abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_148240050
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 11:24 schreef minilot het volgende:
Even geplukt uit het Foodgawkertopic: ontbijt vanmorgen was brood dat de hele nacht gerezen heeft, met zure room in plaats van water en drie kleine eidooers erdoor. Gebakken met sesamkorstje.

[ afbeelding ]
Nice! :D

Had je je desem al binnen?
pi_148240067
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Brood dat twaalf uur de tijd heft gehad om te rijzen kun je volgens mij niet eens verpesten, dus ik durf er geen credits voor te nemen. ;)
Je gluten kunnen kapot rijzen :)
pi_148240103
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nice! :D

Had je je desem al binnen?
Ja, dat was nog wat.. Ik kreeg m'n desem voor Sinterklaas, en die was door mijn schoonmoeder twee weken eerder al bij WeekendBakery bested, en het bekertje had gewoon twee weken lang met een kadopapiertje erom in de garage gestaan. :')
Nog geprobeerd er leven in te krijgen, maar dat lukte niet. Ik heb toevallig gisteren een nieuwe starter bested, en ik begin er begin volgende week mee. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-01-2015 12:40:46 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 2 januari 2015 @ 12:28:35 #29
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148240141
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, dat was nog wat.. Ik kreeg m'n desem voor Sinterklaas, en die was door mijn schoonmoeder twee weken eerder al bij WeekendBakery bested, en het bekertje had gewoon twee weken lang met een kadopapiertje erom in de garage gestaan. :')
Nog gesprobeerd er leven in te krijgen, maar dat lukte niet. Ik heb toevallig gisteren een nieuwe starter bested, en ik begin er begin volgende week mee. :)
Hahaha sorry ik moest lachen _O- :@

Net als vriendin van me die als kind van haar zakgeld een hamster had geregeld voor haar zus, en die ingepakt in een doosje had staan op haar kamer, verstopt tot het haar verjaardag was :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148240165
Podver, ik ben een no knead brood aan het maken. Recept aangehouden, maar het deeg is veel te nat (te dun) na de rijs nogsteeds veel te dun.

Kreeg het bijna niet eens gevouwen voor de tweede rijs. Nu net over gegooid in de hete pan, was zo dun dat het uit de kom "droop" snik..


Gewoon in de oven gezet, zie wel hoe het eindigd..

Je zou zeggen, no knead is fool proof. Maar niet dus.. Zelf kneden bak ik een brood wel prima.

Volgende keer beter!
pi_148240279
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:29 schreef benkruk het volgende:
Podver, ik ben een no knead brood aan het maken. Recept aangehouden, maar het deeg is veel te nat (te dun) na de rijs nogsteeds veel te dun.

Kreeg het bijna niet eens gevouwen voor de tweede rijs. Nu net over gegooid in de hete pan, was zo dun dat het uit de kom "droop" snik..

Gewoon in de oven gezet, zie wel hoe het eindigd..

Je zou zeggen, no knead is fool proof. Maar niet dus.. Zelf kneden bak ik een brood wel prima.

Volgende keer beter!
Kan heel goed dat daar alsnog een prima brood uit komt hoor! :)
pi_148240293
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, dat was nog wat.. Ik kreeg m'n desem voor Sinterklaas, en die was door mijn schoonmoeder twee weken eerder al bij WeekendBakery bested, en het bekertje had gewoon twee weken lang met een kadopapiertje erom in de garage gestaan. :')
Nog gesprobeerd er leven in te krijgen, maar dat lukte niet. Ik heb toevallig gisteren een nieuwe starter bested, en ik begin er begin volgende week mee. :)
:D Oeps.
pi_148240299
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:28 schreef Molo het volgende:

[..]

Hahaha sorry ik moest lachen _O- :@

Net als vriendin van me die als kind van haar zakgeld een hamster had geregeld voor haar zus, en die ingepakt in een doosje had staan op haar kamer, verstopt tot het haar verjaardag was :')
Nee! :'( ;( Dood?
  vrijdag 2 januari 2015 @ 12:39:57 #34
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148240404
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:35 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee! :'( ;( Dood?
Als het beestje het goed overleefd had, had ik dit verhaal niet onthouden denk ik ;)

Zielig, tuurlijk, maar ja... niks aan te doen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148240450
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:29 schreef benkruk het volgende:
Podver, ik ben een no knead brood aan het maken. Recept aangehouden, maar het deeg is veel te nat (te dun) na de rijs nogsteeds veel te dun.

Kreeg het bijna niet eens gevouwen voor de tweede rijs. Nu net over gegooid in de hete pan, was zo dun dat het uit de kom "droop" snik..

Gewoon in de oven gezet, zie wel hoe het eindigd..

Je zou zeggen, no knead is fool proof. Maar niet dus.. Zelf kneden bak ik een brood wel prima.

Volgende keer beter!
Nou ik heb het dus 3x geporbeerd en bij is het nog geen 1x gelukt,.
MIsschien had ik het ook gewoon in de oven moeten gooien, dat heb ik dan nooit geprobeerd.
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_148240509
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:41 schreef Skoap het volgende:

[..]

Nou ik heb het dus 3x geporbeerd en bij is het nog geen 1x gelukt,.
MIsschien had ik het ook gewoon in de oven moeten gooien, dat heb ik dan nooit geprobeerd.
De deksel is zojuist van de pan. Het ziet er weer uit als een normaal brood!

Toch nog een beetje hoop.
pi_148240537
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:45 schreef benkruk het volgende:

[..]

De deksel is zojuist van de pan. Het ziet er weer uit als een normaal brood!

Toch nog een beetje hoop.
*O* ik ga voor je duimen!

(en het dan toch ook nog maar eens 1x zelf proberen :D)
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_148240550
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:45 schreef benkruk het volgende:

[..]

De deksel is zojuist van de pan. Het ziet er weer uit als een normaal brood!

Toch nog een beetje hoop.
^O^

Allerlei zaken kunnen invloed hebben op hoe nat een brood voelt en hoe verwerkbaar het is. Zo gebruiken wij in de winter meer vocht dan in de zomer. Ook het type bloem maakt veel uit voor je vochtbalans.

Je kunt zelfs broden maken met vochtpercentages van 90%, maar erg verwerkbaar is dat niet. :D
pi_148240743
Bereken jullie ook de temperatuur die het water moet hebben als je het water bij de bloem gooit?


Deze hanteer ik.
27 graden (gewenste deegtemperatuur) - 10 graden wrijvingstemperatuur x 2 en dan - de bloemtemperatuur = water temperatuur.
dus bv 27-10 = 17 x 2 = 34 - 20 (bloem) = 14 water

Er zijn nogal wat afwijkende berekeningen, ik vraag me af welke het meest normale is.

[ Bericht 25% gewijzigd door Questular op 02-01-2015 13:04:29 ]
pi_148241085
Dat is wel erg wiskundig. :D

Bij lang rijzen luistert dat allemaal niet zo nauw volgens mij.
  vrijdag 2 januari 2015 @ 13:44:04 #41
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148241835
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 11:07 schreef miss_sly het volgende:

[..]

[..]

Dit dus. Voor het ontbijt morgenvroeg gaat dus niet lukken, tenzij ik een paar uur vroeger opsta :P

Lunch dus wel. Dan terugtellen. Dan zou ik vanavond moeten maken, 12 uur laten rijzen, na opstaan vouwen en 2 uur rijzen en dan in de oven?

No knead bread meng je alleen de ingrediënten en hoef je niet lang te kneden, dat is het verschil, toch?
Qua tijdsplanning vind ik de no knead broodjes echt het makkelijkst. 's Avonds het deeg maken, de hele nacht laten rijzen, en dan heb je 's ochtends zo'n 1,5 uur nadat je het deeg gevouwen hebt perfecte broodjes. (45 min. tweede rijs, bakken, afkoelen) Het kost vrijwel geen werk :)

http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_148241950
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 12:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, dat was nog wat.. Ik kreeg m'n desem voor Sinterklaas, en die was door mijn schoonmoeder twee weken eerder al bij WeekendBakery bested, en het bekertje had gewoon twee weken lang met een kadopapiertje erom in de garage gestaan. :')
Nog geprobeerd er leven in te krijgen, maar dat lukte niet. Ik heb toevallig gisteren een nieuwe starter bested, en ik begin er begin volgende week mee. :)
Awh wel lief! Ik heb hem ook besteld voor de kerst, en dezelfde dag nog eten gegeven verdubbelde mooi! Is daarna in de koelkast gegaan want geen tijd en heb hem vanochtend weer gevoerd en nu staat ie lekker in een dekentje mooi weer actief te worden (hoop ik) hij ruikt iig lekker *O*
pi_148242216
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 13:49 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Awh wel lief! Ik heb hem ook besteld voor de kerst, en dezelfde dag nog eten gegeven verdubbelde mooi! Is daarna in de koelkast gegaan want geen tijd en heb hem vanochtend weer gevoerd en nu staat ie lekker in een dekentje mooi weer actief te worden (hoop ik) hij ruikt iig lekker *O*
Awww O+ Heb je er al een naampje aan gegeven? :s)
Let me see you stripped down to the bone
pi_148242396
Nee nog geen naam :+ m'n omgeving vond het al verwarrend genoeg met m'n vorige desem dat ik t steeds had over eten geven enzo :P

Heb daar ook nazaten van uitgedeeld maar iedereen vond het te ingewikkeld nu is ie helemaal uitgestorven ;(

Hoe gaat de jouwe heten?
pi_148243246
Misschien moet ik ook maar gewoon een starter bestellen, dat vind ik toch best wel gedoe. Maar in leven houden ook. Alleen is desembrood zo ontzettend lekker.

Mijn brood van vanochtend is ook om te smullen:



(Iets te snel aangesneden, eigenlijk)
pi_148243587
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 14:41 schreef Bleie het volgende:
Misschien moet ik ook maar gewoon een starter bestellen, dat vind ik toch best wel gedoe. Maar in leven houden ook. Alleen is desembrood zo ontzettend lekker.

Mijn brood van vanochtend is ook om te smullen:

Ziet er goed uit! Hoe zorg jij er voor dat zaden goed blijven zitten aan de bovenkant?

Overigens hier mijn No Knead brood. Zag er goed uit maar het kruim was nattig. Leek wel gaar te zijn (klonk ook mooi hol). Is het dan echt te nat geweest of toch niet gaar genoeg?



pi_148244798
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 14:56 schreef benkruk het volgende:

[..]

Ziet er goed uit! Hoe zorg jij er voor dat zaden goed blijven zitten aan de bovenkant?

Overigens hier mijn No Knead brood. Zag er goed uit maar het kruim was nattig. Leek wel gaar te zijn (klonk ook mooi hol). Is het dan echt te nat geweest of toch niet gaar genoeg?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Deeg een beetje nat maken, en dan door een bergje zaden rollen.

Was jouw brood wel goed afgekoeld voordat je het sneed? Bij mij zie je namelijk een beetje hetzelfde, en dat was nog lauw toen ik het aansneed.
pi_148245173
Het ziet er inderdaad een beetje uit als een brood dat te warm is aangesneden.
pi_148245197
Was inderdaad niet helemaal afgekoeld...
pi_148245205
Qua kruim ziet het er wel prima uit vind ik.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')