Dus de dichtheid van die deeltjes min de dichtheid van water (opwaartse kracht, Archimedes, blablabla) maal het volume (wat je niet hebt) is de effectieve massa? Dat is het? Gvd hé.quote:Op zondag 8 februari 2015 18:17 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Daar corrigeer je voor, doh. Het is een soort resulterende massa, niet in de zin van "effectief" natuurlijk.
Uuh ja, het gaat ook over de deeltjes, daar heb je ook het volume van. Het water waarin ze zweven kan een oneindig volume hebben, dat maakt niks uit.quote:Op zondag 8 februari 2015 18:19 schreef Rezania het volgende:
[..]
Dus de dichtheid van die deeltjes min de dichtheid van water (opwaartse kracht, Archimedes, blablabla) maal het volume (wat je niet hebt) is de effectieve massa? Dat is het? Gvd hé.
Edit: je zou het volume van een deeltjes kunnen uitrekenen en dan de effectieve massa per deeltje kunnen geven.
Het is nochtans praktisch hetzelfde als het in 1 dimensie differentiëren.quote:Op zondag 8 februari 2015 17:23 schreef Wouterw17 het volgende:
Fuck vectordifferentiëren.. Nog nooit zoiets vaags gehad tot nu toe.
Niet per se in water, maar voor de rest klopt dat wel ongeveer jaquote:Op zondag 8 februari 2015 20:56 schreef Rezania het volgende:
Ik snap eindelijk wat die effectieve massa is, het is niks meer dan een uitdrukking van hoeveel iets 'weegt' in water. Als iets een lagere dichtheid dan water heeft is de resulterende effectieve massa negatief en dus de resulterende kracht op het object naar boven gericht, waardoor datgene gaat drijven. Ik dacht echt veel te moeilijk.
Ja ja, water was een voorbeeld.quote:Op zondag 8 februari 2015 21:21 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Niet per se in water, maar voor de rest klopt dat wel ongeveer ja
Wat ik er vooral moeilijk aan vind is dat het ontzettend abstract is. Maar goed, dat had ik in het begin ook met lineaire algebra en dat is gelukkig goed gekomen.quote:Op zondag 8 februari 2015 18:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het is nochtans praktisch hetzelfde als het in 1 dimensie differentiëren.
Het beste advies: de tijd nemen om de theorie te lezen (en horen) en als je moeite hebt om iets te begrijpen meerderre bronnen gebruiken, dan ga je het vanzelf wel begrijpen. De essentie is steeds dat je per as (de richting van die as op dat punt) bekijkt hoe groot de helling op die plaats is. Wil je de helling bekijken langs een andere richting dan hoe een as loopt dan is dat ook mogelijk (althans als de grafiek een mooi functievoorschrift volgt) maar dat hoef jij waarschijnlijk nu niet te leren dus daar zal ik je niet mee lastig vallen.
Dat komt vanzelf wel. Gewoon uit verschillende bronnen uitleg tot je nemen en je gaat het wel snappen. Kijk naast tekstboeken ook eens naar Youtube (Khan, videocolleges van MIT).quote:Op zondag 8 februari 2015 21:24 schreef Wouterw17 het volgende:
[..]
Wat ik er vooral moeilijk aan vind is dat het ontzettend abstract is. Maar goed, dat had ik in het begin ook met lineaire algebra en dat is gelukkig goed gekomen.
Ik ga 't morgen eens vragen.quote:Op zondag 8 februari 2015 17:57 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Aan mijn universiteit bieden ze VWO-scholeren aan om alvast tentamens mee te volgen (eerstejaars vakken zoals lineaire algebra) waarmee je vrijstellingen krijgt wanneer je echt gaat studeren. Je kan eens kijken of dat dat ook kan bij de universiteit waar jij eventueel aan wil gaan studeren.
Vraag het niet alleen aan je school (dat ook) maar ook aan de universiteiten in de buurt. Als zij aangeven dat zoiets mogelijk is en jij kan dit concreet voorleggen aan jouw decaan/mentor/... dan vergroot dat sterk de kans dat die decaan/mentor/... daar ook wel in wil meegaan. Je kan dan direct al calculus en lineaire algebra leren, natuurkunde op het WO doen etc. , het sluit toch mooi aan op wat je gaat leren op school maar je leert het in 1 keer wat beter. Het is wellicht interessant om ook te kijken naar vakken die je waarschijnlijk niet zou gaan volgen maar die je wel interssant vindt (in mijn geval bijv. aardwetenschappen) en om eens te kijken naar meer praktische vakken (programmeren). Verken wat je leuk vindt. Het serieuze komt later wel, nu is het belangrijker voor jou dat je een goed beeld vormt van wat er mogelijk is en dat je plezier hebt en behoudt in het leren.quote:
Zeg, ga ff lopen janken ja. Vorige week was mijn studie de enige van de hele TU die geen vakantie had.quote:
Zeg, ga ff lopen janken ja.quote:Op zondag 8 februari 2015 22:55 schreef Rezania het volgende:
[..]
Zeg, ga ff lopen janken ja. Vorige week was mijn studie de enige van de hele TU die geen vakantie had.
quote:Op zondag 8 februari 2015 22:57 schreef OllieWilliams het volgende:
ik neem er nog een weekje bij denk ik
Ja man, want die week inhalen is gelukkig chill hè.quote:Op zondag 8 februari 2015 23:09 schreef OllieWilliams het volgende:
[..]
wat? is toch relaxed
volgend weekend wordt ook weer zwaar genoeg
tis pas sinds dit jaar dat ik de eerste zeven weken überhaupt iets doe naast verplichte dingen, achterstanden inhalen ben ik wel gewend. daar is de witte week ook voorquote:Op zondag 8 februari 2015 23:09 schreef Rezania het volgende:
[..]
Ja man, want die week inhalen is gelukkig chill hè.
Heb je geen verplichte colleges in week 1?quote:Op zondag 8 februari 2015 22:57 schreef OllieWilliams het volgende:
ik neem er nog een weekje bij denk ik
Die heb ik ook al niet. Beste van Delft en Leiden mijn reet.quote:Op zondag 8 februari 2015 23:11 schreef OllieWilliams het volgende:
[..]
tis pas sinds dit jaar dat ik de eerste zeven weken überhaupt iets doe naast verplichte dingen, achterstanden inhalen ben ik wel gewend. daar is de witte week ook voor
neuh die bestaan niet bij ons, enige verplichte dingen zijn projecten meestalquote:Op zondag 8 februari 2015 23:11 schreef Mitsu het volgende:
[..]
Heb je geen verplichte colleges in week 1?
Bij ons zijn introcolleges in week 1 verplicht, anders wordt je t vak uit gekicktquote:Op zondag 8 februari 2015 23:13 schreef OllieWilliams het volgende:
[..]
neuh die bestaan niet bij ons, enige verplichte dingen zijn projecten meestal
En terecht met die luie bende.quote:Op zondag 8 februari 2015 23:15 schreef Mitsu het volgende:
[..]
Bij ons zijn introcolleges in week 1 verplicht, anders wordt je t vak uit gekickt. Godallemachtig saai die colleges
maar studeer jij dan gewoon steady een uur of 30-40 per week tijdens de periode? dat trek ik echt niet hè.. ik doe gewoon zeven weken een uur of 10-12 en dan tijdens de witte week en tentamenweken doe ik dat op één dagquote:Op zondag 8 februari 2015 23:11 schreef Rezania het volgende:
[..]
Die heb ik ook al niet. Beste van Delft en Leiden mijn reet.!
lol dat zuigtquote:Op zondag 8 februari 2015 23:15 schreef Mitsu het volgende:
[..]
Bij ons zijn introcolleges in week 1 verplicht, anders wordt je t vak uit gekickt. Godallemachtig saai die colleges
Ik heb geen keuze, heb amper ruimte om in te halen, dus moet achterstanden zoveel mogelijk beperken. Ook heb ik nu een project waarbij we aan het einde van iedere projectdag gewoon een deadline hebben, dus dat moet ook gewoon af.quote:Op zondag 8 februari 2015 23:16 schreef OllieWilliams het volgende:
[..]
maar studeer jij dan gewoon steady een uur of 30-40 per week tijdens de periode? dat trek ik echt niet hè.. ik doe gewoon zeven weken een uur of 10-12 en dan tijdens de witte week en tentamenweken doe ik dat op één dag
Nee, laat iedereen lekker zelf bepalen of die colleges wilt volgen of niet ipv kinderachtig gedoequote:
ah oké.quote:Op zondag 8 februari 2015 23:18 schreef Rezania het volgende:
[..]
Ik heb geen keuze, heb amper ruimte om in te halen, dus moet achterstanden zoveel mogelijk beperken. Ook heb ik nu een project waarbij we aan het einde van iedere projectdag gewoon een deadline hebben, dus dat moet ook gewoon af.
Nee, want daar gaat het rendement, jwz.quote:Op zondag 8 februari 2015 23:19 schreef Mitsu het volgende:
[..]
Nee, laat iedereen lekker zelf bepalen of die colleges wilt volgen of niet ipv kinderachtig gedoe
Voor de rest is het wel interessant hoor, daar niet van. Maar aan het einde van deze periode ben ik echt kapot, weet ik nu al.quote:
ik ben na m'n laatste tentamen altijd volledig naar de klotequote:Op zondag 8 februari 2015 23:20 schreef Rezania het volgende:
[..]
Voor de rest is het wel interessant hoor, daar niet van. Maar aan het einde van deze periode ben ik echt kapot, weet ik nu al.
De fameuze dip die je bij sommige bèta-opleidingen veel ziet: te lang teveel zware tentamens en lastige projecten waardoor het minder leuk wordt. Sommige van die studenten die tijdens de bachelorfase wat aanmodderen blijken het dan tijdens hun specialisatie wel erg goed te doen dankzij het feit dat je je meer kan toeleggen op wat je leuk vindt en wat je gemakkelijker vindt.quote:Op zondag 8 februari 2015 23:37 schreef Waffle het volgende:
Zo kende dit topic niet eens. Morgen ook maar weer eens naar college om mijn laatste vak voor de bachelor te halen. Na ongeveer drie jaar extra aanmodderen is het einde toch echt in zicht.
Dus voor de langstudeerders er is ook voor jullie nog hoop
Mijn studie tijd is echt een drama geworden. Na het tweede jaar de interesse compleet verloren maar vond het zonde om te stoppen. Alleen zonder motivatie en discipline is het echt niet te doen ben ik achter gekomen. Gelukkig sinds een jaar eindelijk weer motivatie en is het einde in zicht
Nog een tip voor jou. Kijk eens naar dit boek: http://www.trillia.com/zakon1.htmlquote:
En een verplichte wiskundetoets die nagaat wat je op het VWO wel en niet hebt geleerd, een soort van herexamen waarmee openlijk de kwaliteit (geschiktheid) van de centrale VWO-examens als onvoldoende werd bestempeld.quote:Op zondag 8 februari 2015 23:15 schreef Mitsu het volgende:
[..]
Bij ons zijn introcolleges in week 1 verplicht, anders wordt je t vak uit gekickt. Godallemachtig saai die colleges
Zoiets zoek ik idd, een introductie tot, voornamelijk, bewijzen. Gebookmarkt en gedownload.quote:Op maandag 9 februari 2015 19:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Nog een tip voor jou. Kijk eens naar dit boek: http://www.trillia.com/zakon1.html
Onderaan de pagina klikken op het in groen gedrukte en onderstreepte en je downloadt het boek (legaal en met toestemming van de auteurs). Er staan veel goede oefeningen in om te leren bewijzen en je leert abstracter te denken, het bek begint met een goede portie verzamelingsleer. Het is zowel leuk als uitdagend en je blijft er even zoet mee. Misschien kan je wiskundeleraar je hier ook wel wat mee helpen.
Laar je leraar ook eens een kijkje nemen, de kans is groot dat hij het niet kent terwijl het een uitstekend boek is. Een goede inspiratiebron voor wat extra stof en oefeningen.quote:Op maandag 9 februari 2015 19:47 schreef netchip het volgende:
[..]
Zoiets zoek ik idd, een introductie tot, voornamelijk, bewijzen. Gebookmarkt en gedownload.
Gek hè dat een volle dag er zo inhakt, meer dan wanneer je 8 uur VWO hebt of 8 uur werkt.quote:Op maandag 9 februari 2015 19:38 schreef Rezania het volgende:
Vandaag gewoon van half 9 tot half 6 bezig geweest, helemaal kapot gelijk.Maar ik heb wel een mooie process flow diagram nu.
Eerlijk gezegd weet ik echt niet of ik 6 vwo stof na 4 maanden alleen maar feesten had kunnen reproducerenquote:Op maandag 9 februari 2015 19:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
En een verplichte wiskundetoets die nagaat wat je op het VWO wel en niet hebt geleerd, een soort van herexamen waarmee openlijk de kwaliteit (geschiktheid) van de centrale VWO-examens als onvoldoende werd bestempeld.
Er waren veel studenten die pas de tweede poging een voldoende haalden terwijl er niets werd gevraagd wat je niet al zou moeten weten.
Als je het in eerste instantie goed hebt geleerd dan verleer je dat niet in 4 maanden tijd. Het is vooral een vaardigheid, het is niet dat je feitjes hoeft te stampen.quote:Op maandag 9 februari 2015 20:18 schreef Mitsu het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd weet ik echt niet of ik 6 vwo stof na 4 maanden alleen maar feesten had kunnen reproduceren
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik denk dat het probleem is dat veel mensen het überhaupt niet hebben geleerd: grafisch rekenmachientje.ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
quote:Op maandag 9 februari 2015 20:32 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Als je het in eerste instantie goed hebt geleerd dan verleer je dat niet in 4 maanden tijd. Het is vooral een vaardigheid, het is niet dat je feitjes hoeft te stampen.Ik ben laatst achter de Newton-Raphson methode gekomen om de snijpunten van een functie met de x-as te bepalen, en nu vraag ik me serieus af waarom we de GR nog gebruiken. Dat was namelijk hét argument volgens mijn WiB leraar.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik denk dat het probleem is dat veel mensen het überhaupt niet hebben geleerd: grafisch rekenmachientje.
Dat is ook mijn indruk, ze stellen jaarlijks een vraag waarbij een vergelijking niet of moeilijk analytisch op te lossen is. Die NR-methode is een numerieke beandering, die werkt bijna altijd, behalve als de grafiek op een gegeven moment horizontaal loopt (jij weet waarom dat een probleem is). Dat zou je in principe kunnen mijden maar die intentie heeft het orgaan wat die examens opstelt niet aangezien zij het gebruik van een GR verplichten. Bovendien kost het veel tijd om dat met de hand te doen, tijd die je liever besteedt aan de andere vragen. Waarom ze voor het WB-examen een GR verplicht hebben? Volgens kwade tongen omdat Texas Instruments flink heeft gelobbied.quote:Op maandag 9 februari 2015 20:35 schreef netchip het volgende:
[..]
Ik ben laatst achter de Newton-Raphson methode gekomen om de snijpunten van een functie met de x-as te bepalen, en nu vraag ik me serieus af waarom we de GR nog gebruiken. Dat was namelijk hét argument volgens mijn WiB leraar.
Heb daarom dit jaar een nieuwe minor gekozen en die makkelijk gehaald met zeer hoge cijfers voor mijn doen. Nu weer goed gemotiveerd om het laatste tentamen te halen en daarna aan de master te beginnen. Heb er ook gewoon zin in wat ik echt al heel lang niet meer had.quote:Op maandag 9 februari 2015 19:09 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
De fameuze dip die je bij sommige bèta-opleidingen veel ziet: te lang teveel zware tentamens en lastige projecten waardoor het minder leuk wordt. Sommige van die studenten die tijdens de bachelorfase wat aanmodderen blijken het dan tijdens hun specialisatie wel erg goed te doen dankzij het feit dat je je meer kan toeleggen op wat je leuk vindt en wat je gemakkelijker vindt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |