abonnement Unibet Coolblue
pi_149241014
Meer winkelketens die in de binnensteden actief zijn zullen in de problemen komen door concurrentie van webwinkels. Waarom zal ik veel parkeergeld betalen en dure spullen kopen als ik dezelfde spullen voor minder geld vanuit mijn luie stoel kan bestellen? Als de winkels in de binnenstad de concurrentie aan willen gaan, dan zullen ze omlaag moeten met de prijzen. Dat betekent dat de parkeerkosten en de huurkosten flink omlaag moeten.

quote:
Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
pi_149241023
quote:
Kapitaalinjectie bij V&D, banken aan zet

Aandeelhouder Sun Capital gaat door de knieën en stort ¤40 miljoen bij in de kas van V&D. Dat werd zaterdagmiddag bekend. Gesprekken met banken over de voortzetting van kredieten zijn echter altijd nog niet afgerond.

Sun Capital stelde dinsdagavond nog voor om ¤20 miljoen bij te storten. De private investeringsmaatschappij stelde zich verder op het standpunt dat iedereen moet inleveren, om het iconische warenhuis te redden.

Zo moet een loonoffer van 5,8% van de 10.000 werknemers ¤10 miljoen opleveren. Verder eist V&D forse kortingen van zijn huurbazen.

De banken Rabobank, ABN Amro en ING, van wie de laatste de onderhandelingen met Sun Capital leidt, gingen niet akkoord. Zij eisten dat Sun ¤40 miljoen zou bijstorten, zo blijkt uit correspondentie van de afgelopen dagen tussen de partijen, die is ingezien door De Telegraaf.

Dat heeft Sun dus nu gedaan.
Banken

Daarmee wordt de vraag opgeworpen, of de banken ook een stap zetten, om tot een compromis te komen. Sinds 12 december heeft het trio de kredietlijn van V&D beperkt van ¤42,5 miljoen, naar ¤22,5 miljoen, en vorige week vrijdag zelfs naar ¤9 miljoen.

Verder weigerden de banken tot gisteren om bankgaranties te verstrekken, waardoor V&D vanaf 1 februari - zondag dus - in een lastig parket zit in relatie tot zijn leveranciers.
Reactie

V&D zelf reageerde vanochtend met een verklaring waarin het stelde dat het verhaal gebaseerd op de correspondentie tussen banken en V&D-topman Don Roach dat in de zaterdageditie van De Telegraaf staat onjuistheden bevatte. Zo zegt V&D ook na 31 januari nog over een kredietlijn bij de banken te beschikken. Dat klopt, en nergens in ons verhaal staat ook dat dit niet het geval is.

Zoals gezegd, de banken verschaffen momenteel een kredietlijn van ¤9 miljoen, over voortzetting daarvan wordt momenteel hard onderhandeld. Ook hier zit een einddatum op, die is alleen niet bekend, ook niet bij deze krant.

Verder stelt V&D dat alle werknemers, ook de parttimers van La Place, hun salaris over januari hebben ontvangen. In een email van afgelopen woensdagavond, wrijft Roach de banken echter aan dat hij deze mensen niet heeft kunnen betalen, vanwege het gebrek aan medewerking van de banken.

Op 11 verdere, gedetailleerde vragen gebaseerd op de correspondentie tussen Sun Capital, Don Roach en de banken wil V&D niet ingaan, net als afgelopen vrijdag overigens.
Blootstelling

Ook geen van de drie leden van het bankentrio wil dat. Wel is duidelijk dat de blootstelling van de banken naast de kredietfaciliteit van ¤9 miljoen, louter nog bestaat uit een serie leningen die op ruim ¤8 miljoen uitkomen.

Omdat de bank na de Belastingdienst als een van de eerste schuldeisers aan de beurt komt bij een eventueel faillissement, stelde accountant Deloitte eerder deze maand in een vertrouwelijk rapport dat de banken geen risico's meer lopen.

De pr-firma die is ingehuurd door Sun Capital heeft inmiddels laten weten dat Sun geen commentaar op wat dan ook wil leveren.
Belastingdienst

V&D-topman Don Roach, tevens cfo van Sun Capital, rept in zijn gesprekken met bankiers ook over een deal met de Belastingdienst. Waarschijnlijk wordt hiermee bedoeld, dat er een akkoord is om de btw-afdracht over het vierde kwartaal later te voldoen. Dat zou anders in dit weekend moeten.
bron
pi_149241093
Het enige voordeel van een fysieke winkel ten opzichte van een webwinkel is dat je iets direct kan bekijken en meenemen. Nu bijna alle winkels binnen één dag leveren en de verzendkosten vaak nihil zijn, wordt dat voordeel steeds minder groot.
pi_149241107
Het was er druk vanmiddag. Ze hadden ook nog flinke sales. Denkelijk waren een heleboel mensen nog even snel spullen aan het scoren in aanloop van het verwachte faillissement.

En verderop vele lege winkelpanden en natuurlijk de Schoenenreus, de ramen nog volgeplakt met acties en aanbiedingen, met dichte deuren....

Dit gaat niet goed zo.
pi_149241148
Moet ik mijn mening geven?
A society of sheep must in time beget a government of wolves.
- Henry de Jouvenel
  zaterdag 31 januari 2015 @ 18:17:29 #6
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_149241163
Jammer voor de mensen die er iets om geven, maar mijn mening is: laat maar omvallen. Voegt helemaal niks toe aan het huidige winkelaanbod.
Tics van je petten.
pi_149241170
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:12 schreef Childofthe90s het volgende:
Het enige voordeel van een fysieke winkel ten opzichte van een webwinkel is dat je iets direct kan bekijken en meenemen. Nu bijna alle winkels binnen één dag leveren en de verzendkosten vaak nihil zijn, wordt dat voordeel steeds minder groot.
Toch is online winkelen niet altijd handig: pakketten die niet in de brievenbus passen bijvoorbeeld. Overdag zijn we aan het werk en dus of de buren worden lastig gevallen door de bezorger, of het pakket moet afgehaald bij zo'n distributiedepot... Nou dan kan ik het net zo goed in de stad gaan halen.

[ Bericht 0% gewijzigd door gebrokenglas op 31-01-2015 18:27:11 ]
  Donald Duck held zaterdag 31 januari 2015 @ 18:21:16 #8
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_149241228
Voor kleinere steden met weinig aansprekende stadscentra zal het toch een groot verlies zijn
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_149241269
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:12 schreef Childofthe90s het volgende:
Het enige voordeel van een fysieke winkel ten opzichte van een webwinkel is dat je iets direct kan bekijken en meenemen. Nu bijna alle winkels binnen één dag leveren en de verzendkosten vaak nihil zijn, wordt dat voordeel steeds minder groot.
Het is voor mij een heel groot eb vaak bepalend voordeel. Dat gehannes met die postzendingen en halve mongolen die het moeten bezorgen.. Ik betaal er graag meer voor om dat spelletje niet te hoeven spelen. Bovendien zou naar de stad gaan een beleving moeten zijn, meer dan alleen een product kopen. Ook een voordeel van een fysieke winkel, wat mij betreft
pi_149241315
quote:
Tem de roofdieren van de financiële sector

Nederland kan van Duitsland leren hoe misbruik door investeringsmaatschappijen ten koste van bedrijven en de fiscus kan worden tegengegaan.
Henk Nijboer is financieel woordvoerder, Ed Groot is fiscaal woordvoerder van de Tweede Kamerfractie van de Partij van de Arbeid 29 januari 2015, 02:01
127

De Partij van de Arbeid wil de excessen van private equity, het opkopen van aandelen van bedrijven door investeringsmaatschappijen om op korte termijn maximaal rendement te halen, uitbannen. Natuurlijk, durfkapitaal blijft nodig. Maar we hebben te veel voorbeelden gezien die met echte investeringen en innovatie weinig te maken hebben en des te meer met financiële en fiscale acrobatiek.

Zelfs een oer-Hollands bedrijf als de HEMA zucht onder de schuldenlast die het kreeg opgedrongen. Met de belangen van medewerkers, de belastingbetaler en de consument wordt door deze partijen op geen enkele wijze rekening gehouden. Betere bescherming van het eigen vermogen van ondernemingen, aanscherping van bestuurdersaansprakelijkheid en fiscale maatregelen moeten dit gedrag onmogelijk maken.

Private equity is nuttig als het echt gaat om durfkapitaal gericht op groei op lange termijn. Start-ups zijn er vaak afhankelijk van om hun onderneming uit te bouwen. Ook voor het MKB of voor familiebedrijven zonder opvolger kan private equity een uitkomst zijn die banken niet kunnen bieden.

Helaas zijn er ook excessen. Die doen zich typisch voor bij gevestigde bedrijven die betrekkelijk veel eigen vermogen hebben, maar die toch goedkoop zijn omdat hun winstgevendheid onder druk staat. Met name Angelsaksische private-equitypartijen zijn bedreven in het leegtrekken van deze bedrijven met ingenieuze juridische en fiscale constructies. De voorbeelden van de afgelopen jaren zijn bekend: NRC Media, kinderopvanginstelling Estro, HEMA, Van Gansewinkel. Deze week bleek dat ook V&D vecht voor zijn voortbestaan.
Hoezo 'durfkapitaal'?

In 2007 is een begin gemaakt met het bestrijden van de kwalijke kant van private equity. Een welkome stap, maar deze blijkt helaas nog niet voldoende.

Hoewel iedere casus verschilt, valt er een lijn te ontdekken in de handelwijze van deze roofdieren van de financiële sector. Het overgenomen bedrijf wordt volgeladen met schulden, waardoor het bedrijf effectief zijn eigen overname betaalt. De investeerder kan volstaan met een zeer kleine eigen bijdrage in het eigen vermogen van de overgenomen partij. Hoezo 'durfkapitaal'? Bijkomend en soms doorslaggevend voordeel voor de 'investeerder' is dat de belastingbetaler meebetaalt. De rente is immers aftrekbaar, eigen vermogen is dat niet. Ondanks een onderliggende winst van 119 miljoen euro in 2013 rapporteerde HEMA bijvoorbeeld in dat jaar een verlies aan de fiscus.

Het leegzuigen van de bedrijfsreserves kan verschillende vormen aannemen. Na de overname van NRC Media door Egeria en Derk Sauer kenden de nieuwe aandeelhouders zichzelf een superdividend van 12,5 miljoen euro toe, een veelvoud van de winst over dat jaar. Dividend uit geleend geld dus. Een andere truc is het verpatsen van vastgoed en de opbrengst uitkeren aan aandeelhouders. Dat ditzelfde vastgoed duur moet worden terug gehuurd, is dan van latere zorg.

Deze week werd bekend dat V&D de overeengekomen huur van zijn winkelpanden niet meer wil betalen. Dezelfde panden waren verkocht toen V&D nog eigendom van KKR, een Amerikaans private-equityfonds dat goed verdiende aan de transactie.

In 2007 is een begin gemaakt met het bestrijden van de kwalijke kant van private equity. Een welkome stap, maar deze blijkt helaas nog niet voldoende. De fiscale maatregelen die destijds zijn genomen, hebben niet kunnen voorkomen dat HEMA, NRC Media en Van Gansewinkel blijven kampen met grote schulden. Daarom moet het kunstmatig volpompen met schulden effectiever worden ontmoedigd. Het uitkeren van superdividenden is onverantwoord en vermindert de investeringskracht en het vermogen om moeilijke tijden te doorstaan. Hetzelfde geldt voor het aantrekken van leningen om dividenden te financieren. Deze vormen van financiële kamikaze moeten wettelijk aan banden worden gelegd.

Duitsland als voorbeeld

Bestuurders en aandeelhouders moeten harder worden aangepakt.

De Duitse wetgeving kan hierbij als voorbeeld dienen. In Duitsland geldt een strenge earnings stripping-bepaling. De aftrek van de rente is beperkt tot 30 procent van de 'ebitda', de winst voordat deze is gecorrigeerd voor belastingen, renteaftrek en afschrijvingen. Hierdoor is het onaantrekkelijk om een bedrijf vol te pompen met schulden om de belasting te ontwijken. Door aan te sluiten bij de ebitda kan bovendien worden voorkomen dat de winst wordt gemanipuleerd door bijvoorbeeld afschrijvingen uit te stellen of naar voren te halen. Daarnaast heeft deze Duitse regeling als voordeel dat zij zeer eenvoudig is.

Ten tweede zijn in Duitsland bepaalde dividenduitkeringen aan private-equity-aandeelhouders gelimiteerd in de eerste twee jaren na aankoop van een vennootschap. Ook mogen door private equity aangekochte bedrijven maar beperkt eigen aandelen inkopen. Dat ontmoedigt op korte termijn gerichte roofkapitalisten.

Daarnaast moeten bestuurders en aandeelhouders harder worden aangepakt. Een bestuurder die een overdadig superdividend uitkeert, is een slecht bestuurder. In de praktijk worden dit soort bestuurders vrijwel nooit aansprakelijk gesteld. Dat moet anders. Bestuurders moeten het voelen als zij een onderneming op onverantwoorde wijze in de problemen brengen.

De PvdA wil op deze manier het kaf van het koren scheiden. Zodat de goeden niet hebben te lijden onder de kwaden. Voor het mkb blijft private equity van groot belang voor de financiering van groei. Maar we kunnen niet accepteren dat bedrijven te gronde worden gericht door de winsthonger van een enkeling.
Uit de Volkskrant
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149241488
Ze hebben zelf ook een webwinkel.
Hebben ze meegedaan aan hun eigen ondergang?
  zaterdag 31 januari 2015 @ 18:35:02 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149241514
quote:
2s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:17 schreef nattermann het volgende:
Jammer voor de mensen die er iets om geven, maar mijn mening is: laat maar omvallen. Voegt helemaal niks toe aan het huidige winkelaanbod.
Dit dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149241554
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:18 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Toch is online winkelen niet altijd handig: pakketten die niet in de brievenbus passen bijvoorbeeld. Overdag zijn we aan het werk en dus of de buren worden lastig gevallen door de bezorger, of het pakket moet afgehaald bij zo'n distributiedepot... Nou dan kan ik het net zo goed in de stad gaan halen.
Dit.
pi_149241588
En de rijker worden rijker, nu kun je dus zien waarom! Rendementen van 10%+ zijn niet vreemd
Ten koste van? Alles dus, only het rendement telt.
pi_149241731
Was die loonoffer van 5.8% eenmalig of permanent?
En nu vliegen al die mensen de WW in met 70% van dat met 5.8% gekorte loon?

Ook heel bijzonder vind ik het dat die topman van V&D, Roach, toevallig ook nog de CFO van die Sun Capital Partners is.
pi_149242306
Kan mij niet echt voorstellen de V&D in de grotere steden uit het straatbeeld zal verdwijnen. Niet dat het mijn winkel is, maar het is wel een beeldbepalende winkel waar ze ook zitten.

Maar heb wel gelezen dat er toch extra financiele steun is betaald door een groot aandeelhouder uit de US om de ergste leed te verzachten,
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  zaterdag 31 januari 2015 @ 19:08:48 #17
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149242350
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:42 schreef gebrokenglas het volgende:
Was die loonoffer van 5.8% eenmalig of permanent?
En nu vliegen al die mensen de WW in met 70% van dat met 5.8% gekorte loon?

Ook heel bijzonder vind ik het dat die topman van V&D, Roach, toevallig ook nog de CFO van die Sun Capital Partners is.
Hoezo? Als investeerder wil je toch direct invloed op je target?
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_149242466
Lol, ik heb vandaag een cadeaubon gekregen van de V&D....
Even kijken of de V&D open is in grote stad in de buurt.
I´m back.
pi_149242512
yep...
quote:
Zondag 1 februari: 12:00 - 17:00
Niet te veel grappen maken maar...
I´m back.
  zaterdag 31 januari 2015 @ 19:57:02 #20
231633 Xummon
of toch niet?
pi_149243707
volgens mij heeft de familie dreesman nog wel paar honderd miljoen op de rekening staan, zo erg het allemaal niet zijn......

beetje inverteren in een nieuwe look
Vreuger toen de kratte beer nog van hout ware moste wae nog zoepe um de kachel aan te hoije
pi_149247431
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 19:57 schreef Xummon het volgende:
volgens mij heeft de familie dreesman nog wel paar honderd miljoen op de rekening staan, zo erg het allemaal niet zijn......

beetje inverteren in een nieuwe look
Waarom zou de familie Dreesman een paar honderd miljoen aan een of ander vaag investeringsbedrijf geven?
pi_149247573
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 11:21 schreef Toga het volgende:

[..]

Dit soort panden is een walhalla voor kringloopwinkels; verdiepingen vol met afgedankte, muffe kleren, meubels en andere troep. Ruim opstellen en het lijkt nog wat.
Dat is onzin, om twee redenen:
- de V&D verkoopt ook zat goed spul
- kringloopwinkels verkopen echt niet alleen maar afgedankt spul. Ga er eens een keer kijken, daar zitten ook hele goede spullen tussen.

Waarom krijgen ze ook goede spullen? Denk bijv. aan iemand die een meubelstuk niet meer wil gebruiken omdat hij/zij gaat verhuizen of omdat het niet past in het interieur wat hij in gedachte heeft. Gezien de regenwouden die worden gekapt vind ik het een goede zaak dat je dan dat spul aan een kringloopwinkel verkoopt/geeft in plaats van dat je het weggooit. Voor wie dit niet begrijpt, kijk eventjes naar deze docu van de BBC: http://www.npo.nl/natuur-(...)01-2015/POW_00992340
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149247637
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 21:39 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Waarom zou de familie Dreesman een paar honderd miljoen aan een of ander vaag investeringsbedrijf geven?
Dus het ging mis toen het investeringsbedrijf de boel overnam? En dat investeringsbedrijf heeft het familiebedrijf V&D kapot gemaakt?
pi_149247650
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 11:22 schreef Nia het volgende:
Voor veel warenhuizen elders in de wereld geldt hetzelfde. Te dure panden, te duur personeel en teruglopende omzet.
Er zijn diverse redenen te noemen die bijdragen aan die omzetafname in fysieke winkels: door alsmaar verder oplopende werkloosheid hebben steeds meer consumenten minder te besteden, consumenten kiezen minder voor de dure merken, het gemak van internetaankopen trekt consumenten weg uit de winkels, hoge parkeertarieven, door de vergrijzing komen er ook minder consumenten in de winkelstraten, de tv houdt consumenten in huis op de koopavond, en wat me ook opvalt is dat het op een koopzondag met name de horeca is die goede zaken doet. De consument geeft eerder 20 euro uit aan eten en drinken, in plaats van het te besteden aan een artikel met een langere levensduur. Misschien hebben we nu te veel spullen en treedt er een verzadiging op.
Ik denk dat het grootste deel hiervan klopt.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149247683
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 21:46 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Dus het ging mis toen het investeringsbedrijf de boel overnam? En dat investeringsbedrijf heeft het familiebedrijf V&D kapot gemaakt?
Ik zou het niet weten maar het zou niet de eerste keer zijn dat het gebeurt. Vraag me niet naar de details van de schimmige praktijken die dit soort parasitaire investeringsbedrijven gebruikt (ik weet niet of dat dit specifieke bedrijf zo'n bedrijf is) maar mensen die er wel heel erg veel over weten geven dit aan en onderbouwen het prima.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149247740
quote:
99s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 10:32 schreef CrashO het volgende:

[..]

Eind jaren 80 zijn ze begonnen :Y
Nog net. :)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149247757
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 21:46 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Dus het ging mis toen het investeringsbedrijf de boel overnam? En dat investeringsbedrijf heeft het familiebedrijf V&D kapot gemaakt?
Als we een van de bovenstaande stukjes van de PvdA moeten geloven wel. Ik heb niet genoeg kennis hierover, maar het zal niet zo zwart wit zijn. Al die sukkels die inkopen op het internet zullen ook niet geholpen hebben.
  zaterdag 31 januari 2015 @ 22:02:02 #28
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_149248131
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:18 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Toch is online winkelen niet altijd handig: pakketten die niet in de brievenbus passen bijvoorbeeld. Overdag zijn we aan het werk en dus of de buren worden lastig gevallen door de bezorger, of het pakket moet afgehaald bij zo'n distributiedepot... Nou dan kan ik het net zo goed in de stad gaan halen.
Bol.com (fok maakt er automatisch een link van :') )brengt het naar je lokale Albert Heijn waar je het dan kan ophalen. Is nog niet overal mogelijk maar dat gaat wel komen. En op meer plekken dan alleen AH waarschijnlijk. Als mensen echt massaal online gaan bestelen krijg je wellicht ook losse kleine afhaalcentra her en der.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_149254544
Dit is een heftige ontwikkeling om even kort te zijn zo.
pi_149254724
quote:
2s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 22:02 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Bol.com (fok maakt er automatisch een link van :') )brengt het naar je lokale Albert Heijn waar je het dan kan ophalen. Is nog niet overal mogelijk maar dat gaat wel komen. En op meer plekken dan alleen AH waarschijnlijk. Als mensen echt massaal online gaan bestelen krijg je wellicht ook losse kleine afhaalcentra her en der.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
pi_149254737
Al die toplocaties komen vrij snel.
pi_149255054
Mijn hobby is winkelen nooit geweest. Ik was een zg. gerichte shopper: ik wist wat ik wilde hebben en wist ongeveer in welke winkels ik moest wezen. Maar alles in de stad verandert steeds. Winkels veranderen hun totale assortiment of gaan weg/verhuizen.
Dan zoek je je blauw in de stad. En zoals vroeger dat je veel kennissen in de stad tegenkwam, wat dan nog een pleister op de wonde was, dat gebeurt ook niet meer, want de gemeente heeft in al haar wijsheid beslist dat onze stad zich op de (shoppende) toerist moest richten.
Als ik V&D als voorbeeld neem: vroeger kon je daar uitstekend terecht voor allerlei handwerkmaterialen, daar stonden ze bekend om (25 jaar geleden ofzo) en voor goede schrijfwaren.
Maar dat is nu niet meer zo. Voeger kocht ik een enkele keer wel eens kleding, maar nu hangt alles zeer onoverzichtelijk op kleur of thema of merk. Eén keer per jaar kom ik nog in de V&D, maar dat komt omdat ik dan met mijn middelbare-school-vriendinnen bijeenkomst heb en daar hoort nu eenmaal hoedjes passen bij V&D bij. Dat is de enige reden dat ik hoop dat V&D blijft voortbestaan, want die traditie willen we minstens tot ons tachtigste erin houden.

Ik heb geen last van parkeergelden, dat is voor mij geen punt, want ik heb geen auto. Kwartiertje fietsen en mevroi is in de stad. Fietsen geen probleem, want met koude weer heb ik heerlijk warme kleding voor de fiets, die voor weinig geld in de bewaakte stalling kan. Maar dan toch een probleem, want in vele winkels is het bloedjewarm. Neem bijvoorbeeld de winkels met de open pui. In veel winkels is het warmer dan 20 graden, en daar loop ik dan met mijn dikke winterjas en andere lappen die mij op de fiets voor de kou moeten behoeden. Je word bijna misselijk van de warmte. En dan maar zoeken waar de winkel die je moet hebben nou weer zit.

Daarom ben ik een enorme internetshopper. Meestal wordt een dag na bestelling al geleverd, en vaak vervallen de verzendkosten boven bepaald bedrag. Als het kan, dan laat ik bij AH-klantenservice afleveren.
Wat daar ook zo makkelijk aan is: ik heb een tweede huisje op het platteland, en spullen die ik voor daar nodig heb, laat ik in het dorp bij AH bezorgen.
pi_149255588


Misschien kunnen ze woonruimte maken van de vele filialen en het logo in klassieke vorm op 't gebouw houden want het past inmiddels wel bij de geschiedenis van modern Nederland.
pi_149255623
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 08:46 schreef Beathoven het volgende:
[ afbeelding ]

Misschien kunnen ze woonruimte maken van de vele filialen en het logo in klassieke vorm op 't gebouw houden want het past inmiddels wel bij de geschiedenis van modern Nederland.
Dat ze zoveel logo's gehad hebben. Je zou bijna vermoeden dat men met logo's al niet wist wat men precies wou uitdragen en dus verkopen, dat dit dan ook tot uiting komt in de winkelformule.
pi_149255656
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 08:53 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dat ze zoveel logo's gehad hebben. Je zou bijna vermoeden dat men met logo's al niet wist wat men precies wou uitdragen en dus verkopen, dat dit dan ook tot uiting komt in de winkelformule.
Voor een onderneming die het van 't midden van de 19e eeuw tm nu heeft kunnen volhouden met zoveel filialen kan ik niet bepaald denken dat het allemaal zo twijfelachtig was wat ze deden. Leken me toch goede keuzes.

of deze logo's allemaal ook gebruikt zijn weet ik niet, een paar zeker.
pi_149255722
Het lijkt me dat de verhuurders van die panden minstens net zoveel schuld hebben aan dit soort faillissementen als de opkomst van het webshoppen. Die absurd hoge huren maken een gezonde bedrijfsvoering bijzonder moeilijk.
pi_149255725
Het ging goed totdat ze van eigenaar naar eigenaar gingen hoppen. Ze waren zelfs beursgenoteerd?

Vooral zo'n 15 jaar terug toen het zo goed ging, kreeg ik vaak het gevoel dat we blij moesten zijn in het warenhuis te mogen rondlopen.

Hier een mooi artikel van de NOS over de geschiedenis van V&D.
pi_149256007
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:23 schreef Dingflofbips het volgende:

[..]

Het is voor mij een heel groot eb vaak bepalend voordeel. Dat gehannes met die postzendingen en halve mongolen die het moeten bezorgen.. Ik betaal er graag meer voor om dat spelletje niet te hoeven spelen. Bovendien zou naar de stad gaan een beleving moeten zijn, meer dan alleen een product kopen. Ook een voordeel van een fysieke winkel, wat mij betreft
Ik ( en dat als man zijnde ) vind naar de stad gaan samen met de vrouw altijd wel leuk. Rustig de spullen uitzoeken die men nodig heeft, passen of het goed en lekker zit. Ergens een hapje eten. Dat vind ik leuk, dat mis ik toch met online kopen.

En meubels koop ik al helemaal niet online, ik moet eerst bv op 10 verschillende banken gaan zitten om te beslissen welke het lekkerste zit.
  zondag 1 februari 2015 @ 09:54:22 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149256126
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:44 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Ik ( en dat als man zijnde ) vind naar de stad gaan samen met de vrouw altijd wel leuk. Rustig de spullen uitzoeken die men nodig heeft, passen of het goed en lekker zit. Ergens een hapje eten. Dat vind ik leuk, dat mis ik toch met online kopen.

En meubels koop ik al helemaal niet online, ik moet eerst bv op 10 verschillende banken gaan zitten om te beslissen welke het lekkerste zit.
Ik moet er niet aan denken, hele zaterdag aan het sjokken in een volle binnenstad.
Naar Ikea of naar een meubelboulevard, the horror, the horror.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149256177
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik moet er niet aan denken, hele zaterdag aan het sjokken in een volle binnenstad.
Naar Ikea of naar een meubelboulevard, the horror, the horror.
Als we de berichten zo lezen zou een volle binnenstad zo goed als nooit meer voor komen, dit door de hoge parkeertarieven en toegenomen online aankopen.
  zondag 1 februari 2015 @ 09:59:49 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149256208
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:57 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Als we de berichten zo lezen zou een volle binnenstad zo goed als nooit meer voor komen, dit door de hoge parkeertarieven en toegenomen online aankopen.
Als je de toekomst wilt zien, ga eens naar Emmerich op een zaterdag.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149256238
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Uit de Volkskrant
Vinger op de zere plek ja. Ik zou hier volledig achter staan. Blijkbaar werkt het ook in Duitsland.
beter een knipoog dan een blauw oog
  zondag 1 februari 2015 @ 10:05:55 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149256309
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:01 schreef Knipoogje het volgende:

[..]

Vinger op de zere plek ja. Ik zou hier volledig achter staan. Blijkbaar werkt het ook in Duitsland.
Begin eens een bedrijf in Duitsland, dan piep je wel anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149256461
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik moet er niet aan denken, hele zaterdag aan het sjokken in een volle binnenstad.
Naar Ikea of naar een meubelboulevard, the horror, the horror.
Inderdaad, dat je met de vrouw of vriendin gaat voor iets kleins en praktisch en met 5 volle tassen troep terugkomt.

Been there done that
pi_149256494
Ach joh, dat Amerikaanse investeringsfonds heeft iedereen genaaid.

Ook de mensen die nu de panden bezitten.
pi_149256527
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:18 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Inderdaad, dat je met de vrouw of vriendin gaat voor iets kleins en praktisch en met 5 volle tassen troep terugkomt.

Been there done that
Moet je niet doen. Gewoon met z'n tweeën gaan, vervolgens afspreken in een cafeetje. Kan zij lekker eindeloos winkels in- en uitlopen en kan jij een boekje lezen in een café. Mooi glas bier erbij, klaar. Iedereen blij.
pi_149256536
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik moet er niet aan denken, hele zaterdag aan het sjokken in een volle binnenstad.
Naar Ikea of naar een meubelboulevard, the horror, the horror.
Ik ook niet, pfff. Heb daar geen tijd voor.

Toch koop ik kleding eigenlijk nooit online, omdat ik vaak ff wil passen en dat stiekem toch wel leuk vind. Meestal ben ik met een halfuurtje wel klaar omdat ik doelgericht shop ;)

Het probleem van de V&D is dat ze niet specialistisch genoeg zijn. Ik denk dat speciaalzaken altijd blijven bestaan.

Denk bv aan een fietsenwinkel, als je een racefiets wil kopen, maar er de ballen verstand van hebt ga je toch naar een fietsenwinkel.
pi_149256621
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:23 schreef Tommeke het volgende:

[..]

Ik ook niet, pfff. Heb daar geen tijd voor.

Toch koop ik kleding eigenlijk nooit online, omdat ik vaak ff wil passen en dat stiekem toch wel leuk vind. Meestal ben ik met een halfuurtje wel klaar omdat ik doelgericht shop ;)

Het probleem van de V&D is dat ze niet specialistisch genoeg zijn. Ik denk dat speciaalzaken altijd blijven bestaan.

Denk bv aan een fietsenwinkel, als je een racefiets wil kopen, maar er de ballen verstand van hebt ga je toch naar een fietsenwinkel.
Ik verdiep me meestal online. Meerdere bronnen en ervaringen van verschillende mensen geeft een veel beter beeld dan de mening en kennis van 1 specialist.
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
  zondag 1 februari 2015 @ 10:44:55 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149256840
Als ik zo eens om mij heenkijk in de woonkamer is het enige wat niet online gekocht is twee antieke perzische tapijten (erfstukken), de TV (was een bonus van een grote leverancier van mijn man), wat drank in de kast en wat glazen, en de verlichting.
Voor de rest, de eettafel, kasten, bank, stoelen, electronica, content, boeken, laptop, ipad, snuisterijen etc etc is alles online gekocht.
De keuken is niet online gekocht, maar bij een goede vriend van mij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149256865
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik zo eens om mij heenkijk in de woonkamer is het enige wat niet online gekocht is twee antieke perzische tapijten (erfstukken), de TV (was een bonus van een grote leverancier van mijn man), wat drank in de kast en wat glazen, en de verlichting.
Voor de rest, de eettafel, kasten, bank, stoelen, electronica, content, boeken, laptop, ipad, snuisterijen etc etc is alles online gekocht.
De keuken is niet online gekocht, maar bij een goede vriend van mij.
Hier ook... Hell, zelfs de grote wekelijkse boodschappen doe ik online.
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 1 februari 2015 @ 10:57:44 #51
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_149257047
Kleding zou ik ook nooit online kopen, ik wil gewoon altijd passen
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  zondag 1 februari 2015 @ 11:18:03 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149257343
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:57 schreef Paul het volgende:
Kleding zou ik ook nooit online kopen, ik wil gewoon altijd passen
Mja, kostuums/pakken ja, jeans/shirts/sokken/ondergoed niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 1 februari 2015 @ 11:18:23 #53
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_149257351
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mja, kostuums/pakken ja, jeans/shirts/sokken/ondergoed niet
Wel :o
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_149257367
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:16 schreef thom_05 het volgende:
Moet ik mijn mening geven?
Nee want reaguren over al dat slechte (of goede) nieuws is niet goed voor je vrijheid (onderlinge verspreiding emotie kan je vrijheid nekken)
  zondag 1 februari 2015 @ 11:23:31 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149257439
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:18 schreef Paul het volgende:

[..]

Wel :o
Jij wilt ondergoed en sokken perse in een winkel kopen en passen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 1 februari 2015 @ 11:24:02 #56
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_149257444
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij wilt ondergoed en sokken perse in een winkel kopen en passen?
Ja :o ?
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_149257466
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:11 schreef gebrokenglas het volgende:
Het ging goed totdat ze van eigenaar naar eigenaar gingen hoppen. Ze waren zelfs beursgenoteerd?

Vooral zo'n 15 jaar terug toen het zo goed ging, kreeg ik vaak het gevoel dat we blij moesten zijn in het warenhuis te mogen rondlopen.

Hier een mooi artikel van de NOS over de geschiedenis van V&D.
Ik hoorde van de week op RADIO 1 een item hierover, het schijnt dat V & D langlopende contracten heeft die niet hoog zijn soms zelfs onder de huidige marktprijzen.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149257537
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij wilt ondergoed en sokken perse in een winkel kopen en passen?
Zeker

Kleding koop ik NOOIT online
lekker faxen heel de dag echt genot
  zondag 1 februari 2015 @ 11:30:47 #59
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_149257559
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:57 schreef Paul het volgende:
Kleding zou ik ook nooit online kopen, ik wil gewoon altijd passen
  zondag 1 februari 2015 @ 11:36:43 #60
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_149257647
Koop altijd schoenen online: betere voorwaarden dan in de winkel en gratis terugsturen.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_149257655
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:29 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Zeker

Daarom koop ik vanaf nu ondergoed liever online.
  zondag 1 februari 2015 @ 11:42:14 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149257741
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:29 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Zeker

Kleding koop ik NOOIT online
Wat koop je wel online?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 1 februari 2015 @ 11:49:07 #63
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_149257868
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat koop je wel online?
Ik koop bijna nooit wat online, maar als het zo zou zijn een boek ofzo
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_149258284
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:44 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Ik ( en dat als man zijnde ) vind naar de stad gaan samen met de vrouw altijd wel leuk. Rustig de spullen uitzoeken die men nodig heeft, passen of het goed en lekker zit. Ergens een hapje eten. Dat vind ik leuk, dat mis ik toch met online kopen.

En meubels koop ik al helemaal niet online, ik moet eerst bv op 10 verschillende banken gaan zitten om te beslissen welke het lekkerste zit.
Dat bedoel ik. En zo zijn er meer. Sterker nog: de (aantrekkelijke) steden barsten uit de voegen op de traditionele koopdagen. Tuurlijk zal er wat van de onlineverkopen ten koste gaan van de V&D. Maar om daar de oorzaak van een evt.faillissement te leggen is echt veel te makkelijk. Sowieso heeft v&d ook een online strategie en anders kunnen ze die ontwikkelen. Daarnaast hebben ze een uitgebreid distributienetwerk om die online business te faciliteren. Bovendien komen daarnaast nog meer dan genoeg mensen in de stad, alleen misschien niet in de v&d. Ze zijn (bewust of onbewust) vergeten te adapteren en dat is dodelijk voor elke onderneming.

Persoonlijk denk ik dat dit een bewuste strategie is van de durfkapitalisten. Bv-ploffen maar dan in t groot
  zondag 1 februari 2015 @ 12:12:34 #65
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_149258369
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:57 schreef Paul het volgende:
Kleding zou ik ook nooit online kopen, ik wil gewoon altijd passen
Ken mensen die van elk kledingstuk 3 maten bestellen en dan thuis passen en de rest weer (gratis) terugsturen, zijn veel kledingwinkels die dat doen. Sommige halen zelfs weer de kleding op.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_149258376
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:08 schreef Dingflofbips het volgende:

[..]

Persoonlijk denk ik dat dit een bewuste strategie is van de durfkapitalisten. Bv-ploffen maar dan in t groot
Geen durfkapitalist laat geen goed renderend bedrijf ploffen.
Buiten dat maken ze al jaren verlies / daalt de omzet dat zijn geen zaken die door een investerings
maatschappij worden veroorzaakt.

Vorig jaar mei werd al alarm geslagen.
http://www.telegraaf.nl/d(...)an_verdubbeld__.html
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
  zondag 1 februari 2015 @ 12:14:01 #67
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_149258403
quote:
2s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:12 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ken mensen die van elk kledingstuk 3 maten bestellen en dan thuis passen en de rest weer (gratis) terugsturen, zijn veel kledingwinkels die dat doen. Sommige halen zelfs weer de kleding op.
Opzich wel logisch, drie kledingstukken versturen kost slechts marginaal meer dan één.
pi_149258446
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mja, kostuums/pakken ja, jeans/shirts/sokken/ondergoed niet
De stad ingaan is hier niet zo'n onderneming, een half uurtje met de fiets.
Ik ken mijn maten en dus haal zo die sokken en shirts en broeken op.
Ik kijk wat mooi is en als maat XXL heeft en dat gaat dan zo mee, zonder passen.
In de winkel heb je een veel betere indruk hoe het lijkt dan met die jpg op de website.
pi_149258634
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:15 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

De stad ingaan is hier niet zo'n onderneming
Net of hier in Nederland naar de stad gaan zo'n verschrikkelijke onderneming is. Het is eerder gemakzucht en luiheid.
pi_149258661
Gisteren wel nog een paar fraaie overhemden in de uitverkoop gekocht daar. Maar het viel ook op dat de normale prijs wel 3x de prijs van de primark was. En het kwaliteitsverschil is volgens mij nihil.

evenals het feit dat ze allebei toch wel door kinderhandjes in elkaar gezet zijn :{
pi_149258730
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat koop je wel online?
blurays

Games

Scheermesjes
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_149258761
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:27 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

blurays

Games

Scheermesjes
Faxpapier?
pi_149258775
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:23 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Net of hier in Nederland naar de stad gaan zo'n verschrikkelijke onderneming is. Het is eerder gemakzucht en luiheid.
Het kan een onderneming zijn, vooral in de grotere steden (met de auto).
pi_149258834
Huurbaas V&D in Deventer en Apeldoorn eist volledige huur

V&D
DEVENTER/APELDOORN - Als Elizen Vastgoed de huurpenningen van V&D niet zoals afgesproken op 1 februari aanstaande heeft ontvangen, dan zal het Twellose bedrijf het warenhuis in gebreke stellen.

De vastgoedonderneming, eigenaar van de panden in<EN>Deventer en Apeldoorn, en V&D zijn niet langer in gesprek. Deze week werd bekend dat V&D verhuurders om huurverlaging en een huurvrije periode van vier maanden vraagt. Elizen-eigenaar Maré Elizen noemt die eis belachelijk. ,,In de bijna halve eeuw die we bestaan is dit de meest absurde vraag die we kregen.’’

Afgelopen maandag gaf een directeur van Elizen Vastgoed nog aan over de eis in onderhandeling te gaan met V&D. Volgens Elizen is inderdaad gesproken over de eisen van V&D, maar bleek het warenhuis geenszins bereid water bij de wijn te doen.
pi_149258851
quote:
2s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:29 schreef Evertjan het volgende:

[..]

Faxpapier?
nee wel waterfilterkanfilters
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_149258871
met de vastgoedmaffia valt niet te spotten
pi_149258890
mmm, zou jammer zijn als dat bedrijf zou vallen. Op zich wel een leuk warenhuis.
pi_149258941
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:23 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Net of hier in Nederland naar de stad gaan zo'n verschrikkelijke onderneming is. Het is eerder gemakzucht en luiheid.
Dat klopt, stel ik lees een boekrecensie met daaronder een link naar BOL.COM
Met 4 muisklikken (echt waar) heb ik het boek de dag erna op mijn werk afgeleverd.

Stel ik ga naar de stad, jas aan, ik moet rekening houden met de openingstijden, een minuut of 10 fietsen, boek is er misschien niet, terug fietsen, jas weer uit enz.

Eerlijk is eerlijk, wat is voor mij de meerwaarde om hem in de stad (dorp) te kopen :?
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149258957
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:33 schreef hans1985 het volgende:
mmm, zou jammer zijn als dat bedrijf zou vallen. Op zich wel een leuk warenhuis.
Tegenwoordig wel, vroeger (paar jaar terug) was dat een stuk minder.

En de Bijenkorf: hebben die dezelfde problematiek?
pi_149258978
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:36 schreef Buster24 het volgende:
Eerlijk is eerlijk, wat is voor mij de meerwaarde om hem in de stad (dorp) te kopen :?
Nou als je toch al in de stad moest wezen voor iets kun je het gewoon gelijk meepakken.
pi_149258985
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:36 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Tegenwoordig wel, vroeger (paar jaar terug) was dat een stuk minder.

En de Bijenkorf: hebben die dezelfde problematiek?
die hebben toch ook al twee vestigingen gesloten?
Bijenkorf was wel mooi warenhuis. kocht er alleen met die kortingsacties anders was het gewoon te duur :p
  zondag 1 februari 2015 @ 12:37:57 #82
435923 Bittere_Ernst.
Ik ben verbitterd!
pi_149258992
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:36 schreef Buster24 het volgende:

[..]

Dat klopt, stel ik lees een boekrecensie met daaronder een link naar BOL.COM
Met 4 muisklikken (echt waar) heb ik het boek de dag erna op mijn werk afgeleverd.

Stel ik ga naar de stad, jas aan, ik moet rekening houden met de openingstijden, een minuut of 10 fietsen, boek is er misschien niet, terug fietsen, jas weer uit enz.

Eerlijk is eerlijk, wat is voor mij de meerwaarde om hem in de stad (dorp) te kopen :?
In de stad lopen een hoop lekkere wijven.
Maar diep van binnen lach ik.
pi_149259003
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:37 schreef Bittere_Ernst. het volgende:

[..]

In de stad lopen een hoop lekkere wijven.
En je komt nog eens onder de mensen inderdaad.
pi_149259013
quote:
2s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:33 schreef Evertjan het volgende:
met de vastgoedmaffia valt niet te spotten
http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html

Personeel eist ook salaris, is dit ook mafia ;)
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149259032
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:36 schreef Buster24 het volgende:


Eerlijk is eerlijk, wat is voor mij de meerwaarde om hem in de stad (dorp) te kopen :?
Dat je wat beweging gehad hebt en hierdoor niet te dik wordt van het alleen nog maar binnen hangen. ;)
pi_149259059
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:38 schreef Buster24 het volgende:

[..]

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html

Personeel eist ook salaris, is dit ook mafia ;)
Personeel zijn de loonslaven van de V&D , en de V&D is op zijn beurt weer de loonslaaf van de vastgoedmaffia
pi_149259080
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:38 schreef Buster24 het volgende:

[..]

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html

Personeel eist ook salaris, is dit ook mafia ;)
Mijn ervaring met dit soort dingen is dat het sowieso te laat is om het bedrijf nog te redden.
Als de baas loonsverlaging vraagt/oplegt om 'het bedrijf te redden' zitten ze toch al aan de rand van de afgrond, en het personeel is de lul met de WW.
Beter direct omvallen ipv een maand later, zodat de mensen er beter afkomen.
pi_149259099
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:36 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Tegenwoordig wel, vroeger (paar jaar terug) was dat een stuk minder.

En de Bijenkorf: hebben die dezelfde problematiek?
Bijenkorf is al drastisch ingekrompen http://www.nrc.nl/nieuws/(...)-jaren-vijf-winkels/ twee van de twaalf winkels al dicht en volgend jaar sluiten er nog drie.

Niet helemaal dezelfde problematiek maar het is wel vergelijkbaar.
  zondag 1 februari 2015 @ 12:41:51 #89
435923 Bittere_Ernst.
Ik ben verbitterd!
pi_149259100
Maar vind persoonlijk de V&D geen prettige winkel. Prijs/kwaliteit verhouding is voor alle afdelingen die ze hebben elders gunstiger te vinden. Ik kwam er zelden, en zal ze absoluut niet missen.

Ik denk wel dat we mensen die over een jaar of 10 geboren worden mogen uitleggen wat winkelen is. Benieuwd hoe de stad er uit gaat zien als de winkels weg zijn. Het biedt ook veel nieuwe kansen.
Maar diep van binnen lach ik.
pi_149259122
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:41 schreef Bittere_Ernst. het volgende:
Maar vind persoonlijk de V&D geen prettige winkel. Prijs/kwaliteit verhouding is voor alle afdelingen die ze hebben elders gunstiger te vinden. Ik kwam er zelden, en zal ze absoluut niet missen.

Ik denk wel dat we mensen die over een jaar of 10 geboren worden mogen uitleggen wat winkelen is. Benieuwd hoe de stad er uit gaat zien als de winkels weg zijn. Het biedt ook veel nieuwe kansen.
Welke kansen?
pi_149259170
Ik was gisteren bij V&D omdat iemand hier postte dat hij nog een cadeaucard had liggen, toen bedacht ik me dat ik er ook een had. Stond zelfs nog een kleine 40 euro op en die wilde ik snel uitgeven. Heb er een cadeautje voor een verjaardag en wat servies van gekocht en dat bracht me op afdelingen die ik eigenlijk nog nooit had gezien. Vond het er best goed uitzien allemaal, lang niet zo erg als wat iedereen roept. Personeel was ook erg vriendelijk, terwijl ik dacht, die staan hier met zware tegenzin omdat ze minder betaald krijgen en volgende week failliet zijn. Er zit blijkbaar veel meer in die winkel dan ik dacht, maar misschien is het hun probleem wel dat ik dat niet wist en met mij velen.
  zondag 1 februari 2015 @ 12:44:06 #92
435923 Bittere_Ernst.
Ik ben verbitterd!
pi_149259188
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:42 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Welke kansen?
Meer ruimte voor groen, voor kunst / cultuur. Dat soort dingen. Er zal best iets leuks komen in plaats van de winkels :)
Maar diep van binnen lach ik.
  Moderator zondag 1 februari 2015 @ 12:44:51 #93
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_149259213
Ik heb ook het gevoel dat er een tweedeling ontstaat. Aan de ene kant winkels waar alles zo goedkoop mogelijk moet zijn zoals Action en Primark. Aan de andere kant winkels waar alles zo luxe mogelijk moet zijn en mensen een redelijk groot budget te besteden hebben en niet zo op de prijs letten als het artikel van goede kwaliteit is. Winkels als V&D, Hema, Miss Etam enz. zitten hier net tussen in en krijgen problemen.
pi_149259239
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:19 schreef Synthercell het volgende:

[..]

Nee want reaguren over al dat slechte (of goede) nieuws is niet goed voor je vrijheid (onderlinge verspreiding emotie kan je vrijheid nekken)
Precies.
A society of sheep must in time beget a government of wolves.
- Henry de Jouvenel
pi_149259310
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:38 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

En je komt nog eens onder de mensen inderdaad.
Dat is een punt inderdaad waarom ik nog wel eens in de stad kom.

Ik heb onlangs (ik meen in het FD) een artikel over boekwinkels in de VS gelezen daar speelde dit dus ook, concurrentie met online winkels, alle grote boekzaken zijn omgeklapt en daar zijn een soort huiskamer boekwinkels voor terug gekomen, er staan banken, leestafels, er is koffie enz.

Schijnt succesvol te zijn omdat de "gun factor" het weer wint van de "prijs factor"
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149259470
Alsof kopen bij die web-winkels zonder problemen is, als je Kassa hebt gezien weet je wel beter
van BCC waren er allen al 270 namaak websites, en het is bijna niet te zien. Dus een makkelijke truc om mensen hun geld afhandig te maken.
Persoonlijk ga ik liever naar de winkels, bij kleren kopen wil ik de stof effe voelen en de kwaliteit, en het gedoe met pakjes afhalen bij de kruidenier staat me ook tegen.
Ik denk dan ook dat het meer te maken heft met de crises en het feit dat mensen gewoonweg minder geld te besteden hebben, dan dat ze echt meer kopen bij de web-winkels.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_149259543
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:12 schreef Buster24 het volgende:

[..]

Geen durfkapitalist laat geen goed renderend bedrijf ploffen.
Buiten dat maken ze al jaren verlies / daalt de omzet dat zijn geen zaken die door een investerings
maatschappij worden veroorzaakt.

Vorig jaar mei werd al alarm geslagen.
http://www.telegraaf.nl/d(...)an_verdubbeld__.html
Waarom hangen ze dan achterover en wijzen ze naar 'online aankopen'? hebben ze als investeerders geen invloed op de strategie denk je?
pi_149259649
quote:
2s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:40 schreef Evertjan het volgende:

[..]

Personeel zijn de loonslaven van de V&D , en de V&D is op zijn beurt weer de loonslaaf van de vastgoedmaffia
Niet van die domme dingen zeggen. V&D heeft eerst al het vastgoed verkocht aan vastgoedboeren voor een hele berg cash om het vervolgens terug te huren. Vervolgens zetten ze de verhuurders het mes op de keel. Als je mij zo'n kunstje flikt ben ik ook niet genegen je te helpen.. ;)
  zondag 1 februari 2015 @ 13:01:16 #99
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_149259736
Je kunt de webwinkels sowieso niet de schuld geven van de problemen bij V&D, want ze hebben zelf ook gewoon een webwinkel.

De reden dat de winkel het moeilijk heeft is omdat het aanbod niet aantrekkelijk is. Simple as that.
pi_149259865
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:55 schreef Dingflofbips het volgende:

[..]

Waarom hangen ze dan achterover en wijzen ze naar 'online aankopen'? hebben ze als investeerders geen invloed op de strategie denk je?
Dat is voer voor economen, ik weet niet wat de invloed van zo'n maatschappij is op de strategie en misschien hebben ze dat wel maar is ook die strategie niet aangeslagen.

Alleen vind ik het een beetje kort door de bocht om zonder fatsoenlijke onderbouwing naar de investeerders te wijzen, voor alle duidelijkheid, het kan maar hoeft niet.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')