Knus wel. Maar waarom niet in een vorm gebakken om zo wat meer hoogte te krijgen?quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 15:04 schreef Isegrim het volgende:
Nèh.
[ afbeelding ]
Maar het crumbshot geeft hoop!
[ afbeelding ]
Luistert toch een heel stuk nauwer met desem, dit soort brood.
Ze zíjn in een vorm gebakken.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 15:24 schreef minilot het volgende:
[..]
Knus wel. Maar waarom niet in een vorm gebakken om zo wat meer hoogte te krijgen?
Haha, ooh! Okee! Ahem!quote:
Nog van de correcte afmetingen ook! Dus langer kneden!quote:
Ietsje langer ja, worden ze ook wat mooier bruin. Inkwasten met melk of melk+losgeklopte eidoorer werkt ook voor een mooi korstje. Zonder met zoiets inkwasten blijven dit soort broodjes al snel wat witjes.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 16:02 schreef qltel het volgende:
Broodjes zijn heel aardig geworden. Filmpje "rond brood vormen" gevolgd en gewicht per broodje afgewogen.
[ afbeelding ]
Ik twijfel nu wel of ze misschien iets langer in de oven hadden gemoeten, de korst had wat harder gemogen.
Allemaal precies 100 gram deeg..quote:
Bedankt voor de tip. Ik heb ze er nu gewoon met de hand op/in gedrukt na het vormen.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 16:04 schreef minilot het volgende:
Oh, en voor een goede verdeling van de zaadjes/pitjes erop:
Plat schaaltje vullen pet pitjes/zaadjes naar keuze. Broodbolletje inkwasten (met water of melk of eidooier+melk dus) en dan het bolletje ondersteboven door de pitjes/zaadjes rollen.
Krijg je een supergoede gelijkmatige verdeling van de pitjes/zaadjes over de bovenkant en blijven ze heel goed plakken.
Het was niet helemaal mijn eerste poging met broodjes, maar wel de eerste poging met broodjes die ik op de goede manier gevormd heb..quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 16:13 schreef Trusten het volgende:
[..]
Goed gelukt toch voor een eerste poging?
Ik bak de laatste weken met supermarktbloem (die broodjes ook). Komt van de Aldi in Duitsland (type 405) en kost 32 cent voor een kilo.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 16:25 schreef Trusten het volgende:
2. Kwam er, toen alles al klaar stond, achter dat mijn bloem van de molen bijna op was dus heb 180 gram bloem aangevuld met 200 gram 'supermarkt' bloem
Ik had patentbloem, das type 45 geloof ik?quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 17:06 schreef qltel het volgende:
Ik bak de laatste weken met supermarktbloem (die broodjes ook). Komt van de Aldi in Duitsland (type 405) en kost 32 cent voor een kilo.
geen idee, Die types zijn verschillend in verschillende landen, dacht ik. Maar ik neem aan dat het wel hetzelfde zal zijn, zoveel verschil zal er niet zitten tussen meel in supermarkten.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 17:11 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik had patentbloem, das type 45 geloof ik?
Ik hoop dat een expert straks het verlossende antwoord kan geven ik heb namelijk begrepen dat het bloem uit de (Nederlandse) niet geschikt is voor brood vanwege een te laat eiwit gehalte, terwijl het voor koekjes etc juist weer wel heel geschikt is...quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 17:27 schreef qltel het volgende:
[..]
geen idee, Die types zijn verschillend in verschillende landen, dacht ik. Maar ik neem aan dat het wel hetzelfde zal zijn, zoveel verschil zal er niet zitten tussen meel in supermarkten.
Nope, was mijn eerste desembrood. Desem had ik gisteravond uit de koelkast gehaald en 'gevoerd'. Vanmorgen was het (iets meer dan) verdubbeld en heb ik het gebruikt. Zal er eens over lezen, thanks.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 17:53 schreef Isegrim het volgende:
Heb je desem al eens met koude rijs (autolyse, hele nacht in koeling) geprobeerd? Dat is iets meer 'foolproof', minder foutgevoelig.
Maar dat is bepaald niet slecht voor de eerste keer hoor! En je hebt ook meteen voor een best lastig brood gekozen.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 18:07 schreef Trusten het volgende:
[..]
Nope, was mijn eerste desembrood. Desem had ik gisteravond uit de koelkast gehaald en 'gevoerd'. Vanmorgen was het (iets meer dan) verdubbeld en heb ik het gebruikt. Zal er eens over lezen, thanks.
Hierbij nog een crumbshot
[ afbeelding ]
Thanks, moet zeggen dat hij ook erg goed smaakt , ga hem binnenkort gewoon nog een keertje proberenquote:Op zaterdag 1 augustus 2015 18:41 schreef Isegrim het volgende:
Maar dat is bepaald niet slecht voor de eerste keer hoor! En je hebt ook meteen voor een best lastig brood gekozen.
Ziet er qua kruim toch hartstikke goed uit?quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 18:07 schreef Trusten het volgende:
[..]
Nope, was mijn eerste desembrood. Desem had ik gisteravond uit de koelkast gehaald en 'gevoerd'. Vanmorgen was het (iets meer dan) verdubbeld en heb ik het gebruikt. Zal er eens over lezen, thanks.
Hierbij nog een crumbshot
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |