abonnement Unibet Coolblue
pi_159005426
Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan vind. Wat veel Miles Kane.
pi_159008871
Dat kapsel van Miles Kane. :')
pi_159008967
Snel 1x geluisterd, tis niks. Nu ga ik weer de hele dag Bowie luisteren.
  maandag 11 januari 2016 @ 12:54:25 #229
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_159010587
Vind 't ook niet echt toppie.
2000 light years from home
pi_159010811
Het klinkt een beetje als een Miles Kane B-kant met wat strings.

Niet geweldig, maar de track intrigeert me ook wel. Ik ga het nog even laten bezinken.
pi_159011025
Vond 'm bij de eerste keer ook niet zo tof maar heel vlak. Ben in principe niet zo'n fan van de schreeuwende Miles die 37x de songtitel herhaalt.

Als je 'm een paar keer luistert, vallen je steeds meer leuke melodielijnen en foefjes op. Dan groeit Miles' zang vanzelf wel. Het nummer steekt heel goed in elkaar. Ik ben alweer hooked in ieder geval :+ .
pi_159011143
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 13:10 schreef hallo-daar het volgende:
Als je 'm een paar keer luistert, vallen je steeds meer leuke melodielijnen en foefjes op. Dan groeit Miles' zang vanzelf wel. Het nummer steekt heel goed in elkaar. Ik ben alweer hooked in ieder geval .
Nu drie keer gespeeld en het begint al te groeien. Vooral het refrein is erg sterk.
Het is inderdaad dat herhalen van de titel dat me irriteert. Doet me aan Brick By Brick denken. :)
  maandag 11 januari 2016 @ 13:55:10 #233
53267 TC03
Catch you on the flipside
pi_159012299
Een typische Miles Kane song (=titel van het liedje 100x herhalen met hier en daar een variatie) maar dan met strijkers. Ben er niet heel erg blij mee. Alex doet ook bijna niks in dit nummer.
Ten percent faster with a sturdier frame
pi_159012500
Eerste indruk was ook niet heel geweldig. Maar die strijkers en die hoge stukjes zang zijn wel weer top!
pi_159019624
Ik vind 'm wel cool! Strijkers maken het weer specialer, de solo is ruig en het nummer overall is erg catchy. Kan ik de lyrics voor de verandering ook eens zonder te studeren meezingen.

Ik had de single echter niet zo snel verwacht!
pi_159036771
Ik vind 'em toch weer lekker hoor. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een puik album gaat worden.

Grappig dat het laatst uitgebrachte werk van Alex vaak een indicatie geeft over welke kant het naartoe gaat. Of in ieder geval een basis legt voor de sound.

Het geluid en de feel van de bas (goed te horen helemaal in het begin van deze track) doet mij heel erg denken aan You're So Dark. Ook bij die Alexandra Savior track had ik dat al.

You're So Dark zal hier vast niet dezelfde inspiratie leveren als R U Mine? deed in de periode tussen SIAS en AM, maar ik zie/hoor wel overeenkomsten! :)
pi_159041459
Het blijft wel hangen maar toch vind ik het nummer verpest worden door het continu herhalen en slechte lyrics.
Yeah, ooeeeh, waaaaah... Zo kan ik een nummer ook wel vullen. Maar de muziek is wel tof verder.

Hopelijk is het volgende nummer totaal anders.
pi_159046138
Het klinkt heel erg als Miles Kane, maar dat is niet verkeerd. Ik kijk uit naar het album, Alex zal in de andere liedjes wel wat meer naar voren komen..

Kom maar op met de tourdata. Ik heb ze de vorige tour al gemist, dat mag niet weer gebeuren.
pi_159273338
‘Bad Habits’ dus. Blogs lijken lovend, fans reageren online met gemixte gevoelens. Al vertrouw ik beschrijvingen van stijlen of liedjes door anderen bijna nooit, de rest van het album schijnt compleet anders te klinken. Zal later nog iets meer uitgebreid wat gedachtes over de track posten.

Het zal nu niet meer lastig zijn om te raden dat we zéér spoedig weer wat meer te bespreken hebben hier. Releaseparty is aan onze kant van de oceaan, maar eerst uitkijken naar de album-aankondiging. Al zal het voor de eerste gigs vechten om kaarten worden, zullen we op verschillende momenten tot ver in de zomer nog genoeg kansen krijgen, afhankelijk van hoe ver je wilt reizen. Want zoals ik al eerder voorzichtig benoemde moet de plaatsing op de bill voor Coachella al wel iets weggeven: die festivalronde gaan ze alsnog doen, en het zal in tegenstelling tot 2008 zeker niet beperkt blijven tot een Glastonbury+Reading/Leeds-exclusiviteit. Iets waar ik maanden terug zeker niet in geloofde gezien de omvang van de shows zoals we die uit 2008 kennen, maar daar zullen ze vast iets op vinden. En ach, ze zijn niet de eerste act die in de openlucht een orkest meeneemt, en bovendien zijn ze live altijd al iets steviger geweest.


'Standing Next to Me' werkte zelfs akoestisch voor 60,000 man op Finsbury Park prima. (Al zat Turner er steeds naast en moest Kane ironisch genoeg zoals in 2008 op het podium de show redden, maar dat kan een keer gebeuren.)


Dus dat zal allemaal wel meevallen. Mochten ze er uiteindelijk echt een boel gaan doen, ben ik wel benieuwd naar de plaatsing op de posters. Dat is alhier toch wel een tikkeltje anders dan in Amerika, waar Miles Kane letterlijk nog nooit solo heeft opgetreden en Arctic Monkeys pas sinds een jaar of 2 op Billboard-niveau zijn, en de eerste TLSP-plaat begrijpelijk niets heeft gedaan. Buiten Engeland (uiteraard strak op #1, Goud) heeft het album ook geen tienduizenden exemplaren verkocht, maar was de kaartverkoop voor de shows alleen al op basis van de naam Alex Turner en de exclusiviteit een gekkenhuis, laat staan nu. Headliner Freddie of Alpha sub-headliner? In Amerika lijken ze voorlopig alleen op Coachella te staan.

En alsof het er straks nog niet genoeg te melden is, is er ook nog het aanstaande album van Alexandra Savior. Het ligt al tijden op de plank, maar er is nog steeds niets officieel van aangekondigd, wat ik al wel een tijdje had verwacht. Nog niet eens een beetje lawaai over die True Detective-track van afgelopen zomer, laat staan over de bekend klinkende samenwerking achter deze artiest: met een album mede-geschreven en half ingespeeld door Alex Turner en co-geproduceerd door diezelfde naam én James Ford, willen ze het vast groots laten samenvallen met The Last Shadow Puppets, dat is de enige reden voor de vertraging die ik kan bedenken.

Ondertussen weet ik dat Turner niet zomaar aan een paar liedjes heeft meegeschreven, maar hij zowat op álle liedjes zijn stempel gedrukt: van de rond de 15 songs uit de sessies heeft hij maar liefst 13 liedjes op zijn naam staan, waarvan op eentje ook James Ford heeft meegeschreven. Op de track die we kennen, ‘Risk’, speelt hij dus alleen al gitaar, toetsen en drums. Dan zal hij op de andere nummers, met werktitels als ‘Miracle Aligner’, ‘’Mirage’, ‘Mi..’ eh ‘Mystery Girl’ (niet te verwarren met Roy Orbison) en ‘Vanishing Point’, vast niet onder doen. Al was 'Risk' officieel een "demo".

Om het helemaal rond te maken, als zijnoot, een link die ik nog miste in mijn oorspronkelijke post over deze samenwerking: Mini Mansions lenen hun bassist dus uit aan TLSP. T Bone Burnett was ‘executed producer’ op het laatste album van Mini Mansions, en ze brachten dat album ook uit op zijn nieuwe label. T Bone Burnett is dan ook weer ‘music director’ voor True Detective, de serie waar Alexandra Savior en Alex Turner ‘Risk’ voor schreven. Een ánder nieuw TLSP-lid, Cam Avery (Pond/Tame Impala/The Growl), bracht laatst een nieuwe solo-track uit, met… je raadt het niet… Alexandra Savior. Wát een circlejerk ;). (Bedacht me trouwens ook nog dat Cam Avery natuurlijk niet mee op tour gaat met TLSP, aangezien Tame Impala uiteraard niet vanaf mid/eind-maart een half jaar een lege agenda heeft.)
pi_159274552
Dat was wel heel binnenkort, Aisu.
"Everything you've Come to expect" op 1 april. Of is het een grap?
pi_159274620
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 09:33 schreef MilanILF het volgende:
Dat was wel heel binnenkort, Aisu.
"Everything you've Come to expect" op 1 april. Of is het een grap?
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 14:58 schreef Aisumasen het volgende:
[..]

En 't is geen grapje.

[..]
pi_159274734
Aisu zijn verhalen altijd O+
pi_159274753
Eerste aan te kondigen EU-festival zal straks overigens Primavera zijn.
pi_159275589
Trouwens, ik zie 'Miracle Aligner' in de tracklist. Dus die krijgen we in 2 verschillende versies te horen?
pi_159275901
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 10:37 schreef MilanILF het volgende:
Trouwens, ik zie 'Miracle Aligner' in de tracklist. Dus die krijgen we in 2 verschillende versies te horen?
Goed opgevallen! Lijkt me niet. Deze zal doorgeschoven zijn naar TLSP, wat met alle overlappende connecties natuurlijk geen verrassing is. Benieuwd of ze überhaupt gecredit zal worden, of dat het toch al stiekem een Turner-song was.
  donderdag 21 januari 2016 @ 11:02:44 #246
53267 TC03
Catch you on the flipside
pi_159276188
http://www.nme.com/news/the-last-shadow-puppets/90901
quote:
Confirmed in the interview, the pair will release new album 'Everything You've Come To Expect' on April 1, the follow-up to 2008 debut 'The Age Of The Understatement'.
Bescheiden:
quote:
On what it's like to work with Kane again, Turner said: "It’s like John Lennon meets… Paul [McCartney]."
En Alex vindt zelf Bad Habits ook slecht, lees ik tussen de regels door:
quote:
Turner describes new single 'Bad Habits', recently released, as "quite different to anything on the first record"
Ten percent faster with a sturdier frame
pi_159278858
Kun je die nieuwe NME nog ergens in Nederland krijgen?
pi_159281225
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 13:04 schreef Kijana het volgende:
Kun je die nieuwe NME nog ergens in Nederland krijgen?
Nee... Sterker nog - en misschien weet je dit al - NME is in een laatste wanhoopspoging een gratis blad geworden en wordt uitgedeeld op stations, universiteiten en andere openbare plaatsen in Engeland. Vrees dat deze 25ste (?) Alex Turner NME-cover z'n laatste gaat worden.

Vrijdag in de ehhh... schappen dus:




Alvast twee paar quote-jes alhier, die TC03 ook al aanhaalde: http://www.nme.com/news/the-last-shadow-puppets/90901 en http://www.nme.com/news/the-last-shadow-puppets/90905

Morgen komt ook de nieuwe Q Magazine uit, die uiteraard in het teken staat van David Bowie. Verderop in het magazine hebben zij óók al een "world exclusive" interview met The Last Shadow Puppets.
pi_159281524
NME gratis? Dat had ik even gemist.
pi_159282621
Nog even alles omtrent het album netjes op een rijtje:

quote:


THE LAST SHADOW PUPPETS TO RELEASE NEW ALBUM EVERYTHING YOU'VE COME TO EXPECT, 1ST APRIL 2016

The Last Shadow Puppets return with their new album ‘Everything You’ve Come To Expect’ on Friday 1st April 2016. The album finds Alex Turner and Miles Kane reunited with James Ford (production and drums) and Owen Pallett (string arrangements) and joined by Zachary Dawes (Mini Mansions) on bass, recording the follow up to 2008’s ‘The Age Of The Understatement’ at Shangri La Studio in Malibu.

Featuring current single 'Bad Habits', 'Everything You’ve Come To Expect’ is a more open and expansive work than its predecessor, wearing its influences less obviously on its sleeve – by turns the album is soaring, snarling and breathlessly seductive.

‘Everything You’ve Come To Expect’ will be available on standard (WIGCD371) and deluxe CD (WIGCD371X - ltd to one pressing, featuring a 40 page booklet containing exclusive photography in a hardbook pack). Vinyl versions of the album are available as standard (WIGLP371) and deluxe heavyweight vinyl (WIGLP371X - ltd to one pressing, featuring a 32 page booklet containing exclusive photography in a board mounted tip-on gatefold sleeve + a 7” coloured vinyl featuring ‘Bad Habits’, new exclusive track ‘The Bourne Identity’ and download card) and via digital download (WIG371D).

You can pre-order the album via The Last Shadow Puppets store, Dom Mart or iTunes.

The tracklisting is as follows:

1. Aviation (3:43)
2. Miracle Aligner (4:05)
3. Dracula Teeth (2:51)
4. Everything You’ve Come To Expect (3:13)
5. The Element Of Surprise (2:52)
6. Bad Habits (3:00)
7. Sweet Dreams, TN (3:56)
8. Used To Be My Girl (2:55)
9. She Does The Woods (3:30)
10. Pattern (4:15)
11. The Dream Synopsis (3:03)

7" Bonus Tracks (Indies Exclusive Vinyl Only)

1. Bad Habits (3:00)
2. The Bourne Identity (3:05)

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')