Tip voor Bleie, in de nieuwste Elle Eten staat een recept voor een dikke chocoladetaart met zoute karamel ertussen.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 11:58 schreef -Mellow- het volgende:
: @ Bleie: Ik bakte laatst een dikke chocoladetaart met een zoute karamellaag ertussen, was heel erg lekker! Recept heb ik niet want ik heb het allemaal uit de losse pols gedaan, maar wellicht heb je wat aan het idee?
Aaaa, helemaal zoals op het plaatje geworden! Leuk!quote:Op dinsdag 20 januari 2015 12:00 schreef -Mellow- het volgende:
En dan hier de choco-pindakaas koekjes!
[ afbeelding ]
Ze zijn goed gelukt, fijne structuur ook. Alleen vind ik ze zelf gek genoeg een pietsie te zoet, terwijl de hoeveelheid suiker in het recept vrij gangbaar is.
Isegrim hoe waren die van jou geworden?
Kwam dat misschien omdat je de hoeveelheid zout in het recept had gehalveerd?quote:Op dinsdag 20 januari 2015 12:00 schreef -Mellow- het volgende:
Alleen vind ik ze zelf gek genoeg een pietsie te zoet, terwijl de hoeveelheid suiker in het recept vrij gangbaar is.
ja dat dacht ik zelf ook al, maar ik ben wel blij dat ik het zout gehalveerd heb. Ik vind de hoeveelheid zout in Amerikaanse koekjes en cakerecepten soms echt buitensporig. Terwijl ik juist hou van wat meer zout in zoete baksels, wel meer dan de Hollandse snuf zeg maar....quote:Op dinsdag 20 januari 2015 13:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Kwam dat misschien omdat je de hoeveelheid zout in het recept had gehalveerd?
Huh, echt? Daar heb ik bij mijn recepten van Amerikaanse oorsprong eigenlijk echt nooit last van.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 14:02 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ja dat dacht ik zelf ook al, maar ik ben wel blij dat ik het zout gehalveerd heb. Ik vind de hoeveelheid zout in Amerikaanse koekjes en cakerecepten soms echt buitensporig.
dit recept gebruikt in totaal bijv. 1 tl zout. Ik vind dat veel.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 14:04 schreef minilot het volgende:
[..]
Huh, echt? Daar heb ik bij mijn recepten van Amerikaanse oorsprong eigenlijk echt nooit last van.
Daar zeg je wat. Heb ik inderdaad niet op gelet.... ik ga voor de gein het verschil even wegen nuquote:Op dinsdag 20 januari 2015 14:05 schreef minilot het volgende:
(Hou je er wel rekening mee dat het in Amerika veel gebruikte kosher salt wel even andere koek is dan ons fijne tafelzout? Een halve theelepel van het ene is niet bepaald in wisselbaar met een halve theelepel van het andere )
Hehe. Geen wonder dat je vindt dat Amerikaanse bakrecepten zo zout zijn!quote:Op dinsdag 20 januari 2015 14:09 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Daar zeg je wat. Heb ik inderdaad niet op gelet...
ja ik heb daar inderdaad niet altijd bij stil gestaanquote:Op dinsdag 20 januari 2015 14:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Hehe. Geen wonder dat je vindt dat Amerikaanse bakrecepten zo zout zijn!
Ben echt benieuwd naar het resultaat. Ik ga binnenkort dat boek zelf ook kopen.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 13:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Aaaa, helemaal zoals op het plaatje geworden! Leuk!
Ik ben zelf halverwege Momofuku's blueberries & cream cookies. Ik heb nu de benodigde 'milk crumb' gemaakt en wat is dat al allejezus lekker zeg!
Zo verder met de koekjes zelf.
Ik bak ze morgen pas af, maar mijn hemel - dit is nu al het lekkerste ongebakken koekjesdeeg ooitquote:Op dinsdag 20 januari 2015 15:47 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Ben echt benieuwd naar het resultaat. Ik ga binnenkort dat boek zelf ook kopen.
Ik wacht.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 15:57 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik bak ze morgen pas af, maar mijn hemel - dit is nu al het lekkerste ongebakken koekjesdeeg ooit
quote:Op dinsdag 20 januari 2015 10:31 schreef Bleie het volgende:
Heb je gelijk in, het is ook heel breed. Ik vind zelf eigenlijk bijna alles, alleen spijs en marsepein echt niet. Cheesecake, appeltaart, chocoladetaart, lemon-merengue vind ik allemaal heerlijk. Iets met fruit is lekker, maar dan wel fruit van het seizoen, dus appel, peer, dat soort dingen. Het mag best een beetje ingewikkeld zijn (zeker als ik hem een dag van tevoren kan maken), maar ik ben niet zo van het gepriegel. Helpt dat al een beetje?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |