abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_153105011
Heel tijd geleden gedaan (met 5 euro wodka flessen uit Duitsland):
Limoncello is erg makkelijk en lekker, twee/drie weken trekken is al voldoende. Ook wel top dat de zelf gemaakte lang niet zo extreem zoet hoeft te zijn als de winkelversie. Heb hem zelf op 40% gelaten.
Koffielikeur: ik dacht 40 bonen (leek erg weinig, maar is voldoende) per fles en een vanillestokje erbij. Beetje duurdere koffie halen is wel handig, mag niet te donker gebrand zijn. Na 2 maanden was die top, enorm romige smaak.
Citroengras en gember: Zelfs na twee jaar trekken heeft die een matige smaak, ruime hoeveelheid ingrediėnten erin gedaan.
Peper en kaneel: Typische jawbreakers smaak, twee maanden laten trekken. Je moet van die smaak houden, maar is wel enorm lekker als shotje, zeker met de peper.
Sinaasappel met kruidnagel: Ook lang laten trekken, maar smaak viel tegen. Erg zwak. Dan liever gluhwein.
pi_153105074
Is een eerder lang topic geweest op Fok hierover vol met recepten. Zat volgens mij ook de discussie in over pure alcohol, wat beter is:
Voor 40% alcohol gaan als wodka en hierin laten trekken, of voor pure alcohol om dan achteraf aan te lengen. Kwam er toen op neer dat pure alcohol geen meerwaarde heeft tov de goedkopere wodkaflessen.
pi_153105153
En ik hoef je denk ik niet te vertellen dat er iets bestaat als een Rumtopf
  zaterdag 30 mei 2015 @ 17:12:45 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153105196
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 17:09 schreef Adames het volgende:
Is een eerder lang topic geweest op Fok hierover vol met recepten. Zat volgens mij ook de discussie in over pure alcohol, wat beter is:
Voor 40% alcohol gaan als wodka en hierin laten trekken, of voor pure alcohol om dan achteraf aan te lengen. Kwam er toen op neer dat pure alcohol geen meerwaarde heeft tov de goedkopere wodkaflessen.
Als je bv aarbeien of kersen in een pot doet en er wodka bij, dan heb je maar 35-40% alcohol in de wodka. Gebruik je dan 350 gram kersen en gram wodka is na een tijd trekken je likeur beneden de 20% alcohol. In het middellandse zee gebied maken veel mensen zelf likeurtjes, daar liggen in de supermarkt likeuralcohol
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 mei 2015 @ 17:13:19 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153105218
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 17:11 schreef Adames het volgende:
En ik hoef je denk ik niet te vertellen dat er iets bestaat als een Rumtopf
Waar men altijd Strohrum in gebruikte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153105248
Ik verhuis binnenkort naar een grotere woning en dan begin ik er weer mee! Ik destilleer zelf mijn alcohol (uit vergiste suiker).

Wat ik zelf lekker vind is aardbeien/kersen :) Ik doe er altijd wel gelijk suiker bij (maar het lijkt me dat dat niet zoveel verschil maakt).

Er zijn online ook kruidenmixjes te koop om kruidenbitter te maken.
pi_153105263
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waar men altijd Strohrum in gebruikte
Stroh? Ik dacht blanke Rum, dat van zichzelf nauwelijks al smaak heeft. Maar een hoop fruit met alcohol laten staan lijkt me in ieder geval altijd een succes.
pi_153105278
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je bv aarbeien of kersen in een pot doet en er wodka bij, dan heb je maar 35-40% alcohol in de wodka. Gebruik je dan 350 gram kersen en gram wodka is na een tijd trekken je likeur beneden de 20% alcohol. In het middellandse zee gebied maken veel mensen zelf likeurtjes, daar liggen in de supermarkt likeuralcohol
In het geval van vochthoudende ingrediėnten heeft inderdaad wel zin ja, niet aan gedacht.
  zaterdag 30 mei 2015 @ 17:15:40 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153105291
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 17:14 schreef erikkll het volgende:
Ik verhuis binnenkort naar een grotere woning en dan begin ik er weer mee! Ik destilleer zelf mijn alcohol (uit vergiste suiker).
Pas op met methanol
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153107114
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 17:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pas op met methanol
Bedankt voor je waarschuwing! Daar pas ik zeker op :).Methanolvorming is overigens geen risico bij vergisting van suiker, alleen bij vergisting van fruit. Methanol ontstaat namelijk door pectine uit (voornamelijk) de houten bestandsdelen van fruit. Om methanolvorming tegen te gaan kun je pectinase (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pectinase) gebruiken.

Andere (afhankelijk van je apparatuur onbetrouwbare!!) methode is de voorloop van de destillatie weg te gooien. Methanol heeft een kookpunt van 64,7 graden, ethanol heeft een kookpunt van 78,37 graden. Als je een zeer nauwkeurige destilleerinstallatie hebt (heb ik niet) kun je dus door een voorloop te draaien van ongeveer 70 graden de methanol verdampen.
  zaterdag 30 mei 2015 @ 18:39:19 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153107257
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 18:33 schreef erikkll het volgende:

[..]

Bedankt voor je waarschuwing! Daar pas ik zeker op :).Methanolvorming is overigens geen risico bij vergisting van suiker, alleen bij vergisting van fruit. Methanol ontstaat namelijk door pectine uit (voornamelijk) de houten bestandsdelen van fruit. Om methanolvorming tegen te gaan kun je pectinase (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pectinase) gebruiken.

Andere (afhankelijk van je apparatuur onbetrouwbare!!) methode is de voorloop van de destillatie weg te gooien. Methanol heeft een kookpunt van 64,7 graden, ethanol heeft een kookpunt van 78,37 graden. Als je een zeer nauwkeurige destilleerinstallatie hebt (heb ik niet) kun je dus door een voorloop te draaien van ongeveer 70 graden de methanol verdampen.
Ik koop al heel erg lang mijn sterke drank in Duitsland, loont niet zelf te gaan branden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153107289
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 18:33 schreef erikkll het volgende:

[..]

Bedankt voor je waarschuwing! Daar pas ik zeker op :).Methanolvorming is overigens geen risico bij vergisting van suiker, alleen bij vergisting van fruit. Methanol ontstaat namelijk door pectine uit (voornamelijk) de houten bestandsdelen van fruit. Om methanolvorming tegen te gaan kun je pectinase (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pectinase) gebruiken.

Andere (afhankelijk van je apparatuur onbetrouwbare!!) methode is de voorloop van de destillatie weg te gooien. Methanol heeft een kookpunt van 64,7 graden, ethanol heeft een kookpunt van 78,37 graden. Als je een zeer nauwkeurige destilleerinstallatie hebt (heb ik niet) kun je dus door een voorloop te draaien van ongeveer 70 graden de methanol verdampen.
Je krijgt toch sowieso een lading aceton en andere ongewenste stoffen die je in je voorloop eruit wil halen?
pi_153107501
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 18:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je krijgt toch sowieso een lading aceton en andere ongewenste stoffen die je in je voorloop eruit wil halen?
is je bril nog gewond?
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_153107609
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 18:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je krijgt toch sowieso een lading aceton en andere ongewenste stoffen die je in je voorloop eruit wil halen?
de voorloop bevat inderdaad andere stoffen die je er uit wil halen, omwille van de smaak. Wat ik ermee wilde aangeven is dat het meestal niet de beste methode is voor het voorkomen van methanol in je eindproduct.
pi_153107684
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop al heel erg lang mijn sterke drank in Duitsland, loont niet zelf te gaan branden.
Ik woon op minder dan 10 km van duitsland dus dat zou ik ook kunnen doen. Ik vind het gewoon leuk om zelf alcohol te stoken; ik doe het niet omdat het lonend is (sterker nog: ik ben duurder uit door het zelf te maken dan het gewoon te kopen).

De rest van de info plaatste ik omdat er vast een keer mensen al googlend op fok terecht zullen komen. Als ze dan deze informatie lezen is er alweer wat minder kans dat ze zichzelf vergiftigen ;).
  zaterdag 30 mei 2015 @ 20:00:50 #41
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_153109484
chillipeper erin

wel later naar aantal weken eruit halen
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  zaterdag 30 mei 2015 @ 20:36:01 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153110474
Citroengras en Gember Likeur

De likeur die ik altijd maak. :)
pi_153111848
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 20:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Citroengras en Gember Likeur

De likeur die ik altijd maak. :)
mooie kleur ook.
pi_153113398
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 20:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Citroengras en Gember Likeur

De likeur die ik altijd maak. :)
Op dezelfde pagina steranijs met safraan. Heb ik ook gemaakt (zonder safraan). Lekker!
pi_153185662
Had het topic nog niet gezien, maar net als vorig jaar (ergens gepost op fok) weer limoncello gemaakt. Dit jaar 2 liter pure alcohol gaf ongeveer 6 liter limoncello. Had echter de grootste moeite om de citroenen uit Sorrento te krijgen. Maar een mix uit Italie en Spanje gebruikt, wel allemaal Bio. Dus een Wat ging er dit jaar mis? volgens alle recepten moet je de alcohol met citroen extract gewoon handmatig mengen met het suikerwater. Echter had ik nu 6 flessen waarbij 1 ongelofelijk sterk was (gok 60-70%). en 1 fles bevroor in de vriezer. De andere 4 flessen waren wel prima en voor de zekerheid nog maar even door elkaar gemengd.

Dit recept gebruikt :http://limoncello-maken.nl/recept/limoncello-recept/
2 jaar op rij is het een succes iedereen vind het erg lekker, en ja ook Italianen zeggen dat het prima Limoncello is.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 13:51:27 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153185851
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 13:45 schreef mytec het volgende:
Had het topic nog niet gezien, maar net als vorig jaar (ergens gepost op fok) weer limoncello gemaakt. Dit jaar 2 liter pure alcohol gaf ongeveer 6 liter limoncello. Had echter de grootste moeite om de citroenen uit Sorrento te krijgen. Maar een mix uit Italie en Spanje gebruikt, wel allemaal Bio. Dus een Wat ging er dit jaar mis? volgens alle recepten moet je de alcohol met citroen extract gewoon handmatig mengen met het suikerwater. Echter had ik nu 6 flessen waarbij 1 ongelofelijk sterk was (gok 60-70%). en 1 fles bevroor in de vriezer. De andere 4 flessen waren wel prima en voor de zekerheid nog maar even door elkaar gemengd.

Dit recept gebruikt :http://limoncello-maken.nl/recept/limoncello-recept/
2 jaar op rij is het een succes iedereen vind het erg lekker, en ja ook Italianen zeggen dat het prima Limoncello is.
Oef, die prijs van pure alcohol is bijna het dubbele
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 13:53:37 #47
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153185908
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:32 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

En de schil is nou juist het probleem.
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou dat niet doen, gezien de troep die er op gedaan wordt ze schimmelvrij te houden
Mja, waarom is het een probleem? De limoncello was heerlijk.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  dinsdag 2 juni 2015 @ 14:00:23 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153186095
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 13:53 schreef richolio het volgende:

Mja, waarom is het een probleem? De limoncello was heerlijk.
De bestrijdingsmiddelen die men op de schil aanbrengt zijn nogal ongezond
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 14:02:11 #49
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153186149
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De bestrijdingsmiddelen die men op de schil aanbrengt zijn nogal ongezond
Ongezond in welke mate? Alcohol is nou ook niet bepaald gezond. :P

Het is wel gif ja. Ik snap het wel, krijg ik ook liever niet naar binnen.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_153186217
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De bestrijdingsmiddelen die men op de schil aanbrengt zijn nogal ongezond
Sowieso moet je voor goede limoncello eigenlijk een specifieke Italiaanse soort citroenen gebruiken. Misschien ken je iemand die een keer een doosje mee kan nemen? Anders zou ik je aanraden om bij bijvoorbeeld een natuurwinkel biologische onbespoten citroenen te kopen. Want inderdaad, op die wij in de supermarkt hebben zitten allerlei stoffen (waarvan de onschuldigste nog gewoon was is) die je niet in je drank wil hebben.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')