abonnement Unibet Coolblue
pi_154913091
Ja maar dat is char sieuw. dat is dus geen babi pangang.
En ik wil ook niet zo veel maken...

[ Bericht 1% gewijzigd door _Newman_ op 05-08-2015 00:29:48 (tiepvouwtje) ]
pi_154913276
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 23:32 schreef _Newman_ het volgende:
Ja maar dat is char sieuw. dat is dus geen baby pangang.
En ik wil ook niet zo veel maken...
Baby pangang. Klinkt ernstig.
pi_154913278
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 23:32 schreef _Newman_ het volgende:
Ja maar dat is char sieuw. dat is dus geen baby pangang.
En ik wil ook niet zo veel maken...
baby pangang, jankend lekker.
Mokkel met stuntstok
pi_154915577
Ik ga binnenkort bij een vriendin eten. Samen koken enzo. Ik wilde fried chicken wings maken, maar ik weet nog niet echt bijgerechten.

Is gewoon een gezellige combinatie van eten en gamen en bijpraten, dus ik wilde fingerfood maken. Heb jij een leuk idee voor fingerfood bijgerechtjes? Ze heeft geen oven.

[ Bericht 0% gewijzigd door emmyemmy op 05-08-2015 01:27:02 ]
pi_154915937
Voor finger food zou ik Wraps nemen..

Zijn handig op te rollen en kan je zo uit de hand eten. Die wraps kan je gewoon in de koekenpan opwarmen. En je kan er van alles indoen. Mexicaans, surinaamse roti, aziatisch eten, zoals kip met kecap manis en groentes ofzo of desnoods stop je er shoarma in of alleen groente met een sausje. Als je op zo een recepten site zoekt op wraps dan kom je vanzelf wel inspiratie tegen. of anders amuses of tapas.

Maar fried chicken? serieus joh? Je kan toch wel iets beters verzinnen dan dat?
Nu bij Dirk van der broek hebben ze van die wraps in de aanbieding. Misschien kan je zoiets namaken. Is in elk geval handzaam fingerfood.


[ Bericht 10% gewijzigd door _Newman_ op 05-08-2015 01:15:24 ]
pi_154916039
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 01:10 schreef _Newman_ het volgende:
Voor finger food zou ik Wraps nemen..

Zijn handig op te rollen en kan je zo uit de hand eten. Die wraps kan je gewoon in de koekenpan opwarmen. En je kan er van alles indoen. Mexicaans, surinaamse roti, aziatisch eten, zoals kip met kecap manis en groentes ofzo of desnoods stop je er shoarma in of alleen groente met een sausje. Als je op zo een recepten site zoekt op wraps dan kom je vanzelf wel inspiratie tegen. of anders amuses of tapas.

Maar fried chicken? serieus joh? Je kan toch wel iets beters verzinnen dan dat?
We zijn studenten die koken in een klein keukentje en houden een game avond..
pi_154916126
Overigens vind ik wraps niet echt een bijgerecht voor gefrituurde kip, zat meer te denken aan rauwe groenten met een sausje o.i.d. (wat ik ook doe). Moet ook niet te duur zijn.
pi_154916327
Ja maar je kan groente wraps maken, heb je gelijk de kooldydraten van de wraps en de vitamines van de groente. Maar overigens hoeft een wrap niet van deeg te zijn. Je kan ook slablaadjes als wrap gebruiken.


Maar je kan ook salade maken. geitenkaas met rucola en komkommer en tomaatjes en dan met honing tijm dressing (en dat kan je dan eventueel in een wrap stoppen)

Ander ideetje is zoetzure komkommer. Je hakt wat komkommers in schijfjes kookt het in natuurazijn met suiker af laten koelen en je heb lekker zoetzure komkommer net als bij de indonees.

[ Bericht 19% gewijzigd door _Newman_ op 05-08-2015 01:32:33 ]
pi_154916418
Koolsla erbij?
pi_154916436
Hmm. Ideeen. Zat ook te denken een pita driehoekjes met een dipje. Weet alleen niet welk dipje.
pi_154916445
quote:
2s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 01:32 schreef Stompzinnig het volgende:
Koolsla erbij?
Heb liever dingen die je snel kunt pakken en in je mond kunt douwen zonder bestek nodig te hebben :P
pi_154916924
Misschien een (punt)parika in de lengte doormidden snijden dan vullen met groente of geitenkaas met honing. Of misschien gevulde komkommer hapjes.


pi_154916958
Zal eens wat dingen aan die vriendin voorstellen, even kijken wat zij zegt.
pi_154918860
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 01:10 schreef _Newman_ het volgende:
Maar fried chicken? serieus joh?
Onzin! :) Goed klaargemaakte gefrituurde kip is hartstikke lekker! :9

quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 01:17 schreef emmyemmy het volgende:
zat meer te denken aan rauwe groenten met een sausje o.i.d. (wat ik ook doe). Moet ook niet te duur zijn.
Een klassieke smaakcombinatie voor fried chicken is blauwe kaas + bleekselderij. :9

Denk aan :
http://www.porodicnegastr(...)a-sa-svezim-celerom/
Of: http://www.iwashyoudry.co(...)eese-stuffed-celery/
Of http://taylortakesataste.com/buttermilk-blue-cheese-dressing/

Verder is cole slaw er altijd heeeeeel lekker bij! Dit is wat mij betreft een zeer geslaagd en simpel recept ervoor:
http://www.seriouseats.com/recipes/2013/07/creamy-cole-slaw.html
Let me see you stripped down to the bone
pi_154927163
Thanks :9
Ik maak er ook pitadriehoekjes en knoflooksaus bij
pi_154927520
quote:
1s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 01:33 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Heb liever dingen die je snel kunt pakken en in je mond kunt douwen zonder bestek nodig te hebben :P
Misschien zijn die syracuse aardappeltjes op de vorige pagina dan ook wel wat. Heb ze zelf nog niet geprobeerd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 5 augustus 2015 @ 18:11:06 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154932879
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 20:17 schreef RobinOok het volgende:
Ik wil bij jullie niet eten. Yuk, aardappelen, rijst of pasta zonder zout gekookt. Yuk. Dat krijg je niet meer rechtgestrooid hoor. Achteraf zout toevoegen werkt niet. Brrrr.

Ik heb een zoutpot met chinese lepel in de keuken. Hoppa, niet te zuinig doen. Behalve bij de rijst, want die giet je niet af. Maar gaat ook minstens een halve theelepel zout bij.
Rook jij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 augustus 2015 @ 18:38:52 #218
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_154933627
De zuring in mijn tuin produceert meer dan ik tegen aan kan eten.
Rauw in de salade en gekookt met rozijnen en krijt is hoe ik het ken, maar verder? Er zijn bar weinig recepten te vinden, het is niet zo heel populair :')
  woensdag 5 augustus 2015 @ 18:47:48 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154933892
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 18:38 schreef Erasmo het volgende:
De zuring in mijn tuin produceert meer dan ik tegen aan kan eten.
Rauw in de salade en gekookt met rozijnen en krijt is hoe ik het ken, maar verder? Er zijn bar weinig recepten te vinden, het is niet zo heel populair :')
Hier in Duitsland wel,
Hoeveel recepten wil je hebben?
Zuringsoep
Zuring gevulde pasta
Zuring pannekoeken
Zuring Pesto
Frankfurter groene saus
Konijn met zuring

Verder, alles waar je normaal basilicum en spinazie gebruikt kan je ook (deels of geheel) zuring gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 augustus 2015 @ 18:58:19 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154934241
https://translate.google.(...)/sauerampfer-rezepte

Een goegelvertaal versie van een site met veel zuringrecepten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 augustus 2015 @ 20:34:33 #221
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_154937121
Oeh daar kan ik we wat mee, dank je wel :9

Buiten m'n tuin zie ik het ook nooit in Nederland, zelfs niet bij de groentejuwelier of ekowinkel.
  woensdag 5 augustus 2015 @ 20:43:58 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154937414
quote:
1s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rook jij?
Neen.
pi_154937716
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 01:10 schreef _Newman_ het volgende:
Voor finger food zou ik Wraps nemen..

Zijn handig op te rollen en kan je zo uit de hand eten. Die wraps kan je gewoon in de koekenpan opwarmen. En je kan er van alles indoen. Mexicaans, surinaamse roti, aziatisch eten, zoals kip met kecap manis en groentes ofzo of desnoods stop je er shoarma in of alleen groente met een sausje. Als je op zo een recepten site zoekt op wraps dan kom je vanzelf wel inspiratie tegen. of anders amuses of tapas.

Maar fried chicken? serieus joh? Je kan toch wel iets beters verzinnen dan dat?
Nu bij Dirk van der broek hebben ze van die wraps in de aanbieding. Misschien kan je zoiets namaken. Is in elk geval handzaam fingerfood.
[ afbeelding ]
Haten op fried chicken en dan met wraps als voorstel komen. :D
quote:
1s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 01:33 schreef emmyemmy het volgende:
Heb liever dingen die je snel kunt pakken en in je mond kunt douwen zonder bestek nodig te hebben :P
Maiskoekjes met avocado salsa. :9
pi_154938006
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 20:53 schreef Myraela het volgende:

[..]

Haten op fried chicken en dan met wraps als voorstel komen. :D

[..]

Maiskoekjes met avocado salsa. :9
Fried chicken is fucking lekker :9 en kipvleugels zijn hier 2 euro per kilo :D

En dat klinkt goed. Maar denk toch dat ik voor de pitadriehoekjes met zelfgemaakte knoflooksaus ga aangezien ze wel fan is van mijn knoflooksaus :9
pi_154938800
Ja ik vind kip ook harstikke lekker als het maar niet in de frituur gekwakt is. Maar gewoon in de pan of oven is het wel lekker en zeker met de juiste kruiden, maar als je gewoon wat kip in de frituur pleurt dat vind ik dus niks.

En wat is er mis met wraps. komt in veel soorten keukens terug zoals chinees, surinaams en mexicaans en verschillende fusion keukens. Gaan jullie mij nou niet af lopen zeiken omdat je zelf niet kan koken.
pi_154939331
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 21:21 schreef _Newman_ het volgende:
Ja ik vind kip ook harstikke lekker als het maar niet in de frituur gekwakt is. Maar gewoon in de pan of oven is het wel lekker en zeker met de juiste kruiden, maar als je gewoon wat kip in de frituur pleurt dat vind ik dus niks.

En wat is er mis met wraps. komt in veel soorten keukens terug zoals chinees, surinaams en mexicaans en verschillende fusion keukens. Gaan jullie mij nou niet af lopen zeiken omdat je zelf niet kan koken.
Of jij kan gewoon niet frituren. Gewoon de kip marineren, nacht laten staan en net voor het frituren door de bloem halen. Botermals, heerlijk gekruid en super krokant.

En er is helemaal niets mis met wraps. Al zijn ze alleen echt lekker als je ze zelf maakt en niet alleen even opwarmt. Maar neerkijken op kip en dan komen met zoiets simpels als wraps snap ik niet.
  woensdag 5 augustus 2015 @ 21:38:51 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154939451
Gefrituurde kip kan best lekker zijn, persoonlijk heb ik liever gegrillde
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154939801
Ik kijk niet neer op kip. Alleen gefrituurd vind ik niks. Gewoon grillen of in de wok of in de oven is wel lekker hoor. Ik maak zo vaak kip. 3-kopjes kip of kip met kouseband in boullion en knoflook enzo of 5 spices drumsticks of kipsate maar dan met zelfgemaakte sate saus, of satesaus van de toko (van die korrels in een zakje waar je water bij moet doen, dat is echt de beste sate saus ever).
pi_154940878
Japanse gefrituurde kip (karage) is ook heerlijk :9~ zooo knapperig
pi_154940938
Tip voor wie gefrituurde kip wel ziet zitten: http://ladyandpups.com/20(...)ed-chicken-sandwich/

Ik maakte dit afgelopen vrijdag en we waren er hier thuis helemaal stil van: zo belachelijk lekker!
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 5 augustus 2015 @ 22:17:08 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154941045
De beste satesaus ever is die uit een zakje van de toko?
Seriously?
  woensdag 5 augustus 2015 @ 22:17:57 #232
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154941093
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 22:15 schreef minilot het volgende:
Tip voor wie gefrituurde kip wel ziet zitten: http://ladyandpups.com/20(...)ed-chicken-sandwich/

Ik maakte dit afgelopen vrijdag en we waren er hier thuis helemaal stil van: zo belachelijk lekker!
Godverdomme Mini, daar heb ik dus NUUUU zin in he -O- :(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 5 augustus 2015 @ 22:23:32 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154941388
Inderdaad! Fucking hell, die chicken sandwich!!!
Oh man, wat zou ik graag weer sabaticallen. Elke dag iets leuks maken en eten!
Dat komt er veel te weinig van. :'(
  woensdag 5 augustus 2015 @ 22:24:29 #234
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154941430
quote:
1s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 22:23 schreef RobinOok het volgende:
Inderdaad! Fucking hell, die chicken sandwich!!!
Oh man, wat zou ik graag weer sabaticallen. Elke dag iets leuks maken en eten!
Dat komt er veel te weinig van. :'(
Vent inruilen voor zeer rijke zeer ouwe vent dus, make your dreams come true *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 5 augustus 2015 @ 22:29:09 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154941626
Die ouwe, rijke kerels, die gaan voor jonge, mooie onnozele blommen. Niet voor uitgezakte, betweterige, kritische wijven. :'(
  woensdag 5 augustus 2015 @ 22:30:40 #236
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154941683
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 22:29 schreef RobinOok het volgende:
Die ouwe, rijke kerels, die gaan voor jonge, mooie onnozele blommen. Niet voor uitgezakte, betweterige, kritische wijven. :'(
Joh, mij is het ook gelukt hoor, O-)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 5 augustus 2015 @ 22:55:56 #237
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154942668
quote:
1s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 22:23 schreef RobinOok het volgende:
Inderdaad! Fucking hell, die chicken sandwich!!!
Oh man, wat zou ik graag weer sabaticallen. Elke dag iets leuks maken en eten!
Dat komt er veel te weinig van. :'(
Ik dacht dat je niet beslist weer aan het werk hoefde? Heb je nog steeds die baan die je stom vond?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 5 augustus 2015 @ 22:59:46 #238
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154942821
Oh fuck, dit is niet de SC, sorry!!! :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 5 augustus 2015 @ 23:03:31 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154942974
Jawel, moest juist beslist wel. Ha. Al mijn geld was op. *snif*
Ja, die baan. Volgende week zit ik er precies 3 jaar. De tijd vliegt.....

Ach ja, het heeft ook voordelen, een inkomen.
Maar als ik morgen de staatsloterij zou winnen zou ik meteen ontslag nemen.
En dat idee van iedereen een basisinkomen zou voor mij ook echt puik zijn. Dan kun je op je gemak eens wat bijverdienen/opstarten/uitproberen zonder dat het meteen succesvol hoeft te zijn.
(had ik natuurlijk 10 jaar geleden moeten doen, maar ja, toen had ik al die alternatieve nog niet)
pi_154943174
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 21:21 schreef _Newman_ het volgende:
Ja ik vind kip ook harstikke lekker als het maar niet in de frituur gekwakt is. Maar gewoon in de pan of oven is het wel lekker en zeker met de juiste kruiden, maar als je gewoon wat kip in de frituur pleurt dat vind ik dus niks.

Wie zegt dat ik dat ik maar wat kip in de frituur pleur?

En dat jij dat niks vindt.. prima. Maar dat is niet voor iedereen zo.
pi_154943553
quote:
1s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 22:24 schreef Molo het volgende:

[..]

Vent inruilen voor zeer rijke zeer ouwe vent dus, make your dreams come true *O*
Ja zeg, prioriteiten hoor! Ik werk momenteel tussen de veertig en vijftig uur per week (buitenshuis), maar voor een gefrituurde kip als die ene máák ik gewoon tijd :P

Tevens morgen om 05:00 eruit voor een nieuw broodbakexperiment. Ik kook/bak liever dan dat ik slaap/tvkijk/stofzuig, etc *)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 5 augustus 2015 @ 23:20:10 #242
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154943652
Ja, en daarom heb jij nog steeds geen blog/website.
Dan zou je wel anders piepen.
Of misschien ook niet. Volgens mij barst jij ook van nature van de energie.
Ik jammer genoeg niet. :-(
pi_154943818
Meer tijd voor CUL zonder blog O+

Maaarrrr ontopic! Na de aflevering van GBBO daarnet: Piet, wat vind jij nu het ideale recept voor een Schwarzwälder Kirschtorte? Wil er deze week wel eentje gaan bakken, maar nog nooit gedaan en de recepten die ik online vind lopen nogal uiteen..
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 5 augustus 2015 @ 23:25:25 #244
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154943848
Ik zeg Heston!
pi_154943947
Hoei, Heston! ^O^
Daar moet ik dan zeker wél een paar dagen vrij voor nemen? :D
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 5 augustus 2015 @ 23:47:22 #246
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154944579
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 23:28 schreef minilot het volgende:
Hoei, Heston! ^O^
Daar moet ik dan zeker wél een paar dagen vrij voor nemen? :D
Valt mee, twee maar!

http://kostasvg.blogspot.(...)te-naar-het.html?m=1
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154944834
Dat gaat me zo te lezen deze week niet lukken. :')
Ik wacht wel even op een iets meer behapbaar recept van Piet :D
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 6 augustus 2015 @ 06:39:06 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154947702
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg Heston!
Eensch
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 augustus 2015 @ 06:40:01 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154947703
quote:
1s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 23:57 schreef minilot het volgende:
Dat gaat me zo te lezen deze week niet lukken. :')
Ik wacht wel even op een iets meer behapbaar recept van Piet :D
Oh, euh, tja.
Zal ff kijken, kom er denk ik morgen op terug.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 6 augustus 2015 @ 09:06:28 #250
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_154948645
Piet,
Wat zou als een beetje betaalbaar alternatief voor tong gebruikt kunnen worden? Was gister namelijk ¤18 kwijt voor 9 visjes :')

Ik zag ook tarbot liggen voor ¤7,50/kg. Dat is ook een platvis, maar is dat wat te pruimen?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 6 augustus 2015 @ 09:47:17 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154949322
Tarbot voor 7,50 de kilo? Dat lijkt me sterk. :-)
  donderdag 6 augustus 2015 @ 10:03:23 #252
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_154949574
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 09:47 schreef RobinOok het volgende:
Tarbot voor 7,50 de kilo? Dat lijkt me sterk. :-)
fish farm, maar dan nog... 10-12 Euro is een beetje de standaard hier.
Siesta & Fiesta!
pi_154951147
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 09:06 schreef derLudolf het volgende:
Piet,
Wat zou als een beetje betaalbaar alternatief voor tong gebruikt kunnen worden? Was gister namelijk ¤18 kwijt voor 9 visjes :')

Ik zag ook tarbot liggen voor ¤7,50/kg. Dat is ook een platvis, maar is dat wat te pruimen?
Goeie slibtong is wel heel lekker en fijn van smaak. Tarbot is in mijn beleving toch wat een andere smaak, wat vlakker en aardser. Maar Tarbot wordt ook gekweekt wat in theorie beter is dan gevangen slibtong. Andere alternatieven zouden griet of tongschar zijn maar die worden minder gevangen en zijn dus ook niet heel goedkoop.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 6 augustus 2015 @ 13:58:44 #254
439461 ZonnebankBob
I am the king of the Zonnebank
pi_154954850
Scholletjes zijn ook lekker
pi_154956130
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 10:03 schreef Bramito het volgende:

[..]

fish farm, maar dan nog... 10-12 Euro is een beetje de standaard hier.
Af en toe heeft mijn visboer de Grote Pieterman in zijn kraampje liggen. Goed vers zien ze er mooi uit met fluoriserende vlekken. Ze zijn niet duur en de filetjes zijn als je ze voorzichtig in de boter bakt lekker zacht van structuur en redelijk fijn van smaak.
  donderdag 6 augustus 2015 @ 16:50:06 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154958934
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 14:53 schreef RolandArthur het volgende:

[..]

Af en toe heeft mijn visboer de Grote Pieterman in zijn kraampje liggen. Goed vers zien ze er mooi uit met fluoriserende vlekken. Ze zijn niet duur en de filetjes zijn als je ze voorzichtig in de boter bakt lekker zacht van structuur en redelijk fijn van smaak.
Voorzichtig schoonmaken
De stekels kunnen zeer onaangenaam steken, kan flink pijnlijk zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 augustus 2015 @ 17:13:22 #257
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154959561
Ik vind tarbot echt heerlijk. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154960001
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorzichtig schoonmaken
De stekels kunnen zeer onaangenaam steken, kan flink pijnlijk zijn
Had ik inderdaad even kunnen vermelden. Mijn visboer haalt meestal de stekels er af voor hij ze meegeeft. Indien niet: Voor je begint te fileren even een stevige schaar hanteren om die stekels op de vinstralen en kieuwdeksel af te knippen.

[ Bericht 0% gewijzigd door RolandArthur op 06-08-2015 17:44:18 ]
  zaterdag 8 augustus 2015 @ 21:48:41 #259
63722 z80
I fink you freaky
pi_155026742
boter, boter en boter. wat is het verschil tussen de vele soorten boter?
ik heb nu een pakje Süßrahmbutter. in hoeverre is dit anders dan "gewoon" boter.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 8 augustus 2015 @ 21:58:33 #260
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155027273
Nou ja, er zitten wel smaakverschillen tussen boters. 'Terroir' zal een rol spelen.

Guernsey-boter is heerlijk. :9~
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 8 augustus 2015 @ 23:22:16 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155031042
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2015 21:48 schreef z80 het volgende:
boter, boter en boter. wat is het verschil tussen de vele soorten boter?
ik heb nu een pakje Süßrahmbutter. in hoeverre is dit anders dan "gewoon" boter.
Süßrahmbutter is van zoete room gemaakt, Sauerrahmbutter van een gezuurde room (melkzuurbacteriën) en wat je daar van over houdt is ouderwets karnemelk. Tegenwoordig maken ze boter anders en is de karnemelk gewoon gezuurde magere melk.
Er zit een subtiel andere smaak aan.
Probeer eens (als je er aan kan komen) rauwemelkse normandische boter, smaakt wat kazig, heel mooi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 17:25:24 #262
370431 drakin
vurig typje
pi_155120679
Piet, ik kookte gister teveel linzen, rode linzen.

Nu heb ik al 1 keer linzen met groente en lekkere saus gemaakt.

Vanavond linzensoep.

Maar zijn er meer aparte en lekkere linzengerechten die ik morgen zou kunnen maken?
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 17:35:20 #263
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155120957
Linzencurry. :9

Dhokla's: https://en.wikipedia.org/wiki/Dhokla
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 17:50:57 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155121365
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 17:25 schreef drakin het volgende:
Piet, ik kookte gister teveel linzen, rode linzen.

Nu heb ik al 1 keer linzen met groente en lekkere saus gemaakt.

Vanavond linzensoep.

Maar zijn er meer aparte en lekkere linzengerechten die ik morgen zou kunnen maken?
Stoofvlees (van wild zwijn) met linzen ( apart serveren, niet door het stoof) en gegrillde polenta is een klassieker in Italie, maar meer een herfst gerecht

Pel een groene de bladeren voorzichtig af en pocheer deze even zodat ze slap worden
Meng de linzen met wat gehakt met wat knoflook, uien en kruiden. Doe wat dit mengsel in een koolblad en maak er een rolletje van.

Je hebt nu gevulde koolbladeren zoals op de foto, deze gaar je in een bruine saus of in een tomatensaus, wat jij lekker vind.
Is een gerecht wat in heel (oost)europa in heel veel variaties gegeten wordt, vaak met rijst of grutten, ipv linzen, ook in witte kool bladeren of in wijnbladeren (Griekenland)
Je mengt het gehakt met noten, tamme kastanjes, rijst, grutten of linzen om het te strekken, het is met uitstek arme mensen eten en zoals heel vaak is dat erg lekker en verveeld dat niet.
Serveren met gekookte aardappels.
In Polen heet het Gołąbki, in Duitsland Kohlrouladen, maar van Portugal tot Zweden, van Engeland tot Turkije wordt dit thuis gegeten. In Nederland is het vreemd genoeg hooguit bekend van het griekse restaurant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 17:54:02 #265
370431 drakin
vurig typje
pi_155121441
Lekker, ik heb nu alleen geen kool in huis maar wel slablad(best stevig blad) Zou het daar ook mee kunnen of zou ik toch echt kool moeten halen in de winkel?

Voor vanavond heb ik via een sc ook al een lekker recept gevonden, maak ik die van jou morgen Piet.

Dankjewel!
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 17:58:07 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155121539
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 17:54 schreef drakin het volgende:
Lekker, ik heb nu alleen geen kool in huis maar wel slablad(best stevig blad) Zou het daar ook mee kunnen of zou ik toch echt kool moeten halen in de winkel?

Voor vanavond heb ik via een sc ook al een lekker recept gevonden, maak ik die van jou morgen Piet.

Dankjewel!
Als je voorzichtig bent zou het met slabladeren ook kunnen, helemaal in de geest van het arme mensen eten, wat lekkers maken van wat je nog in huis hebt.

Ben zelf een fan van dit soort eten, stevige, voedzame, eenvoudige maar lekkere kost. Romantische idee van een boerengrootmoeder die dat maakt (de mijne kon absoluut niet koken)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:08:02 #267
370431 drakin
vurig typje
pi_155121840
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je voorzichtig bent zou het met slabladeren ook kunnen, helemaal in de geest van het arme mensen eten, wat lekkers maken van wat je nog in huis hebt.

Ben zelf een fan van dit soort eten, stevige, voedzame, eenvoudige maar lekkere kost. Romantische idee van een boerengrootmoeder die dat maakt (de mijne kon absoluut niet koken)
Ik maak graag iets met wat ik in huis nu heb, geen zin om op de fiets te stappen naar de winkel. Die fiets doet het nl. helemaal niet.
Gelukkig is het vrij uitgebreid met producten in huis en meestal ligt er zelf wel een witte kool, maar dit keer dus niet.
En mijn grootmoeder bakte en kookte er ook helemaal niks van hoor :)
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:10:07 #268
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155121885
De mijne ook niet. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:12:09 #269
370431 drakin
vurig typje
pi_155121930
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 18:10 schreef Isegrim het volgende:
De mijne ook niet. :')
Daarom doe ik het wel, maar het liefst wel zo makkelijk mogelijk.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_155122106
Piet, ik hoor en lees de laatste tijd veel over "spaghetti"- en "lasagna" ijs.
En dat dit vooral in Duitsland een trend zou zijn.
Gaat dit overwaaien naar ons kleine landje aan de zee, en wat is het eigenlijk?
Gaat daar werkelijk "pasta" in?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:24:17 #271
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155122308
}:|
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:36:38 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155122767
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 18:18 schreef Bart2002 het volgende:
Piet, ik hoor en lees de laatste tijd veel over "spaghetti"- en "lasagna" ijs.
En dat dit vooral in Duitsland een trend zou zijn.
Gaat dit overwaaien naar ons kleine landje aan de zee, en wat is het eigenlijk?
Gaat daar werkelijk "pasta" in?
2002 slaat op je geboortejaar?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155122867
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 18:24 schreef Isegrim het volgende:
}:|
Beslist niet grappig. Sorry.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155141386
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 18:18 schreef Bart2002 het volgende:
Piet, ik hoor en lees de laatste tijd veel over "spaghetti"- en "lasagna" ijs.
En dat dit vooral in Duitsland een trend zou zijn.
Gaat dit overwaaien naar ons kleine landje aan de zee, en wat is het eigenlijk?
Gaat daar werkelijk "pasta" in?
Ik snap Isegrim en Piet's reacties wel maar zal het toch even voor je uitleggen. Spaghetti ijs is een klassieke duitse bereiding van roomijs met een coulis van rode vruchten (aardbei en framboos voornamelijk) soms gedecoreerd met bramen en geschaafde witte chocolade of amandelen. Het lastige bereidingsproces is wat het speciaal maakt. Na het bereiden van roomijs (heeft piet vast een goed recept voor) wordt het ijs jullienne gesneden. Hiervoor is het belangrijk dat het roomijs na het maken in een lange rechthoekige bak is gedaan (cakevorm bijvoorbeeld). Omdat ijs snel smelt tijdens het bewerken is het zaak dat je met een zeer koude snijplank (3 tot 5 uur in de vriezer en is fases werken) en een zeer heet mes werkt. Snij met het mes dunne plakken van het ijs en snij die plakken vervolgens weer in dunne repen. Zo krijg je spaghetti slierten. Als je een beetje vals wilt spelen maak je dikkere plakken en krijgje tagliatelle of gebruik je een juliennesnijder. Hou er rekening me dat je bij iedere sliert die al netjes op het bord legt voor de presentatie en dat je regelmatig naar de vriezer terug moet om de boel op te stijven. Reken op een totale bereiding van 5 tot 8 uur per portie.
Die tijd die het opstijven duurt geeft je wel de ruimte om de de coulis van rood fruit te maken bijvoorbeeld via dit Heston Blumethal recept. Door bramen te gebruiken simuleer je de gehaktballen in de spaghettisaus. De geschaafde amandelen of witte choco simuleert de parmezaanse kaas.
Lasagne werkt net anders. Dan zijn het flinterdunne lagen ijs en coulis, het is handig om de coulis dan ook in te vriezen in plakken zodat je ze makkelijker kan verwerken.

Verder: http://www.culy.nl/inspiratie/spaghetti-ijs-smakelijk-of-niet/
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_155141495
Het was een poging om grappig te doen naar aanleiding van een ander topic waar we het niet meer over spaghetti-ijs mochten hebben.
Maar veel dank voor je uitgebreide toelichting.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155146292
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 17:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Die rimpels krijg je sowieso bij het opdrogen - geen oven voor nodig. :)

Eet smakelijk! O+
Dat laatste is eerlijk gezegd niet zo heel erg goed gelukt. Het was wel te eten hoor, maar het was te zout, en de structuur was maar bij een paar opvallend lekker. Ook vond ik de schilsmaak nogal sterk, dat hoeft van mij niet zo.

Het zout was ook niet zo egaal neergeslagen op de schil. Ik had gewoon fijn zout gebruikt, en er waren ook wat rijstkorrels in het water beland, maar dat klonterde een beetje samen tussen de rimpels. Een volgende poging zou ik ze nog even afborstelen of heel hard afschudden, wat knoflook en kruiden door de boter mengen want dat was ook wel wat saai, maar hoe ik ze allemaal van goede structuur krijg? Nog tips?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_155146815
Ik heb het vlees voor mijn barbecue ontvangen. Het is bevroren. Kan ik het dan nu al in de koelkast leggen voor zaterdag? Aangezien ik sowieso vrijdag maar misschien morgen al wil gaan marineren voelt het een beetje stom om het eerst nog in de vriezer te leggen. Maar ik ben altijd wat huiverig met ontdooide producten.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 13:31:36 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155146938
quote:
14s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 13:25 schreef Myraela het volgende:
Ik heb het vlees voor mijn barbecue ontvangen. Het is bevroren. Kan ik het dan nu al in de koelkast leggen voor zaterdag? Aangezien ik sowieso vrijdag maar misschien morgen al wil gaan marineren voelt het een beetje stom om het eerst nog in de vriezer te leggen. Maar ik ben altijd wat huiverig met ontdooide producten.
Als je het in de koelkast laat ontdooien, kan je het morgen marineren en weer in de koelkast zetten, dan heb je Zaterdag goed gemarineerd vlees. In je marina zal een zuur zitten vermoed ik? Citroen, Azijn of zoiets? Dat heb je behalve het koelen nog een ingredient tegen bederf, een zure omgeving gaat bacteriegroei ook tegen.
En aangezien het geen gehakt is, zou ik me geen zorgen maken. (bacterien groeien op de oppervlakte, daarom is gehakt gevoeliger voor bederf, het heeft een enorm oppervlak, en bij jouw vlees zit de marinade aan de oppervlakte)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155147224
Buikspek doe ik alleen in een pekelbad denk ik. Spareribs moet ik nog een beetje uitzoeken wat ik met de marinade doe. En de wagyu skirt laat ik puur.

Maar het zit ook vacuum, behalve de ribbetjes. Dus denk dat ik me dan sowieso geen zorgen hoef te maken.
pi_155180048
Ik heb mijn nieuwe pan een beetje verneukt met inbranden geloof ik. Tis beetje dikke oneffen laag geworden. ;(
Kan je dat ook op 1 of andere manier weer ongedaan maken en opnieuw doen? Tis een plaatstalen pan van debuyer.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_155180376
quote:
5s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 15:20 schreef habitue het volgende:
Ik heb mijn nieuwe pan een beetje verneukt met inbranden geloof ik. Tis beetje dikke oneffen laag geworden. ;(
Kan je dat ook op 1 of andere manier weer ongedaan maken en opnieuw doen? Tis een plaatstalen pan van debuyer.
Pics?
Je zou zeggen dat het procedé van inbranden van de pan op hun website te vinden is?
En wellicht ook wat te doen als het mislukt is.

Er zijn in het verleden heel wat (verhitte) discussies over "inbranden" geweest.
Ik ben nog steeds van mening dat het hele fenomeen nergens op slaat in die zin dat er niets professioneel's over te vinden is.

Ik wil deze discussie uiteraard niet opnieuw oprakelen :D dus ik wacht even af wat de fabrikant ervan zegt.

Ik zie dat je de TS van "culinaire fabels" bent. Misschien was dit daar ook al genoemd..

Zie deze:
CUL / Nieuwe pan nodig want die antiaanbakkutdingen gaan telkens kapot
Vanaf post #57 gaat het over inbranden en ook jouw merk.
Zie ook #75 voor een filmpje.
Mijn bezwaar is dat het (volgens mij uitsluitend) amateuristische en niet verifieerbare bronnen zijn.

En deze uit #79:
Dan inbakken met aardappelschillen zout en olie

Waar ik mee wil aangeven: zo lust ik er nog wel een paar. Alchemie...

[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 13-08-2015 15:52:12 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 16:12:38 #282
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155181497
Het gaat er alleen maar om dat er een laagje op ontstaat en dan brandt de pan niet meer aan. Dat is toch geen hokuspokus?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155181606
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:12 schreef Isegrim het volgende:
Dat is toch geen hokuspokus?
Dat is het volgens mij nou juist wel.
Daarom wilde ik even zijn antwoord afwachten wat zo'n fabrikant daarover te zeggen heeft.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 16:27:43 #284
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155182029
Waarom zou dat dan hokuspokus zijn? Gooi je een ei in een nieuwe plaatstalen pan, dan plakt dat als de neten. Gooi je een ei in een oude plaatstalen pan met patina, dan plakt dat niet of nauwelijks. Ik denk niet dat ik me dat inbeeld hoor. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155182288
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:27 schreef Isegrim het volgende:
Waarom zou dat dan hokuspokus zijn? Gooi je een ei in een nieuwe plaatstalen pan, dan plakt dat als de neten. Gooi je een ei in een oude plaatstalen pan met patina, dan plakt dat niet of nauwelijks. Ik denk niet dat ik me dat inbeeld hoor. :+
Dat doe je zeker niet. Het "patina" begrip dat komt me bekend voor, dat men dat zo noemt.
Alleen vind ik dat alleen in verband met olieverf en fixeer. Niet met pannen.
Ik zou zo graag bewijs zien dat het bestaat en dat dan vanuit b.v. de fabrikant die dit uitgebreid getest heeft en daarom bepaalde aanbeveling doet, begrijpt u?

En dus niet dat iedereen maar aanrommelt via zelfbedachte alchemistische regels met allerhande etherische oliën, zout, en aardappelschillen en wat we er nog bij kunnen verzinnen.
Duidelijkheid is wat ik wil. Dat is alleen moeilijk te vinden.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155182407
wat wil je nog meer aan duidelijkheid dat een gloednieuw pan aanbakt en een pan die is ingebakken niet?? je kan het zelf uittesten met 2 pannen als je isegrim niet geloofd.
pi_155182488
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:40 schreef Elleska het volgende:
wat wil je nog meer aan duidelijkheid dat een gloednieuw pan aanbakt en een pan die is ingebakken niet?? je kan het zelf uittesten met 2 pannen als je isegrim niet geloofd.
Dat is "anekdotisch" bewijs. Dat wil ik niet.
Ik wil weten hoe het werkt. En blijkbaar weten we dat niet wegens die talloze amateuristische handleidingen die allemaal anders zijn.
Ik maak daaruit op dat we het niet weten en dat wil ik nou juist wel.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 16:46:49 #288
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155182587
Dan test je het uit met 1000 pannen. _O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155182593
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:40 schreef Elleska het volgende:
ingebakken
Maar ik stel voor om af te wachten wat habitue (waarop ik reageerde) vindt bij de fabrikant van zijn pannen. Zij zullen daar een handleiding bij geven en ook een oplossing als het mislukt.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155182629
quote:
5s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 15:20 schreef habitue het volgende:
Ik heb mijn nieuwe pan een beetje verneukt met inbranden geloof ik. Tis beetje dikke oneffen laag geworden. ;(
Kan je dat ook op 1 of andere manier weer ongedaan maken en opnieuw doen? Tis een plaatstalen pan van debuyer.
Schoonschrobben met een staalwol zeepsponsje en opnieuw inbranden. Deze methode werkte bij mij perfect:
Oppassen met het gebruik van zuren in je pan. Deze kunnen de anti aanbaklaag ook aantasten waardoor je een oneffen laag krijgt.
pi_155182631
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:46 schreef Isegrim het volgende:
Dan test je het uit met 1000 pannen. _O-
Tja. Zie post hierboven. Even afwachten wellicht.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155182689
quote:
17s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:48 schreef Martijn1P het volgende:
Oppassen met het gebruik van zuren in je pan.
Als je b.v. iets met tomaat gaat maken dan gaat die vermeende anti-aanbaklaag sowieso naar de vaantjes. En dan ga je hem ook nog eens eten.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 16:53:47 #293
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155182810
http://www.debuyer.com/en/faq

How to season my iron pan? When is it seasoned?

Pour about 1mm of oil into your iron pan and heat it. Once the oil slightly steams, empty it into a recipient and wipe the pan with a paper towel.

The seasoning of your pan will be optimal and efficient after having cooked red meat 10 times. The more your pan is used, the best the cooking results are. The more it blackens, the less it sticks. Once your pan is well seasoned, you will be able to cook more delicate food such as eggs, fishes…

Is it a serious problem if the seasoning of my pan is scratched? What should I do?


A scratched seasoning is not a problem. Indeed, the seasoning regenerates each time you use your iron pan to cook food. When the seasoning is damaged by a kitchen utensil, pan cooking properties are not spoilt.

My iron pan blackens. Is it dirty?


The blackening of an iron pan is a natural phenomenon meaning that it is seasoning.

As for all cookware during the cooking, your iron pan heats up and pasteurises, that way killing all the possible bacteria as they don’t resist to heat (pasteurisation occurs between 62°C/144°F and 88°C/190°F).

DeBuyer zegt ook dat je 'm moet inbranden. Ze geven aan dat pas na 10+ keer rood vlees bakken in je pan de 'seasoning' van de pan optimaal is. Lijkt me dat je met zout en aardappelschillen dat proces gewoon versnelt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_155182846
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:46 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar ik stel voor om af te wachten wat habitue (waarop ik reageerde) vindt bij de fabrikant van zijn pannen. Zij zullen daar een handleiding bij geven en ook een oplossing als het mislukt.
je verwacht dus een antwoord van degene die de vraag stelt omdat hij zelf het antwoord niet weet... :')

succes met het vinden van de antwoorden op al je levensvragen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 16:57:22 #295
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155182913
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:50 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als je b.v. iets met tomaat gaat maken dan gaat die vermeende anti-aanbaklaag sowieso naar de vaantjes. En dan ga je hem ook nog eens eten.
Wij maken ook geen dingen met tomaat in zo'n pan. Want inderdaad, dan is die halve laag meteen foetsie. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155182982
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:55 schreef Elleska het volgende:

[..]

je verwacht dus een antwoord van degene die de vraag stelt omdat hij zelf het antwoord niet weet... :')

succes met het vinden van de antwoorden op al je levensvragen.
Dat vind ik flauw.
Je vindt dan w.s. niet dat we het fenomeen (als dat bestaat) gewoon zouden moeten kunnen vinden op de website van de fabrikant van plaatstalen pannen. Maar dat we de "voorbehandeling" uitsluitend kunnen vinden op amateuristische bronnen.
Je zal het met me eens zijn dat dat niet logisch is.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 17:04:21 #297
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155183160
http://sherylcanter.com/w(...)seasoning-cast-iron/

Eén van de bronnen van Wikipedia over dit onderwerp.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155183203
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:59 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat vind ik flauw.
Je vindt dan w.s. niet dat we het fenomeen (als dat bestaat) gewoon zouden moeten kunnen vinden op de website van de fabrikant van plaatstalen pannen. Maar dat we de "voorbehandeling" uitsluitend kunnen vinden op amateuristische bronnen.
Je zal het met me eens zijn dat dat niet logisch is.
flauw? dan heb je waarschijnlijk te weinig zout gebruikt bij het inbakken.

maar ik snap je probleem niet. het staat gewoon op de website van de fabrikant... de fabrikant is genoemd dus je kan het antwoord helemaal zelf opzoeken.
ook zijn er genoeg andere bronnen te vinden naast de 'amateuristische bronnen" waar je steeds over spreekt. google is je vriend, als ik het zeg geloof je het toch niet.
pi_155183244
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 16:53 schreef MutedFaith het volgende:
DeBuyer zegt ook dat je 'm moet inbranden. Ze geven aan dat pas na 10+ keer rood vlees bakken in je pan de 'seasoning' van de pan optimaal is. Lijkt me dat je met zout en aardappelschillen dat proces gewoon versnelt.
Maar er is geen enkel bewijs voor. We bedenken maar wat.
Je schrijft "lijkt me".
Het is allemaal zo totaal natte vingerwerk.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_155183317
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:05 schreef Elleska het volgende:
geloof je het toch niet
Dat is nou juist de essentie.
Het gaat mij niet om geloven.
Maar ik hou er over op.
Laten we het maar gewoon aannemen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')