Ja, de kogel die de eend de nek om heeft gedraaid. Dat is niet zo vreemd in wild hoorquote:Op donderdag 1 januari 2015 17:45 schreef emmyemmy het volgende:
Ik moet er net ineens aan denken. Wij hadden met kerst een assortiment van wild gegeten. Wilde eend (filet) had ik er ook bij gekocht. Alleen vond mijn vriend een gek balletje in zijn stukje, in zijn mond. Beet hij best hard kp dus best wel wat pijn. Had het even geinspecteerd en het leek op een loden of ijzeren balletje. Heb jij enig idee wat dat kon zijn? Morgen bellen we even naar die slager.
Hagel, daarmee is de wilde eend geschoten.quote:Op donderdag 1 januari 2015 17:45 schreef emmyemmy het volgende:
Ik moet er net ineens aan denken. Wij hadden met kerst een assortiment van wild gegeten. Wilde eend (filet) had ik er ook bij gekocht. Alleen vond mijn vriend een gek balletje in zijn stukje, in zijn mond. Beet hij best hard kp dus best wel wat pijn. Had het even geinspecteerd en het leek op een loden of ijzeren balletje. Heb jij enig idee wat dat kon zijn? Morgen bellen we even naar die slager.
Zoiets dacht ik al, maar ik wist niet of het echt wild wild was, zegmaarquote:Op donderdag 1 januari 2015 17:47 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, de kogel die de eend de nek om heeft gedraaid. Dat is niet zo vreemd in wild hoor
Oke, is het het waard om te bellen of gebeurt dat wel vaker? Is verder niet gevaarlijk ofzo?quote:Op donderdag 1 januari 2015 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hagel, daarmee is de wilde eend geschoten.
Is bismut tegenwoordig, lood mag niet meer
Nee ik bak nooit oliebollen.quote:Op dinsdag 30 december 2014 14:21 schreef sirdanilot het volgende:
Piet heb jij een super perfect oliebollenrecept? Ik heb helaas geen frietpan dus het zal olie in een pan gieten worden helaas...
Ik zat eraan te denken om er bier in te doen, zodat je een wat complexere smaak krijgt, dit wordt sowieso soms ook wel gedaan bij oliebollen.
Nee, niet gevaarlijk anders dan dat je er een niet al te stevige kies op zou kunnen breken, en is volkomen normaal bij wild.quote:Op donderdag 1 januari 2015 17:49 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Oke, is het het waard om te bellen of gebeurt dat wel vaker? Is verder niet gevaarlijk ofzo?
Eigelijk vind ik dat alleen wild wild, wild zou mogen heten en kweek niet.quote:Op donderdag 1 januari 2015 17:48 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Zoiets dacht ik al, maar ik wist niet of het echt wild wild was, zegmaar
Ik kocht ooit een wildgourmet bij de keurslager, dat was zeker geen echt wild. Dit jaar een andere slager dus geprobeerd en het vlees was erg goed was wel even verbaasd dat alles bevroren was, maar dat is verder toch gewoon normaal?quote:Op donderdag 1 januari 2015 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eigelijk vind ik dat alleen wild wild, wild zou mogen heten en kweek niet.
Zeer grote kans dat het poedersuiker na de maaltijd is. Ik gebruik een recept van Wikibooks, Google op ' oliebollen' en 'wikibooks'. Ik vervang ongeveer de helft van de melk door bier en in plaats van margarine gebruik ik uiteraard boter!quote:Op dinsdag 30 december 2014 14:21 schreef sirdanilot het volgende:
Piet heb jij een super perfect oliebollenrecept? Ik heb helaas geen frietpan dus het zal olie in een pan gieten worden helaas...
Ik zat eraan te denken om er bier in te doen, zodat je een wat complexere smaak krijgt, dit wordt sowieso soms ook wel gedaan bij oliebollen.
Inderdaad!quote:Op donderdag 1 januari 2015 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eigelijk vind ik dat alleen wild wild, wild zou mogen heten en kweek niet.
Probeer een stuk te bakken als biefstuk, als het niet als biefstuk eetbaar is, braad het vlees en stoof het daarna in rode wijn.quote:Op donderdag 1 januari 2015 20:37 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, ik heb 2 kg hert gekregen, welk deel is helemaal onbekend. vast niet de beste stukken wat die houdt de jager/slager zelf natuurlijk .
Als biefstukje aanbraden lukt toch altijd wel met een puur stuk wild? Of moet ik er toch wat anders van maken?
melk, koffiemelk, schep grove mosterd, beetje kaas, verse nootmuskaat en gedroogde peterselie en bieslook.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 16:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand hier een recept voor een echt lekkere aardappelpuree?
Ik koop echt nooit kruimige aardappels dus heb geen idee wat lekker is. Ik heb een zakje Desiree bij AH gehaald net. Ik ga je tips opvolgen, thanks.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 17:48 schreef RobinOok het volgende:
Belangrijkste is lekkere, kruimige aardappelen te vinden. Die gaar te stomen of koken, daarna nog even met een theedoek tussen pan en deksel 5 minuten laten uitstomen. Door een pureeknijper halen, dan warme (!) melk erdoor. Eventueel nog een klont boter of een eierdooier.
Op smaak met peper, zout.
Dan is ie al lekker. Kan inderdaad ook mosterd door. Of lente-uitjes. Of kaas of weet ik veel, maar de basis is een goeie aardappel.
Leuk! Kooksprookjes.quote:Op woensdag 3 december 2014 17:23 schreef Doctorandus-thc het volgende:
[..]
Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.
Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.
Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
Knoflook, ui, wortel, prei, peper, foelie, laurier, tijm, peterselie, kruidnagel en kip heb ik een aantal keren kippenbouillon van getrokkenquote:Op zaterdag 3 januari 2015 00:02 schreef emmyemmy het volgende:
Ik wilde zondag paddenstoelenrisotto maken, en wilde daar zelf kippenbouillon voor trekken.
Heb jij een lekker (goedkoop!!!) recept hiervoor? Ik heb alleen (platte) peterselie, tijm, en laurierblaadjes in huis (en ui, knoflook, dat soort dingen)
Ik heb wel eens gewoon kippenbotten van restjes geroosterde kip een tijdje laten trekken op het vuur, maar dat smaakte echt naar afvalwater
Wat voor kip? Gewoon botten? Ik zit te denken hoe ik met een studentenbudget aan genoeg botten komquote:Op zaterdag 3 januari 2015 01:01 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Knoflook, ui, wortel, prei, peper, foelie, laurier, tijm, peterselie, kruidnagel en kip heb ik een aantal keren kippenbouillon van getrokken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |