Biermoment is 2x niks, Biernavigatie heeft mooi aanbod Mikkeller en To Ol, maar da's ook alles... Dan ben je als Nederlander toch beter met http://www.demolenbeershop.com/ of Belgische winkels zoals bvb. Etre Gourmet, Beergium, of speciale-bieren.com...quote:Op woensdag 15 april 2015 00:02 schreef mckroket het volgende:
Bestel sites zoals biernavigatie en biermoment...
Heb je ervaring met speciale-bieren.com ? Heb gezien dat ze mooi spul hebben. Maar de amateuristische site heeft me tot nu altijd weerhouden om wat te bestellen....quote:Op woensdag 15 april 2015 07:25 schreef Seul het volgende:
[..]
Biermoment is 2x niks, Biernavigatie heeft mooi aanbod Mikkeller en To Ol, maar da's ook alles... Dan ben je als Nederlander toch beter met http://www.demolenbeershop.com/ of Belgische winkels zoals bvb. Etre Gourmet, Beergium, of speciale-bieren.com...
Al 4x besteld denk 'k. In mijn geval bréngen ze het bier... Ik laat ze leveren op m'n werk. Komt dus goed uit, en is veilig. Of ze leveren in Nederland weet 'k niet, maar denk het wel aangezien het Nederlanders zijn (of toch grensgeval)...quote:Op woensdag 15 april 2015 08:47 schreef Sheffield het volgende:
Heb je ervaring met speciale-bieren.com ?
Armand's seizoenenquote:Op woensdag 15 april 2015 09:48 schreef Seul het volgende:
[..]
Al 4x besteld denk 'k. In mijn geval bréngen ze het bier... Ik laat ze leveren op m'n werk. Komt dus goed uit, en is veilig. Of ze leveren in Nederland weet 'k niet, maar denk het wel aangezien het Nederlanders zijn (of toch grensgeval)...
Er zitten enkele DIKKE aanraders tussen, enkele bieren die je niet goedkoper vindt in de winkel en die al lang uitgeput zijn... Meer zeg 'k niet
Nice, ik had vorige week mijn 100e!quote:Op woensdag 15 april 2015 10:58 schreef CaLeX het volgende:
99 verschillende biertjes in untapped staan in 10 maanden
Ik zal dat thuis wel ff doorgevenquote:Op woensdag 15 april 2015 11:50 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Nice, ik had vorige week mijn 100e!
Begonnen op 5 november dus dat zijn er minder dan 6 :p
Ik vind van Alsem dan vele malen beter qua service, bij abc heb ik al meermalen het gevoel gehad weggekeken te worden.quote:Op woensdag 15 april 2015 11:46 schreef Chandos het volgende:
ABC Beers in Den Haag is ook een leuk klein winkeltje. Vooral veel aanbod uit de hoek van kleinere Nederlandse brouwerijen. Alsem in DH is dan weer wat groter maar heeft vooral veel Belgen op de plank staan. Ze ruimen wel ook altijd een stukje kast uit voor seizoensbieren en hebben ook altijd wel wat exoten uit VS/Engeland staan. En Chimay Doree .
Hmm, dat is niet mijn ervaring, maar misschien komt het zo op je over? Volgens mij is de eigenaar van ABC beers een beetje introvert/verlegen, hij is niet echt outgoing, kan me voorstellen dat het dan verkeerd kan overkomen. De gasten van Alsem zijn inderdaad supervriendelijk en behulpzaam en staan ook doorgaans wel open voor een aanvraag/bestelling. Toen ze vertelden zelf bij Chimay langs te gaan vroeg ik of er wat Doree mee kon en voila, dat hadden ze een maandje of twee later ook geregeld, dat is wel tof. Maar ik vind de twee winkels binnen DH elkaar goed aanvullen: Alsem meer regulier Belgisch spul, ABC wat meer klein Nederlands spul en wat groter Brits aanbod.quote:Op woensdag 15 april 2015 11:56 schreef CaLeX het volgende:
[..]
Ik zal dat thuis wel ff doorgeven
[..]
Ik vind van Alsem dan vele malen beter qua service, bij abc heb ik al meermalen het gevoel gehad weggekeken te worden.
Dan ligt het iig niet aan mij de manier van en over producten zoals Alsem doet spreekt mij meer aan. Maar dat is misschien ook omdat ik vaak niet iets specifieks zoek, maar gewoon wat nieuws wil proberen.quote:Op woensdag 15 april 2015 13:08 schreef Chandos het volgende:
[..]
Hmm, dat is niet mijn ervaring, maar misschien komt het zo op je over? Volgens mij is de eigenaar van ABC beers een beetje introvert/verlegen, hij is niet echt outgoing, kan me voorstellen dat het dan verkeerd kan overkomen. De gasten van Alsem zijn inderdaad supervriendelijk en behulpzaam en staan ook doorgaans wel open voor een aanvraag/bestelling. Toen ze vertelden zelf bij Chimay langs te gaan vroeg ik of er wat Doree mee kon en voila, dat hadden ze een maandje of twee later ook geregeld, dat is wel tof. Maar ik vind de twee winkels binnen DH elkaar goed aanvullen: Alsem meer regulier Belgisch spul, ABC wat meer klein Nederlands spul en wat groter Brits aanbod.
Laatste keer dat ik bij Plan B was, verontschuldigde de dude die er werkte en net bezig was de zaak te openen zich voor hoe verrot hij er uitzag, was nog knetterbrak van de avond daarvoor . Beetje grappen staan maken over je eigen waren keuren, was wel gezellig.quote:Op woensdag 15 april 2015 13:15 schreef mckroket het volgende:
zelfde heb ik bij het bierhuis in breda. die gozert is zo chagrijnig, tenminste zo kijkt hij, zegt geen hallo enzo, hij was ook een keer in de rijdende rechter, maar dat ging over een café pand wat hij verhuurde. daar kwam het ook een beetje over als een apart figuur
ook bij bier en zo in rotterdam een keer geweest. (plan b was dicht :/) die kerel zij ook geen eens hoi toen we binnenkwamen. dat vind ik echt zo raar.
ik ben absoluut geen prater, en je hoeft van mij geen praatje maken, daar zit ik soms ook niet op te wachten. maar een goedemiddag vind ik wel moeten hoor.
Thanks, toch maar eens bestellen dan! de online-shop is wel zo ingericht dat je moet weten wat je wilt hebben.quote:Op woensdag 15 april 2015 09:48 schreef Seul het volgende:
[..]
Al 4x besteld denk 'k. In mijn geval bréngen ze het bier... Ik laat ze leveren op m'n werk. Komt dus goed uit, en is veilig. Of ze leveren in Nederland weet 'k niet, maar denk het wel aangezien het Nederlanders zijn (of toch grensgeval)...
Er zitten enkele DIKKE aanraders tussen, enkele bieren die je niet goedkoper vindt in de winkel en die al lang uitgeput zijn... Meer zeg 'k niet
De vrouw die er werkt is niet veel anders. De winkel ligt op loopafstand en ze hebben toch een mooie selectie. Dan neem ik dat maar voor lief.quote:Op woensdag 15 april 2015 13:15 schreef mckroket het volgende:
zelfde heb ik bij het bierhuis in breda. die gozert is zo chagrijnig, tenminste zo kijkt hij, zegt geen hallo enzo, hij was ook een keer in de rijdende rechter, maar dat ging over een café pand wat hij verhuurde. daar kwam het ook een beetje over als een apart figuur
Van de rommel vind ik Lindemans cuvee rene en st Louis fond tradition ook best te beffen.quote:Op woensdag 15 april 2015 19:57 schreef Seul het volgende:
Lambiek is eigenlijk het basisproduct, om het zo te zeggen... Verschillende jaargangen mixen creëert geuze, suikers in jonge lambiek doen refermentatie ontstaan => champagne-achtige koolzuur geuze ipvs platte lambiek... Tijdens rijpen lambiek vruchten toevoegen => vruchtengeuzes...
Alle echte (oude) geuzes zijn in se uitstekend:
* de goedkoopste is Girardin Fond (black label)... Aangezien het hier zoveel over "een goeie prijs" gaat
* denk dat oftewel Boon, Boon Mariage Parfait of Hanssens volgt... Die laatste maakt de zuurste geuze...
* In willekeurige volgorde: Cantillon, Tilquin, Oud Beersel, Moriau, 3 Fonteinen, De Cam,..
* te mijden is rommel zoals Timmermans, Lindemans, Mort Subite, St Louis, Chapeau,...
Mijn favorieten: 3 Fonteinen Oude Geuze (meest toegankelijke!), De Cam Oude Geuze en Boon Mariage Parfait.
http://www.ratebeer.com/beer/3-fonteinen-oude-geuze/11168/
http://www.ratebeer.com/beer/de-cam-oude-geuze/13674/
http://www.ratebeer.com/b(...)riage-parfait/12027/
De eigenweiss van hen was ook zo, centimeter bier in 't glasquote:Op woensdag 15 april 2015 21:14 schreef GuitarJJ het volgende:
[ afbeelding ]
Lekker fris bier, maar wat komt er een abnormaal grote schuimlaag in je glas! Na tien keer bijschenken was mijn glas eindelijk volgens normale verhoudingen gevuld
Mijn ouders hebben een erg oud huis (250+ jaar oud) met een grote kelder. Binnen die kelder ligt weer een afsluitbaar kleiner zij-keldertje, het oudste stuk van het huis (het is geschat op zijnde uit de 13e eeuw). Ze gebruiken het niet echt, dus ik heb het tot mijn bierkelder gebombardeerd. Nu nog heel bescheiden, heb er een handvolle grote flessen ingekieperd, the usual suspects zoals de zwaardere Trappisten/gerstewijnen + wat kleine flesjes van interessante bieren die zich mogelijk/hopelijk goed lenen voor een tijdje bewaren. Ben vooral nieuwsgierig naar na een tijdje wat Chimay en Abt Bernardus spul van verschillende jaren opentrekken en kijken wat er gebeurt is met de smaak. En moet eigenlijk nog iets cheffen in dat keldertje dat het wat orderlijker staat, want nu staat het in wat kartonnen dozen rommelig te zijn .quote:Op woensdag 15 april 2015 16:22 schreef Seß het volgende:
Leuk artikel. Voor het eerst dat ik er echt iets over gelezen heb. Een bierkelder lijkt me best stoer
Tof! Ik zou er een man cave van maken :pquote:Op donderdag 16 april 2015 11:23 schreef Chandos het volgende:
[..]
Mijn ouders hebben een erg oud huis (250+ jaar oud) met een grote kelder. Binnen die kelder ligt weer een afsluitbaar kleiner zij-keldertje, het oudste stuk van het huis (het is geschat op zijnde uit de 13e eeuw). Ze gebruiken het niet echt, dus ik heb het tot mijn bierkelder gebombardeerd. Nu nog heel bescheiden, heb er een handvolle grote flessen ingekieperd, the usual suspects zoals de zwaardere Trappisten/gerstewijnen + wat kleine flesjes van interessante bieren die zich mogelijk/hopelijk goed lenen voor een tijdje bewaren. Ben vooral nieuwsgierig naar na een tijdje wat Chimay en Abt Bernardus spul van verschillende jaren opentrekken en kijken wat er gebeurt is met de smaak. En moet eigenlijk nog iets cheffen in dat keldertje dat het wat orderlijker staat, want nu staat het in wat kartonnen dozen rommelig te zijn .
hoe zit het met het vocht?quote:Op donderdag 16 april 2015 11:23 schreef Chandos het volgende:
[..]
Mijn ouders hebben een erg oud huis (250+ jaar oud) met een grote kelder. Binnen die kelder ligt weer een afsluitbaar kleiner zij-keldertje, het oudste stuk van het huis (het is geschat op zijnde uit de 13e eeuw). Ze gebruiken het niet echt, dus ik heb het tot mijn bierkelder gebombardeerd. Nu nog heel bescheiden, heb er een handvolle grote flessen ingekieperd, the usual suspects zoals de zwaardere Trappisten/gerstewijnen + wat kleine flesjes van interessante bieren die zich mogelijk/hopelijk goed lenen voor een tijdje bewaren. Ben vooral nieuwsgierig naar na een tijdje wat Chimay en Abt Bernardus spul van verschillende jaren opentrekken en kijken wat er gebeurt is met de smaak. En moet eigenlijk nog iets cheffen in dat keldertje dat het wat orderlijker staat, want nu staat het in wat kartonnen dozen rommelig te zijn .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |