abonnement Unibet Coolblue
pi_158218505
Ik heb overigens het recept dat ik eerder heb gedeeld aangepast aan verhoudingen voor 5 liter. Volgens mij moet dit het zijn:

Fermentables

0,80 kg DME light
110 gram kandijsuiker
28 gram CaraMunich
28 gram Special B

Hops

4 gram Saaz
5 gram Magnum
3 gram Saaz (laatste minuut meekoken)

Gist

Wyeast 1214 (Belgium Abbey)

Ik ben nog even aan het rondkijken naar Iers mos. Daarnaast zit ik er ook aan te denken om twee batches te maken, waarbij ik bij de laatste nog sinaasappel- en limoenschil gebruik.
:: Toenie ::
  zondag 20 december 2015 @ 09:01:07 #52
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_158373891
Hallo bierbrouwers, we hebben sinds vandaag een speciaal Bierforum op FOK!, het leek ons mooi om dit topic daarnaartoe te verplaatsen :). We waarderen altijd de input van de community, dus als jullie ideeen hebben voor mooie reeksen of topics in BET, laat het dan vooral weten! Of open het gewoon :P. Bij dezen dus een schopje naar BET *O*.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_158376519
Heyy, het topic staat op een nieuwe plek :D
pi_158378833
Nou helemaal geweldig.

oke ik heb een vraagje tijdens het gisten kwam er een witte laag onderaan het vat.
er uit gefiltert voor het bottelen. maar nu heb ik het in mijn flesjes.(ik heb dus aardig wat bier weg gegooit om het al et verwijderen
pi_158382023
gisteren een bierkit voor muntons connoisseurs export stout besteld.



kijken of het wat wordt.

verder alles aanwezig voor brouwen, ivm een andere hobby, die op het moment door omstandigheden vertraging heeft opgelopen (distilleren. doel; whisky.).

daarna me eens gaan verdiepen in grainbills, hopsoorten en all-grain brouwen.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_158382142
oeps. dubbel
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_158410196
quote:
10s.gif Op zondag 20 december 2015 14:23 schreef tailfox het volgende:
Nou helemaal geweldig.

oke ik heb een vraagje tijdens het gisten kwam er een witte laag onderaan het vat.
er uit gefiltert voor het bottelen. maar nu heb ik het in mijn flesjes.(ik heb dus aardig wat bier weg gegooit om het al et verwijderen
En dat zijn niet gewoon je dode gist cells?
pi_158410514
quote:
5s.gif Op maandag 21 december 2015 14:46 schreef devzero het volgende:

[..]

En dat zijn niet gewoon je dode gist cells?
geen idee maar ik had het er helemaal uitgefiltert.
Maar is dus niks ergs?
pi_158410784
Zal wel kaam zijn denk ik
pi_158411052
Na dit topic gelezen te hebben (en er eerder ergens ook al eens wat over gelezen te hebben) zelf ook zin hiermee te beginnen. Heb alleen het gevoel dat de goedkopere startsets van brouwmarkt niet helemaal adequaat zijn, of zie ik dit verkeerd?
pi_158411126
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 15:16 schreef KremlinCardinal het volgende:
Na dit topic gelezen te hebben (en er eerder ergens ook al eens wat over gelezen te hebben) zelf ook zin hiermee te beginnen. Heb alleen het gevoel dat de goedkopere startsets van brouwmarkt niet helemaal adequaat zijn, of zie ik dit verkeerd?
die van de hema zijn een dikke prima.
pi_158411213
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 15:19 schreef tailfox het volgende:

[..]

die van de hema zijn een dikke prima.
Hmm, zal er eens eentje ophalen.

Nog tips voor de absolute beginner?
pi_158414854
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 15:07 schreef tailfox het volgende:
Zal wel kaam zijn denk ik
Drijft het op het bier of zit het onder in je vat?

Zoals dit?
pi_158414916
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 15:23 schreef KremlinCardinal het volgende:

[..]

Hmm, zal er eens eentje ophalen.

Nog tips voor de absolute beginner?
Dat soort startsets zijn een makkelijke en goedkope manier om met bierbrouwen te beginnen. Bierbrouwen kan namenlijk best wel een dure hobby worden.

Als tip? Hygiëne. Zorg dat alles goed schoon is.
pi_158414992
quote:
5s.gif Op maandag 21 december 2015 17:53 schreef devzero het volgende:

[..]

Drijft het op het bier of zit het onder in je vat?

Zoals dit?
[ afbeelding ]
nope onder.
Maar nu al gebotteld
pi_158415008
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 15:23 schreef KremlinCardinal het volgende:

[..]

Hmm, zal er eens eentje ophalen.

Nog tips voor de absolute beginner?
niet naar mij luisteren
pi_158416941
Klopt het dat als je het verkeerd doet, je giftig bier kan krijgen? Iets met de alcohol ofzo.
  maandag 21 december 2015 @ 19:19:19 #68
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_158416965
quote:
14s.gif Op maandag 21 december 2015 19:18 schreef LangeJan het volgende:
Klopt het dat als je het verkeerd doet, je giftig bier kan krijgen? Iets met de alcohol ofzo.
Dat is door destillatie.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_158417021
quote:
14s.gif Op maandag 21 december 2015 19:18 schreef LangeJan het volgende:
Klopt het dat als je het verkeerd doet, je giftig bier kan krijgen? Iets met de alcohol ofzo.
je kunt bier nooit giftig krijgen.
pi_158422164
quote:
14s.gif Op maandag 21 december 2015 19:18 schreef LangeJan het volgende:
Klopt het dat als je het verkeerd doet, je giftig bier kan krijgen? Iets met de alcohol ofzo.
http://www.homebrewtalk.c(...)_or_make_me_blind%3F

Maar het is natuurlijk wel makkelijk om iets te krijgen wat erg onsmakkelijk is.
pi_158423528
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 19:19 schreef Bart het volgende:

[..]

Dat is door destillatie.
en zelfs dan moet je het nog heel bont maken, door bv. een vol glas voorloop leeg te drinken (aldehyden, aceton, methanol.)
de meeste doden zijn nog gevallen doordat minder prettige personen industriele methanol aan drank hadden toegevoegd, om het sterker te laten lijken.

zelfs met slecht distilleren moet je zo veel drinken, dat een alcoholvergiftiging eerder op de loer ligt dan een methanolvergiftiging.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_158436938
Even een hele snelle/korte vraag:

Wij hebben een vrij grote garage waar ik in theorie genoeg ruimte heb om te brouwen, máár, hoe zit het temperatuursgewijs? Ben je beter af met huistemperatuur? De garage is namelijk niet verwarmd (en dat gaan we ook niet doen ;) )
Ja doei.
  Moderator dinsdag 22 december 2015 @ 13:11:25 #73
45833 crew  Fogel
pi_158437101
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2015 13:01 schreef motorbloempje het volgende:
Even een hele snelle/korte vraag:

Wij hebben een vrij grote garage waar ik in theorie genoeg ruimte heb om te brouwen, máár, hoe zit het temperatuursgewijs? Ben je beter af met huistemperatuur? De garage is namelijk niet verwarmd (en dat gaan we ook niet doen ;) )
Voor het het brouwen op zich maakt de temperatuur in de garage weinig uit, voor het gisten is het van belang om een constante temperatuur te hebben.

Mijn buurman brouwt in zijn ongeisoleerde garage en heeft daar ook een gistkoelkast staan. Hij heeft die koelkast aan een controleunit (kost minder dan 20 euro) hangen die een temperatuursensor heeft (in de koelkast geplakt met duct tape) en twee stopcontacten aan en uit kan zetten. In die koelkast hangt een 40W lamp die ervoor zorgt dat de temperatuur omhoog gaat als het te koud is (zelfs bij -10 buiten is 40W genoeg om de temperatuur stabiel te houden) en als het te warm is, gaat de compressor van de koelkast aan.

Bij mij thuis staat de vloerverwarming gewoon aan en hangt er een extra temperatuursensor in de koelkast, als het te warm wordt gaat de stroom en daardoor de compressor gewoon aan.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, UK, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_158444383
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2015 13:01 schreef motorbloempje het volgende:
Even een hele snelle/korte vraag:

Wij hebben een vrij grote garage waar ik in theorie genoeg ruimte heb om te brouwen, máár, hoe zit het temperatuursgewijs? Ben je beter af met huistemperatuur? De garage is namelijk niet verwarmd (en dat gaan we ook niet doen ;) )
een deken om het gistvat kan helpen.
de fermentatie genereert zelf ook warmte, die je met het deken binnenhoudt.
moet het geen 10 graden vriezen, maar met deze temperaturen lijkt het mij een te proberen optie.
wel opletten dat het niet té warm wordt, want dat vind de gist niet leuk.

ik heb ook wel van mensen gehoord dat ze er een aquariumverwarming in hingen.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_158457298
Ik schud nu dagelijks de flesjes.
bubbles heel erg dan.
kan het misschien nog aan het gisten zijn?
Kaam is immers gist
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')