Het lijkt me een prima voornemen. Ik bak er nu 2 a 3 per week (vrijwel genoeg voor wat we met 3 personen nodig hebben).quote:Op woensdag 7 januari 2015 16:26 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb het goede voornemen om wekelijks een brood te gaan bakken
Ik wil deze week beginnen met de no-knead broodjes, dat lijkt me wel een gemakkelijk begin. En daarna het brood uit het filmpje van die Vincent, ik heb een gietijzeren pan dus dat komt goed uit.
Heb je nog materiaal nodig (op een oven en een kom na dan)? Ik heb bijvoorbeeld geen heel precieze weegschaal, maakt dat uit?
Thanks, eens kijken waar ik die kan scoren. Voor de eerste keer lijkt me 't nog niet noodzakelijkquote:Op woensdag 7 januari 2015 17:27 schreef qltel het volgende:
[..]
Het lijkt me een prima voornemen. Ik bak er nu 2 a 3 per week (vrijwel genoeg voor wat we met 3 personen nodig hebben).
De weegschaal komt niet zo precies. Ik ben gisteren uitgeschoten met het bloem maar het brood smaakt nog steeds prima. Zout en gist doe ik toch maar op het gevoel en het water meestal ook. Bij de "Vincent-methode' is het belangrijk dat alle bloem "nat" is dus vaak heb ik wat meer of wat minder water nodig. Wat ik wel enorm fijn vind en waar ik niet meer zonder zou kunnen zijn deegschrapers:
[ afbeelding ]
Ideaal om de kom leeg te maken, je handen of gereedschap schoon te maken en zelfs om je werkblad mee schoon te krijgen.
Ik moet dat apparaat dan ook helemaal onderuit een kast halen, dus ik zet mijn handen wel aan het werk. Ben heel benieuwd hoe dat gaat, ik hoop dat de eerste paar keer succesvol zijn want dan zet ik 't wel doorquote:Kneden met je broodbakmachine zou ik trouwens niet doen. 1 van de nadelen van zo'n ding is volgens mij juist dat hij slecht kneed.
Thanks, dat biedt hoopquote:Succes met brood maken. Ik ben er een paar weken geleden mee begonnen en we eten intussen vrijwel geen ander brood meer. Ik heb er wel eens 1 gehad die wat minder goed gerezen was, maar mislukte hebben we nog nooit gehad.
Nope is gewoon met het handje gekneed.quote:Op woensdag 7 januari 2015 22:14 schreef qltel het volgende:
Ziet er mooi uit. Is dat No-knead?
Ik heb vanmorgen een tarwebrood met zaadjes gebakken. Smaakt weer prima.
Bijna gelijk aan echte gatenkaasquote:Op donderdag 8 januari 2015 15:19 schreef Isegrim het volgende:
Die Rofco, wát een verschil qua oven spring:
[ afbeelding ]
Volgens mij was deze op de gebruikelijke temperatuur, alleen wat langer gebakken dan normaal. Dat was niet de bedoeling (gewoon even vergeten), maar eigenlijk was de korst wel extra lekker daardoor.quote:Op donderdag 8 januari 2015 15:29 schreef douche-eendje het volgende:
Wauw Isegrim. Lekker! Bak je met de Rofco nou ook op een andere temperatuur dan je gewone oven?
Wooh dat ziet er heerlijk uit. Zo luchtig!quote:Op donderdag 8 januari 2015 15:19 schreef Isegrim het volgende:
Die Rofco, wát een verschil qua oven spring:
[ afbeelding ]
Wow, prachtig!quote:Op donderdag 8 januari 2015 15:19 schreef Isegrim het volgende:
Die Rofco, wát een verschil qua oven spring:
[ afbeelding ]
Mooi! Vind het ook altijd zo gaaf om de richting van de gaten te zien, allemaal naar de insneed toequote:Op donderdag 8 januari 2015 15:19 schreef Isegrim het volgende:
Die Rofco, wát een verschil qua oven spring:
[ afbeelding ]
Dat kan echt nog veel mooier, alleen ik weet niet hoe je dat stuurt.quote:Op donderdag 8 januari 2015 17:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Mooi! Vind het ook altijd zo gaaf om de richting van de gaten te zien, allemaal naar de insneed toe
1800 ex btw. Rofco B40. Maar is niet voor privé hoor (we zijn een bakkerij aan het opzetten)! Ze hebben ook een mini-variant voor thuisgebruik.quote:Op vrijdag 9 januari 2015 18:47 schreef pmponer het volgende:
Mooi hoor, welke Rofco heb je gekocht en wat kostte dat?
In de koelkast zou ik niet doen. Gist heeft een bepaalde temperatuur nodig om z'n werk te doen. Maar voor een no-knead-brood is een grammetje voldoende.quote:Op vrijdag 9 januari 2015 18:48 schreef Martijn1P het volgende:
Indien ik het deeg 's nachts wil laten rijzen in de koelkast, hoeveel gist moet ik dan gebruiken? Een snufje?
Geen idee. Ik heb zo'n molen en daar doe ik altijd maar wat mee. In het begin woog ik altijd 9 gram af, maar intussen gooi ik er gewoon maar wat in.quote:11gram zout, hoe veel is dit in theelepel/ eetlepels?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |