abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 15:04:11 #201
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154818002
Nèh. :D



Maar het crumbshot geeft hoop!



Luistert toch een heel stuk nauwer met desem, dit soort brood. :o
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 15:05:20 #202
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154818019
Ziet er wel mooi uit. Ben benieuwd of het beetje zacht is aan de binnenkant. Ja... Uhhh, hoe zeg je dat, niet droge kruim zeg maar :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 15:07:35 #203
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154818065
Ja, het kruim is lekker zacht. Het is een heerlijk brood, alleen nog niet esthetisch verantwoord. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 15:09:51 #204
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154818101
^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154818368
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 15:04 schreef Isegrim het volgende:
Nèh. :D

[ afbeelding ]

Maar het crumbshot geeft hoop!

[ afbeelding ]

Luistert toch een heel stuk nauwer met desem, dit soort brood. :o
Knus wel. :9 Maar waarom niet in een vorm gebakken om zo wat meer hoogte te krijgen? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_154818499
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 15:04 schreef Isegrim het volgende:
Nèh. :D
Vind ze er wel schattig en 'ambachtelijk' uit zien ;)
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 15:40:44 #207
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154818647
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 15:24 schreef minilot het volgende:

[..]

Knus wel. :9 Maar waarom niet in een vorm gebakken om zo wat meer hoogte te krijgen? :)
Ze zíjn in een vorm gebakken. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154818662
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 15:40 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ze zíjn in een vorm gebakken. :D
Haha, ooh! Okee! :D Ahem!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 15:42:21 #209
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154818681
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 15:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Haha, ooh! Okee! :D Ahem!
Nog van de correcte afmetingen ook! Dus langer kneden! :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 1 augustus 2015 @ 16:02:01 #210
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_154819083
Broodjes zijn heel aardig geworden. Filmpje "rond brood vormen" gevolgd en gewicht per broodje afgewogen. Ze waren wel tegen elkaar aan gerezen.. :)



Ik twijfel nu wel of ze misschien iets langer in de oven hadden gemoeten, de korst had wat harder gemogen.
pi_154819107
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 16:02 schreef qltel het volgende:
Broodjes zijn heel aardig geworden. Filmpje "rond brood vormen" gevolgd en gewicht per broodje afgewogen.

[ afbeelding ]

Ik twijfel nu wel of ze misschien iets langer in de oven hadden gemoeten, de korst had wat harder gemogen.
Ietsje langer ja, worden ze ook wat mooier bruin. :) Inkwasten met melk of melk+losgeklopte eidoorer werkt ook voor een mooi korstje. Zonder met zoiets inkwasten blijven dit soort broodjes al snel wat witjes.

Wel fraai gelijkmatig zeg, mooi! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_154819136
Oh, en voor een goede verdeling van de zaadjes/pitjes erop:
Plat schaaltje vullen pet pitjes/zaadjes naar keuze. Broodbolletje inkwasten (met water of melk of eidooier+melk dus) en dan het bolletje ondersteboven door de pitjes/zaadjes rollen.

Krijg je een supergoede gelijkmatige verdeling van de pitjes/zaadjes over de bovenkant en blijven ze heel goed plakken. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_154819343
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 16:02 schreef qltel het volgende:
Broodjes zijn heel aardig geworden.
Goed gelukt toch voor een eerste poging? :Y
pi_154819567
Hmm mijn eerste zuurdesemprojectje is niet helemaal gelukt. Broden zijn in de oven totaal niet meer gerezen, dus de broden zijn veel te compact geworden.

Heb dit recept gevolgd:
http://uitdekeukenvanarde(...)jnen-pecannoten.html



Hoogstwaarschijnlijk ligt het aan één van deze twee zaken:

1. Tweede rijs is te lang geweest...ben namelijk een uur van huis geweest maar daarna leken ze nog niet goed genoeg gerezen dus nog half uurtje gewacht.

2. Kwam er, toen alles al klaar stond, achter dat mijn bloem van de molen bijna op was dus heb 180 gram bloem aangevuld met 200 gram 'supermarkt' bloem

Vond het deeg ook wat slapjes. Denken jullie?

Heb dit overigens altijd bij elke 'nieuwe' hobby, eerste poging is top en de tweede is dan mehhh -O-
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 1 augustus 2015 @ 17:02:55 #215
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_154820424
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 16:03 schreef minilot het volgende:

[..]
Wel fraai gelijkmatig zeg, mooi! ^O^
Allemaal precies 100 gram deeg.. :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 16:04 schreef minilot het volgende:
Oh, en voor een goede verdeling van de zaadjes/pitjes erop:
Plat schaaltje vullen pet pitjes/zaadjes naar keuze. Broodbolletje inkwasten (met water of melk of eidooier+melk dus) en dan het bolletje ondersteboven door de pitjes/zaadjes rollen.

Krijg je een supergoede gelijkmatige verdeling van de pitjes/zaadjes over de bovenkant en blijven ze heel goed plakken. :Y
Bedankt voor de tip. Ik heb ze er nu gewoon met de hand op/in gedrukt na het vormen.
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 16:13 schreef Trusten het volgende:

[..]

Goed gelukt toch voor een eerste poging? :Y
Het was niet helemaal mijn eerste poging met broodjes, maar wel de eerste poging met broodjes die ik op de goede manier gevormd heb..

Zo, en nu gaat de BBQ aan, daar kunnen we die broodjes mooi bij gebruiken.. :)
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 1 augustus 2015 @ 17:06:50 #216
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_154820508
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 16:25 schreef Trusten het volgende:
2. Kwam er, toen alles al klaar stond, achter dat mijn bloem van de molen bijna op was dus heb 180 gram bloem aangevuld met 200 gram 'supermarkt' bloem
Ik bak de laatste weken met supermarktbloem (die broodjes ook). Komt van de Aldi in Duitsland (type 405) en kost 32 cent voor een kilo.
pi_154820646
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 17:06 schreef qltel het volgende:
Ik bak de laatste weken met supermarktbloem (die broodjes ook). Komt van de Aldi in Duitsland (type 405) en kost 32 cent voor een kilo.
Ik had patentbloem, das type 45 geloof ik?
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 1 augustus 2015 @ 17:27:52 #218
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_154820965
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 17:11 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik had patentbloem, das type 45 geloof ik?
geen idee, Die types zijn verschillend in verschillende landen, dacht ik. Maar ik neem aan dat het wel hetzelfde zal zijn, zoveel verschil zal er niet zitten tussen meel in supermarkten.
pi_154821244
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 17:27 schreef qltel het volgende:

[..]

geen idee, Die types zijn verschillend in verschillende landen, dacht ik. Maar ik neem aan dat het wel hetzelfde zal zijn, zoveel verschil zal er niet zitten tussen meel in supermarkten.
Ik hoop dat een expert straks het verlossende antwoord kan geven :P ik heb namelijk begrepen dat het bloem uit de (Nederlandse) niet geschikt is voor brood vanwege een te laat eiwit gehalte, terwijl het voor koekjes etc juist weer wel heel geschikt is...
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 17:53:37 #220
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154821495
Ook met het goedkoopste supermarktmeel kun je hele mooie broden bakken. :Y Heb je desem al eens met koude rijs (autolyse, hele nacht in koeling) geprobeerd? Dat is iets meer 'foolproof', minder foutgevoelig.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154821533
Ik bak heel vaak uitstekende broodjes en broden (met allerlei soorten kruim en korst, afhankelijk van het recept) met de allergoedkoopste supermarktbloem van 35 cent per zak ofzo. :Y

Zo heel af en toe haal ik wel eens een zak eiwitrijke bloem bij de groothandel om een beetje mee te experimenteren, maar ik vind het verschil niet zo heel groot. Wel wat in smaak en kleur van het kruim, maar beslist niet in hoe hard het deeg rijst of de compactheid van het uiteindelijke kruim. Denk dus niet dat het daaraan ligt, Trusten. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_154821816
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 17:53 schreef Isegrim het volgende:
Heb je desem al eens met koude rijs (autolyse, hele nacht in koeling) geprobeerd? Dat is iets meer 'foolproof', minder foutgevoelig.
Nope, was mijn eerste desembrood. Desem had ik gisteravond uit de koelkast gehaald en 'gevoerd'. Vanmorgen was het (iets meer dan) verdubbeld en heb ik het gebruikt. Zal er eens over lezen, thanks.

Hierbij nog een crumbshot ;)
  zaterdag 1 augustus 2015 @ 18:41:52 #223
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_154822596
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 18:07 schreef Trusten het volgende:

[..]

Nope, was mijn eerste desembrood. Desem had ik gisteravond uit de koelkast gehaald en 'gevoerd'. Vanmorgen was het (iets meer dan) verdubbeld en heb ik het gebruikt. Zal er eens over lezen, thanks.

Hierbij nog een crumbshot ;)
[ afbeelding ]
Maar dat is bepaald niet slecht voor de eerste keer hoor! En je hebt ook meteen voor een best lastig brood gekozen. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_154825840
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 18:41 schreef Isegrim het volgende:
Maar dat is bepaald niet slecht voor de eerste keer hoor! En je hebt ook meteen voor een best lastig brood gekozen. :)
Thanks, moet zeggen dat hij ook erg goed smaakt :), ga hem binnenkort gewoon nog een keertje proberen
pi_154923980
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 augustus 2015 18:07 schreef Trusten het volgende:

[..]

Nope, was mijn eerste desembrood. Desem had ik gisteravond uit de koelkast gehaald en 'gevoerd'. Vanmorgen was het (iets meer dan) verdubbeld en heb ik het gebruikt. Zal er eens over lezen, thanks.

Hierbij nog een crumbshot ;)
[ afbeelding ]
Ziet er qua kruim toch hartstikke goed uit? O+
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')