abonnement Unibet Coolblue
  zondag 15 maart 2015 @ 20:20:27 #51
439796 Artoo
Beep boop beep
pi_150674633
Inschrijving voor de HM in Enschede eindelijk gedaan. :P Gisteren 19,3 gelopen en in de laatste 3 kilometer achtervolgd door een creep op een fiets. Niet cool. Wel snelle kilometers, die laatste. :')
Moet zeggen dat ik de duurlopen wel echt lekker en leuk vind om te doen. Toen ik in 2013 de HM liep had ik minder lange duurlopen in de voorbereiding, maar ze gaan nu zo fijn. Geeft wel goed vertrouwen in ieder geval. Nu te bedenken: what next, als die HM voltooid is..? Trails en meer offroad lopen lijkt me eigenlijk ook wel heel tof.
Fear is the path to the Dark Side.
pi_150674638
quote:
1s.gif Op zondag 15 maart 2015 19:56 schreef wyccie het volgende:
Volgens mij had ik mossel rond 3 km ingehaald (geel shirt?).
En pijll zag ik weer toen ik naar het startgebied liep. Hij liep er nog erg fris bij.
Ik liep er weer fris bij, bedoel je... Ik was op dat moment al even binnen, had mijn spullen opgehaald bij de garderobe en was weer op weg naar de finish omdat mijn moeder daar stond.

En 100m verder kwam ik mossel tegen, met de dames.

Het was inderdaad erg gezellig. Leuk om jullie allemaal gezien te hebben. Tot het volgende loopje!
  zondag 15 maart 2015 @ 20:26:15 #53
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_150674868
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 17:19 schreef zouzomaarkunnen het volgende:
Jammer dat het net geen pr is Schanulleke, maar sowieso een hele mooie tijd!
Thanks! Ben ook wel heel blij met hoe het ging.
Life is what you make it.
pi_150674937
Ik heb een beetje nare spierpijn in mijn linkeronderscheenbeen/aanhechting enkel. Geen idee waarom, misschien van het lopen met wind tegen gisteren. Morgen maar op de fiets naar de zaaltraining ipv hardlopend..
Ik hou van mij van mij van mij en van geen ander, want ik ben verreweg de leukste die ik ken!
pi_150675251
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 16:58 schreef Guard het volgende:

[..]

Ik heb helemaal niet meer aan de inschrijving gedacht, maar was toch niet van plan om hem te lopen dit jaar. Vol aan het taperen dan :)
Misschien kom ik wel even kijken
Gezellig!
pi_150675416
Nog even een verslag van mijn Stevensloop:

Vooraf had ik besloten om in kort-kort te lopen, maar in Nijmegen aangekomen vond ik het daar te koud voor. Ik heb eerst een kopje thee gedronken bij wyccie (gezellig!) en daarna mossel opgezocht. En die zei doodleuk dat het prima weer was voor kort-kort. Tja, dan moet ik ook maar.

Startvak naast het Kronenburgerpark opgezocht, en het was toch eigenlijk wel erg koud, met een frisse wind. Maar ja, ik kon niet meer terug. De start ging goed, het was een zandloperstart, want de organisatie had duidelijk afgekeken bij de 7H.

De eerste paar honderd meters gingen heuvelaf, en ik schrok toen ik op mijn horloge keek: 4:30 min/km. De bedoeling was om snel te lopen, mogelijk een pr zelfs, maar dit was te erg. Gas teruggenomen, maar de eerste kilometers gingen nog altijd in een razend tempo. De brug was zwaar, zeker met die koude wind tegen, en daarna volgde een rondje door Lent en Bemmel. Daar stond mijn moeder te wachten bij het 10km punt; ze was speciaal gekomen om mij te supporteren, erg lief. Ondertussen zat ik boven mijn pr-schema, maar een tijd laag in de 1:50 was ook goed.

Terug de brug op, en daarna ging het tempo helemaal omlaag, richting de 5:40. Nog altijd veel sneller dan de als training gelopen CPC vorige week. Op de Waalkade stond mijn moeder weer. "Het wordt wel zwaar." "Zometeen wordt het nog veel zwaarder," was haar antwoord. Inderdaad. De beklimming van de Voerweg was aangekondigd alsof het de Balijbrug was, en zo voelde het ook. Langzaam naar boven gelopen. Op het 20km-punt zag ik dat ik nog binnen de 1:55 binnen kon komen, en alles onder de 1:55 is "1:50 laag". Dus dat moest dan maar.

Nog een rondje door het centrum, door de koopgoot en over een stukje met vervelende straatsteentjes, en daar stond de Stevenskerk. Eindsprintje, 1:54:44. Blij :)

Na afloop nog even met wyccie gesproken en met mossel en de dames van de korte afstanden, en toen met mijn moeder een pannenkoek gaan eten. Mooie dag zo.
pi_150675768
Nog maar even een iets uitgebreider verslagje. Als je tegen Nijmegen aan woont en het leuk vindt om een HM te lopen dan ligt het voor de hand dat je meedoet met de Stevensloop. St(r)ip zat dus op de dag dat de inschrijving van start ging al heel vroeg met een doppio klaar achter de laptop.

Fast forward naar vandaag. Na er in drie dagen een familiepak tissues doorheen gejaagd te hebben ontwaakte vanochtend in het vriendelijke Malden St(r)ipstreep keelpijnloos en snottervrij. Dat heet: "pieken op het juiste moment". Het ontbijt bestond eens niet uit American pancakes, maar uit zelfgebakken brood met honing en pindakaas. Dat was het makkelijke deel. Daarna moest er gekozen worden tussen kort-kort, kort-lang, lang-kort, lang-lang, en dan al die combinaties met of zonder compressiekousen. De keuze viel op kort-kort met een extra singlet voor een warme buik. En compressiekousen. En speldjes in plaats van bibbits. Mevrouw St(r)ip ging de 10 lopen, dus er was oppas geregeld.

Een loopmaatje kwam me ophalen, en in Nijmegen liep ik de een na de andere bekende tegen het sportieve lijf. Voor de start een aantal loopmaatjes van de ene loopgroep, in het startvak een aantal van de andere loopgroep. En opeens stond ik naast SEMTEX, maar die negeerde me volkomen zodat ik gedwongen was een welgemeend "BOE" te roepen. Dat hielp. Ze loog dat ze niet te hard zou gaan vandaag, tenslotte was het volgend weekend Venlooptijd. Ik loog terug dat ik mijn best zou doen, maar vandaag zeker geen PR ging lopen.

Daarna gingen we van start. SEMTEX was gelijk uit zicht en met mijn debuterende loopmaatje, die de hele HM gelijk met me heeft opgelopen vlogen we weg. Het was koud en kou bestrijd je het best door flink te bewegen. De eerste kilometer daalde behoorlijk waardoor het tempo er gelijk in zat. De target was 5:00/km en we liepen meteen al 4:20. St(r)ip zei iets als "stick to a plan" en we liepen opeens 4:50. Dat was beter. De eerste 4km gingen min of meer als vanzelf. Daarna kwam de gevreesde Oversteek in zicht. De wind woei recht over de brug zodat alleen de ruggen van de lopers vlak voor ons bescherming konden bieden. Er liepen overigens geen lopers vlak voor ons. Het klimmen viel enorm mee en we waren snel aan de overkant. Daar stond een drankpost maar die heb ik overgeslagen.

Na de brug met een slinger naar de dijk en aan de noordkant van de Waal naar de oude Waalbrug. Onder de Waalbrug door volgde een slinger, en af en toe bood de Lentse bebouwde kom welkome beschutting. Onderweg nog even gebabbeld met een paar bekenden die ook bleken te rennen. Zo kwam ik onder andere mijn oude loopmaatje tegen met wie ik samen ooit mijn allereerste HM heb gelopen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.

De 11km was rap gepasseerd en een nieuwe slinger volgde, een slinger die ons weer terug zou brengen naar de Oversteek. De heenweg ging weliswaar prima, het is nog veel beter lopen met de wind in de rug. Om ons heen begonnen mensen het zwaar te krijgen, maar St(r)ipstreep en zijn loopmaat hobbelden gestaag door naar boven en weer de brug af. Dat ging als vanzelf. Tot daar, precies tot daar. De oude Honig fabrieken schijnen van binnen erg mooi te zijn en te bruisen van het creatief ondernemerschap. Je schijnt er ook lekker te kunnen eten. Maar buiten was het treurnis: ongelijke stenen, weinig publiek en wind. En de traditioneel zware kilometer tussen 17 en 18 lag precies daar. Gelukkig volgde al snel de Waalkade, die al even zwaar was, maar met een heel klein tikkeltje meer sfeer.

En toen de Voerweg. Een makkie! Ongeveer 400 meter klimmen met als extra prikkel een prijs van New Balance voor de snelste atleten op dat segment.Die prikkel had ik niet nodig. Of beter gezegd: hij kon me gestolen worden. De voorgaande twee kilometers waren opeens een lichtvoetig dansje geworden. Ik vind zo een klim normaal gesproken niet erg, maar wel na 19km in een HM. Gelukkig was het daarna een lange versnelling naar de finish: Naar beneden de Marikenstraat in, dan een slinger en wat vals plat en om de hoek lag daar de finish. De laatste meters werd ik nog even de finish overgeschreeuwd door een stel enthousiaste Fok!dames. Ik heb ze nauwelijks gezien, maar ik weet zeker dat dat seconden gescheeld heeft ;)

Na de finish nog meer bekenden tegengekomen en toen was het opeens erg koud en tijd om huiswaarts te gaan met de automobiel :)

UIT ! :6

p.s.: Aanrader? Als je uit de buurt komt zeker! Het parcours van de 10 schijnt iets minder te zijn (brug over, omkeren, brug weer over) dan dat van de HM. De organisatie is die van de 7HL en de Marikenloop en die is top ^O^ Zandloperstarts zorgen voor veel ruimte voor de lopers. Het parcours is hier en daar vrij pittig maar te overzien. Wat sfeer betreft is er nog veel te winnen. Hier en daar was het ronduit leeg langs de route. De Venloop, die in dezelfde periode wordt georganiseerd is veel sfeervoller. Je kan natuurlijk ook een SEMTEXje doen en ze allebei lopen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-03-2015 20:46:34 ]
  zondag 15 maart 2015 @ 20:42:29 #58
439796 Artoo
Beep boop beep
pi_150675782
Wat leuk dat je moeder kwam aanmoedigen, Pijl! :)
Fear is the path to the Dark Side.
pi_150675934
quote:
2s.gif Op zondag 15 maart 2015 16:18 schreef MaleDuck het volgende:

[..]

Die 35 km is geen must volgens mij, ik zou eerder zorgen dat ik goed zou taperen als nu de tank leeg was. Maar dat is puur op mn boerenverstand gebaseerd en niet op ervaring, aangezien ik nog nooit meer dan 22 km aan 1 stuk heb gelopen.
Het is normaal gesproken ook niet echt nodig maar ik heb tot op heden echt een klote voorbereiding gehad. Ik heb nauwelijks tijd gehad om op te bouwen. Vorige week liep ik voor het eerst twee keer per week terwijl ik eigenlijk al drie tot vier keer per week zou moeten lopen. Dan zijn die twee maanden toch wel erg kort. Zeker als je ook nog eens twee weken ziek bent geweest (en ik ben normaal gesproken echt nooit ziek 8)7 ). Ik loop nu op het tandvlees naar de 30 kilometer terwijl je deze afstand eigenlijk relatief makkelijk zou moeten afleggen. Het is dus niet alleen voor het zelfvertrouwen.
pi_150676125
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 20:42 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Nog maar even een iets uitgebreider verslagje.
Ik dacht dat ik een lange tekst geschreven had.... Leuk stukje!

Enne... http://bhutaninternationalmarathon.com
  zondag 15 maart 2015 @ 20:48:41 #61
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_150676126
Zo, dag 1 van het 5-10km schema zit erop. Rustigjes 30´ joggen, geen probleem (maar wel warm en benauwd hier). Op naar dag 2 :)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_150676236
quote:
1s.gif Op zondag 15 maart 2015 20:48 schreef pijll het volgende:

[..]

Ik dacht dat ik een lange tekst geschreven had.... Leuk stukje!

Enne... http://bhutaninternationalmarathon.com
Oeh even met potlood in mijn agenda voor volgend jaar zetten :9
pi_150676942
Leuke verslagen. ^O^
pi_150677061
Vandaag heb ik de omtrek van Amersfoort maar eens opgemeten. Het bleek ruim 32km te zijn (maar dat had ik natuurlijk al gezien op afstandmeten.nl :+ )

http://app.endomondo.com/workouts/486715934/2436456

Niet het meest mooie parcours, en ook iets te veel langs de snelweg voor het leuke. Maar wel afwisselend. En ach, ik wilde hem gewoon een keer doen ;)

Ik merk wel dat rond de 28km voor mij echt een breekpunt is. Daarna voelt het echt aanmerkelijk zwaarder aan. Dat zou misschien ook nog wel kunnen komen doordat ik te weinig eet vooraf en onderweg? Volgende week nog een 35km lopen en dan ga ik maar eens een paar gelletjes extra meenemen.
pi_150677200
quote:
0s.gif Op zondag 15 maart 2015 21:04 schreef GlenHighland het volgende:
Vandaag heb ik de omtrek van Amersfoort maar eens opgemeten. Het bleek ruim 32km te zijn (maar dat had ik natuurlijk al gezien op afstandmeten.nl :+ )

http://app.endomondo.com/workouts/486715934/2436456

Niet het meest mooie parcours, en ook iets te veel langs de snelweg voor het leuke. Maar wel afwisselend. En ach, ik wilde hem gewoon een keer doen ;)

Ik merk wel dat rond de 28km voor mij echt een breekpunt is. Daarna voelt het echt aanmerkelijk zwaarder aan. Dat zou misschien ook nog wel kunnen komen doordat ik te weinig eet vooraf en onderweg? Volgende week nog een 35km lopen en dan ga ik maar eens een paar gelletjes extra meenemen.
Ow wat een leuk idee voor een rondje. Deze houd ik in mijn achterhoofd voor bij de volgende marathontraining :)

En nu ben ik weg; ik heb het bad vol laten lopen, dus jullie horen niets meer van me voorlopig.
  zondag 15 maart 2015 @ 21:11:13 #66
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_150677456
Lol @ stipstreep :D sorry :@ wat betreft parcours heb je gelijk: behalve het gedeelte door het centrum vond ik het een saai,weinig sfeervol parcours.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_150677829
Leuke verslagen Pijll en stipstreep!
Ik hou van mij van mij van mij en van geen ander, want ik ben verreweg de leukste die ik ken!
pi_150678518
Goed. Net even de laatste KVW gekeken en ook spelt blijkt een slechts een hype te zijn.

Kortom:
Superfood (gojirozijntjes en parkietenzaad): gelul
Spelt: alleen zinvol voor mensen met spastische darmen, verder geen verschil met volkorentarwebrood.
pi_150678591
Ik ben al bezig om met de Bruynzeel HB loopjes voor 2016 te noteren :@
Gelukkig is het al maart dus het is zo 2016 :P
Met een verbeten grimas en een verborgen glimlach.
  zondag 15 maart 2015 @ 21:43:19 #70
34586 kepler
No bounce, no play
pi_150678925
Opeens allemaal ultra runners hier :o
Dan kan ik hier ook wel melden dat ik me net heb ingeschreven voor de 60k trail van Berg en Dal in oktober. Zat er al tijdje over te denken, maar de verhalen hier hebben me echt overtuigd :P

Wel lekker ver weg nog :D

Nu leuke marathon uitkiezen ergens augustus/september als training (nooit gedacht dat te zeggen :D)
The line is a dot to you!
  zondag 15 maart 2015 @ 21:52:56 #71
34586 kepler
No bounce, no play
pi_150679373
En iedereen gefeliciteerd met de mooie tijden vandaag!
The line is a dot to you!
  zondag 15 maart 2015 @ 22:00:44 #72
89879 YUR
E stands for Excellent
pi_150679735
Het begint hier echt een kilometerwedloop te worden. Wie heeft de langste?

:D
F means you're fucked
pi_150679797
RD is voorlopig nog wel recordhouder.
pi_150679890
Ik doe niet mee :6
Ik hou van mij van mij van mij en van geen ander, want ik ben verreweg de leukste die ik ken!
pi_150679963
quote:
1s.gif Op zondag 15 maart 2015 22:00 schreef YUR het volgende:
Het begint hier echt een kilometerwedloop te worden. Wie heeft de langste?

:D
Meer dan 42,195km gaat het voor mij toch niet worden hoor. Dat kan dit oude lichaam niet aan :+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')