Tijd geen brood gemaakt maar vandaag weer eens wel en dus ook ff dit forum doorgespit. Schrok me rot van dit bericht. En terug gaan lezen. Geen MaximusTG meer.. Ik word er naar van. heel erg droevig. Wat heb ik veel van hem geleerd. Wat ontzettend stom.quote:
Wauw! Nice! Bij mij gaat al het extra granen wat ik er op doe er met één veeg van af. En vandaag wilde het brood niet uit z'n blik. Zit de antiaanbaklaag op m'n brood nu.quote:Op zondag 11 januari 2015 23:24 schreef Zo-is-dat het volgende:
Een meergranen desem broodje gebakken vandaag
[ afbeelding ]
Bij mij gaat dat goed. Ik maak het brood altijd goed nat (plantenspuit) en dan blijft een groot gedeelte zitten.quote:Op zondag 11 januari 2015 23:27 schreef blob87 het volgende:
[..]
Wauw! Nice! Bij mij gaat al het extra granen wat ik er op doe er met één veeg van af.
Ik deed het tot nu toe altijd met een kwastje, maar een plantenspuit is echt een goed idee!quote:Op maandag 12 januari 2015 07:47 schreef qltel het volgende:
[..]
Bij mij gaat dat goed. Ik maak het brood altijd goed nat (plantenspuit) en dan blijft een groot gedeelte zitten.
Ik heb er een mini-plantenspuit voor en die staat op de meest vernevelende stand. Ik gebruik 'm ook alleen voor brood nat maken.quote:Op maandag 12 januari 2015 08:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik deed het tot nu toe altijd met een kwastje, maar een plantenspuit is echt een goed idee!
Dit doe ik ook altijd inderdaad. Werkt prima.quote:Op maandag 12 januari 2015 11:22 schreef minilot het volgende:
Om het nóg beter te laten zitten (en voor een veel betere verdeling), niet van bovenaf erop gooien. Pitten/zaden/whatever op een bord strooien, broodje aan de bovenzijde natmaken (met plantentenspuit of water), dan het brood met de natte kant door de zaden rollen en daarbij een beetje aandrukken.
Sinds ik het op die manier doe valt er nooit meer iets vanaf na het bakken én is de topping gelijkmatig verdeeld.
Komt goed! Ik maak regelmatig brood met tarwemeel (zelf gemengd, dat wel) en met naar verhouding ongeveer dezelfde hoeveelheid water dan jij.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 10:22 schreef Lot_1 het volgende:
Ik kon niet wachten tot het einde van de week dus ik heb vannacht nog even het no knead-deeg van Vincent staan maken
Ik heb er 300 g bloem vervangen door volkoren tarwemeel. En ik heb er iets meer water ingedaan (200g) want ik vond het niet mengbaar. Ik hoop dat 't nog goed komt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |