abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 28 juni 2015 @ 11:04:47 #76
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153898572
'Veranda' is wel een heel sjiek woord voor wat zich daar bevindt. :')

Maar dat vinden de buren vast niet zo leuk. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 28 juni 2015 @ 11:16:29 #77
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_153898721
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:04 schreef Isegrim het volgende:
'Veranda' is wel een heel sjiek woord voor wat zich daar bevindt. :')

Maar dat vinden de buren vast niet zo leuk. :P
Directe buren 10% korting geven op de donuts
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  zondag 28 juni 2015 @ 11:22:01 #78
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153898811
quote:
6s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:16 schreef Maraca het volgende:

[..]

Directe buren 10% korting geven op de donuts
Dat werkt vast maar heel even. :P

Tekstje geschreven voor bij het brood, naar aanleiding van feedback van een buurvrouw dat n van de andere buren aangaf dat het brood zo snel hard werd (niet iedereen is bekend met dit soort brood natuurlijk):

quote:
Hoewel het heel verleidelijk is, raden we je aan om het brood niet aan te snijden als het nog warm is. Pas als het volledig is afgekoeld, heeft het zijn optimale vochtbalans bereikt.

Als je ons brood verdeeld over meerdere dagen wilt opeten, kun je het 't beste luchtdicht verpakken, bijvoorbeeld in een ziplock-zakje. De knapperige korst verdwijnt dan weliswaar, maar het brood verliest minder vocht en blijft als geheel langer vers. Een onaangesneden brood kun je prima 'oppiepen' in de oven (een minuut of 5 op 180 graden). Invriezen is ook goed mogelijk.

Omdat ons brood geen toevoegingen bevat, wordt het sneller droog dan een fabrieksbrood. Als het droog is geworden, kun je het bijvoorbeeld roosteren of bij de soep eten. Er zijn ook veel recepten waarbij je oud brood gebruikt, zoals broodpudding, Toscaanse broodsoep en wentelteefjes. Vraag ons gerust om tips!
Goed? Missen jullie nog iets?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 28 juni 2015 @ 11:24:22 #79
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_153898848
Kun je dat niet op de papieren zakken laten drukken?
pi_153898850
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2015 10:54 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je kunt hierheen: http://www.deterp.nu/ (let niet op de site :') )
Beland nu meestal hier: broodjevaneigendeeg.nl is dat ook goedgekeurd?

Maar ik vind de openheid van jullie en van dit topic zo leuk. Het geeft gewoon energie om te lezen hoe anderen een gok durfen te wagen om van hobby werk te maken.
  zondag 28 juni 2015 @ 11:30:19 #81
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_153898926
Prima tekst, ik zou je bedrijfsnaam er nog wel een keer in verwerken.
Spoilers!
  zondag 28 juni 2015 @ 11:43:30 #82
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153899106
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:24 schreef Erasmo het volgende:
Kun je dat niet op de papieren zakken laten drukken?
Dat had ik ook al bedacht als optie inderdaad.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153899123
Heb een tijd geleden veel oude topicreeksen teruggelezen over het bakken van brood en pizza. Heel veel opgestoken en inspiratie opgedaan van Maximus, maar dat terzijde. Het is mooi om te zien hoe de hobby van Jeroen in enkele jaren is uitgegroeid tot dit project. Gaaf om die 'leercurve/ ontwikkeling' te lezen. In ieder geval veel succes samen met dit project, heel cool!

Jullie doen volgens mij geen vetstof in het brood, toch? Kan me indenken dat het positief werkt op de houdbaarheid en smaak.
  zondag 28 juni 2015 @ 11:45:36 #84
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153899139
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:24 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Beland nu meestal hier: broodjevaneigendeeg.nl is dat ook goedgekeurd?
Dat ziet er super uit. Wat een prachtige winkel!

quote:
Maar ik vind de openheid van jullie en van dit topic zo leuk. Het geeft gewoon energie om te lezen hoe anderen een gok durfen te wagen om van hobby werk te maken.
Ik vind dat nog steeds hartstikke eng hoor. :') Ben ook steeds bang dat mensen ontdekken dat we er eigenlijk niks van kunnen. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 28 juni 2015 @ 11:48:22 #85
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153899166
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:44 schreef Martijn1P het volgende:
Heb een tijd geleden veel oude topicreeksen teruggelezen over het bakken van brood en pizza. Heel veel opgestoken en inspiratie opgedaan van Maximus, maar dat terzijde. Het is mooi om te zien hoe de hobby van Jeroen in enkele jaren is uitgegroeid tot dit project. Gaaf om die 'leercurve/ ontwikkeling' te lezen. In ieder geval veel succes samen met dit project, heel cool!

Jullie doen volgens mij geen vetstof in het brood, toch? Kan me indenken dat het positief werkt op de houdbaarheid en smaak.
Dat is wat de industrie doet om het langer vers te laten lijken. :Y We maken ook wel broodjes waar bijvoorbeeld olijfolie in zit, maar dan heeft het een functie voor de smaak. Bij de basic broden hoort er geen vetstof in.

Wij vinden het op onze beurt weer erg leuk dat mensen het zo leuk vinden om dit te volgen en vooral ook dat mensen ons succes zo gunnen. O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 28 juni 2015 @ 11:49:59 #86
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153899190
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Prima tekst, ik zou je bedrijfsnaam er nog wel een keer in verwerken.
^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153899264
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:48 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat is wat de industrie doet om het langer vers te laten lijken. :Y We maken ook wel broodjes waar bijvoorbeeld olijfolie in zit, maar dan heeft het een functie voor de smaak. Bij de basic broden hoort er geen vetstof in.
O+
Dus het brood is in werkelijkheid niet langer houdbaar door boter/ olie!? Dat wist ik niet. Thuis ook eens weglaten. Kijken wat het met de smaak doet.
pi_153899298
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:22 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat werkt vast maar heel even. :P

Tekstje geschreven voor bij het brood, naar aanleiding van feedback van een buurvrouw dat n van de andere buren aangaf dat het brood zo snel hard werd (niet iedereen is bekend met dit soort brood natuurlijk):

[..]

Goed? Missen jullie nog iets?
Ik zou je tekst een beetje omgooien, je benadrukt nu vooral het negatieve (droog brood). Ik zou het wat positiever verwoorden. (Vers brood behouden, ipv droog brood voorkomen ) :)
hardcoholic
  zondag 28 juni 2015 @ 11:57:54 #89
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153899318
quote:
14s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:54 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Dus het brood is in werkelijkheid niet langer houdbaar door boter/ olie!? Dat wist ik niet. Thuis ook eens weglaten. Kijken wat het met de smaak doet.
Nee. :) Het voelt enkel minder droog. In de industrie wordt daar lactose voor gebruikt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 28 juni 2015 @ 11:58:50 #90
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153899334
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:56 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Ik zou je tekst een beetje omgooien, je benadrukt nu vooral het negatieve (droog brood). Ik zou het wat positiever verwoorden. (Vers brood behouden, ipv droog brood voorkomen ) :)
Ok! Ik wil er sowieso nog iets aan toevoegen bedacht ik net. Ik kijk er morgen nog eens naar.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153899829
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:22 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat werkt vast maar heel even. :P

Tekstje geschreven voor bij het brood, naar aanleiding van feedback van een buurvrouw dat n van de andere buren aangaf dat het brood zo snel hard werd (niet iedereen is bekend met dit soort brood natuurlijk):

[..]

Goed? Missen jullie nog iets?
Jullie brood over meerdere dagen verdelen lukt mij niet :@
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_153900119
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:56 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Ik zou je tekst een beetje omgooien, je benadrukt nu vooral het negatieve (droog brood). Ik zou het wat positiever verwoorden. (Vers brood behouden, ipv droog brood voorkomen ) :)
Precies, vindt de tekst wel een goed idee. Kan me inderdaad voorstellen dat niet iedereen bekend is met (ook de beperkingen) van dit brood. En de doorsnee Nederlander gooit immers veel brood de container in. Kan me indenken dat men dat bij jullie brood zonde vindt ($), n het wordt al wat eerder oud dan men gewend is.

Rooster een snee (overgebleven) brood met onze tapenades/ dips... Uit respect voor de ambacht gebruiken wij geen toevoegingen.... dat soort dingen.

In ieder geval uitdagende job, omdat je toch gebonden bent aan een straal/km regio. Maar doorgaans is men wel bereid om voor ambacht te betalen. Zie het bij mijn vriendin. De laatste jaren is zij minder brood gaan consumeren (algehele trend), maar op bepaalde momenten 'trakteert' ze zichzelf op cht brood. Dan gaat er ook roomboter en anders lekkers (vleeswaren, olijfolies, tapenades) op.
  zondag 28 juni 2015 @ 13:12:22 #93
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153900823
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2015 12:28 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Jullie brood over meerdere dagen verdelen lukt mij niet :@
*O*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153901914
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:22 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat werkt vast maar heel even. :P

Tekstje geschreven voor bij het brood, naar aanleiding van feedback van een buurvrouw dat n van de andere buren aangaf dat het brood zo snel hard werd (niet iedereen is bekend met dit soort brood natuurlijk):

[..]

Goed? Missen jullie nog iets?
Een aangepaste tekst. Zomaar als voorbeeld, gebaseerd op je eigen tekst.

Jeroen bakt brood- tips

Snijden van het brood
Zodra het brood volledig is afgekoeld wordt de optimale vochtbalans bereikt. Dit is het beste moment om het brood te snijden.

Bewaren van het brood.
Het brood van Jeroen bakt brood is het lekkerste op de dag van aankoop. Het brood bevat geen toevoegingen. Hierdoor is het minder geschikt om dagen te bewaren. Wil je het toch proberen, bewaar het dan luchtdicht, bijvoorbeeld in een ziplock-zakje. Het brood verliest zo minder vocht en blijft iets langer vers. Het brood kan op de dag van aankoop worden ingevroren. Een onaangesneden brood kan eventueel in de oven worden opgewarmd (ongeveer 5 minuut op 180 graden).

Bood over?
Er zijn veel recepten waarbij je ons brood kunt gebruiken, zoals Toscaanse broodsoep, wentelteefjes en broodpudding. Maar ook geroosterd of bij een kom soep. Vraag ons gerust om tips!
  zondag 28 juni 2015 @ 14:13:23 #95
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153902080
^O^ ^O^ ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 28 juni 2015 @ 14:13:58 #96
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153902089
Fuck my life, het wordt volgende week zaterdag 35 graden. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 28 juni 2015 @ 14:15:12 #97
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_153902112
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2015 14:13 schreef Isegrim het volgende:
Fuck my life, het wordt volgende week zaterdag 35 graden. :')
Ambachtelijk ijs _O_
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  zondag 28 juni 2015 @ 14:17:04 #98
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153902147
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2015 14:15 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ambachtelijk ijs _O_
We hebben wel een ijsmachine. :Y Maar daar kun je maar een klein beetje ijs mee maken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153902173
Deze zin is wat raar:
"Een onaangesneden brood kan eventueel in de oven worden opgewarmd (ongeveer 5 minuut op 180 graden)."

Wat is het doel van het in de oven doen? Het brood warm krijgen? Ik dacht dat je op die manier het brood weer 'vers' kreeg.

En het woord 'iets' bij 'iets langer vers' zou ik ook weglaten.
  zondag 28 juni 2015 @ 14:19:22 #100
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_153902185
quote:
1s.gif Op zondag 28 juni 2015 14:17 schreef Isegrim het volgende:

[..]

We hebben wel een ijsmachine. :Y Maar daar kun je maar een klein beetje ijs mee maken.
Noms :9

Even een vraagje. Doe je ook aan 'bijverkoop'? Dus bijvoorbeeld die dipjes zijn volgende week zaterdag echt prima voor als mensen gaan BBQ'en. Nu heb je dat op een bordje staan, maar geef je het ook aan als mensen het brood afrekenen? Beetje een praatje maken, polsen of ze gaan BBQ'en en dan kijken of je je dipjes kunt verkopen
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')