DikkeFappert | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:14 |
Ik ben in twijfel, 2 jaar geleden een bbq van de gamma gekocht voor 25 euro, staat altijd buiten, zonder hoes etc. die begint nu te verslijten en kan denk ik nog 1 jaartje mee.![]() Nu kwam er net een folder binnen met een aardige korting op een mooie weber premium bbq ![]() (van 270euro voor 230euro) Opzich machtig mooi, hoesje erbij voor 20 euro en het is een mooie aanwinst, maar is het dat nu echt waard? Als ik een weber zou kopen voor 246 euro (met hoes) gaat die x jaar mee? Als ik een gamma bbq koop van 25 euro welke 2 jaar mee gaat (dus 12,50 euro per jaar) kan ik 20 jaar op deze manier bbq'en en om de 2 jaar een nieuwe kopen en dan heb ik ook 250 euro uitgegeven. Wat is de meerwaarde (behalve dat hij er goed uit ziet) van een weber ten opzichte van een een gamma dingetje? Ik geloof niet dat ik ooit dingen ga gebruiken zoals een draaispit of een pizza ga bakken enzovoorts. | |
Falco | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:22 |
Weber is de Apple onder de BBQ's. You do the math ![]() | |
Ticootje | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:23 |
Wel natuurlijk. Iedereen die komt bbq'en kun je dan vertellen over je geweldige weber. | |
Piger | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:28 |
Ben je van plan uitgebreid te barbecuen waarbij elk stukje vlees perfect gegaard moet zijn op de exacte temperatuur? Of wil je gewoon een paar lappen vlees en wat worsten op een bbq flikkeren en is het voor de rest wel prima? 1= dure bbq 2= cheapass bbq | |
quirina | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:28 |
Weber roest minder snel dan een goedkope bbq. En het binnendeksel is geemailleerd. Zit wel 10 jaar garantie op. Op zich een fijne bbq , wij hebben een elektrische weber ( beter dan zo'n goedkope grill met gloeispiraal). Vrienden van ons hebben wel zo'n kogel weber al jaren en die ziet er nog uit als nieuw. En die zijn er ook tevreden over. Het ligt er ook maar net aan hoe vaak je die bbq gebruikt. Gebruik je hem heel vaak is Weber zeker het geld waard. Gebruik je hem af en toe bij mooi weer ach dan is een goedkope bbq ook prima. | |
quirina | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:29 |
Nee das de Big Green Egg of de Black Bastard. Dat zijn Ekte Bazenbbq's. | |
Falco | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:31 |
Wow, heb dit nog nooit eerder gezien: ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:35 |
Neem een gas bbq, nooit meer gedoe met kolen, gewoon aan en vijf minuten later is hij heet. Jarenlang bij houtskool gezworen, nu sinds een jaar of drie helemaal om. | |
Geralt | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:37 |
Dat gedoe met kolen maakt een BBQ juist zo leuk vind ik. Beetje fikkie stoken, biertje erbij, rustig wachten, nog een biertje etc etc. Overigens doet het gros helemaal niet aan BBQ-en maar aan grillen. Maar iedereen noemt het BBQ-en. ![]() | |
DikkeFappert | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:37 |
wat is het verschil? ![]() | |
Dragonberry | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:39 |
Beter materiaal sowieso. Alles is gewoon net wat mooier en kwalitatief beter dan van zo'n goedkoop dingetje. Onderdelen zoals een rooster kan je er ook gewoon weer bij kopen als je de oude niet meer goed vind. De temperatuur is goed te regelen, dus spareribs en pulled pork zijn dingen om eens te proberen als je dat leuk vind. Wij hebben een weber staan van ongeveer 10 jaar oud. Heeft zelfs geen hoes erbij oid, veel buiten gestaan en ziet er nog perfect uit. Engste minpunt is dat ik wel een maat groter zou willen hebben ![]() | |
quirina | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:43 |
vind t wel grappig. Mensen die hier komen eten en we gooien wat op onze elektrische weber trekken in eerste instantie hun neus op want een elektrische bbq geeft geen rooksmaak. Tot dat ze het vlees eten.."oh toch lekker, je proeft helemaal niet dat het van een elektrische bbq komt" | |
Pietverdriet | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:48 |
Dit, en het gemak is zodanig dat ik in de zomer dagelijk groente en vis/vlees klaarmaak met mijn gasgrill. Ik ben op moment op vakantie en maak hier zaken klaar op houtskool. Behalve een hoop meer werk en tijd heeft het geen meerwaarde. | |
Piger | zaterdag 16 mei 2015 @ 11:57 |
Nadeel van elektrisch is dan weer dat je elektriciteit dient te regelen op de locatie van de bbq. Ik ga dan liever voor gas. | |
hoas | zaterdag 16 mei 2015 @ 12:00 |
Echte kerels fikken op kolen en niet anders. | |
Catch22- | zaterdag 16 mei 2015 @ 12:01 |
Weber is top. Regel er een kolenstarter bij en je kan zo aan de gang. Gaan echt lang mee, ook als je er niet super voorzichtig mee bent. Vaak in de aanbieding, bouwmarkten hebben vaak van die 20%stickers. En ook goedkoop te krijgen in de ING rentepuntenwinkel | |
quirina | zaterdag 16 mei 2015 @ 12:02 |
Een buitenstopcontact is zo gemaakt. En met gas zit je weer te klooien met gasbussen, is er genoeg gas in de bus? En je moet de gasflessen ook nog veilig ergens kunnen bewaren. Dat mag niet overal ivm regelementen. Waar ik woon mag je geen gas gebruiken en ook niet met kolen bbqen. | |
Geralt | zaterdag 16 mei 2015 @ 12:05 |
In je eigen tuin niet? WTF is dat? ![]() | |
Piger | zaterdag 16 mei 2015 @ 12:11 |
Elektrisch is ook gewoon te traag tov gas | |
quirina | zaterdag 16 mei 2015 @ 12:17 |
VVE.. Geen kolen ivm stankoverlast/brandveiligheid ,geen gas ivm brand/ontploffingsgevaar. Ze denken erover om de elektrische bbq's ook te verbieden, want ja als we iets op de grill gooien ruik je wel dat er wat gegrilled wordt. Toen zei ik van ja als m'n buuf knoflook staat aan te fruiten ruik ik dat ook. Of als ze spruitjes kookt hangt die lucht ook bij m'n voordeur. Ga heen jij met je onzin. | |
quirina | zaterdag 16 mei 2015 @ 12:19 |
Mwah valt reuze mee hoor, die weber wordt snel heet. Goed je moet een paar minuutjes wachten voordat ie op temperatuur is. | |
quirina | zaterdag 16 mei 2015 @ 12:27 |
Hey TS http://www.barbequespecia(...)remium-47-cm/118279/ Goedkoper dan je folder en met gratis hoes! | |
Pietverdriet | zaterdag 16 mei 2015 @ 12:41 |
Langzaam garen is niets verkeerds aan bij veel soorten vlees. | |
Pietverdriet | zaterdag 16 mei 2015 @ 12:43 |
Ik zou puur uit dwarsigheid kilowijze trassie gaan gebruiken | |
quirina | zaterdag 16 mei 2015 @ 12:52 |
Doe ik ook! ( trassi in de nasi adoe) | |
technofreak86 | zaterdag 16 mei 2015 @ 13:17 |
Die weber uit de OP is ook te krijgen met ING rentepunten + 150 euro. | |
Redster1984 | zaterdag 16 mei 2015 @ 13:22 |
Een pizza op de weber is wel echt een aanrader! Net zoals hele kippen, rollades etc! Ik heb zelf ook een weber gehad, nu een Jamie Oliver bbq,die het eigenlijk net zo goed doet ![]() | |
DikkeFappert | zaterdag 16 mei 2015 @ 13:32 |
Ik heb een pizza oven voor pizza's ![]() | |
quirina | zaterdag 16 mei 2015 @ 13:35 |
Ooooh dan heb je geen weber nodig ![]() | |
mytec | zaterdag 16 mei 2015 @ 16:33 |
Waarom BBQ als je toch de smaak van houtskool niet wil? Gas BBQ is voor mij net een gas oven. Makkelijker is het zeker maar toch vind ik het niet vergelijkbaar. | |
Spanky78 | zaterdag 16 mei 2015 @ 16:36 |
Yup en duizend euro. Een goede weber is en prima bbq.die master touch is flink groot. Zelf heb ik liever een maatje kleiner. Die aspan en thermometer is well top. Een hoes erom is een weber jarenlang prima. P.s. als je alleen maar grillt heb je genoeg aan ēen hibachi van 8 euro. Een weber is bovengemiddeld duur, gaat wel iets langer mee. | |
DikkeFappert | zaterdag 16 mei 2015 @ 16:39 |
wat een lulkoek, houtskool smaakt nergens naar, duidelijk weet je niet waar je over praat. kolen geven hitte af, net zoals een gas barbecue. Kolen roken niet (nadat ze warm zijn) en als ze wel roken is er duidelijk iets mis mee. Het grote verschil tussen kolen en gas is, dat kolen heter worden en voor bepaalde stukken vlees (zoals biefstuk) je die extra hitte nodig hebt. De geur en smaak waar jij het over hebt kan je verkrijgen door houtsnippers van bijvoorbeeld whiskey vaten te gebruiken, dat heeft niets met houtskool te maken. | |
mytec | zaterdag 16 mei 2015 @ 17:34 |
Misschien had ik daar even niet aan gedacht, maar ook de basis smaak is toch wel degelijk anders. En roken werkt dus net zo goed in een gas bbq? edit: en toch heb ik wel enige ervaring met roken van vlees.. In ieder geval genoeg om te weten dat het hout van whiskey vaten weinig "whiskey" aan je smaak toevoegt. Koop gewoon lekker snippers van het juiste soort hout. | |
#ANONIEM | zaterdag 16 mei 2015 @ 17:43 |
Dit is regel 1. | |
Pietverdriet | zaterdag 16 mei 2015 @ 17:47 |
Mijn gasgrill heeft eerder teveel hitte dan te weinig. | |
Spanky78 | zaterdag 16 mei 2015 @ 17:50 |
Die houtskool geeft zeker wel smaak af maar dit is minimaal. Zeker als je rook (snippers ) gebruikt. de meeste mensen gaanhet niet zomaar proeven, behalve bij geroosterde producten ivm de temperatuur. Bij indirect gebbqd vlees kun je ook het verschil proeven, als het lang genoeg heeft gestaan en voldoende vet heeft.Vet neemt rooksmaak op. De gemiddelde Nederlander heeft er weinig aan, zeker als je darna het vlees verzuipt in de calve. | |
Pietverdriet | zaterdag 16 mei 2015 @ 17:57 |
jij hebt nog nooit op goed op gas gegrilled vermoed ik. Ik dacht er net zo over tot ik bij vrienden op gas ging werken. Ideaal. Houtskool geen geen smaak, en als ik gerookt wil voeg ik wat hout toe. Vanavond weer hier op houtskool staan werken. Enige wat je er van hebt is meer werk en tijd. | |
mytec | zaterdag 16 mei 2015 @ 18:04 |
Zal het een keer proberen houtsnippers op een gas bbq bij vrienden. Toch heb ik nog steeds liever een big green egg dan een gas bbq. Maar tja kolen+ vuur dat doet wat he | |
Zelfscanner | zaterdag 16 mei 2015 @ 20:05 |
En apple is waardeloos. Dus de BBQ ook. Weber is pure geldklopperij. 40 euro voor een onderdeel. En ze vragen al 10 euro voor een aansteker waar weber op geprint is. ![]() | |
Redster1984 | zaterdag 16 mei 2015 @ 23:17 |
Dit klopt deels... in vergelijking met een simpele kogel bbq bij de praxis of blokker is het wel 100 x beter. Vooral de roosters zijn mooi dik en veel beter materiaal. Mijn weber had ik dan ook in de aanbieding gekocht. Zal vast in de winter zijn geweest, maar dan gaat ie ook gewoon aan. Nu heb ik een Jamie Oliver, ook een kogel maar met eenzelfde kwaliteit rooster. Accessoires zijn inderdaad overpriced, maar dat koop ik dan gewoon van een ander merk. Net Zoals briketten, de weber briketten zijn erg fijn, maar die vind ik ook te duur. De snelstarter heb ik dan wel weer van weber, puur omdat ik die ook ooit had en erg goed beviel. Maar terug naar een kogel van 25 euro van de blokker, dat nooit meer ![]() | |
Helsinki | zondag 17 mei 2015 @ 10:25 |
Zou je de volgende keer weer voor een JO gaan of toch maar voor een Weber? | |
Redster1984 | zondag 17 mei 2015 @ 10:58 |
Moeilijke vraag... als ik t geld heb liggen een weber denk ik, anders is JO een goed alternatief ![]() | |
Deshain | zondag 17 mei 2015 @ 15:55 |
Nee 1= weten wat je doet 2= kan iedereen Je hoeft geen dure bbq te hebben om goed indirect low and slow te werken. Ik heb jaren een opengeslepen olievat in de tuin gehad waar 5kg babyback ribs per keer perfect uitkwamen, goedkoopste bbq ooit... Doe geen snippers op de gasbrander tenzij in een pakketje, beter gewoon blokken. | |
#ANONIEM | zondag 17 mei 2015 @ 17:20 |
Sinds ik een Weber heb, stink ik niet meer uit mijn mond, ben ik verlost van mijn kalknagels en kan ik weer lachen. Echt geen spijt van. | |
Skoap | zondag 17 mei 2015 @ 18:05 |
Ik wist dit echt niet! Interessant. Ik vind houtskool ook altijd gedoe, helemaal als je met zijn 2en wilt bbq'en. | |
Deshain | zondag 17 mei 2015 @ 18:15 |
Bij een blinde test kan niemand het verschil proeven tussen op houtskool, gas of op elektra gegrilde steak. | |
Geerd | zondag 17 mei 2015 @ 18:18 |
Op gas ![]() | |
quirina | zondag 17 mei 2015 @ 18:34 |
Je moet eens zien hoe Surinamers in de Bijlmer hun kip barbecuen. Maar is lekker hoor ![]() | |
Deshain | zondag 17 mei 2015 @ 18:49 |
Grillpan werkt ook inderdaad.. | |
Pietverdriet | zondag 17 mei 2015 @ 19:19 |
Hoe vaak grill jij per jaar? | |
Geerd | zondag 17 mei 2015 @ 19:24 |
Grillen doe ik in de combi oven | |
erodome | zondag 17 mei 2015 @ 19:28 |
Dit jaar zit ik ook te denken aan een goede bbq. We hebben jaren een aluminium bolletje gehad en die was echt geweldig. Gewoon goedkoop op de kop getikt omdat we graag toen we op vakantie waren wilde bbq-en, maar echt de beste bbq die we gehad hebben. Nu na bijkans 10 jaar was de koek wel op en hebben we een andere gekocht, maar dat bevalt toch niet zo. Wil dus weer gewoon een goede bbq. Nu dus zoeken naar wat goed is, heb niet zo'n zin in extra betalen voor een naampje, maar als het moet dan moet het. | |
Pietverdriet | zondag 17 mei 2015 @ 19:34 |
Probeer een keer een goede gas bbq voordat je aan gaat schaffen | |
erodome | zondag 17 mei 2015 @ 19:36 |
Moet vooral de heer des huizes dan laten proberen, die is echt van het man maakt vuur, mij maakt het niet zo uit zolang het maar even lekker is. | |
Pietverdriet | zondag 17 mei 2015 @ 19:40 |
Zoals je in dit topic kan lezen is voor veel mannen vuur maken en de houtskool macho uithangen erg belangrijk, heeft niets met de uiteindelijke smaak te maken. | |
Geralt | zondag 17 mei 2015 @ 19:41 |
Dat jij het verschil niet proeft wil niet zeggen dat niemand het verschil proeft he ![]() | |
Deshain | zondag 17 mei 2015 @ 19:47 |
Jij ook niet.. Dat je het gewoon voor de sfeer doet op kolen is natuurlijk niks mee, als je volhoudt dat bij grillen je verschil proeft door de hittebron weet je gewoon niet waar je het over hebt. Ik bbq overigens ook met kolen/briketten. | |
Pietverdriet | zondag 17 mei 2015 @ 19:52 |
Ik weet dan ook helemaal niets van eten of smaak af | |
Geralt | zondag 17 mei 2015 @ 19:55 |
Dat insinueer ik toch helemaal niet? ![]() Smaak is nogal persoonlijk. Zo zal jij ongetwijfeld jouw vrouw/vriendin een lekker wijf vinden en ik misschien totaal niet. En andersom ook. ![]() | |
Deshain | zondag 17 mei 2015 @ 19:55 |
Nu doe je jezelf tekort Piet, je weet best wel veel van eten. Je smaak is inderdaad wel discutabel.. | |
Deshain | zondag 17 mei 2015 @ 19:56 |
Piet heeft inderdaad geen lekker wijf op de bank zitten. | |
Pietverdriet | zondag 17 mei 2015 @ 20:04 |
Op het moment wel, mijn zus trekt veel bekijks hier in Kroatie. | |
Deshain | zondag 17 mei 2015 @ 20:07 |
Pics van je zusje ![]() | |
quirina | zondag 17 mei 2015 @ 20:47 |
![]() | |
Helsinki | zondag 17 mei 2015 @ 23:25 |
Welke gas bbq raad jij aan? | |
fathank | woensdag 20 mei 2015 @ 14:14 |
een 40-45 | |
knopje | woensdag 20 mei 2015 @ 16:59 |
Hier ook een Weber. Gaat al 8 jaar mee! | |
agter | woensdag 20 mei 2015 @ 17:24 |
Heb jij ook zo'n geweldige Topf und Söhne in je tuin staan? | |
quirina | woensdag 20 mei 2015 @ 20:14 |
Koekwauzen ! ![]() | |
rosita1 | woensdag 20 mei 2015 @ 20:25 |
Ik vind weinig verschil tussen foto 1 en 2 qua uiterlijk Het gaat toch gewoon om een rek met kolen eronder Ik vind meer dan 200 euro voor een BBQ wel heel veel (tenzij je het ontzettend vaak gebruikt) Je kan ook een goedkoper exemplaar kopen (goedkoop merk) + hoes zodat hij langer meegaat | |
#ANONIEM | woensdag 20 mei 2015 @ 20:35 |
ja prcies ik leg ook gwn altijd een zak kolen onder me wasrek | |
quirina | woensdag 20 mei 2015 @ 21:04 |
![]() Roest niet,deksel sluit alles mooi af.. | |
Tanin | woensdag 20 mei 2015 @ 22:05 |
Wij hebben al een jaar of 20 een gasbarbeque met lavastenen. Sap valt op de hete stenen en dat geeft een prima aroma. | |
Joppy | woensdag 20 mei 2015 @ 22:27 |
Het wel te maken met het ritueel en de sfeer. Ik barbecue misschien maar 2 of 3 keer per jaar, en dan wil ik wel het idee hebben dat we ook echt aan het bbq-en zijn en niet naast een veredeld gasfornuis zitten. Het aansteken van het vuur en de kolen en daarop bakken is nu net wat het verschil maakt. En de meeste mannen houden nu eenmaal van vuurtje stoken, vaak eindigt een bbq met vrienden hier ook met een klein kampvuurtje. Overigens kan ik me voorstellen dat een gas-bbq een stuk makkelijker is als je vaak buiten wil bakken en eten. | |
quirina | woensdag 20 mei 2015 @ 22:28 |
Je kan ook zo'n bakje met rookhoutjes op je gasbbq doen. Schijnt ook op een elektrische Weber te kunnen. Heb t nog niet uitgeprobeerd want zonder smaakt het ook prima en ik heb anderen ook nog niet horen klagen. | |
fathank | donderdag 21 mei 2015 @ 08:50 |
Daarom een of ander goedkoop ding van een tientje, dan boeit 't ook niet dattie opgestookt wordt ![]() | |
Myraela | donderdag 21 mei 2015 @ 10:36 |
Ik vond mijn Weber eigenlijk niet geweldig. Nu heb ik het geluk dat ik een andere barbecue heb gekregen. Was nog duurder, zou ik er zelf ook niet snel voor betalen. Maar ik zou ook nooit meer zoveel betalen voor een Weber. Ik vond vooral de losse deksel van de Weber onhandig. Ik vind een klep gewoon 1000 keer beter. Als je er stappen vooruit wil gaan zou ik dus een hele andere barbecue uitzoeken. En anders zou ik het lekker bij een goedkoop kogeltje houden. Ik heb deze, de Boretti Carbone. Gewoon met een klep. Enorm oppervlak. Thermometer in de deksel Kolen kun je omhoog en omlaag draaien. Deurtje voor de kolen, hoeft het rooster er niet af. Wat ruimte om dingen neer te zetten. Zelfs haakjes om je tang en ales op te hangen. En zelfs een bieropener. ![]() Ik ben in ieder geval enorme fan van deze barbecue. Sinds ik deze heb ben ik ook enorm veel gaan barbecuen. De enige upgrade die er ooit nog komt is een big green egg. ![]() | |
Spanky78 | donderdag 21 mei 2015 @ 11:55 |
Een echte keramische bbq.. Net als een Green egg... Sjiek! | |
klotezooi | donderdag 21 mei 2015 @ 15:21 |
Ik zou voor een Weber gaan. Heb er hier 3 van 47cm en 1 van 57cm staan. Daarnaast ook nog een UDS en een Monolith keramische bbq. | |
DikkeFappert | donderdag 21 mei 2015 @ 22:46 |
Wat moet je met 5 barbecues? | |
Redster1984 | donderdag 21 mei 2015 @ 23:27 |
5 gangen diners serveren ![]() | |
klotezooi | donderdag 21 mei 2015 @ 23:57 |
De webers had ik al en de UDS gebruik ik voor spareribs op te maken. De keramische echt voor alles van voorafjes tot gebak van de bbq. En de webers voor erbij, makkelijk voor gambas, hamburgers etc. Beetje uit de hand gelopen hobby. Komende zondag ook weer lekker naar Tony Stone toe, low en slow competitie. | |
rosita1 | vrijdag 22 mei 2015 @ 12:14 |
Dit is ook wel handig: een soort van vuurkorf (voor lekker vuurtje te kunnen maken het hele jaar door) en als je rooster erop zet is het een BBQ als je er i.p.v. hout, kolen in doet. ![]() ![]() | |
DikkeFappert | vrijdag 22 mei 2015 @ 12:28 |
Zelf gelast? | |
rosita1 | vrijdag 22 mei 2015 @ 15:09 |
nee plaatje is van het web afgetrokken | |
quirina | vrijdag 22 mei 2015 @ 15:52 |
Je moet een WEBER! ![]() | |
Stokken_en_stenen | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:36 |
TS ik heb een Jack Daniels (Weber kloon) BBQ te koop wel een grote 58 cm doorsnede. Deze is ongebruikt ik gebruik zelf een COBB. Interesse? [ Bericht 20% gewijzigd door Stokken_en_stenen op 23-05-2015 11:44:26 ] | |
Spanky78 | zaterdag 23 mei 2015 @ 13:15 |
Mooie dingetjes zijn dat, die cob en andere premium miniques. |