abonnement Unibet Coolblue
  maandag 29 december 2014 @ 17:09:28 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148101538
Kom morgen even terug op het recept
Ik heb zelf deze brander
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 30 december 2014 @ 14:21:20 #202
414785 sirdanilot
pi_148138552
Piet heb jij een super perfect oliebollenrecept? Ik heb helaas geen frietpan dus het zal olie in een pan gieten worden helaas...

Ik zat eraan te denken om er bier in te doen, zodat je een wat complexere smaak krijgt, dit wordt sowieso soms ook wel gedaan bij oliebollen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_148221214
Ik moet er net ineens aan denken. Wij hadden met kerst een assortiment van wild gegeten. Wilde eend (filet) had ik er ook bij gekocht. Alleen vond mijn vriend een gek balletje in zijn stukje, in zijn mond. Beet hij best hard kp dus best wel wat pijn. Had het even geinspecteerd en het leek op een loden of ijzeren balletje. Heb jij enig idee wat dat kon zijn? Morgen bellen we even naar die slager.
pi_148221270
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 17:45 schreef emmyemmy het volgende:
Ik moet er net ineens aan denken. Wij hadden met kerst een assortiment van wild gegeten. Wilde eend (filet) had ik er ook bij gekocht. Alleen vond mijn vriend een gek balletje in zijn stukje, in zijn mond. Beet hij best hard kp dus best wel wat pijn. Had het even geinspecteerd en het leek op een loden of ijzeren balletje. Heb jij enig idee wat dat kon zijn? Morgen bellen we even naar die slager.
Ja, de kogel die de eend de nek om heeft gedraaid. Dat is niet zo vreemd in wild hoor :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 1 januari 2015 @ 17:48:01 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148221281
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 17:45 schreef emmyemmy het volgende:
Ik moet er net ineens aan denken. Wij hadden met kerst een assortiment van wild gegeten. Wilde eend (filet) had ik er ook bij gekocht. Alleen vond mijn vriend een gek balletje in zijn stukje, in zijn mond. Beet hij best hard kp dus best wel wat pijn. Had het even geinspecteerd en het leek op een loden of ijzeren balletje. Heb jij enig idee wat dat kon zijn? Morgen bellen we even naar die slager.
Hagel, daarmee is de wilde eend geschoten.
Is bismuth tegenwoordig, lood mag niet meer.
Is normaal bij geschoten wild
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148221301
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 17:47 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ja, de kogel die de eend de nek om heeft gedraaid. Dat is niet zo vreemd in wild hoor :D
Zoiets dacht ik al, maar ik wist niet of het echt wild wild was, zegmaar :P
pi_148221323
quote:
1s.gif Op donderdag 1 januari 2015 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hagel, daarmee is de wilde eend geschoten.
Is bismut tegenwoordig, lood mag niet meer
Oke, is het het waard om te bellen of gebeurt dat wel vaker? Is verder niet gevaarlijk ofzo?
  donderdag 1 januari 2015 @ 17:49:36 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148221336
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 14:21 schreef sirdanilot het volgende:
Piet heb jij een super perfect oliebollenrecept? Ik heb helaas geen frietpan dus het zal olie in een pan gieten worden helaas...

Ik zat eraan te denken om er bier in te doen, zodat je een wat complexere smaak krijgt, dit wordt sowieso soms ook wel gedaan bij oliebollen.
Nee ik bak nooit oliebollen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 januari 2015 @ 17:50:40 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148221370
quote:
1s.gif Op donderdag 1 januari 2015 17:49 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Oke, is het het waard om te bellen of gebeurt dat wel vaker? Is verder niet gevaarlijk ofzo?
Nee, niet gevaarlijk anders dan dat je er een niet al te stevige kies op zou kunnen breken, en is volkomen normaal bij wild.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 januari 2015 @ 17:51:46 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148221406
quote:
1s.gif Op donderdag 1 januari 2015 17:48 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Zoiets dacht ik al, maar ik wist niet of het echt wild wild was, zegmaar :P
Eigelijk vind ik dat alleen wild wild, wild zou mogen heten en kweek niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148221434
quote:
1s.gif Op donderdag 1 januari 2015 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eigelijk vind ik dat alleen wild wild, wild zou mogen heten en kweek niet.
Ik kocht ooit een wildgourmet bij de keurslager, dat was zeker geen echt wild. Dit jaar een andere slager dus geprobeerd en het vlees was erg goed :) was wel even verbaasd dat alles bevroren was, maar dat is verder toch gewoon normaal?
  donderdag 1 januari 2015 @ 18:47:00 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148222835
Ik koop mijn wild ook gewoon geportioneerd en gevroren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148222913
Dan zal ik deze slager zeker onthouden :9 leuk winkeltje ook
  Moderator donderdag 1 januari 2015 @ 20:33:38 #214
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148225943
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 14:21 schreef sirdanilot het volgende:
Piet heb jij een super perfect oliebollenrecept? Ik heb helaas geen frietpan dus het zal olie in een pan gieten worden helaas...

Ik zat eraan te denken om er bier in te doen, zodat je een wat complexere smaak krijgt, dit wordt sowieso soms ook wel gedaan bij oliebollen.
Zeer grote kans dat het poedersuiker na de maaltijd is. Ik gebruik een recept van Wikibooks, Google op ' oliebollen' en 'wikibooks'. Ik vervang ongeveer de helft van de melk door bier en in plaats van margarine gebruik ik uiteraard boter!

Bakken doe ik in arachide olie.


quote:
1s.gif Op donderdag 1 januari 2015 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eigelijk vind ik dat alleen wild wild, wild zou mogen heten en kweek niet.
Inderdaad!
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 1 januari 2015 @ 20:37:36 #215
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_148226077
Piet, ik heb 2 kg hert gekregen, welk deel is helemaal onbekend. vast niet de beste stukken wat die houdt de jager/slager zelf natuurlijk .
Als biefstukje aanbraden lukt toch altijd wel met een puur stuk wild? Of moet ik er toch wat anders van maken?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 1 januari 2015 @ 21:04:25 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148227112
quote:
0s.gif Op donderdag 1 januari 2015 20:37 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, ik heb 2 kg hert gekregen, welk deel is helemaal onbekend. vast niet de beste stukken wat die houdt de jager/slager zelf natuurlijk .
Als biefstukje aanbraden lukt toch altijd wel met een puur stuk wild? Of moet ik er toch wat anders van maken?
Probeer een stuk te bakken als biefstuk, als het niet als biefstuk eetbaar is, braad het vlees en stoof het daarna in rode wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 januari 2015 @ 16:07:57 #217
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_148245814
Heeft iemand hier een recept voor een echt lekkere aardappelpuree?
Spoilers!
  vrijdag 2 januari 2015 @ 16:19:47 #218
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_148246233
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 16:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand hier een recept voor een echt lekkere aardappelpuree?
melk, koffiemelk, schep grove mosterd, beetje kaas, verse nootmuskaat en gedroogde peterselie en bieslook.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  vrijdag 2 januari 2015 @ 17:48:10 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148249552
Belangrijkste is lekkere, kruimige aardappelen te vinden. Die gaar te stomen of koken, daarna nog even met een theedoek tussen pan en deksel 5 minuten laten uitstomen. Door een pureeknijper halen, dan warme (!) melk erdoor. Eventueel nog een klont boter of een eierdooier.
Op smaak met peper, zout.

Dan is ie al lekker. Kan inderdaad ook mosterd door. Of lente-uitjes. Of kaas of weet ik veel, maar de basis is een goeie aardappel.
  vrijdag 2 januari 2015 @ 18:15:06 #220
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_148250667
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 januari 2015 17:48 schreef RobinOok het volgende:
Belangrijkste is lekkere, kruimige aardappelen te vinden. Die gaar te stomen of koken, daarna nog even met een theedoek tussen pan en deksel 5 minuten laten uitstomen. Door een pureeknijper halen, dan warme (!) melk erdoor. Eventueel nog een klont boter of een eierdooier.
Op smaak met peper, zout.

Dan is ie al lekker. Kan inderdaad ook mosterd door. Of lente-uitjes. Of kaas of weet ik veel, maar de basis is een goeie aardappel.
Ik koop echt nooit kruimige aardappels dus heb geen idee wat lekker is. Ik heb een zakje Desiree bij AH gehaald net. Ik ga je tips opvolgen, thanks.
Ik heb dit weekend een naturel puree nodig. Als het nou eindelijk eens een keer goed lukt kan ik nog eens gaan experimenten met andere smaken.
Spoilers!
pi_148266809
Ik wilde zondag paddenstoelenrisotto maken, en wilde daar zelf kippenbouillon voor trekken.
Heb jij een lekker (goedkoop!!!) recept hiervoor? Ik heb alleen (platte) peterselie, tijm, en laurierblaadjes in huis (en ui, knoflook, dat soort dingen)

Ik heb wel eens gewoon kippenbotten van restjes geroosterde kip een tijdje laten trekken op het vuur, maar dat smaakte echt naar afvalwater :P
pi_148268748
Als je echt goede puree wilt moet je even Blumenthal's puree checken. Hij is de chef van de Fat Duck en een van de beste chefs ter wereld imo.

We komen hard, zo hard.
pi_148269184
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 17:23 schreef Doctorandus-thc het volgende:

[..]

Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.

Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
Leuk! Kooksprookjes.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  Moderator zaterdag 3 januari 2015 @ 01:01:20 #224
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_148269238
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 00:02 schreef emmyemmy het volgende:
Ik wilde zondag paddenstoelenrisotto maken, en wilde daar zelf kippenbouillon voor trekken.
Heb jij een lekker (goedkoop!!!) recept hiervoor? Ik heb alleen (platte) peterselie, tijm, en laurierblaadjes in huis (en ui, knoflook, dat soort dingen)

Ik heb wel eens gewoon kippenbotten van restjes geroosterde kip een tijdje laten trekken op het vuur, maar dat smaakte echt naar afvalwater :P
Knoflook, ui, wortel, prei, peper, foelie, laurier, tijm, peterselie, kruidnagel en kip heb ik een aantal keren kippenbouillon van getrokken :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_148270168
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 januari 2015 01:01 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Knoflook, ui, wortel, prei, peper, foelie, laurier, tijm, peterselie, kruidnagel en kip heb ik een aantal keren kippenbouillon van getrokken :)
Wat voor kip? Gewoon botten? Ik zit te denken hoe ik met een studentenbudget aan genoeg botten kom
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')