Die zie je vanzelf verschijnen.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 01:22 schreef Degodvader het volgende:
[..]
Daarover. Wanneer komt die grootse onthulling van jouw onomstotelijke bewijs nou eindelijk?
Er wordt momenteel gewerkt aan nieuwe lanceersystemen om (o.a.) naar de Maan te gaan. Dat we nu niet (op korte termijn) terug zouden kunnen is simpelweg omdat het oorspronkelijke programma is beëindigd en de Saturn V's niet meer in gebruik zijn. Wat technologie betreft is het prima mogelijk om terug te gaan.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 00:58 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Daar duidt ruim 42 jaar afwezigheid niet op.
Dat is ook het mooie van de Maanlandinghoax, ooit komt ie uit.
Jaar 2145: Jochie tegen papa: "Waarom kon men in 1969-72 wel 6 keer op de Maan landen en kunnen we nu nog steeds niet?"
Pa: "De VSAmerikaanse overheid zegt dat we toen geweest zijn, dus dat geloven we".
Bekijk de openingsscenes van Interstellar.
[..]
Mars gaat me (letterlijk) te ver om erover te speculeren. Onbemande vluchten zouden mogelijk moeten zijn m.i.
Het eenmaal passeren van de Van Allen Radiation Belts zou betekenen dat men dat vaker gaat doen. Testvluchten, uitgebreide analyse van alle soorten van straling die zich daarin verzameld hebben.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 01:38 schreef Chrysippus het volgende:
[..]
Er wordt momenteel gewerkt aan nieuwe lanceersystemen om (o.a.) naar de Maan te gaan. Dat we nu niet (op korte termijn) terug zouden kunnen is simpelweg omdat het oorspronkelijke programma is beëindigd en de Saturn V's niet meer in gebruik zijn. Wat technologie betreft is het prima mogelijk om terug te gaan.
Dit neemt veel tijd in beslag omdat er ten eerste zwaar bezuinigd is op NASA's budget, zeker ten opzichte van het Apollo tijdperk, en ten tweede omdat er dit keer veel meer van de missies wordt gevergd. Het doel is niet meer om een paar uur/dagen op de Maan door te brengen, maar een stuk ambitieuzer. Dit vereist een grotere capaciteit dan de oorspronkelijke raketten kunnen leveren. Daarnaast worden dit keer veel hogere eisen aan de veiligheid gesteld en moet er dus veel meer op de kosten worden gelet dan destijds.
Er wordt wel degelijk onderzoek gedaan naar de Van Allen Belts, zie bijvoorbeeld de Van Allen Probes recentelijk. Ik volg de argumentatie niet helemaal dat het zou moeten gebeuren omdat het al eerder is gedaan, dat is een kwestie van kosten/baten en geen kwestie van moeten.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 01:43 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Het eenmaal passeren van de Van Allen Radiation Belts zou betekenen dat men dat vaker gaat doen. Testvluchten, uitgebreide analyse van alle soorten van straling die zich daarin verzameld hebben.
Daarna(ast) het gebied erachter; los van de belts, hoe is de situatie daar. Satellieten in die ruime baan brengen indien mogelijk om zo de ruimte beter te monitoren.
We kunnen die belts wel door met bemande vluchten, dit is immers gebeurd. Je hebt daartegen nog geen bewijs geleverd.quote:Nee, het is heel simpel. We kunnen die belts niet door met bemande vluchten.
De ruimtevaarttechnologie is veel verder dan in de jaren '60/'70, ik zie niet in wat er historisch onmogelijk aan is dat er momenteel andere prioriteiten zijn.quote:Dat de kinderschoenen van de ruimtevaart groter zijn dan al onze technologische vooruitgang anno 2015 is historisch bovendien onmogelijk.
Ontken je hiermee de enorme hoeveelheid aan (civiel) wetenschappelijk onderzoek dat door NASA wordt verricht? Dat bepaalde informatie geheim wordt gehouden is evident, aan de andere kant wordt er genoeg gepubliceerd. De maandlanding werd nota bene live uitgezonden.quote:NASA is ook geen wetenschappelijke, maar een militaire organisatie. Dat maakt de berichtgeving en de mate van geheimhouding heel anders.
Ik zie geen reden om uit te gaan van een cover-up in het geval van de maanlandingen, alleen maar omdat NASA in het algemeen bepaalde gevoelige informatie niet met het publiek mag delen.quote:Het is moeilijk NASA's uitgebrachte ideeen en plannen nog serieus te nemen na zo'n enorme cover-up.
Zouden ze clean komen, maken ze een kans.
Ik gaf hierboven al een voorbeeld van een behoorlijk uitgebreide missie waarbij het doel is wat jij hier omschrijft (Van Allen Probes). Het verschil mag dan verwaarloosbaar zijn, zoals ik hierboven ook al aangaf staat NASA onder grote financiële druk en kan elk interessant en nuttig idee niet zomaar worden opgevolgd, daarvan zijn er op ruimtevaartgebied nou eenmaal veel te veel te bedenken.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 02:17 schreef El_Matador het volgende:
Kosten/baten is in zoverre een argument dat elke bemande ruimtevlucht (dus niet ISS, etc.), boven Lower Earth Orbit, dan zoveel kostbaarder zou zijn dan eens dieper in die belts duiken om te onderzoeken.
Dat verschil is verwaarloosbaar.
Een raket die een module zeg 5000 km omhoogschiet dan de 500 van ISS en Hubble enzo, is wel wat kostbaarder, maar voor elke bemande volgende vlucht zul je daar doorheen moeten dus nuttige data opleveren.
Toch wordt dat niet gedaan.
Om te stellen dat NASA de wetenschappelijke vooruitgang tegenhoudt is in het licht van de enorme bijdrage die elk jaar door NASA aan de wetenschap wordt geleverd (niet alleen spin-offs, veel fundamenteel en baanbrekend onderzoek) wel frappant. Wat de Van Allen Belts betreft lijkt het me gezien het bovenstaande in ieder geval onjuist.quote:Hiermee houdt NASA, een militaire organisatie, de wetenschappelijke vooruitgang tegen, om deze hoax niet uit te laten komen.
Ik "ontken" (rare terminologie) niet de spin-offs van NASA-verrichtingen. Wat wel opvalt is dat rond Apollo niet juist heel veel (wat je zou verwachten van de grootste prestatie van de mensheid... OOIT.... By far. Fucking far...) maar juist heel weinig gepubliceerd is in onafhankelijke vaktijdschriften. Dat klopt niet met 6 succesvolle maanlandingen, wel met een leuke filmset van ome Stanley (geen film gemaakt tussen 1968 en 1975).
Ik ben benieuwd wat dan kwalificeert als "weinig" in dit geval, en hoe dat zich precies dient te verhouden tot de "grootsheid" van een gebeurtenis.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 02:45 schreef El_Matador het volgende:
A Clockwork Orange natuurlijk. Heb je gelijk in.
Er zijn helaas weinig artikelen te vinden, zeker vergeleken met deze "grootse" gebeurtenis. Komt later meer over.
NASA is juist opgericht als civiele tegenhanger van DARPA (toen ARPA). Wellicht doel je op de voorganger NACA? Dat was een onafhankelijke overheidsorganisatie die rapporteerde aan de president, niet het ministerie van defensie (Department, niet Ministry overigens). De focus (van NACA, niet NASA) was in het begin wel op militair onderzoek, maar dat is ook niet verwonderlijk aan het begin van WO I.quote:NASA was opgericht als een militaire organisatie die viel onder de Ministry of Defense. Nu is dat anders.
Dat maakt het per se geen wetenschappelijke organisatie.
Ik noemde deze vluchten omdat ze jouw argument dat er geen onderzoek wordt gedaan naar de Van Allen Belts direct tegenspreken. Je gebruikte het ontbreken van dit soort onderzoek als argument dat het onmogelijk zou zijn om mensen door de Belts te sturen (ik volg die logica eerlijk gezegd niet) en om te beweren dat NASA bewust de wetenschappelijke vooruitgang zou frustreren. Ik neem dan ook aan dat je op beide standpunten terugkomt?quote:Dat er wetenschappelijke vluchten plaatsvinden, weerspreekt de Apollo Moon Hoax niet. Met jaren-60-technologie wel en met onze moderne vooruitgang niet, dat houdt geen stand.
Zoals gezegd is het budget helaas zeer beperkt. Maar er lopen inmiddels een paar interessante programma's, stay tuned zou ik zeggenquote:En elk jaar minder.
Heb je eigenlijk wel gezocht naar dergelijke papers? Scholar heeft in ieder geval geen probleem om met een waslijst papers te komen uit die periode.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 02:17 schreef El_Matador het volgende:
Kosten/baten is in zoverre een argument dat elke bemande ruimtevlucht (dus niet ISS, etc.), boven Lower Earth Orbit, dan zoveel kostbaarder zou zijn dan eens dieper in die belts duiken om te onderzoeken.
Dat verschil is verwaarloosbaar.
Een raket die een module zeg 5000 km omhoogschiet dan de 500 van ISS en Hubble enzo, is wel wat kostbaarder, maar voor elke bemande volgende vlucht zul je daar doorheen moeten dus nuttige data opleveren.
Toch wordt dat niet gedaan.
Hiermee houdt NASA, een militaire organisatie, de wetenschappelijke vooruitgang tegen, om deze hoax niet uit te laten komen.
Ik "ontken" (rare terminologie) niet de spin-offs van NASA-verrichtingen. Wat wel opvalt is dat rond Apollo niet juist heel veel (wat je zou verwachten van de grootste prestatie van de mensheid... OOIT.... By far. Fucking far...) maar juist heel weinig gepubliceerd is in onafhankelijke vaktijdschriften. Dat klopt niet met 6 succesvolle maanlandingen, wel met een leuke filmset van ome Stanley (geen film gemaakt tussen 1968 en 1975).
Meinung.quote:(wat je zou verwachten van de grootste prestatie van de mensheid... OOIT.... By far. Fucking far...)
Dank voor het welkom! (Ik kan nog niet reageren op PM's).quote:
De titel van het filmpje komt niet overeen met wat de beste man vertelt. Natuurlijk is straling een factor om rekening mee te houden bij ruimtemissies. Hij zegt slechts dat de straling schadelijk kan zijn voor systemen aan boord en dat er getest dient te worden voordat je mensen in de Orion de ruimte in stuurt. Dit wordt inderdaad al goed beschreven in de comments.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 14:54 schreef theguyver het volgende:
Let op de user comments in de video.
Het is zoals bij zoveel complot theorien terug te brengen tot een ernstig gebrek aan kennis, en mensen die daar vooral niet tegen door laten houden. De persoon die de commentaar blokjes in de video heeft geplaatst blijft naar Apollo refereren. "Apollo vloog toch ook al door die straling?" "Kunnen we de shielding van Apollo niet gebruiken?" etc. Wat deze persoon duidelijk niet weet is dat moderne electronica veel gevoeliger voor straling is geworden dan de electronica in Apollo. Apollo had maar zeer beperkte automatisering na huidige maatstaven. Van Orion moeten ze vooral weten of de boordcomputer de trip zonder problemen doorstaat.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 15:22 schreef Chrysippus het volgende:
[..]
Dank voor het welkom! (Ik kan nog niet reageren op PM's).
[..]
De titel van het filmpje komt niet overeen met wat de beste man vertelt. Natuurlijk is straling een factor om rekening mee te houden bij ruimtemissies. Hij zegt slechts dat de straling schadelijk kan zijn voor systemen aan boord en dat er getest dient te worden voordat je mensen in de Orion de ruimte in stuurt. Dit wordt inderdaad al goed beschreven in de comments.
Klopt, het stralingsprobleem is sowieso erg complex, er spelen veel factoren mee. Alleen al het feit dat Orion voor (veel) langere missies gebruikt gaat worden maakt het onnozel om dezelfde shielding als bij Apollo toe te passen.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 17:11 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Het is zoals bij zoveel complot theorien terug te brengen tot een ernstig gebrek aan kennis, en mensen die daar vooral niet tegen door laten houden. De persoon die de commentaar blokjes in de video heeft geplaatst blijft naar Apollo refereren. "Apollo vloog toch ook al door die straling?" "Kunnen we de shielding van Apollo niet gebruiken?" etc. Wat deze persoon duidelijk niet weet is dat moderne electronica veel gevoeliger voor straling is geworden dan de electronica in Apollo. Apollo had maar zeer beperkte automatisering na huidige maatstaven. Van Orion moeten ze vooral weten of de boordcomputer de trip zonder problemen doorstaat.
Die gaan er vast wel komen. Wat gaat jou in die situatie tegenhouden om te zeggen dat die foto's dan nep zijn?quote:Op woensdag 14 januari 2015 09:31 schreef Tingo het volgende:
Alleen jammer dat er zijn geen duidelijk fotos van.
Niets.quote:Op woensdag 14 januari 2015 09:33 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Die gaan er vast wel komen. Wat gaat jou in die situatie tegenhouden om te zeggen dat die foto's dan nep zijn?
Als je er met je neus bovenop zou staan zou je het nog ontkennen.quote:Op woensdag 14 januari 2015 09:31 schreef Tingo het volgende:
Alleen jammer dat er zijn geen duidelijk fotos van.
Zoals afgelopen zomer of word het gewoon weer een herhaling van youtube filmpjes die in elke reeks al voorbij gekomen zijn?quote:Op dinsdag 13 januari 2015 01:26 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Die zie je vanzelf verschijnen.
Heb je die trailer/teaser toendertijd gezien? Heel veel this is impossible roepen over foto's, omdat de maan niet het juiste formaat zou hebben, daarbij compleet negerende dat dingen als lens, camera en filmformaat nogal uitmaakt hoe groot een object op een foto wordt. Meerdere mensen hebben hem voorgerekend dat het formaat wel klopt, maar daar is vooralsnog geen inhoudelijk commentaar op gekomen.quote:Op woensdag 14 januari 2015 09:54 schreef Chewie het volgende:
[..]
Zoals afgelopen zomer of word het gewoon weer een herhaling van youtube filmpjes die in elke reeks al voorbij gekomen zijn?
Ja heb ik gezien, daarom denk ik ook dat dit wederom als "bewijs" aangeleverd zal worden.quote:Op woensdag 14 januari 2015 10:26 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Heb je die trailer/teaser toendertijd gezien? Heel veel this is impossible roepen over foto's, omdat de maan niet het juiste formaat zou hebben, daarbij compleet negerende dat dingen als lens, camera en filmformaat nogal uitmaakt hoe groot een object op een foto wordt. Meerdere mensen hebben hem voorgerekend dat het formaat wel klopt, maar daar is vooralsnog geen inhoudelijk commentaar op gekomen.
Of iets wat in de OP staat / stondquote:Op woensdag 14 januari 2015 11:19 schreef Chewie het volgende:
[..]
Ja heb ik gezien, daarom denk ik ook dat dit wederom als "bewijs" aangeleverd zal worden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |