quote:Op zaterdag 17 januari 2015 20:22 schreef I-care het volgende:
Probleem is dat mensen in het algemeen altijd voor zekerheid gaan, en zeker niet voor onzekerheid zonder duidelijke uitkomst. Niet onterecht natuurlijk! Een implosie van het systeem wat we nu hebben lijkt mij niet ideaal op zijn zachts gezegd!
quote:hottentot schreef:
En ook niet vergeten dat veel mensen volgens mij wel tevreden zijn met het huidige stelsel.
En een implosie van het huidig systeem zou het er zeker op de korte termijn veel slechter op doen worden.
De huidige vraag is denk ik hoe, en of deze huidige koers vol te houden is. Daarbij dan ook de vraag of daar door ons iets mee gedaan mag worden, of dat we gewoon wel zien waar het schip strandt.quote:hottentot schreef:
En ook niet vergeten dat veel mensen volgens mij wel tevreden zijn met het huidige stelsel.
En een implosie van het huidig systeem zou het er zeker op de korte termijn veel slechter op doen worden.
Robin Fransman heeft ook weer gereageerd.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 23:04 schreef Japie77 het volgende:
Trouwens goeie reactie op het stuk van Robin Fransman:
http://nos.nl/artikel/201(...)erlandsche-bank.htmlquote:Op zondag 18 januari 2015 14:36 schreef Japie77 het volgende:
Hier een filmpje van een bekende voorvechter van monetaire hervorming waarin hij vertelt dat bij het optreden van de verleiders bij de Nederlandsche Bank er zeker 30 werknemers van DNB de petitie hebben getekend en dat er veel werknemers geschokt waren door de feiten die door de Verleiders aan het licht waren gebracht en er lange discussies zijn geweest na afloop van de voorstelling!
Het was meer dat zij het erg vermakelijk vonden dat cabaret eens aandacht besteed aan het werk dat zij doen. Maar ik geloof niet dat ze op inhoudelijk vlak echt potten hebben kunnen breken bij de aanwezige medewerkers en bestuurders. Als Klaas Knot erg moet lachen om de kritiek dan is dat over het algemeen geen bijster goed teken.quote:Het personeel van De Nederlandsche Bank heeft vanmiddag gezamenlijk gekeken naar Door de bank genomen, het toneelstuk dat een aanklacht is tegen banken en de manier waarop private banken geld creëren. Volgens een woordvoerder van DNB heeft president Klaas Knot zich uitstekend vermaakt.
In de voorstelling van toneelgroep De Verleiders wordt het publiek opgeroepen naar de Zuidas te trekken en in opstand te komen tegen de banken. Verder zit er een monoloog in waarin de rol van de Bank of International Settlements (BIS) aan de kaak wordt gesteld. Knot is bestuurder bij die BIS.
Klaas Knot heeft erg gelachen.
woordvoerder DNB
Voor die twee scènes was bij de ingekorte voorstelling in het auditorium van DNB geen plaats. Maar volgens acteur en schrijver George van Houts was het geenszins een gekuiste versie. "We moesten bepaalde delen gewoon schrappen omdat we maar drie kwartier hadden en geen decorstukken konden gebruiken."
Volgens Van Houts was de zaal enthousiast. Na afloop discussieerden de acteurs nog drie kwartier met Klaas Knot en Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de raad van commissarissen van DNB. Ze werden het niet eens, maar volgens Van Houts stonden de bestuurders wel open voor de voorstelling en de discussie.
Ze vonden het geweldig hoe wij de problemen over het voetlicht brachten.
George van Houts
Gisteren begon Van Houts een handtekeningenactie om de geldschepping door banken ook in het parlement aan de orde te brengen. Bij De Wereld Draait Door werd een speciale website gelanceerd. Dat burgerinitiatief was aan het einde van de middag door ruim 30.000 mensen getekend.
Volgens Van Houts hebben dertig medewerkers van De Nederlandsche Bank na de voorstelling beloofd dat ze ook zullen tekenen.
Lijkt me toch niet dat "dat" door druppelt in de berichtgeving. Als er al 30 werknemers de petitie hebben getekend en er een lange discussie is geweest na afloop mag je van een enorm succes spreken. Zeker aangezien dit het hol van de leeuw is. Deze mensen hebben in principe het minst baat bij een verandering van het systeem. En als er daar dan al 30 mensen de petitie tekenen is dat een enorm succes.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:00 schreef Ryon het volgende:
[..]
http://nos.nl/artikel/201(...)erlandsche-bank.html
Tjah, ik hoorde van een DNB medewerker iets anders, en dat druppelt ook wel een beetje door in de berichtgeving:
[..]
Het was meer dat zij het erg vermakelijk vonden dat cabaret eens aandacht besteed aan het werk dat zij doen. Maar ik geloof niet dat ze op inhoudelijk vlak echt potten hebben kunnen breken bij de aanwezige medewerkers en bestuurders. Als Klaas Knot erg moet lachen om de kritiek dan is dat over het algemeen geen bijster goed teken.
Ja, en de vraag is natuurlijk waarom die DNB medewerkers (na een avond flink gelachen te hebben) de petitie tekenenquote:Op zondag 18 januari 2015 15:06 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Lijkt me toch niet dat "dat" door druppelt in de berichtgeving. Als er al 30 werknemers de petitie hebben getekend en er een lange discussie is geweest na afloop mag je van een enorm succes spreken. Zeker aangezien dit het hol van de leeuw is. Deze mensen hebben in principe het minst baat bij een verandering van het systeem. En als er daar dan al 30 mensen de petitie tekenen is dat een enorm succes.
En dat Klaas Knot erg veel gelachen heeft is prima aangezien het een humoristische voorstelling. Dus dat zegt verder ook niks.
Er zijn dus, gezien de reactie van Bill Still ook hele andere geluiden gehoord. Maar goed het zou fantastisch zijn als Klaas Knot of medewerkers van DNB zich ook daadwerkelijk in zouden gaan zetten voor een hervorming maar niet echt realistisch aangezien ze dan klokkeluider zouden worden en ze hun carriere wel goodbye kunnen kussen.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:11 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ja, en de vraag is natuurlijk waarom die DNB medewerkers (na een avond flink gelachen te hebben) de petitie tekenenDat staat denk ik ook wel goed vermeld in het artikel: mensen zijn blij dat er maatschappelijke belangstelling is voor hun werk. Ik denk alleen niet, of dat staat er eigenlijk ook nadrukkelijk, dat Klaas Knot zich nu in gaat zetten voor een hervorming. Of überhaupt een van de andere medewerkers.
Ik denk dat Bill Still niet de meest betrouwbare bron is op dit gebiedquote:Op zondag 18 januari 2015 15:15 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Er zijn dus, gezien de reactie van Bill Still ook hele andere geluiden gehoord. Maar goed het zou fantastisch zijn als Klaas Knot of medewerkers van DNB zich ook daadwerkelijk in zouden gaan zetten voor een hervorming maar niet echt realistisch aangezien ze dan klokkeluider zouden worden en ze hun carriere wel goodbye kunnen kussen.
Maar goed, wat er nu allemaal gebeurt is allemaal al succes. Hoe meer aandacht hoe beter.
ps. Heb jij de petitie al getekend?
Jij hebt echt geen idee hoe de wereld werkt en hoe dingen veranderen he?quote:Op zondag 18 januari 2015 15:23 schreef El_Matador het volgende:
Ik zie die Rothschilds, Rockefellers en al die andere Elitaire psychopaten al fronsen. "Er is een petitie uit Nederland om het financieel systeem te veranderen, laten we dat dus maar snel doen!".
Leuk initiatief verder hoor, maar hopeloos naief.
Nou, juist wel, vergeleken met deze leuke gig.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:30 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Jij hebt echt geen idee hoe de wereld werkt en hoe dingen veranderen he?
Zou niet weten waarom het niet ontvankelijk verklaard zou kunnen worden. En als dat gebeurt dan word er opgeroepen tot een nationale hypotheekstaking van 3 maanden. Kijken of de banken en de politiek dan gaan luisteren.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:24 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ik denk dat Bill Still niet de meest betrouwbare bron is op dit gebiedOok denk ik dat de term klokkenluider niet helemaal op zijn plek is. Een herziening van het bancaire systeem zou eerder duiden op een revolutionair.
Ik heb de petitie al getekend. Al is het waarschijnlijk om een andere reden dan de makers in gedachte hebben. Voor het resultaat zal dat weinig uitmaken en ik ben erg benieuwd of het initatief ontvankelijk verklaard wordt. Ik vrees eigenlijk het ergste
Nou het is allemaal erg ingewikkeld maar om het zo simpel mogelijk uit te leggen kan je het beste even het filmpje kijken van DWDD, deze:quote:Op zondag 18 januari 2015 15:30 schreef Samuray13 het volgende:
Hierover hoor ik veel laatste tijd. Maar kunnen de aanhangers het op een eenvoudig wijze uitleggen.
Schema, filmpje enzovoorts.
Denk je echt dat een significant gedeelte van de bevolking daar aan deel zou nemen?quote:Op zondag 18 januari 2015 15:32 schreef Japie77 het volgende:
En als dat gebeurt dan word er opgeroepen tot een nationale hypotheekstaking van 3 maanden. Kijken of de banken en de politiek dan gaan luisteren.![]()
Het antwoord van Ons Geld is retorisch gezien niet bijster sterk:quote:Dus George, het nieuwe geld, een claim op ons allemaal, is daarmee gedekt door de belofte van een individu, of een bedrijf om diezelfde hoeveelheid te produceren. Iedereen kan zo geld scheppen. Eigenlijk heel democratisch. En eerlijk ook. Stel je voor dat de overheid dat zelf gaat doen. Ze maakt dan claims op ons allemaal, maar waarmee dekt ze die claims?
Dat is een stroman en geen inhoudelijke weerlegging van hetgeen Fransman stelde. In zijn eigen reactie wijst hij daar ook op. Of "schuldvrij" geld wel of niet mogelijk is, is niet het onderwerp van discussie. In principe zouden we het hele concept geld ook kunnen afschaffen (want inderdaad: het is een sociaal construct) maar het is maar de vraag of dat wenselijk is. Door de auteur van Ons Geld wordt vervolgens tot tweemaal toe een autortiteitsargument gebruikt. Ook dat is in retorisch opzicht een doodzonde, dat Pietje iets beweert maakt het namelijk niet waar.quote:Ten eerste wil ik ingaan op de aard van geld. U stelt dat geld primair een schuld is. Dit is volgens mij onjuist. Geld is primair accounting, en hier ligt de crux.
[...]
Het verbaast mij dat u niet lijkt te weten dat er een duizenden jaren lange traditie van geldcreatie zonder schuld is.
Het zijn er pas 60000.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:31 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Nou, juist wel, vergeleken met deze leuke gig.
Denk jij werkelijk dat ook maar iemand die 80.000 handtekeningen serieus neemt?
Ik heb geen idee, misschien gaan we het zien. Er werd ook gezegd dat er never nooit niet 40000 handtekeningen opgehaald zouden worden. Als mensen doorkrijgen hoe totaal corrupt de hele zaak is kan er veel gebeuren.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:37 schreef Operc het volgende:
[..]
Denk je echt dat een significant gedeelte van de bevolking daar aan deel zou nemen?
Van die 80.000 (?) handtekeningen zijn er misschien 20.000 die een koophuis hebben, waarvan er misschien 20 aan die oproep gehoor zouden geven gok ik.
Nou inderdaad, het is de eerste keer dat ik van "Ons Geld" hoor.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:38 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Het zijn er pas 60000.Het belangrijkste is dat er aandacht voor komt, het besproken gaat worden en dat mensen inzien hoe corrupt het is. Het is een zaadje wat gezaaid wordt. Misschien komt er niet gelijk resultaat uit maar op de langere termijn wel. Ons Geld is bv ook begonnen door Occupy Amsterdam waarvan iedereen ook zei dat het zinloos is geweest. Zo zie je maar.
Een burgerinitatief moet aan diverse vereisten voldoen naast dat het X aantal handtekeningen heeft. Zoals het initatief momenteel is opgesteld lijkt het erop dat het niet aan de vereisten voldoet. De TK (en het bewindspersoon) gaat niet over deze materie.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:32 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Zou niet weten waarom het niet ontvankelijk verklaard zou kunnen worden. En als dat gebeurt dan word er opgeroepen tot een nationale hypotheekstaking van 3 maanden. Kijken of de banken en de politiek dan gaan luisteren.![]()
Het zou een enorme revolutie zijn als het bancaire systeem veranderd zou worden inderdaad.
Ja.. Occupy Amsterdam is dan ook een behoorlijk succes geweest. Dat is niet echt bemoedigend.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:38 schreef Japie77 het volgende:
Ons Geld is bv ook begonnen door Occupy Amsterdam waarvan iedereen ook zei dat het zinloos is geweest. Zo zie je maar.
Ja? Een veel makkelijkere petitie was die van Thierry Baudet tegen de EU.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:39 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ik heb geen idee, misschien gaan we het zien. Er werd ook gezegd dat er never nooit niet 40000 handtekeningen opgehaald zouden worden. Als mensen doorkrijgen hoe totaal corrupt de hele zaak is kan er veel gebeuren.
Als je kijkt hoe veel mensen er op de PVV stemmen kan je je wel vergissen in hoeveel teleur gestelde burgers er in Nederland rond lopen.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:41 schreef Ryon het volgende:
[..]
Een burgerinitatief moet aan diverse vereisten voldoen naast dat het X aantal handtekeningen heeft. Zoals het initatief momenteel is opgesteld lijkt het erop dat het niet aan de vereisten voldoet. De TK (en het bewindspersoon) gaat niet over deze materie.
Ik denk ook dat de kans klein is dat een nationale hypotheekstaking van wat kunstenaars, studenten en maatschappelijke teleurgestelde burgers weinig zoden aan de dijk gaat zettenKan wel voor de nodige persoonlijke ellende zorgen.
En dat is een argument voor jouw stelling dat "let maar op, dan zie je hoeveel er kan veranderen" geldt??quote:Op zondag 18 januari 2015 15:44 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Als je kijkt hoe veel mensen er op de PVV stemmen kan je je wel vergissen in hoeveel teleur gestelde burgers er in Nederland rond lopen.
Banken staan er absoluut niet goed op bij de meeste mensen. Ook dat er nauwelijks maatregelen zijn getroffen tegen banken na de crisis en dat er nog steeds belachelijke bonussen worden betaald. Alleen dat als is voor veel mensen genoeg om erachter te gaan staan lijkt mij.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:45 schreef El_Matador het volgende:
[..]
En dat is een argument voor jouw stelling dat "let maar op, dan zie je hoeveel er kan veranderen" geldt??
Het lijkt me eerder een pleidooi voor het tegenovergestelde.
Nee, maar ze blijven wel lenen, sparen, hypotheken afsluiten en kredieten aanvragen.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:47 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Banken staan er absoluut niet goed op bij de meeste mensen. Ook dat er nauwelijks maatregelen zijn getroffen tegen banken na de crisis en dat er nog steeds belachelijke bonussen worden betaald. Alleen dat als is voor veel mensen genoeg om erachter te gaan staan lijkt mij.
Om een handtekening te zetten zodat er mogelijk over gediscussieerd wordt, oké, maar stoppen met je hypotheek betalen is wel even iets anders natuurlijk.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:47 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Banken staan er absoluut niet goed op bij de meeste mensen. Ook dat er nauwelijks maatregelen zijn getroffen tegen banken na de crisis en dat er nog steeds belachelijke bonussen worden betaald. Alleen dat als is voor veel mensen genoeg om erachter te gaan staan lijkt mij.
Waarom zou er geen discussie mogen zijn of schuldvrij geld mogelijk is of niet als money as debt zo onwijs veel problemen oplevert?quote:Op zondag 18 januari 2015 15:38 schreef Ryon het volgende:
Maar goed, ik ben geen fan van Robin Fransman om meerdere redenen, maar zijn kritiek op "Ons Geld" snijdt wel hout. Als de beweging serieus genomen wil worden moeten ze er een tandje bij doen:
[..]
Het antwoord van Ons Geld is retorisch gezien niet bijster sterk:
[..]
Dat is een stroman en geen inhoudelijke weerlegging van hetgeen Fransman stelde. In zijn eigen reactie wijst hij daar ook op. Of "schuldvrij" geld wel of niet mogelijk is, is niet het onderwerp van discussie. In principe zouden we het hele concept geld ook kunnen afschaffen (want inderdaad: het is een sociaal construct) maar het is maar de vraag of dat wenselijk is. Door de auteur van Ons Geld wordt vervolgens tot tweemaal toe een autortiteitsargument gebruikt. Ook dat is in retorisch opzicht een doodzonde, dat Pietje iets beweert maakt het namelijk niet waar.
Interessanter vind ik het voorgestelde alternatief. Waar het Britse opperhoofd van de beweging in zijn videopresentaties op wijst:
http://www.positivemoney.(...)net-ben-dyson-video/
Concreet komt het neer op een "burgerdividend", dus uitdelen van "gratis" geld aan de burgers die het daarna kunnen besteden zoals zij zelf willen. Dit gecombineerd met een splitsing tussen "betaalrekening" en "spaarrekening" waarbij het totale uitgeleende bedrag gelijk moet zijn aan wat er in de kas zit.
Dat is leuk en aardig, maar momenteel worden leningen door de banken (en door particulieren!) verstrekt op grond van de waarschijnlijkheid dat de leningen ook terugbetaald worden. Geld kan op voorhand gecreëerd worden omdat het een toekomstige verwachte productie en dienstverlening vertegenwoordigd. De instelling die de lening verstrekt draagt het risico of de productie / dienstverlening ook daadwerkelijk plaatsvindt. Ik denk dat Fransman goed uitlegt waarom dat een wenselijke situatie is.
En precies daarom moet het wel veranderen aangezien het iedereen meesleurt.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:51 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Nee, maar ze blijven wel lenen, sparen, hypotheken afsluiten en kredieten aanvragen.
Dan kan je een hoop roepen, maar het heeft weinig zin, niet?
Die belachelijke bonussen ga je ook niet oplossen. Maatregelen getroffen tegen banken? Nee, logisch, de overheid is ervan afhankelijk en "redt" ze (het kapitalisme in feite de nek omdraaiend).
Ik denk dat het beste wat je kan doen is je geld te verdelen in contant, waardevaste zaken als goud en diamanten en alternatieve munteenheden als Bitcoins aankopen.
Volgens mij is dat ook ongeveer wat Van Middelkoop bepleit, niet?
Omdat het een zinloze discussie isquote:Op zondag 18 januari 2015 15:52 schreef Japie77 het volgende:
Waarom zou er geen discussie mogen zijn of schuldvrij geld mogelijk is of niet als money as debt zo onwijs veel problemen oplevert?
Tjah, kan jij mij dan uitleggen waarom banken nu zou terughoudend zijn met het verstrekken van kredieten aan ondernemers als het toch 'niet bestaand' geld is dat zij uitdelen?quote:Op zondag 18 januari 2015 15:52 schreef Japie77 het volgende:
En wat betreft de zogenaamde risico's die banken lopen mbt het niet terugkrijgen van het geld. Het is toch al belachelijk dat ze uberhaupt rente mogen heffen over geld dat helemaal niet van de bank is? De enorme winsten die ze daarmee behalen zijn gewoon ziek.
Dat is je hoop inderdaad. Maar zoals met zoveel (BNW)-onderwerpen; het maakt echt niet uit hoeveel mensen getroffen worden, als een clubje er profijt van trekt, dan zullen ze dat blijven doen.quote:Op zondag 18 januari 2015 15:54 schreef Japie77 het volgende:
[..]
En precies daarom moet het wel veranderen aangezien het iedereen meesleurt.
Wat zijn de argumenten daarvoor dan precies?quote:Omdat het een zinloze discussie isDat "schuldvrij" geld theoretisch mogelijk is, staat wel vast. Dat is verder geen relevant argument, het afschaffen van geld als bestaand middel zou theoretisch ook kunnen, maar dat maakt het niet wenselijk. Dat is dus ook een drogredennatie.
Liever niet, maar denk jij echt dat Jacob Rothschild baron van Rockefeller graaf van Lehman, ook maar langer dan 1 seconde met zijn ogen knippert als ie die "imposante" lijst van 80.000 handtekeningen uit -vergeet niet!- Nederland krijgt?quote:Op zondag 18 januari 2015 16:20 schreef I-care het volgende:
Ja, laat alles maar bij het oude! Op naar de volgende crisis.. Ow wacht, we zitten er nog in.
Plak er nog tien titels aan vast.. Het zijn ook maar mensen. Misschien zijn ze wel niet zo onwelwillend, heb je het al eens gevraagd? Nee, zonder gekheid.quote:Op zondag 18 januari 2015 16:23 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Liever niet, maar denk jij echt dat Jacob Rothschild baron van Rockefeller graaf van Lehman, ook maar langer dan 1 seconde met zijn ogen knippert als ie die "imposante" lijst van 80.000 handtekeningen uit -vergeet niet!- Nederland krijgt?
Je kan het systeem beter gebruiken om er zelf beter van te worden dan te denken dat je een systeem dat de hele wereld in zijn greep houdt, zou kunnen omgooien.
Ja, dat denk ik ook. Dat men na al die eeuwen van machtshonger, kapitaaluitbreiding en het voeren van bewust opgewekte oorlogen, ineens denkt "wat ben ik nou eigenlijk aan het doen?"quote:Op zondag 18 januari 2015 16:27 schreef I-care het volgende:
[..]
Plak er nog tien titels aan vast.. Het zijn ook maar mensen. Misschien zijn ze wel niet zo onwelwillend, heb je het al eens gevraagd? Nee, zonder gekheid.
Als het om macht gaat, waarom dan geen macht gebruiken voor de verbetering van de wereld? Wat is het verschil. Die mensen hebben meer geld dan ze ooit nog kunnen opmaken, misschien tijd voor een nieuwe project... Dit moet toch ook gaan vervelen op den duur
Ik denk dat mensen die nu veel geld hebben het heerlijk vinden als er geen geld bijgemaakt mag worden. Als je geld nodig hebt kun je niet meer om hun heen immers.quote:Op zondag 18 januari 2015 16:23 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Liever niet, maar denk jij echt dat Jacob Rothschild baron van Rockefeller graaf van Lehman, ook maar langer dan 1 seconde met zijn ogen knippert als ie die "imposante" lijst van 80.000 handtekeningen uit -vergeet niet!- Nederland krijgt?
Je kan het systeem beter gebruiken om er zelf beter van te worden dan te denken dat je een systeem dat de hele wereld in zijn greep houdt, zou kunnen omgooien.
Overheden hebben nog steeds het meeste geld en zij kunnen niet zonder dat leven op schulden idee.quote:Op zondag 18 januari 2015 16:29 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Ik denk dat mensen die nu veel geld hebben het heerlijk vinden als er geen geld bijgemaakt mag worden. Als je geld nodig hebt kun je niet meer om hun heen immers.
Een keer gaan ze toch vallen, is het niet vroeg dan laat. Onvermijdelijk. Dit is gewoon zorgen dat er veranderingen komen. Die heus niet de complete elite hoeven weg te halen, nergens voor nodig.quote:Op zondag 18 januari 2015 16:29 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ja, dat denk ik ook. Dat men na al die eeuwen van machtshonger, kapitaaluitbreiding en het voeren van bewust opgewekte oorlogen, ineens denkt "wat ben ik nou eigenlijk aan het doen?"
Natuurlijk zijn het maar mensen in de zin dat ze 46 chromosomen hebben, maar je dacht toch niet dat wij, simpel volk, ooit op hetzelfde niveau als die Elite kan komen?
Beter zorg je goed voor jezelf en je nageslacht, daar word je een stuk happier van dan als Don Quijote strijden tegen windmolens van kilometers hoog.
Ik bewonder je optimisme, en hoop dat je gebrek aan realisme je niet de put in drijft.quote:Op zondag 18 januari 2015 16:32 schreef I-care het volgende:
[..]
Een keer gaan ze toch vallen, is het niet vroeg dan laat. Onvermijdelijk.
Dat is niet zo zeer optimisme, maar realisme. Ik zie het overal gebeuren, en een keer veranderen de zaken gewoon, zoals ze dat altijd hebben gedaan. Dus dit allemaal oeverloos blijven verdedigen is niet erg realistisch.quote:Op zondag 18 januari 2015 16:33 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ik bewonder je optimisme, en hoop dat je gebrek aan realisme je niet de put in drijft.
Die mensen hebben zelfs de maanlanding gefaked. Daar kun je niet omheen!quote:Op zondag 18 januari 2015 16:27 schreef I-care het volgende:
[..]
Plak er nog tien titels aan vast.. Het zijn ook maar mensen. Misschien zijn ze wel niet zo onwelwillend, heb je het al eens gevraagd? Nee, zonder gekheid.
Als het om macht gaat, waarom dan geen macht gebruiken voor de verbetering van de wereld? Wat is het verschil. Die mensen hebben meer geld dan ze ooit nog kunnen opmaken, misschien tijd voor een nieuwe project... Dit moet toch ook gaan vervelen op den duur
Ok.quote:Op zondag 18 januari 2015 16:35 schreef I-care het volgende:
[..]
Dat is niet zo zeer optimisme, maar realisme.
Wat zie je overal gebeuren? Gillende vrouwen in de rij voor de gratis Uggs van de Mediamarkt?quote:Ik zie het overal gebeuren,
Eh, dat is nu net het punt. Dat deed het niet.quote:en een keer veranderen de zaken gewoon, zoals ze dat altijd hebben gedaan.
Walgelijke stroman.quote:Dus dit allemaal oeverloos blijven verdedigen is niet erg realistisch.
Het lijkt mij stug, maar sta nergens meer van te kijken.quote:Op zondag 18 januari 2015 16:36 schreef Opa2012 het volgende:
[..]
Die mensen hebben zelfs de maanlanding gefaked. Daar kun je niet omheen!
hahaquote:Op zondag 18 januari 2015 16:37 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ok.
[..]
Wat zie je overal gebeuren? Gillende vrouwen in de rij voor de gratis Uggs van de Mediamarkt?
[..]
Eh, dat is nu net het punt. Dat deed het niet.
Wanneer was de laatste keer dat een paar simpele burgers het complete financiele systeem waar 7+ miljard mensen in zitten hebben omgegooid?
[..]
Walgelijke stroman.
Ja, voor degenen die de macht in handen hebben over het huidige systeem, is dat dus het systeem omgooien.quote:Op zondag 18 januari 2015 16:39 schreef I-care het volgende:
[..]
hahaNee joh, niet een compleet systeem omgooien.. Veranderen van dat systeem zodat het beter dient waar het voor bedoelt is. Dat is alles.
Ik waardeer je pessimisme, heb het uitgevonden.. Maar zie veel bemoedigende ontwikkelingen op bewustwordingsgebied.. Om het maar zo te zeggen. Ik zie het niet als omgooien, juist niet. Omvormen is een beter woord.quote:Op zondag 18 januari 2015 16:41 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ja, voor degenen die de macht in handen hebben over het huidige systeem, is dat dus het systeem omgooien.
Het is net zo onzinnig als stemmen en denken dat je iets kan veranderen in de politiek. "ja, maar nu is het anders", roep je elke verkiezingen. "Nu kunnen we ECHT veranderen. Nee maar Echt, ECHT, echt, écht hoor!"
Als ik je hier in het topic zelfs zie beweren dat "het je stug lijkt dat Apollo gefaked is" dan is er nog heel veel informatie niet in je bezit... Het is heel simpel; "de mens kán niet op de Maan geweest zijn."quote:Op zondag 18 januari 2015 16:39 schreef I-care het volgende:
Wat je overal ziet gebeuren is dat de mensen steeds meer informatie delen en zaken begrijpen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |