en ravigote voor bij de versgebakken vis uit de Noordzee, en een vispotje uit de oven.
Bijvangst, meevangst, vergeten of ondergewaardeerde vissoorten: voor Yvette is dat allemaal ‘vis van de dag’. In plaats van naar de supermarkt voor graatloze kweekvis uit verre oorden, gaat Yvette de Noordzee op voor de vis die daar vrij rondzwemt. Zij laat zien hoe je vis moet fileren en maakt er dan een potje van. Een vispotje met venkel. Yvette doet een smaaktest met kibbeling van schar, wijting, griet, bot en tong met daarbij een remoulade en ravigotesaus.
Was een leuke aflevering gisteren.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 18:03 schreef borisz het volgende:
Nu ook een Ierse aflevering
https://www.vpro.nl/progr(...)en/seizoen-4/5.html#
Leuke aflevering over Routiers wegrestaurants.quote:Op vrijdag 23 februari 2018 23:43 schreef borisz het volgende:
Maandag de eerste van de laatste serie.
Verse jonge tuinbonen zijn echt superlekker, maar omdat dat dubbel doppen zo ontzettend veel tijd kost eet ik ze niet vaak.quote:Op maandag 2 april 2018 22:04 schreef AnneX het volgende:
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
Goeie👍 Opgeslagen.quote:Op maandag 2 april 2018 22:46 schreef Farenji het volgende:
[..]
Verse jonge tuinbonen zijn echt superlekker, maar omdat dat dubbel doppen zo ontzettend veel tijd kost eet ik ze niet vaak.
Je kan ze wel gedroogd en al gepeld kopen in de toko. En dan met gedroogde kikkererwten en knoflook, komijn, bosui en heel veel koriander lekker falafel van maken.
Ik vind de diepvriestuinbonen best te doen. En die dubbeldop je best nog rap. Maar beter wel onder het tv kijken ja. En het duurt evengoed langer dan je hoopt. Maar zo lekker!quote:Op maandag 2 april 2018 22:04 schreef AnneX het volgende:
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
Dubbel gedopt en dan als puree van dit recept heb ik er altijd wel succes mee gehad.quote:Op maandag 2 april 2018 22:04 schreef AnneX het volgende:
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
quote:Op maandag 2 april 2018 22:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Dubbel gedopt en dan als puree van dit recept heb ik er altijd wel succes mee gehad.
quote:Op maandag 2 april 2018 22:04 schreef AnneX het volgende:
Eens een keer tuinbonen, vind ik best lekker.
Alleen dat pellen, duurt uuuuren en zwarte handen.
Misschien straks weer eens doen, met handschoenen aan.
Ja misschien, maar als het resultaat dan is dat de foto's wazig zijn en dat het eten er niet lekker uitziet. Tsja :-)quote:Op woensdag 4 april 2018 16:07 schreef golfer het volgende:
Foto's zijn gemaakt door haar man Oof, die nogal een bekende beroepsfotograaf is. Dus lijkt mij sterk dat die slecht zijn. Misschien is het wel expres als effect gedaan?
Hmm, nou ben ik juist benieuwd naar het boekje. Binnenkort maar eens kijken.quote:Op woensdag 4 april 2018 01:39 schreef MissGiraffe het volgende:
Misschien is haar tv programma beter (nog nooit gezien), maar het boekje van haar wat bij de Postcode Loterij zat is een van de slechtste kookboekjes ooit. En dan vooral om de foto's.... heel wazig allemaal, rare kleuren... en ook de recepten zijn niet echt smakelijk te noemen.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |