abonnement Unibet Coolblue
  zondag 11 januari 2015 @ 09:43:04 #151
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148560484
ah okay, ik kijk wel even, de over staat voor te verwarmen
Rewimo, jou methode is dezelfde als in de video volgens mij

Isegrim, doe je hem ook nog zonder pan in de oven?

Oef ik ben bang dat de pan niet groot genoeg is.... Nou ja ik zie wel :)

[ Bericht 32% gewijzigd door pmponer op 11-01-2015 09:56:22 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_148560584
Ik deed het een half uur met deksel, daarna nog een kwartier ongeveer zonder.

Als referentie gebruikte ik dit recept: http://www.lecreuset.com/content_cooking-techniques-ruhlman-bread
  zondag 11 januari 2015 @ 10:06:45 #153
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148560653
LHO haalde ze inderdaad uit de pan op een gegeven moment. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 11 januari 2015 @ 10:27:24 #154
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148560839
Ja de pot was te klein volgende keer maar 700 meel pakken ipv 1000
Brood is tegen de dekstel aan gaan zitten waardoor hij niet verder open kon gaan staan.
Bak hem nu nog een kwartier zonder deksel dan weer even kijken.

Ik denk dat het brood inmiddels gaar is, ik laat het nog staan in de oven die staat af te koelen, daarna verder koelen en kijken wat het geworden is.

Ik heb ook nog even snel een broodje in elkaar gedrukt van de link van: Fixers, ik die kan ik dan nog mooi voor het avond eten afbakken (dus niet de 2e rijs in de koelkast).

Brood 1 - 1kg


brood 2 - 500 gram



Gebakken in dezelfde pan

[ Bericht 27% gewijzigd door pmponer op 11-01-2015 17:10:33 ]
Drop you like an ill, bad habit
  zondag 11 januari 2015 @ 11:00:33 #155
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148561187
Ik heb net een simpel receptje gepakt en er 4 kleine bolletjes van gemaakt. Eerste recept waar ik lang heb staan kneden. Ik dacht altijd dat het saai en stom was, maar wat is dat leuk! :D
Ik had op den duur echt een ritme te pakken, het is heerlijk ontspannend. Soort kneed-yoga O+
Enfin, de bolletjes staan nu te rijzen. Ik heb niet echt een warme plek in huis die veilig is (lees; honden) dus ik heb de plaat maar in de oven geschoven.

Gister een tof boek gevonden bij de Kringloop. Bread Matters, van Andrew Whitley. Superleuke vondst, erg tof boek ook! Volgens mij wil ik na het lezen daarvan nooit meer gekocht brood. Beetje hetzelfde idee als dat ik ook alleen nog maar vrije uitloop-eitjes eet :P
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148565456
no-knead deeg bevalt prima.
alleen de combioven iets minder. meer dan de dubbele baktijd en alsnog net aan gaar.
dat kan beter, deze week nog eens proberen met de oven
  zondag 11 januari 2015 @ 18:15:08 #157
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148575051
De witte was erg lekker en we hebben die ook alweer op.
De bruine is in het midden wat "stug" dit komt omdat het brood niet voldoende in volume heeft kunnen toenemen (deksel) volgende keer 700 gram meel. Dat zal denk ik voor die pan het best gaan.

Bedankt voor de tips en recepten nog.
Drop you like an ill, bad habit
  zondag 11 januari 2015 @ 18:27:23 #158
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148575601
Een kilo meel is ook een flink brood. :D

Maar ze zijn mooi geworden! :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 11 januari 2015 @ 18:34:01 #159
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148575894
Jah, ik ben wel tevreden voor een eerste poging. Een kilo is inderdaad wat veel, maar weeg wel makkelijk af ;)

Isegrim hoeveel % hydratatie houden jullie aan?
De eerste is 70% en de tweede is 60%
Drop you like an ill, bad habit
  zondag 11 januari 2015 @ 18:45:17 #160
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148576340
Voor onze gewone broden 65% op het moment.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 11 januari 2015 @ 18:50:54 #161
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148576553
Bedankt, dan ga ik daar ook eerst mee werken.
Drop you like an ill, bad habit
pi_148590739
quote:
0s.gif Op maandag 5 januari 2015 15:11 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wij kregen de onze van MaximusTG. ;(
Tijd geen brood gemaakt maar vandaag weer eens wel en dus ook ff dit forum doorgespit. Schrok me rot van dit bericht. En terug gaan lezen. Geen MaximusTG meer.. Ik word er naar van. :'( heel erg droevig. Wat heb ik veel van hem geleerd. Wat ontzettend stom.
  zondag 11 januari 2015 @ 23:24:16 #163
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_148591155
Een meergranen desem broodje gebakken vandaag O+


pi_148591309
quote:
1s.gif Op zondag 11 januari 2015 23:24 schreef Zo-is-dat het volgende:
Een meergranen desem broodje gebakken vandaag O+


[ afbeelding ]
Wauw! Nice! Bij mij gaat al het extra granen wat ik er op doe er met één veeg van af. En vandaag wilde het brood niet uit z'n blik. Zit de antiaanbaklaag op m'n brood nu.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 12 januari 2015 @ 07:47:56 #165
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148595872
quote:
18s.gif Op zondag 11 januari 2015 23:27 schreef blob87 het volgende:

[..]

Wauw! Nice! Bij mij gaat al het extra granen wat ik er op doe er met één veeg van af.
Bij mij gaat dat goed. Ik maak het brood altijd goed nat (plantenspuit) en dan blijft een groot gedeelte zitten.
  maandag 12 januari 2015 @ 08:46:18 #166
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148596397
quote:
0s.gif Op maandag 12 januari 2015 07:47 schreef qltel het volgende:

[..]

Bij mij gaat dat goed. Ik maak het brood altijd goed nat (plantenspuit) en dan blijft een groot gedeelte zitten.
Ik deed het tot nu toe altijd met een kwastje, maar een plantenspuit is echt een goed idee! ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 12 januari 2015 @ 09:31:55 #167
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148596986
quote:
1s.gif Op maandag 12 januari 2015 08:46 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik deed het tot nu toe altijd met een kwastje, maar een plantenspuit is echt een goed idee! ^O^
Ik heb er een mini-plantenspuit voor en die staat op de meest vernevelende stand. Ik gebruik 'm ook alleen voor brood nat maken.
pi_148599280
Om het nóg beter te laten zitten (en voor een veel betere verdeling), niet van bovenaf erop gooien. Pitten/zaden/whatever op een bord strooien, broodje aan de bovenzijde natmaken met wat water (via plantenspuit of kwastje), dan het brood met de natte kant door de zaden rollen en daarbij een beetje aandrukken.

Sinds ik het op die manier doe valt er nooit meer iets vanaf na het bakken én is de topping gelijkmatig over de bovenzijde van het brood verdeeld.

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 12-01-2015 11:35:10 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_148599518
quote:
0s.gif Op maandag 12 januari 2015 11:22 schreef minilot het volgende:
Om het nóg beter te laten zitten (en voor een veel betere verdeling), niet van bovenaf erop gooien. Pitten/zaden/whatever op een bord strooien, broodje aan de bovenzijde natmaken (met plantentenspuit of water), dan het brood met de natte kant door de zaden rollen en daarbij een beetje aandrukken.

Sinds ik het op die manier doe valt er nooit meer iets vanaf na het bakken én is de topping gelijkmatig verdeeld.
Dit doe ik ook altijd inderdaad. Werkt prima.
pi_148601343
Die manier heb ik ook gebruikt! :)
pi_148618835
Welk formaat rijsmandje gebruiken jullie? :)
pi_148633921
Ik kon niet wachten tot het einde van de week dus ik heb vannacht nog even het no knead-deeg van Vincent staan maken :Y)

Ik heb er 300 g bloem vervangen door volkoren tarwemeel. En ik heb er iets meer water ingedaan (200g) want ik vond het niet mengbaar. Ik hoop dat 't nog goed komt :+
freedom is just another word for nothing left to lose
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 13 januari 2015 @ 10:31:33 #173
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148634090
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 10:22 schreef Lot_1 het volgende:
Ik kon niet wachten tot het einde van de week dus ik heb vannacht nog even het no knead-deeg van Vincent staan maken :Y)

Ik heb er 300 g bloem vervangen door volkoren tarwemeel. En ik heb er iets meer water ingedaan (200g) want ik vond het niet mengbaar. Ik hoop dat 't nog goed komt :+
Komt goed! Ik maak regelmatig brood met tarwemeel (zelf gemengd, dat wel) en met naar verhouding ongeveer dezelfde hoeveelheid water dan jij.
pi_148634108
Fijn! Ben benieuwd :) Nog een twee uur wachten en dan kan het voor de tweede keer rijzen.
freedom is just another word for nothing left to lose
  dinsdag 13 januari 2015 @ 10:48:29 #175
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148634429
Hier staat een wit no-knead in de oven. Hij was weer niet echt gerezen maar wel mooie bubbels in het deeg. Hij was ook nogal dun, maar ziet er verder prima uit.
Toch binnenkort maar eens deeg kneden en dan een nacht laten rijzen. Ik wil graag in de vroege middag vers brood en dan is het te krap aan als ik 's morgens deeg maak.
L'Enfer, c'est les autres.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')