abonnement Unibet Coolblue
  maandag 8 juni 2015 @ 22:28:10 #76
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_153367339
Oh gut, een hoed.... daar heb ik nog helemaal niet aan gedacht :o
En dat terwijl een hoed me zo goed staat....
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_153367616
Wat een toffe jurk, Leandra! Wanneer mag je 'm aan?
Wat is dat nog een ver-van-mijn-bed-show zeg... al heeft Lars al wel een vriendinnetje waarmee hij later gaat trouwen, zoals ze zelf zeggen. En dan willen ze Femke en haar broertje als kindjes bij hen in huis nemen ;) O+
pi_153367635
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2015 15:51 schreef The_Tankgirl het volgende:
Is het normaal dat kindjes in de beginfase op school gewelddadig worden thuis?
Dus op school een engel, en thuis schreeuwen en slaan? }:|
Dat aangebrand reageren thuis herken ik wel, bij de kleinste dingetjes, die hem niet zinnen, is meneer beledigd of geeft hij mij een schopje, en twee minuten later kan het zo maar weer goed zijn en krijg ik een dikke kus of wil hij knuffelen.
Ik hoor opeens ook heel andere woorden en uitdrukkingen.
Of hij op school een engeltje is weet ik niet, ik hoop dat hij wel een beetje voor zich zelf kan opkomen, er zitten in zijn groep jongens die een kop groter zijn, volgens mij is hij op dit moment de smalste.
pi_153367689
quote:
1s.gif Op maandag 8 juni 2015 19:22 schreef miss_sly het volgende:

[..]

j

En wat een schoonmoeder from hell word je dan als dat je insteek is :X
Dat was ook mijn gedachte idd :D :X
  maandag 8 juni 2015 @ 22:40:29 #80
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_153367953
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2015 22:33 schreef Zana het volgende:

[..]

Dat aangebrand reageren thuis herken ik wel, bij de kleinste dingetjes, die hem niet zinnen, is meneer beledigd of geeft hij mij een schopje, en twee minuten later kan het zo maar weer goed zijn en krijg ik een dikke kus of wil hij knuffelen.
Ik hoor opeens ook heel andere woorden en uitdrukkingen.
Of hij op school een engeltje is weet ik niet, ik hoop dat hij wel een beetje voor zich zelf kan opkomen, er zitten in zijn groep jongens die een kop groter zijn, volgens mij is hij op dit moment de smalste.
Hier is alles momenteel poep-dit en scheet-dat... en als ik zeg dat ik even geen poep of scheet wil horen dan gaat het via Soepkip (Ernst & Bobbie) naar de meest vreemde dingen, zelfs "varkenskop" kwam al langs :')
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2015 22:33 schreef Shandaly het volgende:
Wat een toffe jurk, Leandra! Wanneer mag je 'm aan?
Wat is dat nog een ver-van-mijn-bed-show zeg... al heeft Lars al wel een vriendinnetje waarmee hij later gaat trouwen, zoals ze zelf zeggen. En dan willen ze Femke en haar broertje als kindjes bij hen in huis nemen ;) O+
Over 2 maanden...
Soneal wil daardoor ook trouwen en heeft zijn favoriete klasgenote al ten huwelijk gevraagd en ze heeft "Ja" gezegd, maar wel later als ze groot is O+

[ Bericht 16% gewijzigd door Leandra op 08-06-2015 22:45:50 ]
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_153368331
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2015 21:00 schreef lily het volgende:

En Zana, kleine ruzietjes op het schoolplein bemoei ik me niet mee. Dat zoeken zich ze zich maar uit. De ene dag is het ellende troef en de andere dag zijn ze de beste vrienden (vriendinnen).

Mijn zoontje zit net op school en ik ken de andere kinderen niet, dus ik moet afgaan op dat wat hij verteld, maar het is elke dag wel een uitdaging om er wat te weten te komen. Vandaag kwam hij met het zandgooi verhaal, en dat hij het niet de juf heeft gezegd en zij het niet heeft gezien, maar voor hetzelfde doet hij eraan mee. Ik weet dus eigenlijk niet, hoe erg het is, het kan zijn dat het normale dingetjes zijn, maar het kan net zo goed zijn dat de oudere en grotere kinderen het een beetje op de kleintjes hebben gemunt. Vind het lastig, ga denk ik toch maar bij de juf informeren.
pi_153368687
Ik heb al maanden een kleuter die haar oortjes verloren is. Het maffe is dat ik de juf nooit hoor over niet (willen) luisteren. Vandaag was ze bij een vriendje spelen en die mama zegt dan dat ze daar ontzettend lief is geweest, netjes heeft opgeruimd etc. Als ik dat gedrag vergelijk met thuis dan is dat een verschil van dag en nacht. Ik heb al zoveel redenen bedacht waar het aan kan liggen, maar ik denk dat de oorzaak niet bij één specifiek ding ligt. Zelf zegt ze dat ze niet luistert omdat ze aandacht wil, net zoveel als haar broertjes. Ik vind het heel rot om dat van haar te horen en leg haar dan uit dat de broers nu nog met veel dingen geholpen moeten worden, maar dat we echt weer wat meer aandacht voor haar zullen hebben als de broertjes wat ouder zijn. Ze doet haar broertjes bijvoorbeeld soms bewust pijn, ik denk dat dat ook een schreeuw om aandacht is.
Het is ook niet makkelijk voor haar, want zij moet al veel dingen zelf doen, terwijl de broertjes met alles geholpen worden (en in haar ogen dus aandacht krijgen).
Om L ook van één op één aandacht te voorzien gaan we eigenlijk bijna elke twee weken wel een keer alleen met haar op stap, maar dat lijkt dus niet voldoende. Ook hebben we dagelijks voor het slapengaan een half uurtje alleen met L, maar het maakt haar humeur niet beter.

Inmiddels nemen we ook elke dag even de dag door om te bespreken hoe bepaalde zaken (zelf billen vegen, opruimen, netjes op tijd uit bed komen zonder zeuren, broertjes niet pesten, eten, tong uitsteken etc.) zijn gegaan. Ik vraag haar dan naar bepaalde onderwerpen en vraag haar hoe ze denkt dat het die dag is gegaan en wat er dan goed/minder goed ging. Zo bepalen we samen elke keer waar we de dag erna extra op gaan letten. Verder benoem gedurende de dag dingen waar ik blij/minder blij mee ben, dat helpt haar om te zien wat wenselijk gedrag is en wat niet. Sinds we dit doen gaat het wel iets beter dan ervoor, maar we zijn er nog lang niet.
Als iemand nog meer tips heeft dan hoor ik het graag, want ik zou het zo fijn vinden om weer in een positieve flow te komen met L. :Y
pi_153369363
Wauw! Je jurk Leandra O+ x1000
Die zou ik ook wel willen :9~

NIKKI ik kan zo snel geen tips bedenken. Jullie zorgen al voor qualitytime alleen met haar. Lukt het om haar net wat meer begeleiding te geven bij alledaagse dingen? Want ze wordt nu geacht 'groot' te zijn en dingen zelf toen omdat haar broertjes aandacht nodig hebben en het nog niet zelf kunnen, maar misschien zit het hem juist in die alledaagse dingen.
Dat ze zelf haar pyjama aantrekt maar dat je daarna met een gezellig kletspraatje nog ff dr haren kamt. Of haar laten helpen? Tafeldekken bijvoorbeeld?

Hier gelukkig geen boos kind door school. Ze is wel moe en daardoor heeft ze soms een korter lontje en huilt ze sneller. Ik merk dat dat nu na de 1e maand minder wordt.
Sinds gisteren hangt haar planbord op haar kamer.
Een planning voor de hele week waar momenteel alleen opstaat:school, boterham thuis, school (niet op woe), wie er thuis is en bed.
We hebben nog wat extra plaatjes maar het was duidelijk dat hier de behoefte lag.
Toeval of niet, maar ze is enorm vrolijk naar school gegaan *O*

Ze begint ook steeds meer te vertellen over school. Ook over een meisje dat vorige week begonnen is. Ik moest alleen heel hard denken wat eva had heg steeds over 'besjes'. Na lang denken wist ik over wie ze het had :D
P.recious
Een mooi west-afrikaans meisje met vlechtjes en kraaltjes erin O+
Ze heeft ook nog een ander meisje waar ze veel over praat en ik merk dat de juf de klik ook heeft opgemerkt en laat ze regelmatig iets samen doen O+

De gevatte opmerkingen zijn niet van de lucht, maar zo hilarisch dat ik er alleen maar om kan lachen.
"Nee mama, zo gaan we het dus niet doen"
"Ik heb even zitten denken en je moet nog een paar dingen doen mama. Je moet de poppenhoek (eeeh.....)nog opruimen, en alle knuffels en Rosalie dr dieren"
Ik: "maar dat is toch jullie speelgoed?"
Eva: "ja, maar ik heb dr dus geen zin in" :D

Ineens kleurt ze echt plaatjes in en al heel netjes, terwijl ze tot voor kort maar wat zat te krassen. Nu zit ze ineens heel geconcentreerd aan een tekening te werken en praat erover alsof ze al een kleurenplan bedacht heeft.

Ik vind dit echt een hele leuke nieuwe fase *)
pi_153369720
Danic, klusjes doet ze ook wel inderdaad, tafel dekken, zelf haar bord naar de keuken brengen, helpen met was sorteren (dat vindt ze echt leuk om te doen :')) etc. Ook help ik haar dagelijks wel met of pyjama aantrekken/kleding aantrekken, afdrogen doe ik ook altijd voor haar net als tandenpoetsen. Het is dus zeker niet zo dat ze alles zelf moet doen omdat ze "groot" is. Ik probeer ook zo min mogelijk te benoemen dat zij groot is, want ze is ook nog maar een klein kleutertje.

Tof dat het zo goed gaat op zchool nu Danic! Die uitspraken. :D O+
pi_153369841
Ah ja zie je, dat doe je dus al. Ik kan verder even niks bedenken, want je maakt het ook al bespreekbaar, wat heel goed is denk ik.
Ook dat ze ruimte krijgt om zelf aan te geven wat ze van alles vindt.
Als me nog iets te binnen schiet dan laat ik het je weten.
pi_153370292
Gefeliciteerd Vicky! En Leandra ook! Denk dat je schoondochter het wel getroffen heeft met haar schoonmoeder ;)

Poep is hier ook het onderwerp van elke dag, ook het peuterzusje noemt haar juf nu een kakkiedrol...

Mex zijn oren hebben het hier nog nooit gedaan, maar van de juf krijg ik zo vaak te horen dat hij zó goed luistert. Ze zei het ook echt krachtig en heb voor de zekerheid een keer gevraagd of ze het sarcastisch bedoelde. Maar ze meent het dus echt.
Ik heb ooit ergens gelezen dat je het dan toch goed doet als ouder en daar hou ik me maar aan,haha

Morgen zijn eerste schoolreisje, spannend!!
  dinsdag 9 juni 2015 @ 09:38:33 #87
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_153374675
Ik hoor van andere ouders en op school ook alleen maar lovende woorden over Leyla. Ze is zo leuk, en zo lief en ze lacht alleen maar.....

Als ze dat thuis nou ook eens deed..... Gister werd madam driftig omdat ze OOK wratjes wilde en dus naar de dokter wilde... Tja, het is maar waar je je druk om kan maken.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  Moderator dinsdag 9 juni 2015 @ 09:43:22 #88
5428 crew  miss_sly
pi_153374772
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 09:38 schreef Ticootje het volgende:
Ik hoor van andere ouders en op school ook alleen maar lovende woorden over Leyla. Ze is zo leuk, en zo lief en ze lacht alleen maar.....

Als ze dat thuis nou ook eens deed..... Gister werd madam driftig omdat ze OOK wratjes wilde en dus naar de dokter wilde... Tja, het is maar waar je je druk om kan maken.
Hahaha, ja, S heeft dat ook soms :D Het is zo interessant om iets te hebben. Zo kreeg haar vriendinnetje buisjes en kon ze zelf ineens niet meer goed horen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 9 juni 2015 @ 09:45:58 #89
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_153374837
quote:
1s.gif Op maandag 8 juni 2015 23:25 schreef _NIKKI_ het volgende:
Danic, klusjes doet ze ook wel inderdaad, tafel dekken, zelf haar bord naar de keuken brengen, helpen met was sorteren (dat vindt ze echt leuk om te doen :')) etc. Ook help ik haar dagelijks wel met of pyjama aantrekken/kleding aantrekken, afdrogen doe ik ook altijd voor haar net als tandenpoetsen. Het is dus zeker niet zo dat ze alles zelf moet doen omdat ze "groot" is. Ik probeer ook zo min mogelijk te benoemen dat zij groot is, want ze is ook nog maar een klein kleutertje.

Tof dat het zo goed gaat op zchool nu Danic! Die uitspraken. :D O+
de allerbeste tip die ik daar eens over las is 'oud genoeg'
Jij bent oud genoeg om zelf je bord naar de keuken te brengen. Én wat ik deed: niet alleen nadelen aan ouder zijn hebben maar ook de voordelen benoemen. Nee, broertje mag nog niet op de stoep spelen. Hij is nog niet oud genoeg.
En wat extra schoottijd en dan de andere kinderen even bewust 'links laten liggen'.

Nee broertje moet even wachten want oudste is nu even aan de beurt. En al is het maar één minuut het betekent heel veel. (Althans, voor mijn grote wel)
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  dinsdag 9 juni 2015 @ 09:48:54 #90
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_153374895
En Leandra!! Gefeliciteerd! :o O+ Wat ontzettend gaaf (en shocking tegelijk). Ik weet gewoon nog dat ie 16 werd. Je B. Gosh.
O+
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_153375054
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 09:45 schreef debuurvrouw het volgende:

[..]

de allerbeste tip die ik daar eens over las is 'oud genoeg'
Jij bent oud genoeg om zelf je bord naar de keuken te brengen. Én wat ik deed: niet alleen nadelen aan ouder zijn hebben maar ook de voordelen benoemen. Nee, broertje mag nog niet op de stoep spelen. Hij is nog niet oud genoeg.
En wat extra schoottijd en dan de andere kinderen even bewust 'links laten liggen'.

Nee broertje moet even wachten want oudste is nu even aan de beurt. En al is het maar één minuut het betekent heel veel. (Althans, voor mijn grote wel)
Subtiel verschil, maar klinkt inderdaad wel veel fijner... dat ga ik ook maar eens toepassen! Thx! ^O^
pi_153375219
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 09:45 schreef debuurvrouw het volgende:

[..]

de allerbeste tip die ik daar eens over las is 'oud genoeg'
Jij bent oud genoeg om zelf je bord naar de keuken te brengen. Én wat ik deed: niet alleen nadelen aan ouder zijn hebben maar ook de voordelen benoemen. Nee, broertje mag nog niet op de stoep spelen. Hij is nog niet oud genoeg.
En wat extra schoottijd en dan de andere kinderen even bewust 'links laten liggen'.

Nee broertje moet even wachten want oudste is nu even aan de beurt. En al is het maar één minuut het betekent heel veel. (Althans, voor mijn grote wel)
Thanks dat zijn goede tips! ^O^
Broertje moet even wachten doe ik ook regelmatig. En L vertelt broertje dan ook nog even dat hij nu niet aan de beurt is. :') Dat werkt inderdaad goed. Minder goed voor het broertje, maarja dat nemen we dan even voor lief. ;)

Ik vind het echt bizar dat zo'n lief meisje (tot haar 4e) ineens zo is veranderd het laatste jaar. ;(
  Moderator dinsdag 9 juni 2015 @ 10:19:51 #93
5428 crew  miss_sly
pi_153375547
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 10:03 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]

Thanks dat zijn goede tips! ^O^
Broertje moet even wachten doe ik ook regelmatig. En L vertelt broertje dan ook nog even dat hij nu niet aan de beurt is. :') Dat werkt inderdaad goed. Minder goed voor het broertje, maarja dat nemen we dan even voor lief. ;)

Ik vind het echt bizar dat zo'n lief meisje (tot haar 4e) ineens zo is veranderd het laatste jaar. ;(
Ik weet niet meer precies hoe oud haar broertjes nu zijn?
Ik weet nog wel dat ik het vreselijk vond toen ik ruim5 jaar oud ineens een zusje kreeg. Ik herinner me nog dat ik echt dacht "waarom? we hebben het toch leuk met z'n drieën, waarom moet er nog een baby bij?"

Ik vond dat echt niet leuk en heel moeilijk. Het kan een flinke impact hebben, denk ik.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_153376095
Dat herken ik wel Sly. Mijn oudste zei in het begin ook wel eens: "altijd maar die zusjes...".

Mijn 5 jarige is vooral heel moe Nikki. Op school en bij anderen ook altijd leuk en gezellig, en thuis is het vaak brommen en grommen. Het is de vermoeidheid, daar steek ik het op. Ze loopt op haar tenen om niet onder te doen voor haar zus en is op school ook altijd overal bij en 'werkt' hard. Een uurtje meer slaap per nacht zou bij mijn dochter ook geen kwaad kunnen, maar ze is altijd onmogelijk vroeg wakker.

Ik denk dat je niet veel meer kunt doen dan dat je al doet. Blijven benoemen, bewust samen dingen doen (wat jullie al veel meer doen dan ik met mijn dochter) en dan komt het echt wel goed. Het is een fase. Ik denk dat het bij ons vanaf de zomervakantie weer beter zal gaan. Na de zomer komt ze in groep 2/3 en dat gaat leuk zijn voor haar.

De 'oud genoeg' taktiek spreekt mij erg aan voor mijn 8 jarige. Thanks buuf ^O^
Met een meidenkwartet
pi_153378825
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2015 10:19 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Ik weet niet meer precies hoe oud haar broertjes nu zijn?
Ik weet nog wel dat ik het vreselijk vond toen ik ruim5 jaar oud ineens een zusje kreeg. Ik herinner me nog dat ik echt dacht "waarom? we hebben het toch leuk met z'n drieën, waarom moet er nog een baby bij?"

Ik vond dat echt niet leuk en heel moeilijk. Het kan een flinke impact hebben, denk ik.
Ze was bijna 4 toen de broers erbij kwamen. Ze wilde wel graag broers, maar wist zij veel. Ik snap ook best dat het niet altijd even leuk is, twee van die aandachtvretende monstertjes in huis (in de ogen van L dan ;)), waardoor je ook nog eens niet met al je speelgoed kunt spelen in de woonkamer omdat het te klein is voor je broertjes en zij erin kunnen stikken.
En wij kregen natuurlijk ook nog eens gelijk twee baby's in plaats van 'gewoon' één. Het heeft toch wel een enorme impact op ons gezinsleven gehad het afgelopen jaar. Het wordt nu alweer makkelijker om leuke dingen te doen etc., maar L heeft het afgelopen jaar wel flink moeten inleveren op veel punten.
Ik ben ook blij dat ik sinds een paar maanden de maandagmiddagen alleen met L ben. Ik heb heel bewust de broers op het kdv gelaten en neem zelf de maandagmiddagen vrij om ervoor te zorgen dat ik even volle aandacht voor L heb. Daarover nadenkend zijn de maandagmiddagen met L over het algemeen wel heel leuk. Dan is ze echt wel anders dan als de broers wel thuis zijn.
  dinsdag 9 juni 2015 @ 13:00:53 #96
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_153379171
Ik zie het juist als goed dat dat minder leuke edrag er thuis uitkomt en niet elders. Het betekent in mijn ogen juist dat een kind zich thuis zo veilig voelt dat het even alle remmingen kan losaten. Volwassenen gaan op de bank zitten met een glas wijn of sporten om dat te doen, kinderen kunnen het nog niet op die manier reguleren.

Onze peuter is bezig met zindelijk worden, daardoor stond oudste ook opens benen wijd in zn slaapkamer te plassen :') Was wel duidelijk dat we iets te weinig met hem bezig waren. Laatst heeft hij een grotere fiets gekregen en nu probeer ik een paar keer per week een rondje alleen met hem te fietsen, gewoon zodat hij ook even tijd met mij heeft.
  dinsdag 9 juni 2015 @ 13:58:33 #97
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_153380789
ik vond 't fantastisch dat ik er een broertje bij kreeg, maar ik was toen al 8, misschien scheelt dat.

Leandra, wat leuk dat je zoon gaat trouwen! Veel plezier met de voorbereidingen. Denk je dat ze ook al aan kinderen willen beginnen of duurt het nog even voor je je echt oma mag noemen? :) Zou voor je andere zoon ook wel leuk zijn om een piepjonge oom te zijn. :)
in de haak.
  dinsdag 9 juni 2015 @ 14:13:10 #98
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_153381305
Ik moet morgen even met Jen langs de doktersassistent voor de wratjes op haar teen. Doet zoiets zeer?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  dinsdag 9 juni 2015 @ 14:22:52 #99
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_153381556
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2015 22:11 schreef Leandra het volgende:

[..]

Ik ben vooral benieuwd of het na de zomervakantie, in een nieuwe klas (andere samenstelling, dus nieuwe kinderen) weer opnieuw begint...
dat hoop ik ook...
Hij krijgt kleuterverlening. Dus wie weet helpt dat.
Het gaat nu al 2 dagen redelijk goed.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 9 juni 2015 @ 14:28:31 #100
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_153381709
Jen gaat na de vakantie naar groep 4. Andere klas en een andere juf... Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. Dan is ze weer de jongste.

Zou zomaar kunnen dat die verandering niet zo heel soepel gaat.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')