Klopt. Borg kun je 3 keer wassen en daarna wegens rafels en uit model raken ongeveer weggooien.quote:Op zondag 14 december 2014 04:27 schreef Brammetjuh94 het volgende:
[..]
Goedkope mannen boxers haal je bij de action. Zijn iets van 3 euro voor 2 (van het merk Ziki) en dat zijn de fijnste boxers die ik tot nu toe heb gehad. Gaan tot nu toe langer mee dan mijn gemiddelde Bjorn borg boxer.
Het zijn eigenlijk wel wat gemakkelijke jij-bakken, toch Mylene?quote:
Uit jouw link blijkt al dat het omzetverschuiving is. Dat is overigens niet zo gek, de klanten van primark hebben doorgaans geen inkomen waarmee men kan sparen. Men moet wikken en wegen waar de euro's heen gaan.quote:Op zaterdag 13 december 2014 22:48 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Collectaal gezien kan 30% extra omzet in het gebied wel fors zijn, maar per winkel/branche kan het natuurlijk ook verschillen. Pubermeisjes gaan met hele groep vriendinnen, dan kan je denken dat ze het extra geld in de buurt uitgeven aan FEBO, Burger King, Pathé, etc. Sommigen van hen kopen speciaal voor Primark een treinticket om erheen te gaan; voor de beleving van Primark. Dat is niet alleen lage prijzen, de meisjes gillen en worden in de Primark niet alleen high om de prijzenPrimark heeft wel degelijk iets aparts wat andere winkels niet hebben.
Daarnaast slepen meiden ook het gezin mee om te winkelen; jongeren gaan dan naar de Primark, moeders vaak ook mee. Maar de vader/vriendje gaan bijv. naar elektronica zaken. Van kijken, kijken en ingepraat worden, komt kopenIk had gelezen dat er gemeentes zijn die heel enthousiast waren om Primark binnen te halen voor hun gemeente
![]()
Ik kan niet meer precies tevoorschijn halen wat ik heb gelezen, maar dit kan wel een beeld geven:
http://www.retailnews.nl/(...)el-meer-traffic.html
Tijdschriften in print lezen geeft weer meer milieuschade.quote:Op zondag 14 december 2014 07:58 schreef Mylene het volgende:
Dat jij de Ipad cadeau hebt gekregen doet niets af aan het feit dat je slavenarbeid en kinderarbeid in stand houdt. Je gebruikt hem immers ook terwijl je die niet nodig hebt. Je had er direct afstand van kunnen nemen vanwege je principes. Wat is eigenlijk jouw excuus om toch een Ipad te blijven gebruiken?
Jij vindt uitbuiting ook prima indien je maar fijn o.a. tijdschriften op jouw Ipad kan lezen. Je kan ook simpelweg tijdschriften in de winkel kopen. Een heel reëel voorbeeld.
Mijn vrouw interesseert dat geen ene reet. Die wordt ook redelijk moe van mij als ik hier over zeik. Dat helpt een beetje, maar meer ook niet.quote:En is jouw vrouw ook niet op de hoogte dat Apple producten gemaakt worden door slavenarbeid, o.a. werknemers die uit ramen zijn gesprongen, vangnetten die er zijn geplaatst en tralies?
Dan moet je kiezen tussen wat Chinezen en wat bomen..quote:Op zondag 14 december 2014 10:07 schreef DS4 het volgende:
Tijdschriften in print lezen geeft weer meer milieuschade.
Onzin manquote:Op zondag 14 december 2014 08:59 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Klopt. Borg kun je 3 keer wassen en daarna wegens rafels en uit model raken ongeveer weggooien.
Duidelijk wat voor jou belangrijker is; niet de verschrikkelijke werkomstandigheden en moderne slavernij, nee, jij (en jouw holier-than-thou attitude) mag niet als onfatsoenlijk overkomen.quote:Op zondag 14 december 2014 10:07 schreef DS4 het volgende:
[..]
Daarnaast: het wegflikkeren van een kado is bijzonder onfatsoenlijk.
Verso Antwerpen, op de Kö... Ik heb met name 7 for all mankind, Prada, Gucci, Paul & Shark, Giorgio Armani in de kast hangen.quote:Op zondag 14 december 2014 12:51 schreef Evi90 het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op zaterdag 13 december 2014 20:16 schreef DS4 het volgende:
[..]
De Bijenkorf scoort inderdaad nog altijd slechter dan de Primark, jammer dat je daar niet op reageert.
De Bestseller merken (Vero Moda, Jack & Jones, Only etc.) laten hun kleding ook allemaal in Bangladesh vervaardigen door kinderhandjes, daar hoor je niemand over doordat het iets duurder is. Maar of die paar extra euro's bij de fabrieksmedewerkers terecht komen is maar de vraag.
De massaconsumptie die Primark met zich meebrengt vind ik wel slecht. Toen ik daar jaren geleden voor het eerst heen ging kwam ik ook met twee volle tassen terug, dat wil ik nu niet meer. De eerste stap is denk ik dat we allemaal bewuster kleding gaan kopen. Af en toe iets bij de Primark kopen zie ik het probleem niet zo van in.
Ik heb zelf twee spijkerbroeken van Diesel, ook een 'slecht' merk. En daar betaal je dan gemiddeld ¤150 per broek. Prijs zegt dus blijkbaar niks.
Ik ben erg benieuwd waar jij je kleding koopt.
Jij maakt ervan dat het een pose is. Ik heb gewoon normale omgangsvormen.quote:Op zondag 14 december 2014 14:08 schreef psychedelicate het volgende:
Duidelijk wat voor jou belangrijker is; niet de verschrikkelijke werkomstandigheden en moderne slavernij, nee, jij (en jouw holier-than-thou attitude) mag niet als onfatsoenlijk overkomen.
Ik hoef niets aan mijn gedrag te doen omdat het mij niet echt interesseert. Primark is ook niet mijn ding. De kleding die ze er verkopen vind ik niet mooi. Ik heb een wat conservatieve klassieke smaak. Ik koop vooral in het midden en als het even kan in het hoger segment. Kortom, ik ga liever voor kwaliteit dan kwantiteit.quote:Op zondag 14 december 2014 09:05 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Het zijn eigenlijk wel wat gemakkelijke jij-bakken, toch Mylene?
Zolang je bij een ander fouten kunt vinden, hoef je niets aan je eigen gedrag te doen? Is dat een beetje de boodschap? Dat kan, maar dan weten we in ieder geval zeker dat er nooit iets gaat veranderen. Overigens heeft DS4 natuurlijk alleen al gemakkelijk praten omdat hij zich de duurste merken kan veroorloven.
Ik ga als consument geen analyse van elk merk of elke winkelketen maken, maar je hebt fout en überfout en we kunnen toch bijna niet meer ontkennen dat Primark vooral in die laatste categorie lijkt te zitten? Persoonlijk koop ik er al niet omdat ik bijna alles lelijk of cheap-ass vind.
Dit.quote:Op zaterdag 13 december 2014 10:06 schreef Individual het volgende:
[..]
Die mensen dragen alleen kleren geproduceerd in Europa en dan niet in Chinese sweatshops in Italië. Ook smartphones en andere moderne technologie hebben ze niet.
Holier than thou!
Niet iedereen kan zich broeken van 130 euro veroorloven. Dat vergeten sommige kinderarbeid!-roepers.quote:Op zaterdag 13 december 2014 21:03 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Ik hou er ook niet van, maar hell, als je of geen geld hebt of er weinig om geeft, wat let je dan?
Mensen denken ook altijd dat een shirt gelijk in prijs verdubbeld als het niet door kinderhandjes in elkaar is gezet maar voor een kwartje minder winst per item verbeteren de omstandigheden van fabrieksarbeiders al ontzettend.quote:Op zaterdag 13 december 2014 21:16 schreef DS4 het volgende:
[..]
De minima liep vroeger ook niet naakt over straat. Er is best een keuze. Dat het met minder gekd minder makkelijk te vermijden is, maar ik pleit ook niet voor 100% vermijden. Dat is zo goed als onmogelijk.
Maar kopen bij een van de meeste foute bedrijven ter wereld, dat is het andere uiterste.
[..]
Dat moet maar eens snel veranderen.
Ja en nee. Dan moet wel het systeem veranderen dat de tussenhandel hetzelfde percentage wil verdienen.quote:Op zondag 14 december 2014 17:06 schreef Erasmo het volgende:
Mensen denken ook altijd dat een shirt gelijk in prijs verdubbeld als het niet door kinderhandjes in elkaar is gezet maar voor een kwartje minder winst per item verbeteren de omstandigheden van fabrieksarbeiders al ontzettend.
Alsof alleen broeken van 130 euro of meer eerlijk kunnen zijn...quote:Op zondag 14 december 2014 17:02 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Niet iedereen kan zich broeken van 130 euro veroorloven. Dat vergeten sommige kinderarbeid!-roepers.
Vanaf welke prijs doe je geen mensen geen pijn meer?quote:Op zondag 14 december 2014 17:22 schreef DS4 het volgende:
[..]
Alsof alleen broeken van 130 euro of meer eerlijk kunnen zijn...
Ik denk dat er behoorlijk in de keten gekort gaat worden in de toekomst. Dat je gewoon je maten en specificaties direct naar de fabriek stuurt en dat de broek twee weken later thuisbezorgd wordt.quote:Op zondag 14 december 2014 17:21 schreef DS4 het volgende:
[..]
Ja en nee. Dan moet wel het systeem veranderen dat de tussenhandel hetzelfde percentage wil verdienen.
Maar dat zou toch simpel te regelen moeten zijn en dan kan nog steeds de primark voor weggeef prijzen leveren. Immers, ze bezuinigen genoeg op kwaliteit om dat te garanderen...
Weet ik, ik bedoelde dat ook duurdere winkels zich schuldig maken aan slavernij. Ik snap niet waarom de Primark er altijd tussenuit wordt gepikt als het hierom gaat.quote:Op zondag 14 december 2014 15:36 schreef DS4 het volgende:
[..]
Verso Antwerpen, op de Kö... Ik heb met name 7 for all mankind, Prada, Gucci, Paul & Shark, Giorgio Armani in de kast hangen.
Dus die opmerking over de Bijenkorf sloeg toch niet echt op mij, vandaar ook geen reactie.
Dat kan al voor nauwelijks meer dan wat je bij primark betaalt.quote:Op zondag 14 december 2014 17:30 schreef Individual het volgende:
Vanaf welke prijs doe je geen mensen geen pijn meer?
Primark walks the extra mile als het gaat om uitbuiting, vandaar. Maar natuurlijk is primark niet de enige. Was dat maar zo.quote:Op zondag 14 december 2014 19:28 schreef Evi90 het volgende:
Weet ik, ik bedoelde dat ook duurdere winkels zich schuldig maken aan slavernij. Ik snap niet waarom de Primark er altijd tussenuit wordt gepikt als het hierom gaat.
Als het publiek er om vraagt moeten bedrijven wel aan de slag. H&M heeft iemand aangesteld die moet zorgen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen bijvoorbeeld. Die heeft nog aardig wat werk voor de boeg, maar het is wel een begin.quote:Het zijn uiteindelijk de inkopers die iets kunnen veranderen aan de werkomstandigheden lijkt mij, daar hebben wij als consument niet zoveel invloed op. Het is goed dat jij je kleding alleen bij de 'goede' duurdere merken koopt, maar waar moeten mensen heen die weinig te besteden hebben?
Volgens mij is er helemaal geen tussenhandelaar, misschien de vertaler als tussenpersoon. Want sommige van mijn kleren bestelde ik ook gewoon direct bij de fabriek.quote:Op zondag 14 december 2014 17:21 schreef DS4 het volgende:
[..]
Ja en nee. Dan moet wel het systeem veranderen dat de tussenhandel hetzelfde percentage wil verdienen.
Een kwartje per item is inderdaad best veel als dat wordt vertaald naar de makers, want stel gemiddeld 25 broeken per maker per dag, dan is dat al gauw E6,25 stijging per dag per maker, uitgaande van 6 werkdagen per week is dat al een stijging van E162,49 per maand per maker.quote:Op zondag 14 december 2014 17:06 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Mensen denken ook altijd dat een shirt gelijk in prijs verdubbeld als het niet door kinderhandjes in elkaar is gezet maar voor een kwartje minder winst per item verbeteren de omstandigheden van fabrieksarbeiders al ontzettend.
Dat kan tegenwoordig al met gala- en trouwjurken.quote:Op zondag 14 december 2014 17:50 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik denk dat er behoorlijk in de keten gekort gaat worden in de toekomst. Dat je gewoon je maten en specificaties direct naar de fabriek stuurt en dat de broek twee weken later thuisbezorgd wordt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |