Nee das de Big Green Egg of de Black Bastard.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 11:22 schreef Falco het volgende:
Weber is de Apple onder de BBQ's. You do the math.
Wow, heb dit nog nooit eerder gezien:quote:Op zaterdag 16 mei 2015 11:29 schreef quirina het volgende:
[..]
Nee das de Big Green Egg of de Black Bastard.
Dat zijn Ekte Bazenbbq's.
wat is het verschil?quote:Op zaterdag 16 mei 2015 11:37 schreef Geralt het volgende:
Overigens doet het gros helemaal niet aan BBQ-en maar aan grillen. Maar iedereen noemt het BBQ-en.
Dit, en het gemak is zodanig dat ik in de zomer dagelijk groente en vis/vlees klaarmaak met mijn gasgrill. Ik ben op moment op vakantie en maak hier zaken klaar op houtskool. Behalve een hoop meer werk en tijd heeft het geen meerwaarde.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 11:43 schreef quirina het volgende:
vind t wel grappig. Mensen die hier komen eten en we gooien wat op onze elektrische weber trekken in eerste instantie hun neus op want een elektrische bbq geeft geen rooksmaak.
Tot dat ze het vlees eten.."oh toch lekker, je proeft helemaal niet dat het van een elektrische bbq komt"
Een buitenstopcontact is zo gemaakt.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 11:57 schreef Piger het volgende:
Nadeel van elektrisch is dan weer dat je elektriciteit dient te regelen op de locatie van de bbq. Ik ga dan liever voor gas.
In je eigen tuin niet? WTF is dat?quote:Op zaterdag 16 mei 2015 12:02 schreef quirina het volgende:
Waar ik woon mag je geen gas gebruiken en ook niet met kolen bbqen.
Elektrisch is ook gewoon te traag tov gasquote:Op zaterdag 16 mei 2015 12:02 schreef quirina het volgende:
[..]
Een buitenstopcontact is zo gemaakt.
En met gas zit je weer te klooien met gasbussen, is er genoeg gas in de bus?
En je moet de gasflessen ook nog veilig ergens kunnen bewaren. Dat mag niet overal ivm regelementen.
Waar ik woon mag je geen gas gebruiken en ook niet met kolen bbqen.
VVE.. Geen kolen ivm stankoverlast/brandveiligheid ,geen gas ivm brand/ontploffingsgevaar.quote:
Mwah valt reuze mee hoor, die weber wordt snel heet. Goed je moet een paar minuutjes wachten voordat ie op temperatuur is.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 12:11 schreef Piger het volgende:
[..]
Elektrisch is ook gewoon te traag tov gas
Langzaam garen is niets verkeerds aan bij veel soorten vlees.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 12:11 schreef Piger het volgende:
[..]
Elektrisch is ook gewoon te traag tov gas
Ik zou puur uit dwarsigheid kilowijze trassie gaan gebruikenquote:Op zaterdag 16 mei 2015 12:17 schreef quirina het volgende:
[..]
VVE.. Geen kolen ivm stankoverlast/brandveiligheid ,geen gas ivm brand/ontploffingsgevaar.
Ze denken erover om de elektrische bbq's ook te verbieden, want ja als we iets op de grill gooien ruik je wel dat er wat gegrilled wordt.
Toen zei ik van ja als m'n buuf knoflook staat aan te fruiten ruik ik dat ook. Of als ze spruitjes kookt hangt die lucht ook bij m'n voordeur. Ga heen jij met je onzin.
Doe ik ook! ( trassi in de nasi adoe)quote:Op zaterdag 16 mei 2015 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou puur uit dwarsigheid kilowijze trassie gaan gebruiken
Ik heb een pizza oven voor pizza'squote:Op zaterdag 16 mei 2015 13:22 schreef Redster1984 het volgende:
Een pizza op de weber is wel echt een aanrader! Net zoals hele kippen, rollades etc! Ik heb zelf ook een weber gehad, nu een Jamie Oliver bbq,die het eigenlijk net zo goed doet
Ooooh dan heb je geen weber nodigquote:Op zaterdag 16 mei 2015 13:32 schreef DikkeFappert het volgende:
[..]
Ik heb een pizza oven voor pizza's
Waarom BBQ als je toch de smaak van houtskool niet wil? Gas BBQ is voor mij net een gas oven. Makkelijker is het zeker maar toch vind ik het niet vergelijkbaar.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 11:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem een gas bbq, nooit meer gedoe met kolen, gewoon aan en vijf minuten later is hij heet. Jarenlang bij houtskool gezworen, nu sinds een jaar of drie helemaal om.
Yup en duizend euro.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 11:29 schreef quirina het volgende:
[..]
Nee das de Big Green Egg of de Black Bastard.
Dat zijn Ekte Bazenbbq's.
wat een lulkoek, houtskool smaakt nergens naar, duidelijk weet je niet waar je over praat. kolen geven hitte af, net zoals een gas barbecue. Kolen roken niet (nadat ze warm zijn) en als ze wel roken is er duidelijk iets mis mee.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 16:33 schreef mytec het volgende:
[..]
Waarom BBQ als je toch de smaak van houtskool niet wil? Gas BBQ is voor mij net een gas oven. Makkelijker is het zeker maar toch vind ik het niet vergelijkbaar.
Misschien had ik daar even niet aan gedacht, maar ook de basis smaak is toch wel degelijk anders. En roken werkt dus net zo goed in een gas bbq?quote:Op zaterdag 16 mei 2015 16:39 schreef DikkeFappert het volgende:
[..]
wat een lulkoek, houtskool smaakt nergens naar, duidelijk weet je niet waar je over praat. kolen geven hitte af, net zoals een gas barbecue. Kolen roken niet (nadat ze warm zijn) en als ze wel roken is er duidelijk iets mis mee.
Het grote verschil tussen kolen en gas is, dat kolen heter worden en voor bepaalde stukken vlees (zoals biefstuk) je die extra hitte nodig hebt.
De geur en smaak waar jij het over hebt kan je verkrijgen door houtsnippers van bijvoorbeeld whiskey vaten te gebruiken, dat heeft niets met houtskool te maken.
Dit is regel 1.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 12:00 schreef hoas het volgende:
Echte kerels fikken op kolen en niet anders.
Mijn gasgrill heeft eerder teveel hitte dan te weinig.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 16:39 schreef DikkeFappert het volgende:
[..]
wat een lulkoek, houtskool smaakt nergens naar, duidelijk weet je niet waar je over praat. kolen geven hitte af, net zoals een gas barbecue. Kolen roken niet (nadat ze warm zijn) en als ze wel roken is er duidelijk iets mis mee.
Het grote verschil tussen kolen en gas is, dat kolen heter worden en voor bepaalde stukken vlees (zoals biefstuk) je die extra hitte nodig hebt.
De geur en smaak waar jij het over hebt kan je verkrijgen door houtsnippers van bijvoorbeeld whiskey vaten te gebruiken, dat heeft niets met houtskool te maken.
Die houtskool geeft zeker wel smaak af maar dit is minimaal. Zeker als je rook (snippers ) gebruikt.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 16:39 schreef DikkeFappert het volgende:
[..]
wat een lulkoek, houtskool smaakt nergens naar, duidelijk weet je niet waar je over praat. kolen geven hitte af, net zoals een gas barbecue. Kolen roken niet (nadat ze warm zijn) en als ze wel roken is er duidelijk iets mis mee.
Het grote verschil tussen kolen en gas is, dat kolen heter worden en voor bepaalde stukken vlees (zoals biefstuk) je die extra hitte nodig hebt.
De geur en smaak waar jij het over hebt kan je verkrijgen door houtsnippers van bijvoorbeeld whiskey vaten te gebruiken, dat heeft niets met houtskool te maken.
jij hebt nog nooit op goed op gas gegrilled vermoed ik.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 16:33 schreef mytec het volgende:
[..]
Waarom BBQ als je toch de smaak van houtskool niet wil? Gas BBQ is voor mij net een gas oven. Makkelijker is het zeker maar toch vind ik het niet vergelijkbaar.
Zal het een keer proberen houtsnippers op een gas bbq bij vrienden. Toch heb ik nog steeds liever een big green egg dan een gas bbq. Maar tja kolen+ vuur dat doet wat hequote:Op zaterdag 16 mei 2015 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
jij hebt nog nooit op goed op gas gegrilled vermoed ik.
Ik dacht er net zo over tot ik bij vrienden op gas ging werken. Ideaal.
Houtskool geen geen smaak, en als ik gerookt wil voeg ik wat hout toe. Vanavond weer hier op houtskool staan werken. Enige wat je er van hebt is meer werk en tijd.
En apple is waardeloos. Dus de BBQ ook.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 11:22 schreef Falco het volgende:
Weber is de Apple onder de BBQ's. You do the math.
Dit klopt deels... in vergelijking met een simpele kogel bbq bij de praxis of blokker is het wel 100 x beter. Vooral de roosters zijn mooi dik en veel beter materiaal. Mijn weber had ik dan ook in de aanbieding gekocht. Zal vast in de winter zijn geweest, maar dan gaat ie ook gewoon aan. Nu heb ik een Jamie Oliver, ook een kogel maar met eenzelfde kwaliteit rooster. Accessoires zijn inderdaad overpriced, maar dat koop ik dan gewoon van een ander merk. Net Zoals briketten, de weber briketten zijn erg fijn, maar die vind ik ook te duur. De snelstarter heb ik dan wel weer van weber, puur omdat ik die ook ooit had en erg goed beviel. Maar terug naar een kogel van 25 euro van de blokker, dat nooit meerquote:Op zaterdag 16 mei 2015 20:05 schreef Zelfscanner het volgende:
[..]
En apple is waardeloos. Dus de BBQ ook.
Weber is pure geldklopperij. 40 euro voor een onderdeel. En ze vragen al 10 euro voor een aansteker waar weber op geprint is.
Zou je de volgende keer weer voor een JO gaan of toch maar voor een Weber?quote:Op zaterdag 16 mei 2015 23:17 schreef Redster1984 het volgende:
[..]
Dit klopt deels... in vergelijking met een simpele kogel bbq bij de praxis of blokker is het wel 100 x beter. Vooral de roosters zijn mooi dik en veel beter materiaal. Mijn weber had ik dan ook in de aanbieding gekocht. Zal vast in de winter zijn geweest, maar dan gaat ie ook gewoon aan. Nu heb ik een Jamie Oliver, ook een kogel maar met eenzelfde kwaliteit rooster. Accessoires zijn inderdaad overpriced, maar dat koop ik dan gewoon van een ander merk. Net Zoals briketten, de weber briketten zijn erg fijn, maar die vind ik ook te duur. De snelstarter heb ik dan wel weer van weber, puur omdat ik die ook ooit had en erg goed beviel. Maar terug naar een kogel van 25 euro van de blokker, dat nooit meer
Moeilijke vraag... als ik t geld heb liggen een weber denk ik, anders is JO een goed alternatiefquote:Op zondag 17 mei 2015 10:25 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Zou je de volgende keer weer voor een JO gaan of toch maar voor een Weber?
Neequote:Op zaterdag 16 mei 2015 11:28 schreef Piger het volgende:
Ben je van plan uitgebreid te barbecuen waarbij elk stukje vlees perfect gegaard moet zijn op de exacte temperatuur?
Of wil je gewoon een paar lappen vlees en wat worsten op een bbq flikkeren en is het voor de rest wel prima?
1= dure bbq
2= cheapass bbq
Doe geen snippers op de gasbrander tenzij in een pakketje, beter gewoon blokken.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 18:04 schreef mytec het volgende:
[..]
Zal het een keer proberen houtsnippers op een gas bbq bij vrienden. Toch heb ik nog steeds liever een big green egg dan een gas bbq. Maar tja kolen+ vuur dat doet wat he
Ik wist dit echt niet! Interessant. Ik vind houtskool ook altijd gedoe, helemaal als je met zijn 2en wilt bbq'en.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
jij hebt nog nooit op goed op gas gegrilled vermoed ik.
Ik dacht er net zo over tot ik bij vrienden op gas ging werken. Ideaal.
Houtskool geen geen smaak, en als ik gerookt wil voeg ik wat hout toe. Vanavond weer hier op houtskool staan werken. Enige wat je er van hebt is meer werk en tijd.
Bij een blinde test kan niemand het verschil proeven tussen op houtskool, gas of op elektra gegrilde steak.quote:Op zondag 17 mei 2015 18:05 schreef Skoap het volgende:
[..]
Ik wist dit echt niet! Interessant. Ik vind houtskool ook altijd gedoe, helemaal als je met zijn 2en wilt bbq'en.
Je moet eens zien hoe Surinamers in de Bijlmer hun kip barbecuen.quote:Op zondag 17 mei 2015 15:55 schreef Deshain het volgende:
[..]
Nee
1= weten wat je doet
2= kan iedereen
Je hoeft geen dure bbq te hebben om goed indirect low and slow te werken. Ik heb jaren een opengeslepen olievat in de tuin gehad waar 5kg babyback ribs per keer perfect uitkwamen, goedkoopste bbq ooit...
[..]
Doe geen snippers op de gasbrander tenzij in een pakketje, beter gewoon blokken.
Probeer een keer een goede gas bbq voordat je aan gaat schaffenquote:Op zondag 17 mei 2015 19:28 schreef erodome het volgende:
Dit jaar zit ik ook te denken aan een goede bbq. We hebben jaren een aluminium bolletje gehad en die was echt geweldig. Gewoon goedkoop op de kop getikt omdat we graag toen we op vakantie waren wilde bbq-en, maar echt de beste bbq die we gehad hebben.
Nu na bijkans 10 jaar was de koek wel op en hebben we een andere gekocht, maar dat bevalt toch niet zo. Wil dus weer gewoon een goede bbq.
Nu dus zoeken naar wat goed is, heb niet zo'n zin in extra betalen voor een naampje, maar als het moet dan moet het.
Moet vooral de heer des huizes dan laten proberen, die is echt van het man maakt vuur, mij maakt het niet zo uit zolang het maar even lekker is.quote:Op zondag 17 mei 2015 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer een keer een goede gas bbq voordat je aan gaat schaffen
Zoals je in dit topic kan lezen is voor veel mannen vuur maken en de houtskool macho uithangen erg belangrijk, heeft niets met de uiteindelijke smaak te maken.quote:Op zondag 17 mei 2015 19:36 schreef erodome het volgende:
[..]
Moet vooral de heer des huizes dan laten proberen, die is echt van het man maakt vuur, mij maakt het niet zo uit zolang het maar even lekker is.
Dat jij het verschil niet proeft wil niet zeggen dat niemand het verschil proeft hequote:Op zondag 17 mei 2015 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals je in dit topic kan lezen is voor veel mannen vuur maken en de houtskool macho uithangen erg belangrijk, heeft niets met de uiteindelijke smaak te maken.
Jij ook niet..quote:Op zondag 17 mei 2015 19:41 schreef Geralt het volgende:
[..]
Dat jij het verschil niet proeft wil niet zeggen dat niemand het verschil proeft he
Ik weet dan ook helemaal niets van eten of smaak afquote:Op zondag 17 mei 2015 19:41 schreef Geralt het volgende:
[..]
Dat jij het verschil niet proeft wil niet zeggen dat niemand het verschil proeft he
Dat insinueer ik toch helemaal niet?quote:Op zondag 17 mei 2015 19:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik weet dan ook helemaal niets van eten of smaak af
Nu doe je jezelf tekort Piet, je weet best wel veel van eten. Je smaak is inderdaad wel discutabel..quote:Op zondag 17 mei 2015 19:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik weet dan ook helemaal niets van eten of smaak af
Piet heeft inderdaad geen lekker wijf op de bank zitten.quote:Op zondag 17 mei 2015 19:55 schreef Geralt het volgende:
[..]
Dat insinueer ik toch helemaal niet?
Smaak is nogal persoonlijk. Zo zal jij ongetwijfeld jouw vrouw/vriendin een lekker wijf vinden en ik misschien totaal niet. En andersom ook.
Op het moment wel, mijn zus trekt veel bekijks hier in Kroatie.quote:Op zondag 17 mei 2015 19:56 schreef Deshain het volgende:
[..]
Piet heeft inderdaad geen lekker wijf op de bank zitten.
Pics van je zusjequote:Op zondag 17 mei 2015 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op het moment wel, mijn zus trekt veel bekijks hier in Kroatie.
quote:Op zaterdag 16 mei 2015 12:00 schreef hoas het volgende:
Echte kerels fikken op kolen en niet anders.
Welke gas bbq raad jij aan?quote:Op zondag 17 mei 2015 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer een keer een goede gas bbq voordat je aan gaat schaffen
een 40-45quote:
Koekwauzen !quote:Op woensdag 20 mei 2015 17:24 schreef agter het volgende:
[..]
Heb jij ook zo'n geweldige Topf und Söhne in je tuin staan?
ja prcies ik leg ook gwn altijd een zak kolen onder me wasrekquote:Op woensdag 20 mei 2015 20:25 schreef rosita1 het volgende:
Ik vind weinig verschil tussen foto 1 en 2 qua uiterlijk
Het gaat toch gewoon om een rek met kolen eronder
Het wel te maken met het ritueel en de sfeer. Ik barbecue misschien maar 2 of 3 keer per jaar, en dan wil ik wel het idee hebben dat we ook echt aan het bbq-en zijn en niet naast een veredeld gasfornuis zitten. Het aansteken van het vuur en de kolen en daarop bakken is nu net wat het verschil maakt. En de meeste mannen houden nu eenmaal van vuurtje stoken, vaak eindigt een bbq met vrienden hier ook met een klein kampvuurtje.quote:Op zondag 17 mei 2015 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals je in dit topic kan lezen is voor veel mannen vuur maken en de houtskool macho uithangen erg belangrijk, heeft niets met de uiteindelijke smaak te maken.
Daarom een of ander goedkoop ding van een tientje, dan boeit 't ook niet dattie opgestookt wordtquote:Op woensdag 20 mei 2015 22:27 schreef Joppy het volgende:
[..]
Het wel te maken met het ritueel en de sfeer. Ik barbecue misschien maar 2 of 3 keer per jaar, en dan wil ik wel het idee hebben dat we ook echt aan het bbq-en zijn en niet naast een veredeld gasfornuis zitten. Het aansteken van het vuur en de kolen en daarop bakken is nu net wat het verschil maakt. En de meeste mannen houden nu eenmaal van vuurtje stoken, vaak eindigt een bbq met vrienden hier ook met een klein kampvuurtje.
Overigens kan ik me voorstellen dat een gas-bbq een stuk makkelijker is als je vaak buiten wil bakken en eten.
Een echte keramische bbq.. Net als een Green egg... Sjiek!quote:Op woensdag 20 mei 2015 21:04 schreef quirina het volgende:
[ afbeelding ]
Roest niet,deksel sluit alles mooi af..
Wat moet je met 5 barbecues?quote:Op donderdag 21 mei 2015 15:21 schreef klotezooi het volgende:
Ik zou voor een Weber gaan.
Heb er hier 3 van 47cm en 1 van 57cm staan.
Daarnaast ook nog een UDS en een Monolith keramische bbq.
5 gangen diners serverenquote:
De webers had ik al en de UDS gebruik ik voor spareribs op te maken.quote:
Zelf gelast?quote:Op vrijdag 22 mei 2015 12:14 schreef rosita1 het volgende:
Dit is ook wel handig: een soort van vuurkorf (voor lekker vuurtje te kunnen maken het hele jaar door)
en als je rooster erop zet is het een BBQ als je er i.p.v. hout, kolen in doet.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |