abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 25 juni 2015 @ 00:01:02 #176
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153819990
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 23:59 schreef DavetheNL het volgende:
Je bakt toch de hele tijd door? Verliest het deeg veel kwaliteit als het een dag langer in de koeling ligt?
Dat moeten we nog gaan testen. :Y Hoe langer rijzen hoe meer smaak in principe, maar deeg kan ook overrijzen en daardoor doodgaan.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153820028
Oh, weer wat geleerd. Goede testcase zo dan :)
pi_153820030
Instorten of te zuur worden zijn risico's :) Zeker omdat de koelkast -bewust- niet heel koud staat. Dan zou ik harder moeten koelen, maar dan ontwikkeld het deeg dat ik op vrijdag maak voor zaterdag weer niet genoeg :P
pi_153820103
quote:
2s.gif Op donderdag 25 juni 2015 00:02 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Instorten of te zuur worden zijn risico's :) Zeker omdat de koelkast -bewust- niet heel koud staat. Dan zou ik harder moeten koelen, maar dan ontwikkeld het deeg dat ik op vrijdag maak voor zaterdag weer niet genoeg :P
Hehe, de bakken die je het laatst gebruikt dichter bij het koelelement zetten. Een koelkast ia nooit overal precies dezelfde temperatuur (al wordt dat wel steeds beter).
  donderdag 25 juni 2015 @ 00:09:34 #180
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153820245
Juist dat soort dingen moeten we nog uitvogelen. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 25 juni 2015 @ 00:28:53 #181
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153820828
quote:
2s.gif Op woensdag 24 juni 2015 23:54 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Nouja de kosten zijn natuurlijk wel te overzien, na een week of wat weten we wel grofweg hoeveel we nodig hebben.
Kijk, dat bedoel ik. Dus niet teveel dubben, gewoon doen. :-)
Wedden dat je over een paar weken precies weet hoeveel je moet bakken?
En dan nog zal je er wel eens naast zitten.
Maar voor nu zou ik gewoon lekker bakken en zien waar het schip strandt.
  donderdag 25 juni 2015 @ 00:55:26 #182
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_153821560
Volgens mij blijft het altijd lastig inschatten.
Heb zelf bij een groot industrieel bakkerij gewerkt en daar belden ze alle supermarkten op met de vraag hoeveel ze die dag dachten nodig hebben, zodat wij wisten hoeveel we ongeveer moesten bakken. ( dat ging in duizenden maar toch)
De ene week is de andere niet.
Dan is het vakantie, dan is er een feestdag, dan is er een gek die langskomt alleen voor jullie en gelijk 10 meeneemt, dan is het een druilig weekend met mensen die helemaal niet naar buiten willen.

Dat is het grote nadeel van een echte dagvers product , je kan het nooit echt quitte spelen. Moeilijk wel

Nog gefeliciteerd met jullie echte opening! ^O^
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_153823523
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 00:55 schreef uniekhoorn het volgende:
Volgens mij blijft het altijd lastig inschatten.
Heb zelf bij een groot industrieel bakkerij gewerkt en daar belden ze alle supermarkten op met de vraag hoeveel ze die dag dachten nodig hebben, zodat wij wisten hoeveel we ongeveer moesten bakken. ( dat ging in duizenden maar toch)
De ene week is de andere niet.
Dan is het vakantie, dan is er een feestdag, dan is er een gek die langskomt alleen voor jullie en gelijk 10 meeneemt, dan is het een druilig weekend met mensen die helemaal niet naar buiten willen.

Dat is het grote nadeel van een echte dagvers product , je kan het nooit echt quitte spelen. Moeilijk wel
Neuh dat is ook lastig. We merkten met bezorgen al dat de periode vanaf pakweg kerst tot en met eind januari alles inzakte (en daarna ineens weer volop doorging). Een van de winkels waar we aan leveren waar je ook wat kan eten, heeft de zaak leeg met mooi weer, want dan staat de zon op de panden er tegenover.

quote:
Nog gefeliciteerd met jullie echte opening! ^O^
Danku! :)
  donderdag 25 juni 2015 @ 10:41:19 #184
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_153825709
Willen jullie eigenlijk ook afbakbrood gaan verkopen?
Spoilers!
  donderdag 25 juni 2015 @ 11:02:41 #185
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153826061
Nope. :) Wij vinden niet dat dat de kwaliteit ten goede komt. Voor mijn zusje (restaurant) bakken we het wel nét iets korter omdat zij het nog 'opfrist' in de steamer, maar 'afbak' kun je dat niet echt noemen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 25 juni 2015 @ 12:01:04 #186
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_153827316
Volgens mij had ik dat al eens gevraagd bedenk ik nu :D
Spoilers!
  donderdag 25 juni 2015 @ 12:53:14 #187
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153828550
Rotterdamse Oogst heeft op Facebook gemeld dat we open zijn! *O* Ineens allemaal likes erbij! *O*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 25 juni 2015 @ 17:29:22 #188
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153834548
Echt tientallen likes erbij. :o

Nog maar wat extra brood bakken misschien. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153834600
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 17:57 schreef Isegrim het volgende:
Even voor de koffieliefhebbers, wat vinden we hiervan?

http://www.wehkamp.nl/Win(...)wsXfG0tFXxoCnJ_w_wcB

Wij drinken zelf helemaal geen koffie dus we hebben er geen verstand van. Maar hier hebben we de waterkoker van en die vinden we prachtig.
Krijg je spijt van. Matige kwaliteit en matige koffie ga je hiermee krijgen. Doe iets simpelers als een potje met kokend water (French press) of de Chemex die al eerder langskwam.
pi_153834603
Wat was/is de planning voor morgen?
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  donderdag 25 juni 2015 @ 17:39:17 #191
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153834701
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 17:33 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Krijg je spijt van. Matige kwaliteit en matige koffie ga je hiermee krijgen. Doe iets simpelers als een potje met kokend water (French press) of de Chemex die al eerder langskwam.
Ja we doen de French Press met zelfgemalen bonen. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 25 juni 2015 @ 17:40:04 #192
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153834722
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 17:33 schreef komrad het volgende:
Wat was/is de planning voor morgen?
Qua hoeveelheid? Weet ik niet uit mijn hoofd, LHO heeft dat op papier staan.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153835656
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 12:53 schreef Isegrim het volgende:
Rotterdamse Oogst heeft op Facebook gemeld dat we open zijn! *O* Ineens allemaal likes erbij! *O*
Jullie gaan als een speer!!! ^O^
pi_153836051
Lekker bezig! _O_
pi_153839798
Sowieso wat meer bakken, de broden die overblijven zitten als het goed is in je marge berekend ;)
Zou toch jammers zijn als er een klant kwam van wat verder en het brood is op, dat is toch wel lullig.

Dan moet je op de website op=op plaatsen, blijf je wel exclusief :P

Maar serieus, dat moet je niet willen denk ik.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  donderdag 25 juni 2015 @ 21:04:57 #196
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153840416
Tilburg Sourdough doet het zo en dat werkt gewoon. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153840647
quote:
2s.gif Op donderdag 25 juni 2015 20:45 schreef junkiexp het volgende:
Dan moet je op de website op=op plaatsen, blijf je wel exclusief :P
site al eens bekeken?
oke, het staat er in iets andere bewoording.
  donderdag 25 juni 2015 @ 22:27:46 #198
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153842559
We bakken zo'n 100 broden voor morgen. Ongeveer een derde daarvan is besproken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153844442
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 21:04 schreef Isegrim het volgende:
Tilburg Sourdough doet het zo en dat werkt gewoon. :)
Ok, die gaan dus echt dicht als het brood op is?
Sowieso geen saaie werktijden, elke dag weer spannend wanneer je weer naar huis mag :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_153844766
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 22:27 schreef Isegrim het volgende:
We bakken zo'n 100 broden voor morgen. Ongeveer een derde daarvan is besproken.
spannend zo'n eerste normale dag, veel plezier *O*

Hoeveel broden moet je gemiddeld per dag ongeveer verkopen om winst te maken ?
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')