Vijf jaar samen met m'n vriendin hebben we gisteravond gevierd bij Wiesen in Eindhoven. Sinds dit jaar met een Michelin-ster en dat hebben ze wat mij betreft volledig waargemaakt. Culinair hoogtepunt na hoogtepunt met heerlijke wijnen. Van 20:00 uur tot 23:30 uur gezeten.
Waar? Restaurant Wiesen in Eindhoven
Wanneer? 22 mei 2015
Wat at je? Zie impressie. We kozen voor het viergangensurprise-menu. Het werden uiteindelijk vijf gangen omdat m'n vriendin chefkok Yuri van vroeger kent en hij ons een extra tussengerecht vóór het hoofdgerecht serveerde.
Op de service was niets aan te merken. Maître-sommelier Jesse zorgde voor een heerlijke wijn bij elke gang en wist leuk te beschrijven en uit te leggen hoe ze het gerecht aanvulden.
Impressie?
Aperitief: Moët & Chandon Vintage Blanc 2006
Diverse amuses- Brabants worstenbroodje met vadouvan
- Kroepoek van curry met komkommerdip
- Frietjes van polenta met basicilumdip
- Aardappeltje in olie gegaard in olie met ansjovis en tomaat en schuim van parmezaanse kaas
Eerste voorgerechtCoquilles Saint Jacques met bloemkool, curry en schuim van sereh en een bitterballetje van kokos
Tweede voorgerechtRode mul met couscous, gerookte paprika en tomaat
TussengerechtScholfilet met morilles en pata negra
HoofdgerechtLam met crunchy oude kaas en voorjaarsgroentjes
DessertWitte chocolade, rabarber, verveine en basilicumolie
Koffie met lekkernijen
Kosten? 205 euro voor alles (2 personen). Vind ik een prima prijs voor zo'n avond.
Cijfer? 9,5. Zeker aan te raden.