abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_148801337
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 januari 2015 11:17 schreef Rewimo het volgende:
qltel heeft vandaag een no knead rozijnenbrood gebakken :9~

[ afbeelding ]
Heftige korst! Gaaf! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148812040
Van het weekend geprobeerd om opgeblazen turkse broodjes te bakken. Ik ben uitgekomen op een recept voor lavash. Ik had het idee dat het dichtbij die broodjes kwam. Maar echt leuk opgeblazen werden ze niet. Kon alleen een recept vinden die op contactgrillen werden gebakken.

Heb de mijne in de oven gebakken op een steen. Maar dat gaf niet het resultaat waar ik op hoopte.

Wie o wie kan me helpen.


dit is het idee
pi_148815180
quote:
0s.gif Op maandag 12 januari 2015 11:22 schreef minilot het volgende:
Om het nóg beter te laten zitten (en voor een veel betere verdeling), niet van bovenaf erop gooien. Pitten/zaden/whatever op een bord strooien, broodje aan de bovenzijde natmaken met wat water (via plantenspuit of kwastje), dan het brood met de natte kant door de zaden rollen en daarbij een beetje aandrukken.

Sinds ik het op die manier doe valt er nooit meer iets vanaf na het bakken én is de topping gelijkmatig over de bovenzijde van het brood verdeeld.
Doe je dat dan voor of na de tweede rijs?
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 18 januari 2015 @ 19:55:53 #254
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148816174
quote:
1s.gif Op zondag 18 januari 2015 19:24 schreef blob87 het volgende:

[..]

Doe je dat dan voor of na de tweede rijs?
Ik doe de zaden en pitten altijd net voor het bakken. En de bord-methode werkt inderdaad uitstekend.
pi_148816802
vandaag opnieuw no-knead broodjes gebakken.
bedankt voor alle tips, deze maal waren ze perfect ^O^

had alleen vergeten een geheugenkaartje in de camera te stoppen, dus helaas geen foto's.
pi_148824258
Fijn dat het eindelijk gelukt is Elleska! Lekker zijn ze, he?

Wat een mooie Kaiserbroodjes, minilot! Waar koop je maanzaad?

Ik heb afgelopen weekend bij mijn ouders nog no-knead broodjes gebakken maar dat vond ik niet zo'n succes. Iets te korte rijstijd, in een combi-magnetron bakken en geen tijd om af te koelen.

Nu zit er no-knead brooddeeg te rijzen in de kom met een kwart maismeel ipv bloem, en zonnebloempitten erdoor. Ik hoop dat het lekker wordt. Mijn wekker staat om 5 uur zodat de broodjes klaar zijn voordat mijn man naar zijn werk gaat. Zo lief ben ik alleen als hij jarig is O+
freedom is just another word for nothing left to lose
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 19 januari 2015 @ 07:00:07 #257
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148830296
Wij hebben maanzaad bij de molen (in Groesbeek) gekocht.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_148830450
Ik koop maanzaad bij Turkse winkels. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148830466
Ik koop het bij deze geweldige winkel: http://www.vanillaventure.nl/. Maar volgens mij heb je een KvK-nummer nodig.

Geen probleem mocht iemand via mij iets willen bestellen bij ze.
pi_148830672
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 07:42 schreef Isegrim het volgende:
Ik koop het bij deze geweldige winkel: http://www.vanillaventure.nl/. Maar volgens mij heb je een KvK-nummer nodig.

Geen probleem mocht iemand via mij iets willen bestellen bij ze.
gaat wel per kilo :D Dat zijn veel kaiserbroodjes
pi_148830703
Ja, kleine beetjes doen ze niet aan. Dus alleen voor mensen die veel kaiserbroodjes bakken. :P

Ik vind brood met (veel) maanzaad erdoorheen ook erg lekker. :Y
pi_148832403
Ieuw, ik hou helemaal niet van maanzaad. Niettemin zien die kaiserbroodjes er prachtig uit.

Is het een idee om in de volgende OP wat links naar online winkels voor meel e.d. op te nemen?
pi_148832576
DIt weekend maar eens een no knead bread maken, nu vind ik veel sites waar uitleg en recepten opstaan, welke kan ik het beste aanhouden ?
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 19 januari 2015 @ 10:36:13 #264
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148832936
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 10:21 schreef Questular het volgende:
DIt weekend maar eens een no knead bread maken, nu vind ik veel sites waar uitleg en recepten opstaan, welke kan ik het beste aanhouden ?
Veel mensen (waaronder ik) boeken goede resultaten met het filmpje van Vincent.

(wordt tijd dat deze in de OP komt)

Ingrediënten: 1 kilo bloem, 9 gram zout, 3 gram verse of 1 gram droge gist 700 gram water.
pi_148833222
Top :) Nu eens kijken of ik een pan kan vinden die zo een groot brood kan "huisvesten" :)
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 19 januari 2015 @ 10:54:29 #266
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148833414
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 10:46 schreef Questular het volgende:
Top :) Nu eens kijken of ik een pan kan vinden die zo een groot brood kan "huisvesten" :)
Ik had gelukkig net een nieuwe braadpan gekocht, de oude kon ik nog net uit de vuilnisbak redden.

Mocht je een te kleine pan hebben dan kun je de ingrediënten natuurlijk ook minderen. Bijvoorbeeld 700 gram meel, 6 gram zout, een beetje minder gist en 500 gram water. Sowieso gok ik het zout en het gist altijd maar, en het water naar behoeven (maar dat is iets wat je even door moet krijgen).
pi_148833545
De hoeveelheden die vincent aanhoudt zijn voor erg groot brood. Ik vond het lastig te hanteren. Het deeg rees de kom uit, bijvoorbeeld ;)

De mais-no-knead-broodjes-met-zonnebloempitten zijn erg lekker geworden! Manlief heeft ze mee naar z'n werk, belegd met kaas/chorizo/veldsla/gerooktepaprika/pesto.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148833641
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 10:54 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik had gelukkig net een nieuwe braadpan gekocht, de oude kon ik nog net uit de vuilnisbak redden.

Mocht je een te kleine pan hebben dan kun je de ingrediënten natuurlijk ook minderen. Bijvoorbeeld 700 gram meel, 6 gram zout, een beetje minder gist en 500 gram water. Sowieso gok ik het zout en het gist altijd maar, en het water naar behoeven (maar dat is iets wat je even door moet krijgen).
Blijft de bak tijd dan wel hetzelfde?
pi_148834460
quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 17:42 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend geprobeerd om opgeblazen turkse broodjes te bakken. Ik ben uitgekomen op een recept voor lavash. Ik had het idee dat het dichtbij die broodjes kwam. Maar echt leuk opgeblazen werden ze niet. Kon alleen een recept vinden die op contactgrillen werden gebakken.

Heb de mijne in de oven gebakken op een steen. Maar dat gaf niet het resultaat waar ik op hoopte.

Wie o wie kan me helpen.

[ afbeelding ]
dit is het idee
Ik bak dingen die ik wil opblazen (pita's enzo) soms in een loeihete, droge koekenpan, op het gafsfornuis. Verder: niet té dun uitrollen en goed laten rusten tussen uitrollen en bakken.
Maar het blijft lasting hoor, gelijkmatig laten opbollen. Meestals, als ik twintig pita's bak, dan zijn er tien perfect, vijf half opgeblazen en vijf helemaal niet opgeblazen. :')
Hou me dus ook aanbevolen voor tips!
Let me see you stripped down to the bone
pi_148834533
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 10:21 schreef Questular het volgende:
DIt weekend maar eens een no knead bread maken, nu vind ik veel sites waar uitleg en recepten opstaan, welke kan ik het beste aanhouden ?
Als je het echt makkelijk wilt: bak kleine no-keadbroodjes! Daarmee hebben heel veel mensen hier in CUL al heel veel success mee gehad:
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

^O^

Vind ik persoonlijk ook echt lekkerder dan de grote no-kneadbroden. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_148834800
Eens met minilot :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148835051
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 11:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Als je het echt makkelijk wilt: bak kleine no-keadbroodjes! Daarmee hebben heel veel mensen hier in CUL al heel veel success mee gehad:
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

^O^

Vind ik persoonlijk ook echt lekkerder dan de grote no-kneadbroden. :Y
Die heb ik al vaker gemaakt, nu is het tijd voor een heel brood :)
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 19 januari 2015 @ 11:51:20 #273
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148835058
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 11:02 schreef Questular het volgende:

[..]

Blijft de bak tijd dan wel hetzelfde?
De baktijd is wat variabel. Maar als je klopt op de onderkant van het brood en het klinkt hol dan is hij goed.

(oeps, even de oven aanzetten)
pi_148835101
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 11:50 schreef Questular het volgende:

[..]

Die heb ik al vaker gemaakt, nu is het tijd voor een heel brood :)
Ah zo! Ok! :) :Y)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 19 januari 2015 @ 12:06:07 #275
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148835456
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 11:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik bak dingen die ik wil opblazen (pita's enzo) soms in een loeihete, droge koekenpan, op het gafsfornuis. Verder: niet té dun uitrollen en goed laten rusten tussen uitrollen en bakken.
Maar het blijft lasting hoor, gelijkmatig laten opbollen. Meestals, als ik twintig pita's bak, dan zijn er tien perfect, vijf half opgeblazen en vijf helemaal niet opgeblazen. :')
Hou me dus ook aanbevolen voor tips!
Ik bak ook regelmatig opgeblazen platbroden op die manier en dat gaat vrijwel altijd goed, zolang de pan maar goed heet is. Om het effect van een hele hete oven te creëren doe ik een deksel op de pan zodra het brood erin gaat.
Overigens laat ik het nooit rusten na het uitrollen, gewoon direct de pan in.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_148854243
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 11:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik bak dingen die ik wil opblazen (pita's enzo) soms in een loeihete, droge koekenpan, op het gafsfornuis. Verder: niet té dun uitrollen en goed laten rusten tussen uitrollen en bakken.
Maar het blijft lasting hoor, gelijkmatig laten opbollen. Meestals, als ik twintig pita's bak, dan zijn er tien perfect, vijf half opgeblazen en vijf helemaal niet opgeblazen. :')
Hou me dus ook aanbevolen voor tips!
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 12:06 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Ik bak ook regelmatig opgeblazen platbroden op die manier en dat gaat vrijwel altijd goed, zolang de pan maar goed heet is. Om het effect van een hele hete oven te creëren doe ik een deksel op de pan zodra het brood erin gaat.
Overigens laat ik het nooit rusten na het uitrollen, gewoon direct de pan in.
volgende keer een pan gebruiken dus. Weer wat geleerd. :D
pi_148907932
Een oude ovenschaal kan er niet tegen als hij (al een tijdje) in een hete oven staat en je gooit er dan water in :@

Maar de no-knead broodjes zien er weer heerlijk uit! Met maismeel, zonnebloempitten en pompoenpitten. Voor vanavond bij de paprika-pompoensoep. :9
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148911532
Heb laatst bij de xenos maanzaad gekocht (superfood bladiebla) maar heb hier ook prima mee kunnen bakken.
live your fears, fear your live
pi_148911756
goede tip! Ik zal eens kijken of de action het ook heeft dan, daar staat ook een heel rijtje superfoods.

edit: 't staat niet op de site. Ze hebben wel zonnebloempitten, 150 g voor ¤1,29. Dat is een stuk goedkoper dan bij de AH ^O^
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148912211
Nog goedkoper is de Turk! Gewoon zo'n Turks buurtsupertje binnenwandelen voor je zakjes maanzaad. ^O^
(En voor loeigoedkope verse kruiden. En granaatappelen. En goeie feta. En bijna gratis lamsvlees. Etcetera. O+ )
Let me see you stripped down to the bone
pi_148940445
Ha, vooruit, ik zal eerst bij de toko gaan kijken. In de aziatische supermarkt zag ik geen pitten en zaden om door mijn brood te doen btw. Ik heb er wel maismeel gekocht.

Ik ga nu dit witbrood maken. M'n eerste kneed-brood :)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148943347
Zodan.. *hijg* *puf* dat kneden is best leuk maar volgens mij kunnen mijn polsen 't niet zo goed aan. De volgende keer ga ik 't met mijn handmixer met deeghaken eens proberen.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148950731


Weer een flits-foto. Misschien komt er later ook nog een foto van 't kruim! Ik ben erg benieuwd maar nu moet ik eerst avondeten :P
freedom is just another word for nothing left to lose
  donderdag 22 januari 2015 @ 19:50:25 #284
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148954033
Hmmm daar zou ik zo een stukje van lusten :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 22 januari 2015 @ 19:52:41 #285
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148954142
Mooi, ziet er idd lekker uit. Plakje kaas erop en eten maar.
Drop you like an ill, bad habit
pi_148960992
Het is echt heerlijk zacht witbrood! :9

freedom is just another word for nothing left to lose
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 22 januari 2015 @ 22:32:24 #287
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148961294
wauw! Ziet er mooi uit!
pi_148971289
Ziet er inderdaad mooi en lekker uit :) Weer een recept erbij die ik wil gaan proberen :)
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 23 januari 2015 @ 10:05:06 #289
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_148971408
Mooi brood zeg! :9

Hier komt zometeen weer een wit no knead bread uit de oven, met zonnebloempitten :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 23 januari 2015 @ 10:52:47 #290
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148972559
Ik denk dit weekend maar een gevuld brood te maken..
Iemand nog iedeen voor een lekkere (hartige vulling)

Met rode ui en gedroogde tomaat ofzo...
Drop you like an ill, bad habit
pi_148974170
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:52 schreef pmponer het volgende:
Ik denk dit weekend maar een gevuld brood te maken..
Iemand nog iedeen voor een lekkere (hartige vulling)

Met rode ui en gedroogde tomaat ofzo...
Zoiets? http://uitdekeukenvanarde(...)oogde-tomaat-en.html Is in elk geval erg lekker.
pi_148974581
Heeft iemand een recept voor brood waar speltbloem in gaat?
Ik heb speltbloem in huis en maandag komt er een vriendin die het liefst geen tarwe eet. Ze is niet enorm principieel dus wellicht wil ze wel een brood eten met deels speltbloem/deels tarwebloem (tarwebloem erbij is handig voor de glutenvorming toch?).

edit: ik lees op het wereldwijde web dat spelt juist wél veel gluten heeft. Kan ik het dan gebruiken zoals ik tarwebloem gebruik?

[ Bericht 18% gewijzigd door Lot_1 op 23-01-2015 12:28:58 ]
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148976211
quote:
0s.gif Op donderdag 22 januari 2015 18:09 schreef Lot_1 het volgende:
[ afbeelding ]

Weer een flits-foto. Misschien komt er later ook nog een foto van 't kruim! Ik ben erg benieuwd maar nu moet ik eerst avondeten :P
Applaus! Mooi hoor :)

Polsen weer een beetje bijgekomen? Ik had daar ook wel last van toen ik een paar jaar geleden met brood kneden begon, maar na een poosje merkte ik dat ik er vooral sterker van werd, en nu voelt het vooral als een lekkere workout voor mijn polsen en armen na een hele dag op kantoor achter ene computer zitten. Anti-RSI zegt maar :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148976519
Ja, m'n polsen doen het weer!
Ik heb de indruk dat mijn klachten ook RSI-achtig zijn, dus ik hoop dat kneden hetzelfde effect heeft als bij jou. Ik vond het wel leuk om te doen namelijk :)

Ik krijg door het rol-effect aan de uiteinden van het brood wel zin om eens een vlechtbrood te proberen :9
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148976703
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 12:22 schreef Lot_1 het volgende:
Heeft iemand een recept voor brood waar speltbloem in gaat?
Ik heb speltbloem in huis en maandag komt er een vriendin die het liefst geen tarwe eet. Ze is niet enorm principieel dus wellicht wil ze wel een brood eten met deels speltbloem/deels tarwebloem (tarwebloem erbij is handig voor de glutenvorming toch?).

edit: ik lees op het wereldwijde web dat spelt juist wél veel gluten heeft. Kan ik het dan gebruiken zoals ik tarwebloem gebruik?
Ah, ik heb een antwoord gevonden op de blog van Levine:
quote:
Steeds vaker krijg ik verzoeken voor recepten met speltbloem en/of speltmeel. Nu is het zo dat je in ieder recept tarwebloem kunt vervangen door speltbloem en volkorenmeel door speltmeel. Wel moet je het deeg iets voorzichtiger c.q. korter kneden omdat de gluten in spelt kwetsbaarder zijn dan tarwegluten. Ook kan het zijn dat je iets minder of meer water moet gebruiken. Hou ± 15 gram water achter, je kunt het altijd nog toevoegen tijdens het kneden.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148976995
Jaaa, vlechtbrood! O+

Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 23 januari 2015 @ 16:57:13 #297
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148983355
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 12:05 schreef Bleie het volgende:

[..]

Zoiets? http://uitdekeukenvanarde(...)oogde-tomaat-en.html Is in elk geval erg lekker.
Bedankt voor de tip. Het wordt een brood met rode ui en zon gedroogde tomaat.
Drop you like an ill, bad habit
pi_149010776


1e no-knead bread van mij, met een pizzasteen + pan combinatie... erg geslaagd :)
pi_149013911
Die ziet er prachtig uit! _O_

Is dat met 1 kg bloem? Of heb je de hoeveelheden wat verkleind?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_149019185
Ik ben nu dit kaneelbrood aan het bakken. Het lijkt me lekker om dat morgen bij het ontbijt te eten. Hoe lang moet ik het in de oven doen zodat ik het morgenochtend nog even af kan bakken? En hoe moet ik het brood vannacht bewaren?
freedom is just another word for nothing left to lose
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')