Goeie vraag, ik wijs het gewoon aan, maar nasi, bami, rendang, atjar, ajam kecap, daging belado en nog een paar groente gerechtenquote:
quote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:27 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Ik maak het ook zelf he, geen blikje.
Nog lekkerder!quote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:27 schreef Lavenderr het volgende:
De roux moet goed zijn, dat is de basis.
Boter zachtjes laten smelten, bloem erbij, blijven roeren en dan steeds scheutje melk erbij. Het is helemaal niet zo moeilijk als veel mensen denken.quote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:33 schreef Divje het volgende:
[..]
[..]
Nog lekkerder!
Hoe maak jij een goede roux?
quote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:32 schreef Tarado het volgende:
[..]
Goeie vraag, ik wijs het gewoon aan, maar nasi, bami, rendang, atjar, ajam kecap, daging belado en nog een paar groente gerechten
Ohh. Dacht idd te moeilijk.quote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:35 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Boter zachtjes laten smelten, bloem erbij, blijven roeren en dan steeds scheutje melk erbij. Het is helemaal niet zo moeilijk als veel mensen denken.
Kaassaus doe ik ook eerst roux en dan geraspte kaas erdoor. Heb ik idd minder bloem nodig, de kaas bindt het zaakje goed.quote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:39 schreef Divje het volgende:
[..]
Ohh. Dacht idd te moeilijk.
Wil nog een keer zo'n lekkere kaas-saus maken, a la http://thepioneerwoman.co(...)i-with-cheese-sauce/
Alleen gebruikt zij geen bloem, dus is het ook niet echt een roux als basis. Dacht dat je voor alle kaas-sausjes een roux moest maken
spannendquote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:44 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Bij de les blijven anders wordt het nablijven
Wat voor geraspte kaas?quote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:43 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Kaassaus doe ik ook eerst roux en dan geraspte kaas erdoor. Heb ik idd minder bloem nodig, de kaas bindt het zaakje goed.
Zo maak ik ook wel kaassaus alleen gebruik ik slagroom ipv melkquote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:39 schreef Divje het volgende:
[..]
Ohh. Dacht idd te moeilijk.
Wil nog een keer zo'n lekkere kaas-saus maken, a la http://thepioneerwoman.co(...)i-with-cheese-sauce/
Alleen gebruikt zij geen bloem, dus is het ook niet echt een roux als basis. Dacht dat je voor alle kaas-sausjes een roux moest maken
Ik doe altijd oude kaas anders is het idd een smakeloze flauwe hap. Of ik rasp het zelf van een stukje overjarige. Nog lekkerderquote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:45 schreef Divje het volgende:
[..]
Wat voor geraspte kaas?
Had laatst een zakje gekocht voor over de pasta, maar allejezus wat een bleke, slappe smaakloze kaas was dat
Dat lijkt me wel lekkerder eigenlijkquote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:45 schreef Tarado het volgende:
[..]
Zo maak ik ook wel kaassaus alleen gebruik ik slagroom ipv melk
Omnomnomquote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:46 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Ik doe altijd oude kaas anders is het idd een smakeloze flauwe hap. Of ik rasp het zelf van een stukje overjarige. Nog lekkerder
Ja! Die zoutkristalletjes nomnomnomquote:Op zaterdag 28 februari 2015 13:51 schreef Divje het volgende:
[..]
Dat lijkt me wel lekkerder eigenlijk
[..]
Omnomnomsowieso oude kaas
Zal m'n kaasboer eens vragen wat voor soort kaas het nou eigenlijk is die ik altijd meeneem. Zeg altijd 'een mooi stukkie van nr. 12'
Die kristalletjes die overblijven als de kaas in je mond weg smelt.. Soms is het een hele ervaringkaas
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |