Jawel. Natuurwetmatig determinisme. Je hebt alleen onvoldoende kennis, maar dat is alles.quote:Op donderdag 5 februari 2015 12:09 schreef Maurice76 het volgende:
<snip>
Overigens betekent het ontbreken van toeval en "vrije wil" niet dat niemand meer verantwoordelijk is voor zijn of haar daden; de kern daarvan zit in het feit dat we geen kennis hebben van de toekomst (gelukkig maar).
Maar goed, zo denk ik erover.
En aangezien dat exact is wat ik bedoel met te zeggen dat we niks van de toekomst weten, zijn we het volgens mij eensquote:Op donderdag 5 februari 2015 15:06 schreef R0N1N het volgende:
[..]
Je hebt alleen onvoldoende kennis, maar dat is alles.
Ja, deels, maar dat betekend niets voor de verantwoordelijkheid over je daden/keuzes uit het verleden. Dan ga je meer richting "minority report".quote:Op donderdag 5 februari 2015 15:23 schreef Maurice76 het volgende:
En aangezien dat exact is wat ik bedoel met te zeggen dat we niks van de toekomst weten, zijn we het volgens mij eens.
Eens.quote:Op donderdag 5 februari 2015 15:48 schreef Maurice76 het volgende:
Begrijp me niet verkeerd hoor. Dat soort filosofische overwegingen dat tijd niet bestaat en dergelijke, daar doe ik in mijn dagelijkse bezigheden niks mee; net als iedereen mopper ik 's morgens weer op de wekker als 'ie afgaat en daarna op het station dat de trein weer eens 5 minuten te laat is. En als ik in de supermarkt sta en bedenk wat ik wil eten, dan ga ik toch echt uit van mijn eigen vrije keuze van dat moment, haha.
Het komt omdat ons brein geheel gevormd is in de 4-dimensionale ruimte (ehh ... 3 ruimtelijke dimensies, eentje in tijd) waarin wij als mens in gevormd zijn.
LOL. de aarde draait om de zon. dus een plek achter de zon waar we geen zicht op hebben?quote:Op donderdag 29 januari 2015 14:38 schreef Dance99Vv het volgende:
daarnaast wordt gesproken dat het een object is wat van achter de zon zou komen, iets waar we nauwelijks zicht hebben.
Als dat object in bijna hetzelfde tempo meedraait, kan dat. In theorie.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 08:35 schreef gooddaddy het volgende:
LOL. de aarde draait om de zon. dus een plek achter de zon waar we geen zicht op hebben?
Maar in dat geval komt het ofwel heel langzaam dichterbij en zien we het dus aankomen, ofwel blijft het netjes rondjes draaien om de zon met dezelfde snelheid als de aarde en is er geen enkel probleem. Overigens zouden we zo'n object wel gezien moeten hebben met 1 van de vele satellieten die we ons zonnestelsel hebben ingeschoten voor nader onderzoek van ons zonnestelsel.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 10:44 schreef R0N1N het volgende:
[..]
Als dat object in bijna hetzelfde tempo meedraait, kan dat. In theorie.
Hoogst waarschijnlijk. Anders wel via de zwaartekracht invloeden op andere planeten e.d.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 11:56 schreef Maurice76 het volgende:
Maar in dat geval komt het ofwel heel langzaam dichterbij en zien we het dus aankomen, ofwel blijft het netjes rondjes draaien om de zon met dezelfde snelheid als de aarde en is er geen enkel probleem. Overigens zouden we zo'n object wel gezien moeten hebben met 1 van de vele satellieten die we ons zonnestelsel hebben ingeschoten voor nader onderzoek van ons zonnestelsel.
http://en.wikipedia.org/wiki/99942_Apophis#2013_refinement Wikipedia over Apophis.quote:A statistical impact risk analysis of the data up to January 2013 calculated that the odds of the 2036 impact at 7.07 in a billion, effectively ruling it out. The same study looked at the odds of an impact in 2068, which were calculated at 2.27 in a million.
Ja ik zag dit al, en alsnog stel het zou komen dan zouden we het niet zien, net zoals die asteroïde van 26 januari die (heel dicht langs) de aarde zou komen. Nog nooit zoveel Bruce Willis en Ben Afleck jokes gezien.quote:Op maandag 9 februari 2015 13:13 schreef Dr.Jan-Itor het volgende:
[..]
http://en.wikipedia.org/wiki/99942_Apophis#2013_refinement Wikipedia over Apophis.
Hij zegt nu impact ruled out, en ergens had ik gelezen als ie zou botsen zou de schade niet groot zijn voor het westen, alleen het Oosten zou gefuckt zijn.quote:Op maandag 9 februari 2015 13:13 schreef Dr.Jan-Itor het volgende:
[..]
http://en.wikipedia.org/wiki/99942_Apophis#2013_refinement Wikipedia over Apophis.
En waarom zou dat zo zijn? Het lijkt me sterk dat als ze nog niet eens kunnen bepalen of 'ie inslaat, dat ze wel weten waar 'ie inslaat. En dus of 'ie ergens in de Westerse wereld of het oosten inslaat. Nog even los daarvan, zo'n impact heeft invloed op wereldwijde schaal, daar gaan wij ook genoeg van merken zelfs al zou hij inslaan aan de tegenovergestelde kant van de aarde.quote:Op zondag 22 februari 2015 18:13 schreef MotherFoker het volgende:
[..]
Hij zegt nu impact ruled out, en ergens had ik gelezen als ie zou botsen zou de schade niet groot zijn voor het westen, alleen het Oosten zou gefuckt zijn.
Hmmm, ja en nee.quote:Op vrijdag 27 februari 2015 14:24 schreef Maurice76 het volgende:
En waarom zou dat zo zijn? Het lijkt me sterk dat als ze nog niet eens kunnen bepalen of 'ie inslaat, dat ze wel weten waar 'ie inslaat. En dus of 'ie ergens in de Westerse wereld of het oosten inslaat. Nog even los daarvan, zo'n impact heeft invloed op wereldwijde schaal, daar gaan wij ook genoeg van merken zelfs al zou hij inslaan aan de tegenovergestelde kant van de aarde.
Aan de hand hiervan kun je dus best zeggen: Als ie inslaat, heeft het Oosten een probleem.quote:Op basis van de helderheid werd de diameter op 410 meter geschat, later werd de afmeting bijgesteld naar 320 meter. De massa wordt geschat op 9,5×1010 kg. Bij een - onwaarschijnlijke - inslag in 2029 zou de inslagsnelheid 12,59 km/s zijn. De kinetische energie die bij die inslag dan zou vrijkomen is dan gelijk aan 7,5×1018 Joule. Dit is bijna acht maal de gezamenlijke hoeveelheid energie die alle huishoudens van heel Nederland in een jaar verbruiken.
Kut, Utrecht. Da's bijna op mijn dak. * Wombcat gaat alvast vakantie plannenquote:Op vrijdag 27 februari 2015 15:27 schreef R0N1N het volgende:
Met de huidige kennis is berekend dat ie op 13 April langssuisd. Langs welk continent valt daar ook wel uit te halen, maar het blijft koffiedik kijken aangezien we voor een deel met schattingen werken. (De exacte afmeting en massa b.v.)
Het ding heeft overigens slechts een diameter van 320 meter. Als die op Hong kong dondert merken wij daar vrij weinig van. Mogelijk wat trillingen en uiteraard een dosis stof in de atmosfeer. Stort dat ding op Utrecht, merken wij er ook weinig meer van.Dan is Nederland 1 grote inslagkrater.
Je gaat voor de maximale vroegboekkorting?quote:Op vrijdag 27 februari 2015 15:35 schreef Wombcat het volgende:
Kut, Utrecht. Da's bijna op mijn dak. * Wombcat gaat alvast vakantie plannen
Op lastminute vakanties is dan vast een run, dus je kunt maar beter vroeg beginnen met oriënteren.quote:Op vrijdag 27 februari 2015 15:51 schreef R0N1N het volgende:
[..]
Je gaat voor de maximale vroegboekkorting?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |