Lokpost.quote:
Niet superveel nu ik het zo naast elkaar hou, maar slagroom is iets duurder.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 14:54 schreef minilot het volgende:
Ik geloof niet dat slagroom en boter elkaar veel ontlopen qua prijs per gewicht, toch?
Ik vond Chinese zoetigheden (zover ze er al zijn) altijd allemaal vies. Dus ik weet er niks van.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 14:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Lokpost.
Vanwege het Chinese nieuwjaar volgende week wil ik iets bijpassend zoets voor mijn collega's bakken. Heb jij misschien een leuk idee voor een koekje / zoet hapje / gebakje dat de Chinezen met hun nieuwjaar graag eten? Mag best bewerkelijk zijn, graag zelfs.
Edit: afgezien van koekjes met ananasjam, de schijnbaar met Chinees nieuwjaar veel gegeten pineapple tarts. Daarvoor heb ik al een recept gevonden.
Haha, okee! Duidelijk.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 16:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vond Chinese zoetigheden (zover ze er al zijn) altijd allemaal vies. Dus ik weet er niks van.
Ik denk dat je zelf bij die moderne Aziatische, hippe websites moet gaan zoeken naar iets fusionachtigs. Ik kan je niet helpen.
Ik hou wel van kleverige rijstballen en plakkerige gestoomde cakejes en zoete rode bonenvulling en koekies met gezouten eendeierdooiers hoor. Mooncakes trouwens al vaak gemaakt, ook lekker. En mooi!quote:Op dinsdag 10 februari 2015 17:55 schreef sirdanilot het volgende:
Aziatische zoetigheden zijn over het algemeen niet erg lekker voor ons westerlingen. Komt voornamelijk omdat er weinig vet wordt gebruikt en weinig zuivel (boter/room/melk), terwijl wij dat juist erg lekker vinden. Indiase zoetigheden zijn dan juist weer wel erg lekker, want daar gebruiken ze dat wel allemaal. Het is gewoon onze smaak niet, japanse zoete rijstballen en chinese zoetigheden.
Als chinees lekkernij kun je nog een Mooncake proberen te maken (google het maar), een soort hele zware chinese cake/koek.
Lekker boeiend wat je wanneer eet, mij kan dat niks schelen in ieder geval.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 18:12 schreef RobinOok het volgende:
Voor nieuwjaar, zegt ze. Niet voor het moonfestival.
Kan zijn, maar ik vroeg wel om iets specifieks hè? En jij gaf daar weer antwoord op.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 20:16 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Lekker boeiend wat je wanneer eet, mij kan dat niks schelen in ieder geval.
Die zien er lekker uitquote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:04 schreef douche-eendje het volgende:
Voor het eerst snickerdoodles gemaakt. Wat simpel en lekker De binnenkant is zoooo heerlijk zacht
[ link | afbeelding ]
27% muesliquote:Op vrijdag 13 februari 2015 11:55 schreef Syrena het volgende:
Ik wil in de vakantie deze proberen te na te maken:
http://www.ah.nl/producte(...)spelt-muesli-koekjes
De spelt heb ik al in huis, de muesli ook. Nu de verhouding nog
Het lijkt qua structuur op zandkoekjes
Dit komt misschien in de buurt, maar dan kleinere koekjes maken?
http://gezondlevenvanjaco(...)08/speltkoekjes.html
Lekker zijn die hè?quote:Op vrijdag 13 februari 2015 21:04 schreef douche-eendje het volgende:
Voor het eerst snickerdoodles gemaakt. Wat simpel en lekker De binnenkant is zoooo heerlijk zacht
Beetje te laat voor jou, maar ik heb ze eens gemaakt naar aanleiding van dit recept en dat was in elk geval goed geslaagd.quote:Op zaterdag 14 februari 2015 12:46 schreef GlennQuagmire het volgende:
Ik was van plan vandaag Millionaires shortbread te maken. Weet iemand daarvoor een goed basisrecept waar hij/zij goede ervaringen mee heeft?
dezequote:Op zaterdag 14 februari 2015 13:04 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Die zien er lekker uit
Welk recept heb je gebruikt?
Ja echt bizar lekker. Kwam ook nog een recept tegen voor een chocoaldekaramelvulling erin. Als in, stop een rolo in je balletje deeg. GENIAAL, echt die maak ik de volgende keer.quote:Op zondag 15 februari 2015 12:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Lekker zijn die hè?
[..]
Beetje te laat voor jou, maar ik heb ze eens gemaakt naar aanleiding van dit recept en dat was in elk geval goed geslaagd.
http://www.mbakes.com/201(...)ad.html#.UjbnSGSgkSg
Maar goed, in basis heb je natuurlijk vooral een goed shortbreadrecept nodig. Dat, plus karamel en chocolade en klaar is kees.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |