abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 31 maart 2015 @ 15:32:08 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151227466


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 54 alweer
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151227615
Okee, vraagje (wellicht vloeken in de kerk :o ) : Is het lekker (en mogelijk) om rundvlees te stoven in bijvoorbeeld een pot Bertolli tomatensaus? Ik gooi er altijd te veel of te weinig kruiden bij en die Bertollisauzen vind ik wel lekker. En dan wat ui en wortel erbij ofzo.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  dinsdag 31 maart 2015 @ 15:41:35 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151227846
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 15:36 schreef Hallojo het volgende:
Okee, vraagje (wellicht vloeken in de kerk :o ) : Is het lekker (en mogelijk) om rundvlees te stoven in bijvoorbeeld een pot Bertolli tomatensaus? Ik gooi er altijd te veel of te weinig kruiden bij en die Bertollisauzen vind ik wel lekker. En dan wat ui en wortel erbij ofzo.
Of je dat lekker vind kan ik niet beoordelen, persoonlijk vind ik goede tomaten in blik lekkerder (oro di Parma) of de passata van de biowinkel (weet de naam ff niet)
Je kan daar prima in stoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151229719
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 15:36 schreef Hallojo het volgende:
Okee, vraagje (wellicht vloeken in de kerk :o ) : Is het lekker (en mogelijk) om rundvlees te stoven in bijvoorbeeld een pot Bertolli tomatensaus? Ik gooi er altijd te veel of te weinig kruiden bij en die Bertollisauzen vind ik wel lekker. En dan wat ui en wortel erbij ofzo.
Beetje ui, bleekselderij en wortel + beetje fijngesneden parmaham aanwarmen in een klontje boter. Vlees fijnhakken (rundvlees), even bruinen. Dan blik tomaten erop en een beetje melk. Snufje nootmuskaat en beetje zout en peper. Bouillon erbij. Stoven maar. Na een uur of 4 heb je heerlijke bolognesesaus.. Indien nodig nog ietsje inkoken.
Whatever...
  dinsdag 31 maart 2015 @ 16:40:25 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151229943
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 15:36 schreef Hallojo het volgende:
Is het lekker (en mogelijk) om rundvlees te stoven in bijvoorbeeld een pot Bertolli tomatensaus?
Ja, dat is mogelijk.
pi_151232700
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 15:36 schreef Hallojo het volgende:
Okee, vraagje (wellicht vloeken in de kerk :o ) : Is het lekker (en mogelijk) om rundvlees te stoven in bijvoorbeeld een pot Bertolli tomatensaus? Ik gooi er altijd te veel of te weinig kruiden bij en die Bertollisauzen vind ik wel lekker. En dan wat ui en wortel erbij ofzo.
Te veel of te weinig kruiden, daar ben je zelf bij natuurlijk hè. Langzaam kruiden toevoegen en goed proeven.

Het recept hierboven voor bolognesesaus werkt prima en dan heb je geen pot bertolli nodig. Gewoon tomaat uit blik of pakjes passata, en zelf kruiden en groenten toevoegen. Een flinke scheut rode wijn erbij is ook heel erg lekker.

Ik ben er zelf altijd een voorstander van om zo min mogelijk potjes/pakjes/zakjes te gebruiken bij het koken. Voor weinig extra moeite (eigenlijk in dit geval zo goed als geen) heb je een gezonde, natuurlijke maaltijd waarvan je precies weet wat er in zit. Dan is een potje niet nodig. Uitgaan van zo 'basic' mogelijke ingrediënten is vaak het beste.

Als je echt binnen 10 minuten een supersnelle pasta wil draaien, ja dan kun je een potje bertolli nemen. Maar als je iets lekkers wilt maken dus met zoveel mogelijk basic ingrediënten.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_151232775
Overigens kun je binnen 10 minuten ook wel een pasta in mekaar draaien zonder pakjes/zakjes. Bijvoorbeeld pasta carbonara (simpele versie):

-pasta koken
-spek uitbakken in boter/olijfolie. ik doe er zelf altijd een uitje en (op het laatst) wat knoflook bij, en soms ook andere groenten als champignons, prei etc.
- alles bij de pasta mikken
- twee eieren erbovenop kraken, goed roeren door de warme pasta. indien nodig even licht verwarmen nog
- veel geraspte kaas en vers gemalen peper

Heb ik iig gemakkelijk binnen 10 minuten gedaan en ik ben zeker geen sterkok.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_151233031
Puttanesca is ook lekker, een paar blikken opentrekken terwijl de spaghetti kookt en klaar.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_151283176
Piet, hoe maak ik hont klaar?
  donderdag 2 april 2015 @ 05:31:25 #10
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151284527
Net zo lang aan zijn pikkie sjorren tot er wit spul uit komt, duh.
Zeker nooit South Park gezien :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_151307970
Piet, ik wil graag een rode koolsalade maken zoals je ze in Duitsland en Polen vaak krijgt in restaurants. Heb je een goed recept? Ik wil het graag inmaken.

Zou dit recept wat zijn? http://www.esthete.nl/krautsalat/
Spoilers!
  donderdag 2 april 2015 @ 20:57:56 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151308247
quote:
1s.gif Op donderdag 2 april 2015 20:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Piet, ik wil graag een rode koolsalade maken zoals je ze in Duitsland en Polen vaak krijgt in restaurants. Heb je een goed recept? Ik wil het graag inmaken.

Zou dit recept wat zijn? http://www.esthete.nl/krautsalat/
Lijkt me een prima recept, ik zou kummel gebruiken ipv peper
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151308854
Die Duitsers knikkeren overal kummel in ook Eh.
Whatever...
pi_151312577
quote:
1s.gif Op donderdag 2 april 2015 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt me een prima recept, ik zou kummel gebruiken ipv peper
Lekker, kummel. Ga ik doen.

Ik heb voor volgende week 3 experimenten met rode kool op de planning staan. De koolsla die ik normaal met witte kool maak, dat moet geen probleem zijn. Verder gekookte rode kool met speculaaskruiden en pure chocolade. En als laatste de ingemaakte krautsalat. Ik heb er zin in!
Spoilers!
  vrijdag 3 april 2015 @ 08:17:38 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151319581
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2015 21:07 schreef Spanky78 het volgende:
Die Duitsers knikkeren overal kummel in ook Eh.
Koolsla is al heel erg oud hollands, ook met kummel. In de VS wordt het niet voor niets Coleslaw genoemd, alleen flikkeren die er veel mayo in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 april 2015 @ 09:37:29 #16
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_151320673
Ik heb garnalenkoppen en schalen en die wil ik voor een bouillon gebruiken. Moet dat met of zonder de oranje zooi die uit de kop komt als je even niet lief doet?
Laffe huichelaar
  vrijdag 3 april 2015 @ 09:44:35 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151320775
Met geeft meer smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 april 2015 @ 09:48:34 #18
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_151320826
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2015 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Met geeft meer smaak.
Top, thanks
Laffe huichelaar
pi_151321324
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2015 08:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koolsla is al heel erg oud hollands, ook met kummel. In de VS wordt het niet voor niets Coleslaw genoemd, alleen flikkeren die er veel mayo in
Ja, daar Nederlanders veel kool eten wist ik. Dat coleslaw Nederlands was niet.. Overigens zijn de Dutch Amish dan weer Duitse immigranten...
Whatever...
  vrijdag 3 april 2015 @ 10:19:07 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151321481
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 april 2015 10:12 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ja, daar Nederlanders veel kool eten wist ik. Dat coleslaw Nederlands was niet.. Overigens zijn de Dutch Amish dan weer Duitse immigranten...
Klopt, er migreerden zeer veel Duitsers naar de VS, iets wat je in de literatuur en de films nauwelijks terug ziet. Zo zijn cowboys ook altijd blank (in werkelijkheid waren ze dat nauwelijk) en spoorwegarbeiders ook (in werkelijkheid waren het vrijwel allemaal chinezen). In films en literatuur gaat het vaak over Ierse, Joodse of Italiaanse migranten naar de VS, over scandinavische of duitse migranten vrijwel nooit. Opvallend hoe films en boeken ons beeld vormen. Zo is de Engelse keuken ook zo hip geworden omdat de britten zo goed zijn in het maken van kookprogrammas op TV.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151323187
Nja, de Engelsen... En eten. Rare combinatie. Op zich zijn ze goed in pastry en gebak enz. Ze doen ook wel leuke dingen met lamsvlees maar verder komt d inspiratie toch vooral uit Frankrijk en andere mediterrane landen.

Net zoals in Nederland trouwens. In heel noordwest Europa is er nooit enorme overvloed aan ingrediënten geweest en het calvinisme heeft niet geholpen.

Alleen aan zee was er soms overvloed. Je ziet in Zeeland dat er stiekem erg lekker gegeten wordt en ook werd. Veel groenten, zeevruchten etc.

Nederland heeft er overigens ook niet heel veel historie in. En de huishoudschool heeft bij onze oma's het laatste greintje smaak eruit geramd.
Whatever...
  vrijdag 3 april 2015 @ 14:54:45 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151329359
Toch, als ik de volmaakte hollandse keukenmeid lees (ergens begin 18e eeuw geschreven afaik) is dat geweldig eten. Weer zo niet wat er in de Gouden Eeuw werd gegeten maar als ik de schilderijen zie uit doe tijd en dat moet geloven was dat goed eten.
Dat de huishoudschool een ramp voor Nederland was is trouwens ook de mening van Johannes Van Dam (die trouwens nogal overhoop heeft gelegen met de Boertjes, die hadden wat verkeerds geserveerd en daar had hij in de krant over geschreven)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151331472
In de gouden eeuw werd er vast lekker gegeten, maar zeker niet door iedereen.

Maar het is wel zo dat beschikbaarheid van voldoende voedsel zeker niet altijd gegarandeerd was. Maar er werd een hoop vis, knol en groen gegeten door de gewone man.
Whatever...
  vrijdag 3 april 2015 @ 18:08:42 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151334718
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2015 16:06 schreef Spanky78 het volgende:
In de gouden eeuw werd er vast lekker gegeten, maar zeker niet door iedereen.

Maar het is wel zo dat beschikbaarheid van voldoende voedsel zeker niet altijd gegarandeerd was. Maar er werd een hoop vis, knol en groen gegeten door de gewone man.
Dat was echter overal zo, denk echter dat het welvaardsniveau in de Nederlanden veel hoger lag, ook bij de lagere klasse dan in bv Frankrijk of Duitsland (wat toen nog niet bestond)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151340475
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 april 2015 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat was echter overal zo, denk echter dat het welvaardsniveau in de Nederlanden veel hoger lag, ook bij de lagere klasse dan in bv Frankrijk of Duitsland (wat toen nog niet bestond)
Ongetwijfeld was de welvaart hier groot. De VOC is het rijkste bedrijf dat ooit heeft bestaan, met een waarde van ongeveer 6x die van apple nu (omgerekend uiteraard, netto contante waarde).

In ieder geval zou ik het wel grappig vinden nog eens iets uit die tijd te koken. Er werden iig heel andere kruiden gebruikt. Specerijen waren er hier wel, maar die waren toch echt alleen voor de rijken.

En dingen als tomaten en aardappels werden ook nog niet gegeten.
Whatever...
  vrijdag 3 april 2015 @ 20:56:28 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151340630
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2015 20:53 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ongetwijfeld was de welvaart hier groot. De VOC is het rijkste bedrijf dat ooit heeft bestaan, met een waarde van ongeveer 6x die van apple nu (omgerekend uiteraard, netto contante waarde).

In ieder geval zou ik het wel grappig vinden nog eens iets uit die tijd te koken. Er werden iig heel andere kruiden gebruikt. Specerijen waren er hier wel, maar die waren toch echt alleen voor de rijken.

En dingen als tomaten en aardappels werden ook nog niet gegeten.
http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/recepten-uit-gouden-eeuw
http://www.kookhistorie.nl/index.htm
Die amandeltaart lijkt me wel lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151340936
quote:
Hah, het zal jou smaken, overal foelie in.

Zal prijzig eten zijn geweest met al die specerijen...Dit vind ik toch redelijk oudhollands klinken, met appels en boter, kaneel, ei...
Whatever...
  vrijdag 3 april 2015 @ 21:12:07 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151341452
Ik vind foelie idd erg lekker.
Banda Foelie was heel belangrijk voor de VOC.
A Propos VOC, dat was maar een klein deel van de NL economie destijds, het echte geld werd verdient in de graan, hout en vishandel.
Het aandeel in de wereldhandel van de Nederlanden was ongeveer 3/4 van de wereldhandel. Economisch dus een grootmacht die we ons nauwelijks nog kunnen voorstellen.

De recepten zijn heel herkenbaar idd, wordt verder veel met oud brood gewerkt, iets wat we nu nauwelijks nog doen, hoewel ik soldaatjes en croutons erg lekker vind. Klassieker is ook, gesmolten boter met broodkruim over asperges. Het is stevig eten, en wat ik lees uit de 17e en 18e eeuw, lekker, maar een heel verfijnde keuken is het niet. Het is geen keuken voor de hoogadel, maar voor mensen die hard werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 april 2015 @ 22:40:47 #29
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_151345201
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 18:21 schreef Weltschmerz het volgende:
Puttanesca is ook lekker, een paar blikken opentrekken terwijl de spaghetti kookt en klaar.
dat is hier ook een makkelijke smakelijke maaltijd!
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_151379488
-wegwezen-

[ Bericht 97% gewijzigd door timmmmm op 05-04-2015 08:52:09 ]
pi_151382603
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2015 21:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind foelie idd erg lekker.
Banda Foelie was heel belangrijk voor de VOC.
A Propos VOC, dat was maar een klein deel van de NL economie destijds, het echte geld werd verdient in de graan, hout en vishandel.
Het aandeel in de wereldhandel van de Nederlanden was ongeveer 3/4 van de wereldhandel. Economisch dus een grootmacht die we ons nauwelijks nog kunnen voorstellen.

De recepten zijn heel herkenbaar idd, wordt verder veel met oud brood gewerkt, iets wat we nu nauwelijks nog doen, hoewel ik soldaatjes en croutons erg lekker vind. Klassieker is ook, gesmolten boter met broodkruim over asperges. Het is stevig eten, en wat ik lees uit de 17e en 18e eeuw, lekker, maar een heel verfijnde keuken is het niet. Het is geen keuken voor de hoogadel, maar voor mensen die hard werken.
Ik vind custardpudding (met brioche ) erg lekker..

Ik ben eigenlijk wel geïnteresseerd geraakt in wat men at voor de gouden eeuw en de specerijen. Middeleeuwse kost dus. Met kruiden die we nu aan de rand van de weg kunnen vinden... (duizendblad enzo)
Whatever...
  zondag 5 april 2015 @ 11:46:40 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151382677
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2015 11:44 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik vind custardpudding (met brioche ) erg lekker..

Ik ben eigenlijk wel geïnteresseerd geraakt in wat men at voor de gouden eeuw en de specerijen. Middeleeuwse kost dus. Met kruiden die we nu aan de rand van de weg kunnen vinden... (duizendblad enzo)
Ook toen kende men de specerijen al, maar waren ze nog veel duurder, kwamen via Venetie, en het middenoosten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151382784
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2015 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ook toen kende men de specerijen al, maar waren ze nog veel duurder, kwamen via Venetie, en het middenoosten.
Ja klopt, enorme rijkdom daar ook... Nog steeds vind je kaneel en nootmuskaat in oude Italiaanse gerechten, met name ook in het zuiden.
Whatever...
  zondag 5 april 2015 @ 13:08:05 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151384892
En Peper niet te vergeten.

Ik denk dat de Spanjaarden een kapitale fout maakten met Zuid en Midden Amerika. Ze namen het goud en zilver en dachten dat ze rijk werden, maar het enige effect was inflatie, alsof ze de geldpers hadden aangegooid en het inklappen van hun economie omdat ze niets meer maakten of verbouwden maar kochten.
Als ze waren begonnen in handel in specerijen en andere landbouwproducten uit zuid Amerika waren ze waarschijnlijk beter af geweest. We hebben het altijd over de oost als we het over deze producten hebben, maar uit Amerika kwam de chili, de tomaat, bonen, aardappel, cacao, vanille, tabak, rubber, etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151391137
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2015 11:44 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik vind custardpudding (met brioche ) erg lekker..

Ik ben eigenlijk wel geïnteresseerd geraakt in wat men at voor de gouden eeuw en de specerijen. Middeleeuwse kost dus. Met kruiden die we nu aan de rand van de weg kunnen vinden... (duizendblad enzo)
http://www.dbnl.org/tekst/jans016keuk01_01/jans016keuk01_01.pdf
pi_151403460
Whatever...
  zondag 5 april 2015 @ 22:18:53 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151403573
Ga hem straks ff op mijn kindle zetten!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 april 2015 @ 18:42:41 #38
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_151456524
quote:
1s.gif Op donderdag 2 april 2015 20:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Piet, ik wil graag een rode koolsalade maken zoals je ze in Duitsland en Polen vaak krijgt in restaurants. Heb je een goed recept? Ik wil het graag inmaken.

Zou dit recept wat zijn? http://www.esthete.nl/krautsalat/
Heeft iemand een idee waarmee ik de potten die ik ga inmaken kan vullen? Half water half azijn ofzo?
Spoilers!
  dinsdag 7 april 2015 @ 18:48:46 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151456723
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 18:42 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Heeft iemand een idee waarmee ik de potten die ik ga inmaken kan vullen? Half water half azijn ofzo?
met koolsla?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 april 2015 @ 21:26:25 #40
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_151464357
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

met koolsla?
Ja maar moet het niet afgevuld worden zodat alles onder vocht staat ofzo?
Spoilers!
  woensdag 8 april 2015 @ 08:59:13 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151474974
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2015 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja maar moet het niet afgevuld worden zodat alles onder vocht staat ofzo?
Als je hem maakt met zout en suiker, olie en azijn dan komt er genoeg vocht vrij uit de kool
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151475739
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 08:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je hem maakt met zout en suiker, olie en azijn dan komt er genoeg vocht vrij uit de kool
Ik heb net voor de laatste keer geroerd, ik ga hem vanmiddag inmaken. Er lag inderdaad een bodempje vocht in de bak. En in de pot zelf zal er ook nog wel wat vocht uitkomen inderdaad. Dank je.
Spoilers!
  woensdag 8 april 2015 @ 09:45:20 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151475797
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 09:42 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb net voor de laatste keer geroerd, ik ga hem vanmiddag inmaken. Er lag inderdaad een bodempje vocht in de bak. En in de pot zelf zal er ook nog wel wat vocht uitkomen inderdaad. Dank je.
Hoe lang wil je het bewaren, het is in de koelkast wel een week of 2-3 houdbaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151475963
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 09:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe lang wil je het bewaren, het is in de koelkast wel een week of 2-3 houdbaar
Ik dacht eerder aan een maand of 8 eigenlijk.
Spoilers!
  woensdag 8 april 2015 @ 09:57:11 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151476068
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 09:52 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik dacht eerder aan een maand of 8 eigenlijk.
Waarom zou je koolsla zo lang willen bewaren? Maak dan zuurkool :D

Nee, dat ga je niet redden zonder conserveren met veel azijn of conserveermiddelen. En waarom zou je? Vers is het lekkerst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151476168
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom zou je koolsla zo lang willen bewaren? Maak dan zuurkool :D

Nee, dat ga je niet redden zonder conserveren met veel azijn of conserveermiddelen. En waarom zou je? Vers is het lekkerst
Omdat ik veel kool heb en het me een interessant experiment lijkt. Misschien lukt het niet. Misschien wel :s)
Spoilers!
pi_151477637
Mits goed gemaakt is het zeker een half jaar goed.
http://www.zelfbewustleven.nl/?p=6972

Vanwege het zuur hoef je niet snel bang te zijn voor ziekmakende infecties.

Voldoende zout zorgt voor het uittreden van water uit de kool.
Whatever...
  woensdag 8 april 2015 @ 11:10:58 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151477684
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:09 schreef Spanky78 het volgende:
Als je voldoende zout hebt gebruikt kun jeyxuurkool
Zuurkool krijg je idd vanzelf als je wat zout (en evt een starter) gebruikt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 april 2015 @ 11:18:55 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151477884
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:09 schreef Spanky78 het volgende:
Mits goed gemaakt is het zeker een half jaar goed.
http://www.zelfbewustleven.nl/?p=6972

Vanwege het zuur hoef je niet snel bang te zijn voor ziekmakende infecties.

Voldoende zout zorgt voor het uittreden van water uit de kool.
Zuurkool is in een door melkzuurbacteriën geïnfecteerde kool, dus eigenlijk is hij al bedorven. Net zoals Joghurt of Karnemelk, dat bederft dan niet snel meer met andere bacterien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151478366
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:09 schreef Spanky78 het volgende:
Mits goed gemaakt is het zeker een half jaar goed.
http://www.zelfbewustleven.nl/?p=6972

Vanwege het zuur hoef je niet snel bang te zijn voor ziekmakende infecties.

Voldoende zout zorgt voor het uittreden van water uit de kool.
Zuurkool staat ook zeker een keer op de planning :Y Die persoon uit jouw url gebruikt Keltisch zeezout :')
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')